Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δυσλειτουργία στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση


Recommended Posts

Πρόσφατα διαγνώσανε στο αγοράκι μου 6 ετών ότι πάσχει από δυσλειτουργία της αισθητηριακής του ολοκλήρωσης . Θα ήθελα γνώμες από γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τα παιδιά τους

.Ομολογώ ότι έχω αγχωθεί αρκετά .

ευχαριστω

«---------------------------------------------------»

Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration)

 

Ποια είναι μερικά από τα συμπτώματα της αισθητηριακής δυσλειτουργίας;

· Υπερευαισθησία στο άγγιγμα, στην κίνηση, σε οπτικά ερεθίσματα και σε ήχους

· Μειωμένη αντίδραση στο άγγιγμα, στην κίνηση, σε οπτικά ερεθίσματα και σε ήχους

· Διάσπαση προσοχής

· Κοινωνικά και συναισθηματικά προβλήματα

· Ασυνήθιστα υψηλό ή χαμηλό επίπεδο δραστηριοποίησης

· Σωματική αδεξιότητα

· Δυσκολία προσαρμογής σε αλλαγές καταστάσεων

· Δυσκολία χαλάρωσης – ηρεμίας

· Χαμηλή αυτοεκτίμηση

· Καθυστέρηση στο λόγο η σε κινητικές δεξιότητες

· Καθυστέρηση στη σχολική πρόοδο

Τι είναι η αισθητηριακή ολοκλήρωση;

Οι αισθήσεις συνεργάζονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ποιοι είμαστε σωματικά, πού βρισκόμαστε και τι συμβαίνει γύρω μας .Η αισθητηριακή ολοκλήρωση είναι η βασική λειτουργία του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή αυτής της σύνθετης εικόνας. Είναι η οργάνωση των αισθητηριακών πληροφοριών.

Για τους περισσότερους από εμάς η πετυχημένη αισθητηριακή ολοκλήρωση συμβαίνει αυτόματα, ακούσια, χωρίς προσπάθεια. Για μερικούς όμως από εμάς η διαδικασία αυτή είναι ανεπαρκής , απαιτεί προσπάθεια χωρίς να έχει πάντοτε αποτέλεσμα.

Οι αισθητηριακές εμπειρίες συμπεριλαμβάνουν την αφή, την κίνηση, την αίσθηση του σώματος στο χώρο, την οπτική αντίληψη, την ακουστική αντίληψη και την αίσθηση της βαρύτητας.

Ποιος έχει δυσκολίες αισθητηριακής ολοκλήρωσης;

Πιθανόν να έχετε συναντήσει ένα παιδί που παρʼόλο που δείχνει να είναι ιδιαίτερα έξυπνο έχει δυσκολία στο να χρησιμοποιήσει κατάλληλα το μολύβι ή να ντυθεί μόνο του. Ίσως πάλι να γνωρίζετε κάποιο άλλο παιδί που να δείχνει τόσο φοβισμένο και ανασφαλές στις κινήσεις του στο χώρο, ακόμα και όταν παίζει. Αντίθετα ένα άλλο παιδί , μπορεί να εμπλέκεται σε ακραίες , ασυνήθιστες δραστηριότητες που πολλές φορές είναι επικίνδυνες( π.χ. να τρέχει γρήγορα από την μια μεριά στην άλλη, να πηδά από ψηλά σημεία κ.τ.λ.)

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις, η διαταραχή της αισθητηριακής ολοκλήρωσης ίσως είναι η κύρια αιτία των δυσκολιών.

«------------------------------------------»

:(:(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δυστυχώς δεν γνωρίζω για να σε βοηθήσω, ομως εκτός απο όλα αυτά τα συμπτώματα που γράφεις, το δικό σου παιδί ποιά απο αυτά τα συμπτώματα έχει;

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτά τα προβλήματα της αισθητηριακής ολοκλήρωσης της Α.Ο. όπως το λένε εν συντομία, τα γνωρίζω γιατί ο "παλαιός είναι αλλιώς" λύνονται και θεραπεύονται 100% με την κατάλληλη εργοθεραπεία από εργοθεραπευτή που κατέχει πράμα!!! :wink:

Ψάξε για ένα εξειδικευμένο κέντρο και όλα θα λυθούν, ευτυχώς αυτά θεραπεύονται... :oops::lol:

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε και αυτό το site το έχει γράψει ένα μέλος μας στο noesi και εδώ του parents έχει παιδί με πρόβλημα στην αισθητηριακή ολοκλήρωση και μάλιστα παέι πολύ καλά τώρα μετά από ένα χρόνο θεραπείας!!!

