Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομιλία - ανάπτυξη της ομιλίας σε παιδιά κάτω των 3 ετών

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 994
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

α κουλτακη αμα παω στην Α

πως σε λενε?

Αναστασια

και το αλλο?

Νατασα

και το αλλο?

Ειρηνη

και το αλλο?

Τ....... (επιθετο)

άι μαρή με τόσο ονόματα, θα το μπερδέψεις το παιδί!

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Δεν ξερω ρε φιλεναδα......χθες μου ειπε 'καλημερα το μαμα'......"κοιμησικε καλα το μαμα....(?)"......και εμεινα λαμακας. ΔΕΝ τα λεει πεντακαθαρα αλλα τα καταλαβαινω!....και μιμητε βασικα εμενα γιατι καθε πρωι της λεω 'καλημερα Στεφη, κοιμηθηκες καλα?'

θα καθαρισει ο λογος της σιγα σιγα λες?.....σταματησε να λεει 'ατα' πλεον και λεει 'κατω βολτα'=προσπαθει να μιμηθει την γλωσσα αυτουσια....και διαφορα αλλα. Απλα δεν ειναι τοσο καθαρα για ενα ξενο. Αυτο ειναι φυσιολογικο στην αναπτυξη?

Πολύ φυσιολογικά μου ακούγονται, μια χαρά!! Μπράβο σας!! Απλά να ξέρεις ότι ακόμα και όταν η γλώσσα καθαρίσει τις καινούργιες λέξεις και εκφράσεις πρώτα εσύ θα τις καταλαμβαίνεις. Σου είπα ότι η Εριέττα μιλάει αρκετά καθαρά αλλά τα καινούργια είναι για να σπας το κεφάλι σου. Λέει στον πατέρα της: Εσύ είδες ποτέ τον Κούδι τον Κικοκάϊβο??:shock: Ο μπαμπάς βέβαια της έλεγε να επαναλάβει μέχρι που το παιδί νευρίασε και του είπε ρώτα τη μαμά που τον ξέρει (το Γούντι τον Τρυποκάρυδο). Εσύ την καταλαβαίνεις και θα τη βοηθάς να την καταλάβουν και οι άλλοι. Σιγά σιγά θα καθαρίσει η γλώσσα όμως, μην ανησυχείς.

Για τον εαυτό της ούτε η δικιά μου λέει εγώ. Αν πούμε ποιος θα κάνει πχ μπάνιο? Θα φωνάξει: η Εριέττα. Αν ρωτήσουμε ποιανού είναι η κούκλα θα πει της Εριέττας. Τα εμένα, εγώ, εσύ δεν τα λέει. Λέει όμως δικο μου, δικό σου.

Για τον εαυτό της ούτε η δικιά μου λέει εγώ. Αν πούμε ποιος θα κάνει πχ μπάνιο? Θα φωνάξει: η Εριέττα. Αν ρωτήσουμε ποιανού είναι η κούκλα θα πει της Εριέττας. Τα εμένα, εγώ, εσύ δεν τα λέει. Λέει όμως δικο μου, δικό σου.

Και ο Δημήτρης έτσι! του Τιτίτη είναι ατο, ο Τιτίτης α κάνει μπάνιο κ.λ.π. μόνο τώρα τελευταία αμα δεί κάτι και το θέλει λέει : το τέλω ατο!

Διαφημίσεις

Νομίζω δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της αντωνυμίας ακόμα.

Ακριβώς αυτό, κυρίως μιμούνται αυτό που ακούνε.

Η δικιά μου λεει θες αντί για θέλω και σου αντί για μου

π.χ. γκαλίτσα θες, ισότο (μπισκότο) θες, μόνη σου (όταν τρωει) κλπ κλπ

Εχουν πολυ πλακα μωρέ τα μικρουλάκια!!! ;) ;) ;)

πολύ καλύτερα σε όλα του. οι στερεοτυπίες διορθώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους και από τη στιγμή που ξεκίνησε να συννενοειται μαζί μας μειώθηκαν και τα νεύρα του. είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και σε πολύ καλό δρόμο (απ΄ότι μας λένε και οι ειδικοί). η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης τον βοήθησε πάρα πολύ. πριν ένα χρόνο ήταν ένα άλλο παιδί!!! ευχαριστώ για το μηνυμα, ξέρεις βοηθάει πολύ να τα συζητάμε αυτά τα θέματα.

