annoulen

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  587
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

annoulen last won the day on Ιανουάριος 9

annoulen had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

63 Neutral

Περισσότερα για την/τον annoulen

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Νίκαια
 • Επάγγελμα
  Ιδιωτική Υπάλληλος

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Καλή αρχή σας εύχομαι και όλα θα πάνε καλά. Θα το δεις. Γνωρίζεις τις διαδικασίες για αποζημίωση των συνεδριών από τον ΕΟΠΠΥ ?
 2. annoulen

  Φιλίες ενηλίκων

  'Εσπερος, συμφωνώ μαζί σου. Εμένα πάντως οι φιλίες/κοινωνικές επαφές με γονείς φίλων του παιδιού μου, μου προέκυψε, και μπορώ να πω ότι με ξάφνιασε ευχάριστα. Κ αναφέρομαι στο ένα παιδί, γιατί έχω και δεύτερο, μικρότερο, του οποίου "η φουρνιά των συμμαθητών" δεν είχε τόσο "κοινωνικούς γονείς" ή οι γονείς που ήταν πιο "ανοιχτοί" σε προσκλήσεις, δεν ταιριάζαν τα παιδιά μας. Δηλαδή, είναι να πέσεις και στην περίπτωση. Αναφορικά με τις παλιές μου φίλες, κρατάω με όλες επαφές, πιο αραιές βέβαια, και αναλόγως και των δικών τους υποχρεώσεων. Σίγουρα δεν βγαίνω κάθε Σάββατο για καφέ πχ όπως έκανα πριν, αλλά μπορεί να τύχει ένα Σάββατο στον 1,5 μήνα (χωρίς τα παιδιά). Επίσης, σε εμάς συμβαίνει να μην έχουμε και κάποιον να κρατήσει τα παιδιά, οπότε ή θα βγούμε οι τέσσερις μας (με τα παιδιά), ή ο καθένας μόνος του με τους φίλους του. Με τον άντρα μου οι δυο μας θα βγούμε μία φορά τον χρόνο το πολύ . Αλλά δεν πειράζει. Δεν το θεωρώ τραγικό. Όσο για την ώρα που κοιμούνται τα παιδιά το ΣΚ, συνήθως με εγκαταλείπουν και εμένα οι δυνάμεις μου.... anemoni1989, κατά λάθος έβαλα σε παράθεση το μηνυμά σου και δεν ξέρω πως να το βγάλω. Πάντως συμφωνώ μαζί σου.
 3. annoulen

  ούρηση καθιστός?

  Η θεματοθέτρια έθεσε έναν προβληματισμό, όπως κάνουμε όλες μας εδώ μέσα, σε ένα φόρουμ ανωνύμων γιατί ίσως ο συγκεκριμένος προβληματισμός είναι λίγο "ευαίσθητος" να εκφραστεί σε φίλους και γνωστούς της. Δηλαδή να μην το πει ? Γιατί της "επιτίθεστε" ? Εδώ ρωτάμε για χίλια δυο πράγματα, μικρότερης σημασίας, αν θα πρέπει να πάρω το χ καρότσι ή το ψ καρότσι, δηλαδή θα πρέπει να πούμε "α γιατί ρωτάς, σιγά το πράγμα, πάρε αυτό που θα βρεις μπροστά σου και αποδέξου το". Και να υπενθυμίσω και την παροιμία "όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λέει".

 4. Διαφημίσεις


 5. annoulen

  Φιλίες ενηλίκων

  Συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε αυτό έκανα κι εγώ (όχι εξοχικές βόλτες αλλά μέσα στην πόλη). Προτιμούσα όλη αυτήν την προετοιμασία και να βγω παρά να μην κάνω τίποτα και να μείνω μέσα. Αλλά από ότι έχω δει και εδώ στο φόρουμ και γενικότερα μιλώντας, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες και αυτό που είναι ανάγκη για κάποιον, για κάποιον άλλο είναι αναγκαίο κακό ενώ για κάποιον άλλον, τρίτο, είναι περιττή πολυτέλεια είτε αυτό λέγεται βόλτα, είτε εργασία, είτε διακοπές, είτε συνεύρεση με φίλους κ.ο.κ.
 6. annoulen

