Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΗΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα, σκέφτομαι και έχω (μάλλον) αποφασίσει να ασχοληθώ με τη δημιουργία κεριών. Μήπως κάποια κορίτσια ξέρουν κάτι σχετικά με κάποια σεμινάρια? ή κάποια δασκάλα. Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Η δημιουργία κεριών είναι κάτι σχετικά εύκολο,μόλις του πάρεις τον αέρα.Έχω κάποια βιβλία με οδηγίες,αν σε ενδιαφέρει να σου πω λεπτομέρειες,για να μην δίνεις άδικα χρήματα σε σεμινάρια.

πανεύκολο είναι και πολύ ωραίο χόμπι.

Θα πάρεις παραφίνη σε σκόνη η σε πλάκες και φυτίλι.

θα τη λιώσεις σε μπεν μαρί, μπορείς να βάλεις και χρώμα μέσα (εγω λιώνω τις κηρομπογιές της κόρης μου για χρώμα) και μόλις λιώσει θα ρίξεις σε καλούπι αφου προηγουμένως έχεις τοποθετήσει το φυτίλι.

Για καλούπι αν δεν θες να ξοδευτείς μπορείς να αυτοσχεδιάσεις δηλ. να χρησιμοποιήσεις χάρτινες συσκευασίες γάλατος ή χυμών, ψηλά τάπερ ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Συμβουλή: να προνοήσεις να στρώσεις με εφημερίδες τον πάγκο σου για να μην τον λερώσεις.

Το πρόβλημα το δικό μου είναι το που να βρώ φτηνή παραφίνη. Εδώ οι τιμές ξεκινούν απο 6 ευρώ και πάνω, το κιλό.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Καλησπέρα!Η δημιουργία κεριών είναι κάτι σχετικά εύκολο,μόλις του πάρεις τον αέρα.Έχω κάποια βιβλία με οδηγίες,αν σε ενδιαφέρει να σου πω λεπτομέρειες,για να μην δίνεις άδικα χρήματα σε σεμινάρια.

Σας ευχαριστω κορίτσια για τις πληροορίες. Cristina θα με ενδιέφεραν τα βιβλία.... θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και επαγγελματικά με αυτό ( αν μπορεί να γίνει αυτο). ;)

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω κορίτσια για τις πληροορίες. Cristina θα με ενδιέφεραν τα βιβλία.... θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και επαγγελματικά με αυτό ( αν μπορεί να γίνει αυτο). ;)

χαχα!!!

ίδια σκέψη έχουμ κάνει!!!!!

μόνο που εγώ δε το σκέφτομαι για τώρα!!!!!

βιβλια σχετικά, έχω δει και στο πλαίσιο!!

Βασικά θα σου έλεγα πάνω κάτω τί να κάνεις,γιατί τα βιβλία μου είναι στα Ιταλικά,αλλά σου τα εξήγησε παραπάνω η κοπέλα.Το δύσκολο είναι να τοποθετηθεί σωστά το φυτίλι,ώστε να καίγεται καλά το κερί και να μην καπνίζει.Γι'αυτό συνήθως κάνουν έναν σταυρό από δυο μικρά ξυλάκια και στο κέντρο τους δένουν το φυτίλι.Τα ξυλάκια τα ακουμπάνε στο στόμιο του καλουπιού.

Την πρώτη ύλη θα μπορούσες να την ψάξεις σε κηροπωλεία,την έχουν πιο φτηνά από τα μαγαζιά με είδη χόμπυ.

Όταν λες να ασχοληθείς επαγγελματικά,πώς ακριβώς το εννοείς??Δεν θέλω να σε απογοητεύσω,αλλά τα χειροποίητα κεριά είναι πλέον μια πολυτέλεια...

http://www.ergastirimorfes.gr/

μπες κι εδω..... κάνουν σεμιναρια ταχυρυθμα και κανονικά!!!!! έχουν και για κεριά κι έχω ακούσει καλά λόγια!!!!!

Δυστυχως το σαίτ δε δουλεύει μπορεί κάποιο πρόβλημα στο σέρβερ τους. Θα δοκιμάσω και άυριο.

