Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομιλία - ανάπτυξη της ομιλίας σε παιδιά κάτω των 3 ετών

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 994
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμας εμαθε να λεει "δικο μου" (εμ τι θα μαθαινε πειτε μου :lol::lol:

Είναι μικρό ακόμα, όταν θα ΄μάθει να κάνει προτάσεις θα λέει: "Όλα δικά μου είναι, να φύγετε να πάτε αλλού". Είναι σε καλό δρόμο το παιδί :mrgreen:

Διαφημίσεις

Καλημέρα!! Σήμερα ξύπνησα δίπλα στην κόρη μου μ'αυτό:

Ήθε το Θινόπωλο

Πέτουνε τα φύλα

Η βοχούλα άλχιθε

Τα πουλάκια φέγουν.

Ήθε το Θινόπωλο

Πέτουνε τα φύλα

Ο πουγίτηθ έλημοθ

Λίγα τσιχουλάκια.

Και κλάμα η μανούλα...................

ΑΧΑΧΑ! ΤΕΛΕΙΟ! Να την δω να τραγουδαει η δικια μου και τι στον κοσμο! Φιλακια και στην μαμα και στην κορη!:D:D:D:D

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Είναι μικρό ακόμα, όταν θα ΄μάθει να κάνει προτάσεις θα λέει: "Όλα δικά μου είναι, να φύγετε να πάτε αλλού". Είναι σε καλό δρόμο το παιδί :mrgreen:

Αμέ!

Όπως οι μικρές μας όταν θέλουν να μας διώξουν πχ από τον καναπέ λένε "φύγ'απόδώ,άντε άντε μπος...":D

Εμείς έχουμε "πρόβλημα" όχι με τα άρθρα τόσο,όσο με τις αντωνυμίες και τα πρόσωπα,πχ ρωτάω θέλεις μήλο και απαντάνε "όχι δεν θέλεις" ή προσπαθεί κάποια να βάλει τις παντόφλες της και δεν τα καταφέρνει και φωνάζει "δεν μπορείς" ή όταν θέλουν να κάνουν κάτι μόνες τους λένε "μόνη σου".

Ρωτάω τη Ιφιγένεια ποιός το έκανε αυτό και απαντάει "η Ιφιγένεια",δεν εννοεί να πει "εγώ" με τίποτα.

Επίσης δεν μπορούν να πουν με τίποτα τη λέξη αυτοκίνητο.Ξεκινήσαμε με μπιμπιπ.Μετά έγινε μπιμπίο.Και τώρα είμαστε κολλημένες στο μπιμπίτο.Μήνες τώρα.Το αβαβάβ πολύ γρήγορα έγινε βαβάκι και μετά σκυλάκι,με το μπιμπίτο όμως είναι ανεπίδεκτες βελτίωσης.

Παρ'όλα αυτά δεν αγχώνομαι καθόλου.Πιο πολύ για χιουμοριστικούς λόγους τα αναφέρω.

Μήπως παραείμαι αναίσθητη;

Αμέ!

Ρωτάω τη Ιφιγένεια ποιός το έκανε αυτό και απαντάει "η Ιφιγένεια",δεν εννοεί να πει "εγώ" με τίποτα.

Παρ'όλα αυτά δεν αγχώνομαι καθόλου.Πιο πολύ για χιουμοριστικούς λόγους τα αναφέρω.

Μήπως παραείμαι αναίσθητη;

E, να πω τοτε ενα και εγω......η Στεφη λεει τον εαυτο της 'εσυ'!.......:lol: Γιατι της λεμε συνεχεια οχι εγω, εσυ.....η Στεφη και κρατησε απο το εσυ η Στεφη......το εσυ. Και αν θελει κατι μονη λεει 'μονη εσυ'.......αντε τρεχα γυρευε δλδ.......σταματησα το εσυ και κραταω μονο το Στεφη τωρα να δω ποτε θα το διορθωσει.......:rolleyes:

E, να πω τοτε ενα και εγω......η Στεφη λεει τον εαυτο της 'εσυ'!.......:lol: Γιατι της λεμε συνεχεια οχι εγω, εσυ.....η Στεφη και κρατησε απο το εσυ η Στεφη......το εσυ. Και αν θελει κατι μονη λεει 'μονη εσυ'.......αντε τρεχα γυρευε δλδ.......σταματησα το εσυ και κραταω μονο το Στεφη τωρα να δω ποτε θα το διορθωσει.......:rolleyes:

Αχαχαχαχα:lol: Έχει πλάκα η Εσύ!!