  Φιλίες ενηλίκων

  Από τους γονείς τους δεν ξεκουνάνε και για το οικονομικό (σαφώς) και γιατί υπάρχει "χείρα βοηθείας", έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να πιουν και ένα ποτήρι κρασί / ένα καφεδάκι με την ησυχία τους. Καθόλου κατακριτέο και απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά εάν οι φίλοι σας έχουν μωρά ας πούμε χρονιάρικα ή 1,5 ετών, που θέλουν πολύ "ντάντεμα" και κυνήγι. Κ εμένα όταν ήταν τα παιδιά μικρά, έβγαινα μεν βόλτες, με τα παιδιά στα καρότσια, αλλά σαφώς είναι πιο κουραστικό όταν βγαίνεις και έχεις να πάρεις να κουβαλάς παμπερς, κρέμα συγκάματος, μπιμπερό, κάτι ιδιαίτερο να φάει το παιδί κτλ κτλ. Αλλιώς είναι η βόλτα με το χρονιάρικο μωρό, αλλιώς με το 3χρονο και αλλιώς με το 5χρονο. 'Οταν θα γυρίσεις δουλειά, το παιδί θα πάει σταθμό? ή θα πάει κάποια στιγμή μελλοντικά στα 3 του ας πούμε ? Θέλω να σου πω να μην ανησυχείς γιατί σίγουρα θα "δικτυωθείς" και μέσα από τους "φίλους και συμμαθητές" των παιδιών σου, απλώς θέλει λίγη υπομονή. Εννοείται ότι δεν ξεκόψεις από τους φίλους σας, αλλά θα δεις ότι μεγαλώνοντας τα παιδιά τους θα "χαλαρώσουν" κ εκείνοι και θα "ξαναβρεθείτε". Βέβαια, από μία ηλικία των παιδιών και μετά, τα παιδιά θα θέλουν κυρίως τους δικούς τους φίλους και όχι τα παιδιά των δικών σας φίλων, τουλάχιστον σε εμάς έτσι συνέβη. Είναι μικρό ακόμα το κοριτσάκι σας. Σε λίγο καιρό θα δεις που θα πηγαίνετε και βολτούλες στην παιδική χαρά και θα ξεφεύγετε κάπως.
 7. Και εμάς το παιδί πήγαινε παιδικό μέχρι τις 5 το απόγευμα, οπότε κάναμε την μέτρηση τις καθημερινές το απόγευμα και όλο το Σαββατοκύριακο. Απ' ότι θυμάμαι (γιατί έχουν περάσει και 4 χρόνια από τότε), ως τραυλικό επεισόδιο υπολογίζαμε ακόμα και τις 1-2 επαναλήψεις που έκανε αλλά όχι κάθε επανάληψη/συλλαβή να είναι τραυλικό επεισόδιο. Δηλαδή, για παράδειγμα : "Θεθεθελω νερό. Διψάω ππππππππππποποποπολύ". Αυτές οι 2 προτάσεις που τις έλεγε μαζί, τις λογαριάζαμε ως ένα επεισόδιο. Εάν μετά από πχ 15 λεπτά "κόλλαγε" και σε άλλη λέξη ή πρόταση, αυτή ήταν άλλο (2ο) επεισόδιο. Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις περίπου.
 8. Γιώργο Μ, εμείς δεν το ζήσαμε σε αυτό το βαθμό, εσάς είναι πιο ήπιο από ότι καταλαβαίνω, αλλά εμάς ήταν και ένα χρόνο μεγαλύτερο από το δικό σας. Από την εμπειρία μου, θα σας πρότεινα να το παρακολουθήσετε για 3-4 μήνες και, εάν δεν δείτε βελτίωση ή έστω μία σχετική σταθεροποίηση, τότε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες. Οι ειδικοί (σε αυτούς που είχα πάει εγώ τουλάχιστον), λένε