Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Athanase

Members (new)
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Athanase's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • DedicatedRare
 • Reacting WellRare
 • First PostRare
 • CollaboratorRare
 • Conversation StarterRare

Recent Badges

4

Reputation

 1. Συμφωνώ απολύτως. Ο μικρός μας δεν νομίζω να καταλάβει κάτι, αλλά είναι το ηθικό της υπόθεσης - και βέβαια, όλοι οι άλλοι γονείς και παιδιά στην ίδια συνθήκη... Ντροπή και μόνο ντροπή πραγματικά.
 2. Αγαπητή @AvocadoMama, σ'ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την απάντησή σου! Συμφωνώ εν μέρει με αυτό που λες για την ευθυνοφοβία του σχολείου. Είναι μέρος, πιστεύω, του λόγου, αλλά μόνο μέρος. Το υπόλοιπο είναι, θεωρούμε, το ότι θέλουν (και το λέω πολύ σοβαρά) να μας διώξουν. Το παιδάκι μας είναι λίγο δύσκολο - από την άποψη του ότι του αρέσει να τρέχει τριγύρω κι έχει δυσκολία να μένει περιορισμένο για μεγάλα διαστήματα ή στις μεταβολές καταστάσεων (αν και τα πάει πολύ καλύτερα πλέον). Τους χαλάει το ζεν κατά κάποιο τρόπο και νομίζουμε πως στην εκδρομή θεωρούν πως θα τους χαλάει την εικόνα του σχολείου. Αν σου φαίνεται ελαφρώς απίστευτο αυτό, είναι, αλλά είναι και αληθινό. Είναι όμως και λίγο εκτός θέματος, γι αυτό δεν το ανέφερα στην αρχική μου ανάρτηση. Τη Δευτέρα θα τηλεφωνήσω και πάλι στην αρμόδια διεύθυνση να βρω την προϊστάμενη και μετά θα επικοινωνήσω με το σχολείο. Σε σχέση με το νομικό έρισμα της δήλωσης, να πω ακόμη (όπως είπα και στην κοπέλα που τον στηρίζει) πως ακόμα και να το υπογράψει (που δεν θα το ζητούσαμε ποτέ), δεν έχει καμμία νομική ισχύ σε περίπτωση που κάτι συμβεί. Οι νόμοι ισχύουν ανεξαρτήτως του τί "δέχεσαι" να κάνεις. Σ'ευχαριστώ και για το τελευταίο σχόλιο❤️ Συμφωνώ απολύτως, και, ενώ ο γιός μας δεν έχει καταλάβει το τί παίζεται, αν καταλάβαινε θα ήμουν απλά εξοργισμένος... Α! Να πω κι όλας ότι μίλησε ο Διευθυντής με την ΠΣ και της το παρουσίασε πως το μέρος που θα πάνε έχει κινδύνους και μπλαμπλαμπλα (με λίγα λόγια της είπε πως πηγαίνουν 3χρονα σε επικίνδυνα μέρη; Τί να πω!). Σε αυτό το μέρος τυγχάνει να πηγαίνουμε βόλτα με τον μικρό μας τακτικότατα και τον γνωρίζει καλύτερα από εμάς Ευχαριστώ και πάλι! ΥΓ περί συμπεριληψημότητας ο λόγος: όταν ψάχναμε για παιδικό πήγαμε σε ένα γνωστό επκαιδευτήριο (και πανάκριβο). Μέσα οι χώροι γεμάτοι αφίσες για συμπεριλιψημότητα και δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση, και, και... Ε, να μην τα πολυλογώ, σχεδόν μας πέταξαν έξω Βλέπεις, παρά το ότι όταν τους είπαμε τί δουλειές κάνουμε (δόξα τω θεώ, πολύ καλές) μας έστρωσαν χαλί (τα γνωστά που κάνουν μεγάλα εκπαιδευτήρια για lobbying, networking κτλ κτλ), θεώρησαν πως θα τους χαλάσει τα στατιστικά όταν μεγαλώσει...
 3. @vtgian Σ'ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το σχόλιό σου! Το έχω δει το ΦΕΚ καθώς και εγκυκλίους προς περιφέρειες και σχολικές μονάδες. Πουθενά δεν αναφέρεται ρητά το θέμα της ασφάλειας, μπορώ να πω. Είναι δικό μας το άτομο, αλλά βάσει των εγκυκλίων δεν αλλάζει κάτι. Και ναι ισχύει ότι ο βοηθός υποστηρίζει το δάσκαλο ΚΑΙ με τα άλλα παιδάκια (πολύ ενδιαφέρον αυτό). Τώρα, καταλαβαίνω κι αυτό που λες περί ανθρωπίνου δυναμικού αλλά α. και να υπάρχει το θέμα δεν μπορείς να ζητάς υπεύθυνη δήλωση (!!). Κόβεις το λαιμό σου να το λύσεις - και συνειδητοποιώ ότι ξέχασα να αναφέρω πως πρόκειται για ΙΔΙΩΤΙΚΟ παιδικό β. για 9 παιδάκια (νομίζω), 1 δασκάλα, 1 βοηθός, 1 γυμναστής και 2 παράλληλες, ε δεν το λες και λίγο Με πήραν πίσω από την πρωτοβάθμια. Μου έδωσε ένα άλλο τηλέφωνο να πάρω γιατί πήρα στη λάθος περιφέρεια αλλά με ρώτησε για το θέμα και (πολύ εξυπηρετική) μου είπε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και πως η ευθύνη ανήκει στη δασκάλα όπως και με τα άλλα παιδάκια, και πως μπορώ να ζητήσω να τους στείλουν σύσταση επ'αυτού. Δεν το συζητήσαμε διεξοδικά μια που είναι αρμοδιότητα άλλου αλλά ήταν κάθετη... Θα γράψω όταν ξέρω περισσότερα! Ευχαριστώ και πάλι

