Josephine

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  543
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Josephine last won the day on Απρίλιος 11 2018

Josephine had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

166 Good

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Josephine

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας πρωί καθημερινής είναι το ιδανικό μέρος για τις βροχερές μέρες για μια μαμά που θέλει να ξεσκάσει, να έχει ένα μέρος να αλλάξει το μωρό της, να το θηλάσει ή να το ταΐσει, να χαζέψει, να παίξει ένα νήπιο αφού έχει συνήθως μια σειρά δραστηριότητες, να το βγάλει και στην παιδική απ' έξω, που συνήθως έχει τριγύρω. Προσωπικά ούτε εγώ πήγαινα προ παιδιών (άλλωστε δεν υπήρχαν και τόσα), από τότε με τα παιδιά όμως πηγαίνω εβδομαδιαία ειδικά τον χειμώνα, είναι ψηλοτάβανα, ευάερα και μόνο πρωί καθημερινής που πάω είναι ιδανικά. Επίσης, βολεύουν πολύ διότι βλέπεις βιτρίνες (η μαμά), κάνεις ψώνια του σούπερ, πίνεις καφέ και το παιδί το σνακ που κουβαλάς, χαζεύεις κόσμο, απασχολείται με πατίνι ή καρότσι και χάζεμα και η βροχερή μέρα δεν είναι λόγος κλεισούρας. Αυτά από μένα και μην πέσετε να με φάτε! Ωραία κι η θάλασσα κι η επαρχία, γιατί έχω περάσει χρόνια της ζωής μου κι εκεί, όμως η αλλαγή παραστάσεων της πόλης έχει κι αυτή τα καλά της. Όπως και οι αναρίθμητοι χώροι για να απασχοληθείς δημιουργικά με ένα νήπιο με πράγματα που δεν κάνεις σπίτι τόσο εύκολα όπως βρώμικο παιχνίδι και που στην τελική είναι πιο όμορφα όταν βγαίνεις και τα κάνεις σε έναν καινούριο χώρο από όλο σπίτι σπίτι σπίτι. Α, και τα εμπορικά όντως σφύζουν από οικογένειες με νήπια και νεογέννητα! Είναι το βασικό target group και φαίνεται απ' τους χώρους που ξεφυτρώνουν για δημιουργική απασχόληση.
 2. Κι εμένα πρώτη χρονιά φέτος ο μεγάλος παιδικό (2,5 ετών όταν ξεκίνησε) και μωράκι 7 μηνών στο σπίτι τότε. Αν εξαιρέσεις ότι όλο μύξες βήχα σχεδόν, δεν έχει κάνει κανένα πυρετό από τότε που άρχισε μέχρι τώρα (6 μήνες δηλ.). Μόνο μια βρογχίτιδα χωρίς πυρετό, που πέρασε μόνο με αερολίν. Ήθελα να σου πω ότι οι μύξες δεν μας εμπόδισαν να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, οπότε για ρώτα την παιδίατρο μήπως προλαβαίνετε να το κάνετε κάποια στιγμή. Κάπως έτσι θα πάει, οπότε κάνε υπομονή αφού κάνατε τώρα την αρχή. Σιγά σιγά, φέτος και του χρόνου, θα χτίσει ανοσοποιητικό και τα δύσκολα θα περάσουν. Αφού έχεις τη δυνατότητα κράτα τον σπίτι αρκετές μέρες να συνέρχεται και μετά ξανά παιδικό να κρατάει την επαφή.
 3. K εγώ εκεί κολλάω όταν τα σκέφτομαι. Στα τόσα που θα στερήσω στα αγόρια μου σε εξόδους και διακοπές και σ' εμάς οικογενειακά βέβαια που θα τα απολαύσουμε μαζί τους όταν σκέφτομαι το τρίτο. Όχι τόσο στην κούραση, γιατί αυτή μάλλον περνάει μόλις περάσουν τα πρώτα χρόνια (εδώ όσοι έχουν μεγαλύτερα παιδιά γελάνε ελεύθερα!). Και μετά όταν σκέφτομαι και τις σπουδές και τα μεταπτυχιακά και ένα σωρό που θα 'θελα να μπορώ να τα βοηθήσω και πραγματικά δεν μπορώ με ακρίβεια να προβλέψω, γιατί αυτά είναι κι απρόβλεπτα, εκεί κολλάω και λέω στοπ στα δύο.