κορίτσια καλησπέρα.

εχω εναν γιο τεσσεραμισυ ετων και εναν 11 μηνων.

Ο μεγάλος έχει πρόβλημα με το λογο.σε ηλικια 8 μηνων ειπε μπαμπα,και νομιζαμε οτι εχουμε το παιδι θαυμα,ενος ετους και κατι, ειπε:μαμα και σκεφτηκαμε οτι τωρα θα ξεκινησει να μας λεει λογακια.μετα ξεκινησε να λεει οοοοολα τα πραγματα <<μια-μια>>,νερο, φαγητο,παιχνιδι,πιπιλα τα παντα,και σαν καλη μαμα καταλαβαινα παντα τι εννουσε(λαθος αντιμετωπιση).μετα τα διομισυ αρχισε να κανει προτασεις με ακαταλαβιστικες λεξεις,και παλι καταλαβαινα.αργοτερα ελεγε προτασεις με καθαροτερες λεξουλες αλλα στο λεξιλογιο του δεν υπηρχε τιποτα εκτος απο ρημα,ουσιαστικο επιθετο.δεν ελεγε να,θα το ,τα ,εγω,που ......κλπ,τιποτα ομως.στις λεξεις του, δεν ελεγε πολλα συμφωνα ,για το <<ρο>> ,ουτε λογος.ειχα τρομακρατηθει απο την αρχη, αλλα μου ελεγαν τοι ειναι μικρος και μετα τα 4 θα δουμε.

ξεκινησε σταθμο φετος σε ηλικια 4 και κατι.εκει ειχε θεμα μεγαλο,ενω γνωριζε ολα τα παραμυθια ,ποιηματακι και οτιδηποτε αλλο,οταν τα ελεγε δεν το καταλαβαινε κανεις,μερικα το κοροιδευαν,μερικα το αγνοουσαν,ολο αυτο του προκαλουσε εκνευρισμο και αρνηση.

περασαμε απο λογοθεραπευτη και παιδοψυχολογο, και ιδιωτικα και μετα αναγκαστικα και απο το ικα.τηλεφωνησα τον Μαιο και μας εκλεισαν τον νοεμβρη:mrgreen::mrgreen:

διαγνωση:σοβαροτατη γλωσσικη διαταραχη.16 λογοθεραπειες εγκρινονται απο το ικα μηνιαιως, για εναν χρονο και βλεπουμε(το 16 αντιστοιχει σε χρηματα 160 ε,10 η συνεδρια και 10 να κανει απο το θεραπευτικο κεντρο πρεπει να γραψουν 16 στην αποδειξη για να μην χασετε χρηματα.

λογοι:α)λαθος τοποθετηση και κατασκευη της γλωσσας β)υπερπροστατευτικη μαμα που νομιζει οτι το μωρο της θα ειναι παντα μωρο και ετσι του φερομαστε.

σας γραφω με την ελπιδα να βοηθησω,και συνεχιζω;το παιδι που δεν μιλαει καλα πρεπει να το δει ειδικος μετα τα 4 χρονια του ,εκτος εαν διομισυ ετων το λεξιλογιο του περιοριζεται απο 2 εως 6 λεξεις.

το προβλημα σαν του μικρου μου ,θεωρειται απλο αλλα χρονοβορο και κουραστικο,οχι μονο για το παιδι αλλα και τους γονεις(μετα απο καθε συνεδρια εχουμε ασκησεις στο σπιτι)

βοηθουν παιχνιδια συζητησης,οπως τα ζευγαρια παζλ με ζωακια ,επαγγελματα,κλπ.απλη περιγραφη εικονων πχ το παιδακι κοιμαται στο κρεββατι του κλπ.(μην εχετε τρελες απαιτησεις)δειξτε στο παιδακι πως προφερουμε μερικα συμφωνα πχ το β δαγκωνω το κατω χειλακι.το δ δαγκωνω την γλωσσα μου στην ακρη και αλλα τετοια χαριτωμενα.

