ChristinaESL

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  246
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο ChristinaESL

 1. Native Speaker English Teacher (female) looking for students to help them love the English language! Video CV and phone number can be provided to you upon communicating with me through a private message. Θα σας αποσταλλεί βίντεο-βιογραφικό και τηλεφωνικός αριθμός, μετά την επικοινωνία σας μέσω μηνύματος. Where? Agia Paraskevi Chalandri Cholargos Papagos Gerakas Psichiko Filothei Education: BEd in Early Childhood Education MSc in ICT for Education PhD student ICT in Special Education Educational and Psychological Measurements in Special Education (George Washington University) Certificate TESOL (Teaching English to speakers of other languages) Certificate (IO Academy) SEN Certificate (The British Council) Innovative Expert Educator title (Microsoft) Teaching Experience: US Elementary School Teacher (KG-5) (4 years) International School Teacher (1-12) (2 years) Online EFL Teacher (1 year) Greek School KG Aide (1 year) SEN Teacher (2 years) EFL/ESL Teacher (7 years) Philosophy: Setting high expectations which inspire, motivate and challenge students Planning and teaching well structured lessons Adapting teaching to respond to the strengths and needs of student Making accurate and productive use of assessment Providing learning experiences while creating an environment that is conducive to student learning and involvement Differentiating instruction Helping students sustain motivation and persist through challenges and setbacks on different tasks/subjects Languages Spoken: English French Greek Video CV and phone number can be provided to you upon communicating with me through a private message. Θα σας αποσταλλεί βίντεο-βιογραφικό και τηλεφωνικός αριθμός, μετά την επικοινωνία σας μέσω μηνύματος.
 2. Καλησπέρα, Αν κάποιοι από εσάς έχουν παιδιά 4-6 ετών, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία, θα μπορούσατε να μου στείλετε ένα μήνυμα για την εμπειρία σας με τη διδασκαλία των αγγλικών ως ξένη γλώσσα στα σχολεία;
 3. Ζητείται καθηγήτρια Γερμανικών για ιδιαίτερα μαθήματα σε δύο αδέρφια (11 και 13 ετών) στην περιοχή του Χαλανδρίου. Απαραίτητο πτυχίο στη Γερμανική Γλώσσα ή native speaker με πτυχίο στον τομέα των Παιδαγωγικών. Συνεργασία από Σεπτέμβρη.
 4. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά σε όλες! Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος να προτείνει κάποια κυρία που να έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για την καθαριότητα του σπιτιού και να είναι ευχαριστημένος. Αφορά σε σπίτι στο Χαλάνδρι. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοια υπηρεσία και με αγχώνει πραγματικά το γεγονός να εμπιστευτώ κάποιον "ξένο" στο σπίτι μου. Επίσης, είμαι και ελαφρώς υποχόνδρια, οπότε δεν ξέρω αν θα αποτελέσει λύση τελικά.
 5. Μακάρι να βγει βολικό Σε κάθε περίπτωση, αν είναι κάτι επώνυμο, κοιτάξτε και για διαδικτυακή αγορά (δε θα συμβούλευα αγορά αντικειμένου που δεν μπορείς να δεις/πιάσεις μέσω ίντερνετ αν δεν είναι μιας αξιόπιστης μάρκας). Έτσι κι αλλιώς, τώρα πια δεν αργούν και πολύ να σταλούν! Ελπίζω να αξίζει τον κόπο!
 6. Περισσότερες λεπτομέριες για εμένα και τη δουλειά μου, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://christinamarstr.wixsite.com/steps Καλή σχολική χρονιά!
 7. Καλησπέρα και πάλι! Η μαμά με ενημέρωσε ότι ήταν της εταιρείας Thermos και το είχε αγοράσει από το εξωτερικό αλλά έχει δει αντίστοιχα στο ebay και σε μια εταιρεία που θα σας στείλω σε μήνυμα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Καλή σχολική χρονιά!
 8. Έχετε σκεφτεί πόσοι διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν σήμερα, για να μάθει ένα παιδί μία ξένη γλώσσα;
 9. Γεια σου και πάλι! Τη Δευτέρα επιστρέφουμε και θα δω τους γονείς να τους ρωτήσω. Πάντως, αν λέει ότι διατηρεί τη θερμοκρασία για 2 ώρες, πολύ πιθανό να εννοεί την αρχική θερμοκρασία του φαγητού, οπότε και ώρες μετά, λογικά θα είναι καλή θερμοκρασία. Δεν το γνωρίζω, απλά αυτό μας είπαν εμάς για την κανάτα του καφέ (καταλαβαίνω ότι είναι άκυρο το παράδειγμα - συγγνώμη) και τελικά ο καφές είναι ζεστός ώωωωωωωωωρες μετά (αν και αλλοιώνεται η γεύση, αλλά πιστεύω πως δεν έχει σχέση με το δοχείο, αλλά με το περιεχόμενο). Θα σας έχω νέα από βδομάδα!
