MarcoPolo

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.677
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

2 Neutral

Περισσότερα για την/τον MarcoPolo

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Kαι έρχομαι να επιβεβαιώσω μετά από έναν μήνα σε Ελληνοαγγλικό σχολείο την Κυρία Βαγγελάτου γιατί πραγματικά δεν πιστεύω στα αυτιά μου παρατηρώντας την εξέλιξη του γιού μου στα Αγγλικα μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα στο σχολείο. Το ξαναέγραψα ότι στο σπίτι δεν μιλάμε Αγγλικά και το παιδί πηγαίνοντας πρώτη δημοτικού γνώριζε μόνο 5 λέξεις αγγλικά. Ένα μήνα και κάτι μετά σε δίγλωσσο περιβάλλον κάνει προτάσεις ολόσωστες και τις χρησιμοποιει στο άσχετο μέσα στην μέρα εκεί που πρέπει με νόημα. Χωρίς να έχουν μπει ακόμα σε γραφή μόνο με το καθημερινό άκουσμα στις ώρες του σχολείου. Σίγουρα είναι και ένα παιδί που τα πιάνει εύκολα αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί το δίγλωσσο τον βοηθά πάρα πολύ. Αυτά από την δική μας εμπειρία μέχρι στιγμής σε δίγλωσσο περιβάλλον.
 2. Diminna ο γιός μου είναι στην ομάδα της Κάρμεν Ρουγγέρη και θα ξεκινήσει και πάλι φέτος είναι αρκετά ώριμο παιδάκι για την ηλικία του παρότι πρώτη δημοτικού και με χαρά να γνωριστούμε και να βοηθήσει όπως μπορεί την κατάσταση. Είναι θετικός και πολύ βοηθητικός ως προς τα άλλα παιδιά και μικρότερα και μεγαλύτερα. Κάνουν εξαιρετική δουλειά εκεί και θα το δεις στην πράξη. Μίλα με την ομάδα της Κάρμεν και τόνισε το θέμα και θα δεις οτι θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Τα κλειστά παιδιά τα βοηθούν ακόμα περισσότερο.Εμείς έχουμε ζητήσει να είμαστε στην ομάδα του Σαββάτου.
 3. ma
  Διαφημίσεις

 4. Yπάρχουν πολλές ιστοριούλες σαν αυτή που κάνουν τα παιδιά να αποτυπώνουν την προφορά και τις λεξούλες
 5. Δεν σου κρύβω ότι και εγώ ήμουν δύσπιστη για το δίγλωσσο αλλά μιας και παίζει να φύγουμε έξω αλλά το παιδί θα ξεκίναγε εδώ δημοτικό, έπρεπε να αποφασίσω τι είναι καλύτερο και έτσι εμπιστεύτηκα ενα International school. Ημασταν και τόσο ευχαριστημένοι από το προηγούμενο σχολείο που πήγε προνήπιο νήπιο με αποτέλεσμα να μας αγχώνει η συνέχεια. Μέχρι στιγμής στο δικό μου παιδί δείχνει το δίγλωσσο να ταιριάζει και να λειτουργεί εξαιρετικά χωρίς να υπάρχει στο δικό μας σπίτι κάποιος native speaker..Είναι νωρίς ακόμα αλλά έχουμε εξαιρετικά δείγματα μέχρι στιγμής. Το παιδί άρχισε να μιλάει Αγγλικά με εκφρασούλες ξαφνικά μέσα στην ημέρα που κατανοεί τι σημαίνουν και τις χρησιμοποιεί εκεί που πρέπει. Και όλο αυτό γίνεται με τέτοιο τρόπο που δεν νιώθει ότι "διαβαζει". Επιπλέον στα Ελληνικά δείχνει υπερβολικά άνετος στον τρόπο που τα μαθαίνουν αλλά ίσως αυτό οφείλεται και στο υψηλό επίπεδο του νηπιαγωγείου που ήταν πριν,πήγε δημοτικό καλά προετοιμασμένος. Εμείς στο σπίτι δεν μιλάμε Αγγλικά,μόνο ίσως όταν δεν θέλαμε να μας καταλαβαίνει ο Μάριος αλλά και αυτό από εδώ και πέρα πάει μάλλον γιατί έχει αρχίσει και πιάνει πολλές κουβέντες χαχαχα. Αυτά στις 2 εβδομάδες σχολείου,θα σου πω νεώτερα στο μέλλον.
