Maonoki

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  96
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

11 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Maonoki

  Θηλασμός και περίοδος

  Καλησπέρα και από μένα ! Διαβάζοντας το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται οτι η περίπτωση μου μάλλον είναι εξαιρετικά σπάνια καθότι διανύω πλέον τον 25ο μήνα χωρίς περίοδο από τότε που γέννησα το παιδί μου.. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρω οτι μέχρι και σήμερα (2+ χρόνια) ο θηλασμός συνεχίζεται με αμείωτη συχνότητα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας (και της νύχτας). Η αλήθεια είναι οτι έχω μια μικρή ανησυχία λογω της τόσο μεγάλης καθυστέρησης, αλλά οι εξετάσεις μου (αιματολογικές,ορμονικές,τεστ ΠΑΠ κτλ) είναι μια χαρά. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη περίπτωση τόσο μεγάλης καθυστέρησης όπως η δική μου και θα ήθελα αν κάποια που έχει ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα της γαλακτικής αμηνόρροιας να μου πει αν συντρέχει λόγος ανησυχίας στην περίπτωση αυτή. Να σημειώσω οτι σε αυτή τη φάση η διακοπή του θηλασμού δεν είναι κάτι που επιθυμώ καθότι προτιμώ ο απογαλακτισμός να γίνει με φυσικό τρόπο όταν θα έρθει η ώρα του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. ma
  Διαφημίσεις

