Alverou

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  77
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

24 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Female

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.119 εμφανίσεις προφίλ
 1. Καλημέρα, να χαίρεσαι το παιδάκι σου. Δεν θα σου δώσω κάποια διαφορετική κατευθυντήρια οδό παρά να μιλήσεις με τους ειδικούς (εργοθεραπευτή/λογοθερπαευτή) και με την συνεργασία αυτών θα μπορέσετε να φτάσετε σε καλύτερο σημείο ως προς την σήτιση. Επίσης ο αναπτυξιολόγος θα πρέπει κάπως να σε κατεύθυνε ως προς την βελτίωση της κατάστασης. Τα αισθητηριακά προβλήματα του παιδίου είναι σημαντικά και πρέπει να το βοηθάμε να τα ξεπεράσει ως ένα βαθμό. πχ ο γιος μου έχει κάποια αισθητηριακά θέματα που η πηγή αυτών είναι η πίεση μου θέλει να νιώθει. Γι αυτό προτιμάει σκληρές τροφές και όχι μαλακές αλλά και πάλι του δινω να δοκιμάσει και άλλα πράγματα για να υπάρχει ποικιλία υφών. Το κομμάτι της κατάποσης της τροφής είναι σημαντικό για την κοινωνική συνύπαρξη και ανεξαρτησία του παιδιού όταν θα ειναι μεγαλύτερο οποτε μην το αμελήσετε.
 2. Καλησπέρα Βάσει των παραπάνω που αναφέρεις δεν μπορείς εύκολα να καταλήξεις σε σαφή συμπεράσματα. Στην ηλικία που είναι το παιδί είναι λογικό να του αρέσουν οι ανεμιστήρες και να τρομάζει με δυνατούς θορύβους. Επίσης κάποια παιδιά όταν συγκεντρώνονται στο παιχνίδι τους δεν ακούνε οπότε λογικό να μην ακούσει και το όνομα του. Πολύ καλά έκανες και έκλεισες ραντεβού για δεύτερη γνώμη. Ταπεινή μου άποψη είναι να πάρεις βαθιές ανάσες και να ηρεμήσεις πρώτα λίγο εσύ, γιατί σίγουρα το άγχος σου μεταδίδεται στο παιδί. Επίσης να ξεκινήσετε δραστηριότητες με άλλα παιδιά (πχ παιδική χαρά) για να μπορέσει να "απογαλακτηστει" σιγά σιγά και από εσένα. Θα τον βοηθήσει πολύ να αλληλεπιδρά και με άλλα παιδιά, ακόμα και αν στην αρχή δεν του αρέσει. Επίσης να σου θύμησω πως σε αυτή την ηλικία τα περισσότερα παιδιά θα τα χαρακτήριζες παιδιά με συμπεριφορικα προβλήματα. Εάν σε αυτό υπολογίσεις και την πανδημία είναι λογικό να μην συνεργάζεται με άλλους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ακόμα και αν μετά από καιρό καταλήξετε πως το παιδί είναι στο φάσμα (που βάσει όσων γράφεις δεν το θεωρώ πιθανό) είμαι βέβαιη πως είσαι έτοιμη για αυτόν τον δύσκολο δρόμο. Το γεγονός πως έχεις ανοιχτά τα μάτια σου στο παιδί και κλειστά τα αυτιά σου στους "ειδήμονες" του στενού σου περιβάλλοντος θα σε βοηθήσει πολύ. Εύχομαι το καλύτερο για την οικογένεια σου.
 3. Ακριβώς όπως το είπες σε 3-4 μήνες είχαμε επιβεβαιωθεί κι εμείς παρόλο που είχε κάνει τεράστιο άλμα στην ομιλία του. Σου στέλνω μια τεράστια αγκαλιά γιατί σε καταλαβαίνω απόλυτα. Η μάνα μου ακόμα φοβάται να πει την λέξη αυτισμός λες και θα στιγματιστει το παιδί. Ο γιος μου έχει σύνδρομο Asperger, υποθέτω πως και εσένα η κόρη σου είναι στο φάσμα. Προσωπικά εάν ακούσω άλλη μια φορά το "μα δεν του φαίνεται" θα φάει χαστούκι.
 4. ma
  Διαφημίσεις

