Deena

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.730
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  8

Deena last won the day on Δεκέμβριος 3

Deena had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

477 Good

1 ακόλουθος

Περισσότερα για την/τον Deena

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Η απόσπαση της προσοχής του παιδιού δεν βοηθάει στην διαδικασία, ο ορός είναι τόσο ενοχλητικός που εννοείται ότι το παιδί θα κουνηθεί και θα αντιδράσει ειδικά αν είναι απροετοίμαστο. Η σύριγγα για να έχει αποτέλεσμα θέλει μεγάλη ποσότητα + να την αδειάσεις με πίεση (όχι σιγά-σιγά) + να έχει σωστή κλίση το κεφάλι του παιδιού. Παντως εγώ την ιδέα του κέντρου υγείας δεν την βρίσκω κακή ή να έρθει η παιδιατρος σπίτι να σας δείξει, κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος. Εμένα μου έδειξε η νταντά μας που είχε μεγάλη εμπειρία και δεν μασούσε με τίποτα, έκανε τρομερό κεφαλοκλειδωμα, αν δεν την είχα θα έπρεπε κάποιος άλλος να μου δείξει. Εντέλει η μόνη λύση είναι η συνεχής επανάληψη, κάποια στιγμή το παιδί θα το πάρει απόφαση έστω κι αν σηκώσει τον κόσμο από τις φωνές.
 2. Κλαίω.....ταυτόχρονα καταλαβαίνω και την δική σου απόγνωση βέβαια... Ο δικός μου σύζυγος από την άλλη ήταν πολύ hardcore, τρομερά στυγνός με τον ορό....το τί μύξα έχει καταπιεί ο καψερός δεν περιγράφεται. Η νταντά ξέρει να κάνει? Η δικιά μου το είχε τέχνη, τα καθάριζε εντελώς, χωρίς να χρειάζεται άλλο ενήλικα μαζί, ακόμα απορώ πώς....
 3. Χαχαχαχα.....αν δεν έχεις δει τον πατέρα μου να προσπαθεί πανικόβλητος να μου πάρει τον αποφρακτήρα από τα χέρια φωνάζοντας "Μηηηη, τί κάνεις στο παιδί!!!!!" δεν έχεις δεί τίποτα.....