 3. Έχεις δίκιο!.... Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί τόση λογοκρισία σε μια απλή ερώτηση. Αν γνώριζα έστω δύο παιδιατρους που να εμπιστεύομαι πραγματικά, ναι θα τους είχα ρωτήσει. Όμως δεν έχω στο περιβάλλον μου γιατρούς. Και δεν ρωτάω και για το αν θα το κάνω. Αυτό εξυπακούεται. Γι αυτό αναρωτιέμαι γιατί τόση αναστάτωση πχια!.. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, απλώς ρωτάω την εμπειρία που είχαν οι άλλες μαμάδες με το εμβόλιο αυτό.
 4. Αν μιλάς γι αυτό καλή μου σου λέω για 1000στη φορά ότι δεν είστε παράλογες. Παράλογες είστε γιατί μάλλον δεν καταλαβαίνετε αυτά που διαβάζετε δυστυχώς. Αν βγάζεις εσύ νόημα από τα γραφόμενά σου καλώς... Πάμε πάσο!..
 5. Α! Ο ΑΡΓΚ θα το είπε τότε! Μοιάζουν οι απαντήσεις σας και μπερδεύτηκα!!
 6. Όχι. Αστείο είναι ότι επειδή ένα παιδί μπορεί να μην παρουσιάσει συμπτώματα από το εμβόλιο, τότε μπορεί να μην..... εχει λειτουργήσει σωστά! Προσπάθησε (στο λέω πάλι με όλη την καλοσύνη) πριν γράψεις να διαβάζεις τις ω απαντήσεις
 7. Έχω διαβάσει ότι πράγματι το κάνουν και εννοείται πως δε συμφωνώ με αυτή την πρακτική. Κάπου αλλού όμως (και εδώ! ) είχα διαβάσει επίσης ότι δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι αν το παιδί δεν είναι εμβολιασμενο δεν το δέχονται. Το είχα διαβάσει και εδώ κάπου αυτό, δε γνωρίζω αν αληθεύει!
 8. Και εγώ όπως και πολλές άλλες ευχομαστε να έχει βάση αυτή η έρευνα... Απλώς ρωτάω για να μάθω οι μανούλες που έκαναν φέτος το μμρ στα παιδάκια τους αν και τι παρενέργειες είχαν ή δεν είχαν. Μόνο αυτό.. Ευχαριστώ για την απάντηση. Να είστε καλά!
 9. Έλα ντε!! Οπότε άμα ανεβάσει πυρετό για καμιά 10ρια μέρες δεν τρέχει τίποτα!! Αν κάνει δε, και πυρετικους σπασμούς ένα παιδί, τότε ναι, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το εμβόλιο κάνει ΚΑΛΆ τη δουλειά του!!!!
 10. Μα είναι προσωπική η απόφαση, γι αυτό και δεν ρώτησα πότε ή αν θα το κάνω... Εμπειρίες και απόψεις μόνο... Αντίστοιχες κουβέντες περί εμβολίων υπάρχουν πάρα πολλές. Επίσης σίγουρα δεν έχει τεκμηριωθει κάτι, ωστόσο το συμπέρασμα μιας έρευνας γιατρών, ίσως, να λέει κάτι. Μπορεί να τη διαψεύσουν αργότερα. Ο covid και ο, τι σχετίζεται με αυτόν είναι κάτι τελείως καινούριο. Μάλλον τότε δεν ανήκε στα υποχρεωτικά. Καλά κάνετε και ρωτάτε.. Κυρίως για ένα τόσο σοβαρό θέμα. (ή ειρωνεία προηγουμένως δεν ήταν για εσάς) Ρωτήστε πάντως το γιατρό σας, μπορεί άνετα να κάνει το εμβόλιο όποτε θελήσει και μπορεί ο άντρας σας!
 11. Βεβαίως γίνεται να το κάνεις σε όποια ηλικία είσαι, αν δεν το έχεις κάνει! Υπάρχει κίνδυνος αν δεν έχεις εμβολιαστεί καθόλου.. Για ιλαρα κυρίως.. Ο γιος της φαρμακοποιού μου αρρώστησε σοβαρά από ιλαρα στα 26 του, γιατί δεν είχε εμβολιαστεί. Μιλήστε με το γιατρό σας.. Μην αγχώνεστε.
 12. Εγώ πάντως έκανα και τα τρία ξεχωριστά (ιλαρα παρωτιτιδα, ερυθρά). Δεν έκανα μόνο ιλαρα. Όσοι ξέρω και έχω ρωτήσει άνω των 40 επίσης το ίδιο! Ή MMR ή και τα τρία ξεχωριστά. Όμως πάλι ξεφεύγουμε από το θέμα.... Αν επιθυμείτε, μπορείτε να φτιάξετε ένα νέο τοπικ και εκεί να ρωτάτε για το αν ΗΤΑΝ υποχρεωτικό το MMR τη δεκαετία του 80.
 13. Έτσι και για τον δικό μου, χθες το κοίταζα. 45 είναι και έκανε το ΜΜR. Όσοι είναι 40+ έχουν κάνει το MMR βεβαίως και υπήρχε τότε.
 14. Για να είναι μεταφρασμένο και στο site της ερτ σημαίνει οτι είναι έγκυρο. Το εμβόλιο για τον κορονοιο και εγώ δε θα το κάνω.
 15. Έχεις δίκιο συγγνώμη διαβάζω τα μην από το κιν. και δεν φαίνονται όλα αμέσως. Ναι για το τεστ αντισωμάτων ρώτα τον παιδίατρο να του κάνεις, ώστε αν το παιδί είναι καλυμμένο και έχει καλή επάρκεια αντισωμάτων έναντι της μην. β, να μη χρειαστεί τη δεύτερη δόση, τουλάχιστον για ένα μακρύ χρονικό διάστημα. Έτσι αναφέρει μια έρευνα που διεξήχθη από το παν/μιο της Τζορτζια στην Αμερική. Και αφού πάει παιδικό, είναι απαραίτητο.... Σχετικά με τις αρρώστιες... Άστα να πάνε, η καθεμιά έχει τις φοβίες της!!!! Άλλη τη μηνιγγίτιδα, άλλη τον αυτισμο (εγώ), άλλη την ιλαρα... Όπως και να χει, προσπαθούμε με βάση τη λογική, να τις ξεπερνάμε και να κάνουμε το καλύτερο για τα αγγελούδια μας. Η μελέτη έχει την τίτλο : Analysis of Measles-Mumps-Rubella (MMR) Titers of Recovered COVID-19 Patients. Πρόκειται για μια σύνοψη με τα δεδομένα που μελέτησαν και τους συσχετισμός που βρήκαν. Δεν είμαστε γιατροί φυσικά για να τη διαβάσουμε κανονικά, όμως το συμπέρασμα που μας ενδιαφέρει, είναι στον τίτλο βασικά και μακάρι να ισχύει.
 16. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου, τα έγραψες σα να ήμουν εγώ!.... Και νιώθω πολύ κουρασμένη για να απολογούμαι. Λυπήθηκα ειλικρινά πολύ όταν διάβασα για την περιπετεια με το παιδάκι σου...... Χριστέ μου δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου. Αν θα έβρισκα το κουράγιο να ανταπεξέλθω. Είμαι δυστυχώς πολύ αγχώδης και μπορεί να τα έβγαζα πέρα για το παιδί, όμως είμαι σίγουρη ότι εγώ θα αρρωσταινα.. Για το bexsero έχει σκεφτεί την πιθανότητα πριν του κάνεις τη δεύτερη δόση, να του έκανες πρώτα ένα τεστ αντισωμάτων; Επειδή έχει τέτοιο ιστορικό το παιδάκι σου... Αύριο που θα πάω θα τον ρωτήσω και γι αυτό το εμβόλιο, όμως επειδή γίνεται μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ καμπάνια διαφήμισης, αυτό μεγαλύτερη ανασφάλεια μου δημιουργεί. Και το κράτος δεν το έχει καν στα υποχρεωτικά.