belleblue

Registered Users
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   763
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   13

  Όλα όσα δημοσίευσε η/ο belleblue

  1. Κοίτα όταν είναι closeup, απλά μόνο το σημείο αυτό απομονώνεις μόνο εκεί, ιατρική φωτό είναι. Εάν γλυτώσεις τραυματική εμπειρία σε τέτοιο σημείο απο κακή διαχείριση γιατρού, το προτιμώ. Προφανώς και μόνο εάν είναι οκ το παιδί. Αφού ήδη η μητέρα έχει δοκιμάσει την ώρα που κοιμάται το παιδί να ελέγξει το σημείο. Με κάποιο τρόπο πρέπει ο γιατρός να γνωστοποιηθεί το θέμα, και εάν δεν είναι εφικτή η συνεργασία του παιδιού, μια φωτογραφία (με συνεργασία παιδιού) είναι προτιμότερη για μένα. Η μάνα αποφασίζει. Έχω ζήσει εξέταση απο γυναίκα γιατρό που προσπάθησε να ανοίξει την ελαφριά φίμωση στο αιδοίο της κόρης μου χωρίς πριν να προειδοποιησει, (απλά έτσι το αποφάσισε επι τόπου) πόνεσε το παιδί, σε τέτοια ηλικία. Η τύπισα δεν ρώτησε και απλά το τράβηξε το παιδι στο σημείο αυτό και χρειαστηκε να της πω παρακαλώ σταματήστε την ώρα που το έκανε! ... αυτό έγινε σε δημόσιο ιατρείο δήμου της Αθήνας και παρουσία άλλων 2 παιδιάτρων στην ίδια αίθουσα!!! Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα κάνει ο γιατρός και δεν είναι όλοι οι γιατροί τόσο ξεκάθαροι το πως προβαίνουν σε τέτοιες καταστάσεις.
  2. Βγάλε φωτογραφία - όταν είναι ξύπνια, και πες της ότι πρώτα θα βγάλετε φωτογραφία να τη στείλετε στο γιατρό / να πάτε γιατρό και να δείξετε την φωτογραφία. ...έτσι θα προλάβεις και πριν την επίσκεψη να προιδεάσεις την τον γιατρό περι τινος προκειται και ίσως δεχτεί και απλώς με την φωτογραφια να σας πεί τι θεραπεια να κάνετε, χωρίς δηλαδή απαραίτητα εξέταση, μπορεί να φτάνει ? Αλλά ίσως έτσι και η μικρή δεχτεί να συμμετέχει στην εξέταση και να μην έχει τόσο φόβο. ...είναι ένα ενδιάμεσο βήμα. Όπως και να έχει πες της ότι εαν δεν θέλει να πάει στο γιατρό ,πρώτα πρέπει ο γιατρός να δεί τη φωτογραφία. Αν δεν δεχτεί να βγεί μια φωτογραφία πες της ότι θα πρέπει να πάτε απευθείας... Όλες αυτές τις ημέρες δεν έχει υποφέρει το παιδί ; Κάποιες φορές όταν υποφέρουν πολύ δέχονται και περισσότερο να πάρουν βοήθεια....; Θα προτεινα να πατε σε γυναίκα γιατρό. Δεν συστήνω το να πούμε ότι ο γιατρος ελέγχει όλο το σώμα, γιατί υπαρχει άλλος γιατρός για κάθε σημείο σου σώματος. Πχ εγώ έχω πάρει τη κόρη μου σε ηλικία 5 ετών στην γυναικολόγο, και ξέρει ότι η γυναικολόγος μας κοιτάει στο πιπι. Επίσης ήταν και σε εξέταση μαστολόγου επειδει ο μαστολόγος μας εξετάζει στο στήθος. Ας μάθει και τα ονόματα των γιατρών θα την κάνει να αισθανθεί ότι υπάρχει σύστημα γύρω από όλο αυτό.
  3. τα μωρά διεθνώς είναι γνωστό ότι είναι καλό να πηγαίνουν σε ειδικό οστεοπαθητικό, λίγο μετά την γέννα. αυτός τσεκαρει αν τα κοκκαλα είναι στη σωστή τους θέση. Επηρεάζονται πολλά. φιλικό μου ζευγάρι είχαν 3 μήνες ένα μωρό που έκλαιγε απαρηγορητα, στο εξωτερικό αυτό σε χώρα με συστημα υγείας καλό, και τότε - πριν αρκετά χρόνια που δεν ήταν ακόμα τόσο γνωστό - δεν τους το χε πει κανένας. δεν κοιμοταν κανείς επί 3 μήνες.... και ενας καλός άνθρωπος τους είπε για δοκιμαστε το και σώθηκαν, τελείωσαν όλα τα προβλήματά τους και είχαν άλλο μωρό. Συστήνω τον Κο Αντώνη Κατσιμίχα ως οστεοπαθητικό αλλά δεν κάνει για μωρά αλλά μου είχε πεί ότι ξέρει ποιός κάνει. βρείτε τον από το διαδικτυο και ρωτήστε τον είναι 100% για μένα αξιόπιστος και με άλλους που έστειλα. για να ανοίγει το στόμα σωστά υπάρχουν βίντεο στο διαδίκτυο . how to get baby to open mouth. https://www.youtube.com/watch?v=DCtGodvP8AA αν το είχα δεί και εγω θα είχα βοηθηθεί. πρέπει να παίξεις λίγο να δεις πώς θα το καταφέρεις ! Είναι υπέροχο αν πετύχει, αξίζει. Αυτό που λένε είναι ότι η θηλή πρεπει να ακουμπάει τη μύτη του μωρού για να ανοίξει το σαγόνι αρκετά . Δεν ακουμπας θηλή στο στόμα μωρού, αλλά στην μύτη. θα το κάνει να ανοίξει το στόμα. δες... Θεωρώ ότι δεν σε έχουν συμβουλέψει σωστά ή πιστοποιημένοι σύμβουλοι θηλασμού. ότι σε πονάει, είναι λάθος το πιασιμο του μωρού! οταν θηλάζεις σωστά δεν πονάει και είναι όμορφα....ότι πιο γλυκό. δες ποσο περισσότερα βίντεο μπορείς αλλά θέλει στην πράξη να σε δεί μια μαμά που να ξέρει. Είναι άλλο πράγμα το τι λέει μια μαία , και άλλο πράγμα ο πιστοποιημένος σύμβουλος. Υπάρχει συγκεκριμένη γνώση για να σε υποστηρίξει σε αυτό. Μιας και αφορά 10000 πράγματα, επένδυσε σε αυτό αντι σε άλλα, για να ξέρεις τι κάνεις και μη χανεις φαια ουσία. δεν γίνεται μέσω διαδικτύου. Σκέψου τι αγορές θα έκανες για χίλια δυο πράγματα για το μωρό, και εδώ μιλάμε για να ξέρεις τι κάνεις για την σίτισή του. δεν ειναι πολυτέλεια. Η ασχετοσύνη των μη εκπαιδευμένων σε κανει να νομίζεις ότι είναι πολυτέλεια να δώσεις χ ευρώ για να σε συμβουλέψουν σωστά, και αυτό είναι κάτι που θεωρώ ΑΝΗΘΙΚΟ εκ μέρους τους. Οπότε..... πράξε ανάλογα αντί να ξοδεύεις εδώ χρόνο... σαφέστατα ξέρουμε πέντε πράγματα, αλλά σε αυτή τη φάση θέλεις manual εκεί επι τόπου για σένα, να σου φτιάξει κάποιος ένα σωστό πρόγραμμα που να σε οδηγεί κάπου. όχι δηλαδή οτι πάρεις από τον καθένα χωρίς πλάνο. Ο σωστός πιστοποιημένος η σύμβουλος θηλασμού θα σε είχε βγάλει ήδη από το λούκι.
