Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Μάλλον έχουμε διαφορετικό γιατρό τότε....δεν συνηθίζω να εφαρμόζω στο παιδί μου συμβουλές από σάιτ, συνεπώς δεν θα πρότεινα ποτέ κάτι τέτοιο δημόσια. 

Παρεμπιπτόντως και η χορήγηση αντιπυρετικού εξωτερική παρέμβαση είναι. :P

Όσο για το αν είναι "ανεπίτρεπτο" κάτι δυσάρεστο, ας μιλήσουμε για το φυσιολογικό ορό στη μύτη, την αιμοληψία, το υπόθετο.....ΟΚ πρώτα η άνεση του παιδιού, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας. Δε βαθμολογεί κάποιος...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω παντως αν ανεβασει πανω απο 38 τον ρωταω αν ζεσταινεται, και αν ναι τοτε μενει με το φανελακι. Προφανως αν εχει ριγη δεν το βασανιζεις βγαζοντας του τα ρουχα αλλα το σκεπαζεις για να νιωσει καλυτερα. Παντως για τον πολυ υψηλο πυρετο(40,5 και ανω) η πιο γρηγορη ανακουφιστικη κινηση ειναι το χλιαρο/κρυο ντουζ, αλλα απ'οτι ξερω δρα και θεραπευτικα μιας και ειναι στις πρωτες βοηθειες η βυθιση σε παγωμενο νερο ή οι εντριβες με παγοκυστες σε περιπτωση θερμοπληξιας ωστε να κατεβει η θερμοκρασια του σωματος. Προσωπικα, δεν ζοριζω το παιδι με δροσερα ντουζ σε πυρετο κατω των 40. Το εκανα μια φορα για 2 λεπτα (ειχε λιγοτερο, περιπου 39) οταν ηταν σχεδον δυο χρονων και πηρε απο φοβο το μπανιο, ακομη κι αν του εκανα κανονικα, με ζεστο, του πηρε καποιους μηνες να το ξαναδεχθει σαν "αναιμακτη" διαδικασια οποτε την επομενη φορα που ανεβασε 39,5 οταν ρωτησα τον παιδιατρο, γιατι ηθελα να το αποφυγω, μου ειπε να μην σκεφτομαι για κρυα ντουζ κατω απο τουλαχιστον 40. 

Θα αναφερθώ κ εγώ καθαρά προσωπικά για τις ιώσεις... Ο μεγάλος μου γιος όταν ξεκίνησε παιδικό αρρώσταινε κύριο με πυρετό κ έντονη κατά ροή στη μύτη που του προκαλούσε κ  βήχα από τα φλεματα.. Οι πυρετοι που έκανε όμως ήταν 40 άρια... Με αντιπυρετικο στη καλύτερη περίπτωση να του έπεφτε στα 38 άρα αναγκαστικά περίμενα το 3ωρο σχεδόν για μα ξανά δώσω αντιπυρετικο, μιλώντας πάντα με την παιδίατρο εκείνη την ένοιαζε όταν έπεφτε ο πυρετός κ στα 38 το παιδί να δείχνει ότι δε πονάει κάπου κ να είναι κάπως ευδιάθετο όπως κ τέτοια εικόνα έδειχνε... 

Μία άλλη φορά ξεκίνουσε ίωση κ έβλεπα ότι είχε πυρετό βάζω θερμόμετρο είχε 38,5 δίνω ντεπον βασικά υπόθετο του έβαζα γιατί δε δεχόταν το σιρόπι τότε, μέσα σε μια ώρα  ανεβαίνει ο πυρετός 40 παίρνω καπάκι την παιδίατρο τηλ.. Κ μου λέει πως την ώρα που του έδωσα το ντεπον ανέβαζε πυρετό κ "μπλόκαρε" ο οργανισμός του κ υπερίσχυσε ο πυρετός με ρώτησε για την συνολική εικόνα του παιδιού κτλπ.. Αλλά κ πάλι έπρεπε να περιμένω ένα 3ωρο για να πάρει αντιπυρετικο πάλι. Από τότε κ στο εξής αποφάσισα πριν δώσω αντιπυρετικο να περιμένω κάποια ώρα  