και το σημαντικοτερο μην φερεστε στα παιδια σαν ανειναι μωρακια,το παιδι που τι θεωρουν, μωρο και δεν το αφηνουν να κανει πραγματα μονο του, αργει να ωριμασει και απο θεμα ομιλιας.

Σας κουρασα αλλα σας εγραψα για να μην τρομαζετε αδικα και απο την στιγμη που μιλαει δεν υπαρχει τιποτα που δεν διορθωνεται,ψαξτε το και μην ακουτε γιαγιαδες και 100 ασχετους<<εξυπνο ειναι θα μιλησει>>δεν ειναι θεμα νοημοσυνης.μετα τα 4 μην καθεστε ουτε ενα λεπτο κλειστε ραντεβου στο ικα(μην σας πω απο 3 και κατι για να σας κλεισουν οταν ειναι 4:lol::lol::lol:),μην αφησετε να παει δημοτικο χωρις να μιλαει αρκετα καθαρα.(το ρο το κοιταμε μετα τα 5)

καλο βραδυ

Ακριβως την ιδια διαγνωση έχω και για το γιο μου. Ειναι η 3η χρονιά που κάνει λογοθεραπεία, και προβλέπεται πολύ δρομος ακόμα...

αααααααααααααα μου εφτιαξες το κεφι:-(:-(:-(τουλαχιστον εχει αποτελεσμα το παιδι???τα συμπτωματα του ηταν παρομοια με τα δικα μας????

απο τι ηλικια τον ξεκινησατε???πολλες ερωτησεις ε????:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

και το σημαντικοτερο μην φερεστε στα παιδια σαν ανειναι μωρακια,το παιδι που τι θεωρουν, μωρο και δεν το αφηνουν να κανει πραγματα μονο του, αργει να ωριμασει και απο θεμα ομιλιας.

Βρε κουκλα μου να σε ρωτησω κατι? Αυτο το συμπερασμα απο που το εβγαλαν οι επιστημονες δηλαδη? ΚΑΛΑ ολα τα αλλα που σου ειπαν τα καταλαβαινω. Αλλα ειδικα το τελευταιο ΠΟΥ κολλαει? Εννοω οτι απο οσο εχω διαβασει γλωσσικες διαταραχες οφειλονται σε παραγοντες υγειας του ιδιου του παιδιου (τουλαχιστον αυτες που περνουν επαγγελματικη θεραπεια). Δεν εχω ακουσει να οφειλονται στην υπερπροστατευτικοτητα της μανας. Καταλαβαινω πως ενα παιδι μπορει να ΜΗΝ περπατησει γρηγορα απο μια υπερπροστατευτικη μαμα "μη παιδι μου θα πεσεις, ασε να σε παρω αγγαλια' - βγαζει νοημα. Αλλα να μιλησει πως? Δηλαδη τι? Δεν του μιλαγες καθολου ή επειδη καταλαβαινες τι ηθελε και δεν χρειαζοταν να προσπαθησει? Ειδικα το τελευταιο το κανουν ΟΛΕΣ οι μαμαδες στα παιδια τους στο βαζω υπογραφη εγω. Πρωτες εκεινες καταλαβαινουν τι λεει το παιδι και το κανουν και μεταφραση στους αλλους. Και το παιδι αν θελει ήτε εσυ τα λες μπεμπε ήτε οχι θα τα πει σωστα. Στην δικη μου ακομα λεω 'ατα και τουτου και νανι (το κουβερτακι της)' και τα λεει μονη της 'βολτα, αμακι, βερτακι'.....δεν πα να κοπανιεμαι εγω να τα λεω μπεμπε.....καταλαβαινεις τι λεω. Αν θες μου λες τι εννοουσαν τα παληκαρια γιατι αν εμενα μου το ελεγαν ετσι οπως το εγραψες (υπερπροστατευτικη μανα που δεν αφηνει το παιδι να μεγαλωσει) θα τους ειχα καψει το τσαρδι........:evil:.....Ευτυχως τουλαχιστον που σας τα περασε το ΙΚΑ γιατι ολο αυτο με τις λογοθεραπειες εχει γινει μεγαλη μοδα (και οχι στην ηλικια σας, εσεις οκ, αλλα εχω δει να δινουν λογοθεραπεια σε 1,5 χρονων γιατι δεν λεει 50 λεξεις)......ειναι πανακριβες......πωπω......:-(