  4. Γειά σου, πόσων εβδομάδων είναι τώρα; Να ακούσεις το ένστικτο και το πως αισθάνεσαι. Είναι μια προσωπική επιλογή να παλέψεις για αυτό το πράγμα και έχει κόστος αλλά και κέρδος. Ζύγισέ τα. Στην πρακτική όλα γίνονται, αλλά θέλουν τρόπο. Εγώ είχα ελάχιστη όντως παραγωγή όχι δηλαδή εντύπωση κάποιου, όντως δεν. Αν δεν σε κάλυψαν οι ειδικοί που σε είδαν πάρε άλλους. Ο καθένας έχει και ένα άλλο λιθαράκι το οποιο μπορείς να προσθέσεις. Εγώ είχα δεί 3. από όλους κάτι πήρα και με βοήθησαν συσσωρευτικά! Οι γνώσεις και η εμπειρία του καθενός είναι διαφορετική. Όπως με τους γιατρούς. Αν σε νοιάζει κάτι θα πας και σε 5 γιατρούς. Αν το θέλεις. Κανείς δε θα σε κρίνει τι επιλογή θα πάρεις μπορείς και απλά να πεις το προσπάθησα και να συνεχιζεις ως έχεις. Αν θέλεις, γίνεται. Αν πάλι δεν θέλεις, πάλι οκ! Αν θέλεις να το προσπαθήσεις, πρέπει οπωσδήποτε να πιάνει σωστά. Για να πιάσει σωστά, σημαίνει ότι θα βγάλει και γάλα. Αν βγάλει γάλα, θα συνηθίσει στην διαδικασία και θα αυξάνεις θηλασμούς και αντλήσεις για να αυξάνεις παραγωγή. Εγώ χρειάστηκε να αντλώ με πολλά ζόρια για να βγάζω άντε 40 μλ από το κάθε στήθος που το έδινα ως μοναδικό συμπλήρωμα μια φορά την ημέρα. Είχα εξαιρετικά χαμηλή παραγωγή παρά όλες τις προσπάθειες. Η αύξηση βάρους πρέπει να παρακολουθείται με τον σωστό τρόπο αλλιώς θα κάνεις τζαμπα προσπαθεια και θα αγχωθείς. Εμένα η εβδομαδιαία πρόσληψη ήταν πάντα η κατώτερη αποδεκτή ότι και αν έκανα, ίσα ίσα 130 γρ....! (οριακά εντελώς) αλλά παιδίατροι ήταν ευχαριστημένοι με την αργή ανοδική καμπύλη, και υγεία του βρέφους όμως δεν είναι όλοι έτσι. Οπότε, για να συνεχίσεις πρέπει και να εχεις συμφωνο τον παιδίατρο να σε υποστηρίξει. Εμένα ήταν παιδίατρος πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και έτσι ήταν όλα σύμφωνα. Υπάρχουν πολλές ιστορίες με επαναγαλακτισμούς πάντως. Αν δεν είναι πολλών εβδομάδων δεν μπορεί να έχει συνηθίσει τόσο το μπιμπερο που να μη μπορεί να συνηθίσει το στήθος.... οπότε... αν θέλεις το δοκιμάσεις επιμένοντας λίγο; Για μένα αυτό που δε καταλάβαινα είναι ότι για να πιάσει σωστά το στήθος, πρέπει να το μπουκώσεις το μωρό και αυτό αν δεν ειναι καποιος δίπλα σου φοβάσαι να το κάνεις αν δε ξέρεις πως . Εμένα μια φορά μου το δειξε μια, και τότε καταλαβαινα ότι εγω απλώς δεν "έχωνα" σωστά τον μαστό με ανοιχτό στόμα του μωρού. πρέπει και να είναι ορθάνοιχτο το στόμα. αλλιώς ΔΕΝ θα πιάσει σωστά. Για να είναι ορθάνοιχτο το στόμα, πάλι χρειάζεται συγκεκριμένο τρόπο. Εμένα δεν άνοιγε το στόμα! ΄ Μη σου πω ότι ήταν και αυτό ένα από τα πιο βασικά λάθη!