 4. Διαφημίσεις


 5. Δεν διάβασα καθόλου τα παραπάνω λόγω χρόνου, αν ήταν μόνιμος ο διορισμός θα σου έλεγα οπωσδήποτε δημόσιο για μια αξιοπρεπή εργασία και συνθήκες ζωής και έπειτα στο χέρι σου είναι, αν το ήθελες, να πάρεις μετάταξη σε θέση με αντικείμενο διατηρώντας τις αξιοπρεπείς συνθήκες (πλέον όλοι οι δημόσιοι έχουμε δυνατότητα για σεμινάρια, σχολή ΕΣΔΔ φυσικά με εξετάσεις ή γενικώς για τη βελτίωση της θέσης μας και για δημιουργικότητα ή καινοτομίες στον τρόπο εργασίας). Παρ' όλα αυτά, επειδή αισθάνομαι ότι η προοπτική είναι στην ιδιωτική θέση που σου προσφέρουν μάλλον εκεί θα έκλινα. Εφόσον φυσικά είσαι απολύτως βέβαιη ότι θα τον πληρώνεσαι όντως αυτόν τον υψηλό μισθό και ότι δεν είναι απλώς υποσχέσεις. Α, και φυσικά μόνο εφόσον η ιδιωτική θέση υπερβαίνει τη διετία. Αν δεν την υπερβαίνει, μάλλον κι εμένα οι υψηλές αποδοχές δεν θα με συγκινούσαν εν συγκρίσει με τη διετία στον οργανισμό που θα ήθελα χρόνια. Αχ, και μόνο που διάβασα αυτό το σπαστό ωράριο και έπειτα ότι είσαι σε θέση να βρεις εύκολα εργασία πάλι στον ιδιωτικό αν δεν ανανεωθεί η σύμβασή σου στο δημόσιο, τελικά μάλλον θα άλλαζα γνώμη. Μεγάλη σκλαβιά θεωρώ το σπαστό ωράριο, δεδομένου ότι έχεις και το παιδί σου που θα θες να το βλέπεις σε μια λογική ώρα ξεκούραστη. Επίσης, σκλαβιά θα είναι και το θέμα των απουσιών-διακοπών, κατάλαβα καλά; Όλα αυτά υπό το πρίσμα του παιδιού, πόσο μικρή είναι, πόσο σε χρειάζεται, τι ώρα κοιμάται και πόσο θα σε βλέπει. Αν πρόκειται για σύμβαση μην υποθέτεις αυτονόητα ότι η εργασία θα είναι όπως του γνωστού σου, αν τυχόν είναι μόνιμος σε μια θέση-σχεδόν ψυγείο. Πιθανότατα να καλύπτεις έκτακτες ανάγκες και ο φόρτος να '΄ναι σημαντικός. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό, διότι κυλάει η μέρα δημιουργικά, ενώ παράλληλα δεν εξοντώνεσαι με αόριστο ωράριο λήξης, όπως συνήθως στον ιδιωτικό τομέα. ΕΠίσης, θα 'λεγα ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορείς ποτέ να εμπιστευτείς ακόμα και τον καλύτερό σου φίλο ότι θα συνεχίσει να αμείβει έναν υψηλόμισθο όταν πάψει να τον χρειάζεται με τις δυνατότητες που του δίνει δυστυχώς η αγορά εργασίας για χαμηλές αμοιβές. Δυστυχώς, ουδείς αναντικατάστατος.
 6. Πολύ καλά και τα δύο, @xaroumenh mama! Tα μυστικά είναι βιβλίο αναφοράς για την ενεργητική ακρόαση. Το πειθαρχία χωρίς τιμωρία έχει πολλές πρακτικές λύσης και είναι γραμμένο με τρυφερότητα πιστεύω. Προσωπικά θα προτείνω το "Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του", χρήσιμο όσον αφορά τις αναπτυξιακές δυνατότητες της κάθε ηλικίας.
 7. Επιτέλους μεταφράστηκε; Είναι αυτό που προτείνω παραπάνω! Ήταν αποκάλυψη για μένα, κι εγώ πριν το δεύτερο το διάβασα, ευσύνοπτο, πρακτικό και to the point.