ΥΓ: Επλιζω ολα καλα να τελειωσουν και να βοηθησουν οι θεραπειες........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

kαλημερα.και εμενα μου ειχε φανει κουλο τελειως.θεωρησαν οτι συμβαλει αρνητικα η συμπεριφορα μου. την ωρα που τον εξεταζαν ας πουμε,οταν ελεγε κατι ακαταλαβιστικο με κοιταγε και εγω ελεγα την σωστη λεξη ή προταση.

οταν ελεγε λαθος τις λεξεις δεν τον διορθωνα γιατι παντα καταλαβαινα τι ηθελε να πει επρεπε να επιμενω να λεει τις λεξεις σωστα.γιατι τωρα με 6 λογοθεραπειες και με επιμονη πεολν δικη μου λεει σωστα καποια συμφωνα,που πριν 3 εβδομαδες δεν τα ελεγε καθολου???

.Αλλα γενικα ειναι παραχαιδεμενος και μπεμπεκιζει αρκετα.Οταν μου το ειπε η πρωτη ,φανταστηκα οτι ειναι τρελη,αλλα οταν μου το ειπαν και αλλοι 2 αρχισα να το σκεφτομαι.το σιγουρο ειναι οτι ειναι θεμα υγειας του παιδιου αλλα οταν εισαι απο πανω του πολυ συμβαλει αρνητικα.κατα την αποψη των ειδικων,οχι την δικη μου

και 50 λεξεις εναμιση ετους??????οχι εγω τον πηγα απο 3 και μο υ ειπαν μετα τα 4 θα δουμε, ειναι πολυ νωρις.κοιτα τωρα αν μου ελεγαν οτι ειμαι υπερπροστατευτικη και δεν ισχυε και εγω θα τα ειχα κανει ρημαδιο,αλλα οταν το σκεφτεσαι οτι εισαι λιγο παραπανω τρελη απο οτι πρεπει, οσο αφορα το γιοκα σου,συγκρατεισαι

Και εμένα το ίδιο είχαν πει. Συγκεκριμένα, ότι έχει χειριστική συμπεριφορα, ΄και ότι χρειάζεται οριοθέτηση και ότι είναι λίγο χαϊδεμένος. Στην αρχή είπα υπερβολες, αλλά σε βάθος χρόνου κατάλαβα ότι είχαν δίκιο, και όταν αρχισαμε να δουλεύουμε αυτό, είδα εξέλιξη και στην ομιλία..

Βρε κουκλα μου να σε ρωτησω κατι? Αυτο το συμπερασμα απο που το εβγαλαν οι επιστημονες δηλαδη? ΚΑΛΑ ολα τα αλλα που σου ειπαν τα καταλαβαινω. Αλλα ειδικα το τελευταιο ΠΟΥ κολλαει? Εννοω οτι απο οσο εχω διαβασει γλωσσικες διαταραχες οφειλονται σε παραγοντες υγειας του ιδιου του παιδιου (τουλαχιστον αυτες που περνουν επαγγελματικη θεραπεια). Δεν εχω ακουσει να οφειλονται στην υπερπροστατευτικοτητα της μανας. Καταλαβαινω πως ενα παιδι μπορει να ΜΗΝ περπατησει γρηγορα απο μια υπερπροστατευτικη μαμα "μη παιδι μου θα πεσεις, ασε να σε παρω αγγαλια' - βγαζει νοημα. Αλλα να μιλησει πως? Δηλαδη τι? Δεν του μιλαγες καθολου ή επειδη καταλαβαινες τι ηθελε και δεν χρειαζοταν να προσπαθησει? Ειδικα το τελευταιο το κανουν ΟΛΕΣ οι μαμαδες στα παιδια τους στο βαζω υπογραφη εγω. Πρωτες εκεινες καταλαβαινουν τι λεει το παιδι και το κανουν και μεταφραση στους αλλους. Και το παιδι αν θελει ήτε εσυ τα λες μπεμπε ήτε οχι θα τα πει σωστα. Στην δικη μου ακομα λεω 'ατα και τουτου και νανι (το κουβερτακι της)' και τα λεει μονη της 'βολτα, αμακι, βερτακι'.....δεν πα να κοπανιεμαι εγω να τα λεω μπεμπε.....καταλαβαινεις τι λεω. Αν θες μου λες τι εννοουσαν τα παληκαρια γιατι αν εμενα μου το ελεγαν ετσι οπως το εγραψες (υπερπροστατευτικη μανα που δεν αφηνει το παιδι να μεγαλωσει) θα τους ειχα καψει το τσαρδι........:evil:.....