  5. για μένα ζωηρό παιδί μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει και μια άλλη κατάσταση που δεν την ονομάζω προβληματική αλλά σημαίνει ότι το ίδιο το παιδί έχει ανάγκη να βοηθηθεί στο πως θα ηρεμεί, με την βοήθεια model behaviour. Δηλαδή μέσα στην ημέρα, είναι σημαντικό να έχει περισσότερα διαλλείματα στα οποία θα γίνεται μια συνειδητά ήρεμη δραστηριότητα, που θα εναλάσσεται με μια έντονη. Ο στόχος είναι η αύξηση της συνειδητότητας για τον ρυθμό στον οποίο ζούμε, και ότι μπορούμε να τον ελέγχουμε. Αυτό είναι που θα βοηθήσει το ίδιο το παιδί να καταλάβει ότι μπορεί να το κάνει αυτό για να συμβαδίζει. Θεωρώ ότι με την ηλικία αυτή των 2 ετών δεν έχει κανένα νόημα να μιλήσεις, αλλά απλώς να καθοδηγείς με τρόπο θετικό, δηλαδή τώρα μπορούμε να κάνουμε αυτό, τώρα το άλλο. Στην δική μου περίπτωση, ήταν τόσο κουραστικά που μετά από μια δυο ώρες κουραζόντουσαν τα μάτια μου να βλέπουν που πηγαίνει, γιατί πρέπει σε αυτές τις ηλικίες να κοιτάς για λόγους ασφαλείας. Οι κινήσεις ήταν τόσο γρήγορες που πραγματικά ήταν αγχωτικό/ ζαλιστικό. Θεωρώ ότι σίγουρα έχει σημάδια υπερκινητικότητας τώρα είναι 9 ετών, αλλά επειδή είναι κορίτσι είναι αλλιώς δεν εκφράζεται όπως στα αγόρια. δηλαδή η υπερικινητικότητα εκφράζεται περισσότερο στο συναίσθημα, στην εναλλαγή σκέψεων ή το να χτυπάει εύκολα κλπ
  6. Γειά σου, δεν ξέρω γιατί, αλλά ο τρόπος που γράφεις είναι σαν να γράφεις για ένα παιδί 6 ετών... Ένας υγιής έφηβος 13 ετών νομίζω δεν έχει τέτοια εξάρτηση από την μητέρα του και έχει διαθεση να κάνει μόνος του πράγματα, να είναι αυτάρκης ή να έχει αυτονομία. Η ανησυχία σου όπως την περιγράφεις για μένα μου δείχνει σαν να τον θεωρείς ανίκανο ας πουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει . Πριν τον ερχομό του μωρού όλα αυτά τα κατάφερνε κανονικά; (φίλους, σχολείο, εξωτερική εμφάνιση)... Μήπως είχε κατάθλιψη από πρίν; Για ποιό λόγο να δώσει ειδικός φάρμακα σε ένα παιδί για να το στηρίξει, δεν το κάνουν αυτό έτσι απλά. Χρειάζεται γνωμάτευση, παρακολούθηση και χίλια άλλα. Κυρίως ασχολούνται με το τι λάθη κάνουμε εμείς και δεν έχουμε δώσει τα σωστά ερεθισματα σε ένα παιδί να θέλει να αισθανθεί καλά. Από αυτά που γράφεις είναι σαν να περιγράφεις ένα παιδί που απο πριν είχε προβλήματα που απλά τώρα οξύνθηκαν. Άρα, πρέπει να βρείς με την βοήθεια ενός ειδικού αρχικά σε σένα τι είναι αυτό που μπορεί στην συμπεριφορά σου να οδήγησε να έχει τέτοια ανασφάλεια το παιδί σου. Συνήθως κουβαλάμε δικά μας θέματα που τα προβάλλουμε πάνω τους. Αν αισθάνεσαι έτσι "και πραγματικά χαμηλώνω τι βλέμμα να μην το βλέπω αλλά πολλές φορές εκνευρίζομαι..." την στιγμη που το παιδί σου βρίσκεται σε μια πολύ κακή στιγμή, ανεξέλεγκτη, είναι δύσκολο να το υποστηρίξεις. Φαντάσου ότι είναι λίγο σαν να κατουριεται κάποιος πάνω του. Αν κοιτάξεις αλλού τι μήνυμα δίνεις - είναι σαν να λες χειρίσου το μόνος σου. Αντιθέτως αν θέλεις να βοηθήσεις, πρέπει να συμμετάσχεις & να υποστηρίξεις διακριτικά Να βρείς η στιγμή εκείνη τι περιείχε που προέκυψε το τίκ. Συνήθως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Δοκίμασε εκείνη τη στιγμή να μην κοιτάξεις αλλού, να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να του δώσεις μια αγκαλιά εάν την θέλει, να τον ρωτήσεις πως αισθάνεται, και μιλήστε για το θέμα. Θυμήσου τι ειπώθηκε για να δεις τι μπορεί να το προκαλεί. Κυρίως αναζήτησε μέσα σου τι σε κάνει να εκνευρίζεσαι ... Μήπως και εσύ όταν ήσουν παιδί δεν είχες την υποστήριξη των γονιών σου σε δύσκολες στιγμές; Δεν είμαι ειδικός, αλλά πιστεύω ότι εάν από την ίδια του την μητέρα δε βρίσκει ηρεμία και κατανόηση για το πρόβλημα του, πως θα την βρεί για τον ευατό του. Εμείς οι γονείς είμαστε που δίνουμε στο παιδί το παράδειγμα του τι θα κάνει με τον εαυτό του. Μια άγνωστη είμαι αλλά σκέψου αυτά που γράφω, ίσως. Όταν λές "σίγουρα στο σχολείο τον κοροιδεύουν" σημαίνει ότι δεν έχεις ρωτήσει στο σχολείο πόσο συχνά συμβαίνει και πότε, αλλιώς θα έγραφες λεπτομέρειες έτσι δεν είναι; Κανονικά πρέπει να ρωτήσεις στο σχολείο συγκεκριμένα πόσες φορές ανά ημέρα και πότε το παθαίνει. Στην τελική είναι και ιατρικό θέμα. Συμβουλέψουν τον σχολικό ψυχολογο, υπάρχει νομίζω παντού... . Μίλα με τους γονείς της τάξης σου, με τον την εκπρόσωπο ή με σύλλογο γονέων... Συγνώμη αν είμαι λίγο κάπως αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής...
