Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόνοι περιόδου στις μέρες περιοδου στην εγκυμοσύνη;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , vicky86 είπε:

εχω ακουσει για αιμα,οποτε γτ οχι;

εγω ειχα πονους περιοδου σε ολο το πρωτο τριμηνο της πρωτης εγκυμοσυνης

κ αν κουραζομουν γενικα

Και γω ειχα πονους συνεχεια.τωρα τελευταια με ειχαν αφησει αλλα απο προχθες παλι ποναω και συνειδητοποιησα οτι ειναι οι μερες που θα ειχα περιοδο.δεν ξερω αν υπαρχει καποια συσχετιση η αν ετυχε αλλα δεν θα αντεξω παλι να με πιασουν πονοι...μου δημιουργουν την αισθηση οτι θα αποβαλλω

το εχεις πει στο γιατρο σου;εγω επαιρνα ουτρο γτ πονουσα παρα πολυ,ημουν ξαπλα,αλλα ειχα δει κ δυο φορες καφε

σκεψου ομως οτι λιγα πονακια ειναι φυσιολογικα γτ μεγαλωνει η μητρα

1 hour ago, vicky86 είπε:

το εχεις πει στο γιατρο σου;εγω επαιρνα ουτρο γτ πονουσα παρα πολυ,ημουν ξαπλα,αλλα ειχα δει κ δυο φορες καφε

σκεψου ομως οτι λιγα πονακια ειναι φυσιολογικα γτ μεγαλωνει η μητρα

Ναι το είχα πει και μου είχε πει ότι τους ήπιους πόνους τους θελουμε,τους δυνατούς όχι.και αν πονάω πολύ να παίρνω μπουσκοπαν.παντως έχω παρατηρήσει ότι όταν περπατάω με πιάνει πιο πολύ.και επειδή τώρα τελευταία μου είχαν περάσει οι πόνοι ξεθάρρεψα και άρχισα να κυκλοφορώ.γενικα μου είχε πει ξεκούραση 

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, vicky86 είπε:

ειναι απο την κουραση τοτε

ποσο εβδομαδων εισαι;

14...εν τω μεταξύ μαγνήσιο,που είναι απαραίτητο γι αυτές τις περιπτώσεις,δεν παίρνω γιατί μου προκαλεί πόνο στο στομάχι.πυτε σίδηρο παίρνω για τον ίδιο λόγο.περιμενα οι πόνοι περιόδου να σταματήσουν τώρα που τελειώνει το πρώτο τρίμηνο αλλά που.μαλλον θα με συνοδεύουν σε όλη την εγκυμοσύνη.στην πραγματικότητα αν ήξερα ότι το μωρό δεν θα πάθει δεν θα με ενδιέφεραν καθόλου.εσενα δεν σου πέρασαν οι πόνοι;ποσών εβδομάδων είσαι;

11 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

14...εν τω μεταξύ μαγνήσιο,που είναι απαραίτητο γι αυτές τις περιπτώσεις,δεν παίρνω γιατί μου προκαλεί πόνο στο στομάχι.πυτε σίδηρο παίρνω για τον ίδιο λόγο.περιμενα οι πόνοι περιόδου να σταματήσουν τώρα που τελειώνει το πρώτο τρίμηνο αλλά που.μαλλον θα με συνοδεύουν σε όλη την εγκυμοσύνη.στην πραγματικότητα αν ήξερα ότι το μωρό δεν θα πάθει δεν θα με ενδιέφεραν καθόλου.εσενα δεν σου πέρασαν οι πόνοι;ποσών εβδομάδων είσαι;

μηπως δ φταιει γενικα το μαγνησιο αλλα το συγκεκριμενο που δοκιμασες;δοκιμασες κανενα αλλο;

μηπως θα βοηθουσε αν επαιρνες προγεστερονη;

η μπανανα εχει μαγνησιο,οσο μπορεις ξαπλα κ τα ποδια λιγο πιο ψηλα,κ οχι πολλα χαδια στην κοιλια

