Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομιλία - ανάπτυξη της ομιλίας σε παιδιά κάτω των 3 ετών

Recommended Posts

Ετσι ξεκινανε να μιλανε τα μωρα, με ακαταλαβιστικα.

Μια χαρα ειναι.

Περιμενε.

Αχ αχ αχ!!!

Λέγε μου τέτοια!!!:D:D:D

Δε κρατιέμαι… κάθε φορά που ακούω τη φωνούλα της, μου έρχεται να τη δαγκώσω… άμα αρχίσει να μιλάει κιόλας… θα το χάσω τελείως το μυαλό μου!!!!!!!!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 994
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ αχ αχ!!!

Δε κρατιέμαι… κάθε φορά που ακούω τη φωνούλα της, μου έρχεται να τη δαγκώσω… άμα αρχίσει να μιλάει κιόλας… θα το χάσω τελείως το μυαλό μου!!!!!!!!!!

Και μολις αρχισει να μιλαει τελεια, θα λες τι πλακα ειχαν τα ακαταλαβιστικα:P

να το χαιρεσαι κοιτα!

k9Tap3.png

ο δικός μου πάντως που σε ένα μήνα κλείνει τα 2 και λέει κάποιες στοιχειώσεις λεξούλες και 2σύλλαβες κ 3σύλλαβες και άλλοτε είναι πιο πίσω απο άλλα παιδάκια κ απο άλλα πιο μπροστά στο λεκτικό του επίπεδο απ όσο βλέπω κ όσο κ αν προβληματίζομαι απ αυτά που λέτε εδώ, δεν το σκέφτομαι καν να τον πάω σε ειδικό. ειναι πολυυυυύ πολύυυυυυ νωρίς νομίζω για κάτι τέτοιο κ δεν χρειάζεται ούτε αυτόν να ταλαιπωρώ ουτε κ εγω να αγχώνομαι ίσως και άδικα.

προς το παρόν κανουμε οτι μπορουμε στο σπίτι εμείς, να του μιλάμε, να τον ρωτάμε,να του διηγούμαστε διάφορα και αν δω οτι περάσει ο καιρός (μετά τα 2,5) κ δεν υπάρχει βελτίωση να το σκεφτώ για λογοθεραπευτή.

οπως και οταν περπατησαμε στους 14 μηνες (κ απο τοτε δεν βαλαμε κωλο κάτω) κ ολοι ειχαν πεσει κ με ρωταγανε απ τους 10 " μα καλα ακομα δεν περπατησε?? πηγαινε τον για ελεγχο κλπ κλπ" ευτυχως που ακουγα μονο το γιατρο μας που ελεγε να μην ανυσηχω καθολου. μεχρι τους 17 μηνες να περιμενω κ μετα εξεταση.αλλιώς θα με ειχαν τρελλανει χωρις λογο οι γύρω και οι συγκρίσεις μεταξύ των παιδιών.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

jelena και εμένα περίπου 23 λεξούλες λέει.

Nα τους βάλουμε να κάνουν παρέα τότε! Μια χαρά θα τα βρούν μαζί! :D

Εμένα χτές είπε κι άλλη μια λεξούλα: "Φούφη" (Γκούφη), μετά του έλεγα να πεί και τον "Πλούτο" αλλά εκείνος αφού προσπαθούσε και δεν μπορούσε στο τέλος τον είπε..."Βαβαβα"! Πάλι καλά που κατάλαβε οτι είναι σκύλος!!! :D:D:D

Alexandros 24-02-2008 :D

Διαφημίσεις

Μπράβο σας Jelena! εμένα ο δικός μου προχτές είχε ορεξούλα και μόλις του έλεγα κάτι το επανάλαμβανε. :shock: είπε:

μπε= μπλέ

μο = μωβ

πουλάκι= μπαντί :shock: (που είστε Dimitra με τα μπαντάλια ;;;; :lol::lol: )

μπούα= Βούλα την μαμά μου.

εχτές είπε και απαπά = αγαπάει!