  7. Γειά σου. Φίλη που πήρε το παιδί της από την ΓΣΑ στην 4η και το πηγε στην ΕΑ μου είπε ότι δεν έχει καμία σχέση το επίπεδο των Γερμανικών. Η κόρη σου θα ξεχάσει τα Γερμανικά της στα ιδιωτικά Ελληνικά σχολεία της ΕΑ ή ερασμείου. Οπωσδήποτε να πάς στην ΓΣΑ εφόσον ήδη βρίσκεται σε νηπιαγωγείο στην Γερμανία. Τα Ελληνικά μαθαίνονται ευκολα καλύτερα εάν είσαι στην χώρα και στην τελική κάνεις 1 την εβδομάδα ένα ιδιαίτερο Ελληνικών και τελείωσες. Στην ΓΣΑ είναι περίπου 3/4 των παιδιών με γονείς Ελληνόφωνους ή 50-50% γονεις οπου ο ένας είναι Γερμανόφωνος, όπως μου ανέφερε η φίλη μου. Μόνο τα 1/4 των παιδιών είναι καθαρά από Γερμανούς γονείς, στα διαλλείματα αρκετές φορές μιλούν Ελληνικά για να καταλαβαίνουν όλα. Στο δημοτικό στην 5-6η δημοτικού φτάνουν στο ίδιο επίπεδο με του Ελληνικού δημοτικού, στα Ελληνικά. Τα Γερμανικά δε είναι σαν να είσαι στην Γερμανία, δίνουν δηλαδη τις σωστές βάσεις για τις επόμενες τάξεις και αργότερα πανεπιστήμιο. Επίσης στο δημοτικό της ΓΣΑ, δεν χρειάζεσαι διάβασμα το απόγευμα, καθόλου, ούτε τα ΣΚ. ΟΛΗ η δουλειά γίνεται στην ώρα της μελέτης στο σχολείο. Έχει φύλαξη ως τις 4. Τα παιδιά δεν φέρνουν καν βιβλία σπίτι ούτε που ασχολείσαι, μόνο αν εχει κάποιο τέστ τότε. Απόλυτος σεβασμός προς τις ανάγκες του παιδιού, χωρίς ζόρισμα. Εάν βέβαια θέλεις να γεμίσεις το παιδί σου με ύλη, το πηγαίνεις στα παραπάνω ιδιωτικά που ακολουθούν το Ελληνικό σύστημα. Ιστορία στο Γερμανικό σύστημα ξεκινάει μετά την 3η τάξη. Στην τρίτη τάξη ξεκινούν με τους νεάντερταλ κλπ. Την ιστορία αν θέλεις να κάνεις ακριβώς ότι κάνουν στα Ελληνικά δημοτικά, κάνεις απλά στο ιδιαίτερο μάθημα Ελληνικών, καλύπτοντας αυτή την ύλη.
  8. για κάνε ένα google "magic thinking" ruminating, και δες τι σου βγάζει στο youtube.... μήπως κρατιέσαι από ένα όνειρο ή κάτι που υπήρξε ένα διάστημα και μετά τελείωσε; Από το να αναρωτιέσαι όμως, κάνε συμβουλευτική, κάνε την προσπάθειά σου και θα δεις που θα σε βγάλει.
  9. Σαφέστατα θα γίνεις ΚΑΙ πιο δυνατή, αλλά και θα γίνεις και καλύτερη μητέρα για το μωρό που περιμένει να γεννηθεί που θα είναι υγιές και θα έχει ευκαιρίες στην ζωή του να ευτυχήσει. Αυτό θέλουμε για τα παιδιά μας. Εγώ το απέκτησα στα 38 και είμαι πολύ τυχερή τώρα είναι 9, ευτυχώς υγιές. Είσαι ΝΕΟΤΑΤΗ και θα έχεις πολλές ευκαιρίες στην ζωή σου όχι μόνο 1 αλλά περισσότερα παιδιά να κάνεις. Ειδικά αφού είσαι τόσο τυχερή και ξεκινάς από τώρα με οικογένεια όχι σαν εμένα που δεν είχα τέτοια δυνατότητα. Να έχουν ευκαιρία να ευτυχήσουν, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το παιδί δεν το κάνω για ΜΕΝΑ, για να πω οτι γέννησα. Το κάνω για να δώσω ευτυχία που θα μπορεί να την ζήσει και να την ζήσει σαν άνθρωπος με δεξιότητες ταλέντα και όρεξη να προσφέρει στον κόσμο. Γιατί να φέρω ένα παιδί στον κόσμο, που δεν θα μπορεί μόνο του να ανταπεξέλθει, που θα χρειάζεται βοήθεια από άλλους μια ζωή, (που τους πληρώνεις δεν έρχονται από μόνοι τους ανθρωποι εθελοντές) και να μη μπορεί ούτε να απολαύσει τις χαρές της ζωής ούτε να προσφέρει σε άλλους. Εγώ όταν είχα μείνει έγκυος ήταν και η φίλη μου - εγώ όμως είχα παλλινδρομη και η φίλη κανονική εγκυμοσύνη. . Μετά από 6 μήνες έμεινα ξανά έγκυος και τώρα τα παιδιά μας έχουν απλώς 6 μήνες διαφορά... (μαζί μεγάλωσαν πχ) . Θα περάσουν όλα και δεν θα τα θυμάσαι ,θα είναι μακρινό παρελθόν και θα έχεις ένα υγιές παιδάκι στην αγκαλιά σου, όταν θα έρθειη η σωστή στιγμή. και ούτε να το σκέφτεσαι!
  10. Γειά σας όλες όλους! Ποιά δασικά χωριά προτείνετε για τα παιδιά, εννοώ αυτά που είναι σαν κατασκήνωση, δηλαδή που φιλοξενούν τα παιδιά εντός δάσους αντί για αυτά που είναι στις θάλασσες. Είναι το ίδιο κατασκήνωση στο δάσος με τα δασικά χωριά; Έχω χάσει επισόδεια και δεν ξέρω τι είναι τι; Θυμάμαι ότι υπάρχουν διάφορα, έχω περάσει μόνο απο μπροστά τους, (αυτό στο καρπενήσι) αλλά δεν έχει πάει κανείς να μου πει γνώμες. Ρωτάω για μέρη όπου πηγαίνουν μόνα τους τα παιδιά, όχι δηλαδή τύπου bungalow μερη. ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
  11. και μένα η γυναικολόγος μου την λυγαριά agnus castus vitex μου είχε γραψει. 1000μγ 500 πρωι 500 βραδυ αλλά δεν άντεχα το βραδινό μου έφερνε εφιαλτες οπότε εμεινα μόνο στο πρωινό χάπι. Γενικά μου το έδωσε όχι μόνο για γονιμότητα αλλά για διατήρηση του ορμονικού , τώρα ειμαι 47 και το συνεχίζω, βοηθάει στο κυκλο. μου σταμάτησαν δηλαδή οι μικροί κύκλοι εντελώς, έχει σταθεροποιηθεί καλύτερα η περίοδος κάπως σε διάρκεια και τύπο αίματος.