 4. Διαφημίσεις

 5. Από τις εγκυκλίους που διαβάζω δεν προκύπτει από πουθενά το θέμα της ασφάλειας. Το αν θα φάει έχει να κάνει με την προσαρμογή του κτλ όπου ναι έχει ευθύνη, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό θέμα. Επιπλέον, αν και προφανώς μέσα σε λογικά πλαίσια (και ανθρώπινα!) το άτομο της ΠΣ προσέχει το παιδί και δεν θα το αφήσει να σκοτωθεί, το σχολείο δεν νομίζω ότι μπορεί να απεκδυθεί των ευθυνών του.
 6. Αυτό πού βασίζεται; Παρότι σ'ευχαριστώ θερμά για την απάντηση, δεν κάνω γενική συζήτηση. Η ΠΣ δεν είναι συνοδεία. Έχει συγκεκριμένα εκπαιδευτικά καθήκοντα, όχι καθήκοντα νταντάς. Αυτό που εννοούν είναι ξεκάθαρο, "αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι του συμβεί". Δεν έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να μη θέλει να πάει εκδρομή (δεν έχει το δικαίωμα, το άτομο της ΠΣ συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες εκτός κι αν πάρει άδεια), απλά δεν θέλουν την ευθύνη. Και πάλι σε ευχαριστώ και ελπίζω να μην με παρεξηγείς - ψάχνω συγκεκριμένες πληροφορίες για να χρησιμοποιήσω για απάντηση... Περιμένω να με πάρουν πίσω και από την Πρωτοβάθμια της περιφέρειας ταυτόχρονα.
 7. Καλημέρα και καλή βροχερή Παρασκευή! Ο γιος μας (4 ετών αλλά μία τάξη κάτω) πηγαίνει σε σχολείο με παράλληλη στήριξη. Σήμερα είπαν από το σχολείο πως, αν πρόκειται το παιδάκι να συμμετάσχει στις εξόδους/βόλτες που κάνουν, θα πρέπει η κοπέλα που τον υποστηρίζει να υπογράψει δήλωση πως αναλαμβάνει την ευθύνη για το αν του συμβεί κάτι. Δεν θα μπω σε θέματα αποκλεισμού κτλ κτλ, απλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπεριστατωμένη άποψη; Δεν νομίζω πως η ασφάλεια του παιδιού είναι στις ευθύνες του ατόμου της Παράλληλης Στήριξης... Καμμία ιδέα για το πού μπορώ να απευθυνθώ; Ευχαριστώ!
 8. Καλημέρα άπαντες! Το αγοράκι μας (4 ετών αλλά σε τάξη 1 έτος μικρότερη) χρειάζεται παράλληλη στήριξη. Δυστυχώς ο παιδικός που πηγαίνει τώρα δεν είναι καθόλου φιλικός οπότε κοιτάμε μήπως αλλάξουμε... Έχει κάποιος να προτείνει κάτι; Ξέρω ότι δύσκολα βρίσκεις θέση πλέον αλλά ποτέ δεν ξέρεις - ας ξέρουμε τουλάχιστον για του χρόνου! Περιοχές: Ψυχικό-Παπάγου-Βύρωνας-Καισαριανή-Παγκράτι-Ζωγράφος-Καρέας-(βία) Χολαργός. Ευχαριστώ πολύ!
 9. Κανένα πρόβλημα, χαίρομαι αν βοήθησα έστω και λιγουλάκι Πώς κοιμηθήκατε;
 10. Κι εσύ, και μην ανησυχεις τοσο, είναι φτιαγμένα για να χτυπάνε
 11. Εξαρτάται από κάθε παιδάκι... τον ενήλικα νομιζω πρέπει να τον ξυπνήσεις πλήρως. Το παιδάκι αν ξυπνάει εύκολα γενικά ξύπνα το, αλλιώς δεν αν και πώς αντιδρά -πόσο εύκολα, αν κάνει τις κινήσεις που πρέπει... πχ ξέρω ότι το δικό μου το μαναράκι αν πάω να το ξυπνήσω θα γκρινιάξει, θα τεντωθεί σαν άρχοντας και θα γυρίσει από την άλλη για να με αγνοήσει καταλλήλως. Εσύ ξέρεις το δικό σου Α ναι και ο δικός μας μπορεί να στριφογυρίζει δέκα ώρες αλλά μόλις τον πάρεις αγκαλίτσα και του κρατήσεις το χεράκι θα αποκοιμηθεί με τη μία =)
