Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομιλία - ανάπτυξη της ομιλίας σε παιδιά κάτω των 3 ετών

Recommended Posts

ελαφρως ασχετο.

εχω δει οτι ο Β επειδη βλεπει ποσο τον επισκιαζει η Α στην ομιλια και οτι καταλαβαινει οτι δε τα λεει σωστα πολλες φορες δισταζει να πει κατι για αυτο και μονο το λογο!

Τωρα στο ποιματακι μας, βλεπεις ενα παιδακι που τρεχει να πει και το επομενο 4στιχο (παροτι δεν ειναι το δικο του) και απο την αλλη ο Β λεει συλλαβουλες.

Παρολα αυτα ειδα οτι εχει ψευτοαποστηθισει μεσα του και τα 2 τετραστιχα!

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 994
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γατούλα μπράβο σας! πιστεύω ότι ο Β επηρεάζεται θετικά από την Α πάντως.

Είδες πόσο γρήγορη εξέλιξη έχουν;;

Λένε κάτι κουφά ώρες ώρες! μου λέει εήμερα το πρωϊ ο Δημητράκης : μαμούλα μάκυναν μαλλιά! α κόπουμε!:shock::shock:

Γστούλα, συνήθως τα αγόρια, αργούν περισσότερο να μιλήσουν, οπότε ένας λόγος είναι αυτός. Δεύτερον, είναι δίδυμα, οπότε λογικό να ανταγωνίζονται. Το έχω και εγώ με τις δικές μου, αλλά μην φοβάσαι. Θα μιλήσει μια χαρά. Δώστε του την δέουσα προσοχή όταν μιλάει, και προσπάθησε να μην επιτρέπεις στην Α να τον διακόπτει και να πετάγεται. Πες της ότι μιλάμε με την σειρά, εγώ αυτό έκανα και κάνω. Και το λένε πλέον μόνες τους! "Με τη σειρά παρακαλώ"!:wink:

Ασχετο. Αυτό το Α και Β με τα δίδυμα, πλάκα δεν έχει?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

ιδας μου η μαια

εχει (χομα) αανο

..μεση.....μενοοοο

ενα...καταποοοο αβοοοοοοοοοοοοοοο

μεταφραση

της πατριδας μου η σημαια

εχει χρωμα γαλανο

και στη μεση χαραγμενο

ενα κατασπρο σταυρο!

kKZUp2.png

1 μήνα και μία βδομάδα έχουν διαφορά τα μικρά μας? Εγώ γέννησα 12 Νοέμβριου 2007, άρα, μέσα Δεκέμβρη? Χριστουγεννιάτικα εντελώς!!:P

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

χαχαχχα μονο που ειναι αναποδα, ο Β ειναι το διδυμο Α και η Α ειναι το διδυμο Β!

στη λογοθεραπεια παμε ολοι παρεα και αρκετα ειμαστε μαζι

στο πρωτο μαθημα αυτη ολο μιλαγε

τωρα μονο ακουει

του ειπε καμια κατοσταρια λεξεις εχτες

ολες τις ελεγε

σε καποια συμφωνα και γραμματα κολλαει

21 δεκεμβρη!

kKZUp2.png

Δεν είναι φοβερο, πόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα τώρα στα τρία από ότι πέρισυ πχ στα 2? Εγώ μόνη μου δεν τις πήγαινα πουθενά, γιατί μία φορά το έκανα και έφυγε η μία δεξιά, η άλλη αριστερά, και εγώ..... καταλαβαίνεις. Τώρα πια, ακούνε.

TbSdp2.png

ειναι στο παιδι σιγουρα και ποσο σε ακουει

εγω πχ θα περπατησω στο πεζοδρομιο χωρις να τα κρατησω (της γειτονιας, οχι οπουδηποτε)

η τουλαχιστον κρατωντας μονο τον Β γιατι του εχω αρκετα λιγοτερη εμπιστοσυνη

εχουμε δρομο μπροστα μας!

kKZUp2.png

Ά, καλά. Τώρα πρόσεξα τα ονόματα. Εξου το Α και Β.:D

Και εγώ νόμιζα ότι είναι της κλινικής, ξέρεις! :lol:

Δρόμο αν έχουμε λέει. Αλλά ωραίο. Νάμαστε καλά να τα καμαρώνουμε. Και να αντέχουμε.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Είπα και εγώ. Ακόμα έτσι τα λες...:roll:

TbSdp2.png

Ell, πότε γεννήθηκε η δική σου? Στο ticker σου λέει σε 5 μέρες γίνεται 2? Ε, σε 9 εμένα γίνονται 3. Σκορπιουδάκι ε?