  12. Σε μια συζήτηση πρόσφατα διαπίστωσα ότι ακόμα και στα μικρά παιδιά υπάρχει κάτι που δεν ήξερα, ότι εάν γραφτούν σε κάποιο σύλλογο και είναι δραστήρια σε αυτόν μετά δεν μπορούν απλά να γραφτούν σε άλλο σύλλογο την επόμενη χρονιά.... (δηλαδή "μεταγραφή").... Οπότε πηγα να γράψω την κόρη μου σε έναν σύλλογο και μου είπαν ότι θα χρειαστούν το άμκα σε πιστοποιητικό γέννησης όταν ρώτησα μου είπαν για να βγεί δελτίο αθλητή όταν συμμετάσχει σε κάποια δραστηριότητα. Σε άλλους συλλόγους δεν μου είχε ξανατύχει οπότε είπα να ζητήσω τα φώτα σας για να προλάβω καταστάσεις ! ευχαριστώ εκ των προτέρων !
  13. belleblue

   Υπερβολικός ζήλος μπαμπά

   πολύ καλά έκανες και του έβαλες όρια όταν αισθάνθηκες ότι τα παραβαίνει. Ο καθενας ας σέβεται την ανάγκη του άλλου και η ημέρα έχει αρκετό χρόνο να δεθούν όλοι όσοι θέλουν, μέσα σε ένα δωμάτιο, μεταξύ τους. ... Ο πατέρας πολύ όμορφα μπορεί να δεθεί με το μωρό σε συνεννοηση μαζί σου! Αρχικά ήταν μέσα στο σώμα σου και η σχέση σου με το μωρό είναι ΠΡΩΤΗ, πρωταρχική, άρα δεν μπορεί να δεί ο πατέρας τον εαυτό του σαν ίσο, σαν πχ να είχε βγει το μωρό από την κοιλιά παρένθετης ή εάν ήταν από υιοθεσία. Πάω μακρια... αλλά αυτό πιστεύω. Η αλήθεια είναι ότι η χημεία του σώματος της μητέρας που γεννάει το μωρό, είναι βιολογικά προκαθορισμένη να είναι αλληλοεπηρεασμένη ειδικά και εξαιτίας του θηλασμού. Για να μπει και ο πατέρας στο παιχνίδι θα πρέπει να το αγαπήσει και αυτό το κομμάτι και να το χαρεί. Δεν χάνει κάτι στο κάτω κάτω, ίσα ίσα είναι μια γιορτή και ας είναι λίγο δεύτερος...δεν θα είναι για πολύ. Εγώ μια χαρά είμαι ευχαριστώ!!!
  14. έχει σημασία να ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία που μαθαίνουν οι γιατροι όταν πιστοποιούνται σε αυτή την εξέταση. Ποιός είναι ο γιατρός που σου έκανε την εξέταση?
  15. είναι αλήθεια ότι κάνει κακό στο έμβρυο η υπερθέρμανση! Δεν θα κοιμόμουν με ηλεκτρική κουβέρτα με την καμία, με βάση αυτά που ξέρω.... Annie15 καλύτερα να είσαι σίγουρη και να ρωτήσεις το γιατρό γιατί είναι επικίνδυνη η ζέστη για το έμβρυο και αποφασίζεις
  16. belleblue

   Πόνος στο ιερό οστό

   Γειά σου,,,, αυτό που έχεις το είχα και εγώ. Πέρασα από 4 ορθοπεδικούς χειρουργούς και μή, πέρασαν 4 χρόνια,... τελικά λέγεται iliosacral blockage IS μπλοκάρισμα θα πας σε έναν οστεοπαθητικό, και θα στο φτιάξει. Εμένα μου έφτιαξε στην 3η συνεδρία αλλά χρειάστηκαν άλλες 5-6 για να επανελθει το σώμα και τώρα ειμαι τέλεια, τρέχω αρκετά χιλιόμετρα και έφτιαξε παλι η ζωή μου. Τότε μου ήταν αδύνατο ούτε να σκύψω να βάλω πιατα στο πλυντήριο και όλα ήταν ένα μαρτύριο. ΜΑΡΤΥΡΙΟ !!!!! Η ασχετοσύνη στο μεγαλείο της, όσον αφορά τις διαγνώσεις των φωστήρων που δεν ξέρουν τι προβλήματα έχει το γυναικείο σώμα. Μέχρι βαρύ παυσίπονο μου χαν γράψει ελλείψει δυνατότητας διάγνωσης. Διαγνώστηκα από άλλο ορθοπεδικό, όχι στην Ελλάδα, τελικά.
  17. Όταν ένας γάμος είναι υγειής, θέλεις να φροντίσεις τον άλλο και στην δυσκολία και μένεις μαζί. Όταν δεν είναι υγειής, στην δυσκολία χωρίζουν οι δρόμοι. Είτε ο ένας στρέφεται αλλού είτε ο άλλος. Για μένα ένδειξη ότι ο άνθρωπος αυτός ούτε με αγαπούσε ούτε εγώ τον αγαπούσα οπως πρέπει, για να συνεχίζαμε να μέναμε μαζί, ήταν ότι στην σκέψη ότι θα έπρεπε να τον φροντίσω στην δυσκολία ή στα γεράματά του, μου ερχόταν αηδία. Επειδη και στην δικη μου δυσκολια στον πόνο στην απομονωση, ήταν αλλού για αλλού, ανώριμος, ανεπαρκής αναίσθητος ? για πολλούς λόγους. Όπως και να έχει, είναι κρισιμες τέτοιες στιγμές και μας λένε πολλά. Θέλει ειλικρίνια για να τις αντιμετωπίσεις χωρίς να πνιγεις σε αυτές.
