Merendoula

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  290
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  4

Συνεισφορα στο φορουμ

172 Good

Περισσότερα για την/τον Merendoula

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Προσωπικά είχα τρομερές παρενέργειες από το εμβόλιο, σε σημείο να φοβηθω για την ίδια μου τη ζωή. Δεν αναφέρομαι μόνο σε πυρετούς κλπ, τρεις μέρες πέρασα μια κόλαση. Μετά από την εμπειρία μου αυτή ομολογώ ότι φοβάμαι πολύ και εγώ να κάνω τρίτη δόση και φυσικά πρωτίστως να εμβολιασω τον εξάχρονο γιο μου. Εννοείται έχει κάνει όλα υποχρεωτικά και μη (bexero), αλλά το συγκεκριμένο με τρομάζει σαν σκέψη μετά την εμπειρία μου αυτή. Για αρχή δε νομίζω να του το κάνω τουλάχιστον. Πιστεύω όμως θα γίνει υποχρεωτικό σε μερικούς μήνες και για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
 2. Ούτε εμάς μας βγαίνουν οι ώρες για άλλες δραστηριότητες εξαιτίας των πολλών ωρών μελέτης. Μια μέρα κλείσαμε 4ωρο...5-9. Δεν το πίστευα. Ήμασταν όλοι κουρασμένοι με τα νεύρα τσίτα. Όσοι μιλάτε για δάσκαλο στο σπίτι, θα δώσετε κλειδιά; Θα το παραλαμβάνει από το σχολείο να πηγαίνει σπίτι μαζί με το παιδί, να του βάζει φαγητό και να το διαβάζει ας πούμε; Ή έχετε και έναν φροντιστή που μένει εκεί;( Παππους- γιαγιά πχ). Διότι για μας που δεν έχουμε κανέναν, δεν ήταν επιλογή να δώσουμε κλειδια σε έναν άγνωστο να έρχεται σπίτι με το παιδί μας και να μένουν μόνοι τους, αν και είχα νταντά παλιότερα, αλλά δεν είχα δώσει κλειδιά, ήταν μωρό το παιδί και την άφηνα σπίτι όπου και γύριζα μετά.
 3. Ο δικός μου γιος πρώτη δημοτικού φέτος, δύο με δυόμιση ώρες οπωσδήποτε. 25 παιδάκια έχει το τμήμα, όλα τους πάνω από δυωρο κάνουν. Κ εμάς μας φαίνεται πολύ και μας κουράζει οικογενειακώς. Στο θεμα μας, τον αφήνω ολοήμερο αναγκαστικά, αλλά δεν κάνουν και τίποτα φοβερό. Τα κάνουμε όλα μετά μαζί. Φέτος πρώτη φορά σχολαω σχετικά νωρίς και έχω τη δυνατότητα αυτή. Σαν δεύτερη λύση θα πήγαινα σε κέντρο μελέτης με παραλαβή και σίτιση ( το είχα ψάξει το καλοκαίρι).

 4. Διαφημίσεις


 5. !!! Μη μου λες τέτοια...! Μα πραγματικά δεν υποχωρεί καθόλου 4,5 ημέρες. Ποια είναι τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας; Πώς τη διέγνωσαν;
 6. Ο μικρός μου (3,5), τον περασμένο Σάββατο ανέβασε απότομα πυρετό μέχρι 39,4 για ένα 24ωρο. Μετά ήταν καλά. Από τον παιδικό μας είπαν ένα 24ωρο απυρετος και να φέρει βεβαίωση παιδιάτρου ότι είναι καλά, ή αποτέλεσμα ραπιντ τεστ. Εμείς κάναμε ραπιντ. Αρνητικό. Τρίτη πήγε κανονικά. Από Τρίτη βράδυ μέχρι και σήμερα είμαι εγώ χάλια με φοβερό μπούκωμα που δεν υποχωρεί και ο άντρας μου το ίδιο. Δεν έχω ξαναζήσει τόσο έντονο μπούκωμα για 4 ολόκληρες μέρες και να μην δείχνει καν να υποχωρεί. Τι ιός είναι αυτός τώρα πάλι... Α, και κλειστός λαιμός με πόνο. Η φωνή μου είναι αγνώριστη.. Δουλεύω πρώτη φορά σε σχολείο φέτος και μάλλον κάτι βαρύ "ψώνισα" από τα πιτσιρίκια.
 7. Merendoula

