annoulen

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  598
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

annoulen last won the day on Ιανουάριος 9

annoulen had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

67 Neutral

Περισσότερα για την/τον annoulen

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Νίκαια
 • Επάγγελμα
  Ιδιωτική Υπάλληλος

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Επειδή, όπως είπαμε σε άλλο θέμα, καταλαβαίνω ότι δεν έχετε μπει ακόμα στη δημόσια εκπαίδευση, θα σου πω μερικούς από τους λόγους που ακούω κατά καιρούς, χωρίς να κρίνω αν είναι σωστό ή όχι : 1. Γιατί το σχολείο που υπάγεται στεγάζεται σε παλιό/κακοσυντηρημένο κτίριο. 2. Γιατί έχει ακούσει καλύτερα λόγια για τον Δντή/Δντρια του άλλου σχολείου. 3. Γιατί είναι πιο κοντά στο σπίτι του ο παππού/της γιαγιάς/της θείας που θα παραλαμβάνει το παιδί. 4. Γιατί δεν έχει ολοήμερο. 5. Γιατί μία δασκάλα στο σχολείο που υπάγεται το παιδί υπήρξε φίλη/γειτόνισσα με τη μητέρα του παιδιού κ κάποια στιγμή τσακώθηκαν. 6. Γιατί στο σχολείο που υπάγεται η δεύτερη ξένη γλώσσα που κάνουν είναι συνήθως γαλλικά κ όχι γερμανικά. 7. Γιατί το σχολείο που υπάγεται δεν έχει κυλικείο. και ούτω καθεξής.......
 2. είχα ανοίξει εγώ το θέμα παλαιότερα, αλλά λέω να σας προτείνω αυτό http://oloipaizoun.gr/ , είναι για παιδιά από 8 ετών και πάνω. Πολύ ωραίος και ιδιαίτερος χώρος και πεντακάθαρος και τυχαία το βρήκα ψάχνοντας στο ιντερνετ. Πήγαμε και περάσαμε πολύ ωραία, τα παιδιά ξετρελάθηκαν (και οι γονείς).
 3. Ναι, ισχύει για την γραπτή ενημέρωση. Εμείς είχαμε κάθε μέρα, ακόμα και το πόσο φαγητό έφαγαν, αν τσακώθηκαν με άλλα παιδάκια κλπ. Ειδικά όταν είχαμε μία συγκεκριμένη δασκάλα, μας έγραφε ολόκληρη έκθεση για το πως πέρασαν τα παιδάκια. Πάντως σε αυτές τις ηλικίες αυτά που κάνουν είναι χειροτεχνίες - ζωγραφική - πλαστελίνη, χορεύουν, τραγουδάνε, υπάρχει κ ελεύθερη ώρα μέσα στην τάξη με παζλ, τουβλάκια κλπ. Από το προνήπιο είχαμε και ασκήσεις προγραφής καθώς και λίγα αγγλικά (προφορικά εννοείται). Και mini sports και μουσικοκινητική εξτρά, όποιος γονιός ήθελε. Επίσης εκδρομούλες (από το προνήπιο και αυτές). Τι άλλο να κάνει ένα παιδί 3-5 ετών ? (Στους δημόσιους σταθμούς δεν ξέρω τι γίνεται.)