Πιστευω οτι εννοουσαν οτι οταν το παιδι χαιδευετε και μπεμπεκιζει και λεει το νερο μπουα και εμεις το χαιδευουμε και γελαμε γλυκα και βρισκει αποδοχη .... το βρισκει χαριτωμενο και η γλωσσα μαθαινει.

Το σωστο ειναι να λεει εκεινο μπουα και εμεις να απανταμε το σωστο δλδ "θελεις νερο?"

Εγω πχ εκανα το λαθος και ο Βασιλης εδειχνε τι ηθελε χωρις να του δωσω κινητρο να μιλησει . Εδειχνε εκεινος , εδινα εγω ... σου λεει κι ο μικρος οκ καταλαβαινομαστε ετσι και εμενε με την πιπιλα να πιπιλαει. Ηταν ενα λαθος που δεν κανω στο δευτερο. Επαθα κι εμαθα.

marina mimi υπομονη. Εχετε δρομο μπροστα σας αλλα να σκεφτεσαι οτι ειναι κατι που λυνετε και να χαμογελας που εισαι στον δρομο προς την λυση

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 1 month later...

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους τους γονείς!!!

Μέχρι τώρα έχω διαβάσει τα περισσότερα από τα μηνύματα που είναι καταχωρημένα και έχω λάβει σημαντικές πληροφορίες και σας ευχαριστώ γι΄αυτό.Το δικό μου πρόβλημα όμως είναι το εξής.Έχω διδύμα αγοράκια που αυτή τη στιγμή είναι 27μηνών.Ο ένας λέει εδώ και αρκετό καιρό μπαμπά-μαμά, δείχνει με τον δείκτη του ότι θέλει και κατανοεί ότι του λές, δηλαδή εντολές όπως ΄΄έλα, κάτσε, φέρε το βιβλίο σου κτλ.΄΄.Ο άλλος κατανοεί αρκετές από τις εντολές, δεν δείχνει αυτά που θέλει αλλά προσπαθεί να τα κάνει μόνος του π.χ. εάν θέλει να πεί νερό δεν το δείχνει αλλά κάνει κίνηση να το πάρει μόνος του, άσχετα εάν δεν το φτάνει και γενικά δεν πολυμιλάει εκτός από κάτι ΄΄μπά΄΄ , ΄΄μά΄΄, ΄΄ντα΄΄.Αντιδρά στα ερεθίσματα που τον ενδιαφέρουν πχ κάποια μουσική που του αρέσει ή κάποια παιδική εκπομπή και όλα τα υπόλοιπα τα αγνοεί.Το όνομά του το ακούει καθώς και όταν του φωνάζω την λέξη ΄΄μάμ΄΄.Σε αναπτυξιολόγο δεν τους έχω πάει αλλά ετοιμάζομαι να τους πάω σε λογοθεραπεύτρια.Απ΄τα λίγα που σας έγραψα έχετε να με συμβουλέυσετε και κάτι άλλο?