παρακολούθηση για 6 μήνες και μετά δραστηριοποίηση με λογοθεραπευτές, έχω όμως μία "επιφύλαξη" για τον χρονικό αυτό ορίζοντα, καθώς η διαδικασία για την έγκριση από το Δημόσιο των λογοθεραπειών είναι σχετικά χρονοβόρα (να κλείσεις ραντεβού, να βγει η γνωμάτευση κλπ). Αν έχετε υπομονή και χρόνο, μπορείτε να μετρήσετε τα "τραυλικά" επεισόδια, πρέπει να είσαι όμως με ένα χαρτί στο χέρι όλη την ώρα, τουλάχιστον την ώρα που είστε με το παιδί. Στην περίπτωση αυτή, βλέπεις πότε αυξάνονται, ποια ώρα της ημέρας, πότε είναι σε ύφεση κλπ και έχεις και μετρήσιμα δεδομένα πλέον. Αυτό το είχαμε κάνει εμείς για περίπου μία εβδομάδα, που συμπεριελάμβανε και σαββατοκύριακο, που ήμασταν συνέχεια μαζί με το παιδί. Άλλο να έχει 10 τραυλικά επεισόδια την ημέρα και άλλο να έχει 10 τραυλικά επεισόδια την ώρα. Μας το είχαν ζητήσει οι λογοθεραπευτές, προκειμένου να έχουμε κάποια δεδομένα στο πρώτο ραντεβού μαζί τους, χωρίς να έχουμε το παιδί μαζί. Επίσης με αυτόν τον τρόπο, εάν πάρετε ενδεικτικά μία εβδομάδα μετρήσεων τώρα, και μετά από έναν μήνα, μία άλλη εβδομάδα μετρήσεων, θα έχετε και συγκριτικά μεγέθη από τον ένα μήνα στον άλλο. Και επίσης, πρέπει να παρατηρήσετε τις εκφράσεις στο πρόσωπό του ή κάποιες κινήσεις του την ώρα που τραυλίζει.
 9. Νομίζω ότι μπορείς πια να τα βάλεις μαζί. Εγώ άντε να το είχα τραβήξει μέχρι να χρονίσει το πρώτο παιδί, στο δε 2ο σίγουρα νωρίτερα, ούτε που θυμάμαι γιατί είχα απλοποιήσει πάρα πολλές διαδικασίες. Βέβαια, νομίζω ότι αρκετές φορές τα έπλενα με το παιδικό απορρυπαντικό (και τα δικά μας) γιατί μου άρεσε η μυρωδιά .
 10. Ευχαριστώ για την απάντηση. Για τα καλλιτεχνικά ενδιαφέρομαι. Ο γιος μου είναι Β δημοτικού ακόμα, κ "το έχει" με το σχέδιο, έχει παρακολουθήσει κατά καιρούς μαθήματα σχεδίου - κόμικς - ζωγραφικής αλλά φέτος που ξεκινήσαμε φροντιστήριο αγγλικών, τα σταματήσαμε, για να μην "φορτωθεί" χωρίς λόγο. Γερός να είναι, θα το ξαναδούμε από Δ δημοτικού ίσως. Πάντως τώρα, θέλει να πάει καλλιτεχνικό γυμνάσιο, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς είναι (ούτε κ εμείς). Μεγαλώνοντας μπορεί να αλλάξει.
 11. Είναι πολύ νωρίς για εμάς, αλλά με ενδιαφέρει κ εμένα το θέμα. Τι προετοιμασία εννοείς? Είμαι εντελώς άσχετη. Μαθήματα σχεδίου ? και από πότε ?
