Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

annoulen

Plus500
 • Posts

  1,153
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by annoulen

 1. Είναι λίγο διαφορετική η πρόσκληση σε πάρτυ από φίλους γονιών από την πρόσκληση σε πάρτυ από φίλους/συμμαθητές του παιδιού. στην πρώτη περίπτωση παει και ο γονιός για να δει κ τους δικούς του φίλους κ συγγενείς. στη δεύτερη περίπτωση πάει και ο γονιός για να επιβλέπει και να έχει κ την ευθύνη του δικού του παιδιού, δλδ ως συνοδός καθαρά. Εγώ σε πάρτυ συμμαθητών τους άφησα κάνα δυο φορές από την Δ Δημοτικού, και αυτό σε οικογένειιες που γνώριζα από την Α Δημοτικού. Βασικά νωρίτερα δεν είχαμε και προσκλήσεις για πάρτυ χωρίς συνοδό, ευτυχώς, γιατί θα ερχόμουν σε δύσκολη θέση. Εμείς πάντως που είμαστε τώρα Ε και ΣΤ Δημοτικού, τα πάρτυ τα δικά μος είναι με συνοδούς. Από το γυμνάσιο λογικά όχι.
 2. Καλοδεχούμενα μεν τα αδελφάκια αλλά όχι ότι είναι και αυτονόητο. Θα δικαιολογήσω μόνο τον γονιό που δεν έχει πού αλλού να αφήσει το άλλο παιδί. Αυτονόητο το θεωρώ όταν πρόκειται για στενούς φίλους μόνο. Είναι αρκετοί όμως που το θεωρούν αυτονόητο γενικώς. Εδώ σε πάρτυ νηπιαγωγείου που είχα κάνει, μου είχαν έρθει 2 τετραμελείς οικογένειες, με τις οποίες δεν είχα και πολλά πολλά. Το θεώρησα απίστευτο θράσος. Τουλάχιστον η μία μαμά με είχε ενημερώσει ότι θα είναι κ οι 4. Η άλλη όχι, τίποτα, ήρθαν να φάνε και να πιούνε οικογενειακώς κυριακάτικα και δεν μου το είχε πει καν. Φαντάζομαι ότι έχει τύχει σε πολλές από εσάς το συγκεκριμένο.
 3. καλημέρα και με το καλό ! Θα σου μιλήσω από την αντιπέρα όχθη. Είσαι 3 "επεισόδια" πιο μπροστά από αυτές. Σύντροφος, γάμος, εγκυμοσύνη. Εκείνες ακόμα είναι στο 0. Ειδικά εάν δεν έχουν σταθερή σχέση. Χωρίς να θέλω να τις δικαιολογήσω, είναι "λογικό" να αισθάνονται ότι "τι να σου λέμε τώρα για τον έναν και τον άλλον, εσύ έχεις άλλα στο μυαλό σου"..... Δεν έχετε πλέον πολλά κοινά ενδιαφέροντα, είναι αλήθεια αυτό. Επειδή έχω υπάρξει στη θέση των φίλων σου, η αλήθεια είναι ότι η κοπέλα-φίλη μου που είχε "προχωρήσει" στη ζωή της έκανε υπερπροσπάθειες για να διατηρηθεί η σχέση μας. Διατηρήθηκε αλλά μετά από ένα διάλειμμα κάποιων ετών. Γιατί τώρα όση καλή διάθεση και να έχεις για περαιτέρω επαφές, όταν έρθει το μωρό, θα αλλάξουν οι συνθήκες. Εσύ πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο και να τους δείξεις ότι θέλεις να συμμετέχεις στη ζωή τους. Ναι, θα ακούσεις για τους "γκόμενους" και θα τις συμβουλέψεις, θα πεις τις απόψεις σου κλπ. Μπορεί να σου φαίνονται "κάπως" όλα αυτά τώρα, αλλά για τις φίλες σου αυτά είναι αυτά που θέλουν να συζητούν. Και νομίζω ότι εσύ πρέπει να είσαι υποστηρικτική προς εκείνες, όχι τόσο εκείνες προς εσένα. Για εκείνες, εσύ έχεις φτάσει σε κάποιους σταθμούς στη ζωή σου, τους οποίους οι ίδιες ούτε ξέρουν εάν θα φτάσουν ποτέ. Θα βρούν σύντροφο ? δεν θα βρούν ? θα παντρευτούν ? δεν θα παντρευτούν? θα γίνουν μητέρες ? δεν θα γίνουν μητέρες ? Επίσης μην ξεχνάς ότι εσύ έχεις περάσει από το "πόστο τους", άρα ξέρεις πως είναι, ενώ εκείνες δεν έχουν περάσει ακόμα από το "πόστο σου" και δεν ξέρουν πως είναι. Είναι μια πραγματικότητα. Με κάποιους ανθρώπους μας δένουν κοινές εμπειρίες, κοινοί στόχοι, κοινά πιστεύω, κοινοί "πόνοι" αν θες. 'Οταν αυτά "λήξουν" αλλάζουν και οι σχέσεις. Εννοείται ότι μια αληθινή φιλία θα διατηρηθεί χρόνια, όσο διαφορετικές ζωές και να έχουν οι φίλοι αυτοί. Αλλά θέλει προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Και πάλι σου εύχομαι με το καλό το μωράκι σου.
 4. Θα συμφωνήσω με την @vtgian, ότι ΔΕΝ θα είναι όλη η τάξη μαζί, αλλά σίγουρα 3 ομάδες ή και περισσότερες. κατά τα άλλα για αυτήν την ηλικία είναι μια χαρά η επιλογή για πάρτυ. για την συγκεκριμένη επιχείριση που αναφέρεις, δεν γνωρίζω. 2 ώρες είναι μια χαρά. βάλε κ τούρτα, κεράκια κλπ, θα σας πάει 3 ώρες. Εκτός και λες 2 ώρες ΜΕ την τούρτα μαζί. 3 ώρες είναι πολλές για bowling. Δλδ άντε να κάνουν από 2 γύρους κάθε ομάδα, μετά τα παιδιά κουράζονται. εμείς έχουμε κάνει πάρτυ στο super bowl στο village ρέντη, μια χαρά όλα, είναι βέβαια λίγο "τσουχτερό". Αλλά λίγα παιδάκια, καμμιά 10ριά. Μετά όταν τελείωσε το πάρτυ (στις 2,5 ώρες περίπου), τα παιδιά είχαν σκορπίσει στα ηλεκτρονικά που έχει, το οποίο σημαίνει ένα εξτρά "ξεπαράδιασμα" των γονιών. Αλλά οκ, δεν μιλάμε για κάτι τρομερό.
 5. Καλημέρα και καλή χρονιά. Δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στο εξωτερικό αλλά εγώ θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή μέχρι η μικρή σου να πάει παιδικό σταθμό. Εκεί από ποια ηλικία πάνε ? Πάντως γύρω στα 3 έτη είναι μια χαρά να πάει το κοριτσάκι σου, έστω και λίγες ώρες. Θα έχεις κάποιες ώρες ελεύθερες να κάνεις κάποια πράγματα "ενήλικα", συν το γεγονός ότι θα γνωριστείς και με άλλες μητέρες. Τώρα πάλι θα μου πεις ότι θα γυρνάνε όλα γύρω από τα παιδιά, αλλά μην αποκλείεις το γεγονός να δημιουργήσεις νέες φιλίες ή έστω μια καλή γνωριμία να πιείτε ένα καφέ. ή δεν ξέρω τι έχει εκεί, κάποιο κέντρο δραστηριοτήτων για το παιδί, έστω και για 2-3 φορές την εβδομάδα ? Κάπου όμως που να πηγαίνεις σταθερά, όχι μία στο τόσο. Για να εδραιωθούν οι γνωριμίες. Εγώ αυτό θα έκανα. Και εδώ με το που ξεκίνησαν τα παιδιά μου να πηγαίνουν παιδικό σταθμό, δεν προλαβαίναμε τις προσκλήσεις για πάρτυ κλπ. Κ έχω κρατήσει φιλία με 2 μητέρες από τότε, βρισκόμαστε και μόνες μας πιά. (οι δικοί μου είναι 11 κ 12 ετών κ τις κοπέλες που σου λέω τις γνώρισα όταν τα παιδιά ήταν 4 ετών).
