Δεύτερο Τρίμηνο (12η -24η εβδομαδα)
1.060 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
- 15 απαντήσεις
- 2,5k εμφανίσεις
Γεια σας.θς ήθελα την γνώμη κάποιας κοπέλας που έκανε τις εξετάσεις της στον κ.Πιλαλη.
Last reply by theodora gel, -
Διαφημίσεις
-
- 5 απαντήσεις
- 5,3k εμφανίσεις
Καλημερα... Αισιως μπηκα κ εγω στην 13η εβδομαδα και γνωριζω οτι πρεπει να κανω περιδεση...... Εχω δυο γιατρους (μεγαλη ιστορια), ο ενας λεει οτι πρεπει να γινει αμεσα συγκεκριμενα μου λεει οσο πιο νωρις τοσο καλυτερα.... Ο δευτερος λεει οτι δεν πειραζουμε τιποτα τωρα και πρεπει να περιμενουμε μεχρι την 15η εβδομαδα .... Εσεις λοιπον κοριτσια ποτε κανατε περιδεση ? θα με βοηθουσατε με τις εμπειριες σας
Last reply by Ioanna Ts, -
- 1 follower
- 559 απαντήσεις
- 172,5k εμφανίσεις
Οπως θα ειδατε κ απο τον τιτλο, ειναι η πιο σπαστικη ερωτηση ολων κ με τσαντιζει γιατι οσοι κ οσες με ρωτανε ειναι πιο χοντροι απο εμενα, ασχετως εγκυμοσυνης! λοιπον εγω ειμαι στην 18η βδομαδα!!!ξεκινησα με 54,5 κιλα κ υψος 165! γενικα στα φυσιολογικα μου πλαισια, ειχα αδυνατισει αποπερυσι κ δεν ειχα ποπους κ στηθος!ειχαν φυγει ολα!!τωρα ζυγιστηκα στον γιατρο προχθες κ ημουν 59κιλα! βεβαια ημουν φαγωμενη κ με παπουτσια--γιατι πηγα βραδυ...τα τελευταια 4 κιλα τα πηρα τους τελευταιους 2 μηνες...ο γιατρος μου εχει πει ωσ 6 ως τον 6ο ΜΗΝΑ!!!ΑΛΛΑ οταν ειχα ναυτιες κ ετρωγα δεν παχυνα...τωρα που ειμαι οκ πως φουσκωνω???κ παρατηρω οτι ειναι πρηξιμο, το στηθος μεγαλωσε, η κοιλια …
Last reply by Sentir...natureza, -
- 2 απαντήσεις
- 7,6k εμφανίσεις
Γεια σας κορίτσια.. Είμαι στην 23η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και εδώ και 2-3 εβδομάδες μου συμβαίνει το εξής μυστήριο και ψάχνοντας δεν είδα να το έχει αναφέρει καμία άλλη... όταν ξαπλώνω στο αριστερό πλευρό έχω αρκετά έντονο μούδιασμα-μυρμηγκιασμα ακριβώς κάτω από το αριστερό στήθος και προς το στέρνο... Δεν είναι πόνος άλλα μια δυσάρεστη αίσθηση.. σαν κάτι να κυλάει ακριβώς κάτω από το δέρμα.. μου συμβαίνει κυρίως όταν είμαι ξαπλωμένη (μόνο μια δύο φορές όρθια) Δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα με το γιατρό μου και η αλήθεια είναι ότι δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό απλά είναι κάπως ενοχλητικό.. το χει πάθει καμία άλλη;;
Last reply by Pegodou, -
- 19 απαντήσεις
- 4,8k εμφανίσεις
Τις μερες που κανονικα θα ειχαμε περιοδο ειναι φυσιολογικο να εχουμε πονους περιοδου;;το εχει καποια αλλη κοπελα;
Last reply by Effie85, -
- 8 απαντήσεις
- 1,9k εμφανίσεις
