Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

ChristinaESL

Registered Users
 • Posts

  247
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ChristinaESL last won the day on August 21 2018

ChristinaESL had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Chalandri
 • Interests
  Basketball
  Cooking
  Rock climbing
  STEAM
  Robotics
  ICT
  Programming

Converted

 • Περιοχή
  Αγία Παρασκευή
 • Χόμπι και Ελεύθερος χρόνος
  Ποδηλασία, Κολύμπι, Ζωγραφική, Μουσική
 • Επάγγελμα
  Καθηγήτρια Αγγλικών - Νηπιαγωγός.
  M.Sc. Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση
  Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ.
  Brussels' American School.
 • Έχω εμπειρία/γνώσεις σε:
  Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ChristinaESL's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

17

Reputation

 1. Καλησπέρα και από μένα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με δύο βιταμίνες στις οποίες βρέθηκε ότι έχω έλλειψη στο παρελθόν. Πριν αρκετό καιρό, σε τυχαίες εξετάσεις (κατά τις οποίες ανακαλύφθηκε και το δικό μου αυτοάνοσο) η Β12 μου βρέθηκε σε διψήφιο αριθμό. Αφού το έψαξα αρκετά, αποδείχθηκε ότι έχω χαμηλό αριθμό αντισωμάτων ενδογενούς παράγοντα. Με υπογλωσσια συμπληρώματα, ανέβηκε αρκετά. Θεωρείτε ότι θα έπρεπε να σταματήσω τα συμπληρώματα και να ζητήσω ενέσιμη συμπλήρωση της Β12 λόγω των αντισωμάτων; Υπάρχει περίπτωση, αυτή η άνοδος να ήταν "πλασματική"; (σημείωση: καταναλώνω μεγάλη ποσότητα τροφών που είναι πλούσιες σε Β12 και η διατροφή μου είναι "υπερβολικά" ισορροπημένη) Επίσης, είχα έλλειψη βιταμίνης D, η οποία συνδέεται με την εμφάνιση του αυτοάνοσου που αναφέρω παραπάνω. Διορθώθηκε με λήψη συμπληρωμάτων (25,000IU) την εβδομάδα. Όταν έφτασε σε επιθυμητά επίπεδα, μου προτάθηκε να συνεχίσω με 1,200IU την ημέρα. Η D μου όμως έπεσε πάλι. Ενδοκρινολόγος μου πρότεινε να παίρνω 2,000 και νευρολόγος 4,000. Συμφωνώ με τις υψηλές δόσεις D3 (γνωρίζω και ανθρώπους που λαμβάνουν πολύ υψηλότερες δόσεις στα πλαίσια θεραπευτικού πρωτόκολλου). Αλλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν κίνδυνοι που μπορεί να προκληθούν από αυτές τις δόσεις και τι μπορώ να κάνω για να το ελέγχω (και κάθε πότε). Τέλος, ήθελα να μάθω αν κάποιος με MTHFR C667T πρέπει να προσέχει κάτι συγκεκριμένο ή να επαναλαμβάνει συγκεκριμένες εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο έλεγχος της ομοκυστεΐνης είναι αρκετός; Τις παραπάνω ανησυχίες τις έχω συζητήσει με προσωπικούς μου ιατρούς αλλά θα ήθελα την άποψη ενός αιματολογου. Δυστυχώς η επίσκεψή μου σε συνάδελφό σας πριν μερικές εβδομάδες, με απογοήτευσε καθώς εστίασε στην άποψη που κι εγώ η ίδια είχα πριν από λίγο καιρό, ότι όταν κάποιος έχει μια ισορροπημένη διατροφή δε θα χρειαστεί ποτέ συμπληρώματα. Βλέποντας όμως τον οργανισμό μου να "καταναλώνει" πέραν του αναμενόμενου κάποιες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και γνωρίζοντας πολύ καλά πόσο προσεκτικά σχεδιασμένη είναι η διατροφή μου, καθώς ασχολούμαι με άθλημα υψηλής έντασης, δυστυχώς πλέον δεν ασπάζομαι αυτήν την άποψη. Η διατροφή είναι η αρχή, αλλά πλέον δεν αρκεί μόνο αυτή. Περιμένω σχόλιά σας με μεγάλη αγωνία! Σας ευχαριστώ πολύ!
 2. Καλησπέρα, Αν κάποιοι από εσάς έχουν παιδιά 4-6 ετών, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία, θα μπορούσατε να μου στείλετε ένα μήνυμα για την εμπειρία σας με τη διδασκαλία των αγγλικών ως ξένη γλώσσα στα σχολεία;