 12. Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό. Ξέρω ότι έκαναν ασκήσεις αναπνοής και ασκήσεις συλλαβισμού με παλαμάκια (δηλαδή πχ. για να πει λεμόνι, κάνει παλαμάκι λέει λε, 2ο παλαμάκι λέει μο, 3ο παλαμάκι λέει νι, στην αρχή αργά και μετά πιο γρήγορα για να ξεμπλοκάρει). Τα κάναμε και στο σπίτι αυτά. Κ επίσης μας είχε πει να μην μιλάμε γρήγορα, αλλά αργά και σταθερά, για να μπορεί και να μας παρακολουθεί και να μην αγχώνεται να μιλήσει και αυτός γρήγορα (εγώ μιλάω γρήγορα και το είχαμε επισημάνει αυτό). Και εννοείται, ότι όταν ξεκινάει να μιλάει, περιμένετε με υπομονή μέχρι να ολοκληρώσει αυτό που θέλει να πει. Εμάς ήταν ψυχολογικό για αυτό και ξεμπλόκαρε αμέσως. Μήπως στον παιδικό έχει θέμα με κάποιο παιδάκι ? με την δασκάλα ? Σας καταλαβαίνω τι περνάτε. Είχαμε περάσει κ εμείς δύσκολα τότε. Έχει στο διαδίκτυο αρκετά site, και στα αγγλικά, για τον τραυλισμό, που μπορείς να ρίξεις μια ματιά. Είχα διαβάσει πολλά τότε (πριν 4 χρόνια), δεν ξέρω αν μας βοήθησαν αλλά πήρα αρκετές πληροφορίες. Ό,τι βοήθεια ή άλλη πληροφορία χρειαστείς, πες μου.
 13. Άννα,τα 38 έτη προσωπικά δεν μου λένε κάτι. Ίσα ίσα μου λένε ότι σε μία σχετικά "νορμάλ" ηλικία έγινες μητέρα. Εγώ έγινα στα 40 μου πρώτη φορά μητέρα (πολύ εύκολα, το λέω, φυσιολογική σύλληψη, φυσιολογική εγκυμοσύνη και ακολούθησε κ 2ο παιδάκι ενάμισυ χρόνο μετά). Ξέρεις πόσα πράγματα έχω αναθεωρήσει από τότε ? Από τα 40 μου ? Και είμαι σίγουρη ότι μεγαλώνοντας θα αναθεωρήσω και άλλα. Λένια, συμφωνώ κ εμμένω κ εγώ στο ίδιο.
 14. Νομίζω ότι οι προαναφερόμενες είναι όλες ήδη μητέρες ? Αν κάνω λάθος, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη. Η ένστασή μου είναι ότι καλό είναι να μην κάνουμε δηλώσεις εκ του ασφαλούς.
 15. ναι καλέ, άλλωστε στο κείμενό μου το λέω πιο κάτω. "Τα δεδομένα (οι βασικές ανάγκες) διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά για κάποιους, για πολλούς, είναι η οικογένεια πρωτίστως (και η υγεία των μελών της)."
 16. Όταν υπάρχουν ως ΔΕΔΟΜΕΝΑ σύζυγος - παιδιά (=οικογενειακή ευτυχία), τότε, αφού έχεις καλύψει τις βασικές σου ανάγκες, ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙΣ τη ζωή σου με χόμπυ, ενδιαφέροντα κλπ. Και εννοείται ότι μιλάμε για δεδομένα σε συγκεκριμένες ηλικίες, δλδ το δεδομένο στα 20 πχ είναι οι σπουδές, στα 25 η εργασία κτλ. Πως θα φτιάξω κέικ αν δεν έχω τα βασικά (αλεύρι - ζάχαρη - βούτυρο /λάδι) ? Μόνο με τα αρωματικά βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού ? Αν λείπουν τα δεδομένα, ναι, έχεις χόμπυ και ενδιαφέροντα αλλά πάντα κάτι θα σου λείπει και είτε ψάχνεις να το βρεις είτε συμβιβάζεσαι. Τα δεδομένα (οι βασικές ανάγκες) διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά για κάποιους, για πολλούς, είναι η οικογένεια πρωτίστως (και η υγεία των μελών της).