Έχει καμία κοπέλα παρόμοια εμπειρία;είμαι 18 εβδομάδων και σήμερα ο γιατρός μου είπε ότι το αμνιακό υγρό είναι λίγο αυξημένο καθώς και ο πλακούντας λίγο μεγαλύτερος.ενδειξεις για ζάχαρο.πηρα μηχανάκι να το μετράω 4 φορές την ημέρα αλλά ρε κορίτσια δε νομίζω να έχω ζάχαρο.οι πρώτες μετρήσεις τουλάχιστον αυτό έχουν δείξει.τι άλλο μπορεί να είναι;έχω κατάγχωθει!!δεν τα προλαβαίνω τα προβλήματα το ένα μετά το άλλο εμφανίζονται.πρωτα οι συσπάσεις μετά η ανεπάρκεια τραχήλου τώρα αυτό.εχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρω μέχρι τέλους.κατι θα γίνει γύρω γύρω το φέρνει
Last reply by maria_tweety, -
- 3 απαντήσεις
- 1,6k εμφανίσεις
Κοριτσια μου ειμαι στην 16 εβδομαδα και απο χθες το βραδυ με ποναει η μεση,το κοκαλο στη λεκανη χωρις ομως να εχω πονους περιοδου.δεν μπορω να καταλαβω αν αυτος ο πονος στη μεση ειναι απο συσπασεις η ειναι απλα μυικος.ο γιατρος μου ειπε τηλεφωνικα να ξαπλωσω και να παρω 2 μπουσκοπαν.το εκανα αλλα δεν μου περασε ο πονος.αν ηταν συσπασεις δεν θα μου περνουσε με τα χαπια;σκεφτομαι να παω σε ενα εφημερευον νοσοκομειο να με δουν αλλα δεν ξερω αν πραγματι υπαρχει λογος για να μπω σε αυτη την ταλαιπωρια.να σημειωσω οτι ειμαι κλινηρης με κοντο τραχηλο και γι αυτο φοβαμαι ακομα πιο πολυ.οι πιο εμπειρες τι λετε;αν ηταν συσπασεις θα με πονουσε και η κοιλια ταυτοχρονα;ο πονος ειναι σ…
Last reply by maria_tweety, -
- 12 απαντήσεις
- 1,8k εμφανίσεις
Γεια σας κορίτσια, είμαι την 23+1 εβδομάδα και όταν έκανα την β- επιπέδου είδαμε την καρδιά του μωρού, από την αρχή της εξετάσεις όλα ήταν καλά και μετά είπε η γιατρός ας κάνουμε μια επαναληπτική εξέταση στην καρδιά και το κεφάλι πάλι , εκεί είδε ότι το μωρό δεν είχε καλή θέση και έτσι δεν μπορούσε να δει την καρδιά καλά και μου σύστησε να δω έμβρυοκαρδιολόγο. Στις παρατηρήσεις της φυσικά δεν γράφει κάτι τέτοιο ότι έχει κάτι το μωρό κτλ . Την ρώτησα με αν θα πρέπει ,αν το παιδί θα έχει θέμα και μας είπε πως δεν τρέχει κάτι αλλά επειδή εικαστικά κάνει φησιμα εγώ έτσι λέει αν θέλουμε να το δούμε. Εσείς τι θα κάνατε? Τι γνώμη έχετε? Εμείς έχουμε μπερδευτεί αλλά να σας …
Last reply by Summer love, -
- 16 απαντήσεις
- 73,4k εμφανίσεις
Σας έχει συμβεί όσο ήσασταν ή είστε έγκυες να σας περιτριγυρίζει κάτι τέτοιο? Εχθές βγήκα για φαγητό (που λέει ο λόγος) με μια παρέα και δοκίμασα μόνο τονίζω το δοκίμασα γιατί ήταν όντως μια πιρουνιά από 3 πιάτα, τα υπόλοιπα των πιάτων τα καθάρισαν οι άλλοι και δεν έπαθαν τίποτα μαζί με αυτούς και ο άντρας μου ενώ εγώ είχα διάρροια 2 φορές στις 4 και τις 8 το πρωί. Από τις 8 και μετά είμαι οκ, με τσάι φρυγανιά και φιδέ για μεσημέρι. Λέω να μην πάρω το γιατρό αν είμαι οκ και μετά, εσείς τι λέτε ? Μήπως να πάω αύριο για αιματολογικές να δω για λιστέρια κλπ? αλλά με μια πιρουνιά ρε τι να πω..... Περιμένω με αγωνία τη γνώμη σας.
