Deena

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.483
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  19

Deena last won the day on Μάρτιος 8

Deena had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

1.267 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Deena

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

2.201 εμφανίσεις προφίλ
 1. Νομίζω η πλατφόρμα θα ανοίξει τον Μάιο για τους 40+ με του εμβολιασμούς να ξεκινούν τον Ιούνιο. Φανταζομαι με όλα τα εμβόλια, και με τα 4. Εν τω μεταξύ μόλις κατάλαβα ότι συγκαταλέγομαι ακόμα στους «τριαντάρηδες» και παρόλο που δεν με βολεύει εν προκειμένω γιατί καθυστερεί ο εμβολιασμός μου, μια χαρά μου ακούγεται κατά τα άλλα
 2. E ναι, κεντρική εντολή σε μια ιδιωτική δομή δεν νοείται προφανώς. Ούτε πρόκειται - μάλλον - να βγει νόμος που να ορίζει ότι η άρνηση εμβολιασμού συνιστά άνευ άλλου τινός λόγο απόλυσης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η συγκεκριμένη απόλυση θα ακυρωθεί, κατά την γνώμη μου και όσο γνωρίζω τα πραγματικά περιστατικά, το πιθανότερο είναι ότι θα κριθεί νόμιμη.
 3. Υγειονομικός σε δομή ηλικιωμένων, τουλάχιστον η περίπτωση που έχει φτάσει στην δικαιοσυνη, γνωρίζω τον συνάδελφο που την έχει αναλάβει.