Άμα του τα λέω όμως τα λέει τα περισσότερα όχι από μόνος του.

Άντε να προοδεύουμε!

Κορίτσια καλημέρα!Καταρχάς να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ειδική στο θέμα αλλά έχω κάποιες απορίες. Αν είδα καλά έχετε όλες αγόρια . Κι επειδή κι εγώ όσα αγοράκια ξέρω σ' αυτές τις ηλικίες στην ίδια φάση με τα δικά σας είναι λέω μήπως είναι φυσιολογικό. Μήπως τα αγόρια αναπτύσσονται πιο πολύ κινητικά πρώτα?Εμένα ας πούμε που είναι κορίτσι λέει τα πάντα. Όπως και η ανιψιά μου που είναι επίσης κορίτσι.Μήπως τα κορίτσια προηγούνται λεκτικά?καλά κάνετε βέβαια που το ψάχνετε αλλά μήπως άδικα αγχώνεστε?Δεν λέω να πάει το παιδί 3 ετών και να μην λέει τίποτα. Αλλά από ότι λέτε τα δικά σας προσπαθούν. Μια φίλη μου έχει αγοράκι 26 μηνών και λέει μόνο μαμά μπαμπά κι αυτό όχι πάντα. Εκεί το συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι πρέπει να δει ειδικό αφού το παιδί έχει και μια εν γενει επιθετικότητα, αλλά νομίζω ότι τα δικά σας απλά θέλουν το χρόνο τους.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΛΥΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΑΡΓΟΥΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ Κ ΟΜΙΛΙΑΣ.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ να χΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ Κ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ - ΡΗΜΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΔΗΛ. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΙΤΙΑ(ΚΑΠΟΙΑ ΕΚ ΓΕΝΝΕΗΣ ΔΙΑΑΡΑΧΗ Π.Χ ΒΑΡΗΚΟΙΑ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ Η ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΙΕς ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΟΥΝ Τ ΠΑΙΔΙ ΠΕΣ ΑΥΤΟ , ΠΕΣ ΤΟ ΑΛΛΟ Κ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ.......

Εμας ο μεγαλος σε λιγες μερες θα κλεισει τα 3 , πλεον μιλαει κανονικα , λεει σχεδον τα παντα και ολη μερα η γλωσσα του παει ροδανι που λενε . Για να φτασουμε ομως σε αυτο το σημειο περασαμε απο μεγαλα αγχη και παραπληροφορησεις απο πρωην παιδιατρους μας , οπου πηγανε να βγαλουνε το παιδι μας καθυστερημενο επειδη στα 2 δεν μιλουσε οπβς τωρα . Ο πιτσιρικας δεχομαι οτι ειχε πιο αργη αναπτυξη και οτι στα 2 ή στα 2,5 δεν μιλουσε οπως επρεπε . Ομως απο αρκετα μικρος ελεγε λεξουλες , ειναι λιγο εγωιστης και αμα του ζητησεις κατι δεν το λεει , ισως ηθελε και το χρονο του το παιδι . Τελικα απο Σεπτεβριο αμα δεν καθαρισει εντελως θα τον παμε σε μια λογοθεραπευτρια-παιδοψυχολογο που μας συστησε απο προσωπικη της εμπειρια η νεα μας παιδιατρος , μονο για ενα λογο ,επειδη τον επομενο χρονο θα παει προνηπιο και σε αυτες τις ηλικιες ειναι λιγο σκληρα ολα τα παιδακια , δεν θα θελαμε καποιο παιδακι να τον κοροιδεψει και να του δημιουργησει καποιου ειδους κομπλεξ .

Η μικρη ειναι 16 μηνων και λεει 3-4 λεξουλες , ειναι πολυ μικρη ακομα .

Διαφημίσεις

Ρωτησα και την κοπελλα του Παιδικου που τον προσεχει και εχει και εμπειρια απο αλλα παιδακια, ανα εχει καθυστερηση ο Β και βασικα με κυνηγησε! Οπως ολοι μου λενε υπομονη μεχρι τα 2,5!

