chocolate_eater

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  150
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

chocolate_eater last won the day on Αύγουστος 26

chocolate_eater had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

164 Good

Περισσότερα για την/τον chocolate_eater

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Δεν υπάρχει πλέον έλλειψη τεστ......είναι καθαρά θέμα διαχείρισης και στελέχωσης. Απλώς, δεν υπάρχει αρκετός κόσμος και αρκετή υποδομή για να γίνονται γρήγορα τα τεστ. Στην Αθήνα σήμερα παίρνει 3 με 5 μέρες το αποτέλεσμα, όταν σε άλλες χώρες είναι κάτω από 48 ώρες και πολύ συχνά κάτω από 24. Στην πράξη υπάρχει διαχωρισμός των κλινών ΜΕΘ για κορονοιό και όχι κορονοιό. Κοινώς, αν γεμίσουν οι κλίνες κορονοιού, δεν πρόκειται να πάρουν από τις υπόλοιπες για επιπλέον κρούσματα κορονοιού, τουλάχιστον όχι με τρόπο αυτόματο. Σε μία τέτοια απευκταία περίπτωση, ένας καρδιοπαθής π.χ. που χρειαζόταν επείγουσα νοσηλεία, θα είχε πρόσβαση σε ΜΕΘ, ενώ τα νέα κρούσματα κορονοιού όχι.... Αυτό που ακυρώνεται είναι μη επείγουσες επεμβάσεις σε άλλα νοσήματα, προκειμένου να μην αυξηθεί το γενικότερο ρίσκο....αλλά κι αυτό μάλλον σε 2-3 χρόνια θα ξέρουμε πόσο καλή ιδέα ήτανε. Π.χ. λένε σε καρκινοπαθείς να περιμένουν ακόμα 6 ή 8 μήνες που ναι μεν δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο επιβίωσης, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο πιο δύσκολος μπορεί να γίνει ένας καρκίνος αν τον περιμένεις 6 μήνες....
 2. Λες κι αν το πάρει από το μαγαζί θα πάρει bonus ο υπάλληλος που ξαναφτιάχνει το κουτί (το οποίο είναι μέρος της δουλειάς του, έτσι κι αλλιώς)....Και τα e-shop δε στήνονται, ούτε και συντηρούνται τσάμπα, επίσης....
 3. chocolate_eater

  φρέσκο γάλα!!

  Τυρί μπορεί να φάει μαζί με το φρέσκο γάλα, από τους 12 μήνες κι έπειτα. Ένας μήνας στην ηλικία αυτή μπορεί να μην κάνει καθόλου διαφορά, μπορεί όμως και να κάνει. Δε χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο, το απλό γάλα του σούπερ μάρκετ (με πλήρη λιπαρά) αρκεί.....αλλά ΟΚ, καλό είναι να μην είναι μακράς διάρκειας, αλλιώς δεν έχει και πολύ νόημα (όχι πως θα πάθει κάτι όμως κι αν το πιει). Το Ολυμπος είναι καλό, είναι πλέον mainstream μάρκα.