Για την διγλωσία, γιατί την αποφεύγεις? Εγώ από εμπειρία με τα παιδιά του αδελφού μου που η γυναίκα του είναι Αγγλίδα, και πάντα αγγλικά μίλαγε στα μωρά από την μέρα που γεννήθηκαν, δεν είδα κανένα από τα 3 παιδιά του να μπερδεύονται ή να αργούν να μιλήσουν, το αντίθετο. Στόμα, άστα να πάνε. Και σε 2 γλώσσες. :lol::lol:

7 Νοεμβρη εχουμε γενεθλια, 12 εχουν τα παιδια της νονας μας. Ρε συ πολλοι σκορπιοι μαζευτηκαν! Κοιτα την διγλωσσια την φοβαμαι αν και δεν μπορω να την αποφυγω γιατι ειμαι εγω η διγλωσση. Και κατα βαση σκεφτομαι στα Αγγλικα τις περισσοτερες φορες οποτε μου ξεφευγουν πραγματα. Αλλα επειδη μου ειπαν οχι ο ιδιος γονιος 2 γλωσσες προσπαθω πρωτα τα Ελληνικα και μετα τα Αγγλικα. Μιλαω και Αγγλικα και της λεω πραγματα πως λεγονται στα Αγγλικα οποτε μερικα τα προτιμαει Αγγλικα. Αντι ροζ λεει pink ή αντι πουλι μπορει να πει bir =bird .....αλλα δεν θελω να την μπλεξω. Παντως σιγουρα καταλαβαινει τα Αγγλικα οτι της 'ανηκουν' γιατι οποτε βλεπουμε dvd (παντα Αγγλικα) μιμητε οτι ακουει-οπως και στα Ελληνικα.......θα δουμε δεν ξερω......ειμαι λιγο φιδωλη σε αυτο.......:(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Το όχι 2 γλώσσες γενικά ισχύει, αλλά νομίζω με την έννοια του να μην μιλάς κάπως έτσι: "Do you want a μήλο μωρό μου" :lol:

Επίσης τα άτιμα, καταλαβαίνουν από μικρά ποιός μιλά μία γλώσσα και ποιός όχι. Εμένα με τρέλαιναν στις αγγλικούρες, την γιαγιά τους σπάνια τους ξέφευγε! Τι σου είναι ο παιδικός εγκέφαλος. Καμμία σχέση με το δικό μας....

TbSdp2.png

Καλημέρα!! Σήμερα ξύπνησα δίπλα στην κόρη μου μ'αυτό:

Ήθε το Θινόπωλο

Πέτουνε τα φύλα

Η βοχούλα άλχιθε

Τα πουλάκια φέγουν.

Ήθε το Θινόπωλο

Πέτουνε τα φύλα

Ο πουγίτηθ έλημοθ

Λίγα τσιχουλάκια.

Και κλάμα η μανούλα...................

Χαζομαμά...!!!:D

Εμένα στις 28 Οκτωβρίου μου τραγούδισαν όλο το "βάζει ο Ντούτσε τη στολή του"!! και τώρα τραγουδάνε το jingle bells! αλλά μόνο το ρεφρέν ακόμα. Εχουμε δρόμο να διανύσουμε.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Ξέρεις τι? 2 βράδυα σερί (Δευτέρα & Τρίτη) δεν κοιμηθήκαμε γιατί βγαίνει ένα δοντάκι από τα πίσω κάτω. Ψες κοιμήθηκε το πουλάκι μου από τις 8 μέχρι τις 5.30 και ξύπνησε τραγουδώντας.

Μπουχουχουουουουου.................. Ακόμα κλαίωωωωωω....

Ωχ, ωχ, αυτά τα πίσω δόντια, εμάς μας ταλαιπώρησαν πολύ. Γκρίνια, ξύπνημα το βράδυ κλπ. Υπομονή. Ελπίζω να το περάσετε πιο εύκολα. Ισως αν λέγατε τραγουδάκια!!

TbSdp2.png

Ωχ, ωχ, αυτά τα πίσω δόντια, εμάς μας ταλαιπώρησαν πολύ. Γκρίνια, ξύπνημα το βράδυ κλπ. Υπομονή. Ελπίζω να το περάσετε πιο εύκολα. Ισως αν λέγατε τραγουδάκια!!

Σ'ευχαριστώ πολύ!!