ειναι και μενα εγωιστης και τεμπελακος

ειπε γκογκο (γιογιο)

που και που βλεπω οτι πεταει στα καλα καθουμενα κατι, που ειναι παραλλαγη μιας λεξης που ειπα αλλα ειναι αραια και που και χωρις πολυ επαναληψη

kKZUp2.png

Μήπως τα αγόρια αναπτύσσονται πιο πολύ κινητικά πρώτα?Εμένα ας πούμε που είναι κορίτσι λέει τα πάντα. Όπως και η ανιψιά μου που είναι επίσης κορίτσι.Μήπως τα κορίτσια προηγούνται λεκτικά?....

mamakoula μου έχει πεί γνωστή μου Λογοθεραπεύτρια ότι τα κορίτσια μιλάνε πιο γρήγορα επειδή έχουν μεγαλύτερο κροταφικό λοβο. Ισχύει αυτό που λές.

Και να, που ήρθαμε κι εμείς να ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΜΕ όλους τους κανόνες!!!

Η μικρή μας τώρα έκλεισε τα 2,5 και μπορώ να πω οτι τώρα άρχισε να ψιλο-λέει κάποιες λεξούλες με τον δικό της τρόπο!!!

Ζήτημα να είναι 10 οι λέξεις αυτές και τις επαναλαμβάνει συνέχεια...

Ευτυχώς δεν έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας (καταλαβαίνει τα πάντα) και με καθησυχάζει λίγο αυτό...:-(

Γιαυτό το λόγο (και για άλλους) αποφασίσαμε να την ξεκινήσουμε νωρίτερα τον παιδικό σταθμό,

και όχι τον Σεπτέμβριο που αρχικά λέγαμε,

μπας και "λυθεί" λίγο η γλώσσα της...:| (τι "κόμπος" πια κι αυτός!!!! :lol:)

Αχ αχ αχ!!!

Ακριβώς τα ίδια νιώθω κι εγώ!!!!!! :lol: :lol:

Μου΄ρχεται να της ζουλίξω τα μαγουλάκια!!

καλημερα η μεγαλη μου ειναι 3 και 4 μηνων.μηλαει συνεχεια αλλα οχι καθαρα.ξεκινησαμε το νοεμβριο λογοθεραπεια και ανακαλυψαμε οτι δεν χρησιμοποιουσε σωστα την στοματικη της κοιλοτητα.πχ το μ το γραματακι το ελεγε αλλα δεν εκλεινε τα χειλακια της.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΛΥΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΑΡΓΟΥΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ Κ ΟΜΙΛΙΑΣ.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ να χΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ Κ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ - ΡΗΜΑ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΔΗΛ. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρέπει να ανησυχήσω δηλαδή που δεν κάνει προτάσεις ο δικος μου; Βλέπω ότι προσπαθεί να πεί αυτό τον μήνα διάφορες λεξούλες και παρηγοριέμαι λίγο αλλά δεν ξέρω ώρες ώρες σκέφτομαι μήπως πρέπει να τον πάω σε κάποιον ειδικό. Δεδομένο ότι λέει γύρω στις 25-30 λέξεις είναι πολύ λίγες; καταλαβάινει τα πάντα όμως. Από προτάσεις μόνο αμπαμπά λέει ( ο μπαμπάς) αν θεωρείται πρόταση αυτό και άντε ντε, άντε γι ( άντε γεια) που δεν είναι προτάσεις αλλά τέλοσπάντων.

