Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομιλία - ανάπτυξη της ομιλίας σε παιδιά κάτω των 3 ετών

Recommended Posts

πολύ μικρό το κοριτσάκι σας για να ανησυχείτε.......

άλλα παιδάκια αρχίζουν το διάλογο νωρίς και άλλα αργότερα.... εμένα ο γιος μου κοντά στα 2 και ο άλλος κοντα στα 2,5.....

συμφωνω είναι μικρούλα για διάλογο. Επίσης τα περισσότερα κορίτσακια που γνωρίζω περπατήσαν περίπου 16 μηνών σε αντίθεση με τα αγοράκια που συχνα περπατάνε 12-13 μηνών.

Νομίζω περισσότερη σημασία σε αυτή τη φάση έχει να δεις αν καταλαβαίνει εσας, να ακουει το όνομα της κ να εκτελεί απλές εντολές.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 994
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελευταία, διάβασα ένα πολύ ενημερωτικό άρθρο του in.gr σχετικά με τα μυστικά των πρώτων λέξεων ενός μωρού.

Τα εννιά θέματα στα οποία αναφέρεται είναι τα παρακάτω:

1. Πρέπει να μάθω εγώ στο παιδί μου να μιλάει;

2. Πότε αρχίζει ένα μωρό να μιλάει;

3. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τού να μάθει ένα μωρό να μιλάει και του να μάθει ένας ενήλικος μια ξένη γλώσσα;

4. Η τηλεόραση βοηθάει ένα παιδί να μιλήσει;

5. Ποιες είναι οι συνηθέστερες πρώτες λέξεις;

6. Τα παιδιά που μιλάνε νωρίς είναι πιο έξυπνα από αυτά που αργούν να μιλήσουν;

7. Γιατί τα κορίτσια μιλάνε πιο γρήγορα απʼ ό,τι τα αγόρια;

8. Μπορεί ένα παιδί να μην έχει διάθεση να μιλήσει;

9. Τι να κάνω αν το παιδί μου δεν μιλάει «όπως πρέπει»;

Για όποιον ενδιαφέρεται, αναφέρω παρακάτω την πηγή:

http://kids.in.gr/kid-related/growth/article/?aid=1231229313

kαλησπερα κι απο μενα.το κοριτσακι μου κοντευει 15 μηνων και απο λεξουλες τιποτα.λεει ξεκαθαρα το μαμ και το εννοει,μαμαμα οταν δυσκολευεται γενικοτερα και ως εκει.λεει βεβαια μπα μπα μπα και φυσικα τα δικα της.πριν λιγο καιρο ελεγε παπ και νιανια τα εκοψε κι αυτα.γενικα ειναι εξυπνη αναγνωριζει ολα οσα πρεπει να ξερει,εκτελει ολες τις εντολες ειναι χαρουμενη,επικοινωνιακη και περπαταει εδω και 3 μηνες.να ανησυχω η απλα να περιμενω?

7Ggjp2.png

Κορίτσια γεια σας!

Ηθελα να σας πω και εγώ με την σειρά μου από την εμπειρία μου με τον γιό μου ότι αν έχετε υποψία ότι το παιδάκι σας αργεί να μιλήσει, καλύτερα να το δει αναπτυξιολόγος να συγουρευτείτε ότι όλα είναι καλά και μετα χαλαρώστε. Μόνο αυτός ξέρει! πολλές φορές μαμάδες δεν θέλουν να παραδεχτουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την ομιλία του παιδιού τους.

Αυτό σας στο λέω γιατί και ο δικός μου προτασούλες με 2 και 3 λέξεις έκανε μετα τα 2.5 και τον πήγα πρωτη φορά σε Αναπτυξιολόγο στα 2 έτη. Μαλιστα την πρώτη φορά πήγαμε μέσω ενός προγράμματος του Δήμου μας για τους παιδικούς σταθμούς και μετα από 2-3 μήνες στην ΘΩΜΑΪΔΟΥ στο Παίδων αφου είχα κλείσει ραντεβου μήνες πριν... Ηθελά να έχω τ κεφάλι μου ήσυχο αν και με έλεγαν υπερβολική.

Αυτό λοιπόν που μου είχε πεί είναι ότι οι περισσότερες μαμάδες πάνε τα παιδάκια τους σε κάποιο Αναπτυξιολόγο γυρω στα 3,5-4 και μετά προσπαθουν να προλάβουν να βελτιώσουν την ομιλία τους πριν πάνε σχολείο , μάλιστα μερικές αργουν πολύ. Πρέπει να τα βλέπει ειδικός μου είπε γύρω στα 2 ανεξάρτητα αν ανυσηχούμε ή όχι.