Last reply by mama16, -
- 1 απάντηση
- 3k εμφανίσεις
Καλημερα σας Μου ζήτησαν να κανω υπέρηχο καρδιάς εμβρύων και βρίσκομαι στην Θεςςαλονικη γνωρίζετε μηπως κάποιον εμβρυοκαρδιολογος στην θεςςαλονικη ; Ευχαριστω πολυ
Last reply by Pegodou, -
- 13 απαντήσεις
- 9k εμφανίσεις
Καλημέρα σε όλους, πρώτη φορά γράφω στο forum και θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το παρακάτω. Εδώ και 4 ημέρες ταλαιπωρούμαι από ένα κρύωμα, όπου το πιο ενοχλητικό κομμάτι είναι το μπούκωμα. Επειδή δεν μπορούσα να αναπνεύσω και να κοιμηθώ τις δύο τελευταίες ημέρες κατέφυγα στο dexa-rhinaspray N, ένα αποσυμφωρητικό σπρέι για τη μύτη. Μετά διάβασα από το internet ότι αντεδείκνυται για την εγκυμοσύνη, οπότε το έκοψα μαχαίρι. Είμαι στη 17η - 18η εβδομάδα. Μπορεί να έχω προκαλέσει πρόβλημα στο μωρό? Παραδέχομαι ότι παράκουσα τη γυναικολόγο μου, που είχε προτείνει φυσιολογικό ορό ή vicks (γιατί συχαίνομαι και τα δύο) . Επειδή έχω αρχίσει να αγχώνομαι πολύ, έχω προκ…
Last reply by Stavii, -
Γεια σας κορίτσια, είμαι στον 5 μήνα και μόλις βγήκε το κρύο εγώ ψιλό την πάτησα , σκασμενα χείλια, λίγο μπουκομα και καμιά φορά συνάχι... Πίνω τσάι , μαύρο τσάι. Είναι και τα δύο επικίνδυνα για την εγκυμοσύνη??
Last reply by Alverou, -
Κορίτσια γεια σας, είπα να ανοίξω ένα θέμα που μου φαίνεται περίεργο. Το στήθος μου γύρο από τη θηλή έχει γεμίσει εξωγκοματακια είναι φυσιολογικό? Ντρέπομαι να το πω στο γιατρό μου.
Last reply by Anna3011, -
- 7 απαντήσεις
- 18,4k εμφανίσεις
καλησπερα!!!ειμαι εγκυος 13 εβδομαδων και εδω και ενα μηνα εχω ενα φλεμα στο λαιμο μου.αισθανομαι πως μου τον κλεινει και μ εχει κουραση!!επαιρνα για 4 μερες ενα σιροπι αλλα δυστιχος δεν μου εκανε τπτ,βαζω φισιολογικο ορο πρωι -βραδυ μηπως και ξεκολλησει αλλα ματαια!και τωρα κανω και αερολιν εδω και μια εβδομαδα αλλα δεν εχω δει διαφορα!!!το πρωι που σηκωνομαι απο το φλεμα εχω βηχα και μερικες φορες κανω εμετο και βγαζω μυξες!!!πηγα σε εναν παθολογο δεν βλεπει να εχω κατι ουτε κρυομενη ειμαι ουτε τπτ.πηγα και σε Ωτορινολαρυγγολόγο ειδε τον λαιμο μου ουτε αυτος ειδε κατι!!αλλα σιγουρα δεν ειναι του μυαλου μου!!!!μπορει καποιος να με βοηθησει????ειναι απο την εγκυμοσυνη???…
Last reply by Pegodou, -
- 51 απαντήσεις
- 21,7k εμφανίσεις
Έχει κάνει καμιά αμνιοπαρακέντηση στη Θεσσαλονίκη και που;
Last reply by Mairi2018, -
- 1 follower
- 75 απαντήσεις
- 75,6k εμφανίσεις
Γεια σας κοριτσια!!! Σε ποια εβδομαδα της κυησης σας ακουσατε ή νιωσατε το μωρακι σας, και με ποιον τροπο;;; Εκλεισα την 15η βδομαδα Διδυμης κυησης μου και εδω κ δυο μερες νιωθω κατι σαν γουργουρησματα, αλλα δεν πρεπει να ειναι το εντερο, γιατι τις στιγμες που συνεβη, ημουν ηδη φαγωμενη και δεν πεινουσα. Θα ηθελα να διαβασω την γνωμη κ απο διδυμομανουλες.
