Deena

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.887
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  25

Deena last won the day on Ιανουάριος 21

Deena had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

1.730 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Deena

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

2.849 εμφανίσεις προφίλ
 1. Μην πελαγώνεις και μην χάνεις την ψυχραιμία σου γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος να "μυριστεί" το παιδί αυτή τη νέα συναρπαστική έξτρα προσοχή που λαμβάνει και κάπως έτσι να γυρίσει το φαγητό σε παιχνίδι εξουσίας. Καταρχήν, από την στιγμή που το μεσημεριανό του το τρώει στον σταθμό, δεν υπάρχει λόγος να φάει "κανονικό" φαγητό, ας φάει σνακ. Κι εμείς άλλωστε όταν τρώμε μεσημεριανό στην δουλειά αλλά παρ' όλα αυτά πεινάμε λίγες ώρες αργότερα θα φάμε πάλι φαγητό? Όχι βέβαια, θα φάμε κάτι πιο μικρό που μας αρέσει. Για την φρουτόκρεμα δεν πειράζει, δεν είναι τόσο σπάνιο ούτε τόσο καταστροφικό στην ηλικία του όσο πιθανόν διαβάζεις στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ Το ότι τρώει μόνο αυτά που του αρέσουν είναι μέρος του γενικότερου τεσταρίσματος των ορίων που συνοδεύει αυτή την ηλικία. Για μένα, αν το επιθυμητό διατροφικό του πλάνο δεν συνίσταται αποκλειστικά σε μακαρόνια, πατάτες, ψωμί, δεν είναι ζήτημα για το οποίο αξίζει να εμμείνεις και να πατήσεις πόδι. Αν τρώει από όλες τις ομάδες τροφίμων, δεν πειράζει πχ από λαδερά να τρώει για ένα διάστημα μόνο αρακά ή από όσπρια μόνο φακές. Βάλε και λίγο και τα σνακ στο παιχνίδι (αν δεν το έχεις κάνει ήδη), πχ κέικ αλμυρά κρυμμένα λαχανικά ή γλυκά με κρυμμένα φρούτα, κρύψε λαχανικά στα μπιφτέκια κλπ. Γενικά, είναι καλή ηλικία και κατάλληλη στιγμή να ξεφύγετε από την λογική των αυστηρά προκαθορισμένων γευμάτων (πχ κάθε απόγευμα γιαούρτι ή αυγό, κάθε πρωί φρούτο κλπ), βάλε περισσότερη ποικιλία και γεύση, πχ δοκίμασε ένα πρωί Σ/Κ να του δώσεις λίγο κέικ ή ένα κουλουράκι με συνοδεία χυμού από πορτοκάλι και άλλα τέτοια.
 2. Τί ηλικία έχει το παιδί? Από την περιγραφή, φαίνεται σαν κάποιου είδους φωνητικό/ηχητικό τικ. Προφανώς δεν είναι τίποτα σοβαρό, όσο μπορείτε μην δίνετε σημασία, τις περισσότερες φορές τα τικ όπως έρχονται έτσι φεύγουν ή έχουν αυξομειώσεις ανάλογα με την ηλικία και τις συνθήκες.
 3. Ευχαριστώ, έχω αναρρώσει πλέον, έχει λήξει και η καραντίνα μου. Από την άδεια δεν αφαιρείται, νομίζω ότι είναι χωριστή. Για αναρρωτική νομίζω ότι απαιτείται και χαρτί γιατρού, το λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν το έχω ψάξει. Εγώ έβγαλα μεν την βεβαίωση για να κάνω χρήση αυτής στην δουλειά, αλλά δεν μπήκα σε άδεια, αλλά σε εργασία εξ αποστάσεως λόγω της νόσησης σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας μου. Επίσης, δεν είμαι μισθωτή οπότε δεν μεσολάβησε αναγγελία στο ΕΡΓΑΝΗ κλπ.