 6. Σε ευχαριστώ, θα το δώ. Σωστό όλο αυτό που λες, το έχω στα υπόψιν εννοείται, από τα 3 παιδιά που θα είναι, μόνο ο μεγάλος μου γιος θα έτρωγε "γκουρμεδιές", δλδ εάν δεν έχουν και κάποιο παιδικό μενού δεν ξέρω εάν αξίζει και τον κόπο. Προ κοβιντ είχαμε πάει σε ένα πολύ καλό στη γλυφάδα, που είχε και παιδικό μενού και πολύ καλή έκπτωση στο "early seating", κάτι αντίστοιχο ψάχνω, αν και μετά από μία γρήγορη έρευνα αγοράς που έκανα, νομίζω ότι οι τιμές πλέον έχουν εκτοξευθεί. ευχαριστώ πολύ πάντως.
 7. Καλησπέρα σας, μήπως έχετε κατά νου κάποιο οικονομικό εστιατόριο για ρεβεγιόν Χριστουγέννων (απλό εστιατόριο, όχι με ζωντανή μουσική)? Με μενού που να είναι μέχρι 50 ευρώ κατά άτομο ? ή και ίσως ακριβότερο αλλά να κάνει έκπτωση για early seating ? (ξέρω ένα ήδη, είναι όμως λίγο παραπάνω από τον προϋπολογισμό μας 😉, θα ήθελα κ άλλη επιλογή). Καλύτερα προσωπικά μηνύματα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Η παρέα θα έχει και παιδάκια ηλικίας Δημοτικού Σχολείου. Ευχαριστώ πολύ.
 8. καλημέρα σας, έχω πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ για να απαντήσω. @Banoffee κατ΄' αρχήν συλλυπητήρια για τη μητέρα σου. Θα συμφωνήσω κ εγώ με τα υπόλοιπα κορίτσια, ότι αυτό που σου βγαίνει προφανώς είναι θυμός και συνειδητοποίηση ότι "σαν τη μαμά κανείς" (και αυτό όχι πάντα βέβαια). Σε γενικές γραμμές να πω ότι πιστεύω ότι ένας ενήλικας καλύπτει τις ανάγκες ενός μωρού. Θεωρώ υπερβολή την δέσμευση και 2ου ενήλικα για ένα μωρό. (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων βέβαια, όπως ενός προβλήματος υγείας της μητέρας πχ). Και δεν μιλάω καθόλου εκ του ασφαλούς. Κ εγώ με το πρώτο μωρό ήμουν μόνη μου όλη μέρα, ο σύζυγος, εκτός της δουλειάς του, φρόντιζε και τους γονείς του, έιχαν κάποια θέματα υγείας, το οποίο σήμαινε ότι έφευγε στις 8 το πρωί κ γυρνούσε μετά τις 10 το βράδυ. Η μητέρα μου φρόντιζε την κατάκοιτη γιαγιά μου, οπότε ούτε κ εκείνη ερχόταν. Μόνη μου κ εγώ. Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, βόλτες, όλα με το μωρό στο καρότσι. Όταν κοιμόταν έκανα τις δουλειές. Και πρέπει να πω ότι ήταν η πιο ωραία περίοδος στη ζωή μου.... Απόλαυσέ το. Δεν ξανάρχονται αυτές οι ημέρες.