Διαφημίσεις

Αχαχαχαχα:lol: Έχει πλάκα η Εσύ!!

Ναι ρε μεχρι να το καταλαβω δε ειχε το απιστευτο γελιο. Γιατι μου ελεγε

Εσυ μονη

εγω: ενταξει μονη μου να το κανω

θυμωνε: ΕΣΥ ΜΟΝΗ

εγω: ναι βρε μονη μου το κανω

εκεινη: ΕΣΥ ΕΣΥ ΜΟΝΗ :shock:

χεχεχεχεχεχεχε.......μεεεετα το επιασα τι ελεγε το ποιητη......και ειχε και δικιο η 'εσυ'......αφου εγω της το εμαθα και δεν το καταλαβα τρομαρα μου!

Αρχικό μήνυμα απο SKEK

Καλημέρα!! Σήμερα ξύπνησα δίπλα στην κόρη μου μ'αυτό:

Ήθε το Θινόπωλο

Πέτουνε τα φύλα

Η βοχούλα άλχιθε

Τα πουλάκια φέγουν.

Ήθε το Θινόπωλο

Πέτουνε τα φύλα

Ο πουγίτηθ έλημοθ

Λίγα τσιχουλάκια.

Και κλάμα η μανούλα...................

Tο τύπωσα για να μάθω να το λέω απ' έξω.:-))

7 Νοεμβρη εχουμε γενεθλια,

sorry για το off αλλα να τα χιλιασουν τα μικρα μας (κι εμεις σημερα :D)

Ουχ ΠΑναγια μου...

Παιδια εσας τι σχεση εχουν με την πιπιλα? Εγω εχω αρχισει και την στραβοκοιταω πολυ... ! Μιλαει με την πιπιλα στο στομα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

sorry για το off αλλα να τα χιλιασουν τα μικρα μας (κι εμεις σημερα :D)

Χιλιοχρονος και παντα με υγεια κοπελα μου. Οπως επιθυμεις να τους δεις και τους δυο.......:D Και εγω την δικη μου την μουσουδα! Δεν πιστευω οτι σημερα εγινε 2........για ποτε την γεννησα για ποτε εγινε νηπιο.......:shock:

Ον τοπικ: Μιλαει με την πιπιλα αλλα δεν την εμποδισε ποτε να μιλησει. Εγω κανω το αλλο. Της την βγαζω και της λεω βγαλτην να σε κατααβαινω τι λες, νταξ? Και μου λεει 'καλα μαμα' και την βγαζει ;)......οποτε προβλημα δεν υπαρχει. Ηδη ειμαστε σε προτασεις. Οποτε σε μας η πιπιλα δεν εμποδιζει τον λογο (εκτος και αν κανει κανα πισωγυρισμα). Τις τελευταιες 2 μερες δε ανακαλυψαμε την γκαμα των εντολων. 'Σηκω μαμα', 'Φυγε μαμα', 'Ελα μαμα'........και με παει και με φερνει......

Ελενικ με πιπίλα ξεμπερδέψαμε πριν ένα εξάμηνο περίπου.

Ελλ., τις εντολές να τις συνηθήσεις γιατί αφού κατάλαβε ότι έτσι οι άνθρωποι ανταποκρίνεται θα το συνεχίσει και σε λίγο καιρό ακόμα πιο έντονα.

ΥΓ. Δεν σου είπα ότι από τα γενέθλια και μετά θα δεις τρομερή πρόοδο στην ομιλία? Περίμενε 1-2 εβδομάδες ακόμα και θα με θυμηθείς.:wink:

Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια.

Παίρνω δύναμη που σας διαβάζω, γιατί και η κόρη μου που είναι 2ετών και κάτι δε μιλάει καθαρά. Βασικά ξεκίνησε να "λύνεται" η γλώσσα της από το καλοκαίρι και μετά και ομολογώ πως βοήθησε και ο βρεφικός σταθμός που πήγε φέτος πρώτη φορά. Είχα αρχίσει να ανησυχώ γιατί είχα "μάθει" με τους γιούς μου, αυτά που λέει η κόρη μου τώρα, να τα λένε από ενός-ενάμιση έτους.