 

http://dyspraxia-odyseia.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

γειά σου milou!!!

δεν το είχα ξανακούσει το ΑΟ ομολογουμένως...και απορώ τί άλλο θα ακούσουμε...

πάντως για να σου λέει η αγγελική αυτά που σου λέει (όντας παλιά καραβάνα)

όλα θα πάνε καλά!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν το ήξερα και εγώ και στην αρχή στεναχωρήθηκα που το διάβασα...όμως με το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της angela χάρηκα!!!

 

Καλή αρχή και συνέχεια σας εύχομαι!! :D

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ (Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ 27 ΧΡΟΝΙΑ). ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΠΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ? ΠΟΣΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ?

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ MILOU ...

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Link to comment
Share on other sites

milou μην ανχώνεσαι - όσο γίνεται βέβαια... - δες το σαν κακή και επίμονη ανεμοβλογιά...ενημερώσου, ασχολήσου (που ούτως ή άλλως κάνεις κιόλας), και όλα θα πάνε καλά!!

 

η θετική σκέψη και αντιμετώπιση είναι το ήμισυ του παντός!!

 

:wink: κι εμείς εδώ είμαστε για να σε στηρίζουμε!!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για την βοήθεια σας και το κουράγιο που μου δίνετε . εως σήμερα το έχω ψάξει πολύ το θέμα . Είδη έχω κανονίσει να ξεκινήσει ειδικά μαθήματα εργοθεραπείας παράλληλα με την λογοθεραπεία που ήδη κάνει . Ευτυχώς έπειτα από 2ρη εξέταση , έχει μέτριο βαθμό Α.Ο . Για τις διακοπές έχω πάρει ένα πρόγραμμα (αισθητηριακή δίαιτα λέγεται ! ) με ασκήσεις-παιχνίδια . Το βασικότερο είναι να γνωρίζω επιτέλους που οφείλονται κάποιες «περίεργες» αντιδράσεις του μικρού και πώς να τον βοηθήσω στην καθημερινότητα του ... που μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζα με ένα « μα είναι δυνατόν να μη μπορείς να το κάνεις αυτό ?.... » ή έχοντας τύψεις με όλα αυτά που μου έλεγε η παιδοψυχίατρος ότι τάχα τον κακομαθαίνω και τον υπερπροστατεύω .

Αυτά , θα σας πω νέα μας σύντομα

:evil::(

Link to comment
Share on other sites

Καλή δίαιτα λοιπόν!! :) Μπράβο σου που ασχολήθηκες, φαντάσου να πέρναγε καιρός και να μην είχες την ευκαιρία να το βοηθήσεις όπως έχεις τώρα....

όλα αυτά κάνουν μεγάλη διαφορά στο παιδί!

 

καλή αισθητηριακή δίαιτα! :)

 

η θετική σκέψη και αντιμετώπιση είναι το ήμισυ του παντός!!
συμφωνώ και επαυξάνω!!!

 

άρα η παιδοψυχίατρος δεν είναι αυτή που έκανε την διάγνωση?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λοιπόν , νά με και πάλι στην ωραία σας παρέα . Ο Δημητράκης συνεχίζει και τώρα στις διακοπές τις ασκησούλες του , τόσο της λογοθεραπείας όσο και της αισθητηριακής ολοκλήρωσης .Προς το παρόν δουλεύουμε πολύ το πιτσίλισμα γιατί τον ενοχλεί πολύ το νερό στα ματάκια του . Για της ασκήσεις όμως προγραφής , γίνεται χαμός . Έχει συνηθίσει να γράφει τα γράμματα μόνος του και τώρα που πρέπει να τα γράψει ακολουθώντας συγκεκριμένη φορά , γίνεται τούρκος . Λίγο η υπερκινητικότητα του , λίγο η διάσπαση προσοχής , λίγο η Α.Ο ....Αχχχχ .