 6. Mary Chris σου έγραψα ένα κατεβατό αλλά χάθηκε. Εμείς ψάχνοντας για ιδιωτικό σχολείο για πρώτη δημοτικού και με την πιθανότητα να πρέπει να φύγουμε στο εξωτερικό στο μέλλον καταλήξαμε στο International school of Piraeus. Είναι Ελληνοαγγλικό σχολείο I.B πιστοποιημένο. Πρώτες εντυπώσεις δυο εβδομάδων??? Εξαιρετικές,μιας και το παιδί μου προερχόταν απο ένα νηπιαγωγείο που λάτρευε και φοβόμασταν πως θα πάει η μετάβαση γιατί δεν ήξερε κανέναν. Του αρέσει πάρα πολύ και ρουφάει τα Αγγλικά σαν σφουγγάρι χωρίς κόπο. Τα μαθήματα γίνονται τα μισά στα Ελληνικά και τα μισα στα Αγγλικά αβίαστα με τον τρόπο που λειτουργεί το I.B. Mετά από πολύ ψάξιμο και πολλά σχολεία καταλήξαμε εκεί γιατί μας ενέπνευσε περισσότερο το πρόγραμμα και το γεγονός ότι υπάρχουν αντίστοιχα σχολεία στο εξωτερικό για να συνεχίσει αν φύγουμε. Η συνεχή επαφή με τα Αγγλικά γίνεται τόσο εύκολη στο συγκεκριμένο σχολείο με αποτέλεσμα να έχουμε δει τρομερή εξέλιξη πολύ γρήγορα. Περισσότερα θα έχω να σου πω στην πορεία της χρονιάς. Σε αυτό το σχολείο έχει νήπιο, προνήπιο και παιδικό σταθμό αν σε ενδιαφέρει γιατί μένεις κοντά.
 7. Παιδιά μην γελάτε...Εγώ το έκανα αυτό με το στρώμα γιατί το παιδάκι μου ήταν ο μικρός Μόγλης.Αφού 11 μηνών πήδαγε από όπου μπορείς να φανταστείς και περπάταγε αν δεν επεφτε...είδα και απόειδα που λένε και απτο να μου σκοτωθεί το παιδί κάποια στιγμή κατήργησα την κούνια. Έβαλα το στρώμα κάτω και πολλά μαξιλάρια ασφαλή γύρω γύρω και ηρέμησε το παιδάκι. Επρεπε όμως να βρω μια λύση μόνιμη γιατι θα μέναμε στα πατώματα για πάντα και τελικά αγόρασα κρεβάτι κανονικό χαμηλό και δεν είχε φόβο μετά με τα πηδήματα. Και ήταν μόνο ενός σε ένα τεράστιο κρεβατι αλλα δεν κινδύνευε με αυτό και δεν γινόταν αλλιώς. Εάν έχετε ένα τέτοιο παιδί θα σας βγάλει την πίστη με τα άλματα αλλά στο μέλλον θα εξελιχθεί σε αθλητικό τυπάκι φουλ στην ενέργεια...Τα λεω αυτά γιατί εμείς είμαστε 6μιση χρονών τώρα.... το έχω δει το έργο.
 8. Aπό την στιγμή που κάποιος επιλέγει την ιδιωτική εκπαίδευση ουσιαστικά δεν κοστίζει τίποτα στο κράτος μη χρησιμοποιώντας την δημόσια εκπαίδευση. Αλλά αυτό το περνάμε έτσι και φορολογούμε τα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια, τις σχολές χορού και όλα αυτά που θα έπρεπε να είναι δημόσια αγαθά και να τα παρέχει το κράτος στα παιδιά στο πλαίσιο της παιδείας. Κουκουρούκου μανταλάκια....