 4. Διαφημίσεις


 5. Συμφωνώ σε κάθε λέξη και κυρίως αυτό που ήθελα να κάνω κατανοητό χτες στη συζήτηση (χωρίς μάλλον να το καταφέρω γιατί έγραφα αποσπασματικά, βιαστικά και όχι συγκεντρωμένα) είναι ότι το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολίων ή των τεστ δεν είναι έτσι απλό, το ερώτημα της συνταγματικότητάς τους ή μη δεν μπορεί να απαντηθεί ανεπιφύλακτα, ο ένας συνταγματολόγος θα βγει στο ένα παράθυρο και θα πεί ότι είναι συνταγματικά, ο άλλος θα πει το αντίθετο, πιθανότατα άλλη απάντηση θα δοθεί σήμερα, άλλη θα δινόταν πριν 10 χρόνια ακόμα και από τα ίδια τα Δικαστήρια. Το Σύνταγμα δεν έχει στήλες ΝΑΙ/ΟΧΙ, είναι από τα πιο δυσερμήνευτα νομοθετήματα. Και ο φίλος και η συγγενής (ξαδέρφη), δεν σας έχω αναφέρει και μια συγγενή που δουλεύει και αυτή σε διεθνές πρακτορείο και νομίζει ότι είναι η Amanpour? Πολύ θα μου την σπάσει που θα δικαιωθεί η συγκεκριμένη που έχει ένα ύφος συνέχεια "Ξέρω πότε θα έρθει η καταστροφή του κόσμου αλλά δεν σας το λέω για να μην σπείρω τον πανικό" Πλάκα κάνω, μακάρι να επαληθευτεί όσο κι αν δεν την χωνεύω....
 6. Εκεί υπάρχει πλήρης κατάλυση του Συντάγματος βρε συ, τί σχέση έχει? Εγώ μιλώ για πράξεις νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, οι οποίες τεκμαίρονται καταρχήν νόμιμες και έγκυρες ακριβώς γιατί εκδίδονται βάσει της διαδικασίας που ορίζει το Σύνταγμα, από κυβερνητική πλειοψηφία που έχει εκλεγεί νόμιμα, που λαμβάνουν όλες τις διατυπώσεις δημοσιότητας που απαιτούνται (δημοσίευση σε ΦΕΚ, προηγούμενες εξαουσιοδοτήσεις κλπ). Αυτές λοιπόν, όπως είπα, έχουν το τεκμήριο της νομιμότητας, για να ακυρωθούν λόγω αντισυνταγματικότητας πρέπει να προσβληθούν. Δεν αποκλείεται να κριθούν αντισυνταγματικές από τα Δικαστήρια, γίνεται συχνά, αλλά δεν είναι άσπρο μαύρο.
 7. Αυτόματη αντίσυνταγματικοτητα δεν υπάρχει. Όλοι οι νόμοι υποτίθεται ότι περνούν από έλεγχο συνταγματικότητας κατά την νομοθέτηση και ελέγχονται από τα Δικαστήρια εκ των υστέρων και παρεπιπτόντως. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαδικασίας ευθείας προσβολής ενός νόμου ως αντισυνταγματικού, δεν θα έρθει δηλαδή το Δικαστήριο να καταργήσει νόμο ως αντισυνταγματικό. Συνήθως προσβάλλεται μια διοικητική πράξη (πχ οικοδομική άδεια, υπουργική απόφαση) ως εκδοθείσα βάσει νόμου, ο οποιος κατά την άποψη του προσφεύγοντος εχει θέματα αντισυνταγματικότητας. Αυτό που θα ακυρωθεί είναι η πράξη και όχι ο νόμος. Τώρα η Υπουργική Απόφαση είναι πράξη της Διοίκησης, όχι νόμος. Για τις διοικητικες πράξεις υπάρχει το λεγόμενο τεκμήριο νομιμότητας, επομένως όποιος την θεωρεί αντισυνταγματική πρέπει να την προσβάλλει ζητώντας την ακύρωση της, αλλιώς ισχύει κανονικά. Τα παραδείγματα που σου φαίνονται αυτονόητα δεν έχουν καμία διαφορά από το τρίτο παράδειγμα. Η λογική είναι η ίδια, η σύγκρουση των δικαιωμάτων που προστατεύονται από το Σύνταγμα.
 8. Παράδειγμα 1ο: Το Σύνταγμα ορίζει ότι το Κράτος πρέπει να φροντίζει για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, πτυχή της οποίας είναι η οικονομική ελευθερία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εγώ πχ μπορώ να χτίσω το ξενοδοχείο μου μέσα στο δάσος, καθώς το Σύνταγμα ορίζει επίσης ότι το Κράτος πρέπει να προνοεί και για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράδειγμα 2ο : Βασικό και κατοχυρωμένο δικαίωμα βάσει Συντάγματος είναι η ελευθερία του συνέρχεσθαι, η οποία όμως μπορεί να περιορίζεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η οποία αποτελεί επίσης κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα. Παράδειγμα 3ο (σχετικό με το θέμα) : Η υποβολή σε υποχρεωτική ιατρική πράξη από μόνη της προφανώς δεν συνάδει με το Σύνταγμα (με κανένα Σύνταγμα του κόσμου), ωστόσο η νομοθεσία βάσει της οποίας επιτρέπεται η πρόσβαση στο σχολείο μόνο κατόπιν τεστ ή εμβολιασμού δεν είναι καθόλου αυτονόητα αντισυνταγματική, καθώς υπάρχει σύγκρουση με το δικαίωμα προστασίας της υγείας, με την αξίωση δηλαδή που έχει ο κάθε πολίτης από το Κράτος να νομοθετεί έτσι ώστε να προστατεύεται η υγεία των πολιτών. Το ότι το σχολείο το οποίο αρνήθηκε την εγγραφή δεν εντάσσεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση δεν έχει καμία σχέση νομικά και δεν έπαιξε και κανένα ρόλο στην επιχειρηματολογία της συγκεκριμένης απόφασης.
 9. Το Σύνταγμα παιδιά δεν είναι λίστα με κανόνες, με διακρίσεις του τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται. Το Σύνταγμα θέτει τις βάσεις και τις αρχές, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να εκδίδονται οι ειδικότεροι νόμοι και να κινείται η διοίκηση. Το Σύνταγμα ορίζει μεταξύ άλλων ότι το Κράτος πρέπει να μεριμνά για την δημόσια παιδεία, για την δημόσια υγεία, για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, υποκατηγορία της οποίας είναι η οικονομική ελευθερία κλπ. Η σύγκρουση των διατάξεων του Συντάγματος μεταξύ τους είναι το κατεξοχήν θέμα άπειρων δημοσιεύσεων, συνεδρίων, δικαστικών αποφάσεων, νομικών συγγραμάτων. Αν ήταν όλα τόσο καθαρά, το Συμβούλιο της Επικρατείας απλά δεν θα υπήρχε. Πρόσφατα το τελευταίο, έκρινε νόμιμη και συνταγματική την άρνηση δημόσιου σχολείου να εγγράψει παιδί που δεν είχε ολοκληρώσει τα εμβόλια που απαιτούντο βάσει της ηλικίας του. Δεν είναι καθόλου τόσο απόλυτο και καθαρό όσο το φαντάζεσαι ωστόσο.
 10. Όχι δεν φτάνουν, μόνο ίσως στις μύτες, αν φτάνουν τα πόδια κανονικά κάτω δεν είναι στο σωστό ύψος η σέλα, θέλει πιο ψηλά. Στα ποδήλατα άλλωστε με βοηθητικές δεν υπάρχει και λόγος να φτάνουν τα πόδια κάτω, δεν γέρνει το ποδήλατο. Όταν βγαίνουν οι βοηθητικές ή στα ποδήλατα μεγαλύτερων ηλικιών (όπως και στων ενηλίκων) στηρίζεσαι είτε με το ένα πόδι στο πετάλ, το άλλο στο έδαφος και το ποδήλατο λίγο γερμένο προς το σταθερό πόδι, είτε και με τα δύο πόδια στο έδαφος αλλά κατεβασμένος/η μπροστά από την σέλα, με τον σκελετό του ποδηλάτου ανάμεσα στα πόδια σου.
 11. Και η δικιά μου που είναι γεννημένη σαν τον μικρό σου Δεκέμβριο, το καλοκαίρι μετά τα 3 ξεκίνησε να κάνει με βοηθητικές, αλλά χρειάστηκε να "σπαταλήσουμε" γύρω στη 1 ώρα σε "μάθημα", δηλαδή πήγαμε επί τούτου σε ένα μέρος χωρίς κόσμο και με ομαλό έδαφος και έκανε συνεχή εξάσκηση. Ο μεγάλος μου πάλι πέρασε τα 4 και μετά έκανε. Γενικά εγώ δεν είχα υπ' όψιν μου τα ποδήλατα ισορροπίας και ξαφνικά, ενώ είχαμε εμείς τα ποδήλατά μας, άρχισα να τα βλέπω παντού τριγύρω ως τη "νέα τάση" και είναι γεγονός ότι όσα παιδιά ξέρω που είχαν ισορροπίας μικρά, γύρω στα 4-5 έκαναν απευθείας χωρίς βοηθητικές. Όταν ήταν δηλαδή τα δικά μου 5 ήμασταν παντού η απόλυτη μειοψηφία που κάνει με βοηθητικές. Εντέλει βέβαια είναι χωρίς σημασία όλο αυτό, τα παιδιά λίγο πριν τα 6,5 τις έβγαλαν τις βοηθητικές (η κόρη μου το Σ/Κ που μας πέρασε).
 12. Σε ηλικία 2 ετών, το κανονικό ποδήλατο με βοηθητικές δεν έχει κανένα νόημα, δεν μπορεί το παιδί ακόμα να κάνει πετάλι. Οπότε ή παίρνεις τρίκυκλο, όχι όμως για εξάσκηση/εκμάθηση, απλώς αντί για καρότσι αλλά και για την διασκέδαση του παιδιού (μπορεί εσένα να μην σου αρέσουν, αρέσουν όμως στα παιδιά πολύ περισσότερο από το καρότσι) ή ποδήλατο ισορροπίας, το οποίο και αυτό μια χαρά διασκεδαστικό είναι. Βασικά οι 3 αυτές κατηγορίες είναι τελείως άσχετες μεταξύ τους. Ως μέσο μεταφοράς μόνο το τρίκυκλο με κοντάρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε αυτή την φάση. Το ποδήλατο ισορροπίας είναι να το έχεις μαζί σου και να το βγάζεις σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, πχ σε ένα πάρκο, στην παιδική, όχι να κυκλοφορείς στον δρόμο, να ανεβοκατεβαίνεις πεζοδρόμια, να περνάς φανάρια κλπ. Το ποδήλατο με βοηθητικές για 2 ετών είναι άχρηστο. Εγώ δεν είχα πάρει ποδήλατο ισορροπίας, έχω δει άλλα παιδάκια ωστόσο και όντως κατακτούν την ισορροπία εύκολα και φυσικά, οπότε μετά περνούν γρήγορα σε κανονικό ποδήλατο χωρίς κόπο και χωρίς πτώσεις. Εμείς είχαμε τρίκυκλο από τους 18 μήνες, ποδήλατο με βοηθητικές στα 3,5-4, βγήκαν οι βοηθητικές στα 6,5 περίπου. Κανονικό ποδήλατο να το χρησιμοποιήσεις για ισορροπίας είναι αδύνατο, θα γδέρνονται τα πόδια του παιδιού στα πετάλ, άσε που δεν θα φτάνουν τα πόδια κάτω.
 13. Deena