ΝΑΝΑΚ καλησπέρα.Καταλαβαίνω απόλυτα τον προβληματισμό σου γιατί πέρασα παρόμοιες καταστάσεις.Ο γιος μου είναι σήμερα 3 ετών και 9 μηνών και σε πληροφορώ ότι μέχρι 2+ δεν έλεγε κουβέντα.Εγώ ανησυχούσα τρομερά , παρόλο που εκτελούσε πλήρως σύνθετες εντολές και καταλάβαινε τα πάντα, και επισκέφθηκα κέντρο λογοθεραπείας.Το παιδί δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμο με την λογοπεδικό καθώς δεν είχε μάθει να δέχεται εντολές από ξένους.Έτσι μου είπαν από το κέντρο πως το παιδί φαίνεται εντάξει αλλά δεν είναι γιατροί για να κάνουν διάγνωση και πρέπει να πάρουμε γνώμη από παιδοψυχιάτρο ή αναπτυξιολόγο.Εγώ έκλαιγα από την ανησυχία μου.Μεσολάβησε καλοκαίρι, όπου το παιδί άρχισε να λέει απλές φράσεις τύπου Μαμά έλα και τον Σεπτέμβριο του 2009,όταν το παιδί ήταν 2 και 5 μηνών, τον έστειλα παιδικό.Η βελτίωση ήταν ορατή:Ο γιος μου κάθε μέρα έλεγε νέες λέξεις και φρασούλες, ήταν όμως σαφώς πίσω από τους συμμαθητές του στην ομιλία.Σε ηλικία 2 και 9 μηνών, πήγαμε στην αναπτυξιολόγο κ.Νικολάου στο Παίδων Πεντέλης.Εκεί του έκαναν διάφορα τεστ και η διάγνωση ήταν φυσιολογική ψυχονοητική ανάπτυξη με καθυστέρηση ομιλίας.Μας συνέστησε οπωσδήποτε παιδικό σταθμό(είχαμε ήδη ξεκινήσει)και επανεξέταση σε 6 μήνες.Δεν χρειάστηκε ποτέ:το παιδί είχε απότομα βελτίωση, λες και αποφάσισε να μιλήσει!Σήμερα μιλάει κανονικά, φράσεις, ιστοριούλες, τραγουδάκια, απλά δεν προφέρει ακόμα καθαρά το ρο.Συγγνώμη για την μακροσκελή απάντηση, αλλά επειδή το έψαξα πολύ, ο μόνος αρμόδιος για ιατρική διάγνωση είναι οι ειδικότητες στις οποίες μας παρέπεμψε η λογοπεδικός:αναπτυξιολόγος, παιδοψυχιάτρος κλπ.

Στη διάθεση σου για ό,τι θέλεις.

Εμας η Μαρια ειναι 22 μηνων και λεει τα κατωθι: μαμα, μπαμπα, Μπιλη, γιαγια, Βιβη, παππου, λαλα (=μπαλα ή/και γαλα), ιλο (=νερο), νανι, μαμ, πιλα (=πιπιλα), μαμε (=παμε), τιτω (=ευχαριστω), νανο (=μπανιο), Νανη (= Γιαννη), τατακι (=ψαρακι), γιακι (=σκυλακι), ελα, ναι, τσιου - τσιου, πιπι (=παπακι ή το πιπι της), μεμε (=τα ζιζια της), γεια, γεια σου και γεια σας -βεβαια αυτα τα λεει "ζασου / ζασας"-, παπουγια (=παππουτσια), κακα, καεκα (=καρεκλα), νενα (=ενα), ιο (=δυο), πεντε, ωεο (=ωραιο), τοιτα (=κοιτα), "μουνια - λελα -παπαγιελα" (=κουνια, μπελα, εσπασε η κουτελα), μπεμπο (=εμπρος), νταντα. Και φυσικα ενα σωροοοο ακαταλαβιστικα..

Λεει και αλλες κατα καιρους, και πιστευω ειμαστε σε καλη φαση. Εμεις την πηγαμε σε αναπτυξιολογο για αλλο λογο και επι ευκαιριας συζητησαμε το θεμα της ομιλιας. Αυτο που με προβληματιζε εμενα σε σχεση με την ομιλια της, ηταν το οτι δεν εχει καθαρη αρθρωση. Προσωπικα μας καθησυχασε και μας ειπε πως το θεμα της αρθρωσης το ερευναμε μολις κλεισει τα 3 χρονια ενα παιδι.

