Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το αγαπημένο σας στιλ

Recommended Posts

πρίν από 14 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μια κάποια σοβαρότητα; Λιγότερη κακομοιριά; Δεν ξέρω, νομίζω ότι ως δουλειά που είσαι σε επαφή με κοινο, κι ας είναι οι μαθητες, καλό  είναι να δείχνεις κάπως πιο επίσημος. Ίσως να είχαμε κ περισσότερο κυρος. 

Παντως θετικοί κ θεωρητικοί έχουμε άλλον τρόπο σκέψης. Οι θεωρητικές (κυριωσ γυναίκες) είμαστε σπασίκλες με ημερολόγια, organizer, κασετίνες με πολλά χρώματα στιλό κ μαρκαδόρους, γράφουμε σχολαστικά τα βιβλία ύλης με ωραία γράμματα (ενώ ξέρουμε ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης), σημειώνουμε στα μπλοκάκια μας βαθμούς διαγωνισμάτων που είναι ωραία τακτοποιημένα στο γραφείο μας κλπ. οι θετικοί είναι ΤΟ χύμα. μόνο μαρκαδόρο ή όργανα γεωμετρίας ή ο,τι άλλο για πείραμα, το πρόγραμμα είναι στο μυαλό τους, βιβλίο ύλης κατά προσέγγιση με γράμματα γιατρού, μπλοκάκια με βαθμούς εννοειται όχι, το πολύ πολύ να έχουν ένα excel, τα διαγωνίσματα είναι αμφίβολο αν θυμούνται πού είναι μετά τη διόρθωση … κ επειδή ξέρω από τον άντρα μου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σοβαροί στη δουλειά τους. Αν δεν ήταν ο άντρας μου θα έλεγα ότι τα σχολεία τα έχουν διαλύσει οι μαθηματικοί κ οι φυσικοί:grin:

μια ενδιάμεση κατηγορία είναι οι γυναίκες θετικών επιστημών που έχουν κάτι από το σπασικλέ το δικό μας αλλά όχι τόσο σχολαστικό κ οι άντρες φιλόλογοι που είναι τακτοποιημένοι αλλά όχι τόσο ψυχαναγκαστικά όσο εμείς. 

Χαχα, πάλι στερεότυπα! Δε νομίζω ότι η ειδικότητα του καθενός τον βάζει σε κατηγορίες ντυσίματος. Έχω δηλ. διάφορα παραδείγματα στο μυαλό μου. Έχω παρατηρήσει, ωστόσο, ότι στα ιδιωτικά σχολεία είναι λίγο πιο επίσημο το ντύσιμο των εκπαιδευτικών αν και όχι πάντα. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 156
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 16 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μια κάποια σοβαρότητα; Λιγότερη κακομοιριά; Δεν ξέρω, νομίζω ότι ως δουλειά που είσαι σε επαφή με κοινο, κι ας είναι οι μαθητες, καλό  είναι να δείχνεις κάπως πιο επίσημος. Ίσως να είχαμε κ περισσότερο κυρος. 

XAXAXA στο μεταξύ, για να καταλάβεις επειδή πιο "επίσημα" ντύνονται γραμματείς, λογιστές, υπεύθυνοι κτιρίου και λοιπό προσωπικό χαμηλά στην τροφική αλυσίδα σε εμάς, το έχω στο μυαλό μου το πιο σοβαρό, "τον κακομοίρη, τον υποχρεώνουν να ντύνεται έτσι". 

πρίν από 56 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Σορρυ, αλλά αυτο ήταν casual όταν ήταν η μάνα μου στα 40 :-D

Moυ θύμισες τώρα, διευθύντρια σε σχολείο όσο ήταν η κόρη μου, γύρω στα 50, πολύ όμορφο σώμα όντως, εντυπωσιακή γυναίκα, με μονίμως σούπερ μίνι αλλά πολύ καλό φόρεμα, καλσόν με σχέδια, ραφές κλπ, και δώδεκα πόντους τακούνι. Χαράς στο κουράγιο της, το υποστήριζε αλλά αν την έβλεπες πρώτη φορά αναρρωτιόσουν αν ήρθε ξενυχτισμένη από μπουζούκια.

Γνωρίζω κι εγώ ανάλογη περίπτωση. Τυγχάνει να είναι μακρινή συγγενής η εν λόγω κυρία. Διευθύντρια σχολείου που συνήθως φοράει μίνι φόρεμα αλλά καλό, όπως είπες κι εσύ, ψηλά τακούνια, αλυσίδα στο πόδι το καλοκαίρι και πάντα καλοχτενισμένο μαλλί. Προσωπικά δε με ενοχλεί παρά τη θέση που έχει. Ίσως όμως να μην το σχολιάζω, διότι την ξέρω κάπως κι εκτός σχολείου. Μπορεί αν τη γνώριζα μόνο ως διευθύντρια ας πούμε του σχολείου που πάει το παιδί μου, να σκεφτόμουν κάτι για την εμφάνισή της αλλά και δεν είναι απαραίτητο.

Έσπερος ωραίο θέμα, θα μας το κλείσουν βέβαια μου φαίνεται γιατί ανηκει στο καφέ. 

Εγώ φοράω συνήθως υφασμάτινα παντελόνια (ύφασμα αναλόγως εποχης) μέχρι τον αστράγαλο ή πιο κοντά και ψηλόμεσα τζιν ή υφασμάτινα που δένουν ψηλά στη μέση. Τα μπλουζάκια μου είναι λίγο πιο περίεργα, δύσκολα θα αγοράσω απλο t shirt (οταν έρχεται η μάνα μου κ σιδερωνει με βρίζει γιατί έχουν όλο περίεργα δεσιματα, κοψίματα κλπ), φοράω πουκάμισα με περίεργα μοτίβα πχ με πουλιά, με ζώα, με βούλες, με λουλούδια. Σορτς δεν έχω βάλει ποτέ, λόγω επαγγέλματος απαγορεύεται αλλά ούτως ή άλλως δεν το υποστηρίζουν τα πόδια μου. Φορέματα από το γόνατο κ κάτω ανεξαρτήτως σχεδίου, προτιμώ τα τύπου πουκάμισο ή σεμιζιε. Πάντα φοράω κολιέ κ δαχτυλίδια που έχω άπειρα. Από παπούτσια εχω μια ολόκληρη διφυλλη ντουλάπα στη βεράντα αλλά καταλήγω να φοράω 3-4 ζευγάρια, το χειμώνα αρβυλακια ή αντρικα oxford ή αθλητικα κ το καλοκαίρι birkenstock ή κάτι πλατφόρμες Clarks που νιώθω σαν να μη φοραω παπούτσι ή εσπαντριγιες στρωτες.