 4. Διαφημίσεις


 5. Αυτό με την βλενογόννο κι εγώ το έχω διαβάσει, στα δικά μου πάντως έβαζα ορό κάθε βράδυ επί χρόνια, ακόμα και άρρωστα να μην ήταν. Δεν είμαι σίγουρη αν έκανα καμία ανεπανόρθωτη ζημιά, πάντως πρόσφατα που έβγαλε η μικρή τα κρεατάκια, ο χειρουργός μου είπε ότι η κατάσταση της βλενογόννου της ήταν άριστη... Τώρα θυμήθηκα ότι υπάρχει ένα σκεύασμα, το sinus rinse με το οποίο γίνονται πλύσεις και αποσυμφορεί χωρίς φύσημα. Το είχα δοκιμάσει στον εαυτό μου έναν χειμώνα που είχα σιχαθεί το ronal και είναι γεγονός ότι αποσυμφορεί πολύ καλά.
 6. Μεγάλο ζόρι οι μύξες, εγώ με την μικρή ειδικά υπέφερα γιατί ήταν με μύξες από 3 μηνών, λόγω του μεγάλου που πήγαινε σταθμό και άρχισε ένα φαύλος κύκλος, καθώς οι μύξες οδήγησαν σε διόγκωση τα κρεατάκια όταν ήταν 3,5 περίπου και αυτό οδήγησε σε ωτίτιδες και σε συχνές λαρυγγιτιδες καθώς η τραχεία της είναι λόγω ανατομίας λίγο μεγάλη και έχει την τάση να κάνει φλεγμονή όταν κατεβαίνουν οι μύξες. Για το φύσημα θα δείχνεις ξανά και ξανά, κάποια στιγμή θα το μιμηθεί και θα το κάνει....κι εμένα ο μεγάλος άργησε να μάθει (νομίζω μετά τα 3) καθώς δεν αρρώσταινε και πολυ συχνά, η μικρή μάλλον ενεργοποίησε το ένστιγκτο της επιβίωσης και 2 ετών φυσούσε ήδη αποτελεσματικά. Εμένα στο ΜΗΤΕΡΑ μου είχαν δείξει να της κάνω πλύσεις με μεγάλη σύρριγγα ξαπλωμένη ανάσκελα και στο πλάι, όχι καθιστή ενώ ένας ΩΡΛ μου είχε πει να είναι τελείως ανάσκελα και να ρίχνω το ορό σιγά-σιγά και όχι με πίεση, με σκοπό να τον καταπίνει. Ο τελευταίος ωστόσο (ο ΩΡΛ) μου υπέδειξε τον συγκεκριμένο τρόπο με σκοπό να αποφράσσεται η ευσταχιανή σάλπιγγα και να μην μαζεύουν υγρό/πύον τα αυτιά, αλλά όταν υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή αυτός ο τρόπος δεν ανακουφίζει. Γενικά οι ΩΡΛ δεν θέλουν πολλά φυσήματα (ούτε αποφρακτήρα) αλλά οι παιδίατροι "διαφωνούν". Εντέλει, στα μεγάλα μπουκώματα εγώ εφάρμοζα το σχήμα άπειρος ορός (ξαπλωτά ανάσκελα στο πλάι) + φύσημα/αποφρακτήρας + otrivin το βράδυ + κάποιο αντισταμινικό όταν συνυπήρχε μεγάλη ενοχλητική καταρροή και έντονος βήχας.
 7. Μια χαρά υπάρχουν ψηλές βρύσες μπάνιου καλέ! Εγώ πριν λίγα χρόνια και πριν αποκτήσω παιδιά, που έφτιαχνα το σπίτι είχα διαλέξει κάποιες χαμηλές με design, αλλά να'ναι καλά ο υδραυλικός που μου πρότεινε να πάρω ψηλές "Για να μπορείς να πλένεις τα μωρά" όπως μου είπε. Χρειάζεται βέβαια και ο κατάλληλος νιπτήρας.
 8. Καλά εγώ συμφωνώ 1000%, αλλά είμαι από αυτές που χρησιμοποιούσα συχνά (όχι πάντα) μωρομάντιλα από την ηλικία του νεογέννητου, π.χ. για αλλάγματα μέσα στη νύχτα δεν άνοιγα φώτες, βρύσες κλπ. Για κάποιον που θέλει το πλύσιμο με νερό, θα γίνει πιο εύκολο και γρήγορο εάν προηγηθεί ένα καθάρισμα με μωρομάντιλο. Ρε κορίτσια, σας είπε ο παιδίατρος να μην χρησιμοποιείτε μωρομάντιλα? Εμένα ποτέ και κανένας και τα χρησιμοποιώ από την πρώτη μέρα. Απλά σε πολύ μικρή ηλικία, είχα πάρει κάποια από amazon που ήταν μόνο με βάση το νερό.
 9. Αν το σπίτι είναι δικό σας, συμβουλή μου είναι να αλλάξετε βρύση, κυρίως για τυχόν επόμενο παιδάκι. Επίσης, με την λαβή που δείχνουν τα μαιευτήρια, το μωρό είναι σταθερό και με το ένα χέρι. Το καλύτερο πάντως είναι να κάνεις πρώτα ένα τοπικό καθάρισμα με μωρομάντιλα και μετά στην βρύση, άσε που για κάποιες κενώσεις σίγουρα θα αρκεί μόνο το καθάρισμα με μωρομάντιλα.