 

Τελικά , δεν σας είπα . Είχα πάει σε Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ύστερα από προτροπή της νηπιαγωγού , διότι έβλεπε μια αδυναμία ένταξης και αλληλοεπίδρασης στην ομάδα + πολύ παιχνίδι με την φαντασία του + αφηρημάδα + κάποιες δυσκολίες στον λεπτό χειρισμό εκτός από την ομιλία η οποία δεν ήταν πολύ καθαρή . Η παιδοψυχολόγος σνομπάροντας όλα αυτά που είχε επισημάνει η νηπιαγωγός μας λέει ότι το παιδί είναι ισορροπημένο (ποίος είπε το αντίθετο ?) και μας βγάζει υπερβολικούς , υπερπροστατευτικούς .... και του δίνει απλά κάποια μαθήματα λογοθεραπείας ( 8/μήνα !!! ) Αυτό τον Δεκέμβριο 2006 . Η κατάσταση όμως του μικρού χειροτέρευε , πολλά νεύρα , δεν άκουγε τίποτα και κανέναν , άρχισε να μασουλάει τα πάντα (ακόμα και το καλώδιο του ποντικιού ), χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο ....τρελάθηκα , πάλι στην παιδοψυχολόγο , το είδε 1 , το είδε 2 , μη ανησυχείτε μου έλεγε και καμιά άλλη λεπτομέρεια μέχρι μου λέει να ολοκληρώσει την διάγνωση . Είχαμε φτάσει Μαϊο 2007 και ακόμα τίποτα .

Σε απελπισία , κλείνω να τον πάω σε ομοιοπαθητικό μήπως και του λείπει κανένα στοιχείο, επειδή τρώει πολύ συγκεκριμένα φαγητά (όχι φρούτα , λαχανικά , κρέας -μόνο κιμά- ) . Έπειτα από 1 ώρα συνέντευξη ο ομοιοπαθητικός μου λέει ότι υπάρχει μια διαταραχή στις αισθήσεις του , κάτι που το έχει το 60% των παιδιών και ότι σε 3-4 μήνες θα δω μεγάλη διαφορά . Τα κύρια διαγνωστικά ήταν

- άργησε να μιλήσει ( 2.5 χρονών)

- άργησε να περπατήσει ( 14 μηνών)

- άργησε να βγάλει την πάνα (3 χρονών)\

- άργησε να εγκαταλείψει την πιπίλα (4 χρονών)

- δεν μπουσούληξε καθόλου

- η (μέτρια) υπερκινητικοτητά του

- οι συγκεκριμένες τροφές που τρώει

- το ότι γίνεται μούσκεμα στον ιδρώτα μόλις κοιμηθεί

- ο διαταραγμένος ύπνος του

- η αδυναμία να ενταχθεί σε ομάδες

- η αντίδραση του σε δυνατούς ξαφνικούς θορύβους

 

Έχοντας πάρει θάρρος ότι δεν ήμουν εγώ η τρελή , μίλησα στο κέντρο που τον πήγαινα για λογοθεραπεία και πραγματικά έπειτα από 2 συνεδριάσεις μου είπαν για την δυσλειτουργία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και σε ποίο βαθμό την έχει ώστε να μπορούμε ακριβώς να δουλέψουμε πάνω σʼαυτα .

 

Τώρα το προβλημά μου είναι πως να μπορέσω να δικαιολογήσω τις εργοθεραπείες και την ειδική διαπαιδαγώγηση στο ασφαλιστικό μου ταμείο ώστε να μπορέσω να πάρω τουλάχιστον πίσω ένα μέρος από τα έξοδα . Με πετάνε μπαλάκι ο ένας στον άλλο , μου λένε ότι εφόσον δεν είναι τετραπληγικό και δεν έχει νοητικά προβλήματα δεν μπορούν να του γράψουν εργοθεραπείες . Η παιδοψυχίατρος μου λέει ότι δεν είναι αρμόδια , ότι την απασχολεί μόνο ο εσωτερικός κόσμος του μικρού , ότι πρέπει να τον δεί νευροχειρούργος , εν το μεταξύ ακόμα δεν με παραπέμτει σε άλλον μέχρι να τελειώσει την διάγνωση της !!!!!! Τα άλλα κέντρα της Αθήνας (Παίδων , Περιστερίου ..) δεν με δέχονται γιατί λόγω κατοικίας υπάγομαι στο συγκεκριμένο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο . !!!! Τελικά , για να πάρω χαρτί για εργοθεραπεία , τι ιατρός πρέπει να δεί το παιδί μου ? εργοθεραπευτής , αναπτυξιολόγος , παιδοψυχίατρος ???? μπορεί κανείς να με βοηθήσει ?