Επίσης μου αρέσει πολύ να φοράω φορέματα κοντά με παντελόνι. Ειναι το αγαπημένο μου outfit. 

Αα ωραίο θέμα και αυτό...!!!! 

Στη δουλειά το χειμώνα φοράω φόρμες με σπορτεξ κολάν και γενικά ότι παντελόνι μου αρέσει με λάστιχο στη μέση γενικά στη δουλειά θελω να είμαι άνετα ντυμένη γιατί έχει τρέξιμο και ορθοστασία και μπότες φοράω αλλά αυτές τις μαλακές που είναι σαν καστορι δε θυμάμαι πως λέγονται.... Το καλοκαίρι μόνο σορτσάκια με τιραντε μπλουζάκια και σπορτεξ η πέδιλα.. 

Σε βόλτες το χειμώνα θα βάλω κολάν η στενό παντελόνι η κανένα φόρεμα  τα τζιν ενώ μαρεσουν δεν με βολεύουν καθόλου και έτσι δε τα φοράω καθόλου, το καλοκαίρι θα βάλω πάλι σορτσ η ολοσωμη μακρυά η κοντή φόρμα η φόρεμα κυρίως κοντό σαν ελευθερη φορούσα και εγώ πολύ κοντά φορεματα πλέον λίγο ποιο πάνω από το γόνατο η μέχρι το γόνατο και γενικά μαρεσουν πολύ και τέτοιες φούστες, σπάνια το καλοκαίρι να βάλω μακρύ παντελόνι με ενοχλούν και νιώθω πως κολλάνε πάνω μου εκτός κάπου επίσημα αν βρω κάποιο που να μου αρέσει πολύ.... Κύριος παντελόνα 

Παπούτσια γενικά μερεσει η γόβα πάρα πολύ είτε με το χοντρό τακούνι που είναι στη μόδα τώρα είτε με το λεπτό σαν ελευθερη φορούσα συνέχεια στις βραδινές μου εξόδους πλέον αυτό έχω περιορίσει γιατί δε βγαίνω κιόλας κ γιατί νομίζω πως πλέον κουράζονται πάρα πολύ τα πόδια μου.... Και μαρεσουν πολύ και οι μπότες οι ψηλές μέχρι το γόνατο 

Γενικά όταν παντρεύτηκα ασυναίσθητα το ντύσιμο μου ήταν κάπως ποιο "σεμνό" ήθελα να είμαι σεμνή σύζυγος και μητέρα μάλλον :lol: περιόρισα κάπως τα πολύ κοντά και τα έντονα ντεκολτέ αλλά τώρα δύο μήνες που αδυνάτισα λιγουλάκι ξεκινάω να θυμάμαι τον παλιό μου εαυτό και νομίζω πως μου αρέσει καλύτερα αυτός....!!!! :grin:

Πάντως εγώ την @ΑΡΓΚ άνετα την φαντάζομαι με το στυλ που περιγράφει δλδ εγώ δε θα μπορούσα να την φανταστώ με ποιο αυστηρό ντύσιμο 

Διαφημίσεις

5 minutes ago, ΑΡΓΚ said:

XAXAXA στο μεταξύ, για να καταλάβεις επειδή πιο "επίσημα" ντύνονται γραμματείς, λογιστές, υπεύθυνοι κτιρίου και λοιπό προσωπικό χαμηλά στην τροφική αλυσίδα σε εμάς, το έχω στο μυαλό μου το πιο σοβαρό, "τον κακομοίρη, τον υποχρεώνουν να ντύνεται έτσι". 

Πω πω, δεν θα ήθελα με τίποτα να δουλεύω στην εταιρία που είσαι.. 

36 minutes ago, ΑΡΓΚ said:

Το σκανδιναβικό γενικά το σπορτίφ πάντως φοβερά άνετο στυλ, εμένα μου αρέσουν πολύ όταν τους βλέπω.

Το έχουν πάει σε άλλο level βέβαια. Φόρεμα με αθλητικό! Εμενα μου αρέσει βασικά, αλλά σε όσους το λέω κάπως τους κάθεται. 

πρίν από 2 λεπτά , Yovanna είπε:

Πω πω, δεν θα ήθελα με τίποτα να δουλεύω στην εταιρία που είσαι.. 

Να φανταστείς δυσκολεύτηκα στην αρχήόταν άρχισα να δουλεύω σε πολυεθνικές γιατί έχουν κάποια στοιχειώδη όρια, ενώ πριν αρκετά χρόνια σε μικρή εταιρεία με εντελώς ερευνητικό αντικείμενο, έχει εμφανιστεί τύπος με παντόφλα (έτσι ερχόταν από το σπίτι, στο δρόμο), άλλος με κουστουμι αλλά χωρίς παπούτσια, κοπέλα με το πάνω του μπικίνι. Γενικά ό,τι σου κατέβαινε έκανες σε φάση τρελοί επιστήμονες από καρτούν, χαλαρά έβαζες και τα πόδια στο τραπέζι στα μούτρα του ιδιοκτήτη. Ακούγεται αστείο, αλλά ήταν εντελώς έρευνα, πιο πολύ από τα πανεπιστήμια, οπότε η εκκεντρικότητα ήταν εντελώς σεβαστή, δηλαδή "μην μου καταπιέζεσαι, έλα και ξεβράκωτος και βρίσε μας, αλλά προς Θεού λύσε καμιά εξίσωση να πάρουμε πατέντα" :grin:

πρίν από 3 λεπτά , Chrysoum είπε:

Το έχουν πάει σε άλλο level βέβαια. Φόρεμα με αθλητικό! Εμενα μου αρέσει βασικά, αλλά σε όσους το λέω κάπως τους κάθεται. 