 4. Διαφημίσεις


 5. Κι εγώ έτσι κάνω. Το θετικό πάντως μόνος του κανείς δεν μπορεί να το τυπώσει, αν λέτε ότι το τυπώνει το φαρμακειο σας πιστεύω. Αλλά αυτό το παράλογο να υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη και να μην υλοποιείται χωρίς να έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση, χωρίς καν να έχει τεθεί το ερώτημα σε καποιον αρμόδιο προσωπικά με εξοργίζει!
 6. Βεβαίωση θετικού τεστ δεν βγαίνει με ραπιντ, αυτό είναι το θέμα. Φαρμακειο στέλνει mail? Πρώτη φορά το ακούω. Κανένα της γειτονιάς μου δεν δίνει χαρτί, μόνο στους μη έχοντες κωδικούς taxis φτιαχνουν χειρόγραφη βεβαίωση με την σφραγίδα του φαρμακείου, ούτε διακριτικά γνησιότητας ούτε τίποτα. Στην τελική, τώρα όντως μπορεί να μην το χρειαζομαι, στο μέλλον ισως το χρειαστώ για οποιονδήποτε λόγο, υπάρχει Υπουργική Απόφαση εδώ και πάνω από 10 μέρες που ορίζει ότι το βγάζω με ραπιντ, γιατί δεν υλοποιείται; Γιατί νομοθετηθηκε η ρύθμιση και διαφημίστηκε στα μέσα; Μέχρι και η Γκαγκα βγήκε και είπε ότι το πιστοποιητικό θα το βγάζουν οι εμβολιασμένοι με ραπιντ, ντροπή δεν υπάρχει;;;; Σημειωτεον ότι η ίδια Υπ. Απόφαση ορίζει ότι το πιστοποιητικό νοσησης πλέον θα αρχίζει να έχει ισχύ σε 14 μέρες από τη νοσηση, ούτε αυτό κάνει η πλατφόρμα ακόμα, έχει μείνει στις 30!
 7. Όχι, λέω για ένα ανήλικο παιδί που είναι πλήρως εμβολιασμένο και οι γονείς του πίστεψαν την κυβέρνηση ότι μπορεί να βγάλει πιστοποιητικό μόνο με ραπιντ οπότε του έκαναν μόνο ραπιντ και μάλιστα όχι σε διαγνωστικό κέντρο (που σου στέλνουν το άποτελεσμα με mail) αλλά σε φαρμακειο. Όταν πας σε φαρμακειο για τεστ και βγαίνει θετικό, το φαρμακειο ανεβάζει το αποτέλεσμα σε μια πλατφόρμα και πρέπει ο πολίτης να μπει στο gov.gr και να βγάλει βεβαίωση θετικού διαγνωστικούς ελέγχου. Αυτή η βεβαίωση λοιπόν αυτή την στιγμή δεν βγαίνει με ραπιντ, αλλά μόνο με μοριακό. Εξομοιώνεται με πιστοποιητικό νοσησης δηλαδή (το ίδιο και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό). Με ραπιντ το σύστημα σου βγάζει μόνο βεβαίωση για την εργασία, η οποία όμως δεν είναι πιστοποιητικό νοσησης και δεν βγαίνει έγκυρη ως τέτοια αν σκανάρεις στην εφαρμογή το qr code της. Πιθανότατα δε για ανηλικους δεν θα μπορεί καν να εκδοθεί, αφού εκ προοιμιου θεωρείται ότι δεν εργάζονται. Κοινώς, αν βγεις θετικός με τεστ σε φαρμακειο και δεν είσαι εργαζόμενος, πιθανόν να μην έχεις καν ένα χαρτί που να βεβαιώνει το θετικό αποτέλεσμα.
 8. Το θέμα και η μεγάλη ντροπή είναι ότι έχει νομοθετηθεί κάτι και δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Επισης, για τους πλήρως εμβολιασμένους που δεν έχουν κάνει ακόμα τρίτη δόση ειναι μεγάλο το πρόβλημα γιατί αν νοσήσουν το σύστημα δεν τους αφήνει μεν να κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση, από την άλλη όμως δεν τους δίνει και πιστοποιητικό νοσησης αν έχουν κάνει ραπιντ, με αποτέλεσμα αν ανήκουν σε αυτούς που την 1η Φεβρουαρίου κλείνουν 7 μήνες από την δεύτερη δόση, δεν