Δεπυ / Adhd
Νέα ενότητα 2023: Καθώς η ΔΕΠ(Υ) αφορά ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, 4.9% στα παιδιά και 2.9% στους ενήλικες, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται μεγάλος αριθμός ενηλίκων με νέες διαγνώσεις (ειδικά και στον τύπο inattentive στον οποίο δεν είχε δοθεί μεγάλη προσοχή) αποφασίσαμε να αφιερώσουμε μια ολόκληρη ενότητα σε αυτό το θέμα.
Μπορείτε να επιλέξετε να δημοσιεύσετε ανώνυμα, δηλαδή να μην συνδεθεί η δημοσίευσή σας εδώ, με άλλες σας δημοσιεύσεις!
11 topics in this forum
-
Test ανώνυμων δημοσιεύσεων
by Anonymous- 0 replies
- 157 views
Αυτή η δημοσίευση, δεν συνδέει το κείμενο, με το όνομα χρήστη (user name), ή τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις που γίνονται ή έγιναν από αυτό το λογαριασμό χρήστη (user account). Δημοσιεύστε εδώ ανώνυμα για να ελέγξετε αυτή την δυνατότητα. Για να αναρτηθεί ανώνυμα η δημοσίευσή σας, δείτε κάτω απο το πεδίο αυτή την επιλογη, που θα πρέπει να εμφανίζεται έτσι (μπλέ) για να είναι ενεργοποιημένη. Γιατί επιτρέπουμε εδώ την ανώνυμη δημοσίευση; Η μη σύνδεση μιας δημοσίευσης με τις υπόλοιπες ενος χρήστη επιτρέπει να διαχωριστεί κάτι που είναι ίσως πιο προσωπικό και αφορά την ψυχική υγεία του χρήστη, με άλλες δημοσιεύσεις που αφορούν τα παιδιά ή άλλα θέματα όχι…
-
Διαφημίσεις
-
Αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα με το γιο μου, ιδίως στο σχολείο, απευθυνθήκαμε σε ένα κέντρο για μαθησιακές δυσκολίες (ιδιωτικό) και μας είπαν ότι ο γιος μου έχει διάσπαση προσοχής και παρορμητικότητα.Μας είπαν ότι ο μικρός πρέπει να κάνει εργοθεραπείες. Επειδή θέλουμε μια δεύτερη γνώμη αφενός και από δημόσιο φορέα αφετέρου (για να μπορούμε να καλύψουμε κάποια έξοδα μέσω του ασφαλιστικού μας φορέα) μήπως ξέρει κανείς που πρέπει να απευθυνθούμε (στη Θεσσαλονίκη); Σε νοσοκομείο; που; Ξέρει κανείς κάποιον καλό εργοθεραπευτή να μου συστήσει, πάντα στη Θεσσαλονίκη;
Last reply by ninaki80, -
- 3 followers
- 14 replies
- 5k views
Καλησπερα σας, Ειμαι καινουργιο μέλος και χρειάζομαι τη συμβουλή σας όσον αφορά το παιδι μου. Εχω ένα αγοράκι που σε ένα μήνα θα γίνει 2 ετών. Με προβληματιζει πολυ η συμπεριφορά του. Από ημερών είναι ένα δυσκολο και απαιτητικό παιδι . Όλη μέρα γκρινιαζει, δεν ακουει, θέλει να γίνεται το δικό του. Δεν παιζει με κανένα παιχνιδι στο σπίτι. Ασχολουμαι πολυ μαζί του μιας και δεν εργάζομαι από τότε που γεννήθηκε. Κάθομαι να παιξω μαζί του, από παζλ , ζωγραφιές ,παραμυθια και ότι άλλο εκπαιδευτικό παιχνιδι υπάρχει, δεν ασχολείται ουτε δυο λεπτά. Η μόνη ευχαρίστηση που αντλεί ειναι τα πεταει στο πατωμα και να τα σπάει. Ολη μερα σκαρφαλώνει στους καναπέδε…
Last reply by dnaphrodite, -
- 0 replies
- 429 views
Αγαπητά μέλη, ανοίγουμε αυτό το θέμα έτσι ώστε να υπάρξει συζήτηση γύρω από την ΔΕΠΥ αλλά να δώσουμε ευκαιρία συνάντηση των μελών του φόρουμ/αναγνωστών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα & έχουν ΔΕΠΥ οι ίδιοι ή έχουν μέλη με ΔΕΠΥ στην οικογένειά τους, να συγκεντρωθούν ίσως σε ένα σημείο. Για αυτό το σκοπό θα δώσουμε την δυνατότητα ανώνυμης συμμετοχής σε αυτή την ενότητα, καθώς αφορά ιατρικά δεδομένα που ενδεχομένως κάποια/κάποιος να μην θέλει να συζητήσει με το κανονικό της/του όνομα χρήστη. Η ανώνυμη δημοσίευση έχει ενεργοποιηθεί. Γιατί επιτρέπουμε εδώ την ανώνυμη δημοσίευση; Η μη σύνδεση μιας δημοσίευσης με τις υπόλοιπες ενος χρήστη επιτρέπει να …
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 2 followers
- 11 replies
- 5k views
Καλημέρα σας, ερώτημα εκ μέρους φίλης μου, βασικά απευθύνομαι σε εκπαιδευτικούς, @Έσπερος ή όποια άλλη φίλη έχει εμπειρία είτε ως εκπαιδευτικός είτε ως γονιός. Τι γίνεται στα Δημόσια Γυμνάσια σε περίπτωση παιδιού με ΔΕΠΥ ? Αυτή τη στιγμή το παιδάκι είναι στην Ε' Δημοτικού σε ιδιωτικό σχολείο (σε ολιγομελές τμήμα) αλλά δεν θα συνεχίσει ιδιωτικά στο Γυμνάσιο. Το παιδί έχει γνωμάτευση, εάν ήταν σε Δημόσιο Σχολείο θα ήταν σε τμήμα ένταξης (της είπαν ότι δεν δικαιούται παράλληλη στήριξη, για το Δημοτικό πάντα μιλάμε). Τι προβλέψεις υπάρχουν, εάν υπάρχουν ? Και εκτός από αυτά (τις τυπικές προβλέψεις), πρακτικά τι γίνεται ? Δεν έχω κα…