Ευτυχώς ο δικός μου δεν είχε τίποτα και ξαφνικά μετα τα 2,5 εβδομάδα με εβδομάδα έβλεπα καταπληκτική εξέλιξη. Στα 3 μιλούσε σχεδόν κανονικά.Το γράμμα σίγμα το έμαθε περυσι το καλοκαίρι, καθόμασταν τα βραδια και του μάθαινα πως να το λέει ώσπου μια μέρα από μόνος του είπε μια λέξη με το σίγμα πεντακάθαρα. 3,5 - 4μιλούσε τόσο πολύ και χρησιμοποιύσε τέτοιες λέξεις που στο σταθμό είχαν πάθει πλάκα οι δασκάλες του.Δεν πίστευαν οι καινούργιες ότι άργησε να μιλήσει...τώρα είναι 4,5 και λεέι πεντακάθαρα ακόμα και το ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ !

Αυτό που θέλω να πώ επίσης είναι ότι πρέπει να μιλάτε στα παιδιά από μωρά σαν να απευθύνεστε σε μεγάλο , ας αργήσει να μιλήσει κάποια στιγμή θα εκπλαγείτε τόσο πολύ με αυτά που θα πουν που δεν θα το πιστεύετε! Και εγώ αυτό έκανα μορεί να άργησε λίγο αλλά τα είπε μαζεμένα και σωστά!Τα αγόρια επίσης αργουν να μιλήσουν όπως μου είχε πεί η κ. Θωμαϊδου και αυτό γιατι τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερο κροταφικό λοβό που βοηθάει την ανάπτυξη της ομιλίας οπότε θέμα χρόνου είναι για την πλειοψηφία των αγοριών.

Μερικά από αυτα που με είχε ρωτήσει η ομάδα της κ. Θωμαϊδου (δουλεύει με ομάδα) ήταν τα εξής: αν εκτελεί εντολές ,σε τι ηλικία περπάτησε, αν είναι ζωηρός , αν έκοψε πάνα αν γνωρίζει τα χρωματα, αν κλοτσάει την μπάλα, αν πηδάει αν ανεβοκατεβαίνει σκάλα, του έδωσε κάποια τουβλάκια και του είπε να φτιάξει ένα πύργο, του έδειξαν κάτι παιχνιδάκια φιγούρες και του ζητούσαν να τους δώσει π.χ το σκυλάκι.Επίσης με είχαν ρωτήσει πόσες λέξεις λέει καθαρά και όχι μωρουδίστικα. Αυτά γυρω στα 2,5 μετά τα 3 πρίπου που πήγαμε για επανεξέταση (άσχετα αν είναι όλα οκ ζητάει επανεξέταση) του έδειχνε εικόνες και του έλεγε να τις περιγράφει. Να σας πώ κόρίτσια και κάτι να γελάσετε , εκείνη την ημέρα που πήγαμε για επανεξέταση είχα πεί στον μικρό να απαντας αγάπη μου στην γιατρό σε ότι σε ρωτάει εντάξει?και μου λέει ''άχνα δεν πρόκειται να βγάλω εκεί μεσα!:lol: αφήστε κορίτσια μετά από μισή ώρα άρχισε να μιλάει! το έλεγα στην Θωμαϊδου και γέλαγε η γυναίκα ευτυχώς καταλάβανε ότι μας δούλευε ο μικρός...

• 2 εβδομάδες μετά...

να σας πω και εγώ το πρόβλημά μας. Ο μικρός μου είναι 21 μηνών και οι μόνες λέξεις που λέει είναι: μπάπα (μπάλα), γεια, όχι και σπάνια μπαμπά και μπαμπούα (μπισκότα). είναι κοινωνικός, εκτελεί εντολές(όταν θέλει) και δείχνει με το δάχτυλο. Με ανησυχεί επίσης οτι όταν χαίρεται κάνει μια συγκεκριμένη γκριμάτσα στο πρόσωπο και ταυτόχρονα τεντώνει τις παλάμες του. Επίσης, έχουμε και ένα πρόβλημα με συχνούς εμετούς που ίσως σχετίζεται. Τον πήγα σε λογοθεραπεύτρια, μου είπε ότι αν και είναι πίσω δεν εντοπίζει πρόβλημα με τη νοημοσύνη του αλλά καλύτερα κοντά στα 2 να τον πάω σε αναπτυξιολόγο.