Λοιπον ερχομαι να ρωτησω κορες και υιοι.....μιλησα και σε μια δασκαλα παιδικου και μου ειπε οτι ειναι πολυ φυσιολογικη μη μικρη αλλα ως πρωτομανα ανησυχω και ειπα να ρωτησω αποψεις. Λοιπον μιλαμε κανονικα. Κανουμε προτασουλες ανω των των τεσσαρων λεξεων καποιες φορες (το εχω γραψει και φαιςμπουκ λεμε τοσο περιφανη μανα) 'μαμουνια οσχι πανω το μαμα' = 'μαιμουδες οχι πανω στην μαμα'......ΑΛΛΑ δεν χηρσιμοποιουμε τις κλισεις σωστααααα........δλδ.....εχουμε τη κοκκινη, το μπλε, τη πρασινο, τη κιτρινο (ξεχωριζει τα χρωματα αλλα καμια φορα τα μπερδευει ακομα). Το μαμα, το φουλα (αδερφουλα), το μπαμπα, το μπαμπονι (μπαλονι). Τη σπιτι, το παπακι, το τουτου, το μπανανα, τη μηλο......κ.ο.κ Δηλαδη λεξιλογιο εχει μπολικο. Τα συνδιαζει σε προτασεις. Γινεται πληρως κατανοητη απο μενα αν και για αλλους καποιες λεξεις δεν ακουγονται τοσο καθαρα. Χρησιμοποιει και Αγγλικα αλλα οχι τοσο συχνα (διγλωσσο περιβαλλον ΑΛΛΑ κρατιεμαι να μην μιλαω πολυ Αγγλικα για να εμπεδωσει πρωτα καλα τα Ελληνικα. Αλλα ξεφευγει καποιες φορες και εχει πιασει οτι και αυτη ειναι 'δικη μας' γλωσσα. Αντιδραει δλδ σε αυτη και την μιμητε οταν την ακουει). Δηλαδη λεει και 'οχι' και 'no' αν δεν θελει κατι. Αλλα τα κλινει λαθος. Η δασκαλα μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικοτατη για την ηλικια της. Θελω και αλλες γνωμες. Φτιαχνει αυτο ετσι?.....εννοω με τις κλισεις. Και ΜΗ με θεωρειτε υπερβολικη. Απλα ανησυχω. Δεν εχω εμπειρια και δεν ξερω......

Ευχαριστω..........

βρε κοριτσάκι....

μην σε ακούσει καμμιά μαμά που έχει πραγματικά το παιδάκι της πρόβλημα γιατί θα σε δείρει!

σε πειράζω οκ?

άλλα δίχρονα δεν μιλάνε καν!!!!!

και αποθηλασε επιτελους!

και μένα δεν φτιάχνει από μόνη της σωστά τις κλισεις..

αλλά την διορθώνω για να το καταλαβει...

αυτά είναι ρουφήχτρες τώρα ότι τους λέμε το μαθαίνουν..

γιαυτό πρέπει να τους μιλάμε εμείς σωστά και καθαρά!!

και αποθηλασε επιτελους!

skek, τι γλυκό....

Λοιπόν ο δικός μου ο μικρός είναι 2 και 3 μηνών και λέει μόνο αγκιούν, αϊγκιουγκιούν, αγκίχχχχ, όσι, μπλιάχ, μαμά, μπαμπά, Νιάν'ννν (Γιάννης), Νιάν'ννν (Νίκος), νιαν (νάνι), ιν'ννν - ιν'νννν (γάτος), μπάβου (σκύλος), θέω γάα, θέω μπάν'ννν... αλλά δεν ανησυχώ, έτσι έκαναν και οι μεγάλοι μου.

το αιγκιουγκιουν μεταφραση????? χιχιχιιχιχιιχιχι

η πλακα ειναι μερικες φορες δε καταλαβαινω τι λεει ο Β και ρωταω την Α ...τι λεει????? και μου μεταφραζει η σκατουλα!

kKZUp2.png

σκεκ δε πιστευω να ανησυχεις για την ομιλια της κορης σου εεεεε?

αχ αυτος ο Ντουτσε! οσες ακουσαν την Α να το λεει στο φεις, πεθαναν!!!!!

Όχι δε ανησυχώ αλλά με εξέπληξε ευχάριστα γιατί δεν μου πέταξε τίποτα μέχρι τώρα για αυτο το τραγούδι και το είπε τσούκου τσούκου όλο. Είναι από αυτά που σου έρχονται χωρίς να τα περιμένεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...