Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομιλία - ανάπτυξη της ομιλίας σε παιδιά κάτω των 3 ετών

Recommended Posts

Καλα απλα? Τελεια :D Εμεις κανουμε τα 2/3 :lol::lol:

Σε ευχαριστω για την απαντηση elenik μου!! :-D:grin:

Φαίη μου γλυκιά, το υπέροχο πλασματάκι σου καταλαβαίνει τα πάντα, λειτουργεί άψογα, λεει λογάκια, και δε χρειάζεται να ανησυχείς για την ομιλία της. Θα τα πει όλα στο χρόνο της. Εχεις σκεφτεί να τη στείλεις σταθμό απο Σεπτέμβριο? Νομίζω θα βοηθήσει. Πάντως είναι ένα αστέρι το Μαράκι, γι' αυτό άλλωστε κόβει φλέβα για χάρη της ο Τατής...:-)

Ναι, λουκομανουλα! Θα παει σιγουρα.. Τωρα (Μαϊο) θα κανουμε τις αιτησεις μας στο δημοσιο και αν μας ριξουν ακυρο, θα παει ιδιωτικο! Οπως και να εχει δηλαδη, θα παει σχολειο! ;)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 994
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να κάνω μια χαζή ερώτηση;

Πότε θεωρούμε ότι το παιδί άρχισε να μιλάει; Όταν πει "μαμά" "μπαμπά"; Όταν λέει απλά λέξεις; όταν κάνει προτάσεις 2 λέξεων, 3 λέξεων;

Ρωτάω για να καταλάω τι εννοούν, όταν λένε ότι το παιδί μίλησε στα 2,5 ή στα 3.

στη δικια μας περιπτωση μαρκελα, ας πουμε, στον ελεγχο των 2,5 τον βρηκε η αναπτυξιολογος πισω μονο στο θεμα προταση, οτι επρεπε ηδη να κανει προτασεις με 3 λεξεις.

Το καλυψε στα 3 και ειναι πλεον πολυ κοντα σε αυτα που πρπει να κανει ενα παιδακι 3 χρονων (αλλα και τον βοηθαω με λογοθεραπειες)

kKZUp2.png

Mπηκα να πω τα φρεσκα νεα μας, ο Μαριος δυο εβδομαδες πριν τα δευτερα γενεθλια του ξαφνικα πατησε το κουμπι και πηρε μπρος!!!!! Λεει αρκετα καθαρα πολλες κουβεντες οχι προτασεις ακομα εχουμε μελλον αλλα λεει οτι λεμε ολες τις λεξεις, καποιες ολοσωστες καποιες τις καταλαβαινω εγω μονο.

Σημασια εχει οτι ξαφνικα πηρε μπρος και ειναι υπεροχο να προσπαθεις να επικοινωνησεις μαζι του με λεξουλες και οχι με γκρινια συνεχεια. Τωρα δεν ξερω αν συνδεεται αλλα την περιοδοπου μιλησε αποφασισε να κοιμηθει και ολοκληρη νυχτα μετα απο δυο χρονια απο την ημερα που γεννηθηκε. Τεραστιες αλλαγες!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Mπηκα να πω τα φρεσκα νεα μας, ο Μαριος δυο εβδομαδες πριν τα δευτερα γενεθλια του ξαφνικα πατησε το κουμπι και πηρε μπρος!!!!! Λεει αρκετα καθαρα πολλες κουβεντες οχι προτασεις ακομα εχουμε μελλον αλλα λεει οτι λεμε ολες τις λεξεις, καποιες ολοσωστες καποιες τις καταλαβαινω εγω μονο.

Σημασια εχει οτι ξαφνικα πηρε μπρος και ειναι υπεροχο να προσπαθεις να επικοινωνησεις μαζι του με λεξουλες και οχι με γκρινια συνεχεια. Τωρα δεν ξερω αν συνδεεται αλλα την περιοδοπου μιλησε αποφασισε να κοιμηθει και ολοκληρη νυχτα μετα απο δυο χρονια απο την ημερα που γεννηθηκε. Τεραστιες αλλαγες!!!!!!!!!!!!!

Απαπα!!!! Σκόρδα Ειρηνάκι μου!!!!! :-) :-)

γιουπιιιιιιιιιιιιιιι

ετοιμάσου για ωτοασπιδες σε λιγο καιρό..χεχεχε

και αποθηλασε επιτελους!