 12. Θα δει άλλος για σένα, μην ανησυχεις. Μην με ακούς που ακούγομαι ψύχραιμος, αν τύχει να χτυπήσει το παιδάκι μου γίνομαι πυρ και μανία με τους πάντες και τα πάντα. Λογικό το άγχος μας! Το μόνο που θα έκανα επιπλέον εγώ, θα ήταν να τον ξυπνήσω κάνα-δυο φορές μέσα στη νύχτα για να βεβαιωθώ ότι είναι όλα καλά. Αν ξυπνάει από μόνος του για γάλα κόψε κίνηση, αλλιώς αν έχεις το κουράγιο να βάλεις ξυπνητήρι ξύπνα τον απαλά αλλά σταθερά να δεις πώς θα αντιδράσει.
 13. Πάντα ισχύει το ότι αν φοβάσαι/δεν ξέρεις τότε καλύτερα να πας στους ειδικούς Αλλά ναι, η διάσειση φαίνεται. Έχω πάθει και θα την παρομοίαζα με θερμοπληξία, από πρώτο χέρι: ζαλισμένος, χωρίς ενέργεια, ευερέθιστος, τάση για εμετό... Προφανώς άλλο εγώ που γύριζα από παραλία με το αυτοκίνητο άλλο ένα μικρό παιδάκι, αλλά τα συμπτώματα είναι παρόμια. Όλα τα παιδάκια πέφτουν, εσύ θα δεις αν πέφτει για διαφορετικούς λόγους απ'ό,τι συνήθως. Αν σέρνει πχ τα ποδαράκια του είναι ένα θέμα ίσως γιατί δεν έχει ενέργεια να προχωρήσει κανονικά. Αν πέφτει πάνω στον τοίχο και κάθεται εκεί χωρίς να συγκινείται, τότε αυτή η νωθρότητα είναι θέμα. Πάνω απ'όλα: ψυχραιμία. Αν σκέφτεσαι να τον παρακολουθήσεις πρώτα τότε προφανώς δεν δείχνει να έχει θέμα! Σχετικά με τη μελανιά: έχω παρατηρήσει πως μελανιάζουν πιο εύκολα από μεγαλύτερους ανθρώπους. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό όμως, είναι εμπειρική διαπίστωση. Αν δεν έχει καρούμπαλο τότε λογικά δεν είναι σοβαρό
 14. Αν τους το πεις, θα το κοιταξουν. Δεν ειναι και πολύ συχνό, απλά δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στα παιδάκια μας γι αυτό είναι τόσο μεγάλο θέμα. Γενικά λένε για διάσειση 24 ώρες προσοχής, αλλά εννοείται πως δεν ξεχνάς να κοιτάς για συμπτώματα πιο μετά! Συνυπολογίζεις και το ότι είναι αρρωστούλης. Άνθρωπος με διάσειση φαίνεται, δεν χρειάζεται να το ψειρίσεις πολύ για να καταλάβεις γιατί πάει σαν μεθυσμένος!
 15. Όπως και σε ενήλικες, από το πώς περπατάει/στέκεται και από το βλέμα και τις αντιδράσεις του που μπορεί να είναι πιο αργές - και, βεβαια, και από την όρεξή του για φαγητο και ενδεχόμενο εμετό, αν του δώσεις όντως να φάει. Κοιτα να δεις και ο δικος μου (22 μηνων) έκοψε το χαλινο του παιζοντας στην παιδική χαρά πριν μια εβδομάδα κι έλεγα "έλεος, πώς στο καλό, είναι δυνατόν αυτό;"
 16. Εξ όσων ξέρω, αν και το μπουσούλημα έχει κάποια θετικά, δεν είναι αναγκαίο στάδιο και πολλά παιδάκια το προσπερνούν. Από ότι έχω καταλάβει, επειδή κι ο δικός μου για ένα διάστημα (μέχρι να βάλουμε μοκέτα) σερνόταν αντί να μπουσουλαει, πιο σημαντικό σημάδι είναι η κινητικότητα, παρά το πως γίνεται αυτή.
×
×
 • Create New...