 5. Καλησπέρα Να πας σίγουρα για δεύτερη γνώμη σε άλλο αναπτυξιολογο ή σε παιδοψυχιατρο. Ο αυτισμός μπορεί να διαγνωστεί πλέον από 18 μηνών και να ξεκινήσει η πρώιμη παρέμβαση. Εάν πράγματι το παιδί έχει σημάδια τότε επιβάλλεται να ξεκινήσετε άμεσα λογοθεραπεια και εργοθεραπεια. Ελπίζω να μην σας είπε όντως πως όλα διορθώνονται και έχετε καιρό γιατί προσωπικά το θεωρώ το λιγότερο λανθασμένη ενημέρωση για να μην πω εγκληματική ενέργεια για την ανάπτυξη του παιδιού. Η πρώιμη παρέμβαση είναι το παν στην ομαλή ένταξη του παιδιού στο κοινωνικό σύνολο. Ανέφερες πως δεν μιλάει ακόμα, δεν λέει καθόλου λέξεις ή συλλαβές? Ο αναπτυξιολογος δεν σας πρότεινε γι αυτό λογοθεραπεια? Πριν 1 χρόνο που ξεκίνησα διαδικασία για δημοσια αξιολόγηση του γιου μου με κάλεσαν για ραντεβού 3 μήνες μετά. Όπως καταλαβαίνεις υπάρχει μεγάλη αναμονή και καθυστέρηση. Εγώ κατέφυγα σε κέντρο λογοθεραπειας /εργοθεραπειας που του έκαναν μια πρώτη αξιολόγηση και με παρέπεμψαν σε παιδοψυχιατρο. Σημάδια που μπορείς να δεις στο παιδί που γίνονται από κατά βάση αυτιστικα παιδιά είναι : περπατάει στις μύτες των ποδιών, κάνει γύρω γύρω από τον εαυτό του, τρέχει πέρα - δώθε συνεχόμενα, επαναλαμβανομενες κινήσεις, δεν ακούει το όνομα του, δεν σε κοιτάει στα μάτια, χάνεται στον δικό του κόσμο, βάζει αντικείμενα σε σειρά, ευαισθησία σε κάποια ρούχα ή ταμπέλες ρούχων, προτίμηση σε σκληρές τροφές, κάνει αγαρμπες κινήσεις και δεν μπορεί να αντιληφθεί το σώμα του στον χώρο, ενοχλείται από έντονα φώτα, κλείνει τα αυτιά σε δυνατούς θορύβους, πεταρισμα χεριών (flapping), του αρέσει να βλέπει ανεμιστήρες να γυρίζουν, αναβοσβήνει φώτα. Πραγματικά μπορώ να γράφω πολύ ώρα ακόμα αλλά νομίζω πως σου έδωσα μια πρώτη εικόνα. Η συμβουλή μου είναι πως εάν εσύ δεν είσαι σίγουρη για το παιδί τότε να το ψάξεις μέχρι να λάβεις την απάντηση που θα σε ικανοποίηση, οποία κι αν είναι αυτή. Στον γιο μου καθυστέρησα να το ψάξω παραπάνω γιατί ενώ το έβλεπα και καταλάβαινα πως κάτι δεν πάει καλά άκουγα συνέχεια τους γύρω μου να λένε πώς όλα τα παιδιά έτσι είναι. Άκουσε το ένστικτο σου οπότε.
 6. Κορίτσι μου πήγαινε σε παιδοψυχιατρο ιδιώτη. Εγώ εκεί έβγαλα την επίσημη πρώτη διάγνωση και πήραμε την γνωμάτευση για λογοθεραπειες/εργοθεραπειες. Όταν είχα κλείσει στο δημόσιο για αξιολόγηση με πήραν τηλέφωνο για ραντεβού γύρω στους 4-5 μήνες μετά. Την γνωμάτευση για να ξεκινήσεις τις συνεδρίες τις δίνει πλέον παιδίατρος με ειδίκευση αναπτυξιολογου ή παιδοψυχιατρος. Πήγαινε αρχικά ιδιωτικά και μετά περίμενε ραντεβού για το δημόσιο εάν θες να περάσεις και από εκεί.
 7. Σαν μαμά παιδιού στο φάσμα θα σου πρότεινα εάν βλέπεις εσύ κάτι τότε ψάξε το παραπάνω καθαρά για να ησυχάσεις με τις απαντήσεις που θα πάρεις. Από σωστό επαγγελματία διάγνωση μπορείς να πάρεις από 18 μηνών οπότε 2,5 ετών δεν είναι τραγικά νωρίς. Εκτός από αναπτυξιολογο μπορείς να πας σε παιδοψυχιατρο. Εμείς εκεί πήραμε και την επίσημη διάγνωση.
 8. "Για εγγραφή σε νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής ή σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, επικοινωνήστε απευθείας με τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα." απο την σελιδα του gov.gr
 9. Alverou

  Βάφτιση - μετά τον Κορωνοϊό!