  18. Γειά σας το καλύτερο θα είναι να ρωτάτε πάντα σύμβουλο θηλασμού, πχ παιδίατρο πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού γιατί όλες οι εβδομαδιαίες μετρήσεις περνιούνται σε ένα γράφημα και έτσι παρακολουθείς εάν υπάρχει καλή εξέλιξη σε βάθος χρόνου. παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική και πηρε ορό η μητέρα χανουν τις πρώτες μέρες βάρος από αυτό, φεύγουν τα παραπάνω υγρά. Το βάρος που λες είναι σημαντικό να το βλέπει η ειδικός σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο πόυ έχει εβδομαδιαίες καμπύλες αναπτυξης που βαζεις εκει το βαρος, ίδια μέρα ίδια ώρα ζύγισμα. αυτό κάντε και θα είστε ήσυχοι! εγώ χρειάστηκε στον ένα μήνα να κάνω επαναγαλακτισμό γιατί δεν είχα αρκετό γάλα παρότι θηλαζα αποκλειστικά, και δεν έπαιρνε καθόλου βάρος, εσάς δε φαίενται να έχετε τέτοιο πρόβλημα, αλλά το θέμα είναι επειδή αφορά θέμα βασικό ,και σίτισης του μωρού, είναι να παίρνετε ειδικά τώρα στην αρχή οδηγίες απο επαγγελματία. Εάν δεν έχετε οικονομικό θέμα, θα σας καθησυχάσει! Εγώ χρειάστηκε να φέρω 3 άτομα για να με βοηθήσουν, γιατί είναι καθαρά επιστημονικό και ιατρικό θέμα ο θηλασμός, αφού παίρνει τα πάντα από εκεί το βρέφος. Με την βοήθειά τους κατάφερα και δε χρειάστηκε ποτε συμπλήρωμα αλλά με πολλά ζόρια. Τι τυχερή η γυναίκα σου που φαίνεται να έχει επαρκές γαλατάκι !!! https://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_girls_p_0_6.pdf https://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_boys_p_0_6.pdf εδω θα βαζεις ενα σταυρουδάκι την ίδια μέρα κάθε εβδομάδα - αν δείς είναι εβδομαδιαίες ζυγίσεις, ξεκινα απο την γεννηση τη μερα γεννησης και βαζε χ στο βάρος που έχει καθε εβδομαδα. είναι φυσιολογικό να έχε ας πουμε ενα συνεχόμενο πάνω κάτω σαν κυμματισμό, που όμως κυμαίνεται εντός του πλαισίου αυτού. ανησυχητικό είναι πχ οταν ξαφνικά πέφτει από τη μια καμπύλη σε άλλη, αν είναι για ενα μηνα στο 70% και ξαφνικά πάει στο 25% του πληθυσμού τον άλλο μήνα. Αξίζει η ανάγνωση για το θέμα "καμπύλες ανάπτυξης" ειναι ενδιαφέρον - μπράβο που ασχολείσαι!!!
  19. πολύ σωστό - αλλά υπάρχει ένα δεδομένα που έχει αποδειχτεί και το έχω ακούσει στην συνέντευξη από το στόμα λοιμωξιολόγου, τα μωρά που θηλάζουν, (ειδικά και αποκλειστικά) λαμβάνουν τα αντισώματα εναντιων covid από τις εμβολιασμένες μητέρες ( και προφανώς και από όσες έχουν φυσική ανοσία) καθώς έχουν μετρήσει και βρεί τα συγκεκριμένα αντισώματα , μετά από εμβολιασμό δηλαδή, στο μητρικό γάλα. Είναι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικό αυτό ειδικά τώρα. Γενικά ο θηλασμός περνάει ΟΛΑ τα αντισώματα που έχει η μαμά, είναι η φυσική προστασία για να συνεχιστεί το ανθρώπινο είδος. Ας μην το ξεχνάμε και να το λέμε .... βοηθάει.
  20. belleblue

   Πονοκεφαλος μετά από ραχιαία

   να μετρήσεις πίεση....; σαν κυκλοφορικό μου ακούγεται... ρώτα αιματολόγο, κ ρωτα τον γιατρό σου και στη χειρότερη ζήτα απο μικροβιολογικό μια αιμοληψία σπίτι για μια γενική αίματος; ρωτάμε γιατρό, είσαι σε κρίσιμη κατασταση με το νεογέννητο. Μην παραμελήσεις τον εαυτό σου!!!!