 4. Διαφημίσεις


 5. Θεωρητικά έχεις δίκιο. Πρακτικά όμως δυστυχώς πολλές φορές δεν υπάρχει δυνατότητα απόδειξης του γεγονότος της καταγγελίας.
 6. Έσπερος, η νηπιαγωγός θα σου πει εάν πιστεύει ότι πρέπει να το ψάξεις. Εκτός και έχεις απόψεις διαμετρικά αντίθετες από τη νηπιαγωγό. Εγώ δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της επανάληψης του νηπίου, εάν χρειάζεται να γίνει για το καλό του παιδιού πρέπει να γίνει. Επίσης εμένα ο γιος μου ήταν (και είναι) αρκετά ανώριμος όσον αφορά θέματα συμπεριφοράς αλλά στο μαθησιακό "φυσάει", τώρα δεν ξέρω πως συνδυάζονται όλα αυτά, κ σίγουρα εάν μου έλεγε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να επαναλάβει το νήπιο, θα το έκανα, έχοντας στα υπόψιν και την ανωριμότητα του παιδιού μου. Όμως ο μήνας γέννησης δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για να αναρωτηθεί κανείς εάν ένα παιδί πρέπει να επαναλάβει μία τάξη ή όχι. Βλέποντας συμμαθητές των παιδιών μου (έχω δύο, ένα στην Α και ένα στην Β δημοτικού), βλέπω ότι κάποια παιδάκια είναι αρκετά ανώριμα κ ας έχουν γεννηθεί ας πούμε Ιούνιο ή και το αντίστροφο. Το θέμα για μένα είναι η αποδοχή από τον γονέα. Έχω γνωστό παιδάκι με ένα σωρό θέματα συμπεριφοράς, που είναι στο τμήμα ένταξης στο σχολείο από την Α δημοτικού, και πάνε οι γονείς και το γράφουν Αγγλικά στην Β δημοτικού στην A Junior !! Δλδ δεν έχουν καταλάβει τίποτα !! Το αποτέλεσμα ? στα μέσα της χρονιάς σταμάτησε τα αγγλικά και θα τα ξανακάνει του χρόνου. Josephine καλημέρα. Μην αγχώνεσαι για τη μικρή ηλικία γιατί όλα σχετικά είναι. Όταν ξεκίνησε ο μεγάλος μου στα 2,5 του, ήταν πανέτοιμος για παιδικό σταθμό, φαντάσου ότι τον άφησα στο προαύλιο και έτρεξε να παίξει, ούτε που γύρισε να με κοιτάξει . Ο δε μικρός μου στους 18 μήνες, πήρε μία εβδομάδα για να σταματήσει να κλαίει. Στην αρχή πήγε για λίγες ώρες, όμως έκλαιγε συνέχεια καθ' όλη την διάρκεια που ήταν στον σταθμό, έτσι μου έλεγαν οι δασκάλες. Είναι και δύσκολο παιδί σε γενικές γραμμές. ΌΜΩΣ, μετά την βασανιστική για εκείνον και για εμάς εβδομάδα προσαρμογής, το παιδί ξεκίνησε να πηγαίνει με μεγάλη χαρά. Ουσιαστικά εκεί μεγάλωσε και το είχε σαν δεύτερό του σπίτι και δεν είχαμε κανένα θέμα, ανεξάρτητα εάν πιστεύω ότι ένα παιδί από τα 3 έτη και μετά είναι καλό να είναι σε οργανωμένο περιβάλλον. Νωρίτερα δεν έχει όφελος. Αλλά τι να κάνουμε, να είμαστε καλά, με υγεία και να δουλεύουμε. Και μάλιστα και τους δύο τους είχα σε πλήρες ωράριο 730 - 1700. Όσον αφορά τις ιώσεις, ο μεγάλος πέρασε τα πάνδεινα ενώ ο μικρός δεν πέρασε ούτε τις μισές ιώσεις από τον μεγάλο. Γι αυτό λέω ότι όλα σχετικά είναι. Και ήμαστε και τυχεροί γιατί είχαμε επιλέξει ένα εξαιρετικό παιδικό σταθμό (ιδιωτικό). Και αυτό είναι βασικό, ειδικά στις μικρές ηλικίες.
 7. K εμείς μέχρι νήπιο μας βγήκε σε ιδιωτικό δυστυχώς και μετά πάθαμε το γνωστό πολιτισμικό σοκ που φαντάζομαι ότι παθαίνουν όλοι στη μετάβαση από την ιδιωτική στη δημόσια εκπαίδευση. Κάποια παράπονα τα έχω εκφράσει στη διεύθυνση αλλά δεν βρήκα άκρη... "το ξέρουμε ότι ο δάσκαλος τάδε είναι ανεπαρκής και ακατάλληλος αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι", ή "μα υπάρχει άνθρωπος στην πόρτα", άσχετα εάν είναι όντως ένας καθορισμένος δάσκαλος για φύλαξη στην πόρτα ο οποίος μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να έχει πάει τουαλέτα ή να είναι στο κυλικείο να παραγγέλνει καφέ ή να μιλάει με γονείς σε μια γωνίτσα χωρίς να επιτηρεί τον χώρο κοκ. Όταν είχα πάει πρόπερσι να ρωτήσω σε ΔΥΟ παρακαλώ δημοτικά σχολεία για το που υπαγόμαστε, ώστε να καταθέσω τα χαρτιά του μεγάλου μου για την εγγραφή, μπήκα κ εγώ κ ο σύζυγός μου μέσα, προχωρήσαμε ωραιότατα στο προαύλιο, ανάμεσα στα παιδιά, δεν μας σταμάτησε κανένας κ δεν έβλεπα και κανέναν να ρωτήσω, μέχρι που φτάσαμε μπροστά στο γραφείο των δασκάλων. Και στα δύο σχολεία συνέβη το ίδιο κ δεν ήταν περίοδος ακόμα εγγραφών ώστε να δικαιολογούν την παρουσία εξωσχολικών ατόμων. Αναφέρω το προπέρσινο επεισόδιο γιατί την συγκεκριμένη περίοδο ΔΕΝ ήμασταν γονείς μαθητών που κάπως ας πούμε εμφανισιακά μας γνωρίζουν λίγο πολύ οι δάσκαλοι. Σημειώνω ότι έχω ΤΥΧΕΙ κ σε σούπερ δασκάλους αλλά στην κυριολεξία στο δημόσιο ισχύει το 'Ό,τι σου τύχει". Υπομονή και καλή τύχη. σε ευχαριστώ πολύ, δεν το είχα στα υπ όψιν, αλλά επί του παρόντος δεν έχω σκεφτεί για καταγγελία για το συγκεκριμένο. Επίσης , όπως λέω πάνω στην kotsifikos (στο κάνω αντιγραφή γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το κάνω) Κάποια παράπονα τα έχω εκφράσει στη διεύθυνση αλλά δεν βρήκα άκρη... "το ξέρουμε ότι ο δάσκαλος τάδε είναι ανεπαρκής και ακατάλληλος αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι", ή "μα υπάρχει άνθρωπος στην πόρτα", άσχετα εάν είναι όντως ένας καθορισμένος δάσκαλος για φύλαξη στην πόρτα ο οποίος μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να έχει πάει τουαλέτα ή να είναι στο κυλικείο να παραγγέλνει καφέ ή να μιλάει με γονείς σε μια γωνίτσα χωρίς να επιτηρεί τον χώρο κοκ. Όταν είχα πάει πρόπερσι να ρωτήσω σε ΔΥΟ παρακαλώ δημοτικά σχολεία για το που υπαγόμαστε, ώστε να καταθέσω τα χαρτιά του μεγάλου μου για την εγγραφή, μπήκα κ εγώ κ ο σύζυγός μου μέσα, προχωρήσαμε ωραιότατα στο προαύλιο, ανάμεσα στα παιδιά, δεν μας σταμάτησε κανένας κ δεν έβλεπα και κανέναν να ρωτήσω, μέχρι που φτάσαμε μπροστά στο γραφείο των δασκάλων. Και στα δύο σχολεία συνέβη το ίδιο κ δεν ήταν περίοδος ακόμα εγγραφών ώστε να δικαιολογούν την παρουσία εξωσχολικών ατόμων. Αναφέρω το προπέρσινο επεισόδιο γιατί την συγκεκριμένη περίοδο ΔΕΝ ήμασταν γονείς μαθητών που κάπως ας πούμε εμφανισιακά μας γνωρίζουν λίγο πολύ οι δάσκαλοι.
 8. Συμφωνώ με όλους, απλώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι δυστυχώς το Δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης χωλαίνει τόσο πολύ, που πρέπει να εφοδιαστούμε με απίστευτη υπομονή και ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που θα προκύπτουν συνεχώς. Αγαπητή Uptight έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά επειδή είσαι ακόμα στην αρχή, να είσαι προετοιμασμένη για εντελώς "κουφά" και εκτός λογικής πράγματα, τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης όσο και σε επίπεδο ασφάλειας των παιδιών μας, που θα παρατηρείς στο σχολείο. Από που να ξεκινήσω (τουλάχιστον για το δικό μας το σχολείο)? έλλειψη δασκάλων, αδιαφορία / ακαταλληλότητα δασκάλων, πόρτες ανοιχτές χωρίς φύλαξη την ώρα των σχολικών εορτών, έλλειψη φύλαξης στην πόρτα την ώρα της πρωινής προσέλευσης (όποιος θέλει μπαίνει, στην κυριολεξία). Ή το ότι μας ενημερώνουν μία μέρα πριν ότι την επόμενη ημέρα τα παιδιά δεν θα έχουν σχολείο γιατί ο δάσκαλος θα παρακολουθήσει ημερίδα?? κλπ κλπ. Εγώ έχω απελπιστεί .....