Η αυστηρή  οδηγία που έχω από την παιδίατρο για το ντουζ είναι ότι το παιδί το κάνουμε μπάνιο μια ώρα μετά το αντιπυρετικο ώστε να έχει στσθεροποιηθει ο πυρετός, γιατί κάτι γίνεται όταν ανεβαίνει ο πυρετός κ κάνουμε ντουζ το παιδί αλλά δε θυμάμαι τι μου είχε πει, όπως κ τότε που ανέβασε πυρετό το παιδί ενώ είχε πάρει ντεπον μου είπε πως μπορώ να τον κάνω μπάνιο. 

7 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Ο πυρετός είναι άμυνα του οργανισμού, η ισχυρότερη. Δεν θεωρώ ότι θα κάνω καλό αν προσπαθησω να το σταματησω, γι'αυτό πάω με γνώμονα την διάθεση. Το σώμα ανεβάζει θερμοκρασία για να σκοτώσει το παθογόνο κι εμείς προσπαθούμε να την κατεβάσουμε  δυσκολεύοντας έτσι το έργο του. Ο οργανισμός καταβάλλει προσπάθεια, δεν ταλαιπωρειται, είναι το ανοσοποιητικό εν δρασει και θέλω απλά να το αφήσω να κάνει την δουλειά του ώστε να γίνει δυνατό και ισχυρο. Το αντίθετο πιστεύω  μάλιστα, οτι όσο δίνουμε φάρμακα δεν αφήνουμε το σώμα κάνει την  δουλειά του, βάζουμε το ανοσοποιητικό στην "σιγαση" και δυσκολευουμε το έργο του σωματος με αποτέλεσμα να μην χτίζεται η γενικοτερη αμυντική δύναμη του σώματος σε τέτοιο βαθμό όπως αν δεν διναμε τιποτα. Και βλέπεις μετά σώματα που δυσκολεύονται ιδιαίτερα να καταπολεμήσουν κάποιο παθογόνο γιατί πάντα στηρίζονταν στα φάρμακα.  Ο μεγάλος μου έχει κανει 39,5, ο παιδίατρος μου είπε να μην ανησυχώ, σχεδόν ποτέ δεν ανεβαίνει στο επικίνδυνο 41-42 στις ιώσεις. Ακόμη και για τα δροσερα\κρυα ντουζ που προαναφέρθηκαν μου είχε πει ότι δεν χρειάζεται πριν τους 40,5 βαθμούς. Γενικώς, παντα μου προτείνει αντιπυρετικό αλλά προσωπικά προτιμώ να μην δώσω τίποτα αν το παιδί είναι ευδιαθετο ακόμη κι αν κάνει 39αρια και το σέβεται απολυτα αυτο. Ίσως αν βλέπω ότι ζοριζεται στον ύπνο να του δώσω για να κοιμηθεί ήρεμα, διαφορετικά όχι. 

Στο βηχα τι φάρμακα δινεις;

Κανω εκνεφωτη αμεσως διοτι ανβτο αφησω θα τρελαθουν στο βηχα για μερες. Αλλοτε βαζω μεσα αερολιν αλλοτε μονο ορο ανάλογα ποσο βηχουν. Ξερω κ τις δόσεις και δεν παιρνω καν το γιατρο...