Last reply by emmaki, -
- 1 follower
- 42 replies
- 6.6k views
Καλημέρα σας & καλή εβδομάδα. Δυστυχώς λόγω κάποιων προσωπικών θεμάτων έμεινα εκτός για αρκετά χρόνια,αλλά επανήλθα πάλι. Ο μεγάλος γιος είναι β' γυμνασίου για 2η φορά,έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΠΥ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες,ΚΕΣΥ,περιμένουμε να περάσουμε επιτροπή ψυχολόγων. Το θέμα είναι ότι πέρσυ παρολες τις προσπάθειες που καταβάλλαμε & εγώ & η σύζυγος με φροντιστήρια ,ιδιαίτερα κλπ,το αποτέλεσμα είναι να χάσει τη χρονιά,όχι ότι δεν είναι έξυπνος,αλλά από βαρεμάρα του.Όπως καταλαβαίνετε πάει πάλι β γυμνασίου αλλά με το ζόρι,μέχρι στιγμής έχει 70 απουσίες & όλα δείχνουν ότι πάει & αυτή η χρονιά χωρίς να έχει ξεκινήσει για τα κ…
Last reply by vanessaki4, -
Θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε, να με συμβουλέψετε, να μου πείτε τη γνώμη σας, στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Έχω ένα αγοράκι 8 χρονών που φέτος πηγαίνει στην τρίτη τάξη. Αν και είναι αρκετά ανώριμος, τολμώ να πω ότι είναι πολύ καλός μαθητής. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μια διάσπαση και μια τεράστια υπερκινητικότητα. Στην πρώτη τάξη μετά από άδεια του σχολικού συμβούλου, είχα βάλει ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Πέρισυ περάσαμε από το ΚΕΔΔΥ. Πήραμε έγκριση για παράλληλη στήριξη όμως με συμβούλεψαν να βάλω ιδιωτική γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να εγκριθεί δημόσια από τη στιγμή που το παιδί δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Να αναφέρω ότι σε όσους γιατ…
Last reply by robenula, -
- 21 replies
- 25.2k views
καλημερα!Ο γιος μου εχει ΔΕΠΥ και αντιμετωπιζουμε κι εμεις τις γνωστες δυσκολιες με τη συμπεριφορα του , το σχολειο κλπ.Εχει παραλληλα μια εμφυτη κλιση προς τη μουσικη.Ξεκινησε πιανο απο την α δημοτικου και παρουσιασε σημαντικη προοδο.Ειναι 11 ετων ,εχει περασει ηδη στη μεση σχολη και στα ανωτερα θεωρητικα.Παραλληλα εχει κερδισει διακρησεις και βραβεια.Τωρα ομως αρχιζουν τα πραγματα να δυσκολευουν και να απογοητευεται.Θα ηθελα να ρωτησω ,μπορει ενα παιδι με Δεπυ να κανει σπουδες ανωτερου επιπεδου στη μουσικη ή η διαταρχη του θα το εμποδισει?
Last reply by μελινα2, -
- 1 reply
- 3.9k views
Καλησπέρα.Ο γιος μου, 7 ετών έχει υπερκινητικότητα και διάσπαση προσοχής. Έχει κάνει θεραπείες 3 χρόνια από 3 χρονών και τώρα πηγαίνει Α'δημοτικού. Θα ήθελα να μοιραστώ την κατάστασή μας με κάποιους γονείς υπερκινητικών αγοριών και να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια κατάλληλα ιδιωτικά σχολεία Νοτίων Προαστίων που είναι ευαισθητοποιημένα στην ιδιαιτερότητα αυτή. Έχουμε καεί! Ψάχνω απεγνωσμένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ εκπαιδευτικούς!
Last reply by alcyon, -
- 6 replies
- 3.8k views
Καλημέρα, η παιδοψυχίατρος μας έδωσε το strattera, χάπι για την υπερκινητικότητα. Υπάρχει κάποια μανούλα που το έχει χρησιμοποιήσει στο παιδί της? Ποιά η εμπειρία σας?
Last reply by kinkajoujou, -
- 40 replies
- 8.1k views
ΓΕΙΑ ΣΑΣ...ΕΧΟΥΜΕ 2 ΑΓΟΡΙΑ 8 ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΩΝ.Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΑΘΜΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΕΙΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΑΝΗΚΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ 25 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΑΣΚΑΛΑ.Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΥΝΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΖΩΗΡΟΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΔΙ. ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑΝΕ. ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΔΕΠΥ(ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ-ΥΠΕΡΚΙΝΙΤΙΚΟΤΗΤΑ).ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΙ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΙΝ…
Last reply by mama@2,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,600 views
-
- 2 replies
- 9,242 views
-
- 0 replies
- 7,611 views