Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Deena

Plus500
 • Posts

  2,940
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Deena last won the day on January 13

Deena had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

3,576 profile views

Deena's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Very PopularRare
 • DedicatedRare
 • First PostRare
 • CollaboratorRare
 • Posting MachineRare

Recent Badges

1.8k

Reputation

 1. Πρέπει να αναζητήσετε αυτοκίνητα με 3 ξεχωριστές θέσεις στο πίσω κάθισμα @athinais. Κάπου υπήρχε μια σχετική συζήτηση στο φόρουμ. σε ένα θέμα για τρίτεκνες οικογένειες. Αυτό βέβαια εφόσον θέλεις σταθερά να κάθεσαι πίσω, γιατί ανεβαίνει σίγουρα το κόστος σε τέτοια αυτοκίνητα. Εμένα τα δικά μου έχουν 2 χρόνια διαφορά και με αρκετά ογκώδη καθίσματα σε εκείνη την φάση (νεογέννητο το δεύτερο μωρό), δεν έκατσα ποτέ πίσω μαζί τους, δεν γινόταν, μόνο μια φορά σε μεγάλη γκρίνια του μωρού και τότε μάλιστα ήμουν αναγκαστικά χωρίς ζώνη.
 2. Παιδάκι στο συγγενικό μου περιβάλλον που περπατούσε με τις μύτες αποδείχθηκε ότι είχε ορθοπεδικό θέμα, στον αχίλλειο τένοντα. Το αντιμετώπισε με φυσικοθεραπείες για αρκετά χρόνια μεν, αλλά πλέον είναι έφηβος και χωρίς κανένα πρόβλημα.
 3. Τελείως μόνα τα έχω αφήσει σχετικά από νωρίς (γύρω στα 6) αλλά μόνο σε πάρτυ σε σπίτι, σε γονείς που γνώριζα και όπου είχαν ξαναπάει μόνα για παιχνίδι. Εάν πρόκειται για πάρτυ εκτός, από μια ηλικία και πέρα (ίσως από τα 8 και μετά) το πιο συνηθισμένο είναι να πηγαίνουν πχ 2-3 παιδιά συνοδευόμενα από την μαμά ή τον μπαμπά ενός από τα παιδιά.