• 2 εβδομάδες μετά...

Παιδιά εμένα η Ειρηνουλα είναι 19,5 μηνών κ δεν φωνάζει Ούτε Μαμα..μόνο αν της πεις πες Μαμα λέει μα, αν της πεις πες μπαμπά λέει Μπα.. Κτλ.. Σήμερα πήρα τον παιδιατρο κ μου είπε να απευθυνθώ σε παιδοωρλ.. Να κάνω τυμπανογραμμα κ μετα αν δεν δείξει τίποτα να Πάω σε αναπτυξιολογο.. Αγχωθηκα κ δεν ξέρω τι να κάνω. Κατα τα Αλλά τα καταλαβαίνει όλα, θέλω να πιστεύω Ότι απλά τεμπελιαζει..

pX0wp2.png

97l0p3.png

Εμενα ο δικος μου κοριτσια ειναι 13 μηνων και μεχρι πριν ενα μηνα ελεγε μαμα,μπαμπα,παπα τα παπακια ε πηγαμε ελλαδα και εκει ηταν σχεδον ολη μερα με τον μικρο της κουμπαρας μου απο τοτε που ηρθαμε απαπα λεει απου τον παππου νιανια τη γιαγια,αννα την αδερφη μου,αντου το ακαντου απο τα ζουζουνια,ναι το ναι,μπα η μπαλα,παπα τα παπακια και εχουμε και διαφορα ακαταλαβιστηκα που μονο αυτος και τα υπολοιπα παιδακια μπορουν να συνενοηθουν,παντως λενε οτι τα αγορακια γενικα αργουν να μιλησουν

Διαφημίσεις

Εγω πάντως αγχωνομαι, δεν ξέρω αν πρέπει να Πάω την μικρη σε κάποιον ειδικό.... Όταν της κανείς ερωτήσεις απαντάει σε ολες '' ναι'', ξεκάθαρα Αλλά κατα τα Αλλά τίποτα.. Τι να κάνω;;;;;; help!!!!!

pX0wp2.png

97l0p3.png

ειστε πολυ μικρες ακομα

συμηθως αξιολογηση γυρω στα 2,5 και σου γραφει και ακουογραμμα

φυσικα ακουογραμμα μπορεις να κανεις και τωρα γι ανα ησυχασεις

αν σου φαινεται φυσιολογικη πιστεψε το, αν κατι σου κανει κλικ ψαξτο

kKZUp2.png

Thanks!! Εγω πάντως εκλεισα ραντεβού για την άλλη Τετάρτη για τυμπανογραμμα, έτσι για να μου φύγει το άγχος, εύχομαι να είναι όλα Καλα κ η ζουζουνα μου να μην έχει τίποτα κ απλά να τεμπελιαζει..

pX0wp2.png

97l0p3.png

Ο Γιαννης παιδευοταν απο 1 1/2 χρονων με μια ωτιτιδα παντως η οποια είχε μειωσει την ακοη του (ευτυχως τελειωσε αισια το θεμα προσφατα).

Δεν ειχε επηρεασει την ομιλια του αλλα να πω το εξης.

Οταν πηγαινε παιδικο ο Βασιλης ηταν ενα παιδακι που ειχε θεμα με ωτιτιδα. Δεν το πηρε κανεις ειδηση παρα μονο οταν ηταν ηδη μονιμο το θεμα.

Για να σου πει ΩΡΛ μηπως ειδε κατι στα αυτια? Ειχατε ποτε θεμα με ωτιτιδα? (τι στο καλο θα εβλεπε ενα κοκκινο αυτακι ο παιδιατρος)

Παντως 19,5 μηνων δεν ειναι μια ηληκια που θα ψαχνομουνα καν εκτος αν ως μανα ενοιωθα οτι κατι δεν παει καλα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

ποτέ δεν Είχαμε πρόβλημα Ούτε με κρυωμα, δεν μας έχει αρρώστησει ποτέ εκτός απο κάτι συναχακια..μου έβαλε ιδέα ο παιδιατρος κ τώρα αν δεν κάνω εξέταση, θα σκάσω... Πιστεύω να μην είναι τίποτα, Γιατί δεν μου δίνει την εντύπωση παιδιού που δεν ακούει( μόνο αν Κάνει την Κινέζα)... Απαντάει σε ολες τις ερωτήσεις με ένα "ναι", μάλλον για να ξεμπερδευει..

pX0wp2.png

97l0p3.png

• 2 months later...