Διαφημίσεις

η δικια μου μιλησε απο 1 ετους κ κατι , αλλα τα ελεγε ολα αναποδα,

πουλελε (παππουλι)

ομπιλιακε (ολυμπιακε) κ αλλα τετοια που με την παροδο του χρονου τα εφτιαξε μονη της ακουγοντας μας, τωρα που ειναι 3 χ λεει τα παντα κανονικα εκτος

το "ρ" "σ" ταπεζι, καεκλα, πιγγιπιθα , :rolleyes:

Καλημέρα!!Λοιπόν σου έχω δουλειά για το σπίτι .Αποριες!! Η μικρή μου όπως προείπα λέει τα πάντα. Όμως κάποιες φορές ειδικά σε τραγούδια και παραμύθια νιώθω ότι τα λέει μόνη της μηχανικά. παίζει αυτό?Δηλαδή να τα έχει αποστηθίσει χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει? Επίσης κάποιες φορές λέει σωστά τα χρώματα και κάποιες τα λέει όλα μπλε. Και φυσικά ακόμα δεν ξεχωρίζει τα σχήματα παρά μόνο την καρδια. Επίσης πολλές φορές βλέπω ότι προσπαθεί να κάνει λογοπαίγνια - ασκήσεις γλώσσας. Π.χ. ουια μπίμπα, τζιτζίκακας, τζικάτσικας κλπ. Γιατί το κάνει αυτό? κατά τα άλλα λέει κανονικά τις λέξεις απλά μας φευγει το ρ το λ και το θ κάποιες φορές. Σε έπρηξα αλλά μάνα είμαι.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ότι άλλο σου έρθει ως συμβουλή ευπρόσδεκτο.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Καλημέρα!!Λοιπόν σου έχω δουλειά για το σπίτι .Αποριες!! Η μικρή μου όπως προείπα λέει τα πάντα. Όμως κάποιες φορές ειδικά σε τραγούδια και παραμύθια νιώθω ότι τα λέει μόνη της μηχανικά. παίζει αυτό?Δηλαδή να τα έχει αποστηθίσει χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει? Επίσης κάποιες φορές λέει σωστά τα χρώματα και κάποιες τα λέει όλα μπλε. Και φυσικά ακόμα δεν ξεχωρίζει τα σχήματα παρά μόνο την καρδια. Επίσης πολλές φορές βλέπω ότι προσπαθεί να κάνει λογοπαίγνια - ασκήσεις γλώσσας. Π.χ. ουια μπίμπα, τζιτζίκακας, τζικάτσικας κλπ. Γιατί το κάνει αυτό? κατά τα άλλα λέει κανονικά τις λέξεις απλά μας φευγει το ρ το λ και το θ κάποιες φορές. Σε έπρηξα αλλά μάνα είμαι.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ότι άλλο σου έρθει ως συμβουλή ευπρόσδεκτο.

ΣΟΡΙ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ Κ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.

ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΙΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΗΛ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ .ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟ?

ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ, ΝΑΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΕ

Κ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΟΥΡΟΥΔΙΣΤΙΚΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΦΘΟΓΓΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ.

ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ

Agapula, πρωτα απʼ όλα καλώς ήρθες και καλή συνέχεια με πολύ υπομονή, μιας και μάλλον θα την χρειαστείς με εμάς εδώ μέσα…:wink:

Έχω και εγώ μια κορούλα 18 μηνών, η οποία περπάτησε πολύ νωρίς (10 μηνών) και γενικά είναι πολύ δυνατό παιδί, αλλά στο λόγο έχει μείνει πίσω. Γύρω στους 9-10 μήνες ξεκίνησε να λέει τα βασικά,(μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά, μαμ) αλλά στην πορεία τα ελάττωσε και τώρα δε τα λέει καθόλου. Ποτέ βέβαια δε τα έλεγε συνειδητά, αλλά τουλάχιστον, είναι λέξεις με έννοια.