 4. Διαφημίσεις

 5. Αποζημίωση δεν είναι σίγουρα. Μήπως καμιά αναλογία επιδομάτων αδείας ή εορτών? Να ζητήσεις μηνιαία εκκαθάριση μισθοδοσίας, κανονικά η επιχείρηση οφείλει να σου δίνει εκκαθαριστικό κάθε μήνα. Να ρωτήσεις οπωσδήποτε για να ξέρεις, αν έχει γίνει λάθος κάποια στιγμή θα το πάρουν χαμπάρι και θα είναι χειρότερα αν δεν έχεις πει τίποτα.
 6. Υπάρχει το ortigio στη Νέα Κηφισιά που είναι ιταλικό και γενικά αρκετά family friendly και με λογικές τιμες. Δινει χριστουγεννιάτικο μενού με 45 ευρώ, το θέμα με αυτά τα μενού είναι ότι είναι αρκετά περίπλοκα για παιδιά και δεν ξέρω πόσα εστιατόρια έχουν και πρόβλεψη κάποιας πιο comfort food επιλογής για τα παιδιά.
 7. Φυσικά θα μπορείς να μπεις στο ταμείο ανεργίας. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να πάρεις αναρρωτική, ούτε το 6μηνο (νυν 9μηνο), όσο είσαι σωστή στην δουλειά σου δεν έχεις να φοβάσαι απόλυση.
 8. Πρόσφατη δεν είναι η εμπειρία μου αλλά είμαι σίγουρη ότι πρώτα μπαίνει η πλευρά του λατέξ… Τουλαχιστον για το αντιστοιχο στρώμα της grecostrom που είχα εγώ, αυτή ήταν η οδηγία.
 9. Ούτε η δικιά μας το πρότεινε πάντα, κάποιες φορές ναι, κάποιες όχι, σίγουρα όχι χωρίς να τα δει πρώτα. Εγώ τις περισσότερες φορές το έκανα χωρίς να την πάρω τηλ, το ομολογώ, για να επιταχύνω την ανάρρωση ή να προλάβω χειροτέρευση, καλως η κακώς δεν είχα την πολυτέλεια να περιμένω μια εβδομάδα να κάνει τον κύκλο της κάθε ίωση σε 2 παιδιά, δεν θα πηγαίναμε ποτέ στις δουλειές μας. Ούτε έκανα κάθε φορά το πλήρες σχήμα, στα απλά πχ flixotide δεν έδινα, ούτε αντισταμινικα, μπορεί να «βοηθούσα» 2-3 μέρες με aeroline μόνο, κάπως έτσι…
 10. Τον βήχα της λαρυγγιτιδας γενικώς δεν τον χάνεις, είναι το γνωστό γάβγισμα. Ο υγρός βήχας αλήθεια είναι ότι μπερδεύει, σε γενικές γραμμές η βρογχίτιδα θα κάνει και επίμονο πυρετό, οπότε θα δώσει αυτό το σημάδι. Αυτο όμως που έχω καταλάβει είναι ότι εύκολα ο βήχας της ίωσης μπορεί να εξελιχθεί σε ακροαστικα, να γυρίσει σε βρογχίτιδα δηλαδή. Εχω κάνει κι εγώ αρκετές φορές το σχήμα εισπνεόμενα+αντισταμινικο, με στόχο βασικά να καταπολεμήσω το σύμπτωμα παρά την ασθένεια (=συχνότατα ίωση), στα δικά μου πάντα αυτό σχήμα βοηθούσε στο να καταλαγιάζει κάπως ο βήχας, έτσι κοιμόντουσαν καλύτερα, δεν ταλαιπωρούνταν από τόσο βήχα μέσα στην μέρα και κάπως έτσι γενικά συνέρχονταν πιο γρήγορα.
 11. Γνώμη μου είναι ότι τα ιδιαίτερα στο δημοτικό είναι καθαρά στην σφαίρα ευθύνης της οικογένειας. Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση σχολείο να συστήσει ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες (εκτός αν μιλάμε για βοήθεια σε παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής), ούτε να βάλει πια τόση μελέτη που ένας γονιός να μην μπορεί να ανταποκριθεί να βοηθήσει το παιδί. Υπάρχει και η πιθανότητα (και είναι αρκετά συχνό) πολλές οικογένειες να αρχίζουν με δασκάλα στο σπίτι για λόγους πρακτικούς, λόγω απουσίας των γονιών το απόγευμα, λίγο μελέτη - λίγο φύλαξη δηλαδή, το οποίο βέβαια πολύ πιθανόν να εδραιωθεί και να μείνει. Αυτό βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα, με κάποιον πρέπει να είναι αυτά τα παιδιά αν δεν είναι με τους γονείς τους, είτε θα είναι μελέτη στο σχολείο (όπου παρέχεται), είτε σε κέντρο μελέτης, είτε με άνθρωπο στο σπίτι.
