Deena

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.647
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  21

Deena last won the day on Μάιος 21

Deena had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

1.430 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Deena

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

2.395 εμφανίσεις προφίλ
 1. Σε αντίστοιχη ηλικία ο δικός μου μπήκε στην θάλασσα 28 Αυγούστου, μια μέρα πριν τελειώσουν οι διακοπές….αγκαλιά εννοείται. Στην παραλία έπαιρνε μωρομαντιλα και καθάριζε τις πατούσες του από την άμμο και τα πετραδάκια…. Τωρα (9 ετών) είναι σχεδόν όλη την ώρα υποβρύχιος!!!
 2. Θα πρότεινα να πας σε ένα ΚΕΠ και να ζητήσεις να εκδόσεις το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID για το παιδί. Μπορεί να βγάλει, ως νοσήσας. Κανονικα εκδίδεται στο gov αλλά για τους πολίτες που δεν έχουν κωδικούς taxis, η διαδικασία γίνεται μέσω ΚΕΠ.
 3. Στο Αττικό ούτε εμένα μου άρεσε. Έχω πάει σε πάρτυ στις νεροτσουλήθρες του ξενοδοχείου Miramare στην Ερέτρια, νομίζω λειτουργεί και με είσοδο, όχι μόνο για τους ενοίκους. Ειναι πολύ ωραίο και όχι χαώδες.