Έχω αγχωθεί πολύ, γιατί άργησε και να περπατήσει (14.5).Οι πιο έμπειρες τι λέτε; Να τον πάω σε αναπτυξιολόγο? Η κα Αντωνοπούλου που διαβάζω έχει ιδιωτικό ιατρείο και πού; ευχαριστώ

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

να σας πω και εγώ το πρόβλημά μας. Ο μικρός μου είναι 21 μηνών και οι μόνες λέξεις που λέει είναι: μπάπα (μπάλα), γεια, όχι και σπάνια μπαμπά και μπαμπούα (μπισκότα). είναι κοινωνικός, εκτελεί εντολές(όταν θέλει) και δείχνει με το δάχτυλο. Με ανησυχεί επίσης οτι όταν χαίρεται κάνει μια συγκεκριμένη γκριμάτσα στο πρόσωπο και ταυτόχρονα τεντώνει τις παλάμες του. Επίσης, έχουμε και ένα πρόβλημα με συχνούς εμετούς που ίσως σχετίζεται. Τον πήγα σε λογοθεραπεύτρια, μου είπε ότι αν και είναι πίσω δεν εντοπίζει πρόβλημα με τη νοημοσύνη του αλλά καλύτερα κοντά στα 2 να τον πάω σε αναπτυξιολόγο.

Έχω αγχωθεί πολύ, γιατί άργησε και να περπατήσει (14.5).Οι πιο έμπειρες τι λέτε; Να τον πάω σε αναπτυξιολόγο? Η κα Αντωνοπούλου που διαβάζω έχει ιδιωτικό ιατρείο και πού; ευχαριστώ

14,5 μηνων που περπατησε δεν αργησεκαθολου.Μεχρι 18 μηνων δινουν περιθωριο για παιδακια απολυτως φυσιολογικα...Για τους εμετους τι σας εχει πει ο γιατρος?Γιατι πιστευεις πως σχετιζονται?

Η/ο αναπτυξιολόγος είναι αυτός που θα κρίνει αν χρειάζεται λογοθεραπευτή το παιδί. Εννοώ ότι δεν υπήρχε λόγος να το πας κατευθείαν σε λογοθεραπευτή. Μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού στο Πάίδων με την ΘΩΜΑΪΔΟΥ στο 213-2009198 να τον δεί με την ομάδα της.

Μην ανυσηχείς τα αγοράκια όπως είπαμε αργούν...θα τα πέι όλα μαζί. Απλά μπορεί να αργήσει περισσότερο να πει ορισμένα γραμματάκια όπως π.χ. το ρ (όχι το σίγμα όπως έγραψα από λάθος στο παραπάνω μήνυμα μου).που και ο δικός μου το είπε πέρυσι στα 4 +.έχουν περιθώριο όμως μέχρι τα 5 πχ για το ρ. Οπότε ας τον δει γύρω στα 2-2,5 αναπτυξιολόγος και βλέπεις. Αν και θα δείς διαφορά μεγάλη μετά τα 2.

Τώρα όσον αφορά το περπάτημα φυσιολογικά περπάτησε το παιδάκι σου και δεν νομίζω ότι σχετίζεται με την καθυστερημένη ομιλία γενικά , γιατί και ο δικός μου που περπάτησε 10 μηνών γιατί δεν μίλησε νωρίς?

Επίσης παίζει ρόλο η κληρονομικότητα αν δηλαδή εσύ η ο μπαμπάς του μικρού αργήσατε να μιλήσετε.

Οι εμετοί όμως τι σχέση έχουν??

Για όσους ενδιαφέρονται για τα αναπτυξιακά ορόσημα του λόγου και ομιλίας μπορούν να μου στείλουν mail με τα στοιχεία τους στο [email protected]. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει σημαντική καθυστέρηση θα πρέπει σίγουρα να παίρνουμε άποψη του αναπτυξιολόγου...διότι καθυστέρηση στο λόγο σημαίνει και λιγότερα ερεθίσματα άρα καθυστέρηση στη συνολικότερη ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού. Από την άλλη παίρνοντας μια άποψη και 2-3 συμβουλες μπορεί όντως το παιδί να προχωρήσει όπως διαβάσαμε και σε παραπάνω ανακοινώσεις!

14,5 μηνων που περπατησε δεν αργησεκαθολου.Μεχρι 18 μηνων δινουν περιθωριο για παιδακια απολυτως φυσιολογικα...Για τους εμετους τι σας εχει πει ο γιατρος?Γιατι πιστευεις πως σχετιζονται?