Κι εμένα μου αρέσει :)

Εμένα το look όλα φόρα παρτίδα δεν μου άρεσε ούτε στα πολύ νιάτα μου. Δεν το θεωρούσα κομψό (δεν είναι) και για μένα ήταν σαν να ικετεύω να με προσέξουν. Δεν μου αρέσει σε καμία ηλικία. Θηλυκο ναι, αιθέριο ναι, πρόστυχο όχι. 

Γενικά δεν μου αρέσει οι άνθρωποι να μην ξέρουν να ντυθούν ανάλογα την περίσταση. Επίσης, προσωπικά δεν θα μπορούσα να πάρω στα σοβαρά την καθηγήτρια με το μίνι, καλσόν με σχέδια (ίου) δωδεκάποντο. Κάτι λέει για μας το ντύσιμο μας. Επίσης για μένα το ντύσιμο έχει ηλικία. Δεν γίνεται στα 40 να ντυνόμαστε όπως στα 16. Προσωπικά η εικόνα της παλιμπαιδίζουσας / νεανίζουσας μου προκαλεί θλίψη..

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , Yovanna είπε:

Εμένα το look όλα φόρα παρτίδα δεν μου άρεσε ούτε στα πολύ νιάτα μου. Δεν το θεωρούσα κομψό (δεν είναι) και για μένα ήταν σαν να ικετεύω να με προσέξουν. Δεν μου αρέσει σε καμία ηλικία. Θηλυκο ναι, αιθέριο ναι, πρόστυχο όχι. 

Γενικά δεν μου αρέσει οι άνθρωποι να μην ξέρουν να ντυθούν ανάλογα την περίσταση. Επίσης, προσωπικά δεν θα μπορούσα να πάρω στα σοβαρά την καθηγήτρια με το μίνι, καλσόν με σχέδια (ίου) δωδεκάποντο. Κάτι λέει για μας το ντύσιμο μας. Επίσης για μένα το ντύσιμο έχει ηλικία. Δεν γίνεται στα 40 να ντυνόμαστε όπως στα 16. Προσωπικά η εικόνα της παλιμπαιδίζουσας / νεανίζουσας μου προκαλεί θλίψη..

Όλα αυτά μαζί, μίνι, καλσόν με σχέδια, δωδεκάποντα, αβυσσαλέο ντεκολτέ είναι too much. Συμφωνώ πως περνώντας τα χρόνια πρέπει να αλλάζει κι ο τρόπος που ντυνόμαστε με την έννοια ότι δε θα φοράω τα ίδια με τη 16χρονη κόρη μου σε λίγα χρόνια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετά τα σαράντα φοράμε εκείνα τα παλιά ταγιέρ. :mrgreen:

Το look όλα φόρα παρτίδα κι εμένα δε μου άρεσε ποτέ και δεν το υιοθέτησα ποτέ.

πρίν από 9 λεπτά , love kids είπε:

Όλα αυτά μαζί, μίνι, καλσόν με σχέδια, δωδεκάποντα, αβυσσαλέο ντεκολτέ είναι too much. Συμφωνώ πως περνώντας τα χρόνια πρέπει να αλλάζει κι ο τρόπος που ντυνόμαστε με την έννοια ότι δε θα φοράω τα ίδια με τη 16χρονη κόρη μου σε λίγα χρόνια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετά τα σαράντα φοράμε εκείνα τα παλιά ταγιέρ. :mrgreen:

Στο μεταξύ με την κόρη μου φοράμε εντελώς τα ίδια ρούχα. Απλά "ψωνίζει" κομμάτια από τη ντουλάπα μου κι εγώ από τη δική της, μόνο μακό δεν ανταλλάσσουμε, έχει πιο φαρδιά πλάτη και πιο μικρό στήθος και κάθονται περίεργα. Το οποίο δεν είναι περίεργο, το κάνουν πολλές φίλες της αν φοράνε ίδιο νούμερο με τη μαμά. Τα πιο καθημερινά ρούχα των περισσότερων γυναικών δε διαφέρουν πολύ από τον εφήβων, όπως διέφεραν τριάντα χρόνια πριν. Μπορεί η μικρή να βάλει κάτι πιο έξαλλο ή η μαμά να έχει και πιο καλά ρούχα ή άλλου στυλ αξεσουάρ, αλλά μακό, τζην, κολαν, απλά φορέματα κλπ τα ίδια είναι και στα 17 και στα 47.

πρίν από 15 λεπτά , love kids είπε:

Το συγκεκριμένο λουκ μάλλον έχει να κάνει με λάθος περίσταση παρά ηλικία. Σαν να έχεις απωθημένο το κλαμπ και τα μπουζούκια. Δηλαδή και 20 να ήταν έτσι στο σχολείο, μάλλον χειρότερα θα ήταν!

πρίν από 9 λεπτά , Yovanna είπε:

Επίσης για μένα το ντύσιμο έχει ηλικία. Δεν γίνεται στα 40 να ντυνόμαστε όπως στα 16. Προσωπικά η εικόνα της παλιμπαιδίζουσας / νεανίζουσας μου προκαλεί θλίψη..

