Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Lenia16

Plus500
 • Posts

  2,015
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Lenia16 last won the day on June 15 2022

Lenia16 had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

3,566 profile views

Lenia16's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very PopularRare
 • First PostRare
 • CollaboratorRare
 • Posting MachineRare
 • Reacting WellRare

Recent Badges

2.3k

Reputation

 1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το κατσικίσιο λέει μπορεί να κάνει αναιμία γιατί δεν έχει σίδηρο. Θα ξεκινήσω αγελαδινό, το αποφάσισα. Το πρόβλημα μου είναι ότι η μικρή είχε μια ελαφριά αλλεργία στην πρωτεινη του γάλακτος, έκανε παλινδρόμηση όταν ήταν πιο μωρό κ για αυτό της δίνω ειδική φόρμουλα. Έχω τώρα 2 μήνες που την αναμιγνυω με κανονική φόρμουλα για μετάβαση, δεν έχει παρουσιάσει κάποιο θέμα, αλλά αναρωτιέμαι μήπως με το φρέσκο μου κάνει. Από την άλλη, κ η μεγάλη μου κόρη είχε θέμα, έβγαζε αίμα στα κόπρανα, αλλά της έδωσα κατσικίσιο στο χρόνο κ ήταν μια χαρά. Το ξεκινάω έτσι κατευθείαν το φρέσκο λέτε;
 2. Καλησπέρα! Η μικρή μου είναι 13 μηνών, θηλάζει κ πίνει κ γάλα σκόνη. Ο παιδίατρος μου είπε μέχρι 18 μηνών να συνεχίσω με σκόνη κ μετά να δώσω αγελαδινό. Κατσικίσιο από 2 ετών. Στη μεγάλη μου κόρη όμως είχα άλλη παιδίατρο η οποία από 12 μηνών μας ξεκίνησε κατσικίσιο γάλα, παράλληλα με θηλασμό. Αντίστοιχα, διαβάζω εδώ ότι κ εσείς από 12 μηνών δώσατε φρέσκο γάλα. Τελικά τι ισχύει; Θα ήθελα να δώσω φρέσκο γάλα αλλά πώς να παρακάμψω την οδηγία του παιδιάτρου;