ένας παιδογαστρεντερολόγος μου είπε οτι μερικές φορές παιδιά με καθυστέρηση στην ανάπτυξη κάνουν εμετούς. Επίσης, ο μικρούλης μου 13 μηνών έλεγε 4-5 λέξεις συνειδητά. Αλλά μάλλον επειδή χρειάστηκε να νοσηλευτούμε 2 φορές ξαφνικά σταμάτησε να τις λέει. Και αγχώνομαι μήπως έπαθε κάποιο σοκ το παιδί. Τελικά έκλεισα ραντεβού με την κα Αντωνοπούλου στο Αττικον σε ένα μήνα.

cN3ep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

οι γονεις που εχουν παιδι με καθυστερηση λογου θα ηθελα να εχουμε μια εποικοινωνια, ειναι πολυ ευκολο η εποικοινωνια με το γιο μου ως μητερα ,ειναι πολυ δυσκολη με τους νηπιαγωγους του παιδικου σταθμου μαζι του.Μεχρι που με καλεσε η νηπιαγωγος της ταξης του να μου κανει παραπονα ,οτι ειναι επιθετικος,κ οτι δημιουργει προβλημα στην υπολοιπη ταξη,δεν εχουν το χρονο κ την ορεξη να ασχολοιθουν μ αυτα τα παιδια σ ενα δημοσιο παιδικο σταθμο.,μαλλον

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Είμαστε τώρα 25 μηνών (23 διορθωμένη)

Ψάχνω για αναπτυξιολόγο.

Ανησυχώ για την ομιλία του. Λέει:

μαμα

μπαμπα

ζαζά (γιαγια)

ζάζα (γιάννα)

νονια(νονά)

παπά ( παππου)

πάπα ( Πάνος, πιπίλα)

κοκα (κωστας)

νανι

κακα

μαμ

νιουνιες(κούνιες)

μαμαμαμαμαμαμαμα( εκκλησία, επειδή κάνουμε μα την εικόνα....)

γκουγκου( μπισκότο!, αμάξι! γορίλας!)

νιο( κάπως έτσι ακούγεται το λέει με τον λάρυγγα, το νερό)

ααααα (το νερό πάλι)

κάηκα( όταν κάτι είναι πολύ ζεστό η πολύ κρύο!!!!)

και κάνει ήχους ζώων...

Ότι απο τα παραπάνω έχει Νι το λέει , σαν το παχύ Νι, βλάχικο(μην παρεξηγηθώ).

Όλοι του μιλάμε καθαρά και συνέχεια!

επίσης φυσάει κεριά κλπ ( επειδή καπου το διάβασα το λέω) αλλά μέσα απο τα δόντια. Δεν σουφρώνει τα χείλη. Βέβαια όταν του λέω κάνε γκριμάτσα. Σουφρώνει τα χείλη του.

Επίσης ανυσηχώ και που δεν χοροπηδάει και ακόμα περπατάει στις μύτες μερικές φορές.

Σκοντάφτει αρκετά. Αλλά δεν ξέρω αν φταίνει τα χαλιά και τα εμπόδια που συναντα:)

Δεν είναι απο αυτά τα δίχρονα που βλέπεις οτι είναι μαιμουδάκια και έχουν σταθερό τρέξιμο, κρέμονται απο τσουλήθρες κλπ

Έχει ακόμα κινητικότητα μωρού και όχι παιδιού.

Βέβαια τρέχει, ακολουθεί εντολές καταλαβαίνει τα πάντα, συννενοείται, παίζει, διαβάζει βιβλία ακόμα και μόνος του. Μας κάνει πλάκα ότι κοιμάται. Παίζει κρυφτό. Προσπαθέι να κάνει ποδήλατο. ανεβαίνει σκαλια κρατούμενος απο κάγκελο. Φτιάχνει παζλ, βάζει σχήματα σε τρύπες.

Δεν παίζει όμως μπάλα και δεν παίζει τουβλάκια δεν του αρέσουν νομίζω. άντε να βάλει 2-3 πάνω στο άλλο και ως εκει.

Εχει επίσης υποθυροειδισμό λόγω προωρότητας.

Αυτή η προωρότητα μας έχει τρελλάνει. Εύχομαι να μην γεννάει καμια κοπέλα πρόωρα!

Τα άγχη είναι τεράστια. Μήπως το ένα μήπως το άλλο.

Προσπαθώ να επικοινωνήσω με μια Θωμαίδου που ακουγεται εδω οτι είναι καλή αλλά δεν μπορω να την βρω. Έχετε μήπως να μου προτίνετε κάποιον δοκιμασμένο αναπτυξιολόγο στην Αθήνα;

Στην συνέχεια αυτός θα μας οδηγήσει φαντάζομαι σε λογοθεραπευτή.

Εμάς ήταν κάπως έτσι σε αυτή την ηλικία -και ακόμη και τώρα μπορώ να σου πώ , που είναι 26-27 μηνών . Γιατί ανησυχείς?