Σε συγκριση με αλλα παιδια κι εμεις λεμε λιγες λεξεις, ενω σε συγκριση με αλλα αρκετες. Δεν αγχωνομαι τοσο πολυ γι' αυτο (εκτος αν ειμαι λαθος, οποτε παρακαλω "αφυπνιστε με"), ετσι κι αλλιως σκοπευω να τη στειλω παιδικο απο Σεπτεμβρη και πιστευω θα βελτιωθει κι αλλο! :)

Edit: Κανω εντιτ και συμπληρωνω λεξεις που θυμαμαι πως λεει και δεν τις εχω γραψει ηδη. Απλα σας ενημερωνω! ;)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

ο Β εχει φαει ενα κολλημα με το Γ

για-για-για-γιατι?

του το λεω συχνα...ξερω οτι ειναι φαση

αν συγκεντρωθει το λεει σωστα αλλα συνηθως κολλαει η γλωσσα του

kKZUp2.png

να ρωτησω κατι για το ικα; κλεινετε ραντεβου με παιδιατρο και σας συνηστουν εκεινοι που να πατε; η κατευθειαν με λογοθεραπευτη του ικα; εμας εδω δεν εχει αυτη την ειδικοτητα και οταν ρωτησα την παιδιατρο ειδικα με το θεμα του "ρο" μου ειπε αστο ακομα ενα χρονο και πριν παει δημοτικο το ξαναβλεπουμε.......

ο μικρος εντωμεταξυ δεν λεει πολλα ακομα ενω καταλαβαινει τα παντα συνομιληκα του μιλανε και προσπαθουν να συνδιασουν λεξουλες και να συνθεσουν "δικες τους" προτασουλες εμεις ειμαστε ακομα στα βασικα -μαμα, μπαμπα, κοτα (κωστα)

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους τους γονείς!!!

Μέχρι τώρα έχω διαβάσει τα περισσότερα από τα μηνύματα που είναι καταχωρημένα και έχω λάβει σημαντικές πληροφορίες και σας ευχαριστώ γι΄αυτό.Το δικό μου πρόβλημα όμως είναι το εξής.Έχω διδύμα αγοράκια που αυτή τη στιγμή είναι 27μηνών.Ο ένας λέει εδώ και αρκετό καιρό μπαμπά-μαμά, δείχνει με τον δείκτη του ότι θέλει και κατανοεί ότι του λές, δηλαδή εντολές όπως ΄΄έλα, κάτσε, φέρε το βιβλίο σου κτλ.΄΄.Ο άλλος κατανοεί αρκετές από τις εντολές, δεν δείχνει αυτά που θέλει αλλά προσπαθεί να τα κάνει μόνος του π.χ. εάν θέλει να πεί νερό δεν το δείχνει αλλά κάνει κίνηση να το πάρει μόνος του, άσχετα εάν δεν το φτάνει και γενικά δεν πολυμιλάει εκτός από κάτι ΄΄μπά΄΄ , ΄΄μά΄΄, ΄΄ντα΄΄.Αντιδρά στα ερεθίσματα που τον ενδιαφέρουν πχ κάποια μουσική που του αρέσει ή κάποια παιδική εκπομπή και όλα τα υπόλοιπα τα αγνοεί.Το όνομά του το ακούει καθώς και όταν του φωνάζω την λέξη ΄΄μάμ΄΄.Σε αναπτυξιολόγο δεν τους έχω πάει αλλά ετοιμάζομαι να τους πάω σε λογοθεραπεύτρια.Απ΄τα λίγα που σας έγραψα έχετε να με συμβουλέυσετε και κάτι άλλο?

Συνηθως το να συγκρινουμε 2 παιδια ειναι λαθος που κανουμε ολες. Το να ειναι διδυμα δυσκολευει πολυ την κατασταση. Ειμαι σιγουρη πως ολες θα την παταγαμε.

Προσωπικα αν δεν εκλεινε τα 3 δεν θα παταγα πουθενα. Μπορει να ειναι αυτονομο παιδι και να θελει να αυτοεξυπηρετειτε.;)

Δοκιμασε για λιγο την αναγνωση παραμυθιων και κανε ενα διαλογο πανω σε αυτο μαζι τους χωρις αγχος (πχ ωραιο το παπακι ε? πιο παραμυθακι θελετε να διαβασουμε σημερα ?(δινοντας 2 επιλογες ωστε να επαναλαβει).

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...