Και αυτο σχετικό είναι. Αναλόγως το στυλ του καθενός. Τον χειμώνα που μας περασε, στα 49 μου, αγόρασα πρώτη φορά αρβυλακια. Μαύρα, στρατιωτικά κ  θεωρώ ότι μου πάνε πολύ, και ηλιακά μια χαρά, σε συνδυασμό με τα υπολοιπα ρουχα πάντα. Στην παλιά μου δουλειά, στα 30 μου  φορούσα κουστούμια. Στην τωρινή δουλειά ντυνόμαστε πιο απλά. Με τίποτα όμως δεν μπορώ να με φανταστώ με κυριλέ ρούχα τωρα. Όπως κ μια φίλη μου, συνομηλικη, που πάντα, από 20 χρόνων, ήταν ταγιερ, κουστούμι, λινα κοκταιλ φορεματα, με τίποτα δεν μπορώ να τη φανταστώ με άρβυλα. Θα ήταν σαν να έχει ντυθεί για τα καρναβάλια. Το ίδιο κ εγώ με κυριλέ ντύσιμο. Ακόμη κ στις βαφτίσεις των παιδιών μου, που είχα κ λιγότερα κιλά, τα ρούχα μου ήταν τέτοια που άνετα τα φόραγα κ σε ένα ωραίο εστιατόριο ας πούμε. 

Το μόνο που μπορώ να πω αναφορικά.με την ηλικία, είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο λιγότερο αποκαλυπτική πρέπει να γίνεται η γυναίκα. Η αντίθετη περίπτωση κ εμένα θλίψη θα μου προκαλούσε. 

πρίν από 5 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Στο μεταξύ με την κόρη μου φοράμε εντελώς τα ίδια ρούχα. Απλά "ψωνίζει" κομμάτια από τη ντουλάπα μου κι εγώ από τη δική της, μόνο μακό δεν ανταλλάσσουμε, έχει πιο φαρδιά πλάτη και πιο μικρό στήθος και κάθονται περίεργα. Το οποίο δεν είναι περίεργο, το κάνουν πολλές φίλες της αν φοράνε ίδιο νούμερο με τη μαμά. Τα πιο καθημερινά ρούχα των περισσότερων γυναικών δε διαφέρουν πολύ από τον εφήβων, όπως διέφεραν τριάντα χρόνια πριν. Μπορεί η μικρή να βάλει κάτι πιο έξαλλο ή η μαμά να έχει και πιο καλά ρούχα ή άλλου στυλ αξεσουάρ, αλλά μακό, τζην, κολαν, απλά φορέματα κλπ τα ίδια είναι και στα 17 και στα 47.

Το συγκεκριμένο λουκ μάλλον έχει να κάνει με λάθος περίσταση παρά ηλικία. Σαν να έχεις απωθημένο το κλαμπ και τα μπουζούκια. Δηλαδή και 20 να ήταν έτσι στο σχολείο, μάλλον χειρότερα θα ήταν!

Έχεις δίκιο για τα τζιν, μπλουζάκια κλπ. Πιο πολύ σκεφτόμουν τα κοντά κολλητά σορτς και κοντά μπλουζάκια με τα οποία μπορεί να βγει έξω μια 16χρονη. Θα είναι γελοίο να βγουν έτσι έξω μαμά και κόρη. Φυσικά κοντά σορτς φοράω σχεδόν πάντα στο σπίτι το καλοκαίρι με τιραντέ ή αθλητικά μπλουζάκια αλλά δε βγαίνω έτσι έξω. Με κοντό σορτς πιο φαρδύ βγαίνω. 

50 minutes ago, ΑΡΓΚ said:

Ακούγεται αστείο, αλλά ήταν εντελώς έρευνα, πιο πολύ από τα πανεπιστήμια, οπότε η εκκεντρικότητα ήταν εντελώς σεβαστή, δηλαδή "μην μου καταπιέζεσαι, έλα και ξεβράκωτος και βρίσε μας, αλλά προς Θεού λύσε καμιά εξίσωση να πάρουμε πατέντα" :grin:

Χαχαχα το ίδιο ίσχυε και στις δύο τελευταίες θέσεις που είχα. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι μόνο στην Γερμανία που δούλευα ηταν λίγο πιο κυριλε οι team leaders (υπαρχει Και το κλασικό ανέκδοτο άλλωστε" πως ξεχωρίζεις τους Γερμανούς στα συνέδρια; - από το κοστούμι"). Ειδικά στην τελευταία μου δουλειά ερχόταν οι περισσότεροι όπως να ναι, είχα συνάδελφο ξυπόλυτο (μου προκαλουσε λίγο αηδία αυτό), έναν που είχε τρικολορε τα μαλλιά -πράσινο, μπλε, μωβ- και διάφορα άλλα τέτοια. 

Διαφημίσεις

Γενικά εγώ πιστεύω έχει να κάνει και με το στυλ σώματοτιπο κάθε γυναίκας δλδ διαφορετικά θα φανεί στα μάτια μας αν μια γυναίκα φοράει έντονο ντεκολτέ και έχει  μεγάλο στήθος  κ διαφορετικά αν μια γυναίκα φοράει το ίδιο μπλουζάκι με πιο μικρό στήθος... Σε όποια ηλικία και αν είναι.... Εμένα γενικά μαρεσει πολύ να βλέπω κυρίες στην ηλικία τον 40 η 50 με καλοφτιαγμενο σώμα να φοράνε φορεματα φούστες η και σορτς και να φαίνονται τα καλλίγραμμα πόδια τους... Η ακόμα και κοντά μπλουζάκια αν έχουν κοιλιακους.... 

Γενικά εμένα σαν άνθρωπος μαρεσει να μεταμορφωνομαι επειδή έχω πολύ σγουρά μαλλιά αλλά ξέρω να τα φτιάχνω και να τα κάνω ίσια σαν ελευθερη όταν έβγαινα γιατί πλέον δεν βγαίνω ξεχασμένο σπορ :lol: την μία μέρα μπορεί να με έβλεπες με κοντό σορτς φουντωτό σγουρό μαλλι και σανδάλι και την άλλη μέρα με ολόισια χαμηλή αλογοουρά με φούστα η φόρεμα μέχρι το γόνατο και γόβα στιλέτο... 