Just now, Sentir...natureza είπε:

Εγω παντως αν ανεβασει πανω απο 38 τον ρωταω αν ζεσταινεται, και αν ναι τοτε μενει με το φανελακι. Προφανως αν εχει ριγη δεν το βασανιζεις βγαζοντας του τα ρουχα αλλα το σκεπαζεις για να νιωσει καλυτερα. Παντως για τον πολυ υψηλο πυρετο(40,5 και ανω) η πιο γρηγορη ανακουφιστικη κινηση ειναι το χλιαρο/κρυο ντουζ, αλλα απ'οτι ξερω δρα και θεραπευτικα μιας και ειναι στις πρωτες βοηθειες η βυθιση σε παγωμενο νερο ή οι εντριβες με παγοκυστες σε περιπτωση θερμοπληξιας ωστε να κατεβει η θερμοκρασια του σωματος. Προσωπικα, δεν ζοριζω το παιδι με δροσερα ντουζ σε πυρετο κατω των 40. Το εκανα μια φορα για 2 λεπτα (ειχε λιγοτερο, περιπου 39) οταν ηταν σχεδον δυο χρονων και πηρε απο φοβο το μπανιο, ακομη κι αν του εκανα κανονικα, με ζεστο, του πηρε καποιους μηνες να το ξαναδεχθει σαν "αναιμακτη" διαδικασια οποτε την επομενη φορα που ανεβασε 39,5 οταν ρωτησα τον παιδιατρο, γιατι ηθελα να το αποφυγω, μου ειπε να μην σκεφτομαι για κρυα ντουζ κατω απο τουλαχιστον 40. 

Υποθέτω βάση αυτό που έγραψα κ στο μήνυμα μου πάρα πάνω ότι ο παιδίατρος σου είπε να μη σκέφτεσαι τα κρύα ντουζ κάτω από τουλάχιστον 40 βαθμούς γιατί θέλουν ο πυρετός να είναι σταθερός όταν κάνουμε τα παιδιά ντουζ,  πάντως κ εγώ όταν έχουν πυρετό κ ρωτάω /βλέπω πως ζεστενονται τότε τα αλαφρωνω από ρούχα οταν έχουν κρυάδες τους βάζω πιο πολλά, ακόμα κ οταν κοιμούνται η προσπαθούν να κοιμηθούν ρωτάω /κρίνω κ πράττω κ τους βάζω η πιο πολλά σκέπασματα η τα αφήνω κ τελείως ξεσκεπαστα μέχρι να δω ότι στσθεροποιητε η θερμοκρασία του σώματος τους 

Διαφημίσεις

Just now, diane2020 είπε:

Κανω εκνεφωτη αμεσως διοτι ανβτο αφησω θα τρελαθουν στο βηχα για μερες. Αλλοτε βαζω μεσα αερολιν αλλοτε μονο ορο ανάλογα ποσο βηχουν. Ξερω κ τις δόσεις και δεν παιρνω καν το γιατρο...

Παντως, η καλυτερη προληψη για το βηχα ειναι η συχνη αποσυμφορηση της μυτης(εκτος αν μιλαμε για λαρυγγιτιδες κλπ που ειναι αναποφευκτο). Η μπουκωμενη μυτη και τα φλεμματα που κατεβαινουν στον λαιμο τον ερεθιζουν, το παιδι βηχει και ξεκιναει ενας φαυλος κυκλος. Οσο προσπαθουμε να κρατησουμε την μυτη ανοιχτη, τοσο λιγοτερες πιθανοτητες υπαρχουν να ερεθιστει ο λαιμος απο τις μυξες που κατεβαινουν και να εμφανιστει ο μεταλοιμωδης βηχας.

Παντως, η καλυτερη προληψη για το βηχα ειναι η συχνη αποσυμφορηση της μυτης(εκτος αν μιλαμε για λαρυγγιτιδες κλπ που ειναι αναποφευκτο). Η μπουκωμενη μυτη και τα φλεμματα που κατεβαινουν στον λαιμο τον ερεθιζουν, το παιδι βηχει και ξεκιναει ενας φαυλος κυκλος. Οσο προσπαθουμε να κρατησουμε την μυτη ανοιχτη, τοσο λιγοτερες πιθανοτητες υπαρχουν να ερεθιστει ο λαιμος απο τις μυξες που κατεβαινουν και να εμφανιστει ο μεταλοιμωδης βηχας.