Last reply by Sentir...natureza, -
Κινήσεις εμβρύου 1 2
από fun85- 1 follower
- 40 απαντήσεις
- 35k εμφανίσεις
Καλημέρα σε όλες!!!! Κορίτσια έχω κάποιες ανησυχίες και θα ήθελα την βοήθειά σας όσο μπορείτε! Είμαι έγκυος (24 εβδομάδων και 5 ημερών), στο πρώτο μου μωράκι! Έχω κάνει και την β' επιπέδου πριν 2 εβδομάδες και μου όλα μια χαρά! Το μωρό μου από την πρώτη στιγμή που το ένιωσα, το καταλαβαίνω συνεχόμενα για 4 με 5 μέρες και μετά σταματάει 2-3 μέρες (το νιώθω ελάχιστα και χαμηλά). Μετά ξαφνικά μία μέρα ξαναρχίζει να με κλωτσάει ψηλά 4-5 μέρες και μετά ξανασταματάει (το ίδιο ξανά, το νιώθω ελάχιστα).Πιστεύω ότι είναι και θέμα της θέσης που παίρνει, σωστά? Να διευκρινίσω ότι δεν έχω νιώσει μέχρι σήμερα και τις πιο δυνατές κλωτσιές, ήρεμα πράγματα! Απλά εσείς θεωρείται φυσιολογι…
Last reply by Iv_k, -
- 2 απαντήσεις
- 1,7k εμφανίσεις
Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποια έχει κάνει β επιπέδου στον Νικολαίδη Πέτρο και πόσο της στοίχισε. Ευχαριστώ!
Last reply by Mama_Anesti_, -
- 16 απαντήσεις
- 13,6k εμφανίσεις
Καλησπερα κοριτσια απο οτι καταλαβατε ειμαι απο Καλαματα.Ειμαι στη 16η εβδομαδα.εχω ιδιωτη γιατρο αλλα λογο του οικονομικου θα παω νοσοκομειο να γεννησω(δεν εχω παει ακομα να με δει καποιος εκει λεω να παω μετα τη β επιπεδου)αλλα ακουω διαφορα και τα περισσοτερα ειναι αρνητικα αν εχετε εμπειρια η ξερετε κατι πειτε μου.