 

Πάντως είδα μεγάλη διαφορά με τα ομοιοπαθητικά , ακόμα δεν ξέρω αν πρέπει να το πιστέψω .

:?:evil::cry:

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι καλύτερα είναι να μεταφερθεί αυτό το Topic στην ενότητα "προσχολική ηλικία " . Από το άγχος μου, μόλις βρήκα αυτό το φόρουμ 'οπου επιτέλους μπορούσα να μιλήσω με γονείς , το έγραψα εδώ :? χωρίς να κοιτάξω παρακάτω . :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 8 χρόνια μετά...

Καλησπέρα,

Ο μικρος μας 3,5 ετων διαγνώστηκε με διαταραχή αισθητηριακης επεξεργασίας και θα ξεκινήσουμε εργοθεραπειες.Θα ηθελα να μου προτείνεται κάποιο καλο κεντρο που να γνωρίζεται εκ πείρας οτι ασχολείται υπεύθυνα με το παιδί και το θεραπευτικό περιβάλλον να είναι το πλέον κατάλληλο για την αποτελεσματικότητα του έργου τους..θα μας εξυπηρετούσαν κέντρα νότια προάστια αλλα αν ειναι κάποιο πολυ καλο ισως παμε και πιο μακρια.Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Kalispera!

Egw paw ton mikro ston Alimo sto Psycho-logos. Einai stin Kalamakiou xamila, ligo prin tin Poseidwnos.

Emeis kanoume ekei kai ergo kai logo kai eimai polu euxaristimeni. H ergotherapeutria einai tromeri! Tin prwti vdomada pou arxise ergotherapeies eida diafora megali. An thes na sou steilw me pm to thlefwno.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

Ευχαριστω για την απάντηση!θα το googlάρω και θα βρω το τηλεφωνο..εσεις εχετε αισθητηριακο;;

 

Oxi exoume argi anaptyksi logw kathisterisis myelinwsis sta neura.

Ti akrivws einai to aisthitiriako?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 χρόνια μετά...

Δε γράφω τοσο γιατί περιμένω απάντηση αλλά ποιο πολύ για να το βγάλω κ από μέσα μου γιατί το κεφάλι μου από το άγχος τον τελευταίο καιρό κοντεύει να σπάσει.. 

Λοιπόν όπως έχω ξανά πει ο μεγάλος μου γιος σε δύο βδομάδες κλείνει τα 5 του χρόνια έχει διαταραχή αισθητηριακής ολοκλήρωσης άρχισα να το καταλαβαίνω από όταν ήταν μικρός κ 3 χρόνων ξεκινήσαμε εργοθεραπειες όπου μου το επιβεβαίωσε κ η έργοθεραπευτρια μετά από κάποιες συνεδρίες μου λέει πως βλέπει κάποια στοιχεία στον μικρό που παραπέμπουν στο φάσμα αν κ η ίδια μου λέει πως πιστεύει πως το προσπερνάει ξοφαλτσα κ μας παρέπεμψε σε παιδοψυχιατρο, ο παιδοψυχιατρος αν κ φυσικά από μια επίσκεψη δε μπορεί να κάνει διάγνωση μας είπε πως δε δείχνει προφίλ τέτοιου παιδιού ως πρώτη εικόνα φαινόταν οι αδυναμίες στο λόγο κ στη μνήμη κ μαζί με εργοθεραπειες μας έγραψε κ λογοθεραπειες.. Καθώς συνέχιζα με, με τις συνεδρίες η έργοθεραπευτρια κατάλαβε πως δυσκολεύοταν στο συναίσθημα του κ μας είπε να πάμε σε παιδοψυχολογο πάμε κ εκεί του κάνει κάποια τεστ μας δίνει κ ένα ερωτηματολόγιο να συμπληρώσουμε όπου με τις δικές μου απαντήσεις τον έβγαζα πως βρίσκεται στο κλινικό φάσμα με τις απαντήσεις του άντρα μου όχι.. (Ωστόσο είχε ξεκινήσει ο μικρός κ προνηπιο κ οι δασκάλες του πίστευαν τότε πως έχει μια ανορημοτητα συμπεριφερεται σαν παιδί μικρότερο της ηλικίας του..) πάμε πάλι στον παιδοψυχιατρο κ μας λέει έχει πολλές δυσκολίες αλλά με την εμπειρία που έχει πιστεύει παιδιά με τέτοιες δυσκολίες λύνονται, 