 4. Διαφημίσεις


 5. Μόνο για πτήσεις προς νησιά θέλει πιστοποιητικό. Ουτε από νησιά προς ενδοχώρα, ούτε μεταξύ πόλεων της ενδοχώρας.
 6. Δεν βλέπω κάτι λάθος στις αντιδράσεις σου και στον τρόπο που το χειρίστηκατε γενικώς οι ενήλικες, ούτε βλέπω να συνέβη κάτι άσχημο ανάμεσα στα δύο παιδιά, συμβαίνουν όντως αυτά ακόμα και χωρίς την συνθήκη του νέου μέλους. Δύο ετών είναι σχεδόν τα παιδιά, είναι αναμενόμενο, σε αυτή την φάση ο ρόλος των ενηλίκων είναι κυρίως να προλαμβάνουν καταστάσεις, έχετε λίγο ακόμα χρόνο ώστε να μπορούν τα παιδιά να αυτορυθμίζονται χωρίς την δική σας παρέμβαση. Όσο για το πώς θα μάθεις στο παιδί να δείχνει την αντίδρασή του, σε αυτή την ηλικία ο ιδανικός τρόπος είναι να γίνεις εσύ η φωνή του, λέγοντας κάτι σαν "Μάλλον ο (όνομα του παιδιού σου) δεν θέλει τώρα να.......". Φυσικά το παιδί σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να εκφράσει την αντίδρασή του με λόγια, είτε θα χτυπήσει/δαγκώσει/σπρώξει είτε θα κλάψει και θα κολλήσει πάνω σου, αλλά τον βοηθά να ακούει από εσένα την "σωστή" αντίδραση.
 7. Όχι, δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Έχει νοσήσει πιτσιρικάς ξάδερφος μου (εμβολιασμένος με μονοδοσικο πριν 1 εβδομάδα, δεν πρόλαβε….), οι γονείς του είναι πλήρως εμβολιασμένοι και πήραν οδηγία για ευλαβική τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας αλλά όχι καραντίνα.
 8. Φυσικά δεν θα πάρεις τρικυκλο σε αυτή την ηλικία, μια χαρά θα μάθει το παιδί, απλά δεν του βγαίνει αυθόρμητα το πετάλι, δεν είναι και κάτι τόσο ασυνήθιστο για την ηλικία του. Όπως έχω πει και πιο πάνω και τα δικά μου περίπου σε αυτή την ηλικία δεν έκαναν ακόμα, ο γιος μου πέρασε τα 4 για να κάνει τελείως αυτόνομα με βοηθητικές, η μικρή ίσως τα κατάφερε λιγο νωρίτερα, δεν θυμάμαι και καλά. Και στα δύο όμως, χρειάστηκε "μάθημα" για να κάνουν, δηλαδή εξάσκηση σε επίπεδη επιφάνεια (όχι με κλίση), με τον ένα γονιό σε μία μεριά και τον άλλο στην άλλη και το παιδί να προσπαθεί να φτάσει από τον ένα στον άλλο, χωρίς σπρώξιμο όμως. Υπάρχουν και παιδιά σαν την κόρη της συναδέλφου σου που το βρίσκουν αμέσως και δεν χρειάζεται τίποτα από τα παραπάνω, απλώς έχουν μια κλίση στο ποδήλατο, δεν σημαίνει τίποτα άλλο απολύτως ούτε καν ότι τα παιδιά θεωρούνται "προχωρημένα" στο κινητικό κομμάτι. Εγώ ξέρω δύο τέτοια παιδιά, άνεση στο ποδήλατο από τα 2, με το ποδήλατο πετάνε, αν τα δεις να περπατάνε σου φαίνονται ατσούμπαλα, το ένα έκανε και 1 χρόνο εργοθεραπεία στα 5 για βελτίωση της αδρής κινητικότητας, άντε βγάλε άκρη δηλαδή.
 9. Το δικό μου το μπουμπούκι τίπτα από όλα αυτά δεν ήταν, ούτε φτωχή ομάδα, ούτε ανενημέρωτος, ούτε είχε ανάγκη για δωρεάν τεστ. Απλά δεν ήθελε να αναγκαστεί να κάτσει μέσα, τόσο απλά.
 10. Έχω στο περιβάλλον μου τέτοιο άτομο, είναι βέβαιο ότι νόσησε αλλά δεν έλαβε ποτέ θετικό τεστ, γιατί νόσησε η γυναίκα του, ο ίδιος βγήκε αρχικά αρνητικός, μετά από 1 εβδομάδα έχασε όσφρηση και γεύση αλλά δεν έκανε τεστ γιατί βλέπεις ήθελε να μπορεί να βγει από το σπίτι με το που έληγε η καραντίνα της γυναίκας του. Μπορεί όμως να κλείσει ραντεβού για εμβόλιο αν θέλει, δεν είναι καταχωρημένος πουθενά ως κρούσμα, κλείνει όπως όλοι εμείς οι μη νοσήσαντες. Έτσι κι αλλιώς το 6μηνο διάστημα νόσησης -εμβολίου έχει το νόημα να μην σπαταληθεί δόση εμβολίου σε κάποιον που ήδη έχει ανοσία λόγω νόσησης, δεν είναι ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία αυτού που θα εμβολιαστεί,
