Βασίλειος Χατζηαντωνίου

Επιστημονικός συνεργάτης
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

    290
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    1

Βασίλειος Χατζηαντωνίου last won the day on Σεπτέμβριος 10 2018

Βασίλειος Χατζηαντωνίου had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

71 Neutral

1 ακόλουθος

Περισσότερα για την/τον Βασίλειος Χατζηαντωνίου

  • Rank
    Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

  1. Ακριβώς αυτό που λέτε, μέσα από μια οθόνη δε γίνεται ιατρική. Αν έχετε διαβάσει τις αναρτήσεις μου, ο έλεγχος θρομβοφιλίας δε σημαίνει τίποτα χωρίς το κλινικό ιστορικό. Θα μιλήσετε με τον γιατρό σας κι ΑΝ το κρίνει σκόπιμο θα σας παραπέμψει σε αιματολόγο (αμφιβάλλω με βάση τα όσα έχετε γράψει) και θα συζητήσετε αναλυτικά μαζί του για να πάρετε τις απαντήσεις που ψάχνετε.
  2. Καταρχάς συγγνώμη για την τεράστια καθυστέρηση, που ίσως κάνει την απάντηση άσκοπη. Για κάποιο λόγο μόλις σήμερα έλαβα ενημέρωση για το μήνυμά σας! Για την ερώτησή σας, συμφωνώ μαζί σας, ότι δεν υπάρχει λόγος για έλεγχο θρομβοφιλίας σε αυτή τη φάση και ειδικά σε μια γυναίκα με ελεύθερο ιστορικό. Αν αισθάνεστε πόνο στις γάμπες και κάποιος υποψιάζεται θρόμβωση, τότε η σωστή εξέταση είναι το Τρίπλεξ φλεβών και όχι ο έλεγχος θρομβοφιλίας.

  3. Διαφημίσεις


  4. Βασίλειος Χατζηαντωνίου

    Πονοι στα πλευρα

    Μιλήστε με το γιατρό σας άμεσα αν έχετε τέτοιο πρόβλημα. Η κύηση δικαιολογεί πολλά άτυπα συμπτώματα, αλλά ποτέ τόσο έντονους πόνους.
  5. Βασίλειος Χατζηαντωνίου

    2η φορά βιοχημική εγκυμοσύνη. Τι έχω;;;

    Να έχετε υπόψη ότι οι αποβολές 1ου τριμήνου είναι ο φυσικός μηχανισμός για να τερματίζονται κυήσεις όταν το έμβρυο έχει κάποιο πρόβλημα που το καθιστά μη βιώσιμο, ώστε να μην ταλαιπωρείται το σώμα σας επί 9 μήνες για να γεννηθεί ένα νεογνό που θα πεθάνει λίγες μέρες αργότερα. Ειδικότερα οι βιοχημικές κυήσεις οφείλονται κατά κανόνα σε προβλήματα του εμβρύου (χρωμοσωμικές ανωμαλίες και άλλα) και όχι σε πρόβλημα της μητέρας και για το λόγο αυτό, μέχρι 2 θεωρούνται τυχαίες και δε διερευνώνται, ειδικά αν το ζευγάρι είναι >35 ετών. Ψυχραιμία, λοιπόν, και θετική σκέψη. Οι απαντήσεις συχνά είναι μπροστά μας και όχι σε ένα σωρό ατελείωτων εξετάσεων, ταλαιπωρίας και εξόδων.
  6. Η μέτρηση της Βιταμίνης Β12 είναι μια εξέταση που συχνά δίνει αναξιόπιστα αποτελέσματα. Άρα πριν αποδεχθούμε ένα χαμηλό αποτέλεσμα χρειάζεται επανάληψη/επιβεβαίωση. Ειδικά στην κύηση, οι τιμές της Β12 είναι γενικά χαμηλότερες και για να δεχθούμε έλλειψη της Βιταμίνης πρέπει να δούμε ΠΟΛΥ χαμηλές τιμές (π.χ. <150). Άρα μάλλον θα συμφωνήσω με τον γυναικολόγο σας, αλλά δεν είναι κακή ιδέα να κάνετε μια επανάληψη της εξέτασης μετά την κύηση. Σε κάθε περίπτωση δεν κινδυνεύετε από κάτι αν λάβετε συμπλήρωμα από το στόμα, ακολουθώντας μια "προληπτική" προσέγγιση. Έχετε δίκιο, όμως, στο ότι κουράζεται κανείς να παίρνει χάπια που πιθανώς μπορεί να αποφύγει.
  7. Βασίλειος Χατζηαντωνίου