-
- 0 απαντήσεις
- 937 εμφανίσεις
Καλησπέρα. Θα ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μ σχετικά με το θέμα αυτό... Ειναι λίγο περίπλοκο... Είμαι έγκυος και έχω κονδυλώματα εξωτερικά. Η γυναικολόγος μ αποδείχτηκε κρεωπολησα και μου έκανε καυτηριαση και αναισθησία με βελόνες.15 βελόνες σε κάθε συνεδρία. Έχω κάνει 3 συνεδρίες. Σύνολο 45 βελόνες. Με είχε σαν κομμάτι κρέας για να βγάλει λεφτά . Το τι πόνο έχω περάσει μόνο εγώ γνωρίζω.ούτε να κάτσω, ούτε να κοιμηθώ, τουαλέτα να πάω εφιάλτης. μόνο κλάμα και πόνο, πριξιμο, φλεγμονή. Δεν θα μπω σε άλλες λεπτομέρειες γιατί θα φρικάρετε. Θα την κάνω μήνυση εννοείται. Εν τέλει άλλαξα γυναικολόγο.μου είπε πως έπρεπε να μου δώσει κρέμα αντί για όλα αυτά που έκανε. Ε…
Last reply by Αννα Άννα, -
- 66 απαντήσεις
- 24,6k εμφανίσεις
Καλημερα! Εχοντας μια καλη αυχενικη και για τα τρια συνδρομα, μια καλη papp-a εκτος απο το συνδρομο 13 που δεν ειχε τοσο καλο ποσοστο, ενα nipd test (το νεο αιματολογικο μη επεμβατικο τεστ που ανιχνευει τα 3 πιο σημαντικα συνδρομα, με πιο σιγουρα αποτελεσματα ομως μονο για το συνδρομο 21), προσανατολιζομαι για πραγματοποιηση αμνιοπαρακεντησης μιας και η ηλικια μου ειναι κοντα στα 38. Β επιπεδου θα κανω μεθαυριο, ειμαι ηδη στην 21η εβδομαδα. Προερχομαι απο εξωσωματικη και συζητωντας αυτο το ζητημα με τον εξωσωματικο μου (βεβαια χωρις να εχουμε ακομα τη β επιπεδου στα χερια μας η οποια επισης θα μα δειξει πολλα) μου ανεφερε οτι λογω ηλικιας και μονο θα θελε να την κανω …
Last reply by Αστέρι Άντα, -
- 4 απαντήσεις
- 7k εμφανίσεις
Καλησπερα, ειμαι στην 15η εβδομαδα αισίως, προ εγκυμοσυνης ημουν υποτασική η πιεση μου κυμαινόταν 10-6 η σπανια 9-6 Τωρα ομως εδω και μερικες εβδομαδες εχω δυσπνοια και μου πεφτει η πιεση πριν λιγο ειχα 9-4,6 και εχθες 8-5 Με φοβίζει αυτο παρα πολυ, να απεθυνθω σε καρδιολογο? εχει αντιμετωπίσει καποια κοπελα κατι παρόμοιο?
Last reply by Maonoki, -
- 4 απαντήσεις
- 2,9k εμφανίσεις
Γεια σας είμαι στην 13η εβδομαδα. πριν μια εβδομαδα πηγα στον γιατρο γτ ειχα μια περαστικη αποκολληση και η κοπελα που μου εκανε την ενεση με ρωτησε αν στον ποπο ψηλα ειχα από πριν σπασμένα αγγεια. Δεν εδωσα βαση. Καθως ψαχουλευα το σωμα μου ειδα σπασμένα μικρα κοκκινα αγγειακια στα ποδιαστην μυτη κατω από τα ρουθούνια και γενικα από εδώ κ από εκει. Ειχε ποτε καμια αναλογο πρόβλημα? Ξερετε από τι γινεται?
Last reply by belleblue, -
- 0 απαντήσεις
- 497 εμφανίσεις
Κορίτσια γεια σας, θα ήθελα την γνώμη σας για τον κο. Αποστολίδη που κάνει υπερηχογραφήματα και στο Διαβαλκανικό. Έχετε κάνει υπερηχογράφημα Β' επιπέδου στον συγκεκριμένο γιατρό; Θα με βοηθούσαν πολύ οι απόψεις σας!
Last reply by anniegi, -
- 8 απαντήσεις
- 10,3k εμφανίσεις
Σημερα 21 εβδομάδα διαγνώστηκε πολύ αμνιακό υγρό 15,3 αντί 8. Ο γιατρός είπε ότι το παρακολουθούμε σε 10 μέρες πάλι. κ ότι αν συνεχιστεί αυτό σημαίνει ΑΤΡΙΣΙΑ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ. κ οτι όταν γεννηθεί θα χρειαστεί ενχείριση.. Ζάχαρο πάντως δεν υπάρχει... Ξέρει κανείς κάτι ?? Ευχαριστώ...
Last reply by MSMARIA,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 απαντήσεις
- 19.749 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 9.279 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 7.651 εμφανίσεις