 10. Για όλους είναι ένα τρελό θέαμα να βλέπεις την απότομη ανάπτυξη και σε τέτοιες ηλικίες μιλάμε για καθημερινή ανάπτυξη δεξιοτήτων! Κάθε μέρα μπορεί να τα κοιτάς και να θεωρείς ότι ήταν άλλο παιδί την προηγούμενη! Με γοητεύουν αυτές οι ηλικίες! Έζησα τα ανίψια μου και τρελάθηκα τελείως. Ζω τους μαθητές μου κάθε χρόνο και δεν ξέρω πώς να συγκρατήσω το δέος μου. Δεν ξέρω αν γίνω μαμά τι θα πρωτοσώσω. Χαχαχαχα Όλα θα τα ξεμπερδέψει σιγά σιγά. Οι καθημερινές ασκήσεις πιστεύω ότι θα βοηθήσουν, γιατί και σαν παιχνιδάκι θα το δει και βοηθούν πάρα πολύ στη μνήμη, την ταύτιση και τη μίμηση που τελικά γίνεται κάτι αυθόρμητο και εύκολο. Καλή επιτυχία και πολλές πολλές χαρές!
 11. Όλα αυτά ακούγονται φυσιολογικά για παιδάκια τόσο μικρής ηλικίας. Σίγουρα κάποιες "ασκήσεις" μπορούν να βοηθήσουν, αλλά έτσι κι αλλιώς όλα θα έρθουν σιγά σιγά. Όσο διαβάζουμε και μιλάμε στα παιδιά μας, τόσο πιο γρήγορα και δυνατά θα δημιουργούνται οι συνάψεις. Ωστόσο, αν για κάποιο λόγο ανησυχείτε, καλό θα ήταν να γίνει μια επίσκεψη σε αναπτυξιολόγο ή λογοθεραπευτή, ώστε να έχετε και την επίσημη άποψη ενός επαγγελματία. Από εκεί και πέρα, όπως όταν διδάσκεις και μια ξένη γλώσσα σε μικρά παιδιά, οι κινήσεις παίζουν τρομερό ρόλο στο πόσο εύκολα θα αφομοιώσουν κάποια πράγματα (και μέσω μίμησης). Μπορείτε να δείχνετε τις λέξεις τις οποίες φαίνεται να μπερδεύουν το μικρό παιδί (εγώ, εσύ κτλ) ή να βάλετε στο πρόγραμμα κάποιες ασκήσεις TPR (total physical response) τις οποίες θα κάνετε όσο συχνά θέλετε με λέξεις ή φράσεις που θα βοηθήσουν το παιδί να μάθει και να τις θυμηθεί μέσω κίνησης. Καλή επιτυχία
 12. Γεια σου κι από μένα! Καταλαβαίνω το δίλημμα! Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινή επαφή με τόσα άλλα παιδάκια, μπορεί να φέρει αρκετές ασθένειες, ωστόσο κάποια στιγμή, αναγκαστικά θα έρθει η ώρα. Θα μου πεις "Ναι, αλλά εκείνη τη στιγμή δε θα έχω και ένα νεογέννητο στο σπίτι". Θα μιλήσω καθαρά από άποψη παιδαγωγικής και όχι για το δίλημμα αυτό καθ'αυτό. Το ότι η μικρούλα πήγε στο παιδικό και της άρεσε η διαδικασία, το πρόγραμμα που ακολουθούν, το ότι είναι μέλος μιας ομάδας, καθώς και η επαφή με τόσα άλλα παιδιά είναι τρομερά ευχάριστο. Το αναζητά ή το θεώρησε ως ένα διάλειμμα; Αν συμβαίνει το πρώτο, στη θέση σας θα προσπαθούσα να βρω άλλες λύσεις, προκειμένου να καταφέρετε με την οικογένειά σας να συνεχίσει η μικρούλα τη συμμετοχή της σε εναν παιδικό. Αν όχι, μπορεί να πάρει μια παράταση, μέχρι να μην υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος και για το μωράκι, εφόσον υπάρχει και βοήθεια. Ωστόσο, σκεφτείτε όλες τις δεξιότητες που θα αποκτήσει και την άνεση που θα νιώσει στη συνέχεια, έχοντας νιώσει οικειότητα με ένα χώρο προετοιμασίας για τη μελλοντική της ζωή. Αυτός ο χώρος δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα ένας παιδικός σταθμός. Θα μπορούσε να είναι μια δραστηριότητα με παιδιά της ηλικίας της (πλέον υπάρχουν χιλιάδες επιλογές όπως ξέρετε), όμως κι εκεί, θα έρχεται σε επαφή με πολλά παιδάκια και ακόμα κι αν μειώνονται οι ώρες επαφής, δε μειώνεται αντίστοιχα και ο "κίνδυνος" να κολλήσει κάτι. Καταλήγοντας, νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να μιλήσετε με το παιδί. Αν δείξει να στεναχωριέται έντονα χωρίς τη συμμετοχή της σε ένα περιβάλλον σαν αυτό, είναι πολύ κρίμα να το στερηθεί. Αν δε δείξει ιδιαίτερο άγχος/λύπη, τότε μπορείτε απλά να βρείτε έναν παιδαγωγό και 2-3 παιδάκια για να φέρετε μια προσομοίωση αυτών των προγραμμάτων στο σπίτι, για μερικές ώρες την εβδομάδα.