  δεν έχω διάθεση για ερωτικές επαφές

  Γομίδια, ξύσματα, ψίχουλα, κρόσια από μπλοκ ζωγραφικής και πάει λέγοντας.... Υπό κανονικές συνθήκες σκούπα στα παιδικά δωμάτια μπαίνει μια φορά την εβδομάδα, τον τελευταίο χρόνο δύο φορές την ημέρα (μία μετά το μάθημα και μία μετά το διάβασμα).
 14. Deena

  δεν έχω διάθεση για ερωτικές επαφές

  Ρε συ, μπορείς να κάτσεις για φαγητό ή να χαλαρώσεις πχ το μεσημέρι με την κουζίνα σε αυτή την κατάσταση? Εγώ προσωπικά με γεμάτο νεροχύτη και βρώμικους πάγκους, δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω να φάω ούτε να κάτσω στον καναπέ. Όπως το λες, ένα βετέξ μονίμως σε ετοιμότητα (τους πάγκους και τα κάτω ντουλάπια-συρτάρια τα σκουπίζω σίγουρα 4-5 φορές την ημέρα αλλά επιτόπου, δεν παίρνει πάνω από 2'), όπως και ένα σκουπάκι για τα ψίχουλα.
 15. Προ καραντινας σχεδον ποτε, εξαιρετικα σπανια και μονο οταν ειχαμε απροσμενες επισκεψεις. Τωρα στην καραντινα μια φορα την εβδομαδα παραγγελνουμε, ως υποκαταστατο ολων αυτων που εχουμε στερηθει. Επισης παιρνουμε πλεον και καφε απο εξω καθε μερα, αλλά αυτο δεν το υπολογιζω στα εξτρα εξοδα γιατι οταν δουλευαμε εκτος σπιτιου στάνταρ παιρναμε καφε απο εξω.
 16. Νομίζω ότι η συζήτηση γίνεται σχετικά με το οποίες επαγγελματικές κατηγορίες θα ενταχθούν στην περίπτωση 8β. Προσωπικό υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας. Πριν καν φτάσουμε δηλαδή στον γενικό πληθυσμό.