 9. καλησπέρα, Εμείς πληρώνουμε 9 μήνες, ένα μηνιάτικο τη φορά, από Σεπτέμβριο μέχρι και Μάιο. Τους μήνες των αργιών δίνουμε το πλήρες ποσό του μήνα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι, ειδικά σε μικρές τάξεις, τα φροντιστήρια είναι προτιμότερα του ιδιαίτερου μαθήματος. Πιστεύω ότι τα παιδιά μου θα μισούσαν τα αγγλικά εάν τους έκανα ιδιαίτερο. Αλλά αυτό είναι πως ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του καθενός, της κάθε οικογένειας και επίσης πρέπει να ληφθούν υπόψιν και άλλες παράμετροι (πχ εμείς μένουμε σε κεντρική πλατεία κ έχει πολλά φροντιστήρια κοντά, εάν έπρεπε να διανύουμε αποστάσεις για τα μαθήματα, ενδεχομένως τα ιδιαίτερα να τα έβλεπα με άλλο μάτι).
 10. Να την πάρετε. Είναι σημαντική η εμφάνιση για ψυχολογικούς λόγους. Απλώς πρόσεξε να μην την πάρεις ίσα ίσα, δλδ βάλε ένα πλάνο τουλάχιστον μέχρι το τέλος και της επόμενης σχολικής (και αθλητικής) χρονιάς. Επίσης έχε υπ'οψιν ότι την φοράνε πάνω από τα ρούχα τους (εντάξει όχι πάνω από χοντρά φούτερ), οπότε πρέπει να είναι αρκετά χαχόλικη. Και οι δικοί μου μπάσκετ είναι και έχουμε πάρει εμφανίσεις 2 νούμερα πάνω.
 11. Χαλάλι όπως το λες. Κατάλαβα. Να μείνετε εκεί που ξεκινήσατε και έχει κάποιο αποτέλεσμα, εννοείται. ούτε κ εγώ θα άλλαζα στην περίπτωσή σας. Καλή δύναμη.
 12. Γιατί? Ιδιωτικά τις κάνετε τις χημειοθεραπείες ? Δεν μπορείτε να τις κάνετε σε δημόσιο νοσοκομείο ?
 13. Εννοείται. Θα είστε 2 ενήλικες με ένα μωρό. Μην αγχώνεσαι. Πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεστε παραπάνω άτομα μέσα στο σπίτι.
 14. λοιπόν για το φριζάρισμα, έχω δοκιμάσει παρα παρα παρα πολλά προϊόντα επί σειρά ετών με μεγάλη ΑΠΟΤΥΧΙΑ !! στην αρχή είναι μαλακά, στιλπνά και λεία, και μετά από 3-4 ώρες επανέρχονται στην αρχική τους τραγική μορφή. ΟΜΩΣ θα έλεγα να δοκιμάσετε το Kerastase Discipline Fluidissime, είναι leave on spray. γύρω στα 20 με 25 ευρώ (εγώ το πήρα από κομμωτήριο 25 ευρώ, αλλά βλέπω ότι ιντερνετικά βρίσκεις και καλύτερες τιμές). Το βάζω μία φορά σε μισο βρεγμένα και μετά πάλι όταν είναι σχεδόν στεγνά. βλέπω ότι έχει αποτέλεσμα, εκτός από τις ημέρες που έχει τρομερή υγρασία - φουντώνουν πάλι αλλά οκ. (δεν ξέρω αν θυμάστε ένα επεισόδιο των Friends, με τα φουντωτά μαλλιά της Monica !!! ίδια περίπτωση). τέλως πάντων είναι ό,τι καλύτερο έχω βρει τα τελευταία 20 χρόνια. Αλλά είναι για το φριζάρισμα, δεν ξέρω αν εξυπηρετεί την περίπτωσή σας.