 8. Σ' ευχαριστώ, @ΑΡΓΚ, έτσι το φανταζόμουν. Με εξαίρεση τις βόλτες μόνη σου με τα παιδιά, σου βγάζω το καπέλο! Πρέπει να 'ναι πολύ συνεννοήσιμα ή και λίγο μεγαλύτερα τα μεγάλα, ε; Γιατί ο δικός μου "μεγάλος" ετών 3 δεν είναι τόσο συνεργάσιμος για να τα βγάλω βόλτα μαζί με τον μικρό ανερχόμενο των 11 μηνών. Το πολύ σε καμιά παιδική κι αυτό τώρα τελευταία μόνο, που ηρέμησε αρκετά ο "μεγάλος".
 9. Απ' το δεύτερο στο τρίτο τι αλλαγές βιώσατε στην καθημερινότητά σας; Και στην επικοινωνία ανάμεσά σας; Είναι τα τρία παιδιά ένα διαρκές τρέξιμο, όπου δεν συναντιέστε ποτέ μεταξύ σας για να πείτε δυο κουβέντες; Επίσης, οι έξοδοι με τα τρία παιδιά γίνονται πια μόνο και με τους δύο γονείς ή από μια ηλικία κι έπειτα τα καταφέρνει κι ο ένας μόνος του; Σόρρυ για τη συνέντευξη και την ανάκριση, μην ανοίγω τώρα νέο θέμα τρίτο παιδί, ήρθα στην πηγή κατευθείαν.
 10. @Chrysoum, επειδή είσαι χαλαρή πιστεύω θα σου έρθουν όλα ομαλά και εύκολα και σ' το εύχομαι. Αυτοματοποίησε και διευκόλυνε στη ζωή σας ό,τι εσύ νομίζεις ότι θα βοηθήσει, μην τρελαίνεσαι φυσικά για αποστειρώσεις όπως ήδη φαίνεται να κάνεις, αυτό που έχει σημασία είναι στη φάση του νεογέννητου να φροντίζεις τη μεγάλη σου ψυχικά και αυτό που είναι αλήθεια μεγάλη είναι πως δύσκολα θα 'ναι στην αρχή όπως και να 'χει. Οπότε να θυμάσαι όσο μπορείς ψυχραιμία για να μην ξεφεύγεις με τη μεγάλη και αγάπη χωρίς όρια όσο αντέχεις. Φάση είναι, λίγους μήνες κράτησε στη δική μας περίπτωση και η δυσκολία ήταν μόνο τους πρώτους 6-7 μήνες. Σε άλλους ίσως έρχονται μετά. Πάντως στα δικά μου αγόρια που είχε μεγάλη ζήλια ο μεγάλος και ψυχικό πόνο -το έλεγε το παιδί (ήταν 2 χρονών)- όλα καταλάγιασαν στο 6μηνο. Από 8 μηνών του μικρού παίζουν ολημερίς και είναι αχώριστα! Μας βοήθησε και ο παιδικός που ο μεγάλος πηγαίνει 3 ώρες και άνοιξε η ζωή του και ο κύκλος του. Στην αρχή έτρεμα να τα αφήσω δίπλα δίπλα γιατί υπήρχε αρχικά αδιαφορία, μετά επιθετικότητα, τώρα τα αφήνω και είμαι ήρεμη πια γιατί παίζουν, του μιλάει ασταμάτητα, είναι το συντροφάκι του.
 11. Φρούτα-κρέας-αυγό λείπουν από το μενού της ημέρας της. Ειδικά μία κατηγορία απ' τις τρεις θα φρόντιζα να υπήρχε στο βραδινό της αντί για τα μακαρόνια. Επίσης, σημασία έχει η ποσότητα από όσα αναφέρεις. Αν είναι λίγο απ' όλα θα ήταν οκ. Το πάρτυ δεν αποφεύγεται στον παιδικό, αλλά τουλάχιστον θα είχα αφαιρέσει τελείως τα τοστ και θα έβαζα μαζί με τις φακές πιπεριές σε στίκ που βοηθούν την πρόσληψη μη αιμικού σιδήρου ή κανένα φρούτο ή ένα αυγό. Γενικώς θα εστίαζα να προσφέρω πρώτα κρέας-αυγό-φρούτα-γιαούρτι και έπειτα όλα τ' άλλα. Τώρα αν ήταν μια μέρα της έτσι και όχι κανόνας, ε δεν χάθηκε και ο κόσμος, μη στεναχωριέσαι.
 12. Στα 6 και 4 έχεις άραγε αισθανθεί ότι ξεκουράστηκες από τα μωρουδιακά χρόνια; Ή αυτή η ξεκούραση δεν έρχεται ποτέ, οέο; Αναρωτιέμαι αν θα πω ποτέ ξεκουράστηκα για να περάσω στις σκέψεις για τρίτο, θεωρητικές ή μη θα δείξει