Πάμε πριν κανένα μήνα κ σε δεύτερο παιδοψυχιατρο  κ εκείνος πιστεύει πως όλες οι δυσκολίες που έχει ευθύνονται οι αισθητηριακες του δυσκολίες, έχει ξεκινήσει πολύ έντονα κ κάποιες στερεότυπιες όπως το φτερουγισμα των χεριών αλλά πιστεύει πως γενικά επειδή το παιδί εξελίσσεται είναι θέμα άγχους κ με τις εξωτερικές παρεμβάσεις που του κάνουμε κ ξεκίνησαμε τόσο νωρίς το παιδί θα λυθεί.. 

Κ μιλάω εχθές με τη μία του δασκάλα κ μου είπε πως την ανησυχεί πάρα πολύ μήπως βρίσκεται  στο φασμα επειδή ξεκίνησε το φτερουγισμα των χεριών κ παιζει κ παλαμάκια γιατί το κάνει συνεχόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως δε μπορεί τη φασαρία κ τα πολλά άτομα δίπλα του.. 

Κ εκεί που κάπως είχαμε πάρει έναν ρυθμό ερχετε κ αυτό νιώθω όπως λέει κ το τραγούδι μαργαρίτες να μαδαω είναι δεν είναι... 

Μεχρι πρότινος έλεγα στον εαυτό μου δε με νοιάζει η διάγνωση έχουμε ξεκινήσει παρεμβάσεις κ δουλεύουμε τις δυσκολίες του κ εγώ πάντα θα είμαι δίπλα του να τον βοηθάω να εξελίσσεται, κ θα κανω το καλύτερο για εκείνον ώστε να τις αντιμετωπίζει κ να μπορεί να ανταπεξέλθει στον έξω κόσμο... Αλλά όλη αυτή η αμφιβολία έχει αρχίσει κ με κουράζει ψυχολογικά κ νιώθω πως χάνω τις δυνάμεις μου, κ δε μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις που έχω απέναντι στα παιδιά μου, Συγνώμη για το ταιραστιο κείμενο αλλά ήθελα να τα γράψω  όσο ποιο αναλυτικά γίνεται 

Link to comment
Share on other sites

Just now, xaroumenh mama είπε:

Δε γράφω τοσο γιατί περιμένω απάντηση αλλά ποιο πολύ για να το βγάλω κ από μέσα μου γιατί το κεφάλι μου από το άγχος τον τελευταίο καιρό κοντεύει να σπάσει.. 

Λοιπόν όπως έχω ξανά πει ο μεγάλος μου γιος σε δύο βδομάδες κλείνει τα 5 του χρόνια έχει διαταραχή αισθητηριακής ολοκλήρωσης άρχισα να το καταλαβαίνω από όταν ήταν μικρός κ 3 χρόνων ξεκινήσαμε εργοθεραπειες όπου μου το επιβεβαίωσε κ η έργοθεραπευτρια μετά από κάποιες συνεδρίες μου λέει πως βλέπει κάποια στοιχεία στον μικρό που παραπέμπουν στο φάσμα αν κ η ίδια μου λέει πως πιστεύει πως το προσπερνάει ξοφαλτσα κ μας παρέπεμψε σε παιδοψυχιατρο, ο παιδοψυχιατρος αν κ φυσικά από μια επίσκεψη δε μπορεί να κάνει διάγνωση μας είπε πως δε δείχνει προφίλ τέτοιου παιδιού ως πρώτη εικόνα φαινόταν οι αδυναμίες στο λόγο κ στη μνήμη κ μαζί με εργοθεραπειες μας έγραψε κ λογοθεραπειες.. Καθώς συνέχιζα με, με τις συνεδρίες η έργοθεραπευτρια κατάλαβε πως δυσκολεύοταν στο συναίσθημα του κ μας είπε να πάμε σε παιδοψυχολογο πάμε κ εκεί του κάνει κάποια τεστ μας δίνει κ ένα ερωτηματολόγιο να συμπληρώσουμε όπου με τις δικές μου απαντήσεις τον έβγαζα πως βρίσκεται στο κλινικό φάσμα με τις απαντήσεις του άντρα μου όχι.. (Ωστόσο είχε ξεκινήσει ο μικρός κ προνηπιο κ οι δασκάλες του πίστευαν τότε πως έχει μια ανορημοτητα συμπεριφερεται σαν παιδί μικρότερο της ηλικίας του..) πάμε πάλι στον παιδοψυχιατρο κ μας λέει έχει πολλές δυσκολίες αλλά με την εμπειρία που έχει πιστεύει παιδιά με τέτοιες δυσκολίες λύνονται, 