Καλα εννοειται αυτο. Πρωτα αποσυμφορω με κατι τεραστιες σύριγγες και μετά εκνεφωτη.  Τουλάχιστον 30 μλ ορο σε καθε ρουθουνι μεχρι να καθαρίσει.  Αυτο το κανω ανα 3ωρο

Γενικα τα εχω μαθει αυτα και τα κανω πλεον μηχανικά.. με 5 εισαγωγές και σταδυο παιδια εχω γίνει εξπερ χαχαχ

ΠροΠέρσι τις ειχα και τις δυο μεσα με βρογχοπνευμονια... γιατι δεν ήξερα ουτε τις σύριγγες ουτε τον εκνεφωτη.  Απο τοτε που τα ανακαλυψα,σωθηκαμε.

Απο νοσοκομειο εμαθα τον εκνεφωτη τη σωστή διαδικασια και κατι εργαλεία που εχω Επισης πχ για να ανοιγω τους όρους 

Επίσης ξεκινησα βιταμίνες στο μωρο για 2 βδομάδες μετα αποχη μετα παλι αλλες 2 βδομάδες για φετος μονο. Στη μεγαλη δε δινω πια, έχει κανει αντισώματα δεν ανεβάζει πυρετο γενικα. Η μικρη ετσι κι ετσι αλλα φετος πρωτη χρονια παιδικο 5 μερες παει, 5 δεν παει..

Παντως για τον πολυ υψηλο πυρετο(40,5 και ανω) η πιο γρηγορη ανακουφιστικη κινηση ειναι το χλιαρο/κρυο ντουζ, αλλα απ'οτι ξερω δρα και θεραπευτικα μιας και ειναι στις πρωτες βοηθειες η βυθιση σε παγωμενο νερο ή οι εντριβες με παγοκυστες σε περιπτωση θερμοπληξιας ωστε να κατεβει η θερμοκρασια του σωματος.

Πολύ σωστά για την θερμοπληξία. Η διαφορά είναι οτι στην μεν περίπτωση έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας λόγω εξωτερικού παράγοντα (υπερβολική έκθεση στον ήλιο) στην δε, που συζητάμε τώρα, η αύξηση είναι εξαιτίας εσωτερικής προσβολής (από ιό, βακτήριο, παράσιτο, κλπ).

Just now, xaroumenh mama είπε:

Μία άλλη φορά ξεκίνουσε ίωση κ έβλεπα ότι είχε πυρετό βάζω θερμόμετρο είχε 38,5 δίνω ντεπον βασικά υπόθετο του έβαζα γιατί δε δεχόταν το σιρόπι τότε, μέσα σε μια ώρα  ανεβαίνει ο πυρετός 40 παίρνω καπάκι την παιδίατρο τηλ.. Κ μου λέει πως την ώρα που του έδωσα το ντεπον ανέβαζε πυρετό κ "μπλόκαρε" ο οργανισμός του κ υπερίσχυσε ο πυρετός με ρώτησε για την συνολική εικόνα του παιδιού κτλπ.

Πολύ σωστό και συχνό παράδειγμα. Ο οργανισμός ανάλογα με τον εχθρό ενεργεί. Εάν νιώθει ότι ο εχθρός είναι ισχυρός, μάχεται με όλα τα όπλα. Θα ανεβάσει υψηλό πυρετό, είναι το όπλο του. Για αυτό λέμε, αφήνουμε τον πυρετό να φτάσει σε ένα peak. Δεν δίνουμε με το παραμικρό αντιπυρετικό. Βέβαια πάντα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ. Ακριβώς όπως πολύ ωραία περιέγραψες, ελέγχοντας τα ζωτικά σημεία του παιδιού (πέρα από την θερμοκρασία, την ύπαρξη ή όχι δυσφορίας/λήθαργου/τρόμου-ρίγη, κλπ), εκτιμώντας την κατάσταση, επικοινωνόντας με τον ιατρό, κλπ.