 13. Καλησπέρα. Πέρσι ήμουν δασκάλα σε τάξη πρώτης δημοτικού και πολλά από τα παιδάκια έφερναν κανονικό φαγητό σε δοχεία θερμός. Τρώγαμε στην καφετέρια του σχολείου και κάποια παιδιά έφερναν φαγητό από το σπίτι. Τα δύο πιο ενδιαφέροντα (γιατί έτυχε να διαπιστώσω ότι το φαγητό ήταν όντως ζεστό) ήταν ένα ορθογώνιο που είχε χώρισμα στη μέση και το παιδί είχε πάντα σαλάτα (δροσερή) στο ένα μέρος και φαγητό (ζεστό) στο δεύτερο μέρος, καθώς και ένα μεταλλικό πιρουνάκι που κουμπωνε μέσα σε αυτό και ένα κυλινδρικό ενιαίο, που το παιδί ξεβίδωνε το καπάκι και συνήθως είχε κάποιου είδους σούπα (ναι, είχε κάθε μέρα σούπα!). Μπορώ να μάθω λεπτομέρειες για τις μάρκες/μοντέλα από τους γονείς. Όσο για τα πιρούνια/κουτάλια, σίγουρα "βολεύει" η λύση του πλαστικού, αλλά αν το φαγητό είναι ζεστό δε νομίζω ότι είναι η ιδανική. Επίσης, προσωπικά, προτιμώ να μη χρησιμοποιώ ούτε πλαστικά καλαμάκια πια. Όχι μόνο για να "σώσω τον πλανήτη" αλλά επειδή όλα αυτά τα πλαστικά που έρχονται σε επαφή διαρκώς με το σώμα μας είναι ανησυχητικά και ανθυγιεινά. Ένα παιδικό πιρούνι ή κουτάλι σε μια σακουλίτσα ή ακόμα καλύτερα ένα μικρό κουτάκι που κουμπώνει (σαν κασετίνα) θα ήταν η επιλογή μου. Ελπίζω να βοήθησα!