 9. Καλημέρα. Εγώ τον μεγάλο τον πήγα παιδικό 2,5 ετών κ τον μικρό 18 μηνών, επειδή εργαζόμουν. Εάν ΔΕΝ εργαζόμουν, με την εμπειρία που έχω τώρα κ κατόπιν συζητήσεων με άλλες μητέρες, θα τους πήγαινα για λίγες ώρες την ημέρα (9 με 12.30) που λέει κ μία φίλη παραπάνω, στο προ - προνήπιο, μετά τα 3 - 3,5 έτη. Βέβαια, πρέπει να τονίσω ότι μιλάω με εμπειρία από ιδιωτικό παιδικό σταθμό γιατί νομίζω ότι έχει κάποια διαφορά από τον δημόσιο και δεν ξέρω εσείς για πού συζητάτε. Γειά σου Έσπερος. Κ μένα ο μικρός μου γιος είναι γεννημένος Δεκέμβρη. Η διαφορά είναι εμφανέστερη στις μικρές ηλικίες. Φέτος που πάει Α Δημοτικού έχει "μικρύνει" η ψαλίδα, μαθησιακά δε δεν έχουμε κανένα θέμα, ίσα ίσα είναι από τους "δυνατούς" στην τάξη (σύμφωνα με τα λεγόμενα της δασκάλας). Δεν επαναλάβαμε το νήπιο, αν και εγώ ήμουν ανοιχτή στο ενδεχόμενο αυτό. Δλδ το είχα συζητήσει με τη νηπιαγωγό του πέρσι κ μου είπε ότι δεν χρειάζεται, παρά μόνο να βελτιωθεί η άρθρωσή του (πήγαμε λογοθεραπεία 6 μήνες πέρσι κ όντως το παιδί "καθάρισε"). Βέβαια εγώ τον πήγαινα παιδικό σταθμό (ιδιωτικό) από 18 μηνών και πιστεύω ότι σίγουρα βοήθησε στην ανάπτυξή του. Σίγουρα, εάν είχα την δυνατότητα να τον κρατήσω σπίτι, δεν θα τον πήγαινα κατευθείαν στο προνήπιο, όπως λέω στην φίλη παραπάνω. Κ επίσης, έχοντας 2 παιδιά, μπορώ να πω ότι και η ηλικία είναι σχετική, αν και θα το γνωρίζεις ήδη (εκπαιδευτικός δεν είσαι?). Ένα παιδί στα 5 του μπορεί να είναι πιο ώριμο από ένα άλλο παιδί στα 6 του κ.ο.κ.
 10. Καλημέρα σας, έχω ξαναρωτήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν αλλά τώρα ψάχνω με τα εξής κριτήρια : όχι παιδότοπος, όχι bowling, όχι γήπεδο, όχι lazer και όχι ντίσκο αν και ο γιος μου θέλει να χορέψουν. Σκεφτόμουν ένα τύπου καφέ που διαθέτει χώρο για τέτοιες εκδηλώσεις, πχ έχω βρει κάτι αντίστοιχο στον κορυδαλλό αλλά δυστυχώς δεν χορεύουν τα παιδάκια, υπάρχει μόνο ανιματέρ για δημιουργική απασχόληση. Για περίπου 10 με 15 παιδάκια και τους αντίστοιχους συνοδούς τους. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο υπόψιν σας, μπορείτε και να μου το στείλετε και σε προσωπικό μήνυμα. Σας ευχαριστώ.
 11. Εγώ πάντα, Χριστούγεννα και Πάσχα, κάνω ένα καλό δώρο στα παιδιά τους (έχω 2 παιδιά οπότε 2 οικογένειες νονών). Στους ίδιους, μπορεί να πάρω στις γυναίκες κανένα φουλάρι (κ αυτό όχι κάθε χρόνο) ή κάτι τέτοιο. Πρόπερσι το Πάσχα είχα βρει κάτι πολύ ωραίες σοκολατοκατασκευές σε κατάστημα της περιοχής μου (που δυστυχώς έκλεισε) και είχα πάρει στους άνδρες νονούς πουκάμισο μινιατούρα από σοκολάτα ενώ στις γυναίκες γοβάκι σοκολάτα (συν τα δώρα στα παιδιά τους). Πρέπει να σας πω ότι οι νονοί ενθουσιάστηκαν με τα σοκολατένια αυτά δωράκια. 'Εχουμε άριστη σχέση με τους νονούς και των δύο μου παιδιών οι οποίοι είναι πολύ "large" και στα δύο μου παιδιά (δλδ και στο αδελφάκι του βαφτισιμιού τους), παρότι αντιμετωπίζουν διάφορα οικονομικά θέματα και θεωρώ ότι έχω μεγάλη υποχρέωση απέναντί τους.
 12. Καλή αρχή σας εύχομαι και όλα θα πάνε καλά. Θα το δεις. Γνωρίζεις τις διαδικασίες για αποζημίωση των συνεδριών από τον ΕΟΠΠΥ ?
 13. annoulen