 10. Να...κάθε φορά που κάτι πάω να σκεφτώ για τρίτο παιδί, κάτι τέτοια θυμάμαι και επανέρχεται το μυαλό στην θέση του
 11. Εγώ δεν τα έπλενα όταν είχαν μεγαλώσει, μετά τους 15-18 μήνες δηλαδή πια μόνο με μωρομαντιλα τα έκανα μέσα στην ημέρα και μπάνιο μια και καλή μια φορά την ημέρα. Ουτε που διανοήθηκα να σηκώσω μεγάλο παιδί στο νιπτήρα, αδύνατον! Λιγο μετά τα 2 βγάλανε και την πάνα και ξένοιασα γιατί με τόσο σκ@το 5 χρόνια είχε γυρίσει το μάτι μου...
 12. Για αυτό τον σκοπό χρειάζεται συναναστροφή με παιδάκια και η αλήθεια είναι ότι εάν δεν πάει σταθμό, δεν έχεις παιδιά στο περιβάλλον σου, δεν υπάρχει παιδότοπος ή κάποια άλλα δραστηριότητα για παιδιά στην περιοχή, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, το καταλαβαίνω αυτό. Για τα παιχνίδια, η συμβουλή μου θα ήταν να μην πάτε με "αποστολή" και συγκεκριμένους στόχους στα καταστήματα, πάρτε παιχνίδια τα οποία θα σας αρέσουν και για τα οποία θα κρίνετε ότι μπορείτε να τα "υποστηρίξετε" παίζοντας με το παιδί. Δεν έχει νόημα π.χ. να αγοράσεις κουκλοθέατρο με την σκέψη ότι θα ευνοήσει την αλληλεπίδραση ή θα εξάψει την περιέργεια του παιδιού, αν δεν μπορείς να διανοηθείς να παίζεις παραστάσεις (αναφέρω το κουκλοθέατρο γιατί μας ειχαν φέρει δώρο και έχει καταλήξει στα Χωριά SOS από το πρώτο τρίμηνο).
 13. Τα μουσικά λέω, αν σε ενδιαφέρει η αφήγηση, έχεις δίκιο, όντως καλύτερα να κινηθείς άλλου. Και η σειρά ΤΙΚ και ΤΕΛΑ είναι καλή, όπως επίσης και οποίο βιβλίο βρεις τύπου ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ γιατί έχουν συνήθως σύντομες ιστοριούλες μέσα. Τριβιζα εγώ λατρεύω, τα διαβάζω και μόνη μου, δεν πλησιάζω στα αντίστοιχα ράφια στα βιβλιοπωλεία για να μην μείνω άφραγκη, αλλά είναι πολύ μεγάλα, ένα παιδί που τώρα μπαίνει στην λογική «ακούω αφήγηση παραμυθιού» δεν θα κάτσει να ακούσει παραμύθι Τριβιζά.
 14. Πλάκα έχεις βρε @Έσπερος!!! Λοιπον θυμήθηκα κι άλλα : όλη η σειρά του Ρένου είναι πολύ ωραια, επίσης το «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη»
 15. Βρε @Έσπερος φιλόλογος πράγμα και μέχρι τώρα δεν αφηγείσαι παραμύθια; Το ρωταω λίγο αστεία αλλά και λίγο σοβαρά, κυρίως γιατί έχεις ανησυχία και για τον λόγο. Δεν θα αρχίσεις με πλούσια αφήγηση, γιατί δεν θα κάτσει το παιδί, βρες σύντομα παραμυθάκια για αρχή που να μην παίρνει πάνω από 3-4 λεπτά να διαβαστεί όλη η ιστορία και σιγά - σιγά θα περάσεις σε μεγαλύτερα. Καλή σειρά για αρχή είναι οι «Μικροί Ήρωες» από το Διεθνές Κέντρο Βιβλίου. Έχουν έμμετρο λόγο, κατά την γνώμη μου καλώς και σκόπιμα, κρατάει πιο εύκολα την προσοχή των μικρών παιδιών. Υπαρχουν και κάποια βιβλιαράκια μινιατούρες με κλασικά παραμύθια σε σύντομη εκδοχή, δεν θυμάμαι πως τα λένε.
 16. Όταν έρθετε Αθήνα να πάτε στο elc του The Mall ή και σε αυτό της Νέας Ερυθραίας. Επισης σε όποιονδηποτε Μουστάκα. Υπαρχει και κατάστημα plan toys στο κέντρο με καταπληκτικά ξύλινα. Ψευτικα τρόφιμα κλπ έχει πολύ ωραία το ΙΚΕΑ. Ιδιαιτερο κατάστημα είναι και το Γαϊτανάκι, ίσως όμως περισσότερο για κοριτσίστικα παιχνίδια.