Έχει 2 εβδομάδες τώρα που έχει πάρει φόρα και λέει ακαταλαβίστικα. Είτε προσπαθεί να συμμετέχει σε συζητήσεις, είτε θέλει να ζητήσει κάτι. Αλλά αυτά που λέει είναι τελείως αλαμπουρνέζικα. Δεν είναι δηλαδή, απλά μωρουδιακά… Από τη μια έχει πολύ πλάκα, αλλά από την άλλη ανησυχώ, γιατί της μιλάμε συνέχεια (χωρίς να την πιέζουμε να πει κάτι) αλλά αυτή ξέχασε και αυτά που έλεγε. Και να φανταστείς, ότι είναι πάρα πολύ εκφραστικό παιδί. Είναι σαν να σου μιλάει πραγματικά…

Λένε ότι τα κορίτσια μιλάνε ποιο γρήγορα, αλλά η δικιά μου θέλει μάλλον να το καταρρίψει αυτό…

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας???? Όταν μας μιλάει έτσι, να κάνουμε ότι καταλαβαίνουμε τι μας λέει, ή το αντίθετο???:confused::confused:

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σε κούρασα. Είμαι και εγώ… άλλη μια ανήσυχη μάνα…:roll:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλημέρα!!Λοιπόν σου έχω δουλειά για το σπίτι .Αποριες!! Η μικρή μου όπως προείπα λέει τα πάντα. Όμως κάποιες φορές ειδικά σε τραγούδια και παραμύθια νιώθω ότι τα λέει μόνη της μηχανικά. παίζει αυτό?Δηλαδή να τα έχει αποστηθίσει χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει?

Ωρες ατέλειωτες λεεί τον κακό τον λύκο και την αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Επίσης κάποιες φορές λέει σωστά τα χρώματα και κάποιες τα λέει όλα μπλε.

Αχ αυτό το μπλέ , τα νύχια μου είναι μπλέ τα μαλλία μου είναι μπλέ μόνο όταν ζητάει κάτι δικό της τότε είναι μωβ:roll::roll::roll:

Και φυσικά ακόμα δεν ξεχωρίζει τα σχήματα παρά μόνο την καρδια. Επίσης πολλές φορές βλέπω ότι προσπαθεί να κάνει λογοπαίγνια - ασκήσεις γλώσσας. Π.χ. ουια μπίμπα, τζιτζίκακας, τζικάτσικας κλπ. Γιατί το κάνει αυτό? . .

Αβυσσος η ψυχή των δίχρονων.

Agapula, πρωτα απʼ όλα καλώς ήρθες και καλή συνέχεια με πολύ υπομονή, μιας και μάλλον θα την χρειαστείς με εμάς εδώ μέσα…:wink:

Έχω και εγώ μια κορούλα 18 μηνών, η οποία περπάτησε πολύ νωρίς (10 μηνών) και γενικά είναι πολύ δυνατό παιδί, αλλά στο λόγο έχει μείνει πίσω. Γύρω στους 9-10 μήνες ξεκίνησε να λέει τα βασικά,(μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά, μαμ) αλλά στην πορεία τα ελάττωσε και τώρα δε τα λέει καθόλου. Ποτέ βέβαια δε τα έλεγε συνειδητά, αλλά τουλάχιστον, είναι λέξεις με έννοια.

Έχει 2 εβδομάδες τώρα που έχει πάρει φόρα και λέει ακαταλαβίστικα. Είτε προσπαθεί να συμμετέχει σε συζητήσεις, είτε θέλει να ζητήσει κάτι. Αλλά αυτά που λέει είναι τελείως αλαμπουρνέζικα. Δεν είναι δηλαδή, απλά μωρουδιακά… Από τη μια έχει πολύ πλάκα, αλλά από την άλλη ανησυχώ, γιατί της μιλάμε συνέχεια (χωρίς να την πιέζουμε να πει κάτι) αλλά αυτή ξέχασε και αυτά που έλεγε. Και να φανταστείς, ότι είναι πάρα πολύ εκφραστικό παιδί. Είναι σαν να σου μιλάει πραγματικά…

Λένε ότι τα κορίτσια μιλάνε ποιο γρήγορα, αλλά η δικιά μου θέλει μάλλον να το καταρρίψει αυτό…

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας???? Όταν μας μιλάει έτσι, να κάνουμε ότι καταλαβαίνουμε τι μας λέει, ή το αντίθετο???:confused::confused:

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σε κούρασα. Είμαι και εγώ… άλλη μια ανήσυχη μάνα…:roll:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ. ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΛΕΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΕΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΘΑ ΤΗΣ ΜΙΛΑΤΕ ΑΡΓΑ Κ ΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.