Cristina, τι εννοείς πολυτέλεια? Δεν ξέρω τι κόστος έχουν και τι περιθώρια κέρδους έχει κάποιος... λέω να το ψάξω

Cristina, τι εννοείς πολυτέλεια? Δεν ξέρω τι κόστος έχουν και τι περιθώρια κέρδους έχει κάποιος... λέω να το ψάξω

Αυτό που εννοώ είναι ότι παλιότερα ο κόσμος μπορούσε,ίσως,να δώσει 12 και 14 ευρώ για ένα χειροποίητο κερί(τόσο τα αγόραζα εγώ,από μαγαζί όπου τα έφτιαχναν μόνοι τους και είχαν χαμηλές τιμές).Ήταν ωραίο δώρο και για μια επίσκεψη.Νομίζω πως σήμερα όλοι κοιτάνε να κάνουν κάτι καλύτερο με αυτά τα χρήματα και μόνο όρεξη για να ανάβουμε κεριά δεν μας έμεινε,δυστυχώς.Άσε που έχει και πολύ φτηνά στα τζάμπο,τα οποία μπορεί να μην είναι το ίδιο,αλλά την δουλειά τους την κάνουν.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι,πριν το προχωρήσεις επαγγελματικά και αγοράσεις πράγματα που θα σου μείνουν,κοίταξέ το καλά,σκέψου πόση πελατεία υπολογίζεις πραγματικά να έχεις.Σταθερή πελατεία,όχι αυτούς που θα ενθουσιαστούν την πρώτη φορά,θα πάρουν για να σε στηρίξουν και μετά μην τους είδατε.

Τα κεριά,τα κοσμήματα,τα αρώματα δεν είναι πράγματα που είναι απαραίτητα,ούτε τα αγοράζουμε σε καθημερινή βάση.Σου το λέω με κάθε καλή πρόθεση,για να σε προφυλάξω.Υπάρχει ένα μαγαζί με πανέμορφα κεριά στην γειτονιά μου και η γυναίκα κάθεται όλο τον χρόνο.Μόνο το Πάσχα με τις λαμπάδες δουλεύει και απ'ό,τι είδα φέτος,είχε ακόμα λιγότερο κόσμο από άλλες χρονιές.

Διαφημίσεις

Αυτό που εννοώ είναι ότι παλιότερα ο κόσμος μπορούσε,ίσως,να δώσει 12 και 14 ευρώ για ένα χειροποίητο κερί(τόσο τα αγόραζα εγώ,από μαγαζί όπου τα έφτιαχναν μόνοι τους και είχαν χαμηλές τιμές).Ήταν ωραίο δώρο και για μια επίσκεψη.Νομίζω πως σήμερα όλοι κοιτάνε να κάνουν κάτι καλύτερο με αυτά τα χρήματα και μόνο όρεξη για να ανάβουμε κεριά δεν μας έμεινε,δυστυχώς.Άσε που έχει και πολύ φτηνά στα τζάμπο,τα οποία μπορεί να μην είναι το ίδιο,αλλά την δουλειά τους την κάνουν.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι,πριν το προχωρήσεις επαγγελματικά και αγοράσεις πράγματα που θα σου μείνουν,κοίταξέ το καλά,σκέψου πόση πελατεία υπολογίζεις πραγματικά να έχεις.Σταθερή πελατεία,όχι αυτούς που θα ενθουσιαστούν την πρώτη φορά,θα πάρουν για να σε στηρίξουν και μετά μην τους είδατε.

Τα κεριά,τα κοσμήματα,τα αρώματα δεν είναι πράγματα που είναι απαραίτητα,ούτε τα αγοράζουμε σε καθημερινή βάση.Σου το λέω με κάθε καλή πρόθεση,για να σε προφυλάξω.Υπάρχει ένα μαγαζί με πανέμορφα κεριά στην γειτονιά μου και η γυναίκα κάθεται όλο τον χρόνο.Μόνο το Πάσχα με τις λαμπάδες δουλεύει και απ'ό,τι είδα φέτος,είχε ακόμα λιγότερο κόσμο από άλλες χρονιές.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση μαγαζιού στην εποχή μας... αλλά υπάρχει και το διαδίκτυο. Θα δούμε..... Μπήκα και στο σαιτ http://www.ergastirimorfes.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=272&Itemid=23 και θα ζητήσω πληροορίες για το κόστος. Οποια κοπέλα ξέρει κάτι περισσότερο, ευχαριστως να ακούσω!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...