 9. Βρε παιδιά η κάθε οικογένεια έχει δικές της προτεραιότητες. Αλλος τις διακοπές για δεν την παλεύει χωρίς αυτές άλλος το πάρτυ, άλλος την εκπαίδευση, άλλος να βγαίνει κάθε Σάββατο, ο καθένας έχει άλλες ανάγκες γιατί πρέπει να απολογηθεί??? Εμείς στο σπίτι μας δεν γιορτάζουμε καμία γιορτή δεν το έχουμε πολύ με τις γιορτές,τα γενέθλια του παιδιού μας όμως είναι αυτό που του δίνει τρελή χαρά και το περιμένει πως και πως. Οπότε για εμάς είναι προτεραιότητα μια φορά τον χρόνο στα γενέθλια του να γιορτάζουμε πραγματικά με την καρδιά μας την γέννηση του όπως θέλει αυτός. Και ναι χαλάμε χρήματα που άλλος μπορεί να τα θεωρεί πολλά αλλά είναι η δική μας προτεραιότητα.Επιπλέον δυο χρονιές που τα κάναμε σπίτι και πιο πολλά χρήματα χαλάσαμε και εγώ δεν ευχαριστήθηκα τίποτα γιατί όταν έσβηνε τα κεράκια κάποιος θυμήθηκε ότι θέλει παγάκια και βρέθηκα στην κουζίνα. Για κάποια άλλη οικογένεια προτεραιότητα είναι κάτι άλλο,επιπλέον σε ένα ώριμο παιδί εξηγείς φέτος μπορούμε να το κάνουμε το μεγάλο πάρτυ του χρόνου θα δουμε αν θα μπορούμε,καταλαβαίνουν τα παιδιά μην τα υποτιμάτε. Και εμένα θυμάται όλα του τα πάρτυ και όσο μεγαλώνει τα καταευχαριστιέται και τα εκτιμάει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον εάν θες να δεις κάποιον υπάρχουν τρόποι δεν είναι ανάγκη να χαλάσεις λεφτά πολλά για οποιαδήποτε έξοδο, απλά στο μυαλό μας κολλάμε με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και κλεινόμαστε ο καθένας στο καβούκι του. Σίγουρα όταν έχεις περισσότερα από ένα παιδί είναι πιο πολλά τα έξοδα και μπαίνεις σε σκέψεις για το πως θα κινηθείς αλλά υπάρχουν λύσεις καλόγουστες και οικονομικές.
 10. Δηλαδή χτύπησε το κουδούνι άγνωστη χωρίς ραντεβου και της άνοιξες και πιάσατε κουβέντα??? Μάλλον παραπάνω ευγενική από ότι έπρεπε ήσουν. Σου είπε αν ήταν από κάποια εταιρεία από κάπου???
 11. Aραβικά ή Ισπανικά θα επέλεγα εγώ αν ύπηρχε η δυνατότητα στα σχολεία. Για τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου απαραίτητα θεωρούνται πλέον τα Αγγλικά φυσικά γιατί με αυτά δουλεύουν όλοι, και κατά δεύτερον τα Γαλλικά. Σε αρκετές από αυτές διαβατήριο για δουλειά σού δίνουν άμεσα τα Αραβικά και τα Ισπανικά που εδώ στην Ελλάδα δεν τα έχουμε σε εκτίμηση. Λόγω δουλειάς ο σύντροφος μου συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο Γερμανικά δεν του χρειάστηκαν ποτέ στα Αγγλικά λειτουργούν όλα. Τώρα στα 44 του ξεκίνησε τα Ισπανικά και μέσα σε 4 εβδομάδες έχει ξεκλειδώσει ήδη την γλώσσα είναι εύκολη σχετικά αν ξέρεις καλά Αγγλικά.
 12. Ναι και εγώ το είδα σε διάφορα ιδιωτικά και το θεωρώ λογικό,αν δουλεύεις τι θα τα κάνεις τα παιδιά??? Καλό είναι το σχολείο να προσφέρει λύσεις ουσιαστικές.