Ποτέ δε μου χουν ανεβάσει τοσο πυρετό .. μεχρι 38,5 το πολυ.  Μια φορα ειδα ενα 39,5 αλλα έφταιγα εγω ειχα ξεχασει να βαλω ξυπνητήρι να θερμόμετρησω μεσα στη νυχτα και με ξύπνησε το ιδιο το μωρο. Νομιζα πως ειχα βαλει και επεσα να ξαπλωσω. Κι αυτο ηρθε μεσα στη παραζαλη του και μου τραβουσε το σεντονι.Το τι φρίκη εφαγα δε φανταζεστε. Μπανιο και αντιπυρετικο κατευθείαν ξημερώματα 3 η ωρα

Δεν αφηνω να ανεβει τοσο... φοβαμαι!

Just now, chocolate_eater είπε:

Μάλλον έχουμε διαφορετικό γιατρό τότε....δεν συνηθίζω να εφαρμόζω στο παιδί μου συμβουλές από σάιτ, συνεπώς δεν θα πρότεινα ποτέ κάτι τέτοιο δημόσια. 

Παρεμπιπτόντως και η χορήγηση αντιπυρετικού εξωτερική παρέμβαση είναι. :P

Όσο για το αν είναι "ανεπίτρεπτο" κάτι δυσάρεστο, ας μιλήσουμε για το φυσιολογικό ορό στη μύτη, την αιμοληψία, το υπόθετο.....ΟΚ πρώτα η άνεση του παιδιού, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας. Δε βαθμολογεί κάποιος...

Αλήθεια, πέρα από τον ιατρό σας-μας, ψάξτε το στην ιατρική βιβλιογραφία και συζητήστε το μαζί του.

Η αφαίρεση ρούχων, το ντουζ είναι τρόποι θερμορύθμισης απ'έξω. Δρώντας έξω από τον δερματικό φραγμό. Το αντιπυρετικό απορροφάται και δρα εσωτερικά.

Οι πλύσεις με ορό καθώς και η χορήγηση υποθέτου, για τα μισά παιδιά (σχήμα λόγου) είναι βάλσαμο έναντι της μπουκωμένης μύτης ή του πόσιμου αντιπυρετικού. Η αιμοληψία, εάν ο αιμολήπτης είναι καλός, αφορά σε στιγμιαία ενόχληση, περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα.

Πάντως καταλαβαίνω τι εννοείτε. Δεν διαφωνώ. Όταν μιλάμε για αναγκαία επώδυνη παρέμβαση. Όταν δεν είναι αναγκαία, είναι ανεπίτρεπτη.

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Αν βάλεις την σύριγγα στα πλάγια?(είτε προς δεξιά είτε προς αριστερά) θα βοηθήσει θεωρείς?

Μπα δε νομίζω, γιατί παλεύουμε για να βάλω τη σύριγγα. :-(

5 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Δεν ξέρω σε τι ηλικίας μωρακι αναφέρεσαι! Ο δικός μου που έπινε από έξι μηνων απο μικρό ποτηράκι για σφηνακι του εβαζα εκεί την δοση και μία γουλιτσα νεράκι μετά βοηθούσε στο να το πιει πιο εύκολα. 