κοριτσια ο γιος μου ειναι 19,5μηνων ενω ειναι πανεξυπνος και καταλαβαινει τα παντα δεν μιλαει,περα απο μαμα μπαμπα γιαγια παππου ατα μαμ λεει πολυ λιγα..Μου κανει εντυπωση γιατι η κορη στην ηλικια του ελεγε προτασουλες,βεβαια το καθε παιδι ειναι διαφορετικο αλλα εχω αρχισει να ανησυχω μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με την ομιλια του :(

κοριτσια ο γιος μου ειναι 19,5μηνων ενω ειναι πανεξυπνος και καταλαβαινει τα παντα δεν μιλαει,περα απο μαμα μπαμπα γιαγια παππου ατα μαμ λεει πολυ λιγα..Μου κανει εντυπωση γιατι η κορη στην ηλικια του ελεγε προτασουλες,βεβαια το καθε παιδι ειναι διαφορετικο αλλα εχω αρχισει να ανησυχω μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με την ομιλια του :(
καλε ο γιος σου ειναι μια χαρα,τα ανηψακια μου και τα δυο στην ηλικια του γιου σου δεν ελεγαν ουτε μπαμπα ουτε γιαγια ουτε παππου μονο μαμα,εκαναν προτασουλες μετα τα 2 και πιστεψεμε οτι ειναι πολυ εξυπνα παιδακια και τωρα μιλανε 3 γλωσσες,,χαλαρωσε και ειμαι σιγουρη πως ξες πολυ καλα πως ο ρυθμος αναπτυξης ειναι διαφορετικο ακομα και στα αδερφια και δεν εχει να κανει με την εξυπναδα;):Dνα σου ζησουν

Μαρια μου το καταλαβαινω οτι το καθε παιδι ειναι διαφορετικο απλα ειχα συνηθισει αλλιως στην κορη μου και η αληθεια ειναι οτι φοβηθηκα μηπως υπαρχει καποιο προβλημα στην ομιλια του..Σε ποια ηλικια αρχιζουμε να ψαχνουμε αν οντως υπαρχει προβλημα,μετα τα 2λογικα ε?

νομιζω πως η παιδιατρος θα σου πει αν κατι δεν παει καλα..αλλα το ζουζουνι σου θα μιλησει και μετα θα βγαλεις θεμα "πως να σταματησω τον μικρο"...πλακα σου κανω μην με παρεξηγησεις...ειναι νωρις ακομα να αγχωνεσαι ετσι πιστευω αν και δεν ειμαι ειδικος..

Καλημερα σε ολους-ολες,

ειμαι καινουργια στο forum, εχω δυο κοριτσακια, το μεγαλο μου ειναι 2 ετων τα κλεινει σε 15 μερες, και δεν λεει καμια λεξη, ουτε μπαμπα ουτε μαμα... λεει μονο μπα, βα, πα και κοκο (!) δεν εχει προβλημα ακοης πιστευω, αναγνωριζει σχεδον τα παντα, πχ της λες πιασε τη μυτη σου,τα μαλλια σου κτλ και τα δειχνει, τα ξεχωριζει. Οταν θελει κατι δειχνει με το δαχτυλο, πχ τη βρυση αν διψαει. Ο παιδιατρος μου λεει πως δεν ανησυχει (ειχε πει για ακοογραμμα μετα τα 2 αν δεν μιλησει αλλα τι νοημα εχει τη στιγμη που καταλαβαινει ολες τις λεξεις απλα δε τις λεει?) αλλα εγω καθε μερα που περναει και δεν βλεπω καμια προοδο στεναχωριεμαι... ολα τα παιδακια στην ηλικια της λενε εστω μπαμπα, συνειδητα. Πιστευετε οτι πρεπει να απευθυνθω σε αναπτυξιολογο η λογοθεραπευτη? Την ειδικοτητα του αναπτυξιολογου δεν τη γνωριζα τωρα απο εσας το ειδα οτι υπαρχει κατι τετοιο, εχει να κανει με το λογο αυτη, γιατι οσον αφορα την υπολοιπη αναπτυξη της ειναι πολυ καλη... Σας ευχαριστω!