 11. Καλημέρα, ο γιος μου είναι πια σχεδόν 9 ετών. Ναι, η ασυμμετρία σχεδόν δεν υφίσταται πια, εδώ και πολλά χρόνια. Απολύτως συμμετρικό το κρανίο του δεν είναι, όταν είναι φρεσκοκουρεμένος ίσως όποιος το ξέρει μπορεί και να παρατηρήσει κάτι. Μέχρι εκεί, αν δεν το ξέρεις δεν παρατηρείς τίποτα. Από μπροστά δεν φαίνεται απολύτως τίποτα. Επίσης, δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να βρει μέγεθος σε κράτη ποδηλάτου, χιονοδρομίας κλπ, το αναφέρω γιατί όταν κοίταζα το θέμα είχα δει μαρτυρίες γονέων ότι δυσκολεύονταν στο μέλλον. Τέλος, επειδή είχα υποστεί μεγάλο ψυχολογικό εκβιασμό από κάποιον γιατρό ώστε να προχωρήσουμε σε επέμβαση, με την επίκληση μελλοντικών μαθησιακών δυσκολιών λόγω μη επαρκούς χώρου ανάπτυξης του εγκεφάλου (καλά διαβάζετε), οφείλω να επισημάνω ότι το παιδί όχι μόνο τέτοιες δυσκολίες δεν έχει, αντιθέτως - κατά κοινή παραδοχή όλων των μέχρι σήμερα εκπαιδευτικών του - χρήζει ειδικής εκπαιδευτικής αντιμετώπισης λόγω αυξημένου νοητικού επιπέδου.
 12. H περίπτωση του άντρα σου βέβαια είναι η "αισιόδοξη" και συνηθισμένη εκδοχή, λίγοι 40ρηδες δεν έχουν τρεχάματα με φροντίδα των γονιών τους, οπότε όντως αν είσαι 45 και έχεις νεογέννητο είναι εξαιρετικά πιθανό να μην μπορείς να του αφιερωθείς πλήρως για τους παραπάνω λόγους. Εγώ στα 20-23 μου βίωσα την καθημερινή φροντίδα, νοσηλεία και εντέλει απώλεια της γιαγιάς μου και βαρυγκόμησα αφόρητα. Ναι στενοχωριόμουν, ναι την αγαπούσα, ναι δεν διαμαρτυρόμουν, αλλά δεν άντεχα και δεν είχα καν την αποκλειστική φροντίδα της ούτε καν την ευθύνη. Στα 37 έχασα ξαφνικά τον πατέρα μου, μετά την περίοδο του πένθους, αυτό που δεν έχω ακόμα καταφέρει να διαχειριστώ απόλυτα και με κάνει καθημερινά να βαρυγκομώ είναι ότι εν μία νυκτί μετατράπηκα σε "γονιό" για την μητέρα μου κι αυτό ενώ είμαι πια κοντά στα 40, με μεγάλα παιδιά και χωρίς οικονομικές δυσκολίες. Και όμως πολλές φορές πνίγομαι από το βάρος της ευθύνης αυτής, με τίποτα δεν θα μπορούσα να φανταστώ να την έχω στα 25 μου. Όπως όμως γίνεται κατανοητό από όλη την συζήτηση, κανένας μας δεν μπορεί να ξεφύγει από τα προσωπικά του βιώματα και να δει τα πράγματα από απόσταση. Η μητέρα μου που οι γονείς της είχαν 25 χρόνια διαφορά ηλικίας και η μητέρα της έμεινε χήρα με ανήλικα παιδιά, το έχει καημό και όπου ακούει μεγάλη διαφορά ηλικίας κατακρίνει έντονα. Η μητέρα της όμως αν δεν είχε παντρευτεί τότε (μετά τον πόλεμο) τον συγκεκριμένο άντρα, κινδύνευε να μείνει στον δρόμο από την φτώχια και την πείνα, το τελευταίο που κοίταξε είναι η ηλικία και το πολύ πιθανό σενάριο της χηρείας σε μικρή ηλικία.
 13. Σε αντίστοιχη ηλικία τον δικό μου τον έβαζα λεκάνη σε κάποια συγκεκριμένα χρονικά σημεία (συνήθως πριν και μετά τους ύπνους) ή όταν ήθελα να του αλλάξω πάνα, τον έβαζα πρώτα στην λέκανη. Ή η νταντά του όταν έβλεπε ότι πάει να κάνει κακά, τον πήγαινε στην λεκάνη. Βέβαια, δεν αντιδρούσε καθόλου. Κάπως έτσι είχε καταλήξει σε εκείνη την ηλικία κακά να κάνει μόνο στην τουαλέτα. Μετά όμως γεννήθηκε η αδερφή του και παλινδρόμησε για ένα διάστημα (το παρατήσαμε κι εμείς για εύλογους λόγους), την έκοψε τελικά 2,5 ετών μέσα σε 1 εβδομάδα περίπου, στον μήνα πάνω είχε βγάλει και την βραδυνή. Η κόρη μου πριν γίνει 2,5, ήταν 2 ετών και 4 μηνών, επίσης σε μία εβδομάδα. Σημάδι ετοιμότητας κανένα, ορατό τουλάχιστον, το μόνο που ίσως διευκόλυνε και δεν είναι συχνό είναι ότι είχαμε πλήρη λεκτική επικοινωνία. Κατά τα άλλα, κλασικά λερώθηκαν αρκετές φορές τις πρώτες 3 μέρες και μετά έγινε το κλικ. Πήγαιναν σταθμό και μέχρι τις 5 είχαν αναλάβει την εκπαίδευση οι δασκάλες, πήγαιναν με περίπου 5-6 αλλαξιές στις τσάντες τους την πρώτη εβδομάδα.
 14. Deena

  Συνταγές με γάλα!

  Κοίτα εμένα δεν με λες και Μπαρμπαρήγου, με την μαγειρική δηλαδή δεν τα πάω και πολύ καλά, αλλά μπεσαμέλ σκόνη δεν μπορώ να φάω…
 15. Deena

  Συνταγές με γάλα!

  Εμένα παστίτσιο με φρέσκια μπεσαμέλ μου κρατάει μια χαρά, μπεσαμέλ σκόνη μου φαίνεται άθλια φρεσκοφτιαγμενη, όχι να την φάω και από την κατάψυξη!
 16. Deena

  Συνταγές με γάλα!

  Όχι καλε, φαγητό με μπεσαμέλ καταψύχω.