 13. Ακριβώς στην ηλικία του παιδιού σου το περάσαμε και εμείς με τον γιό μας σε σημείο να μην φεύγω δευτερόλεπτο από δίπλα για να προλαβαίνω τις κινήσεις του. Πρακτικά τι έκανα? Οταν είδα ότι δεν έπαιρνε από λόγια του έκοβα την δραστηριότητα και φεύγαμε. Δύσκολο στην πράξη αλλά έπιασε. Μια δυο τρείς γινόμουν και εγώ χάλια αλλά του εξηγούσα αμέσως γιατί φεύγουμε και σιγά σιγά το έκοψε σε συνδιασμό με το ότι άρχισε να καθαρίζει ο λόγος του που έπαιζε πολύ σημαντικό ρολό. Το ότι δεν μπορούσε να εκφραστεί τέλεια λεκτικά τον έκανε επιθετικό και του δημιουργούσε νεύρα. Με το που ξεπέρασε το θέμα του λόγου και άρχισε να εκφράζεται σωστά είδαμε ένα άλλο παιδί και από τότε δεν ξαναχτύπησε κανέναν. Φαντάσου ότι όσοι τον θυμούνται από τότε δεν πιστεύουν ότι είναι το ίδιο παιδί. Ήταν μια φάση ζόρική που πέρασε όμως.Και εγώ έσκαγα τότε υπερβολικά γιατί δεν καταλαβαίνα πως γίνεται να χτυπάει ένα παιδί που ήταν τόσο δουλεμένο και δεν είχε φάει ποτέ στην ζωή του ξύλο. Αλλά δεν του χαρίστηκα όσο και αν με δυσκόλευε, η συνέπεια ήταν άμεση και τσουβαλιαστό το απομάκρυνα αν ήταν ανάγκη.Ηταν ένας μικρός τυφώνας πίστεψε με. Τώρα που το βλέπω από μακριά το θέμα ξεκίναγε από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να εκφραστεί όπως ήθελε μέσω του λόγου.
 14. Kαι εγώ την μικρή θα διάλεγα , γίνεται πιο ουσιαστική δουλειά με αυτόν τον αριθμό παιδιών. Και εμάς 15 ήταν σε κάθε τμήμα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερα μιας και είχαν πολλά τμήματα αλλά θεωρούν ότι έτσι γίνεται καλύτερη δουλειά και το είδα και εγώ στην πράξη. Δεν θα έχει κανένα θέμα στο δημοτικό μην φοβάσαι.
 15. Προφανώς έχει να κάνει και με τα βιώματα κάθε οικογένειας.αυτό καταλαβαίνω εγώ. Εγώ σε ηλικία δημοτικού έπεσα θύμα ελαφρυάς ευτυχώς σεξουαλικής κακοποίησης από παιδάκι δυο χρόνια μεγαλύτερο που με το αδερφάκι του μεγαλώναμε μαζί από μικρά και ήμασταν κολλητοί μέσα στο σπίτι τους. Γιαυτό και δύσκολα θα εμπιστευτώ να πάει το παιδί μου μικρό κάπου χωρίς επίβλεψη. Δεν σπανίζουν παιδιά αυτά,είναι μην σου κάτσει. Υ.Σ Εννοείται δεν το είπα σε κανέναν θα με βγάζαν τρελή.
 16. Νομίζω είναι απλά τα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις.Αν εγώ πω σε μια μαμά πάμε παιδική χαρά μια, πάμε βόλτα δυο, πάμε οπουδήποτε και δεν θέλει μονίμως, πως θα έχω χτίσει μια σχέση ομαλά για να φτάσω στο σημείο να κανονίσουμε και να της το κρατήσω σπίτι??? Δεν έχουν βήματα οι σχέσεις, ξαφνικά γεννιούνται??? Ξυπνάς ένα πρωί και λές πήγαινε στον Κωστάκη να παίξεις??? Πως εμπιστεύεσαι τον άλλον μιας και μιλάμε για Αθήνα.