Είναι εννιά μηνών και τώρα κάνουμε προσπάθεια με ποτήρι, ωστόσο το περισσότερο χύνεται απέξω γιατί το θεωρεί παιχνίδι μάλλον

4 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Η συμβουλη του γιατρου ειναι να παρει το ταδε φαρμακο, σχεδον παντα ρωταω "ειναι απαραιτητο;", η απαντηση συνηθως ειναι "οχι, αν θες δες πρωτα πως θα παει". Αν μου πει οτι ειναι απαραιτητο, θα συζητησω μαζι του, θα τον ρωτησω τι ειναι πιθανο να γινει αν δεν το παρει, παρενεργειες κλπ. Αν δεν με καλυψουν οι απαντησεις του, αναλογως την σοβαροτητα του θεματος, θα παρω κι αλλη γνωμη. Ευτυχως, δεν εχω ερθει σε διλημμα να παρω την ευθυνη για καποιο πιο "σοβαρο" φαρμακο οπως ειναι η αντιβιωση αλλα καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολη αποφαση, ειδικα για τους ανθρωπους που προτιμουνε την φυσικη οδο.

Εχω απαντησει ηδη, ακομη και στην παραθεση που μου εκανες παραθεση :-D

Παντως, ο δικος μου παιδιατρος (και εχω ακουσει κι αλλους) κανουν διαγνωση μεσω τηλεφωνου, viber κλπ και προτεινουν και φαρμακα. Φυσικα οχι σε ολα, σε συνήθη αλλά και σε δερματικα-με φωτογραφια- και αν χρειαστεί μπορει να σου πουν να περασεις απο το ιατρειο. Το υλικο πολλων γιατρων στο διαδικτυο προσωπικα με εχει βοηθησει να ενημερωθω για πολλες πρακτικες και να αναθεωρησω αρκετες, με βοηθαει να εχω αλλη μια αξιοπιστη πηγη για ερευνητικα δεδομενα. Προσωπικα, συμπαθω πολυ μια συγκεκριμενη "διαδικτυακη" (για οποιον ενδιαφερεται λεγεται Σουζανα Κεμπερ-Μαργαριτη), συμφωνω με την φιλοσοφια της, ενημερωνομαι για παραδοσιακα γιατροσοφια, γενικως με εχει κερδισει ο τροπος που αναλυει τα παντα και εξηγει ο,τι μπορει να προβληματιζει εναν γονεα, ειτε δινει αλογιστα φαρμακα ειτε προσπαθει να τα αποφυγει.

Έχεις δίκιο, είδα το μνμ σου κ δεν διάβασα τα υπόλοιπα σχόλια για να μην ξανά γυρνάω σε προηγούμενη σελίδα για να κάνω παράθεση

Just now, Annitamik είπε:

Μπα δε νομίζω, γιατί παλεύουμε για να βάλω τη σύριγγα. :-(

Είναι εννιά μηνών και τώρα κάνουμε προσπάθεια με ποτήρι, ωστόσο το περισσότερο χύνεται απέξω γιατί το θεωρεί παιχνίδι μάλλον

Στο γάλα?

Κ εμένα με κολλησε.

Σε σχέση με τη διατροφή να ξέρετε ότι βοηθάει κ το τζιντζερ.Εγω της δίνω 4-5 φορες την εβδομαδα.

Διαφημίσεις

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Στο γάλα?

Κ εμένα με κολλησε.

Σε σχέση με τη διατροφή να ξέρετε ότι βοηθάει κ το τζιντζερ.Εγω της δίνω 4-5 φορες την εβδομαδα.

Τη θηλάζω για αυτό δε μπορώ να βάλω στο γάλα. Ρωτάω γενικά να ξέρω , όχι γιατί είναι ανάγκη τώρα, απλώς δύο τρεις φορές που χρειάστηκε να δώσω ντεπον τα έκανα θάλασσα και είναι κάτι που με αγχωνει για την περίπτωση που θα είναι πραγματικά ανάγκη. Δεν είμαι καλή και στο κεφαλοκλειδωμα όπως ο @chocolate_eater :-D Το τζίντζερ που βοηθά ακριβώς ; Στον πυρετό ή στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού;