 14. Γνωρίζετε τους διάφορους τρόπους διδασκαλίας μιας ξένης γλώσσας; Φυσικά πολλοί γνωρίζουν για τη μέθοδο που προτείνει κάποια σειρά βιβλίων και τα παιδιά μαθαίνουν κάποιο λεξιλόγιο σε κάθε ώρα διδασκαλίας και καλούνται να κάνουν κάποιες ασκήσεις. Υπάρχουν βιβλία γραμματικής, βιβλία μαθητών, βιβλία εργασιών, βιβλία λεξιλογίου κτλ Γνωρίζετε ανθρώπους που έμαθαν μια ξένη γλώσσα με την παραπάνω μέθοδο; Προσωπικά γνωρίζω αρκετούς. Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο με αυτούς τους ανθρώπους είναι να νιώθουν μια ανασφάλεια στο να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα που έμαθαν. Είχα συνεργαστεί με πολλά παιδιά τα οποία μάθαιναν έτσι, γιατί συνήθως και οι γονείς τους έτσι είχαν μάθει και αυτό φαινόταν το "φυσιολογικό". Αυτά τα παιδιά, προτιμούσαν να γράψουν αυτό που ήθελαν, το οποίο μπορεί να τους έπαιρνε μισή ώρα για μία απλή παράγραφο, αντί να χρησιμοποιήσουν τον προφορικό λόγο. Ακόμα και όταν έγγραφαν, συνέχιζαν να διαβάζουν ξανά και ξανά το κείμενό τους, με στόχο να διορθώσουν κάτι από τα λάθη τους κάθε φορά και ποτέ δεν παρέδιδαν το γραπτό τους με σιγουριά. Έχετε γνωρίσει παιδιά που ξεκίνησαν μαθήματα ξένης γλώσσας πριν αρχίσουν να διαβάζουν; Παιδιά που έμαθαν λέξεις και απλές προτάσεις μέσα από παιχνίδια; Παιδιά που έμαθαν να μιλούν την ξένη γλώσσα, με τον ίδιο τρόπο που έμαθαν και τη μητρική τους; Παιδιά στα οποία η προσέγγιση ήταν απλή και φιλική και αντί να πουν "Ωωωωχ, έχω να κάνω επανάληψη στον Present Perfect Simple" και να πρέπει να σκεφτούν κανόνες στο μυαλό τους για το πού και πώς θα τον χρησιμοποιήσουν, λένε "Έχω να βρεθώ με την δασκάλα μου και σήμερα μου έχει πει ότι θα διαβάσουμε ένα βιβλίο για την Αίγυπτο και θα μου φέρει φωτογραφίες και puzzle και θα μάθω να παραγγέλνω Αιγυπτιακό φαγητό"; Γενικότερα, σε κάθε μαθησιακό πλαίσιο, αυτοί που προωδεύουν περισσότερο είναι αυτοί που έχουν κίνητρο. Δεν υπάρχουν μαθητές "αδύναμοι" και "δυνατοί". Υπάρχουν μαθητές που έχουν κίνητρο (self-motivation) και πλαίσια τα οποία απευθύνονται σε κάθε τύπο μάθησης (learning styles). Και τι καλύτερο από το να μάθουν τα παιδιά, με τρόπους που ενδιαφέρουν τα ίδια! Μη φοβάστε τις νέες τεχνολογίες και μάθετε πώς θα κάνετε τα παιδιά σας να χαρούν χρησιμοποιώντας τες! Βάλτε στα παιδιά σας να δουν παιδικές ταινίες στα αγγλικά -ναι το καταλαβαίνω, την πρώτη φορά θα τους φανεί περίεργο και ίσως δυσανασχετήσουν! Παίξτε με τα παιδιά σας ένα επιτραπέζιο που απαιτεί τη χρήση 4-5 λέξεων σε μία ξένη γλώσσα! Πάρτε ένα ξενόγλωσσο βιβλίο και διαβάζετέ τους το συχνά. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα, υπάρχουν τόσα ebooks! Χρησιμοποιήστε την "παγκοσμιοποίηση" για να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει ένα φίλο σε μία άλλη χώρα (κάποια οικογένεια που γνωρίσατε σε κάποιες διακοπές; ***ΠΡΟΣΟΧΗ*** μην εμπιστευτείτε απλά ένα προφίλ που παρουσιάζεται σαν γονιός σε κάποιο social media site) Υπάρχουν ερεθίσματα στην καθημερινότητά σας που μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή πηγή μάθησης! Έχετε σκεφτεί πόσες λέξεις/προτάσεις ξέρουν ήδη τα παιδιά σας σε μία ξένη γλώσσα και δεν τις έμαθαν ούτε από δάσκαλο, ούτε από εσάς τους ίδιους; Πιστέψτε με, είναι πολλές περισσότερες από 2-3 (Hot wheels, Angry Birds, Let's Go! κ.α.) Δώστε τη δυνατότητα στα παιδιά σας να μάθουν κάτι και να το μάθουν σωστά! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους σας!
 15. ChristinaESL

  Θελώ να πάρω το proficiency!

  Καλησπέρα Σόκο, Όχι, δε χρειάζεται απαραίτητα να δηλωθεί καθηγητής. Πρόσφατα έδωσε η ξαδέρφη μου που ήρθε από Αμερική, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να έχει το πτυχίο γιατί το ζητούσαν ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα για να κάνει μεταπτυχιακό (ασχέτως που ζει στην Αμερική όλη της την ζωή και πρώτη της γλώσσας είναι τα αγγλικά) και δε δήλωσε κανέναν. Καλή επιτυχία!