 3. Διαφημίσεις

 4. Να σας ζήσουν τα μωρά κορίτσια!!Γερά και τυχερά! @samsympan @little lamb
 5. Να ζητήσει να πουν απ έξω στην πρώτη δημοτικού; Σαν τι δηλαδή, στη γλώσσα εννοείς; 10 φορές ανάγνωση δεν έχει βάλει, τους δίνει μια λίστα με 20 λέξεις που περιέχουν το γράμμα που έμαθαν για να τις διαβάσουν μια-μια συν την αντιγραφή, από 3 φορές. Κ φωτοτυπίες εννοείται ή από το τετράδιο εργασιών. Τους βάζει σε κάθε αντιγραφή να γράφουν ημερομηνία ολογράφως (τον μήνα) κ ονοματεπώνυμο. Τα ζευγαρακια στα μαθηματικά που λέτε κ εσείς ( κ εμάς το 0 περιέχεται κανονικά). Σε κάθε ενότητα μας δίνει οδηγίες πώς να εκπαιδεύουμε το παιδί στην καθημερινότητα πχ να παίζουμε μαγαζί με ρέστα, όταν περπατάμε στο δρόμο να λέμε μικρότερα-μεγαλυτερα, ψηλα-κοντα ώστε να κατανοήσουν χωροταξικές έννοιες, προτείνει παιχνίδια με αριθμούς, πχ έχουμε τα χέρια πίσω από την πλάτη κ δειχνουμε ένα νούμερο με το ένα κ ένα με το άλλο χέρι, το παιδί λέει κάθε φορά ποιο νούμερο είδε κ πρέπει να κάνει την πρόσθεση στο μυαλό του κ να πει το αποτέλεσμα. Και άλλα που δε θυμάμαι. Κάθε Παρασκευή δεν κάνουν γλώσσα, διαβάζουν παραμύθι κ συζητάνε ή ετοιμάζουν στο σπίτι τα παιδιά κ παρουσιάζουν το αγαπημένο τους βιβλίο ή το ζωάκι τους ή μια φανταστική ιστορία. Εμείς είμαστε στο Ε κ στα σύμβολα μικρότερο/μεγαλύτερο.
 6. Εμένα η μεγάλη κόρη είχε από μωρό κ έχει ακόμη (6 ετών) παθολογική αδυναμία στον πατέρα της. Όταν ήταν μωρό κ ξυπνούσε το βράδυ με έδιωχνε κ προτιμούσε να την ξαναβάζει για ύπνο ο πατέρας της. Ξυπνούσε κάθε 2 ώρες κάθε μέρα επί 3 χρόνια. Με εμένα δεν κοιμόταν στριφογύριζε ή μου έλεγε φύγε θέλω τον μπαμπά κ πήγαινε ο αντρας μου κάθε φορά αναγκαστικά. Ακόμα έτσι ειναι χωρίς τα τόσα ξυπνηματα. Της λέω πάμε για μπάνιο, ο μπαμπάς. Πάμε να ντυθούμε, ο μπαμπάς. Τη θήλασα μέχρι 15 μηνών κ ήμουν μαζί της όλη μέρα μέχρι 2 χρόνων. Χτες βράδυ έλειπε ο άντρας μου κ εκλαιγε επί 2 ώρες. Τι να πω, ταιριάζουν τα χνωτα τους καλύτερα.
 7. Συγγνώμη δεν έχω προλάβει να διαβάσω τις αναρτήσεις σας παρά μόνο τα πολύ χοντρά. Εμείς σήμερα είχαμε ενημέρωση @Mama_Anesti_ κ μας είπε η δασκάλα ότι επιμένουμε να γράφουν από πάνω προς τα κάτω κ από αριστερά προς δεξιά, πάνω στη γραμμή κ με κενό μεταξύ των λέξεων. Αυτά είναι τα βασικά. Από διάβασμα για σήμερα είχαν 2 φωτοτυπίες γλωσσα, να γράψουν 3 φορές το ονοματεπώνυμο στο τετράδιο αντιγραφής κ 2 σελίδες ασκήσεις μαθηματικών. Μου φάνηκαν αρκετά αλλά δεν έχω καμία εμπειρία. Εγώ δεν επεμβαίνω καθόλου στο γράψιμο της εκτός αν είναι εντελώς λάθος το γράμμα πχ έγραφε το η σαν κεραυνό. Εκεί την έβαζα κ το έσβηνε μέχρι να το γράψει όσο το δυνατόν πιο σωστά. Βασικά, έτσι όπως το σκέφτομαι, προτιμώ να φαίνεται η πρόοδος με τον καιρό, δλδ πως γράφει τον πρώτο μήνα κ πώς αργότερα που θα έχει λυθεί το χεράκι. Δεν το συζήτησα όμως με τη δασκάλα τι συστήνεται γιατί δεν το είχα σκεφτεί.