Πάμε πριν κανένα μήνα κ σε δεύτερο παιδοψυχιατρο  κ εκείνος πιστεύει πως όλες οι δυσκολίες που έχει ευθύνονται οι αισθητηριακες του δυσκολίες, έχει ξεκινήσει πολύ έντονα κ κάποιες στερεότυπιες όπως το φτερουγισμα των χεριών αλλά πιστεύει πως γενικά επειδή το παιδί εξελίσσεται είναι θέμα άγχους κ με τις εξωτερικές παρεμβάσεις που του κάνουμε κ ξεκίνησαμε τόσο νωρίς το παιδί θα λυθεί.. 

Κ μιλάω εχθές με τη μία του δασκάλα κ μου είπε πως την ανησυχεί πάρα πολύ μήπως βρίσκεται  στο φασμα επειδή ξεκίνησε το φτερουγισμα των χεριών κ παιζει κ παλαμάκια γιατί το κάνει συνεχόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως δε μπορεί τη φασαρία κ τα πολλά άτομα δίπλα του.. 

Κ εκεί που κάπως είχαμε πάρει έναν ρυθμό ερχετε κ αυτό νιώθω όπως λέει κ το τραγούδι μαργαρίτες να μαδαω είναι δεν είναι... 

Μεχρι πρότινος έλεγα στον εαυτό μου δε με νοιάζει η διάγνωση έχουμε ξεκινήσει παρεμβάσεις κ δουλεύουμε τις δυσκολίες του κ εγώ πάντα θα είμαι δίπλα του να τον βοηθάω να εξελίσσεται, κ θα κανω το καλύτερο για εκείνον ώστε να τις αντιμετωπίζει κ να μπορεί να ανταπεξέλθει στον έξω κόσμο... Αλλά όλη αυτή η αμφιβολία έχει αρχίσει κ με κουράζει ψυχολογικά κ νιώθω πως χάνω τις δυνάμεις μου, κ δε μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις που έχω απέναντι στα παιδιά μου, Συγνώμη για το ταιραστιο κείμενο αλλά ήθελα να τα γράψω  όσο ποιο αναλυτικά γίνεται 

Συγχαρητήρια κ απο μένα.Γνωριζωωποσο δυσκολο είναι αυτό που περνάς ζώντας το απο δυο παιδακια φίλων.

Τελικά κανένα από τα δυο δεν ανήκει στο φασμα αλλα βελτιώθηκαν απίστευτα απο τις εργοθεραπειες.Το ένα είχε πολύ έντονο αισθητηριακο πρόβλημα.Το συγκεκριμένο το παρακολουθεί η Καραντανα ,αν την ξερεις.Τους βοηθησε πολυ!

Αυτό με το φτερουγισμα δεν το ήξερα.Το έκανα πολυ έντονα μικρη .

Link to comment
Share on other sites

Αν κλείσεις τα μάτια σου, ηρεμησεις, παρεις μια βαθια ανασα και σκεφτείς καθαρά και ψυχραιμα, πώς βλεπεις το παιδι σου; Το ένστικτο σου τι σου λέει, αν προσπαθήσεις να αποβαλλεις από μέσα σου όλα αυτά που σου λένε και σε επηρεαζουν; 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, xaroumenh mama said:

Δε γράφω τοσο γιατί περιμένω απάντηση αλλά ποιο πολύ για να το βγάλω κ από μέσα μου γιατί το κεφάλι μου από το άγχος τον τελευταίο καιρό κοντεύει να σπάσει.. 