Ανησύχησα γιατί διαβάζοντας στο ίντερνετ το τι θα έπρεπε να λέει στην ηλικία των δύο, δεν είχε καμία σχέση με αυτά που έλεγε το δικό μου παιδί. Επίσης έκανα σύγκριση με άλλα παιδάκια της ηλικίας του, και ήταν και εκείνα πιο μπροστά. Όλα αυτά με ώθησαν να πάω σε αναπτυξιολόγο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι πίσω στην ομιλία ο μικρός και ότι έχει μια ελαφριά υπερτονία των κάτω άκρων. Και τα δυο μου είπε ότι πολύ πιθανόν να τα ξεπερνούσε άνευ βοήθειας. Επέλεξα να τον βοηθήσω.

Ανησύχησα γιατί διαβάζοντας στο ίντερνετ το τι θα έπρεπε να λέει στην ηλικία των δύο, δεν είχε καμία σχέση με αυτά που έλεγε το δικό μου παιδί. Επίσης έκανα σύγκριση με άλλα παιδάκια της ηλικίας του, και ήταν και εκείνα πιο μπροστά. Όλα αυτά με ώθησαν να πάω σε αναπτυξιολόγο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι πίσω στην ομιλία ο μικρός και ότι έχει μια ελαφριά υπερτονία των κάτω άκρων. Και τα δυο μου είπε ότι πολύ πιθανόν να τα ξεπερνούσε άνευ βοήθειας. Επέλεξα να τον βοηθήσω.

και πολυ καλα εκανες οσο αφορα την υπερτονια που σου ειπε ο γιατρουλης γιατι διαβαζοντας τις λεξεις που ελεγε το μωρακι σου στα 2 χρονια η δικια μου ελεγε τα μισα απο αυτα και τωρα που ειναι 28 μηνων μιλαει πεντακαθαρα!!

Καλημέρα σας,

Ο μεγάλος μικρούλης μας είναι 27 μηνών. Όταν ήταν 24 τον πηγα σε ανάπτυξηολογο γιατι έβλεπα ότι ήταν λίγο πισω σε σχέση με αλλά παιδάκια της ηλικίας του.

Η αναπτυξιολογος είπε ότι έχει διαταραχή λόγου και επικοινωνίας με καλή δεικτικη ικανότητα. Και αναπτυξιακή ηλικία μόλις 16 μηνών. Έβαζε πολλά πράγματα στο στόμα του, ενώ δεν θα έπρεπε. Έτσι μας είπε. Αν και την ενημερώσαμε ότι είχαμε και ένα βρεφακι σπίτι μόλις 4 μηνών.

Ξεκινήσαμε ειδική παιδαγωγική και εργοθεραπειες.

Μας είπε ότι παιδικό κάτω από 3 ετών δεν τα παμε.

Μαζί με την παρέμβαση αυτή, τον ξεκίνησα και σε ένα δημιουργικό εργαστήρι, ένα προσδόκιμο πρόγραμμα. 2φορές την εβδομάδα, 3 ώρες κάθε φορά.

Η διαφορά ήταν εμφανής από τις πρώτες εβδομάδες.

Δεν ξέρω ποιο τον βοηθησε πιο πολύ.

τυς 3 μήνες εργοθεραπειων με πιάνει η ειδική παιδαγωγός του κέντρου και μου λέει στο πολύ χαλαρό ότι ο μικρός έχει εμμονές. Μου είπε ότι είναι εγγενείς αλλά αν θα τις ξεπεράσει και δεν θα δημιουργήσει καθυστερηση, είναι δίκη μας ευθύνη!!!!

Μιλάω με φιλη ψυχολόγο. Παθαίνει πανικό και μου λέει ότι δεν μπορούν να μου πετάνε τέτοια βόμβα!!!

Μιλάω με παιδίατρο. Με παραπέμπει στο παιδοψυχιατρικο του Παίδων, λέγοντας μου ότι το παιδί είναι πολύ μικρό. Από το παίδων μου δίνουν άλλο τηλέφωνο στο οποίο μου λένε ότι θα με πάρουν σε 3 μήνες για ραντεβού.

Παίρνω παιδίατρο και ζητάω παιδοψυχίατρος ιδιώτη.

Παμε στην παιδοψυχίατρο.

Εξετάζει το παιδί. Μας λέει ότι δεν έχει τίποτα. Μας λέει να σταματήσουμε τις έργο και να αυξήσουμε σταδιακά το σχολείο. Κοινωνικοποίηση βουρ. Ότι κακώς η αναπτυξιολογος μας είπε να κάνουμε έργο και ότι η μόνη παρέμβαση σε αυτή την ηλικία είναι ο παιδικός. Μας μίλησε για κυκλώματα αναπτυξιολογων και κέντρων....

Επίσης το έχει δει και ψυχολόγος το παιδί.

Όλοι, πλην αναπτυξιολογου λένε ότι είναι πολύ μικρό και γνωμάτευση δεν γίνεται.