Όπως και το αγαπημένο μου χρώμα είναι το ροζ και γενικά τα ποιο πολλά μου ρούχα αυτό το χρώμα έχουν και εκεί που λέω δε θα ξανά πάρω ροζ πάντα εκεί πέφτει το μάτι μου.. και τη μια μέρα να είμαι σαν τη ροζαλιντα :roll: και την άλλη μέρα με τέλειος διαφορετικό στυλ.... Ώρες και φορές νομίζω πως ακόμα δεν έχω κατασταλάξει ποιο στυλ μου αρέσει και μου ταιριάζει :unsure:

Ωραιο θέμα!

Εγώ το χειμώνα φοράω σε δουλειές, μεταπτυχιακό, χόμπι, καφέ κλπ  πουλόβερ ή μπλούζα με παντελόνι είτε υφασμάτινο (όχι το λεπτό "επίσημο" ύφασμα, το πιο χοντρό) (όχι καμπάνα), είτε τζιν (μονόχρωμο), είτε φούστα μέχρι λίγο πιο πάνω από το γόνατο. Ή φορέματα μάλλινα/μπλουζοφορεματα με κολάν ή χοντρό καλσόν. Φούστες και φορέματα με βολεύουν 100 φορές περισσότερο απο παντελόνια. Παπούτσια oxford ή μποτάκια σουετ με κορδόνια ή μπαλαρίνες ή μπότες. Πάντα χαμηλά.

Σε πιο καλές περιστάσεις όπως συναυλίες, θέατρα, γιορτές φοράω φούστες ή φορέματα με κανονικό καλσόν και πιο καλη μπλούζα/πουκάμισο και πιο ψηλό παπούτσι (όχι πολύ ψηλό). Σε γάμους κλπ φορέματα. Μου αρέσουν τα μεσάτα. Δεν μου αρέσει το παντελόνι για επίσημη εμφάνιση, ούτε το γυναικείο κοστούμι, δεν έχω βάλει ποτέ.

Για καθημερινές στιγμές όπως περπατημα ή σούπερ μάρκετ φόρμες και αθλητικά. 

Παλιά, φοιτήτρια ειδικά στα πρώτα χρόνια ήμουν πιο κυριλέ, φορούσα στη σχολή και τουίντ παντελόνι (και τζιν φυσικά). Και πιο πολύ βάψιμο, κοσμήματα, ποτέ γυαλιά μυωπίας. Τα επόμενα χρόνια είδα ότι όλες γίνονταν πιο απλές και "απλοποιηθηκα" κι εγώ. Γενικά νομίζω ότι πλέον φοράει ο καθένας ο,τι θέλει και όλα είναι οκ, ενώ πριν κάποια χρόνια, κάπου στην εφηβεία μου, που ήρθαν οι καμπάνες, αν φορούσες ίσια ήσουν περίεργη, μετά που ξαναήρθαν τα στενά αν φορούσες καμπάνα ήσουν περίεργη, ή όταν ήρθαν τα μικρά γυαλιά θα ήσουν σαν τη Φαραντούρη με τα μεγάλα και τώρα ξαναήρθαν τα μεγάλα. Τώρα είτε στενό, είτε καμπάνα, είτε μικρό είτε μεγάλο γυαλι είναι όλα οκ και φυσικά είναι τέλειο αυτό!

Το καλοκαίρι σε δουλειες/μεταπτυχιακό/χόμπι/καφέ όπως και σε σουπερμάρκετ ή βόλτα φοράω επίσης πολύ φορέματα ή φούστες. Από πάνω μπλούζες ή μπλουζάκι με ξεκουμπωτο πουκαμισακι. Φοράω επίσης ψαράδικα κι επίσης κολάν με μακριές μπλούζες. Εκτός δουλειάς ή σπουδών φοράω και σορτς, όχι πολύ κοντο όμως. Παπούτσια φοράω συνήθως μόνο πέδιλα, τα κλειστά με ζεσταίνουν αλλά ανάλογα τα ρούχα μπορεί να βάλω και μπαλαρίνες. Φλατ πάντα. Πλατφόρμες ποτέ, δεν μου αρέσουν. Σε πιο καλές περιστάσεις όπως γάμοι, φορέματα μεσάτα συνήθως, έχω κι ένα μακρύ όμως. Και πιο ψηλό παπούτσι όπως και το χειμώνα. Ολόσωμη φόρμα δεν έχω βάλει ποτέ, ούτε μακριά φούστα ούτε πανταλονα, αν και πανταλονα θέλω, πρέπει να είναι πολύ δροσερή. Επίσης ποτέ Birkenstock.

Για εκδρομές κλπ σορτσάκι. Παπούτσι πάνινο με κορδόνι.

Λόγω παιδιού δεν ξέρω αν θα άλλαζα κάτι, έτυχε και συνέπεσε με τις καραντίνες οπότε ούτως ή άλλως με φόρμα θα ήμουν. Η μόνη αλλαγή που έγινε οντως λόγω του παιδιού είναι ότι λόγω θηλασμού δεν μπορώ να φορέσω φόρεμα αν δεν έχει κουμπάκια ή άνοιγμα. Και ότι δεν κρατάω τσάντα γιατί έχω την τεράστια του καροτσιου με τα τσιμπραγκαλα! Στη δουλειά και στην προηγούμενη που ήμουν χρειάζομαι το λάπτοπ μαζί οπότε έχω τσάντα λάπτοπ ή σακίδιο σχολικό αναγκαστικά... Οι προηγούμενες ήταν "εργοταξιακες" οπότε φόρμα (όχι καλή/καινουργια)και αθλητικά -σε μια σύμβαση μας έδωσαν και αρβύλες και φωσφοριζε γιλέκα.

@ΑΡΓΚ για την "κόντρα" τεχνικών και διοικητικών δεν μου'χει πει ο άντρας μου, θα τον ρωτήσω!! Εκείνος ήταν στους κουστουματους αλλά ούτε τεχνικός ούτε διοικητικός (πχ οικονομικά, γραμματεία). Κάπου ανάμεσα. Στα ραντεβού με εταιρείες-πελατες για το προϊόν, παρουσιάσεις σε διαγωνισμούς κλπ. Πού πιάνεται; :-P Σπουδές πληροφορικής όμως, χαχα!