4 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

Τη θηλάζω για αυτό δε μπορώ να βάλω στο γάλα. Ρωτάω γενικά να ξέρω , όχι γιατί είναι ανάγκη τώρα, απλώς δύο τρεις φορές που χρειάστηκε να δώσω ντεπον τα έκανα θάλασσα και είναι κάτι που με αγχωνει για την περίπτωση που θα είναι πραγματικά ανάγκη. Δεν είμαι καλή και στο κεφαλοκλειδωμα όπως ο @chocolate_eater :-D Το τζίντζερ που βοηθά ακριβώς ; Στον πυρετό ή στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού;

Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικου κ στο αναπνευστικό.εχει κ αντιφλεγμονωδη δράση αλλα δεν θα το έδινα σε πολυ μικρο παιδι.ρωτα παιδιατρο.μονο θηλάζει?δεν τρωει κατι?πόσο είναι?

Επειδή υπάρχει επιστήμη και ψευδοεπιστήμη, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ενισχύεται. Μπορεί να είναι κανείς σε γενικά καλή ή κακή κατάσταση, λόγο τρόπου ζωής, δηλαδή να μην στερεί τον οργανισμό του από απαραίτητες ουσίες, αλλά το να "ενισχύσει" το ανοσοποιητικό είναι εξίσου πιθανό με το να του πει η χαρτορίκτρα το μέλλον. Και όλα αυτά τα τσάγια και λοιπά ματζούνια γιατί πωλούνται; Για τον ίδιο λόγο που παλιά ψάχνανε το σερνικοβότανο, και που ακόμη κόσμος πιστεύει στο κακό μάτι. Γιατί η άγνοια γεννά μια αγάπη για τη μαγεία. 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Επειδή υπάρχει επιστήμη και ψευδοεπιστήμη, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ενισχύεται. Μπορεί να είναι κανείς σε γενικά καλή ή κακή κατάσταση, λόγο τρόπου ζωής, δηλαδή να μην στερεί τον οργανισμό του από απαραίτητες ουσίες, αλλά το να "ενισχύσει" το ανοσοποιητικό είναι εξίσου πιθανό με το να του πει η χαρτορίκτρα το μέλλον. Και όλα αυτά τα τσάγια και λοιπά ματζούνια γιατί πωλούνται; Για τον ίδιο λόγο που παλιά ψάχνανε το σερνικοβότανο, και που ακόμη κόσμος πιστεύει στο κακό μάτι. Γιατί η άγνοια γεννά μια αγάπη για τη μαγεία. 

Διαφωνώ κάθετα. Είναι ευρέως γνωστή (και αποδεδειγμένη από την επιστήμη που τόσο πολύ επικροτεις) η χρήση των "φαρμάκων" της φύσης.Δεν έχει να κάνει με βασκανίες και μαγεία (αλήθεια τι ενοχλεί η πίστη σε αυτά;) αλλά κυριως με χημικές ουσίες που υπάρχουν στα φυτά. Εξάλλου, πολλά φάρμακα, αν όχι τα περισσότερα, παίρνουν μαθήματα από την φύση για την παραγωγή τους. Καταλαβαίνω ότι τα βλέπεις όλα πολύ ορθολογικά αλλά εάν είναι να ακυρώσουμε και τις ιδιότητες των βοτάνων και των λοιπών φυσικών στοιχείων, τότε ας τρώμε μόνο επεξεργασμένα αντί για λαχανικά και φρούτα, ας πίνουμε μόνο αναψυκτικά αντί για νερό, ας παίρνουμε μόνο χημειες αντί για αφεψήματα και καταπλάσματα. 