Αυτό με την πιπίλα άραγε είναι "θέμα"? Γιατί και πάλι οι γιοί μου από 1 έτους την είχαν κόψει από μόνοι τους ενώ αυτής είναι η λατρεία της. Λέτε να παίζει ρόλο στην ομιλία ή απλά "βαριέται" να μιλήσει?

Αυτό με την πιπίλα άραγε είναι "θέμα"? Γιατί και πάλι οι γιοί μου από 1 έτους την είχαν κόψει από μόνοι τους ενώ αυτής είναι η λατρεία της. Λέτε να παίζει ρόλο στην ομιλία ή απλά "βαριέται" να μιλήσει?

Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει ή οχι αλλα εμας οταν ειχα φθασει στον Βασιλη σε λογοθεραπευτη στα 2,5 χωρις να εχει μιλησει μας ειπε να την πεταξουμε . Με το που την εβγαλε λυθηκε η γλωσσα του παντως και ειπε μαζεμενα οσα δεν ειχα ακουσει χρονια.

Γι αυτο την βλεπω και ταραζομαι στον Γιαννη. Με εχει καψει η ατιμη. :roll:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ωχ!!Κατάλαβα....Πέραν από την ομιλία βέβαια καλό θα είναι να κόβεται σιγά σιγά. Πόσο μάλλον αν υπάρχει και πρόβλημα ομιλίας λοιπόν! Σε ευχαριστώ πολύ!!! :)

ΟΚ! Μ ΕΧΕΤΕ ΦΡΙΚΑΡΕΙ!!!

καταρχήν να χαίρεστε τα βλαστάρια σας τα τσακαλάκια. βλεπω συμπεριφορες που ειναι πολυ μακρια απο την δική μας. αν και δεν ειναι ακομη 2 ο μικρός μου αλλα δεν πάιζει μεχρι τα 2 να λυθεί τοοοσο πολυ η γλωσσίτσα του ωστε να μου τραγουδάει κιόλας. προς το παρόν το λεξιλόγιο μας ειναι το εξής...

μαμα, μπαμπά,γιαγιά απο 1 χρόνου επειτα μπααα=μπάλα,λάμπα,μπάνιο γκαγκα=νερό ΝΙΑΟΥ, ΜΟΥ και ολα τα ζωακια με τον ήχο τους ΜΑΜ η αγαπημένη λέξη, ΜΟΜΟ οποτε γουστάρει για τον χυμό αντα=ρανταρ (που θα μας χρησιμεύσει αυτη η λέξη δεν ξέρω...) το οχι με κουνημα του κεφαλιού Γιαα=Γιάννη Ταα=Κώστα παπά=παπού,παπαγάλος,παπάκι τατά=κατσίκα, οτι εχει μεσα κ δηλαδή κοτα-κοκορας-οκτω (πολυ γελάει οταν του λεω οκτω...) τα Κ τα λεει μεσα απο την μύτη. ο γιατρός λέει πως αφου η ακοή του ειναι καλή να μην ανησυχώ κ αυτό κανω.

να σας ζήσουνε τα πιτσουνάκια τα λαλήστατα!

M6bap3.png

cik1p3.png

Αμέ!

Όπως οι μικρές μας όταν θέλουν να μας διώξουν πχ από τον καναπέ λένε "φύγ'απόδώ,άντε άντε μπος...":D

Εμείς έχουμε "πρόβλημα" όχι με τα άρθρα τόσο,όσο με τις αντωνυμίες και τα πρόσωπα,πχ ρωτάω θέλεις μήλο και απαντάνε "όχι δεν θέλεις" ή προσπαθεί κάποια να βάλει τις παντόφλες της και δεν τα καταφέρνει και φωνάζει "δεν μπορείς" ή όταν θέλουν να κάνουν κάτι μόνες τους λένε "μόνη σου".

Επίσης δεν μπορούν να πουν με τίποτα τη λέξη αυτοκίνητο.Ξεκινήσαμε με μπιμπιπ.Μετά έγινε μπιμπίο.Και τώρα είμαστε κολλημένες στο μπιμπίτο.Μήνες τώρα.Το αβαβάβ πολύ γρήγορα έγινε βαβάκι και μετά σκυλάκι,με το μπιμπίτο όμως είναι ανεπίδεκτες βελτίωσης.

Μήπως παραείμαι αναίσθητη;[/quote

Ακριβώς τα ίδια λέει και ο δικός μου! είναι φυσιολογικό πάντως μην ανησυχείς.