@Έσπερος θυμηθηκα στις αρχές γυμνασίου που ήμουν πολύ παιδάκι και φορούσα σορτς-βετμουδα σε παιδικό στυλ, είχαμε μία που για την εποχή ήταν πολύ "ξεπεταγμενη", με piercing, έξω κοιλιά, κοντά σορτς, που τώρα είναι συνηθισμένα και οκ παντού αλλά τότε ήταν 1-2 σε όλο το σχολείο. Και μια φορά που της είχαν κάνει θέμα έλεγε γιατί για εμένα δεν τους πειράζει που φοράω σορτς. Δεν θυμάμαι καν τι απάντησε η καθηγήτρια, νομίζω δεν είχε τι να πει!

3 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Οι ασχολούμενοι με πληροφορική ειλικρινά είμαστε μια κατηγορία από μόνοι μας, πίστεψε με ..

Σαν να τα λέω εγώ! Της πληροφορικής κ εγώ, δεν έχω χειρότερο να βρεθώ σε meeting room με μανατζαραιους... Αθλητικό και ξερό ψωμί! Γίνεται σαφές με μια ματιά σε ποιο τμήμα της εταιρείας ανήκω..χαχα!

7 ώρες πρίν, little lamb είπε:

@ΑΡΓΚ για την "κόντρα" τεχνικών και διοικητικών δεν μου'χει πει ο άντρας μου, θα τον ρωτήσω!! Εκείνος ήταν στους κουστουματους αλλά ούτε τεχνικός ούτε διοικητικός (πχ οικονομικά, γραμματεία). Κάπου ανάμεσα. Στα ραντεβού με εταιρείες-πελατες για το προϊόν, παρουσιάσεις σε διαγωνισμούς κλπ. Πού πιάνεται; :-P Σπουδές πληροφορικής όμως, χαχα!

Στους "προδότες" :grin:

Τα παντελόνια γενικά τα αποφεύγω κι εγώ, δεν με βολεύουν ιδιαίτερα. Συνήθως φοράω φορέματα σε κάθε πιθανό μήκος και στυλ, τον χειμώνα πολύ κολάν και το καλοκαίρι σορτσάκια. 

Τα τακούνια μου αρέσουν, αλλά δεν τα αντέχω για πολλή ώρα όρθια. Απεχθάνομαι τα ογκώδη αθλητικά που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, προτιμώ τα κλασικά Στάνσμιθ και Σούπερσταρ. Επίσης φέτος για πρώτη φορά αγόρασα Μπίρκενστοκ και εντάξει, μιλάμε για αποκάλυψη. Επίσης το καλοκαίρι κλασικά φλατ σανδάλια, τον χειμώνα αγαπώ πολύ τις μπαλαρίνες. 

Λατρεύω τα παλτό, μαντό, μπουφάν κλπ, κι έχω περισσότερα απ' όσα θα έπρεπε. Τσάντες έχω λιγότερες απ' όσες θα έπρεπε, τον χειμώνα κλασική tote bag και το καλοκαίρι πάντα backpack.

Ενώ παλιότερα σκεφτόμουν κι εγώ ότι τα ρούχα έχουν ηλικία, πλέον έχω αναθεωρήσει. Έχω αναθεωρήσει επίσης για το ότι τα ρούχα πρέπει να καλύπτουν τις ατέλειες. Παρόλο που λειτουργώ ακόμα έτσι και προτιμώ γραμμές που με αναδεικνύουν, αποφεύγοντας κομμάτια που δεν με κολακεύουν, χαίρομαι πολύ που βλέπω στους δρόμους κοριτσάκια με τα μπούτια έξω κι ας έχουν πολλά παραπανίσια κιλά. Way to go girls, φορέστε ό,τι σας αρέσει και μην ακούτε κανέναν. 

Το ίδιο πίστευα ανέκαθεν και για το δίπολο παντρεμένη/ελεύθερη που αναφέρθηκε πιο πάνω, μου φαίνεται αδιανόητο να αλλάξεις τον τρόπο που ντύνεσαι επειδή παντρεύτηκες. Άλλο να φοράς backpack επειδή πρέπει να κυνηγάς το παιδί και θέλεις τα χέρια σου ελεύθερα κι άλλο να ντύνεσαι πιο σεμνά επειδή είσαι παντρεμένη. Μου θυμίζει κάπως τις παλιές ταινίες που καταλάβαινες αμέσως αν μια γυναίκα ήταν παντρεμένη ή ελεύθερη από τα ρούχα που φορούσε. Προφανώς δεν το κατακρίνω, αλλά τέλος πάντων not for me.

Τα κοσμήματα μου αρέσουν πολύ. Μεγαλώνοντας έχω αναπτύξει απέχθεια στα faux, προτιμώ ένα κομμάτι και καλό παρά πολλά και φο μπιζού. Αγαπώ επίσης τα ρολόγια, αλλά έχουν μείνει στο ράφι για κάποια χρόνια μέχρι να μεγαλώσει κάπως ο μικρός και να αποφασίσει ότι δεν έχει ενδιαφέρον να τα γλείφει. :D

16 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Η λυκειάρχης που έλεγα πιο πάνω με μινι και καλσόν με ραφή πίσω και να ισορροπεί στη γόβα στιλέτο, φιλόλογος είναι. Δεν ξέρω πώς το έχεις το σπασικλέ στο νου σου, βασικά σαν την κυρία Πατούλη στο λιγότερο λαμέ ήταν. Και τώρα που το λέμε και η κυρία Πατούλη φιλόλογος δεν είναι;

Ενταξει κ εμάς η πιο μεγάλη φιλόλογος είναι λίγο παρδαλή, ήταν βασικά, τώρα με τα φορέματα κ το ημιπαλτο το μάζεψε κάπως αλλά όταν τη γνώρισα σχεδον 10 χρόνια πριν ήταν για να γουρλώνεις τα μάτια σου. Πάντως οι φιλόλογοι στα σχολεία είμαστε οι πιο τυπικές χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι αυτό ως το αν κάνουμε κάτι πιο ψαγμένο. κ στα διοικητικά είμαστε πιο τυπικές αλλά κυρίως συο τυπολατρικο γραφειοκρατικό κομμάτι. 