 8. Έχεις δίκιο. Πάντως από πλευράς της η φίλη μου δεν έχει αξιώσεις για ακριβά δώρα ή τουλάχιστον δεν με έχει αφήσει να καταλάβω κάτι τέτοιο. Είμαστε χρόνια φίλες κ δεν είναι ο χαρακτήρας της έτσι. Ο προβληματισμός ήταν καθαρά δικός μου γιατί κάθε φορά θέλω να πάρω ένα καλό δώρο στο παιδί κ επειδή δε θέλει να στεναχωρηθουν τα άλλα με αναγκάζει σε εισαγωγικά να πάρω κάτι φθηνότερο ώστε να πάει επί 3. Για τα Χριστούγεννα θα κάνω ο,τι νομίζω. Ελπίζω να μη ρωτήσω ξανά κ καταλήξουμε εδώ να το συζητάμε πάλι
 9. Εν τω μεταξύ την έχω ξαναπατήσει με τις ερωτήσεις αλλά δεν έμαθα (έχω 3 βαφτιστηρια λες κ είμαι ο Μητσοτάκης). Στο μεγαλύτερο που τώρα τελειώνει το λύκειο ρώτησα τι δώρο θέλει για τα γενέθλιά της, μιας που τώρα δεν της παίρνω λαμπάδα κ μου είπε κάτι αθλητικά που έκαναν 120 ευρώ. Έπαθα εγκεφαλικό. Εγώ στη νονά της κόρης μου όταν με ρωτάει της λέω πάντα πάρε ότι θες εσύ. Μόνο όταν με ρωτάει νούμερο για ρούχα ή παπούτσια. Έτσι κ αλλιώς εχουμε τόσα πολλά πράγματα που δυστυχώς δεν της κάνει τίποτα εντύπωση πια (άλλο κακό αυτό). Έχω ακόμη δώρα από τη γιορτή της που δεν έχουμε ανοίξει γιατι συνέχεια κάτι της φέρνουν.
 10. Όχι δεν εννοεί το ίδιο παιχνίδι 3 φορές αλλά αν πάρω στο ένα πχ playmobil, να πάρω κ στα άλλα. Αυτό όμως σημαίνει ότι αν εγώ είχα ένα budget 40 ευρώ για το δώρο του παιδιού, θα πάρω τελικά κάτι με 20 ευρώ χοντρικά, ώστε να πάρω κ για τα άλλα δύο κάτι με 15 έκαστο. Γιατί δεν μπορώ να δώσω πχ πάνω από 50 μαξιμουμ συν τα μεταφορικά κ από την άλλη δεν μπορείς να πάρεις δώρο με κάτω από 15 ευρώ που να είναι ισοδύναμο όσο γίνεται με του βαφτιστηριου. Για γενέθλια μιλάμε μόνο τώρα έτσι; Γιατί Χριστούγεννα κ Πάσχα μιλάμε για άλλα ποσά. Εγώ όμως δεν είμαι ικανοποιημένη με δώρο των 20 ευρώ γιατί αν δεν ήμουν υποχρεωμένη από τη μαμά να πάρω ίδια δώρα, θα έπαιρνα αυτό που ήθελα που θα ήταν πολύ αξιοπρεπές κ από κάτι μικρό για τα αδερφάκια. Με την άλλη νονά δεν ξέρω τι γίνεται να πω την αλήθεια. Κ γενικά δε θέλω να μπω σε τέτοια συζήτηση γιατί ο καθένας έχει το δικό του προϋπολογισμό κ δεν έχει κ νόημα. Δλδ η άλλη μπορεί να έχει να διαθέσει 150 ευρώ κ να μην τη νοιάζει. Εγώ σκεφτόμουν τώρα να πάρω ένα playmobil για το βαφτιστηρι, ένα lego frozen για το δίδυμο κ κάτι για το σχολείο για το μεγάλο κοριτσάκι, ένα παγούρι ή μια κασετίνα με μπογιές. Όμως εφαγα άκυρο κ τελικά πήρα κάτι για το σχολείο κ για τα τρία. Μου φαίνεται εντελώς άδικο κ στεναχωρήθηκα. Δεν ήθελα να πάρω κανονικό δώρο για το μεγάλο παιδί γιατί δεν έχει γενέθλια ούτε γιορτή, ούτε ήθελα να πάρω στο βαφτιστηρι μου ίδιο δώρο με τα άλλα 2 στα γενέθλια του, θέλω να το ξεχωρίζω σαν νονά κ ας μην τους βολεύει. Μακάρι να μπορούσα οικονομικά να υποστηρίξω 3 μεγάλα δώρα κ για τα 3 παιδιά αλλά δεν μπορώ. Σκέφτηκα ότι την επόμενη φορά δε θα ρωτήσω καθολου. Θα πάρω πρωτοβουλία κ ας αναγκαστούν να διαχειριστούν την κατάσταση.
