Βασίλειος Χατζηαντωνίου

Επιστημονικός συνεργάτης
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

    355
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    4

Βασίλειος Χατζηαντωνίου last won the day on Ιούνιος 4

Βασίλειος Χατζηαντωνίου had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

113 Good

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Βασίλειος Χατζηαντωνίου

  • Rank
    Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

  1. Τα λέει εξαιρετικά ο συντονιστής μας! Όταν ένας ασθενής βρίσκεται ανάμεσα σε αντικρουόμενες απόψεις, πρέπει να βάζει τους γιατρούς να μιλάνε μεταξύ τους για να αποφασίσουν μια κοινή γραμμή. Αν αυτό δεν είναι δυνατό στην περίπτωσή σας, θα πρέπει να δείτε έναν άλλο αιματολόγο (ή έναν άλλο γυναικολόγο, παρότι αυτό συνήθως είναι πιο δύσκολο, αλλά εξαρτάται και από το δικό σας "αισθητήριο", σχετικά με το ποιον γιατρό εμπιστεύεστε τελικά περισσότερο). Αν μπορώ να πω κάποια πράγματα από εδώ, είναι πως το ιστορικό σας έχει βάση (3 αποβολές πρώτου τριμήνου), πως η συγχορήγηση Ασπιρίνης και αντιπηκτικών ενέσεων είναι κατά κανόνα πολύ ασφαλής και πως η κορτιζόνη στην κύηση σπανιότατα έχει ένδειξη και μπορεί να προκαλέσει πολλές παρενέργειες, ώστε η χρήση της να πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και μόνο στους ασθενείς που πραγματικά τη χρειάζονται.
  2. Πολύ οριακό το ιστορικό σας, αλλά ναι, θα το έψαχνα σαν να είναι 3 αποβολές, ώστε να είμαι βέβαιος ότι δεν χάνουμε κάτι. Δεν είναι γνωστή παρενέργεια της Ασπιρίνης. Καλό είναι να ρωτήσετε κάποιον ενδοκρινολόγο, αν και η γλυκοζιλιωμένη είναι μέσα στα όρια και δεν νομίζω να υπάρχει πραγματικός λόγος ανησυχίας.
  3. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω δημόσια αυτά που γράφετε. Αν εμπιστεύεστε αυτόν που ζήτησε τις εξετάσεις, ακολουθήστε τις συμβουλές του. Το μόνο που θα πω είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να γίνουν όλες αυτές οι εξετάσεις για μια αποβολή 7ης εβδομάδας.

  4. Διαφημίσεις


  5. Οι μελανιές είναι μάλλον απίθανο να σχετίζονται με το Salospir. Ακόμα κι έτσι, όμως, αποτελούν ασήμαντη παρενέργεια και αν η θεραπεία κρίνεται σκόπιμη από τους γιατρούς σας, τότε δεν βλέπω λόγο να ανησυχείτε.
  6. Με μία παλίνδρομη κύηση, αυτά τα αντισώματα, κατά πάσα πιθανότητα, δεν σημαίνουν τίποτα και μάλιστα πρέπει να επιβεβαιωθούν σε 3 μήνες, γιατί μια θετική εξέταση δεν σημαίνει ότι τα αντισώματα ήρθαν για να μείνουν. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να δείτε από κοντά κάποιον αιματολόγο και να σας εξηγήσει τι μπορεί να σημαίνουν, με βάση και το υπόλοιπο ιστορικό σας.
  7. Αγνοήστε το. Είναι τόσο οριακό, που θεωρείται πρακτικά φυσιολογικό.
  8. Και μόνο που το ιστορικό σας δεν αφορά σε ανεξήγητες αποβολές, αλλά σε διακοπή κύησης λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών, δεν ξέρω γιατί έπρεπε να μπείτε στη διαδικασία του ελέγχου θρομβοφιλίας. Οι εξετάσεις, πάντως, είναι μια χαρά. Μην επαναλάβετε τίποτε και μην πάτε προληπτικά σε αιματολόγο: είναι πολύ πιθανό ότι θα φορτωθείτε με προληπτικές (αλλά στην πραγματικότητα εντελώς αχρείαστες) αντιπηκτικές ενέσεις. Προχωρήστε με θετική σκέψη στην επόμενη προσπάθειά σας!
  9. Η αυτοάνοση θρομβοφιλία (το Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο) διαγιγνώσκεται ΜΕΤΑ από κάποιο ατυχές συμβάν, διότι τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα βρίσκονται τυχαία θετικά σε 1 στους 25 υγιείς κατά τα άλλα ανθρώπους και η σημασία τους δεν μπορεί να αξιολογηθεί αν πρώτα δεν έχει συμβεί κάτι (θρόμβωση ή ανεξήγητες αποβολές). Άρα μια γυναίκα είτε πληροί τα κριτήρια διάγνωσης του συνδρόμου και λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία (ανάλογα αν έχει υποστεί θρόμβωση ή έχει ανεξήγητες αποβολές) ή δεν τα πληροί και δεν χρειάζεται να λάβει καμία θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση, η κορτιζόνη δεν αποτελεί μέρος της θεραπείας του συνδρόμου, παρά μόνο σε πανσπάνιες περιπτώσεις όπου μια γυναίκα έχει ανθεκτικό Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο (μιλάμε για λιγότερο από 1 στα 100 περιστατικά).
  10. Αιματολογική ένδειξη για να πάρετε κορτιζόνη δεν υπάρχει και άρα δεν παίρνω θέση για τη "προληπτική" σύσταση του συναδέλφου. Αν ήμουν στη θέση σας, θα έβαζα τους γιατρούς να μιλήσουν μεταξύ τους και να αποφασίσουν ένα κοινό πλάνο δράσης, χωρίς να έχουν εσάς μπερδεμένη στη μέση.
  11. Με βάση όσα γράφονται, δεν φαίνεται πως είναι αιματολογικής αρχής το πρόβλημα, αφού οι αιμορραγίες δεν είναι χρόνιες και γενικευμένες, αλλά ξεκίνησαν μετά τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων και περιορίζονται σε γυναικολογική αιμορραγία. Καλό θα ήταν, ωστόσο, να γίνει ένας απλός αιμορραγικός έλεγχος (ΡΤ, ΑΡΤΤ, γενική αίματος για αιμοπετάλια) για να είστε σίγουρη. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει συζήτηση με τον γυναικολόγο ή/και με τον ψυχίατρο, εν ανάγκη και αναζήτηση δεύτερης γνώμης, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση που θα αφορά είτε σε αντιμετώπιση του όποιου γυναικολογικού προβλήματος, είτε σε αλλαγή των φαρμάκων αν αυτά θεωρηθούν υπεύθυνα.
  12. Βασίλειος Χατζηαντωνίου