Η ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΕΣ.ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΟΜΙΛΙΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.

Έτσι ακριβώς κάνουμε όλοι στο σπίτι. Και εμείς και οι παππούδες, θείες και τα λοιπά. Και η παιδίατρος μα είχε πει να μη της λέμε πες αυτό, πες εκείνο… μας κοιτάζει στο στόμα όταν μιλάμε και τις τα λέμε πολύ καθαρά. Ούτε δύσκολες λέξεις τις βάζουμε. Αλλά αυτή συνεχίζει και λέει τα δικά της…:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Σε ευχαριστώ πολύ agapoula… εύχομαι σύντομα να ακούσω τη φωνούλα της να πει μια λέξη που να υπάρχει στο ελληνικό λεξικό… :lol::lol::lol:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλημέρα κορίτσια! Εμένα ο 2ος γιος μου κλείνει τα 2 στις 19/3 και μέχρι το Νοέμβρη το μόνο που έλεγε είναι μαμά ή μπαμπά όλους κι όλα. Από το Νοέμβρη κι έπειτα έχει αρχίσει μιμείται τις φωνές των ζώων, να κάνει τη μουσική από διάφορα τραγουδάκια, να δείχνει τα μέλη του σώματός του και να εκετελεί εντολές. Όταν τον ρωτάω τι τραγούδι να πούμε μου το μουρμουρίζει τη μουσική του για να το καταλάβω και όταν το τραγουδάμε λέει κάποιες από τις καταλήξεις των στίχων. Τώρα τελευταία έχει βρει σαν παιχνίδι με τον άντρα μου και λέει κάποιες λέξεις αφού πρώτα τις ακούσει να τις λέει ο μεγάλος γιος μου, Αλέξανδρος (4 ετων το Μάρτη). π.χ. Λέει ο άντρας μου πες Αλέξανδρε "πιπίλα", την λέει κανονικά κι έπειτα την επαναλαμβάνει κανονικά κι ο μικρός. Μόνος του όμως όταν θέλει την πιπίλα του θα τη ζητήσει ως "πιπί". Από προτάσεις ούτε λόγος. Όταν θέλει κάτι μας τραβάει για να μας το δείξει και κανει συνέχεια γκου. Φυσικά κι αυτός σαν αγοράκι δε βάζει πισινό κάτω, θυμώνει όταν δεν τον καταλαβαίνουμε, πεισμώνει και δε λέει τίποτα όταν τον πιέζουμε κι έχει τεράστια αγάπη στις ηλεκτρικές συσκευές που κάνουν θόρυβο. Από παραμύθια δε θέλει να του αφηγούμαστε τίποτα, μόνο έχει συνέχεια ένα βιβλίο με το Λύκο και τα 7 κατσικάκια και φωνάζει συνέχεια "Κίκε". Αν δε βάλουμε τον Κίκε για ύπνο δεν παει ούτε αυτός :!:

Δυστυχώς κι εγώ κάνω το λάθος να τον συγκρίνω με το μεγάλο μου γιο που έχουν 2 χρόνια και 7 ημέρες διαφορά. Ο μεγάλος άρχισε να λέει τις πρώτες λέξεις του στο χρόνο και 20 μηνών έφτιαχνε προτάσεις 2-3 λέξεων.

Παιδικό σταθμό των στέλνω από 5μιση μηνών γιατί έπρεπε να πάω για δουλειά. Δεν ξέρω αν αυτό τον έχει επηρρεάσει αρνητικά ή απλώς είναι έτσι ο χαρακτήρας του. Ελπίζω πάντως να μιλήσει σύντομα γιατί νομίζω όσο δυσκολεύεται να μιλήσει γίνεται περισσότερο επιθετικός προς τον αδερφό του που δεν τον καταλαβαίνει αλλά και προς εμάς.

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...