 3. Διαφημίσεις

 4. Ζητείται καθηγήτρια Γερμανικών για ιδιαίτερα μαθήματα σε δύο αδέρφια (11 και 13 ετών) στην περιοχή του Χαλανδρίου. Απαραίτητο πτυχίο στη Γερμανική Γλώσσα ή native speaker με πτυχίο στον τομέα των Παιδαγωγικών. Συνεργασία από Σεπτέμβρη.
 5. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά σε όλες! Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος να προτείνει κάποια κυρία που να έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για την καθαριότητα του σπιτιού και να είναι ευχαριστημένος. Αφορά σε σπίτι στο Χαλάνδρι. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοια υπηρεσία και με αγχώνει πραγματικά το γεγονός να εμπιστευτώ κάποιον "ξένο" στο σπίτι μου. Επίσης, είμαι και ελαφρώς υποχόνδρια, οπότε δεν ξέρω αν θα αποτελέσει λύση τελικά.
 6. Μακάρι να βγει βολικό Σε κάθε περίπτωση, αν είναι κάτι επώνυμο, κοιτάξτε και για διαδικτυακή αγορά (δε θα συμβούλευα αγορά αντικειμένου που δεν μπορείς να δεις/πιάσεις μέσω ίντερνετ αν δεν είναι μιας αξιόπιστης μάρκας). Έτσι κι αλλιώς, τώρα πια δεν αργούν και πολύ να σταλούν! Ελπίζω να αξίζει τον κόπο!
 7. Περισσότερες λεπτομέριες για εμένα και τη δουλειά μου, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://christinamarstr.wixsite.com/steps Καλή σχολική χρονιά!
 8. Καλησπέρα και πάλι! Η μαμά με ενημέρωσε ότι ήταν της εταιρείας Thermos και το είχε αγοράσει από το εξωτερικό αλλά έχει δει αντίστοιχα στο ebay και σε μια εταιρεία που θα σας στείλω σε μήνυμα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Καλή σχολική χρονιά!
 9. Έχετε σκεφτεί πόσοι διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν σήμερα, για να μάθει ένα παιδί μία ξένη γλώσσα;
 10. Γεια σου και πάλι! Τη Δευτέρα επιστρέφουμε και θα δω τους γονείς να τους ρωτήσω. Πάντως, αν λέει ότι διατηρεί τη θερμοκρασία για 2 ώρες, πολύ πιθανό να εννοεί την αρχική θερμοκρασία του φαγητού, οπότε και ώρες μετά, λογικά θα είναι καλή θερμοκρασία. Δεν το γνωρίζω, απλά αυτό μας είπαν εμάς για την κανάτα του καφέ (καταλαβαίνω ότι είναι άκυρο το παράδειγμα - συγγνώμη) και τελικά ο καφές είναι ζεστός ώωωωωωωωωρες μετά (αν και αλλοιώνεται η γεύση, αλλά πιστεύω πως δεν έχει σχέση με το δοχείο, αλλά με το περιεχόμενο). Θα σας έχω νέα από βδομάδα!
 11. Για όλους είναι ένα τρελό θέαμα να βλέπεις την απότομη ανάπτυξη και σε τέτοιες ηλικίες μιλάμε για καθημερινή ανάπτυξη δεξιοτήτων! Κάθε μέρα μπορεί να τα κοιτάς και να θεωρείς ότι ήταν άλλο παιδί την προηγούμενη! Με γοητεύουν αυτές οι ηλικίες! Έζησα τα ανίψια μου και τρελάθηκα τελείως. Ζω τους μαθητές μου κάθε χρόνο και δεν ξέρω πώς να συγκρατήσω το δέος μου. Δεν ξέρω αν γίνω μαμά τι θα πρωτοσώσω. Χαχαχαχα Όλα θα τα ξεμπερδέψει σιγά σιγά. Οι καθημερινές ασκήσεις πιστεύω ότι θα βοηθήσουν, γιατί και σαν παιχνιδάκι θα το δει και βοηθούν πάρα πολύ στη μνήμη, την ταύτιση και τη μίμηση που τελικά γίνεται κάτι αυθόρμητο και εύκολο. Καλή επιτυχία και πολλές πολλές χαρές!
 12. Όλα αυτά ακούγονται φυσιολογικά για παιδάκια τόσο μικρής ηλικίας. Σίγουρα κάποιες "ασκήσεις" μπορούν να βοηθήσουν, αλλά έτσι κι αλλιώς όλα θα έρθουν σιγά σιγά. Όσο διαβάζουμε και μιλάμε στα παιδιά μας, τόσο πιο γρήγορα και δυνατά θα δημιουργούνται οι συνάψεις. Ωστόσο, αν για κάποιο λόγο ανησυχείτε, καλό θα ήταν να γίνει μια επίσκεψη σε αναπτυξιολόγο ή λογοθεραπευτή, ώστε να έχετε και την επίσημη άποψη ενός επαγγελματία. Από εκεί και πέρα, όπως όταν διδάσκεις και μια ξένη γλώσσα σε μικρά παιδιά, οι κινήσεις παίζουν τρομερό ρόλο στο πόσο εύκολα θα αφομοιώσουν κάποια πράγματα (και μέσω μίμησης). Μπορείτε να δείχνετε τις λέξεις τις οποίες φαίνεται να μπερδεύουν το μικρό παιδί (εγώ, εσύ κτλ) ή να βάλετε στο πρόγραμμα κάποιες ασκήσεις TPR (total physical response) τις οποίες θα κάνετε όσο συχνά θέλετε με λέξεις ή φράσεις που θα βοηθήσουν το παιδί να μάθει και να τις θυμηθεί μέσω κίνησης. Καλή επιτυχία
×
×
 • Create New...