Λοιπόν όπως έχω ξανά πει ο μεγάλος μου γιος σε δύο βδομάδες κλείνει τα 5 του χρόνια έχει διαταραχή αισθητηριακής ολοκλήρωσης άρχισα να το καταλαβαίνω από όταν ήταν μικρός κ 3 χρόνων ξεκινήσαμε εργοθεραπειες όπου μου το επιβεβαίωσε κ η έργοθεραπευτρια μετά από κάποιες συνεδρίες μου λέει πως βλέπει κάποια στοιχεία στον μικρό που παραπέμπουν στο φάσμα αν κ η ίδια μου λέει πως πιστεύει πως το προσπερνάει ξοφαλτσα κ μας παρέπεμψε σε παιδοψυχιατρο, ο παιδοψυχιατρος αν κ φυσικά από μια επίσκεψη δε μπορεί να κάνει διάγνωση μας είπε πως δε δείχνει προφίλ τέτοιου παιδιού ως πρώτη εικόνα φαινόταν οι αδυναμίες στο λόγο κ στη μνήμη κ μαζί με εργοθεραπειες μας έγραψε κ λογοθεραπειες.. Καθώς συνέχιζα με, με τις συνεδρίες η έργοθεραπευτρια κατάλαβε πως δυσκολεύοταν στο συναίσθημα του κ μας είπε να πάμε σε παιδοψυχολογο πάμε κ εκεί του κάνει κάποια τεστ μας δίνει κ ένα ερωτηματολόγιο να συμπληρώσουμε όπου με τις δικές μου απαντήσεις τον έβγαζα πως βρίσκεται στο κλινικό φάσμα με τις απαντήσεις του άντρα μου όχι.. (Ωστόσο είχε ξεκινήσει ο μικρός κ προνηπιο κ οι δασκάλες του πίστευαν τότε πως έχει μια ανορημοτητα συμπεριφερεται σαν παιδί μικρότερο της ηλικίας του..) πάμε πάλι στον παιδοψυχιατρο κ μας λέει έχει πολλές δυσκολίες αλλά με την εμπειρία που έχει πιστεύει παιδιά με τέτοιες δυσκολίες λύνονται, 

Πάμε πριν κανένα μήνα κ σε δεύτερο παιδοψυχιατρο  κ εκείνος πιστεύει πως όλες οι δυσκολίες που έχει ευθύνονται οι αισθητηριακες του δυσκολίες, έχει ξεκινήσει πολύ έντονα κ κάποιες στερεότυπιες όπως το φτερουγισμα των χεριών αλλά πιστεύει πως γενικά επειδή το παιδί εξελίσσεται είναι θέμα άγχους κ με τις εξωτερικές παρεμβάσεις που του κάνουμε κ ξεκίνησαμε τόσο νωρίς το παιδί θα λυθεί.. 

Κ μιλάω εχθές με τη μία του δασκάλα κ μου είπε πως την ανησυχεί πάρα πολύ μήπως βρίσκεται  στο φασμα επειδή ξεκίνησε το φτερουγισμα των χεριών κ παιζει κ παλαμάκια γιατί το κάνει συνεχόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως δε μπορεί τη φασαρία κ τα πολλά άτομα δίπλα του.. 

Κ εκεί που κάπως είχαμε πάρει έναν ρυθμό ερχετε κ αυτό νιώθω όπως λέει κ το τραγούδι μαργαρίτες να μαδαω είναι δεν είναι... 

Μεχρι πρότινος έλεγα στον εαυτό μου δε με νοιάζει η διάγνωση έχουμε ξεκινήσει παρεμβάσεις κ δουλεύουμε τις δυσκολίες του κ εγώ πάντα θα είμαι δίπλα του να τον βοηθάω να εξελίσσεται, κ θα κανω το καλύτερο για εκείνον ώστε να τις αντιμετωπίζει κ να μπορεί να ανταπεξέλθει στον έξω κόσμο... Αλλά όλη αυτή η αμφιβολία έχει αρχίσει κ με κουράζει ψυχολογικά κ νιώθω πως χάνω τις δυνάμεις μου, κ δε μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις που έχω απέναντι στα παιδιά μου, Συγνώμη για το ταιραστιο κείμενο αλλά ήθελα να τα γράψω  όσο ποιο αναλυτικά γίνεται 

Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω γιατί νομίζω πως τα είπε όλα η @samsympan σε τέσσερις γραμμές!!