13 hours ago, maripoz said:

Σε όλες τις "ανεπτυγμενες" χώρες τον αντίστοιχο ρόλο έχουνε αναλάβει τα εθνικά συστήματα υγείας, οι εθνικές παιδίατρικες εταιρειες κλπ. Στην Ελλάδα, ελλείψει τέτοιας αρχής, είμαι ευγνώμων που βρίσκω σε sites παιδιατρων κάποιες πληροφορίες πχ για το εμπυρετο ή για τα συμπτώματα της μηνιγγιτιδας. Η εξέταση δεν είναι η μοναδική πηγή γνώσης το αντίθετο μάλιστα συνήθως σε περιπτώσεις πυρετόυ και απουσίας "ακροαστικων" πολύ συχνά γίνονται απλώς υποθέσεις και περιμένεις να περάσει το 3ημερο ή 4ημερο για να προχωρήσεις σε αιματολογικες αν δεν έχει υποχωρήσει ο πυρετός. Γιαυτό και οι γιατροί δεν ζητάνε ούτε οι ιδίοι να εξετασουν το παιδί γιατί δεν χρειάζεται. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτωσεις είναι πολύ χρήσιμο για τους γονείς να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες τις οποίες ενδεχομένως να τους έδινε και ο γιατρος τους σε ένα τηλεφώνημα αλλά πολύ πιο άμεσα και αναλυτικά τις βρίσκεις στο ίντερνετ  

Αν είχα γιατρό που έδινε οδηγίες από το τηλέφωνο για σοβαρά θέματα και αρνούνταν να δει το παιδί, ή αν κατέληγα να ψάχνω πληροφορίες το νετ (πράγμα το οποίο δεν έχω κάνει ποτέ) θα τον άλλαζα σίγουρα. Το πιο ασφαλές, κατά την γνώμη μου, είναι να έχουμε γιατρό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας έτσι ώστε να μην χρειάζεται να  αντλούμε πληροφορίες από το ιντερνετ για σοβαρά θέματα όπως η υγεία του παιδιού μας, επειδή αυτό που μας είπε δεν μας κάλυψε ή επειδή μας άφησε ξεκρέμαστους.

Just now, Sentir...natureza said:

.Δεν έχει να κάνει με βασκανίες και μαγεία (αλήθεια τι ενοχλεί η πίστη σε αυτά;)

Δεν ενοχλεί με την έννοια που το εννοείς, είναι όμως δείγμα χαμηλού μορφωτικού και νοητικού επιπέδου. Όπως και το να πιστεύεις στα ζώδια και στο ωροσκόπιο. Ή το να πιστεύεις ότι αν θέλεις κάτι πολύ , το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το αποκτήσεις! :-P

Just now, diane2020 said:

Εγω δηλαδη που διαβαζω τα ζωδια και πολλα πέφτουν και μεσα ειμαι χαμηλού μορφωτικού επιπεδου ,no problem:D

'Ελα τώρα που διαβάζεις τα ζώδια καθηγήτρια πράγμα! Και πέφτουν και μέσα!:grin:

Just now, Yovanna είπε:

Δεν ενοχλεί με την έννοια που το εννοείς, είναι όμως δείγμα χαμηλού μορφωτικού και νοητικού επιπέδου. Όπως και το να πιστεύεις στα ζώδια και στο ωροσκόπιο. Ή το να πιστεύεις ότι αν θέλεις κάτι πολύ , το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το αποκτήσεις! :-P

Ειδαμε που εχει φτασει τον κοσμο μας, τον πλανητη και τους κατοικους του, ο συγχρονος "νοημων" ανθρωπος, που εχει απομακρυνθει ετη φωτος απο την ουσιωδη συνδεση του με τα αστρα, το συμπαν, τις αϋλες ενεργειες και τα βοτανα (ή αλλιως μαγεια). Η πνευματικοτητα (και δεν αναφερομαι στα ζωδια σε πρωϊνη εκπομπη :razz: ) δεν ειναι δειγμα χαμηλου νοητικου επιπεδου, το αντιθετο θα ελεγα. Τελοσπαντων, δεν θα το συνεχισω γιατι θα ξεφυγουμε τελειως και θα γραφουμε για μερες :grin:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...