 4. Διαφημίσεις


 5. Το Κωστέα-Γείτονα ειναι πολύ καλό σχολείο overall, αλλά η αλήθεια ειναι οτι το δημογραφικό προφίλ των μαθητών καθώς και η γενικότερη κουλτούρα του ίσως δεν απευθύνονται σε όλους. Οπότε ίσως με την παράμετρο που θέτεις, να υπάρχει θέμα ως προς αυτό. Το Αυγουλέα-Λιναρδάτου, μέχρι πριν 10 χρόνια τουλάχιστον, απευθυνόταν κυρίως σε οικογένειες με οικονομική άνεση από τα Δυτικά Προάστια, που ωστόσω δεν είχαν τόση άνεση για να πάνε σε top-tier ιδιωτικό....επίσης υπάρχει πολύ ανακάτεμα της διευθυνσης στην εκπαιδευτική διαδικασία, ως αποτέλεσμα της νοοτροπίας γονείς-πελάτες που πρέπει να νιώθουν πάντα ευχαριστημένοι....
 6. Στην ηλικία της η αλήθεια είναι οτι δεν ειναι τραγικό κι αν δεν πιει γάλα, εφ'όσον παίρνει από αλλού ασβέστιο. Εγώ θα δοκίμαζα να το διαλύσω με νερό αρχικά....εάν το φτύνει, προφανώς είναι θέμα οτι δεν έχει εξοικειωθεί με τη γεύση, οπότε πρέπει να γίνει σταδιακά, ενδεχομένως και μέσα στη μέρα σε μια στιγμή που έχει καλή διάθεση.
 7. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Είναι όλα αυτά που λες και πολλά ακόμα....για μένα ένα πολύ σημαντικό είναι οτι το παιδί έχει ανάγκη κάποια στιγμή να φύγει από τη θέση του "πρίγκηπα" και της "προσωποποιημένης φροντίδας", όσο καλοί κι επαρκείς κι αν είναι οι γονείς του...αυτό θα γίνει βίαια κάποια στιγμή, αν δε γίνει σταδιακά μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το αν θα ξεκινήσει 5 μηνών ή 5 χρονών είναι προς συζήτηση...αλλά το οτι πρέπει να γίνει, εμένα τουλάχιστον, μου φαίνεται δεδομένο.
 8. Ναι και συνεχίστηκε σε μας μέχρι 9-10 μήνες......μπορεί να είναι και η αρχή για τα δοντάκια αν την πιάνει ξύπνια στο ξαφνικό και χωρίς να πεινάει. Ήταν λίγο τρομακτικό την πρώτη φορά.....μπορείς απλά να την ηρεμείς όσο γίνεται και λίγο αργότερα να δοκιμάσεις να της δώσεις και αυτά που μασάνε για τα δόντια, μήπως την ανακουφίζει.
 9. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Κοίταξε να δεις, η εναλλακτική για πολύ κόσμο είναι ένας από τους δύο γονείς να κάτσει σπίτι και να μεγαλώνει τα παιδιά όπως νομίζει. Και θα σου πω οτι για πάρα πολύ κόσμο αυτό δεν υπάρχει ως ενδεχομένο, είτε από επιλογή, είτε από ανάγκη. Μερικές φορές το παιδί απλώς πρέπει να πάει στο σχολείο με τις εκπτώσεις που χρειάζεται να γίνουν.... Φυσικά και πρέπει να συμμετέχουν οι γονείς, να συζητάνε, να προβληματίζονται κλπ. κλπ., αλλά δεν θεωρώ οτι έχουν οι περισσότεροι τη γνώση να κρίνουν κάθε λεπτομέρεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ακόμη κι εσύ που επιστημονικά έχεις μια άποψη, ενδεχομένως κάποιος συνάδελφός σου να έχει κάποια άλλη. Εκ των πραγμάτων όταν τοποθετείς το παιδί σου στο υποχρεωτικό σύστημα εκπαίδευσης, παραχωρείς σε αυτό και ένα μεγάλο εύρος αποφάσεων. Και για να είμαι ειλικρινής, νομίζω οτι αυτό είναι ένας από τους σκοπούς του σχολείου, δεν γίνεται κατά λάθος.... Δεν είναι ακριβώς έτσι στην Ελλάδα....ευτυχώς δηλαδή. Βέβαια είναι αρκετά πιο ελεύθερα από άλλες χώρες.....π.χ. στην Ελβετία σε περίοδο σχολείου δεν υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσεις να ταξιδέψεις με το παιδί (σου) εκτός χώρας, χωρίς να έχεις πάρει την άδεια του διευθυντή ότι μπορεί να λείψει από το σχολείο.....κι ακόμα κι αν τα καταφέρεις, γυρνώντας θα βρεις το πρόστιμο μαζί με την πρόσκληση από την ανάλογη υπηρεσία για συζήτηση....Αλλά ΟΚ, η ηρεμία και η συνοχή στην κοινωνία, μέσα από την υπακοή σε 3-4 βασικούς θεσμούς, έχει κι ένα αντίτιμο.....διαφορετικά κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει (σε όλα τα επίπεδα) και γινόμαστε Αμερική.......δεν υπάρχει σωστό και λάθος, υπάρχει τι κοινωνία θέλουμε/μας ταιριάζει. Γι'αυτό και μεταναστεύουν οι άνθρωποι, για να βρουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα.
 10. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Ε, καλά μη νομίζεις οτι είναι θεοί κι αυτοί....ένας ακόμα οργανισμός του ΟΗΕ με καλοπληρωμένους γραφειοκράτες είναι κατά βάση..σαν Δημόσιο αλλά με λεφτά...δεν ήταν προετοιμασμένοι γι'αυτό που έγινε και νομίζω οτι γι'αυτό έχει χαθεί και η αξιοπιστία τους. Τουλάχιστον προωθούν τα εμβόλια για τα υπόλοιπα που μπορούν να προβλεφθούν...
 11. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Παρ'ολα αυτά η σύσταση αυτή δεν συνιστά καθολική απαγόρευση. Αυτό που γίνεται στα ελληνικά νηπιαγωγεία είναι σαφώς αντίθετο στην οδηγία αυτή, ή τουλάχιστον δεν έχει αιτιολογηθεί επαρκώς από αυτούς που το αποφάσισαν. Αλλά ΟΚ, από την άλλη μπορεί κανείς να πει οτι ο ΠΟΥ το λέει, δεν το λέει και το Ευαγγέλιο.
 12. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Από 5 ετών και κάτω συνιστά να μην χρησιμοποιείται, ωστόσω από 6 και πάνω το συναρτά με διάφορες παραμέτρους που θα πρέπει να αξιολογούνται πριν αποφασιστεί η χρήση της ή όχι. Δεν συνιστά ούτε γενική χρήση, ούτε μη χρήση.
 13. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Θεωρώ όσα περισσότερα μέτρα λαμβάνονται, τόσο το καλύτερο. Φυσικά υπάρχει ένα όριο κι ένα κόστος σε κάθε νέο μέτρο που λαμβάνεται.
 14. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Ναι, φυσικά και είναι. Το να πεθάνει ο παππούς δεν είναι το ίδιο ταμπού σε όλες τις κοινωνίες. Ο ΠΟΥ συνιστά τη γενική χρήση της άνω των 12 και όντως αυτό ακολουθείται στις περισσότερες χώρες. Αλλά δε νομίζω οτι ασχολείται κανένας με τις οδηγίες του ΠΟΥ πλέον, δεδομένου οτι το θέμα είναι πολύ ευρύτερο από αυτό που μπορεί να διαχειριστεί ο οργανισμός αυτός. Ούτε κι εγώ συμφωνώ με τη χρήση της μάσκας σε τόσο μικρές ηλικίες, αλλά δεν είμαι εγώ που ασκώ υγειονομική πολιτική....απλώς προσπαθω να καταλάβω και να εξηγησω γιατί γίνεται ό,τι γίνεται.
 15. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Κατά κανόνα διότι τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν λάβει ο κόσμος τα σέβεται και επαρκούν. Υπάρχει μία τάση υπερβολής στην Ελλάδα, τόσο από τον κόσμο, όσο και από τους κρατικούς φορείς που βασίζεται εν μέρει στην ανάγκη, και εν μέρει στην ψυχοσύνθεση. Ως προς την ανάγκη, υπάρχει η παράμετρος που αφορά τη γενικότερη ευπάθεια του πληθυσμού μιας χώρας που δεν είναι η ίδια παντού. Να το θέσω αλλιώς, το οτι στην Ελλάδα το 20% του πληθυσμού είναι άνω των 65 και υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό καρδιοπαθών, καρκινοπαθών και διαβητικών, είναι μια στατιστική που δεν υπάρχει σε κάθε άλλη χώρα κατ'ανάγκη. Όπως επίσης και το πόσο συνηθισμένη είναι η εκτεταμμένη οικογένεια και το πόσο συχνά οι ηλικιωμένοι βλέπουν τα εγγόνια τους.... Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να χάσει 20 χιλιάδες ανθρώπους άνω των 65 μέσα στο επόμενο εξάμηνο; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντήσει ο καθένας στον εαυτό του και τα υπόλοιπα - νομίζω - θα απαντηθούν από μόνα τους. Εγώ αν ήμουν πρωθυπουργός δεν θα ήθελα να συνδέσω το όνομά μου με κάτι τέτοιο, πάντως,....αλλά ούτε και να είμαι αυτός που θα καταστρέψει τη χώρα αποδομώντας την κοινωνική και οικονομική ζωή επί 1 ή 2 χρόνια. Κι εδώ έρχονται οι ειδικοί να μας πούνε πως θα καταφέρουμε να συνδυάσουμε και τα δύο, με το ελάχιστο διαχειρίσιμο κόστος.
 16. chocolate_eater