 16. Πριν κάποια χρόνια είχα περάσει από interview στο Owly. Αν και δε συνεργαστήκαμε, μου άφησαν μια πολύ θετική εντύπωση. Απ'ό,τι θυμάμαι, οι ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια. Η κοπέλα είναι εκπαιδευτικός και ο αδερφός της διαχειρίζεται (και είχε σπουδάσει κάτι αντίστοιχο κιόλας) τα οικονομικά. Αν μιλάμε για παιδί άνω των 4 ετών, ας περιμένετε πριν καταλήξετε, μιας που συζητιέται πολύ εντόνως να γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευση και των προνηπίων. Θα είστε καλυμμένοι βέβαια, αν επιλέξετε ένα παιδικό σταθμό, που θα έχει και νηπιακά τμήματα που ανήκουν στο ΥΠΕΠΘ, γιατί τότε θα σας καλύψει, ακόμα κι αν τα προνήπια χρειαστεί να λάβουν υποχρεωτικά εκπαίδευση, κατά το καινούριο σχολικό έτος.
 17. Bilingual kindergarten teacher is looking for 1-6 children to creatively fill their time together. There is the potential for: creative games, since she was taught to work like that at the University she's graduated from (University of Athens - Department of Early Childhood Education) dealing with new technologies and robotics, since she is currently being taught to work with ICT at her Master Degree classes (University of Athens & TEI of Piraeus - Information and Communications Technology in Education) learning English through play, since it's her own belief that the best way for a human (younger or older) to learn, is through play. Her favourite preschool age is 2-6. She can travel all around North and East Attica, since she has her own car and she would like to meet you all during day hours (08.00-14.00), since she works as an ESL teacher during the rest of the day and at the same time, she has classes to get her Master Degree in ICTEE If you liked her, tell your parents to send her a private message! See you soon!
 18. ChristinaESL

  Yasmim

  Γενικότερα, αλλάζοντας τις ορμόνες στο σώμα σου, είναι άγνωστο ποια πράγματα θα αλλάξουν αρχικά. Γι αυτό και πολλές φορές οι γυναικολόγοι κάνουν "δοκιμές" μέχρι να καταλήξουν με την πελάτισσά τους στο χάπι που ταιριάζει στην κάθε μία. Οπότε ναι, τίποτα δεν είναι "μη φυσιολογικό", όταν ξεκινάς τη λήψη αντισυλληπτικών. Συχνά έχω ακούσει από γυναίκες να λένε ότι στους πρώτους μήνες χρήσης αντισυλληπτικών μεγάλωσε σε μέρες η διάρκεια της περιόδου τους, αλλά μειώθηκε υπερβολικά η ροή. Ωστόσο, καλό θα ήταν, αφού ήδη σου έχουν προκαλέσει κάποιο άγχος και ερωτήσεις, να μιλήσεις με το γυναικολόγο/ενδοκρινολόγο που στα σύστησε. Αυτός, γνωρίζοντας το ιστορικό σου θα σου πει πώς να κινηθείς (να τα κόψεις και να δοκιμάσεις στον επόμενο κύκλο σου με άλλη δόση, να τα συνεχίσεις, να διακόψεις γενικότερα τη χρήση χαπιού κτλ)
 19. Καλώς τη Γιάννα! Για αρχή να σου πω ότι τα "κοροϊδευτικά" σχόλια πηγάζουν από το πόσο δικαίωμα έχουν πάρει οι γύρω σου (και όχι απαραίτητα πόσο δικαίωμα τους έχεις δώσει). Ωστόσο, το γεγονός ότι αφήνεις κάτι τέτοιο να σε ενοχλήσει, δείχνει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τους αφήνεις να πουν τη γνώμη τους γιατί αισθάνονται ότι η γνώμη τους μετράει. Ακόμα και περισσότερα κιλά να είχες για να μην ακούς τα σχόλια τύπου "αν η γυναίκα δεν έχει πιασίματα" κτλ, θα άκουγες σχόλια τύπου "χάσε κανένα κιλό" ή "ωπ! κοίτα! έχεις ψωμάκια". Οι άνθρωποι κάνουν πάντα αυτό που καλύπτει τη δική τους ανασφάλεια: προσπαθούν να μειώσουν τους