Εχω πελαγωσει. Τι να κάνω δεν ξέρω. Ποιος έχει δίκαιο δεν ξέρω.

Την παιδίατρο εμπιστεύομαι. Μας απέκλεισε αυτισμο. Για κάτι πιο "ελαφρύ" δεν μπορεί να πει διότι το παιδί είναι πολύ μικρό. 27 μηνών...

Διαφημίσεις

Δεν μιλάει. Λέει πάνω από 20 λέξεις. Όχι καθαρές. Άργησε να περπατήσει. 17-18 μηνών. Στους 24 .ηκες αν νευριαζε κυλιοταν στο πάτωμα, κάτι που μας είπε η αναπτυξιολογις ότι ίναι φυσιολογικό της ηλικίας και πρέπει να το κάνει. Επίσης δεν έπαιζε με αλλά παιδάκια. Ακολουθούσε ένα μεγαλύτερο. Επίσης μας είπε η αναπτυξιολογος ότι δεν κάνουν ομαδικό παιχνίδι. Επίσης αν δει κάποιον ξένο δεν το θέλει και αν του μιλησει τσαντιζεται. Τώρα με το σχολείο το έχει ελαττώσει και αυτό. Αλλά η παιδοψυχίατρος μας είπε ότι είναι φυσιολογικό

.

Είχαμε και αλλά, με υφες και τέτοια τα οποία τώρα δεν έχει θέμα. το παιδί δεν έβλεπε αλλά παπάκια. Δεν έχουμε στην οικογένεια. Μόνο σε καμία παιδική χαρά και αυτό όταν έχει καλό καιρό. Επίσης περπάτησε και μεγάλος και ούτε σε παιδοτοπο μπορούσα να ρον παω.

Πάντως όλοι συμφωνούν ότι νοητικα είναι οκ και μάλιστα άνω του μέτριου. Επίσης έχει πολύ καλή λεπτη κινητικότητα. Μεγάλη δεξιοτεχνία με τα χεράκια

εγω νομιζω οτι αδικα ανησυχεις. Δεν αναπτυσσουν ολες τις δεξιοτητες ταυτοχρονα ολα τα παιδακια. Ο ενας δικος μου μιλησε νωρις ο αλλος περπατησε νωρις....καλη λεπτη κινητικοτητα αργησαν και τα δυο να εχουν.

Αφου νοητικα ειναι καλος, θεωρω οτι ολα θα φτιαξουν σιγα σιγα οποτε κλινω προς τον ιδιωτη παιδοψυχολογο. Βεβαια εγω δεν ειμαι ειδικος για αυτο σου ειπα να ρωτησεις και τριτη γνωμη.

Για το οτι αργησε να περπατησει ας πουμε ισως ευθυνεται οτι δεν τον πολυαφησατε στο πατωμα...ισως φοβοταν..

Καλα κανεις και το ψαχνεις αφου εσυ εισαι η μαμα και εσυ ξερεις καλυτερα αλλα απο τη στιγμη που και οι δυο πλευρες σου ειπαν οτι νοητικα ειναι καλα, ειναι μικρουλης για να τον βαλεις σε 'προγραμμα' πιστευω.

Το θέμα είναι ότι έχουμε ξεκινήσει τις εργοθεραπειες. Κλείνουμε 3μήνες. Και το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Δίνουμε 330 το μήνα. Έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά στο ΙΚΑ και τις αποδείξεις αλλά καθυστερούν τις πληρωμές. Την τελευταία φορά μου είπαν στο ΙΚΑ ότι έχουν καθυστερηση 5-6 μήνες... Και πριν τα δίναμε και δεν λέγαμε τίποτα. Για το παιδί τα πάντα. Τώρα που η παιδοψυχίατρος μας είπε ότι είναι οκ και ότι έχουμε πέσει σε κύκλωμα τα σκέφτομαι...

Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο για αναπτυξιολογους και κέντρα;

Δεν μιλάει. Λέει πάνω από 20 λέξεις. Όχι καθαρές. Άργησε να περπατήσει. 17-18 μηνών. Στους 24 .ηκες αν νευριαζε κυλιοταν στο πάτωμα, κάτι που μας είπε η αναπτυξιολογις ότι ίναι φυσιολογικό της ηλικίας και πρέπει να το κάνει. Επίσης δεν έπαιζε με αλλά παιδάκια. Ακολουθούσε ένα μεγαλύτερο. Επίσης μας είπε η αναπτυξιολογος ότι δεν κάνουν ομαδικό παιχνίδι. Επίσης αν δει κάποιον ξένο δεν το θέλει και αν του μιλησει τσαντιζεται. Τώρα με το σχολείο το έχει ελαττώσει και αυτό. Αλλά η παιδοψυχίατρος μας είπε ότι είναι φυσιολογικό

.