Ασχετο αλλά πάλι για τους κλάδους. Η θεολογική στου Ζωγράφου ήταν μια στάση πριν από τη Φιλοαοφικη. Έμπαινες λοιπόν στο λεωφορείο, ήμασταν εμείς που ντυνόμασταν σαν 20χρονα με τζινακθα, μποτάκια κ μπουφάν ή ζακέτες, η μέση φοιτήτρια δηλαδή, ήταν κάποιες θεούσες μονιμα με φούστα, καλσόν χρωμα καραμέλα, φλατ παπούτσι, άβαφες κ τα σχετικά, ήταν κ κάποιες κοπέλες ντυμένες πιο ελαφρά, με πολύ μακιγιάζ κλπ, αγόρια ελάχιστα βέβαια. Στη θεολογική λοιπόν κατέβαιναν κατά βάση οι κοπελίτσες με τα μίνι κ το βάψιμο, που έμπαιναν εκεί γιατί ήταν η πιο εύκολη σχολή της θεωρητικής!!! Οι θεούσες κατέβαιναν κυρίως  στη φιλοσοφική για να πάνε στην κατεύθυνση βυζαντινής φιλολογίας. 

6 ώρες πρίν, Ilaeira είπε:

Τα κοσμήματα μου αρέσουν πολύ. Μεγαλώνοντας έχω αναπτύξει απέχθεια στα faux, προτιμώ ένα κομμάτι και καλό παρά πολλά και φο μπιζού.

κι εγω παλιά είχα πολλά faux που τώρα δεν φοράω, εκτός από κάποια πολύ καλά κομμάτια του accessorize -στο οποίο είχα δώσει όλη μου την φοιτητική περιουσία κάποτε! Έχω κ μερικά πολύ καλά κομμάτια που ατυχώς δεν μοορω να βαλω στη δουλειά κ τα βάζω σε καμία γιορτή κλπ. Εγω είμαι ο τύπος που είναι συνήθως overdressed στα οικογενειακά τραπέζια κ σε άλλες εκδηλώσεις! 

πρίν από 33 λεπτά , Έσπερος είπε:

κι εγω παλιά είχα πολλά faux που τώρα δεν φοράω, εκτός από κάποια πολύ καλά κομμάτια του accessorize -στο οποίο είχα δώσει όλη μου την φοιτητική περιουσία κάποτε! Έχω κ μερικά πολύ καλά κομμάτια που ατυχώς δεν μοορω να βαλω στη δουλειά κ τα βάζω σε καμία γιορτή κλπ. Εγω είμαι ο τύπος που είναι συνήθως overdressed στα οικογενειακά τραπέζια κ σε άλλες εκδηλώσεις! 

Βασικά δεν πιστεύω ότι μπορείς να είσαι overdressed με ένα καλό κόσμημα, εκτός πια κι αν είναι κανένα statement ολόχρυσο κομμάτι του Καίσαρη. Δεν ξέρω πάλι. Τα δικά μου είναι γενικά πολύ διακριτικά, ακόμα κι αυτά που είναι δώρα από γονείς, πεθερικά, σύζυγο κλπ, γιατί κι αυτοί ξέρουν το γούστο μου. Αλλά ακόμα και κάτι πιο βαρύ μπορείς να το σετάρεις με τελείως μίνιμαλ ρούχα, όπως ίσιο μαύρο φόρεμα, και να το ισορροπήσεις. 

πρίν από 19 λεπτά , Ilaeira είπε:

Βασικά δεν πιστεύω ότι μπορείς να είσαι overdressed με ένα καλό κόσμημα, εκτός πια κι αν είναι κανένα statement ολόχρυσο κομμάτι του Καίσαρη. Δεν ξέρω πάλι. Τα δικά μου είναι γενικά πολύ διακριτικά, ακόμα κι αυτά που είναι δώρα από γονείς, πεθερικά, σύζυγο κλπ, γιατί κι αυτοί ξέρουν το γούστο μου. Αλλά ακόμα και κάτι πιο βαρύ μπορείς να το σετάρεις με τελείως μίνιμαλ ρούχα, όπως ίσιο μαύρο φόρεμα, και να το ισορροπήσεις. 

δεν είμαι overdressed μόνο για τα κοσμήματα, γενικα είμαι. πχ τραπέζι τα χριστούγεννα μπορεί οι άλλες να φοράνε ένα παντελόνι με μια καλή μπλούζα κι εγω έχω εμφανιστεί με φόρεμα, ή σατεν πουκάμισο κ παντελόνι από κουστούμι, ή σε οικογενειακή βάφτιση να είμαι πιο επίσημα από τη μαμα κ τη νονά, επειδή το δικό τους επίσημο είναι απλώς ένα φόρεμα, ενώ εμένα κάτι πιο ανεβασμένο κλπ. 

κατα τ αλλά όχι δεν έχω κάποιο κόσμημα που να βγάζει μάτι αλλά είναι πράγματα που δεν μπορώ να βαλω εύκολα σε πολλές περιστάσεις. ευτυχώς η πεθερά μου στον αρραβώνα κ τον γάμο μου είχε κάτι πολύ διακριτικό που φοράω καθημερινά. 

ΥΓ Δεν είμαι απ αυτές που εμφανίζονται σε πρωινές βαφτίσεις με μπούκλα κ μακιγιάζ γάμου κ βραδινό φόρεμα. Απλώς η αίσθηση μου τιυ τι φοράμε όταν ντυνόμαστε καλά είναι κάπως πιο αυστηρή. 