  Ξυπνάει χαράματα

  Μάλλον ναι. Επειδή δεν υπάρχουν καν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (γιαγιάδες, θειοι κλπ είναι μακρυά), δεν έχει συζητηθεί ποτέ μπροστά του ώστε να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να κοιμηθεί και εκτός σπιτιού ( και κατ επέκταση να το ζητήσει). Φέτος η πεθερά μου ζήτησε να της τον στείλω να μείνει μαζί της για καλοκαίρι, αλλά ζει 800 χμλ μακρυά, έχει να τον δει 2 χρόνια, δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλο σχεδόν καθόλου, οπότε δεν τον άφησα. Μου είναι τρομερά δύσκολο να στείλω ένα παιδι 8 ώρες μακρυά. Αν εμενε σε μια εύλογη απόσταση θα το συζητουσα για την ηλικία αυτή.
 8. Merendoula

  Ξυπνάει χαράματα

  Α, λάθος, κατάλαβα ότι κοιμάσαι κατά τις 9! Απ' τη νυστα θα ναι..
 9. Merendoula

  Ξυπνάει χαράματα

  @Yovanna πόσο σε νιώθω..."μου λείπει ύπνος χρόνων"! Αυτό ακριβώς! Και τα δικά μου παιδιά το πολύ 7 έχουν σηκωθεί. Ο μικρός δε, κατά τις 4:30-5 πάντα με ξυπνάει να του φτιάξω γάλα, και καθότι δύσκολη στον ύπνο, δυστυχώς ξαγρυπναω μετά. @Έσπερος σχολάς σχετικά νωρίς σαν καθηγήτρια, οπότε στις 9-10 είναι πιο εφικτό να πέσεις και καλά κάνεις, τυχερή είσαι! Εγώ γυρνάω 7 από τη δουλειά στην καλύτερη, οπότε κατά τις 9 βαζω να μαγειρέψω, 1-2 κοιμάμαι το νωρίτερο. Πιο πριν δεν έχω καν χαλαρώσει. Η έλλειψη ύπνου είναι ένα αγκάθι για μένα απ' όταν έκανα παιδιά. Δεν το αντέχω, δεν το παλεύω, στη δουλειά σέρνομαι, αντοχές δεν έχω. Δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο το πρωινό ξύπνημα, τα παιδιά μου δε μου εμοιασαν όμως καθόλου. Παρ όλα αυτά δέχομαι σαν πιο σωστό πρόγραμμα το δικό τους (όλα τα θηλαστικά ξυπνάνε με την αυγή και κοιμουνται με τη δύση), και ποτέ δεν προσπάθησα να τους το αλλάξω. Επιπλέον δεν θεωρώ και υγιές ένα μωρό ή νήπιο να κοιμάται 12 πχ με 10 το πρωί, αν και ακούγεται πολύ βολικό.. Κ εμένα που είναι 6 ο μεγαλος δεν έχουν μείνει ποτέ εκτός σπιτιού. Δεν ξέρω πώς είναι να ξυπνάς ελεύθερη κ ωραία! Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν μου πάει να το κάνω, δεν μπορώ.
 10. Τους έχω σε κουκέτα και υπάρχει και τρίτο συρταρωτο κρεβάτι ήδη, όχι για αδερφάκι, αλλά για να έχουμε ένα έξτρα κρεβάτι. Προς το παρόν τους αρέσει πολύ να κοιμούνται μαζί, αν είχαν κι άλλο αδερφάκι το ίδιο θα τους άρεσε, είμαι σίγουρη. Στην εφηβεία όμως ξέρω ότι θα έχουμε..δράματα! Δεν χωράει όμως άλλο γραφείο για να έχει ένα ο καθένας. Ένα γραφείο υπάρχει, πάντα ένα θα είναι, δεν ξέρω τι θα γίνει όταν μεγαλωσουν και οι δύο. Τα ανήψια μου που είναι δύο αγόρια και ένα κορίτσι στο ίδιο δωμάτιο, κάποια στιγμή το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο και έκλεισαν όχι με τοίχο αλλά με μια βιβλιοθήκη σαν χώρισμα, ένα μέρος της μεγάλης κουζίνας. Δεν είναι κανονικό δωμάτιο δηλαδή, μόνο μια γωνιά της κουζίνας με μια βιβλιοθήκη για παραβάν. Οκ, είναι μια λύση κ αυτή, όχι ιδανική, αλλά λειτούργησε καλά. Πάντως αυτό που λέει η @vicky86 για το wc, ισχύει. Όσα δωμάτια και να έχεις, για την τουαλέτα θα τσακωθείς με τα αδέρφια σου!
 11. Καλησπέρα σας. Έχω 2 παιδάκια και ένα παιδικό υπνοδωμάτιο, δεν υπάρχει δυνατότητα περισσότερων δωματίων. Εγώ μεγαλωσα στο ίδιο δωμάτιο με την αδερφή μου επίσης, δεν είχα ποτέ δικό μου. Σκεφτόμουν αν ποτέ ήθελα να κανω τρίτο παιδάκι, χωρίς ανακαίνιση σπιτιού,κλείσιμο σαλονιού και δημιουργία άλλου δωματίου, τι θα γινόταν; Για μένα δηλαδή αποτελεί λόγο να μην κάνω τρίτο! Απλα δεν υπάρχει χώρος! Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, όσοι έχετε 3+ παιδάκια, έχετε και τα ανάλογα υπνοδωμάτια; Κατανοώ ότι με 3 παιδιά και 2 παιδικά υπνοδωμάτια, μοιράζονται 2+1, δηλαδή σε κάθε υπνοδωμάτιο μέχρι 2 είναι οκ, αλλά όλοι με 3 παιδάκια έχετε και το πολύ ανά δύο ένα υπνοδωμάτιο; Υπάρχουν οικογένειες με 3-4 παιδια στο ίδιο υπνοδωμάτιο; Είναι του ίδιου φύλου;
 12. Για όποιον ενδιαφέρεται για νεροτσουλήθρες, τελικά πήγαμε στον Ισθμό και ήταν πολύ καλά. Σάββατο πήγαμε, δεν γινόταν πανικός, για παιδιά τέτοιας ηλικίας η πισίνα τους είναι μεγάλη και διασκεδαστική. Γενικά είναι ασφαλές περιβάλλον και οι τιμές στο εστιατόριο νορμάλ. Δεν έχω παράπονο, περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Στην επόμενη εκδρομή μας θα ακολουθήσω την πρόταση της @Deena
 13. Καλησπέρα σας. Θέλω να πάω τα παιδιά μου (3μιση και 6) σε νεροτσουλήθρες,το ζητάει σαν δώρο γενεθλίων ο μεγάλος μου. Κοίταξα στο Αττικό πάρκο, δεν είδα καλές κριτικές και είναι και ακριβό. Διάβασα καλές κριτικές για του ισθμού της Κορίνθου, είδα ότι είναι κατάλληλες και για το μικρό και μάλλον για εκεί πάμε. Θα ήθελα όμως να μου πείτε αν έχετε επισκεφτεί εσείς κάποιες σε Αττική και τριγύρω νομούς, για μικρές ηλικίες και φυσικά να περάσουμε και οι γονείς όμορφα την ημέρα μας.
 14. Merendoula