Είχαμε και αλλά, με υφες και τέτοια τα οποία τώρα δεν έχει θέμα. το παιδί δεν έβλεπε αλλά παπάκια. Δεν έχουμε στην οικογένεια. Μόνο σε καμία παιδική χαρά και αυτό όταν έχει καλό καιρό. Επίσης περπάτησε και μεγάλος και ούτε σε παιδοτοπο μπορούσα να ρον παω.

Πάντως όλοι συμφωνούν ότι νοητικα είναι οκ και μάλιστα άνω του μέτριου. Επίσης έχει πολύ καλή λεπτη κινητικότητα. Μεγάλη δεξιοτεχνία με τα χεράκια

γεια σου και απο εμενα!συμφωνα με οτι γραφεις πραγματικα δεν βλεπω λογο τρελης ανυσηχιας.το παιδακι σου κανει πραγματα λεει λεξουλες(αυτες που λεει) αυτο με τα χερακια ειναι πολυ σημαντικο να εχει καλη δεξιοτητα κτλ.αυτο που ηθελα να σε ρωτησω ειναι το εξης.οταν εισαστε μαζι στο σπιτι ποια ειναι η συμπεριφορα του?με τι ασχολειται?παιζει? γιατι και φυσιολογικο ειναι 2 χρονων να κυλιεται στο πατωμα και να ουρλιαζει και οπως επισης να μην θελει ξενους ανθρωπους διπλα του και να νευριαζει αλλα αυτο ειναι θεμα χαρακτηρα του παιδιου και μονο εσυ θα μπορουσες να του ενισχυσεις λιγο την προσωπικοτητα του σε μερικα πραγματακια(οχι κατι τρελο απλα για να ειναι πιο πολυ κοινωνικος)χωρις αυτο παλι να αποτελει σημαντικο θεμα.και το αλλο που θα ηθελα αν δεν βαριεσαι τι λεξουλες λεει?

• 2 εβδομάδες μετά...
Δεν μιλάει. Λέει πάνω από 20 λέξεις. Όχι καθαρές. Άργησε να περπατήσει. 17-18 μηνών. Στους 24 .ηκες αν νευριαζε κυλιοταν στο πάτωμα, κάτι που μας είπε η αναπτυξιολογις ότι ίναι φυσιολογικό της ηλικίας και πρέπει να το κάνει. Επίσης δεν έπαιζε με αλλά παιδάκια. Ακολουθούσε ένα μεγαλύτερο. Επίσης μας είπε η αναπτυξιολογος ότι δεν κάνουν ομαδικό παιχνίδι. Επίσης αν δει κάποιον ξένο δεν το θέλει και αν του μιλησει τσαντιζεται.

κοπελα μου κ μενα οταν δεν της γινεται το χατηρι πεφτει κατω χτυπιεται μεχρι καποιος να την λυπηθει κ να της δωσει αυτο που θελει .τα ξαδερφακια της εχουμε παψει να τα βλεπουμε γιατι εφευγαν με σημαδεμενα μουτρα κ δεν την θελουν κ εμας μας απηλει οτι θα μας κοψει με το πριονι.

προχθες μου ειπε μαμα....παρω πιονι κοτσω μπεμπα βαλω φουνο με παπατες ,μηπως να ανυσηχω?:confused::confused::confused::confused:ειναι λογικο να μην θελει παιδακια της ηλικιας της υπαρχει ανταγωνιστηκοτητα τα μεγαλυτερα παιδια τα θελουν γιατι δεν διεκδικουν τα ιδια πραγματα αρα ολα μενουν γιαυτα

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

• 3 months later...

γεια σας και απο εμενα.εχω ενα αγορακι 21 μηνων και τον τελευταιο μηνα αρχισε να λεει λεξουλες,πιο πριν σπανια.τωρα λεεει μαμα και μπαμπα απλα τα μπερδευει...μπορει να φωναξει μαμα και τον μπαμπα του.ξερω οτι γνωριζει ποιος ειναι ποιος γιατι σε διαφορες εντολες π.χ πανε το βιβλιο στον μπαμπα τις εκτελει.καταλαβαινει τα παντα απλα με ανησυχει οταν το κανει αυτο.χθες εδειχνε τον αποχυμωτη και τον φωναζε μαμα,ενω ειμαι μεσα στο σπιτι αυτος φωναζει απο το παραθυρο μαμα.το εχει ζησει αυτο καμμια μανουλα???? πιο πριν που εμαθε την λεξη γυαλια οταν τον ρωτουσα τι ειναι αυτο π.χ το ποδηλατο αυτος μου ελεγε γυαλια! δεν μπορω να καταλαβω αν το κανει επειδη ειναι καινουρια λεξη η δεν ξερει να ξεχωριζει.πειτε μου την γνωμη σας.κατα τα αλλα μιμηται,εκτελει εντολες,δειχνει με το δαχτυλο,παιζει με αλλα παιδακια και προσπαθει να επαναλαβει λεξεις που του λεω...αααα και λεει ακια πολλες δικιες του ακαταλαβιστικες!συγνωμη αν σας κουρασα.....