θα έχουν κανένα πιστοποιητικό για χρήση οπουδήποτε και θα πρέπει -έχοντας κάνει 2 δόσεις και έχοντας νοσήσει στο ενδιάμεσο- να κάνουν ραπιντ για να μπουν οπουδήποτε ή να πάνε στην δουλειά τους. Επισης, για έναν ανήλικο πλήρως εμβολιασμένο αμφιβάλλω αν το σύστημα θα του βγάλει βεβαίωση θετικού ραπιντ για απουσία από την εργασία. Αν αυτος έχει κάνει ραπιντ σε φαρμακειο, δεν μπορεί καν να έχει ένα έγγραφο που να πιστοποιεί το θετικό τεστ.
 9. Δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό νοσησης με θετικό ραπιντ ήδη από τις 2/12/21. Αρχες Γενάρη νομοθετήθηκε μεν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό με ραπιντ, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί, η πλατφόρμα ζητάει ακόμα pcr. Έχω θετικό ραπιντ 5/1/22, είμαι πλήρως εμβολιασμένη (3 δόσεις) και ακόμα πιστοποιητικό νοσησης δεν μπορώ να βγάλω, μονο μια βεβαίωση θετικού τεστ για νόμιμη απουσία από την εργασία έβγαλα, η οποία όμως χρησιμοποιείται μόνο για την δουλειά, δεν σκαναρεται στην εφαρμογή.
 10. Η Βιοϊατρική κάνει δειγματοληψίες σε αρκετά σημεία και τις Κυριακές. Ολες τις αλλες μέρες, όταν χρειάζεται, εμεις κάνουμε μόνο σε φαρμακειο.
 11. Εγώ όπως ξέρεις τα έχω εμβολιάσει. Πλησιάζουμε ήδη τις 2 εβδομάδες από την β' δόση. Καμία παρενέργεια και καμία επιπλοκή, μόνο λίγος πόνος στο χέρι. Κόντεψα να χάσω την β' δόση αφενός γιατί νοσούσα εκείνο το διάστημα και είχαμε το άγχος μήπως κολλούσαν τα παιδιά, αφενός γιατί είχα στο νου μου διαφορετική ημερομηνία (τραγικό το ξέρω....), ευτυχώς είδα τα μηνύματα υπενθύμισης!!!!! Επί του ουσιαστικού θέματος της αποτελεσματικότητας, ο γιος μου νόσησε (βγήκε θετικός) τελικά περί τις 36 ώρες μετά την β' δόση, δεν ξέρω τί ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι είχε εμβολιαστεί και τί προστασία είχε προλάβει να πάρει από την α' δόση, αλλά δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα και αρνητικοποιήθηκε μέσα σε 4 μέρες περίπου. Η κόρη μου με 2 θετικούς μέσα στο σπίτι και χωρίς το παραμικρό μέτρο αυτοαπομόνωσης, δεν κόλλησε.
 12. Ανεξαρτήτως covid, πάντα η περίοδος Ιανουάριος - Μάρτιος είναι πάρα πολύ δύσκολη. Υπομονή και δύναμη!
 13. Ναι έχουμε συνέλθει. Μπαμπας και κόρη φαίνεται ότι την σκαπουλαραν τελικά. Σχολειο από Δευτέρα όμως.
 14. Μηπως λες ενηλίκων; Οι παιδικές πάντα ήταν πιο ακριβές. Απλες άσπρες παιδικές από το skroutz 9.90 οι 20 εδώ και μήνες.
 15. Που τις βρίσκατε ρε παιδιά τις παιδικές ΚΝ95 με 2,50 ευρώ την δεκάδα????? Εγώ παίρνω τέτοιες από το skroutz από τον Σεπτέμβριο, 10 ευρώ την εικοσάδα έπαιρνα. Το φθηνότερο που είχα βρει ήταν 4,50 ευρώ τις 10 ΑΛΛΑ πολύ κακής ποιότητας όπως αποδείχθηκε (κόβονταν τα λαστιχάκια για πλάκα) και σε σχέδια όχι ουδέτερα (δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δηλαδή και από αγόρι και από κορίτσι) και οριακά για μέχρι Α' Δημ (πάρα πολύ παιδικές). Σήμερα παρήγγειλα με 40 ευρώ τις 100.
 16. Ναι, όχι πλήρη (όχι σε όλα τα μαθήματα) αλλά κάνουν.