    Αρνητικό rhesus στην Ομάδα Αίματος - Rhesus negative

    Θα πρέπει να ζητήσετε από εργαστήριο να προσδιορίσει ΣΕ ΠΟΙΟ αντίσωμα βγήκε θετική η έμμεση Coombs (υπάρχουν άλλα περίπου 240, εκτός από το Ρέζους, αλλά από αυτά μόνο 4-5 είναι τα σημαντικά). Όταν έχετε την απάντηση για το είδος του αντισώματος, τότε θα πρέπει να σας δει αιματολόγος για να εξηγήσει τη σημασία του. Η έμμεση Coombs γίνεται συνήθως αξιόπιστα στα μεγάλα μαιευτήρια και σίγουρα στις αιμοδοσίες των δημόσιων νοσοκομείων.
  13. Συγγνώμη για τη μεγάλη καθυστέρηση στην απάντηση, αλλά μετά τις γιορτές είχα μεγάλη πίεση στο ιατρείο και δεν πρόλαβα να δω την ερώτησή σας. Χωρίς ιστορικό πολλαπλών ανεξήγητων αποβολών δεν υπάρχει διάγνωση Αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου. Αν πάλι η διάγνωση είναι τεκμηριωμένη, δεν θέλει 2 ενέσεις την ημέρα, αλλά 1 ένεση και Ασπιρίνη. Με αυτά τα δεδομένα, νομίζω ότι πρέπει να σας δει ένας πιο καταρτισμένος αιματολόγος, για να έχετε τις απαντήσεις που ψάχνετε και να ξέρετε πώς θα προχωρήσετε σε επόμενη προσπάθεια, χωρίς αβλεψίες.
  14. Μην σας ανησυχεί. Πρόκειται για κάποιον λεμφαδένα που μεγάλωσε εξαιτίας του εμβολίου (αντιδραστική λεμφαδενίτιδα το λέμε) και θα υποχωρήσει σε λίγες μέρες, αν δεν έχει ήδη υποχωρήσει. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα "καρουμπαλάκια" στην κλείδα (το κόκαλο κάτω από τον λαιμό).
  15. Προγραμματίστε να το κάνετε τον Ιανουάριο, που κλείνετε τους 6 μήνες από τη 2η δόση. Ο εμβολιασμός δεν επηρεάζει την κύηση, σε αντίθεση με τον ιό, που μπορεί να σας βάλει σε μεγάλες περιπέτειες.
  16. Συγγνώμη, αλλά τέτοιες ερωτήσεις δεν μπορώ να τις απαντήσω από εδώ. Έχω ξαναπεί ότι ιατρική δεν γίνεται μέσα από μια οθόνη, χωρίς να έχω το πλήρες ιστορικό και χωρίς αναλυτική συζήτηση με την ασθενή, για να εξηγηθούν όσα θέλετε να μάθετε.