17 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Παντως θετικοί κ θεωρητικοί έχουμε άλλον τρόπο σκέψης. Οι θεωρητικές (κυριωσ γυναίκες) είμαστε σπασίκλες με ημερολόγια, organizer, κασετίνες με πολλά χρώματα στιλό κ μαρκαδόρους, γράφουμε σχολαστικά τα βιβλία ύλης με ωραία γράμματα (ενώ ξέρουμε ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης), σημειώνουμε στα μπλοκάκια μας βαθμούς διαγωνισμάτων που είναι ωραία τακτοποιημένα στο γραφείο μας κλπ. οι θετικοί είναι ΤΟ χύμα. μόνο μαρκαδόρο ή όργανα γεωμετρίας ή ο,τι άλλο για πείραμα, το πρόγραμμα είναι στο μυαλό τους, βιβλίο ύλης κατά προσέγγιση με γράμματα γιατρού, μπλοκάκια με βαθμούς εννοειται όχι, το πολύ πολύ να έχουν ένα excel, τα διαγωνίσματα είναι αμφίβολο αν θυμούνται πού είναι μετά τη διόρθωση … κ επειδή ξέρω από τον άντρα μου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σοβαροί στη δουλειά τους. Αν δεν ήταν ο άντρας μου θα έλεγα ότι τα σχολεία τα έχουν διαλύσει οι μαθηματικοί κ οι φυσικοί:grin:

μια ενδιάμεση κατηγορία είναι οι γυναίκες θετικών επιστημών που έχουν κάτι από το σπασικλέ το δικό μας αλλά όχι τόσο σχολαστικό κ οι άντρες φιλόλογοι που είναι τακτοποιημένοι αλλά όχι τόσο ψυχαναγκαστικά όσο εμείς. 

Δε θεωρώ ότι το ντύσιμο σου προσδίδει κύρος. Ισα ισα, εγω βλεπω οτι όσο πιο κοντά στους μαθητές είσαι σε βλέπουν με άλλο μάτι. Θεωρώ ότι περισσότερο θα εκτιμήσουν εναν καθηγητή ή μια καθηγήτρια που ντύνεται συμφωνα με τα δικά τους γούστα παρα εναν πιο κυριλέ. Μιλάω πάντα για την πρωτη εντύπωση, γιατί γενικά πιστεύω ότι τη σοβαρότητα και το κύρος τα αποκτάς με τη δουλειά σου. Και φυσικά δε λεω να φορέσει κάποιος κάτι προκλητικό. Εκεί διαφωνώ. Αλλα κατά τα άλλα θεωρώ καλό είναι ότι βολεύει τον καθένα. Όσο για τα υπόλοιπα, καπως ετσι είναι. Πάντως, χωρίς παρεξήγηση, όσες φορές με ρώτησαν (λίγες ευτυχώς) αν είμαι φιλόλογος, ψιλοστραβωσα... αλλη κοσμοθεωροα γενικότερα! :-D

πρίν από 13 λεπτά , MagdaP είπε:

Δε θεωρώ ότι το ντύσιμο σου προσδίδει κύρος. Ισα ισα, εγω βλεπω οτι όσο πιο κοντά στους μαθητές είσαι σε βλέπουν με άλλο μάτι. Θεωρώ ότι περισσότερο θα εκτιμήσουν εναν καθηγητή ή μια καθηγήτρια που ντύνεται συμφωνα με τα δικά τους γούστα παρα εναν πιο κυριλέ. Μιλάω πάντα για την πρωτη εντύπωση, γιατί γενικά πιστεύω ότι τη σοβαρότητα και το κύρος τα αποκτάς με τη δουλειά σου. Και φυσικά δε λεω να φορέσει κάποιος κάτι προκλητικό. Εκεί διαφωνώ. Αλλα κατά τα άλλα θεωρώ καλό είναι ότι βολεύει τον καθένα. Όσο για τα υπόλοιπα, καπως ετσι είναι. Πάντως, χωρίς παρεξήγηση, όσες φορές με ρώτησαν (λίγες ευτυχώς) αν είμαι φιλόλογος, ψιλοστραβωσα... αλλη κοσμοθεωροα γενικότερα! :-D

Άλλο το να είσαι κοντά στους μαθητες με την έννοια να κατανοείς κ να επικοινωνείς, αυτό βοηθάει, κ δεν έχει ομως σχέση με το ντύσιμο. εγω λέω πιο πολύ για κοινωνικό κύρος. Δεν μ αρέσει να μπαίνει ο γονιός στο σχολείο κ να βλέπει μια εικόνα χαλαρότητας ή μιζέριας, είναι που είναι μίζερα τα κτίρια κ οι συνθήκες έτσι όπως είμαστε χωρίς γραφεία κ χωρίς υπολογιστές, δεν χρειάζεται άλλη κακομοιριά κατά τη γνώμη μου. Γιατι δλδ ο υπάλληλος σε ένα κατάστημα ρούχων πρέπει να είναι φροντισμένος; γιατί ο υπάλληλος στην τράπεζα ή σε ένα γραφείο; να είσαι μια δουλειά χωρίς κόσμο που είναι μόνο οι εργαζόμενοι, το καταλαβαινω, αλλα να είσαι σε δουλειά που σε βλέπουν κ μάλιστα πρέπει να φαίνεσαι σοβαρός, δεν μπορείς να δείχνεις σαν να έριξες πάνω σου κάτι για να πεταχτείς  στον φούρνο.. 

κάποιοι φιλόλογοι είναι πολύ συντηρητικοί κ κάποιες είναι σαν να βρέθηκαν κατά λάθος στη σχολή, σαν να μην έχουν διαβάσει μισό βιβλίο στη ζωή τους κ δυστυχώς είναι τόσο πετυχημένο το όλο σύστημα που κι οι δεύτερες μπορεί να είναι πολύ καλές καθηγήτριες-προπονήτριες πανελληνίων…. γενικα πάντως οι θετικοί κ οι θεωρητικοί στα σχολεία δεν τα βρίσκουν εύκολα. είναι διαφορετικές νοοτροπίες. αλλά κι εγω με πολλούς φιλολόγους δεν συμφωνώ πάντα σε θέματα διδασκαλίας πχ την αποστήθιση. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...