  Φιλίες ενηλίκων

  'Εσπερος, συμφωνώ μαζί σου. Εμένα πάντως οι φιλίες/κοινωνικές επαφές με γονείς φίλων του παιδιού μου, μου προέκυψε, και μπορώ να πω ότι με ξάφνιασε ευχάριστα. Κ αναφέρομαι στο ένα παιδί, γιατί έχω και δεύτερο, μικρότερο, του οποίου "η φουρνιά των συμμαθητών" δεν είχε τόσο "κοινωνικούς γονείς" ή οι γονείς που ήταν πιο "ανοιχτοί" σε προσκλήσεις, δεν ταιριάζαν τα παιδιά μας. Δηλαδή, είναι να πέσεις και στην περίπτωση. Αναφορικά με τις παλιές μου φίλες, κρατάω με όλες επαφές, πιο αραιές βέβαια, και αναλόγως και των δικών τους υποχρεώσεων. Σίγουρα δεν βγαίνω κάθε Σάββατο για καφέ πχ όπως έκανα πριν, αλλά μπορεί να τύχει ένα Σάββατο στον 1,5 μήνα (χωρίς τα παιδιά). Επίσης, σε εμάς συμβαίνει να μην έχουμε και κάποιον να κρατήσει τα παιδιά, οπότε ή θα βγούμε οι τέσσερις μας (με τα παιδιά), ή ο καθένας μόνος του με τους φίλους του. Με τον άντρα μου οι δυο μας θα βγούμε μία φορά τον χρόνο το πολύ . Αλλά δεν πειράζει. Δεν το θεωρώ τραγικό. Όσο για την ώρα που κοιμούνται τα παιδιά το ΣΚ, συνήθως με εγκαταλείπουν και εμένα οι δυνάμεις μου.... anemoni1989, κατά λάθος έβαλα σε παράθεση το μηνυμά σου και δεν ξέρω πως να το βγάλω. Πάντως συμφωνώ μαζί σου.
 14. annoulen

  ούρηση καθιστός?

  Η θεματοθέτρια έθεσε έναν προβληματισμό, όπως κάνουμε όλες μας εδώ μέσα, σε ένα φόρουμ ανωνύμων γιατί ίσως ο συγκεκριμένος προβληματισμός είναι λίγο "ευαίσθητος" να εκφραστεί σε φίλους και γνωστούς της. Δηλαδή να μην το πει ? Γιατί της "επιτίθεστε" ? Εδώ ρωτάμε για χίλια δυο πράγματα, μικρότερης σημασίας, αν θα πρέπει να πάρω το χ καρότσι ή το ψ καρότσι, δηλαδή θα πρέπει να πούμε "α γιατί ρωτάς, σιγά το πράγμα, πάρε αυτό που θα βρεις μπροστά σου και αποδέξου το". Και να υπενθυμίσω και την παροιμία "όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λέει".
 15. annoulen

  Φιλίες ενηλίκων

  Συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε αυτό έκανα κι εγώ (όχι εξοχικές βόλτες αλλά μέσα στην πόλη). Προτιμούσα όλη αυτήν την προετοιμασία και να βγω παρά να μην κάνω τίποτα και να μείνω μέσα. Αλλά από ότι έχω δει και εδώ στο φόρουμ και γενικότερα μιλώντας, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες και αυτό που είναι ανάγκη για κάποιον, για κάποιον άλλο είναι αναγκαίο κακό ενώ για κάποιον άλλον, τρίτο, είναι περιττή πολυτέλεια είτε αυτό λέγεται βόλτα, είτε εργασία, είτε διακοπές, είτε συνεύρεση με φίλους κ.ο.κ.