  Mετα το καταγμα κνήμης.. 2 ετών

  Πολύ φυσιολογικό μου φαίνεται να φοβάται. Εδώ εγώ 34ων ετών έσπασα το πόδι μου και μετά από 2+ μήνες που έβγαλα το γύψο έτρεμα στην ιδέα να το πατήσω, άσχετα που οι εξετάσεις έδειχναν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Έκανε πολύ καιρο να μου πέρασε ο φόβος και να περπατήσω κανονικά, πόσο μάλλον το μικρουλι σας που σίγουρα στην αρχή χρησιμοποιήσατε ενα σωρό επιχειρήματα για να τον κρατήσετε όσο πιο ακίνητο γινόταν προκειμένου να μην χειρότερη ζημιά. Οπωσδήποτε του έχει μείνει φόβος. Δώστε του λίγο χρόνο..
 15. Σαν να τα λέω εγώ! Της πληροφορικής κ εγώ, δεν έχω χειρότερο να βρεθώ σε meeting room με μανατζαραιους... Αθλητικό και ξερό ψωμί! Γίνεται σαφές με μια ματιά σε ποιο τμήμα της εταιρείας ανήκω..χαχα!
 16. Τα δικά μου πήγαν από μηνών σε βρεφικό σταθμό κ έτσι έμαθαν τούρτες, γλυκίσματα, χυμούς κλπ από πολύ μικρουλια. Δεν με πείραζε, προσπάθησα όμως να τους το συνδεσω στο μυαλό τους με ιδιαίτερες καταστάσεις, όπως γενέθλια, γιορτές, κυριακάτικη έξοδος κλπ, όχι καθημερινή βόλτα στην παιδική χαρά ας πούμε. Οπότε το κρατήσαμε σε καλά επίπεδα. Πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις το ίδιο, είναι νωρίς ακόμη. Δηλαδή να του λες ότι σήμερα μπορείς να πιεις αμιτα γιατί έχει γενέθλια ο φίλος σου πχ, να το τονίζεις και να του μείνει. Όπως επίσης και αν το συνδέσει μόνο με ένα θείο, ακόμη καλύτερα. Από σένα δεν θα περιμένει τίποτα, μόνο αν είναι ο θείος, που οκ, μικρό το κακό, εμένα προσωπικά μου αρέσει που πηγαινουν με τον παππού για παγωτό. Είναι το κάτι ιδιαίτερο που κάνουν μεταξύ τους. Δεν γίνεται δα και κάθε μέρα, μια στο πολύ τόσο.