νομιζω αν κανεις δυνατες συσπασεις θα μπορουσαν να φανουν κ σε υπερηχο

δ ειμαι εγκυος τωρα.πονους περιοδου ειχα σε ολη την πρωτη εγκυμοσυνη,στο πρωτο τριμηνο ημουν ολο ξαπλα,5λεπτα ορθια κ υπεφερα,ενιωθα θα πεσω απο τον πονο,επαιρνα τεσσερα ουτρο την ημερα.στο δευτερο τριμηνο ημουν καπως καλυτερα,δλδ περπατουσα κ λιγο,10λεπτα αποσταση,να κανω ενα φαι αλλα επαιρνα κ μαγνησιο(στο τριτο τριμηνο ημουν ξαπλα για αλλο λογο)

πλεον η κορη μου ειναι 4

στο δευτερο ειχα ελαχιστες φορες πονους,πολυ μικροτερης εντασης,μονο μετα απο κουραση.σε κεινη την εγκυμοσυνη δ ειχα παρει ποτε ουτε ουτρο ουτε μαγνησιο

Oτι υπάρχουν πόνοι ή αίμα όταν θα είχαμε περίοδο είναι εντελώς μύθος, αν πονάς ή βλέπεις αιμορραγία πρέπει να το συζητήσεις με το γιατρό σου και πρέπει να σε δει για να σου πει αν έχεις συσπάσεις ή όχι. Το μαγνήσιο δεν το παίρνεις για να μην πονάς, αλλά για να σταματήσουν οι συσπάσεις και έναν ενδεχόμενος πρόωρος τοκετός, αν το κρίνει ο γιατρος απαραίτητο.

εγω ειχα πονους περιοδου  στην εγκυμοσυνη απο την αρχη μεχρι και το τελος..στο πρωτο τριμηνο ηταν πολυ εντονοι αφου ημουν σιγουρη οτι θα αποβαλλω!! τελικα ολα καλα!!!σου ευχομαι να σου πανε ολα καλα!!

Διαφημίσεις

έχεις πει στο γιατρό ότι δεν παιρνεις το μαγνήσιο που σου εχει πει να πάρεις?  

- υπάρχουν ίσως σκευάσματα που μπορεί να πάρει κάποιος που βοηθάνε στον στομαχόπονο, και  επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη, για να πάρεις το σκέυασμα που σου είπε και να μην πονάς.  το ίδιο και ο σίδηρος!

είναι βασικά ιχνοστοιχεία κ πρέπει να το αναφέρεις για να σου δώσει μια λύση.

Όπως και να έχει αυτός θα σου πει τι θα κάνεις..  

Οι πόνοι περιόδου είναι σύσπαση μήτρας, αυτό είναι αυτό που συμβαίνει όταν είναι να έχεις περίοδο, η μήτρα κάνει κάτι σαν κράμπα, και σπάει τα αγγεία που είναι συνεδεμένα με το ενδομήτριο για να τα διώξει και να κατέβουν κ να σου έρθει η περίοδος.  

Στην εγκυμοσύνη, ΔΕΝ θέλεις να συσπάται τζάμπα η μήτρα για αυτό τον λόγο,... ο γιατρός δεν δίνει τζάμπα το μαγνήσιο, οπότε εάν στο χει δώσει, και επειδή δεν το παιρνεις η μήτρα σου συσπάται, σε σημείο που σε ενοχλεί κ σε ανησυχεί , έχεις κίνδυνο, ... .

Ένα σωρό φαγητά εχουν μαγνήσιο αλλα δε μπορούν να το αντικαταστήσουν σύντομα σε ποσότητα όσο αν επαιρνες σκέυασμα. 

Το σουσάμι είναι μια απο τις καλύτερες πηγές, αλλά δε πρεπει να το παιρνεις με γάλατα ή να τρώς πολλα γαλακτοκομικά, παράλληλα 

Τα πολλά γαλακτοκομικά καίνε τις αποθήκες μαγνησίου του σώματος μας -διάβασε περισσότερα στο ιντερνετ.  