καλησπερα κοριτσια και απο εμενα εχω ενα αγορακι 22 μηνων που δεν μιλαμε καθολου λεει μαμαμαμα μπαμπαμπα παππαπα μπαμπαλιζει γενικα συνεχεια ξερει τα παντα δηλαδη αμα του που που ειναι το γατακι στην φωτο μου το δειχνει αμεσως.διαβαζουμε πολλα βιβλια του μιλαμε κανονικα εκτελει εντολες καμμια φορα μονο εαν ειναι απασχολημενος δεν το κανει οταν θελει κατι η κλαει η ανοιγιει το ψυγειο καμμια φορα του λεω φιλησε με και δεν με φιλαει επισης καμμια φορα του λεω κανε γεια και δεν κανει γενικα δεν εχουμε πολυ επαφη σχεδον καθολου με παιδακια απο γιαγιαδες παπουδες δεν τους βλεπιε γιατι μενουμε μακρια ανησυχω πολυ κοριτσια επισης καμμια φορα εαν ειναι πολυ χαρουμενος πεταριζει τα χερια του κοριτσια τα φωτα σας ευχαριστω πολυ

• 1 month later...

Σε γενικές γραμμές, το βρέφος αρθρώνει την πρώτη του λέξη γύρω στους 10-14 μήνες, κάτι όμως που μπορεί να γίνει πιο νωρίς, ακόμα και στους 9 μήνες. Οι γλωσσολόγοι διαφωνούν ως προς το πώς αναγνωρίζει κανείς ότι το βρέφος έχει εκφέρει πραγματικά την "πρώτη του λέξη". Ορισμένοι, υποστηρίζουν ότι η πρώτη πραγματική λέξη αρθρώνεται όταν το βρέφος κατανοεί το νόημα των λέξεων και μπορεί να παραγάγει έναν ήχο που μοιάζει με κάποια λέξη των ενηλίκων, όπως "μαμά", για να κοινοποιήσει την οποιαδήποτε επιθυμία του. Άλλοι γλωσσολόγοι χρησιμοποιούν αυστηρότερα κριτήρια. Υποστηρίζουν ότι "πρώτη λέξη" είναι αυτή που χρησιμοποιεί το βρέφος για να κατονομάσει με σαφή και σταθερό τρόπο ένα πρόσωπο, γεγονός ή αντικείμενο. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, η λέξη "μαμά" θεωρείται πρώτη λέξη μόνο όταν χρησιμοποιείται συστηματικά για το ίδιο πρόσωπο που το βρέφος βλέπει σε διάφορες περιστάσεις να κάνει διάφορα πράγματα και όχι όταν χρησιμοποιείται για την κατονομασία άλλων προσώπων.

Αν και υπάρχουν διαφωνίες για το πότε αρθρώνεται η πρώτη λέξη, όλοι συμφωνούν ότι από τη στιγμή που το βρέφος αρχίζει να παράγει λέξεις, το λεξιλόγιό του αυξάνεται θεαματικά. Στην ηλικία των 15 μηνών, το λεξιλόγιο του μέσου παιδιού περιλαμβάνει 10 λέξεις και διευρύνεται σταθερά μέχρι το τέλος του σταδίου της μίας λέξης, περίπου στους 18 μήνες. Όταν συμβεί αυτό, εμφανίζεται μία απότομη αύξηση στο λεξιλόγιο. Μέσα σε ένα μήνα, σημειώνεται "έκρηξη" στη γλωσσική παραγωγή και το λεξιλόγιο του παιδιού κατά κανόνα διευρύνεται από τις 50 στις 400 λέξεις...

Η αύξηση του λεξιλογίου που παρατηρείται στην ηλικία των 18 μηνών περίπου, συνοδεύεται και από ένα ακόμα επίτευγμα. Το παιδί αρχίζει και συνδυάζει μεμονωμένες λέξεις για την κατασκευή προτάσεων με συγκεκριμένο μήνυμα. Αν και η χρονική στιγμή που το παιδί κατορθώνει για πρώτη φορά να κατασκευάσει μία πρόταση που αποτελείται από δύο λέξεις ποικίλλει, αυτό φαίνεται να συμβαίνει περίπου στους 8-12 μήνες αφού το παιδί έχει προφέρει την πρώτη του λέξη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...