άλλους, για να φανούν καλύτεροι σε οτιδήποτε. Αυτό δε σημαίνει πάντα ότι είναι κακοί (είτε αυτοί, είτε οι προθέσεις τους), αλλά δε γίνεται να σε επηρεάζει η γνώμη των άλλων για πάντα. Όσο ήμουν στο σχολείο, καθώς και τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής, ήμουν αρκετά γυμνασμένη. Έπαιζα μπάσκετ από 7 έως 24 χρονών. Όλα αυτά, σε μία εποχή που το γυμνασμένο σώμα στις γυναίκες δεν ήταν τόσο διαδεδομένο/αποδεκτό. Ποτέ δεν ήμουν αυτή λοιπόν που θα φόραγε τα πολύ γυναικεία ρούχα, όχι γιατί ένιωθα ότι δε μου πάνε στο σώμα, αλλά επειδή ένιωθα ότι δεν πάνε στην...προσωπικότητά μου. Το να σταματήσω το μπάσκετ για να αρέσω πιο πολύ στις φίλες μου ή στα αγόρια στο σχολείο μου, δεν υπήρξε ποτέ ως σκέψη. Μη φανταστείς ότι ήμουν κάτι εξωπραγματικό... Μπάσκετ έπαιζα, δεν έκανα bodybuilding... Ωστόσο όσοι ήθελαν να βρουν κάτι να πουν, όσο δεν έβρισκαν ασχολούνταν με αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δε με επηρέαζε και ποτέ. Πάντα είχα 2-3 φίλους στα εκάστοτε σχολεία και δεν ήμουν ποτέ η πιο δημοφιλής, χωρίς να με ενοχλεί. Το αποτέλεσμα; Στα 28 μας, στο reunion της τάξης μου, εισέπραξα αντίστοιχα σχόλια, από κορίτσια που μόνιμα απέφευγαν μέχρι και τη γυμναστική στο σχολείο. Μη φανταστείς ότι είμαι κανένα μοντέλο, αλλά μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τον αθλητισμό, το σώμα μου έχει διαμορφωθεί "κάπως". Μέσα σε όλα ακούστηκε και το ότι θα λιώνω στα μασάζ και τις αδυνατιστικές κρέμες. Να σημειώσω ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση πήγα με blue jean και ένα μπλουζάκι, την ώρα που είχαμε εκπλήξεις γόβας στιλέτο και βραδινού φορέματος. Όταν μεταφέρθηκαν τέτοιου είδους σχόλια, από τη μία χάρηκα και από την άλλη λυπήθηκα. Χάρηκα γιατί θεωρώ το σώμα μου αξιόλογο για την ηλικία μου και για τους ρυθμούς της ζωής μου που δε μου επιτρέπουν να αθληθώ σε επαγγελματικό επίπεδο πια, αλλά λυπήθηκα γιατί ήξερα ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που το κόμπλεξ των άλλων θα το υιοθετήσουν και θα το κάνουν δικό τους. Όπως εσύ για παράδειγμα. Γιατί το να μου πεις ότι δε σου αρέσει το σώμα σου είναι ένα πράγμα, αλλά το να μου πεις ότι δεν αρέσει στους άλλους, γι αυτό περιορίζεις το τι θα φορέσεις με βάση το τι θα σε κάνει να σχολιαστείς λιγότερο είναι άλλο πράγμα. Απαντώντας στην τελευταία σου ερώτηση, ανά το κόσμο υπάρχει μια διαταραχή που λέγεται δυσμορφοβία, ωστόσο δε νομίζω ότι έχεις να την φοβάσαι. Πιο πολύ θεωρώ ότι είσαι επιρρεπής στη γνώμη των άλλων, παρά "κομπλεξική" όπως λες και στον τίτλο του ποστ σου. Προσπάθησε να αγαπήσεις αυτό που έχεις, γιατί θα το έχεις για πάντα. Το σώμα σου είναι αυτό που θα σε σηκώνει και το μυαλό σου αυτό που θα πρέπει να το υποστηρίζει. Μην αφήνεις τους άλλους να κάνουν "κουμάντο" στο συναισθηματικό σου σύνολο. Όλοι έχουμε κάτι, το οποίο θα μας άρεσε να το αλλάξουμε (και όχι μόνο ένα), ακόμα και οι γυναίκες στις φωτογραφίες των περιοδικών. Ωστόσο, πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου, ότι αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου και δεν αγαπήσεις το σώμα σου, κανείς δε θα το κάνει για σένα. Όλα αυτά που περιγράφεις (τα σχόλια των γύρω σου και η δική σου προσωπική άποψη) είναι ένας φαύλος κύκλος. Ένα από τα δύο πρέπει να αλλάξει και νομίζω ότι είναι προφανές ποιο από τα δύο είναι στα δικά σου χέρια.