• 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας. είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να γράψω την εμπειρία μου με τον γιο μου στα γρήγορα. όταν ήταν ενάμισι, δεν μιλούσε καθόλου σχεδόν. έλεγε κάτι συλαβές μόνο αλλά είχαμε θέματα συμπεριφοράς, μεγάλη αντίδραση σε όλα, νευρικότητα, υπερκινητικότητα κλπ. εμείς δεν είχαμε δώσει σημασία γιατί μας έλεγαν ¨τ αγόρια αργούν να μιλήσουν" και τέτοια... κάποια στιγμή τον είδε μια παιδονευρολόγος (σκουτέλη-καταπληκτική) και μας είπε ότι το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα. δεν μας είπε για αυτισμό ή ΔΑΔ ξεκάθαρα, αλλά προβληματα συμπεριφοράς, επικοινωνίας και εσωστρέφια..(ανέφερε και την λέξη "ψυχώσεις" ...παναγία μου...), α! είχε και πολλές στερεοτυπίες δηλαδή επαναλαμβανόμενες κινήσεις χωρίς κάποιο νόημα. αμέσως πήγαμε σε αναπτυξιολόγο και μας έβαλε σε πρόγραμμα λόγου, συμπεριφοράς, εργοθεραπείας κλπ.. και όλα αυτά σε ένα παιδάκι ενάμισι ετών!!! και χωρίς να μπορεί να μας δώσει σίγουρη διάγνωση αυτισμού λόγω μικρής ηλικίας.καταλαβαίνετε ότι χάσαμε την γη κάτω από τα πόδια μας και τον ύπνο μας και το ξύπνιο μας...

Το παιδί τώρα, μετά από 10 μήνες παρέμβασης (πρώιμη παρέμβαση την λένε), μιλάει, κάνει προτασούλες (πχ. "μαμα ήρθε σπίτι" ή "έλενα πάει έτο" μπαλέτο δηλαδή) και μας είπανε πως σε λίγους μήνες θα σταματήσει γιατί πάει πολύ καλά. και έτσι αρχίσαμε παλι να χαμογελάμε....

ακόμη δεν ξέρουμε αν το παιδί είχε κάποιο σύνδρομο και εμείς απλά το προλάβαμε με την πρώιμη παρέμβαση ή αν η θετική του εξέλιξη θα γινόταν έτσι κι αλλιώς μεγαλώνοντας. αυτό που ξέρω είναι πως δεν μπορούσαμε να το ρισκάρουμε...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως εμείς οι μανούλες θα πρέπει να ακούμε το ένστικτό μας και όχι μόνο το τι μας λένε οι άλλοι σχετικά με το παιδί μας. και αν έχουμε έστω και μια μικρή ανησυχία για το μωρό μας να μην φοβόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια από ειδικό. έστω και αν είναι πολύ μικρό γιατί τότε όλες οι θεραπείες και παρεμβάσεις έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. και όπως λένε "καλύτερα να περισσέψει παρά να μην φτάσει"

συγνώμη αν σας κούρασα!! γεια

ΥΓ. Δεν σου είπα ότι από τα γενέθλια και μετά θα δεις τρομερή πρόοδο στην ομιλία? Περίμενε 1-2 εβδομάδες ακόμα και θα με θυμηθείς.:wink:

Δεν ξερω ρε φιλεναδα......χθες μου ειπε 'καλημερα το μαμα'......"κοιμησικε καλα το μαμα....(?)"......και εμεινα λαμακας. ΔΕΝ τα λεει πεντακαθαρα αλλα τα καταλαβαινω!....και μιμητε βασικα εμενα γιατι καθε πρωι της λεω 'καλημερα Στεφη, κοιμηθηκες καλα?'

θα καθαρισει ο λογος της σιγα σιγα λες?.....σταματησε να λεει 'ατα' πλεον και λεει 'κατω βολτα'=προσπαθει να μιμηθει την γλωσσα αυτουσια....και διαφορα αλλα. Απλα δεν ειναι τοσο καθαρα για ενα ξενο. Αυτο ειναι φυσιολογικο στην αναπτυξη?

ο Βασιλης οταν τον ρωταγαμε πως τον λενε, τον αυγουστο ελεγε ΗΣ σκετο

Σεπτεμβρη του ηρθε πιο ευκολα το Πιλης (Μπιλης), και πριν απο μια βδομαδα, Βασιλης ξεκαθαρα! και η αναστασια απο Τατα εγινε Ατατασια!

kKZUp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...