 11. Συμφωνώ απόλυτα! Κ γενικά είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται κ δεν πρέπει να παίρνουμε δώρα στα παιδιά κάθε φορά που βρισκόμαστε "για το καλό". Στα συγκεκριμένα βέβαια παίρνω γιατί μένουμε μακριά κ δεν τα βλέπω συχνά. Παρόλα αυτά, ιδανικά θα ήθελα να παίρνω ένα καλό δώρο στο βαφτιστηρι μου κ κάτι συμπληρωματικό στα άλλα 2. Ειδικά σε γενέθλια ή Χριστούγεννα. Όμως η μαμά τους θέλει το ίδιο για όλα γιατί ζηλεύουν όπως είπαμε κ επειδή καταλαβαίνει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι προτιμά κάτι φθηνό για όλα παρά τη δική μου προσέγγιση. Το Πάσχα ας πούμε προτιμά να μην της παίρνω παπούτσια γιατί θα πρέπει να έχουν όλα ίδια. Τελοσπαντων, εφόσον έτσι προτιμά η μαμά τους κ από τη στιγμή που μπήκα στον κόπο να ρωτήσω εξαρχής φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ακολουθήσω την επιθυμία της. Όμως σκεφτείτε τα Χριστούγεννα πχ που θέλω να πάρω ένα καλό δώρο στο βαφτιστηρι να πρέπει να δώσω τα τριπλά ή να μοιρασω το ίδιο ποσό στα 3 για να μην τσακωθουν. Δεν με ικανοποιεί καμία από τις 2 λύσεις. Δυστυχώς μένουμε σε άλλες πόλεις κ δεν έχω αυτή τη δυνατότητα. Οπότε τα δώρα τα στέλνω. Σήμερα ας πούμε μου είπε ότι αν πάρω διαφορετικά δώρα (2 καλά για τα δίδυμα που γιορτάζουν κ ένα πιο μικρό για τη μεγάλη) το μεγάλο παιδάκι που είχε γενέθλια πριν από 4 μήνες (!) θα στεναχωρηθεί γιατί τότε δεν της είχα στείλει. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω κ εγω. Δηλαδή κ στο άλλο δίδυμο, αν δεν ήταν δίδυμα δεν θα έστελνα σε κάθε γενέθλιά κ ονομαστική γιορτή, είναι αδύνατον.
 12. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις κορίτσια. Κ εγώ έτσι σκέφτομαι αλλά τελικά ρώτησα την μαμά τους κ μου είπε ίδιο δώρο πάντα κ στα 3 γιατί ζηλεύουν κ τσακώνονται. Οπότε αν και δεν συμφωνώ ούτε μου αρέσει, θα περιοριστω.
 13. Καλησπέρα, έχω ένα βαφτιστηρι 5 ετών που έχει μια δίδυμη αδελφή κ άλλη μια αδελφούλα ένα χρόνο μεγαλύτερη, η οποία δεν έχει επαφή με τη νονά της. Κάθε φορά, είτε Πάσχα είτε Χριστούγεννα είτε γενέθλια, παίρνω πάντα πιο οικονομικό δώρο από ότι θα ήθελα στο βαφτιστηρι μου γιατί αναγκάζομαι να πάρω κ στα άλλα 2. Πχ το Πάσχα θα πάρω λαμπάδα κ δώρο για τη δική μου αλλα θα πάρω κάτι κ για το μεγάλο παιδί για το καλό οπότε αναγκαστικά θα πάρω κ για το άλλο δίδυμο (έχουν επαφή με τη νονά του κανονικά), καθώς δεν γίνεται να μείνει το μόνο χωρίς δώρο. Συνεπώς πάντα το βαφτιστηρι μου είναι ριγμένο στα