    Ετεροζυγώτης στη μετάλλαξη C677T

    Με την ευκαιρία που άνοιξε ξανά αυτή η συζήτηση να επισημάνω ότι ετεροζυγώτης στη μετάλλαξη του MTHFR είναι περίπου ένας στους επτά Έλληνες (και Ευρωπαίους γενικότερα). ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ (ή 15% του πληθυσμού περίπου)!! Γνωρίζουμε πλέον από πολλές μελέτες της τελευταίας δεκαετίας ότι αυτές οι μεταλλάξεις είναι κλινικά ασήμαντες, δηλαδή όποιος τις έχει δεν κινδυνεύει ούτε από επιπλοκές κύησης, αλλά ούτε και από θρομβώσεις εκτός κύησης. Άρα γενικά υπάρχει ομοφωνία διεθνώς ότι το MTHFR δε χρειάζεται να ελέγχεται στα πλαίσια ελέγχου θρομβοφιλίας και φυσικά δε χρειάζεται κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή εντός ή εκτός κύησης σε όσους βρεθούν να έχουν τη μετάλλαξη.
  8. Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση! Οι εξετάσεις γίνονται ακόμα και τώρα (εκτός από μία, την Πρωτεΐνη S), αλλά αν υποθέταμε ότι στις αποτυχημένες κυήσεις σας έφταιξε η θρομβοφιλία θα ήταν ήδη σχετικά αργά για να ξεκινήσετε αντιπηκτική αγωγή. Από την άλλη, οι βιοχημικές κυήσεις σπάνια σχετίζονται με τη θρομβοφιλία (κατά κανόνα οφείλονται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου, ειδικά αν είστε >35 ετών). Άρα δεν είναι βέβαιο ότι χρειάζεστε τον έλεγχο. Να έχετε θετική σκέψη και προχωρήστε με αισιοδοξία, άλλωστε αυτή η κύηση προχωράει πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες. Αν, παρ΄ελπίδα, αποτύχει κι αυτή όμως, προχωρήστε σε πλήρη έλεγχο, της θρομβοφιλίας συμπεριλαμβανομένης.
  9. Σας είπα ότι είναι δύσκολο να εξηγήσω ένα τόσο σύνθετο νόσημα με ένα μήνυμα, γιατί όπως βλέπετε προκύπτουν νέες ερωτήσεις. Αρκεστείτε σε αυτό που σας είπα σε πρώτη φάση ή ρωτήστε το γιατρό σας να εξηγήσει τα πάντα γύρω από το Αντιφωσφολιπιδικό Σύνδρομο. Η Ασπιρίνη δεν επηρεάζει τη μέτρηση πάντως.
  10. Καταρχήν προσέξτε πολύ το ΠΩΣ μετρήθηκε το Αντιπηκτικό του Λύκου. Αν η απάντηση που έχετε μοιάζει σαν 38,6'' είναι λάθος, αφού η σωστή απάντηση πρέπει να αναφέρει δύο τέτοιες τιμές και να καταλήγει σε ένα κλάσμα (DRVVT screen : confirm ratio) με τιμή περί το 1.0-1-2., αλλά και να αναφέρεται η τιμή μιας άλλης παραμέτρου (PTT-LA). Άρα ξεκινήστε από εκεί. Αν το αποτέλεσμα είναι όντως θετικό, τότε θέλει πράγματι επανάληψη, 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ την πρώτη θετική απάντηση και ΟΧΙ άμεσα. Αν το θετικό αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί, τότε με βάση το ιστορικό σας ΙΣΩΣ τεθεί διάγνωση Αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου και θα χρειαστείτε πλήρη συμβουλευτική την οποία θα κάνει ο γιατρός σας, αφού δεν είναι καθόλου εύκολο να σας εξηγήσω ένα τόσο σύνθετο νόσημα γράφοντας ένα μήνυμα. Σχετικά με την Ασπιρίνη θα έλεγα ότι αν στα πλάνα σας είναι να ξεκινήσετε άμεσα προσπάθειες για εγκυμοσύνη, τότε ίσως δεν είναι κακή ιδέα. Σε κάθε άλλη περίπτωση δε βλέπω λόγο να πάρετε Ασπιρίνη.
  11. Βασίλειος Χατζηαντωνίου

    ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ...ΑΚΙΝΗΣΙΑ

    Δείτε, παρακαλώ, λίγο παραπάνω την ανάρτησή μου σχετικά με την ανάγκη θρομβοπροφύλαξης, εφόσον βρίσκεστε σε αυστηρή ακινησία.
  12. Το ιστορικό σας είναι, δυστυχώς, εξαιρετικά σύνθετο για να μπορέσω να πω οτιδήποτε μέσα από μια οθόνη. Αν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα, όμως, είναι ότι η μη χορήγηση ανοσοσφαιρίνης στην πρώτη κύηση δεν ευθύνεται για την ανάπτυξη του ΣΕΛ στη συνέχεια.
  13. Τα λευκά φυσιολογικά αυξάνονται στην κύηση και ο συνολικός αριθμός δε με προβληματίζει. Τα λεμφοκύτταρα, όμως, θα έπρεπε να είναι κάπως λιγότερα, όχι απαραίτητα σε ποσοστό, αλλά σε συνολικό αριθμό (<4000). Είναι πιθανό να περνάτε κάποια ίωση, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μια επανάληψη σε 20-30 μέρες. Καλό θα είναι να δει κάποιος και το πλακάκι, για να επιβεβαιώσει τον αριθμό των λεμφοκυττάρων. Αν αυτά παραμείνουν >4000 θα πρέπει να σας δει κάποιος αιματολόγος για ειδικότερες εξετάσεις.
  14. Βασίλειος Χατζηαντωνίου

    Αρνητικό Ρέζους μητέρας

    Σε κάθε κύηση στις 28 εβδομάδες χρειάζεται η ένεση. Δε μπορείτε να ξέρετε το Ρέζους του παιδιού, εκτός αν κάνετε εξετάσεις που δεν είναι καθόλου εύκολες και πρακτικά μη διαθέσιμες στην Ελλάδα. Αν δείτε θετική την εξέταση είναι αργά για την ένεση. Η εξέταση δείχνει αν έχετε φτιάξει αντισώματα εναντίον του αίματος του εμβρύου και η ένεση γίνεται ακριβώς για να μην φτιάξετε.
  15. Βασίλειος Χατζηαντωνίου

    Αρνητικό Ρέζους μητέρας

    Διαβάστε κι εσείς τις ανωτέρω αναρτήσεις μου. Αν δείτε θετική εξέταση θα είναι πολύ αργά για να κάνετε την ένεση. Η ένεση γίνεται ΠΑΝΤΑ στις 28 εβδομάδες περίπου στις Ρέζους αρνητικές έγκυες.
  16. Βασίλειος Χατζηαντωνίου

    Αρνητικό Ρέζους μητέρας

    Έχω γράψει και παλιότερα ότι "Το να παρακολουθεί κανείς μόνο την έμμεση Coombs και να κάνει την ένεση αν η εξέταση βγει θετική, είναι λάθος: αν η Coombs βγει θετική σημαίνει ότι η μητέρα έφτιαξε ήδη αντισώματα έναντι του εμβρύου (αυτό μετράει η έμμεση Coombs) και άρα είναι πλέον αργά να γίνει η ένεση..." Διαβάστε παραπάνω την παλιά μου ανάρτηση για περισσότερες πληροφορίες....