Έχω στον στενό οικογενειακό κύκλο παιδί το οποίο βρίσκεται στο φάσμα, είναι και εκείνο τυχερό σαν το γιο σου γιατί έχει δύο γονείς που τρέχουν και προσπαθούν για το καλύτερο του, η πρόοδος του είναι φοβερή!!παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα του, μαθαίνει ξένες γλώσσες, κάνει δραστηριότητες , έχει φίλους και παρέες, η ζωή του είναι όπως κάθε παιδιού στα 11. Καταλαβαίνω πως αγχώνει το άγνωστο και η αμφιβολία, όμως να έχεις εμπιστοσύνη σε εσένα  και τις δυνατότητες του παιδιού σου!

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω που μπορεί να σου δώσει δύναμη , να αντλείς κουράγιο από το παιδί σου, να βλέπεις την εξέλιξη του, να αναγνωρίζεις και εσύ η ίδια τα όσα  έχετε καταφέρει.

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

Κ εκεί που κάπως είχαμε πάρει έναν ρυθμό ερχετε κ αυτό νιώθω όπως λέει κ το τραγούδι μαργαρίτες να μαδαω είναι δεν είναι... 

Μεχρι πρότινος έλεγα στον εαυτό μου δε με νοιάζει η διάγνωση έχουμε ξεκινήσει παρεμβάσεις κ δουλεύουμε τις δυσκολίες του κ εγώ πάντα θα είμαι δίπλα του να τον βοηθάω να εξελίσσεται, κ θα κανω το καλύτερο για εκείνον ώστε να τις αντιμετωπίζει κ να μπορεί να ανταπεξέλθει στον έξω κόσμο... Αλλά όλη αυτή η αμφιβολία έχει αρχίσει κ με κουράζει ψυχολογικά κ νιώθω πως χάνω τις δυνάμεις μου, κ δε μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις που έχω απέναντι στα παιδιά μου, Συγνώμη για το ταιραστιο κείμενο αλλά ήθελα να τα γράψω  όσο ποιο αναλυτικά γίνεται 

 

Αλλάζει κάτι; Τα συμπτώματα τα βλέπεις και την θεραπεία την κάνετε. Αν η διάγνωση τελικά είναι η Α ή η Β, θα αλλάξει κάτι; Όχι, έτσι κι αλλιώς θα κάντε ακριβώς τα ίδια που κάνετε ήδη. Το ίδιο παιδάκι έχεις, ό,τι και να γράφει η διάγνωση και την ίδια παρέμβαση θα κάνατε και στην μία και την άλλη περίπτωση. Έχετε ξεκινήσει νωρίς, ακολουθείτε τις θεραπείες, μην αγχώνεσαι για την "ταμπέλα". 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά συγκινήθηκα πάρα πολύ με αυτά που διάβασα, δεν περίμενα απάντηση γιατί ξέρω πως δεν υπάρχει απάντηση, αλλά κ εγώ όσο ναναι λυγισα.. 

Πάντα ειμουν κ θα  συνεχίσω να είμαι αισιόδοξη σαν άνθρωπος 

Μέσα από τον γιο μου γνωρίζω και τον εαυτό μου γιατί όπως κ να έχει κάποιες από τις δυσκολίες του είναι κ κληρονιμικες όπως πχ το άγχος που έχει εγώ μέχρι τώρα ποτε δεν είχα καταλάβει ότι αυτό το σφυξιμο στο σώμα μου είναι από το άγχος κ πόσο μπορεί να επιρεασει αυτό την καθημερινότητα.. 

Μέσα μου το έχω αποδεχτεί ότι ίσως τελικά κάποια στιγμή η διάγνωση που μπορεί να εχουμε είναι ότι βρίσκεται στο φασμα κ δεν με ενοχλεί η "ταμπέλα" πέρυσι κάποια στιγμή που ο άντρας μου ήθελε να έχουμε μια διάγνωση τον ρωτάω τι θα σημαίνει για εσένα ή διάγνωση τι θα αλλάξει στη ζωή σου κ του έβαλα τρία υπό ερωτήματα απάντηση δε πήρα η μόνη απάντηση που πήρα μάλλον είναι τι ερώτηση είναι αυτή γιατί με κολας έτσι στον τοίχο τώρα.... 

Όταν μπαίνεις σε όλο αυτο μαθαίνεις να πατάς γερά στα πόδια σου κ να συνεχίζεις, κ εννοείται πως θα συνεχίσω να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου ανάλογα με τις ανάγκες τους, 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας που κατσατε κ διαβάσατε αυτά που έγραψα!!!!!! 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...