δώρα γιατί το μπάτζετ μοιράζεται σε 3 παιδιά. Η κουμπάρα μου δεν μου έχει κάνει κανένα παράπονο, ίσα ίσα. Απλώς εγώ θα ήθελα να της παίρνω καλύτερα δώρα, πράγμα που δεν μπορώ να κάνω όμως από οικονομικής άποψης. Ποια είναι η άποψη σας; Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Σε λίγες μέρες εχουν γενέθλιά κ σκεφτόμουν να τους στείλω δώρο αλλά στο μεγάλο κοριτσάκι δε μου πάει η καρδιά να μη στείλω κάτι κ παλι θα αναγκαστώ να αγοράσω κάτι πιο φθηνό. Είμαι υπερβολική που στέλνω κάθε φορά 3 σχεδόν ισάξια δώρα ή κάνω καλά κ ας μην έχει την αποκλειστικότητα του δωρου της νονας το βαφτιστηρι μου; Εσείς τι θα κάνατε;
 14. Εμένα πέρασε το μωρό μου 4 μηνών κοβιντ καθώς κολλήσαμε όλοι, εγώ κ η μεγάλη κόρη δεύτερη φορά. Είχε 2 μέρες δέκατα κ μια φορά έφτασε 38.5. Αλλα συμπτώματα δεν είχε. Ο γιατρός μας είχε πει συμπεριφερόμαστε όπως σε όλες τις ιώσεις, ντεπον αλγκοφρεν εναλλάξ αν χρειαστεί -εγώ εδωσα μια φορά ντεπον στο 38.5 κ δεν ξαναχρειαστηκε. Θήλαζα κ ίσως βοήθησε κ αυτό. Προφανώς αν συνεχίζει ο πυρετός πάνω από 2 μέρες ή βλέπετε κάποιο άλλο σύμπτωμα επικοινωνείτε ξανά με τον παιδίατρο. Πάντως, τα μικρά παιδιά το περνούν πολύ ελαφριά συνήθως, από την εμπειρία τη δική μου κ του περιβάλλοντος μου. Περαστικά!
 15. Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι γράψατε κορίτσια αλλά θέλω να σου πω @little lambότι εγώ προσωπικά δεν προβληματίστηκα καθόλου για τους νονους γιατί δε θεωρώ ότι είναι κάποια σχέση αναντικατάστατη. Unpopular opinion κ πέστε να με φάτε. Ξέρω πολύ κόσμο που δεν είχε σχέσεις με τον νονό του, δεν τους έχει αφήσει κανένα ψυχολογικό! Προφανώς δεν είναι το ιδανικό αλλά δε θα κάτσω να φτιάξω λίστα με το ποιος έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά για να μου βαφτίσει το παιδί. Για να τους έχω φίλους σημαίνει ότι τους θεωρώ όλους άξιους. Άσε που πολλες φορές διαλέγουμε κάποιον που είμαστε πολύ κοντά κ μετά απομακρυνόμαστε ή τσακωνόμαστε.
 16. Μάλλον λίγο καθυστερημένη η απάντηση αλλά είμαι καμμενη και θα σου πω μήπως σε βοηθήσω. Εμένα το δεύτερο μωρό γεννήθηκε 4 κιλά κ 53 εκατοστα και παρόλο που γεννήθηκε ακριβώς ίδια περίοδο με την πρώτη κόρη, δεν τη χωράει τίποτα από αυτά που έχουμε. Τώρα είναι 6μιση μηνών κ φοράει το 12. Της είχα αγοράσει κ εγώ κάποια φορμάκια αρχές Μαϊου 9-12 μηνών κ οι δικοι μου με περιεπαιζαν. Είπα να βγάλουμε το καλοκαίρι αλλά τώρα δεν τη χωράνε και ξανά αγοράσαμε για 12-15 ή 12-18. Η δική μου παίρνει ακόμη 800-1000γρ το μήνα. Δες την ανάπτυξη της κ αγόραζε λίγα δοκιμαστικά. Να έχουν καμποσο περιθώριο μη τη στενεύουν. Κ σίγουρα ανάλογα την εταιρεία. Τα orchestra, benetton, dpam είναι μικρά, τα zara κ τα mothercare ακριβώς, minerva πιο άνετες γραμμές.
×
×
 • Create New...