  21. Το πιο σημαντικό είναι να μην θυμώσεις. Κάνε ασκήσεις αναπνοής ηρεμίας κλπ Θα είσαι το παράδειγμα του τριχρονου για το πως αντιδρουμε σε στρες. Θα κάνεις σαν να μην συμβαίνει εκτός και εάν κάνει κάτι επικίνδυνο για τον εαυτό του και θα τον αφήσεις για λίγο καιρό να κανει το δικο του χωρις να κοροδευεις, χωρίς να γελάς, χωρις να πιεζεις χωρίς να δείχνεις να σε απασχολεί, όλα καλά, δεν πειράζει. Είναι σε κρίση, έχει μόλις χάσει την αποκλειστικότητα και τώρα το συνειδητοποιεί, ειναι μια απώλεια και αυτή έχει θυμό. Είναι δηλαδή απολύτως φυσιολογικό αναμενόμενο και καθόλου ένδειξη χαρακτήρα ή κακής συμπεριφοράς, είναι αναπτυξιολογικά εντελώς οκ, και για αυτό εσύ θα είσαι επίσης ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και θα δίνεις αγάπη, με ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ όταν πάει να κάνει κάτι επιθετικό ΣΩΜΑΤΙΚΑ στο μικρό παιδι. Με τον ίδιο τρόπο ΔΕΝ θα σχολιάζεις τι κάνει, ΔΕΝ θα του πεις τι να κάνει ΔΕΝ θα του πεις τι δεν ειναι καλό ή δεν είναι σωστό, ΔΕΝ θα τον μαλώσεις ή θα τον βάλεις τιμωρία. Θα αποδεχτείς την ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ του αντίδραση με αγάπη, και έτσι θα βρεί και αυτό πάλι τον εαυτό του. Κάθε παιδί είναι καλό, θα του πεις Σε αγαπάω ακόμα κια εάν είσαι θυμωμένος. Δεν πειράζει να μη βαλεις τώρα την πάνα. Ολα θα πάνε καλά. Δώσε του αν θέλει μια αγκαλιά. δεν θα πάθει τίποτα αν δε φάει εκείνη τη στιγμή που το λές εσύ, πιο σημαντικό είναι να βρεί από μόνο του χωρίς τιμωρίες ότι όντως πεινάει. Δεν χρειάζεται κανένα βιβλιο για αυτό, δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση, είναι ήδη ολοκληρωμένος άνθρωπος με ξεκάθαρα την όρεξή της πείνας. Βάζεις σε πιατάκι το φαγητό του, ας είναι κρύο φαγητό σνακ, αντι ζεστό. Μήλο, τυρί, ψωμί, αγκουράκι, δημητριακά, όλα σε ταπεράκια και όταν θέλει θα τα φάει. Δεν θα πάθει ΤΙΠΟΤΑ! Ας διαλέξει ποιό και τι ώρα. (!) Αυτό έχει να κάνει με το ότι ανακτά πάλι τον έλεγχο της ζωής του η οποία αναταράχθηκε με την νέα τάξη του μωρού. Εσύ ως υπεύθυνη απλά θα είσαι ουδέτερη και ΟΧΙ πιεστική, και εάν σου πουν κατι οι γονείς σου θα πεις ρώτησα ψυχολογο (ΚΑΝΕ ΤΟ!) για να ξέρω καλύτερα τι κάνω. Αυτή την στιγμή προέχει να τακτοποιηθεί το συναίσθημά του της απώλειας και του θυμού και μετά θα έρθουν όλα τα άλλα. Όταν σε εμποδίζει να κάνεις την δουλειά σου για το μικρό παιδί 1) θα σταματάς με τα χέρια σου μόνο (σαν σε μουγκή ταινία!) το τι πάει να κάνει 2) θα του λες τι να κανει ευχάριστο εναλακτικά επιτόπου. Θα έχεις κάτι έτοιμο να του πεις με χαρούμενη φωνή [ θα αγνοήσεις την ενόχλησή σου, ειναι δικο σου πρόβλημα] επικεντρώνεις στο ότι το παιδί αυτό δεν αισθάνεται καλά κια δεν ξέρει τι να κανει, Οπότε του λές τι να κάνει. "είδα το αγαπημένο σου βιβλίο έπεσε κάτω? θέλεις να το φέρεις να σου το διαβάσω" Όταν πάει επι τουτου να επιτεθεί στο μικρο παιδί 1) θα ξέρεις ότι αναμένεται να γίνει αυτό 2) δεν θα αφηνεις ποτέ χωρίς επίβλεψη τα δυο 3) θα εχεις ετοιμα τα χέρια σου να μπλοκάρεις σαν τοίχος το τι μπορεί να θέλει να πάει να κάνει 4) θυμήσου και το δάγκωμα. ειναι πολύ πιθανό να γίνει αυτό, και όχι ασυνηθιστο σε τετοιες ηλικίες Σε άσχετη στιγμή που να μην ειναι θυμωμένο, για να το εκπαιδευσεις να ξερει τι ειναι το συναισθημα του θυμου, θα θυμωσεις εσυ με κάτι και αντι να φωναξεις η να μιλησεις περιεργα θα πεις την λέξη "θύμωσα" γιατί μου μίλησες άσχημα " στεναχωρήθηκα" γιατί δεν μου αρέσει να μου μιλάνε έτσι, εγώ "χαίρομαι" που είμαι εδώ μαζί σου να παίξουμε. Θέλεις να παίξουμε μαζί? Με " έχω βάλει τις λέξεις που πρεπει να πεις πιο καθαρα και να συνδυασεις με εκφραση. Θα το εκπαιδευσεις στο να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του έτσι., Για το σκοτώνω, θα πεις συγκεκριμένα όταν το πεί την επόμενη φορά μια φορά με ΑΠΟΛΥΤΗ σοβαρότητα, όχι για να διδάξεις, αλλά αυτό που θα έλεγες σε μια ΚΗΔΕΙΑ, με λύπη. "όταν σκοτώνουμε κάτι, σταματάει να αναπνέει να ζει και δε μπορεί να ξαναζήσει, φεύγει για πάντα. " Θα τονίσεις το ΠΑΝΤΑ. Θα πεις "ΛΥΠΗΘΗΚΑ που το είπες αυτό, γιατί εγώ δεν θέλω να πεθάνω, ούτε εγώ ούτε κανένας, θέλω να μην μαλώνουμε. Σε παρακαλώ, μην μου το λές αυτό γιατί θέλω να κλάψω όταν μου το λές" Στην παρούσα, το λάθος θα ήταν να προσπαθήσει κάποιος να κάνει το παιδί αυτό να ειναι χαρούμενο, τραλαλα, τη στιγμή που εχει χαλάσει το σύμπαν του. Το ζητούμενο λοιπόν είναι απλά, να του δείξει ότι είναι οκ που αισθάνεται χάλια, δεν έγινε κάτι, αλλά κάποια πράγματα δεν θα τα αφήσεις να γινονται και εχουν αντικτυπο συναισθηματικό πάνω σου. Η λύπη, και η στεναχώρια ειναι πολυ σημαντικά συναισθήματα που ακολουθούν μετά τον θυμό, σε μια απώλεια. Αν θέλεις να δεις ένα παιδί που θα ξεπεράσει αυτό το θυμό, και να ηρεμήσει πρέπει να του δειξεις πως να λυπηθεί για αυτό που βιώνει ότι έχασε. Η πραγματικότητα είναι ότι θα ήθελε να ασχολοούνται πάλι όλοι μαζί του όπως πριν. Άρα φρόντισε κάποιες στιγμές ίσως όταν πρωτοέρχεσαι, να του δίνεις αποκλειστική σημασία, και αναλογικά , πρόσεξε να μην ασχολείσαι με αταξίες. Εάν μπεις στο τριπάκι να ασχολείσαι λεκτικά μόνο με τις αταξίες , σε ποσοστό χρόνου, θα χάσεις τη μπαλα και την ευκαιρία να το βοηθήσεις να ηρεμήσει.