εγω αν ημουν στην θεση σου θα πηγαινα σε αναπτυξιολογο σίγουρα...δεν εχεις να χασεις τίποτα... να σου φυγει και το άγχος βρε παιδι μου

και αποθηλασε επιτελους!

Οι αντρες φαινονται απο την κουνια... Με το μπιρι μπιρι μαλωνουν :lol::lol:

Ενω οι γυναικες βρε παιδακι μου ε μια γλωσοκοπανιαση οπως και να το κανεις την εχουμε.

Δεν συγκρινουμε ποτε γυναικα με αντρα στο μπιρι μπιρι. Ειναι μαχη χαμενη για το "ισχυρο" φυλο :lol::lol:

Οσο για την ηληκια. Πριν τα 3 δεν κουναμε λεμε. Εκτος και αν συνυπαρχουν και αλλα ανησυχητικα (που για να ειμαι ειλικρινης ουτε καν στην ομιλια δεν εχει ο γιος σου). Υπομονη και παραμυθια λεμεεε

Καλημερα σε ολους-ολες,

ειμαι καινουργια στο forum, εχω δυο κοριτσακια, το μεγαλο μου ειναι 2 ετων τα κλεινει σε 15 μερες, και δεν λεει καμια λεξη, ουτε μπαμπα ουτε μαμα... λεει μονο μπα, βα, πα και κοκο (!) δεν εχει προβλημα ακοης πιστευω, αναγνωριζει σχεδον τα παντα, πχ της λες πιασε τη μυτη σου,τα μαλλια σου κτλ και τα δειχνει, τα ξεχωριζει. Οταν θελει κατι δειχνει με το δαχτυλο, πχ τη βρυση αν διψαει. Ο παιδιατρος μου λεει πως δεν ανησυχει (ειχε πει για ακοογραμμα μετα τα 2 αν δεν μιλησει αλλα τι νοημα εχει τη στιγμη που καταλαβαινει ολες τις λεξεις απλα δε τις λεει?) αλλα εγω καθε μερα που περναει και δεν βλεπω καμια προοδο στεναχωριεμαι... ολα τα παιδακια στην ηλικια της λενε εστω μπαμπα, συνειδητα. Πιστευετε οτι πρεπει να απευθυνθω σε αναπτυξιολογο η λογοθεραπευτη? Την ειδικοτητα του αναπτυξιολογου δεν τη γνωριζα τωρα απο εσας το ειδα οτι υπαρχει κατι τετοιο, εχει να κανει με το λογο αυτη, γιατι οσον αφορα την υπολοιπη αναπτυξη της ειναι πολυ καλη... Σας ευχαριστω!

1ον : Στο ακουογραμμα δεν χρειαζεται να πει τι ακουει. Εμας τουλαχιστον μας ελενξαν απο μια γραμμη σαν βουναλακι (βοηθατε οι ειδικοι στο πως λεγονται επιστημονικα αυτα).

2ον: Μηπως η μικρη εχει βολευτει να τα δειχνεις και να μην χρειαστει να τα πει?

Επειδη το μπαμπα (την μαμα την εχουν παντελως χεσμενη :lol: και παντα τελευταια την αφηνουν) μου κινησε την περιεργεια κοιταξα το βιβλιο του Βασιλη . Και αυτος που αργησε να μιλησει αυτο το ειχε πει σε αυτη την ηληκια. (σορυ αλλα δεν εχω αλλο επιστημονικο κριτηριο περαν της συγκρισης - λαθος αλλα αυτο εχω).

Ενα ακουογραμμα θα το εκανα για αρχη και μετα αν ειναι θα περνουσα απο τον αναπτυξιολογο . Αν και αφου καταλαβαινει και δειχνει θα ελεγα οτι το 2ο μαλλον δεν θα σας χρειαστει.

Καμια ωτιτιδα στο ιστορικο εχετε να σε αγχωνουν τα αυτια?

Αυτα θα εκανα εγω με το κριτηριο της μανας απλα. Οπως με το ιδιο κριτηριο δεν θα εμπιστευομουνα τον παιδιατρο σε αυτο το θεμα . Πιο πολυ το ενστικτο μου πια θα ελεγα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...