 15. Καλημέρα και να σας ζήσει ! Έχω πάει ως καλεσμένη σε βάπτιση με τέτοιο θέμα, ήταν πριν από 7-8 χρόνια, δεν είχε μπουφέ/candy bar και τέτοια, μόνο στολισμό στο προαύλιο της εκκλησίας με ξύλινες (??? δεν είμαι σίγουρη) φιγούρες με αυτό το θέμα, πήραμε κάτι πολύ ωραίες μπομπονιέρες - βαλιτσάκια, μεγέθους περίπου μιας σχολικής κασετίνας, πολύ όμορφα και χρήσιμα εάν έχεις κορίτσια. Νομίζω ότι για τα παιδιά είχε για μπομπονιέρα υφασμάτινά κρεμαστά για τον τοίχο, δεν πολυθυμάμαι......
 16. Χαίρομαι που ήμουν και κάπου χρήσιμη ! Και εγώ που έπρεπε να κάνω μοριακό μέσα δεκεμβρίου, όντως και εξυπηρετήθηκα αμέσως (με ραντεβού) και πήρα τα αποτελέσματα σε 3 ώρες (στην ίδια κλινική). Αλλά άλλο πριν από 2 εβδομάδες, άλλο τώρα...... (βασικά η φίλη μου δεν εργάζεται στη συγκεκριμένη κλινική. Να σου πω την αλήθεια εάν τύχει και ξαναπεράσω από εκεί θα τσεκάρω εάν υπάρχει ουρά)
 17. Και εγώ αυτό σκεφτόμουν. Βέβαια να μεταφέρω και πληροφορία από φίλη νοσηλεύτρια που εργάζεται σε ιδιωτικό διαγνωστικό, λέει ότι και εκεί οι ουρές είναι ατέλειωτες........
 18. πολύ ωραία το έχεις οργανώσει. εμείς δυστυχώς, οι φίλοι των παιδιών μου δλδ, είναι πιο "large", να το πω έτσι, δλδ δεν περιορίζονται με τον τρόπο που περιγράφεις. επίσης και στην ευρύτερη οικογένεια υπάρχουν νέα παιδιά φοιτητές, προσέχουν μεν, αλλά...... πόσο να περιοριστεί ο 20άρης...... κανέναν δεν κατηγορώ, αλλά νομίζω ότι αυτές τις ημέρες θα έχω παρατσούκλι "ξυνή", "φοβιτσιάρα" κ.ο.κ. άστα, αποκλεισμένοι είμασταν φέτος..... βασικά για μένα δεν με νοιάζει καθόλου, είχα και τόση πολλή δουλειά νοέμβριο δεκέμβριο που ήθελα και ηρεμία. αλλά για τα παιδιά μου στεναχωριέμαι.
 19. καλημέρα σας, είμαι υπερβολική που έχω πει όχι σε 3 παιδο-μαζώξεις (2 σε σπίτι και ένα πάρτυ σε κλειστή καφετέρια) ??? και τα τρία μέσα στις γιορτές. ήδη έχω αρκετές τύψεις που στερώ τα παιδιά μου από στιγμές με τους φίλους τους. είμαι ???? είμαι ???
 20. α! με παρέσυρε το j.... νόμιζα ότι λέγατε το jysk (ουπς, είπα το όνομα)
 21. για το νορβηγικό λέτε ? ή είναι κάτι άλλο ? πειράζει να πούμε όνομα ?
 22. Είστε κοντά στα χριστούγεννα ? εγώ στον μικρό μου, δεκέμβρη γενέθλια, είχα δώσει χάρτινα χριστουγεννιάτικα γυαλιά από το ΝΑΚΑ. τα είχα βάλει σε κόκκινους φάκελους. το διασκέδασαν γιατί βγάλαμε και φώτο.
 23. Εμας πάντως ακόμα δεν έχει ακουστεί κρουσμα στο δημοτικό των παιδιών μου. Κ από αλλά 2 ακόμα σχολεία της περιοχής μας που ξέρω, δεν έχει ακουστεί κάτι.
×
×
 • Create New...