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις!!!κοριτσια εσεις που ειχατε πονους, σας επηρεασαν αρνητικα με καποιο τροπο στην εγκυμοσυνη πχ προωρο τοκετο λογω συσπασεων η ολα εξελιχθηκαν καλα;

εγω μπηκα με προκληση 39+2λογω ζαχαρου κ δ εβγαινε,ηταν ψηλα το μωρο

αλλα γενικα δ περπατουσα καθολου στην εγκυμοσυνη,δ εκανα δουλειες.το μαγνησιο το εκοψα οταν μπηκα στον μηνα μου

1 hour ago, maria_tweety said:

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις!!!κοριτσια εσεις που ειχατε πονους, σας επηρεασαν αρνητικα με καποιο τροπο στην εγκυμοσυνη πχ προωρο τοκετο λογω συσπασεων η ολα εξελιχθηκαν καλα;

Όχι καθόλου δεν με επηρέασαν, απλά και εγώ όπως και η βίκυ δεν περπατούσα και δεν έκανα δουλειές καθόλου. Μαγνήσιο νομίζω αν θυμάμαι καλά έπαιρνα μέχρι που γέννησα. Γέννησα στις 37 εβδομάδες λόγω άλλου άσχετου με αυτό θέματος.

Διαφημίσεις

γεννησα 39 + 2!μου εσπασαν τα νερα !πηγαινα για περπατημα και εκανα ολεσ τισ δουλειεσ!απλα μου ειχε πει να μην σηκωνω βαρη και οταν κουραζομαι να σταματω!εμενα ο γιατροσ μου ειχε πει οτι οι πονοι περιοδου ειναι λογω του οτι μεγαλωνει η μητρα!!

7 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Nαι, μολις εκοψα τα φαρμακα (μαγνησιο, προγεστερονη) γεννησα, 3 παιδια και τα 3 προωρα

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια πηγα στο γιατρο χθες και ο τραχηλος μου ειναι 2,5 εκατοστα..μονο κρεβατι μου ειπε και αν μικρυνει κ αλλο θα κανουμε περιδεση.εσεις που ειχατε πονους ειχατε τετοιο προβλημα με τον τραχηλο;την δευτερα πηγα σε κατι δουλειες και κουραστηκα και την τριτη πεθανα ολη μερα απο τον πονο.ποστευω επαιξε ρολο κ αυτο.

59 minutes ago, maria_tweety said:

Κοριτσια πηγα στο γιατρο χθες και ο τραχηλος μου ειναι 2,5 εκατοστα..μονο κρεβατι μου ειπε και αν μικρυνει κ αλλο θα κανουμε περιδεση.εσεις που ειχατε πονους ειχατε τετοιο προβλημα με τον τραχηλο;την δευτερα πηγα σε κατι δουλειες και κουραστηκα και την τριτη πεθανα ολη μερα απο τον πονο.ποστευω επαιξε ρολο κ αυτο.

δεν ειχα τετποιο προβλημα!δεν ειχε μικρυνει ο τραχηλος.νομιζω οτι αντιδρα διαφορετικα ο καθε οργσνισμος σε ολο αυτο.εγω πχ ειχα συσπασεις και στον 4ο,5ο μηνα καθημερινες και συχνες ο τραχηλος δεν επηρεαστηκε καθολου,την μερα που γεννησα μου εσπασαν τα νερα,πηγα στο νοσοκομειο ,βαλαμε τεχνητους πονους και για 12 ωρεσ η διαστολη ηταν στο 4...ευχομαι να σου πανε ολα καλα!!!

Επεξεργάστηκαν by sweety**

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας και από μένα! Σαν νέο μέλος, και σαν νέα μανούλα, με απασχολεί ένα θέματακι και θα ήθελα να ακούσω κ τις δικές σας εμπειρίες.. 

Είμαι στην πέμπτη εβδομάδα, μολισ την προηγούμενη εβδομάδα με μια επίσκεψη στον γυναικολόγο ανακαλύψαμε ότι θα γίνουμε γονείς! 

Όμως καθολη αυτή τη διάρκεια, νοιώθω πόνους, σαν αυτούς όταν περιμένουμε περίοδο ή στις αρχές αυτης, κάτω χαμηλά.. Έρχονται και φεύγουν κατά τη διάρκεια της μέρας. 

Είναι φυσιολογικό? Σας έχει τύχει κ εσάς? 

Σας ευχαριστώ πολύ! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...