 12. Κι εμένα δεν μου αρέσει να είναι ντυμένα άλλα αντί άλλων, για αυτό σε γενικές γραμμές όταν ήταν μικρά και χρειαζόμασταν αλλαξιές αγόραζα ρούχα που γενικά ταίριαζαν το ένα με το άλλο, κατά κύριο λόγο σκούρα μπλε κολάν/φόρμες και από πάνω μπλούζες σε διάφορα χρώματα. Και η δικιά μου κόρη λερωνόταν πάρα πολύ όταν ξεκίνησε σταθμό (20 μηνών) γιατί έτρωγε με τα χέρια και οι δασκάλες μου είχαν ζητήσει ποδιά ζωγραφικής για το φαγητό , το ότι δεν το δείχνουν στις φωτογραφίες δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε δεν θα ζητήσουν. Σίγουρα κάποια ρούχα θα λερωθούν πάρα πολύ, αλλά ΟΚ αυτό είναι στο πρόγραμμα, καλά έκανες και δεν αγόρασες πολύ ακριβά, αλλά λογικά σχετικά άμεσα θα μάθει κιόλας να είναι πιο προσεκτική, το μανίκι ας πούμε μια χαρά μπορεί να μάθει να το σηκώνει και το πηρούνι/μαχαίρι είναι σε ηλικία που με την μίμηση θα το μάθει.
 13. Τα βιβλία που χρησιμοποιούνται κάθε μέρα ή συχνά (γλώσα και μαθηματικά κυρίως ή των ξένων γλωσσών, αργότερα η ιστορία ή η φυσική) η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ντύνονται, μόνο το βάλε - βγάλε στην τσάντα τα φθείρει. Τα υπόλοιπα για να είμαι ειλικρινής εγώ πια δεν τα ντύνω. Φαντάζομαι ότι στα δημόσια σχολεία εξαρτάται από τον δάσκαλο, το λογικό στα πρωτάκια είναι να δίνεται φυλλάδιο με οδηγίες αλλά πχ μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα για τόσες εκτυπώσεις κάθε μέρα για ολόκληρη την χρονιά. Αν ο δάσκαλος είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία, φυσικά το mail είναι το πλέον βολικό, έχω ακούσει και σχολεία που η κάθε τάξη έχουν δικό της blog, όπου αναρτώνται κάθε μέρα και όσα έγιναν στο σχολείο και όσα είναι για το σπίτι. Αυτά για τα πρωτάκια βέβαια, κανονικά από την Β' Δημοτικού τα παιδιά (πρέπει να) είναι ικανά να σημειώνουν μόνα τους τί έχουν για την επόμενη μέρα, υπάρχουν και ειδικά τετράδια για τον σκοπό αυτό, τα τετράδια επικοινωνίας. Εμείς στο σχολείο έχουμε ειδική πλατφόρμα που ανεβαίνουν τα πάντα, αλλά η οδηγία είναι για τα παιδιά να σημειώνουν στην τάξη τα πάντα. Όχι ότι γίνεται πάντα βέβαια, με ευθύνη των γονιών τις περισσότερες φορές που στηρίζονται οι ίδιοι πολύ στην πλατφόρμα και δεν επιμένουν οι ίδιοι να τους λένε τα ίδια τα παιδιά τί έχουν ή τί έκαναν.
 14. Οι πλαστικές θήκες που κυκλοφορούν πια είναι οι περισσότερες πολύ ποιοτικές, καμία σχέση με αυτές που είχαμε εμείς ως παιδιά. Δεν βγαίνουν, αν δεν προσπαθήσει το παιδί να τις βγάλει, τα "αυτια" είναι μεγάλα, πιάνουν σχεδόν την μισή πλευρά του εξωφύλου και του οπισθόφυλου. Υπάρχουν και κάποιες καταπληκτικές της colibri, αρκετά ακριβές όμως, με αυτές ντύνει το Plaisio τα πακέτα των ντυμένων βιβλίων.
 15. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, ένα τσακ παραπάνω ευχές για τα πρωτάκια Όσον αφορά στο ντύσιμο των βιβλίων, προσωπικά θεωρώ πολύ πιο βολικές τις διάφανες θήκες και όχι το αυτοκόλλητο. Αν είναι καλής ποιότητας, μπορεί μια θήκη να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα του ενός τεύχη. Σώζουμε και λίγο το περιβάλλον από την αλόγιση χρήση πλαστικού ενώ μετά μπορούν τα βιβλία να μπουν στην ανακύκλωση χαρτιού. Επίσης, δεν είναι καθόλου μα καθόλου απαραίτητο να ντύσετε όλα τα βιβλία. Πολλά από τα βιβλία που θα πάρετε δεν θα χρησιμοποιηθούν καθόλου ή θα χρησιμοποιηθούν ελάχιστα, πχ μουσική, εικαστικά, φυσική αγωγή (ω ναι, υπάρχει βιβλίο φυσικής αγωγής!!!!). Εγώ είχα αγοράσει την πρώτη χρονιά πακέτο ντυμένων βιβλίων (αγορά λόγω ιδιωτικού σχολείου), έφριξα με το πόσο πλαστικό χρησιμοποιήθηκε και πετάχτηκε χωρίς λόγο και από τότε και στο εξής παίρνω γύρω στις 10 θήκες και κατά κανόνα με βγάζουν όλη τη χρονιά. Αν θέλετε αυτοκόλλητο παρ' όλα αυτά, πιο βολικά νομίζω είναι τα μεμονωμένα φύλλα παρά το ρολό.
 16. Ειδα και στο site της mothercare ποτηράκια της munchkin που είναι bpa free.
×
×
 • Create New...