  Και εγω θα βαφτισω την μπεμπα το κακοκαιρι (Ιούλιο υπολογιζω) και εχω ηδη ξεκινησει να κοιταω πραγματα. Καθως οι παρευρισκομενοι θα ειναι εξ αρχης λίγοι (λόγω καλοκαιριου αλλα και λόγω στενού φιλικού περβάλλοντος) θα βγαλω candy bar στον προαυλιο χώρο (εφοσον επιτεπεται και με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχυουν τότε) και πιθαον να ακολουθησει τραπεζι με την οικογενεια και τους κουμπαρους. Ακομα δεν εχω κλείσει ημερομηνια στην εκκλησια και δεν ξερω αν μπορω να παω στην εκκλησια για να το κανω ακομα με τα μετρα που εχουμε.
 10. Τον Σεπτέμβη με το καλό θα ξεκινήσει ο μεγάλος το προνήπιο και είμαι από τώρα σε αναζήτηση νηπιαγωγείου. Στην περιοχή που μένω είδα πως από τα δημοσια νηπιαγωγεία που μας εξυπηρετούν είναι το 100ο και το 3ο Αθηνών και φυσικά υπάρχουν και τα ιδιωτικά που είναι πολλά παραπάνω. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω την οικονομική άνεση να τον στείλω (αναίμακτα) σε οποιοδήποτε νηπιαγωγείο αλλά θα ήθελα ιδανικά να παει σε ένα καλό νηπιαγωγείο είτε αυτό είναι ιδιωτικό είτε δημόσιο. Γνωρίζει κάποιος/α για τα νηπιαγωγεία της περιοχής και μπορεί να μου δώσει συστάσεις για κάποιο;
 11. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, ελπίζω μέχρι τώρα να έχεις βγάλει ακρη. Δεν έχω κάποια πηγή να σου παραθέσω και ούτε ξέρω εάν ισχύει τώρα καθώς τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι πως πριν λίγους μήνες συγγενικό μου πρόσωπο βγήκε με ανατολή καθώς εγαζόταν σε κατάστημα αγορών πρώτων ειδών ανάγκης (super market). Μίλα με τον γυναικολόγο σου, πιθανόν να γνωριζει για να σε κατατοπίσει.
 12. Alverou

  Θηλασμός και περίοδος

  Τον Αυγουστο γέννησα και μου εχει ερθει συνολικά 3 φορές περίοδος, δεδομένου οτι θηλάζω δεν εχει ομαλοποιηθεί πλήρως ακόμα. Εαν δω πως συνεχίζει στο ιδιο μοτιβο φυσικα και θα μιληαω με τον γυναικολογο μου.
 13. Δυστυχώς έχω ακούσει πολλές τέτοιες ατάκες και εφόσον σταμάτησε να μου κάνει και καλή δουλειά (2 φορές μου είχε βάψει την ρίζα άλλο χρώμα από το υπόλοιπο μαλλί) δεν ξαναπήγα.
 14. Ξεκίνησα να ασπρίζω από τα 16 λόγω κληρονομικότητας και τώρα στα 32 τα μισά μου μαλλία είναι λευκά. Έχω ακούσει θεική ατάκα από κομμώτρια που πήγαινα με την μάνα μου "μα πως γίνεται η κόρη να έχει πιο πολά λευκά από την μάνα¨ Έχω δει το νεο "τρεντ" των γκρίζων μαλλιών αλλά δεν νομίζω πώς ταιριάζει σε όλες. Προσωπικά το παιζω ακόμα τζόβενο και τα βάφω.
 15. Εφόσον είσαι έγκυος και ο εργοδότης δεν μπορεί να σε απασχολήσει με τηλεεργασία τότε σου δίνει ο γυναικολόγος σου ένα χαρτί που το καταθέτεις στον εργοδότη για να βγάλει σε αναστολή μετ αποδοχών εφόσον η εργασία σου σε αναγκάζει να συναναστρέφεσαι με πολλά άτομα . Αρκετοί εργοδότες πιθανόν να κάνουν τα στραβά μάτια αλλά αυτό ορίζεται από τον νόμο ή τουλάχζιστον ίσχυε πριν κάποιους μήνες. Δεν ιχύει σε όλους τους τομείς αλλά σε εργασίες ου έρχεσαι σε άμεση επαφή με πολλά άτομα και δνε μπορείς να απασχοληθείς με άλλον τρόπο ή σε άλλο τομέα.
 16. Εμένα ο γιος μου ξεκίνησε να μιλάει πριν 1 μήνα, μόλις έκλεισε τα 3. Λες και του γύρισες κάποιον διακόπτη και ενώ έλεγε μόνο την πρώτη συλλαβή ή το πρώτο γράμμα από κάθε λέξη τώρα κάνει προτάσεις. Τον είχα πάει για αξιολόγηση και δεν του είχαν βρει κάτι παθολογικό οπότε προσπαθούσαμε να του δίνουμε πολλά ερεθίσματα.