 13. Ίσως η τελειομανία αυτή να τα κάνει το μεγάλο παιδί όλα "στην ώρα" του και να μη "μείνει πίσω" -η οποία και μένα με απασχόλησε- τελικά πιστεύω είναι μια ψευδαίσθηση και μάλιστα θα πω πως οπισθοδρόμηση για το μεγάλο παιδί μπορεί π.χ. να είναι στα κρίσιμα πρώτα χρόνια να μην αναπτύξει δεξιότητες κοινωνικές που προσφέρουν οι αδερφικές σχέσεις. Οπότε όλα είναι σχετικά. Εξαρτάται τι βαραίνει για την κάθε οικογένεια, η αλληλεπίδραση ανάμεσα στα αδέρφια, η ανεξαρτητοποίηση των μικρών π.χ. να βγάλουν την πάνα, η ανάγκη των γονιών να μεγαλώσουν ένα ακόμη παιδάκι. Κι εγώ πολύ αναρωτήθηκα μιας και δεν είχα αδέρφια δικά μου και πήγαινα σε αχαρτογράφητα νερά. Τελικά όντως ισχύει πως η καλύτερη διαφορά είναι αυτή που ορίζουν τα οικογενειακά θέλω, γιατί αυτή σου δίνει το κουράγιο να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες που φέρνει ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Τελικά σ' εμάς μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε η ανάγκη μας να μεγαλώσουμε ακόμα ένα παιδί και όλα υπό αυτό το πρίσμα τα αντιμετωπίζουμε και μας φαίνεται και η κούραση και τα βάσανα και οι αϋπνίες κι οι ζήλιες γλυκά. Και είναι πολλές! Θέλουν συνειδητοποίηση και όντως να πιστεύεις πως έκανες το ιδανικό και το τέλειο για εσάς (που δεν είναι το θεωρητικά τέλειο σε καμία περίπτωση).
 14. Σε 250 μλ φυσιολογικό ορό, 15 σταγόνες παιδικό οτριβίν και 15 σταγόνες tobradex. Μέγιστο 4 βραδιές, μια πλύση σε κάθε ρουθουνάκι με σύριγγα. Αλλιώς για συντήρηση και μέσα στη μέρα πολλές πλύσεις με φυσιολογικό ορό ή physiomer baby όσους ψεκασμούς χρειάζεται.
 15. Πάνελ υπερύθρων έχουμε εμείς σε όλο το σπίτι. Δεν τίθεται θέμα υγείας φυσικά, αντιθέτως χρησιμοποιούνται σε πολλές ιατρικές εφαρμογές οι υπέρυθρες. Σε θέμα απόδοσης δεν θα το σύστηνα καθόλου, εν συγκρίσει με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Η θερμαντική τους απόδοση είναι χειρότερη από πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και πρέπει για να πιάνουν μια θερμοκρασία και να τη διατηρούν στο σπίτι να είναι ανοιχτά μέρα και νύχτα. Αν σταματήσουν, ακριβώς όπως και το ερ κοντίσιον, σταματά και η θέρμανση, η θερμοκρασία πέφτει ξανά στην θερμοκρασία περιβάλλοντος, καθώς δεν έχουν κάποια συσσωρευτική ικανότητα π.χ. όπως το καλοριφέρ να εκπέμπουν θερμότητα και αφού το σβήσεις. Γενικώς μόνο βοηθητικά θα το σύστηνα και μάλλον ένας θερμοπομπός θα ήταν καλύτερος βοηθητικά για λίγες ώρες.
 16. Εμένα που κοιμούνται 7-7.30 το 9.30 δεν το βρίσκω καθόλου νωρίς. Μπράβο που κοιμάται μόνη της, αν όμως θες να συμπίπτει και λίγο η ώρα ύπνου και να μην φτάνει π.χ. 10.30 για να αποκοιμηθεί (που είναι όντως αργά), ξεκίνα να την ξυπνάς ένα τέταρτο νωρίτερα κάθε μέρα μέχρι να φτάσετε μια ώρα που θεωρείς λογική ή που σας ταιριάζει οικογενειακώς. Αν όμως όλα σας βολεύουν έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς πιστεύω. Ούτε φυσικά να έχεις τύψεις. Το κορίτσι σου έχει βρει έναν τρόπο να ηρεμεί μόνη της και μετά να αποκοιμιέται. Εξαρτάται αν το πιέζεις και φυσικά να μην της απαγορεύεις να βγει απ' το δωμάτιο, που φαντάζομαι δεν κάνεις.