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Πιστευω αυτό που χάνει ένα παιδί, ατομικά, και μια κοινωνία, συλλογικά, από ένα κλειστό σχολείο είναι πολλές τάξεις μεγέθους σημαντικότερο από αυτό που χάνει κάνοντας το μάθημά του μέσα σε αυτές τις περίεργες συνθήκες. Εντάξει, δε θα δει το χαμόγελο της δασκάλας του για 5-6 μήνες, αλλά και το να κάθεται στο σπίτι για το ίδιο διάστημα χωρίς χωρίς να σχετίζεται συστηματικά με άλλους ανθρώπους, εκτός οικογενείας, δεν είναι κι ό,τι πιο υγιές υπάρχει.... Δεν είναι επιχείρημα για home schooling τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, όσο υπερβολικά και κακοεφαρμοσμένα κι αν είναι. Διότι σε 1 ή 2 χρόνια που ενδεχομένως τελειώσει όλο αυτό, εάν έχουν ανοίξει τέτοιου είδους πόρτες, δύσκολα ξανακλείνουν.....Υπάρχει τρόπος να περιοριστεί η μετάδοση στα σχολεία (σε σχέση με το να μην υπήρχε κανένα μέτρο), όπως και σε κάθε άλλο επαγγελματικό χώρο που παραμένει ανοιχτός για τον απλό λόγο οτι η ζωή συνεχίζεται...