  22. γειά σου σε αυτή την ηλικία φοβούνται πολύ και τους δημιουργείται φοβία σε κάτι. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλα συμβάντα πχ να φοβηθεί γαβγισμα σκύλου και μετά αρκετό καιρο να μη θελει να δει σκυλο και να φοβαται. θα περάσει όμως αυτό! εμένα είχε πάθει κοξάκι και χρειάστηκε αντιβιωση για την ίδια κατάσταση που είπες στο στόμα. Πιστεύω ότι θα το ξεχάσει με λίγη υπομονή και λίγο χρόνο. Σίγουρα θα τρόμαξε σε συνδυασμό με τον πόνο, ήταν μια δύσκολη στιγμή.
  23. belleblue

   Ζεόλιθος Θράκης...

   γειά σε όλες όλους! η γαστρεντερολόγος μου σύστησε για τα συμπτώματά μου, [που είναι φούσκωμα και πολύ μεγάλη δυσανεξία εως πονοκοιλο (χωρίς αλλαγή στις συνηθειες τουαλέτας όμως) σε όλα όσα έτρωγα για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα πχ λαχανικά όλων των ειδών όσπρια πράσινα, σαλάτες.... - σταδιακά άρχισε να συμβαίνει εώς τώρα μετά από ένα χρονο χειροτέρεψε εντελώς ] ενα σκευασμα της αλμόρα normobowell που περιλαμβάνει και ζεόλιθο. Εψαξα να δω την δοσολογια και δεν γραφει καπου και εχασα το χαρτάκι, και το κουτί δεν γράφει πόσο έχει μέσα. (μήπως καμια το έχει σπίτι και έχει το χαρτάκι και μπορεί να το γράψει;) Είπα να ανανεώσω το θέμα γιατί δεν είχα ιδέα οτι υπάρχει αυτο το πράγμα. Βοηθάει την ίδια μέρα κιόλας και ξαφνικά μπορώ να φάω τα πάντα πάλι, αρκεί να το πάρω. Δυστυχως δεν θεραπεύει όμως. Αν δεν το πάρω, τζίφος πάλι. Ένα άλλο φοβερό πράγμα που είδα όμως, ότι άλλαξε η επιδερμίδα του προσώπου μου, που είναι υπερευαισθητη και κοκκινιλες και παναδες.... και έφυγαν πολλά και είναι πολύ πιο ήρεμο το δέρμα χωρίς κοκκινίλες, λες και έκανα λευκαντική θεραπεία ή μασκα με ασπιρινη/μέλι που έκανα παλιά και έφευγαν. Οπότε μου αρέσει πολύ. Η γαστρεντερολόγος όμως όταν μου σύστησε αυτή την ουσία είχε πει να το παίρνεις μεμονωμένα όταν είναι ναφάς αυτά τα φαγητά. Εμένα η διατροφή μου περιλαμβανε ΚΑΘΕ μέρα κάτι από τα παραπάνω.... Η ποσότητα που μου είχε πεί ήταν, ένα ολόκληρο χαπι το πρωι και ένα το βράδυ, τις ημέρες που εγώ θα τρώω τετοια φαγητά. Εμένα πλέον με βοηθάει να παίρνω απλώς κάθε μέρα μισό χάπι. Δηλαδή το 1/4 της ημερήσιας δόσης που σύστησε εκείνη, καθημερινά. τα γράφω όλα αυτά αρχικά επειδή έχω εκπλαγεί με το ότι υπάρχει αυτή η ουσία, αλλά και με τη παρενεργεια του ότι βοηθάει στο δέρμα του προσώπου. Δεν ξέρω όμως, υπάρχει κάποιος κίνδυνος όταν το παίρνεις σταθερά, άραγε;
  24. γειά σας κορίτσια για τις μάσκες ΚΝ ffp τις παιδικές, έχετε κάποιο συγκεκριμένο σημείο που τις αγοράζετε πιο μαζικά πχ για το μήνα, για να βγούν πιο φτηνές....; Είναι τραγικό το ότι έχουν διπλάσια τιμή στα φαρμακεία από ότι στο διαδίκτυο. Εντάξει εάν είχαν ένα 20-25% διαφορά , όπως και όλα τα άλλα είδη, που είναι κατανοητό, θα το έβρισκα οκ. Αλλά διπλάσια τιμή; Γνωρίζουμε κανένα φαρμακείο για απευθείας παραλαβή (αττική) να μη λειτουργεί τόσο κερδοσκοπικα και έστω εκτάκτως αν θέλει κάποιος να βρεί μια δεκάδα να την βρίσκει έστω στα .55 λεπτά τη μάσκα πχ? Διάβασα και εγώ μια έρευνα και είδα ότι δεν έχει καμία σχέση με το πως προστατευουν σε σχεση με τις χειρουργικές. Εμείς εμβολιαστήκαμε και την δεύτερη δόση ευτυχώς και ελπίζω να προλάβουμε την κατάσταση. Έχουμε ήδη 1 κρούσμα σε άλλη τάξη, οπότε θα δείξουν οι άλλες ημέρες πως θα εξελιχθεί.
  25. Περιμέντε τουλάχιστον 6 μήνες ένα χρόνο της συμβίωσης λέω, γιατί σε μια αλλαγή επάνω που είστε τώρα, δεν προσθέτεις μια νέα αλλαγή στο καπάκι, κανένας δεν θα το έπαιρνε θετικα ακόμα και εάν είχε δηλαδή ουδέτερη στάση. Επίσης και για το παιδί του θα ειναι κατι κακό εάν αυτό γινει στο καπάκι. Πήγε ο μπαμπάς σε νέο σπίτι που ζουν και άλλοι μαζί που τον μοιράζομαι με τα άλλα άτομα του σπιτιού, και θα αποκτήσει και παιδί αμέσως? Για το παιδι του και μόνο θα περίμενα ενα χρονο. Το ότι τα πάνε καλά τα παιδιά δε σημαίνει ότι θα είναι σωστό να γίνουν γρήγορα αυτά. .