Lenia16

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.836
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  61

Lenia16 last won the day on Μάιος 13

Lenia16 had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

2.068 Excellent

1 ακόλουθος

Περισσότερα για την/τον Lenia16

 • Rank
  Δοκιμή

Profile Information

 • Gender
  Female

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

2.600 εμφανίσεις προφίλ
 1. Ο ιός θα φύγει κάποια στιγμή, θα φύγει με τη μορφή που είναι τώρα εννοώ, όπως πέρασαν κ τελείωσαν όλες οι πανδημίες. Κάποιοι πεθαίνουν, πολλοί νοσούν κ το ξεπερνούν κ άλλοι τόσοι εμβολιάζονται κ ανοσοποιουνται έτσι. Ο κορονοιος δε θα εξαφανιστεί, θα γίνει ενδημικός από ότι φαίνεται και οπως με τη γρίπη, κάποιοι θα εμβολιάζονται κάθε χρόνο κ κάποιοι οχι. Κάποιοι εξ αυτών θα νοσούν ούτως ή άλλως, άλλοι θα πεθαίνουν κ άλλοι θα ζουν. Κ πιθανώς ο ιός να εξασθενήσει, όπως με την πανδημία της Η1Ν1 το 2009. Θα φανεί. Θεωρώ αδιανόητο ένας άνθρωπος με αυξημένη πιθανότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο ή θανάτου να μην εμβολιαστεί. Ομως θεωρώ κ τρομερά αντιδεοντολογικό να πιέζει ο οποιοσδήποτε τον οποιονδήποτε να εμβολιαστεί, ειδικά αν δεν είναι ο θεράπων ιατρός του.
 2. Δηλαδή μας λες ότι εισαι απελπισμένη επειδή έχεις ξενερώσει που το παιδί σου θα πάει στο σχολείο με περίεργες συνθήκες -πιθανώς, γιατί δεν προβλέπεται να επανέλθει τέτοιου τύπου καραντίνα ξανά, ειδάλλως τα εμβόλια είναι άχρηστα- και γι αυτό πρέπει όσοι φοβούνται λόγω προβλημάτων υγείας να κάνουν ένα εμβόλιο που εγκρίθηκε σε 10 μήνες να τρέξουν να το κάνουν για να μην είσαι εσυ στραβωμενη που φοράς μάσκα. Αλλά κατά τα άλλα εμβολιαστηκες για το κοινό καλό. Οι υγειονομικοι δηλαδή ένα χρόνο τώρα που έχουν φτύσει αίμα τι να πουν; Έχω μια αίσθηση ότι οι εμβολιασμενοι πιέζουν τους υπόλοιπους κάπως του τύπου εμβολιαστείτε κ εσείς να μην την πάθουμε μόνο εμείς. Κ εγώ μέσω της εργασίας μου είχα ραντεβού για φαιζερ τελος Μαΐου, δεν ειμαι κατά των εμβολιασμών αλλα πραγματικά το θεωρώ απαράδεκτο να πιέζεται ψυχολογικά ο οποιοσδήποτε απο άσχετους με την ιατρική ανθρώπους να κάνει μια ιατρική πράξη στον εαυτό του. Οι μάσκες καποια στιγμή θα φύγουν, τα πιθανά προβλήματα υγείας από τους εμβολιασμούς (κ επιτρέψτε μου να γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετά κ σοβαρά) οχι, αλλά κάνεις δε θα πάρει την ευθύνη για όποιον εμφάνισε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια ενώ ο ίδιος θα ζει με αυτό μια ζωή. Οπότε αφήστε τον καθέναν να κάνει οτι θέλει με την υγεία του.
 3. Άσχετο, το πέρασες ενώ ήσουν εγκυος; Γιατί πριν λίγες μέρες έμαθα κ εγώ πως είμαι έγκυος κ δεν πρόλαβα να εμβολιαστω κ τώρα δε σκοπεύω. Αν όντως πάει καλά η εγκυμοσύνη φοβάμαι μην κολλήσω κ εχω κάποιο πρόβλημα. Εσυ ήσουν εντάξει; Ο σύζυγος θα εμβολιαστεί βέβαια αλλά η μικρή πάει σχολείο κ δεν κρύβω πως ανησυχώ.

 4. Διαφημίσεις


 5. Αν δεν κάνει εμβόλιο δεν θα δει το μωρό. Νομίζω είναι πολύ απλό.
 6. Μάλλον δεν εχεις καταλαβει ότι με τους εμβολιασμούς δεν τελειωνουμε. Η πλειοψηφία των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο δεν έχουν πλέον αντισώματα. Η Μ. Βρετανία προτείνει άλλο εμβόλιο στους κάτω των 40, η Νορβηγία κ η Δανία έχουν απαγορεύσει το ΑΖ. Όσο για τις εγκύους κ τις θηλαζουσες που ειπώθηκε παραπανω, για το ΑΖ δεν έχουν γινει μελέτες που να επιβεβαιώνουν την ασφάλεια χρήσης του σε αυτές τις ομάδες. Συνεπώς, ο γιατρός που δεν το προτείνει δεν είναι ανενημερωτος, μάλλον αυτός που το προτείνει με σιγουριά ειναι. Δεν γνωρίζουμε αν οι εμβολιασμενοι μεταδίδουν ενώ ολοένα κ αυξάνεται το ποσοστό αυτών που έχουν εμβολιαστεί κ μετά νοσούν. Το ότι το ΑΖ έχει θέμα με το αίμα ( κ θρομβωσεις κ θρομβοπενια) είναι δεδομένο και δεν χωράει αμφιβολία. Όποιος το φοβάται δεν είναι ψεκασμενος, υπάρχουν τα στοιχεία δημοσιευμένα κ στο σάιτ του ΕΜΑ κ στο adrreports.eu που μπορεί να τα δει ο καθένας. Κ φυσικά δημοσιεύσεις. Επιπλέον, δεν είναι γνωστό πόσο διάστημα μένει το mRNA (του comirnaty) στον οργανισμό κ συνεχίζει να παράγει αντίγραφα της spike πρωτεΐνης. Το cdc έβγαλε οδηγία όσοι εμβολιάστηκαν με ΑΖ κ αντιμετώπισαν το σοβαρό VITT (δεν θυμάμαι αν περιλαμβάνει κ γενικά τα θρομβοεμβολικα) να μη δωρίζουν αίμα γιατί έχουν τα αντισώματα έναντι των αιμοπεταλίων. Με όλα αυτά θέλω να πω ότι τα εμβόλια προφανέστατα αποτελούν έως τώρα το σημαντικότερο επίτευγμα στη μάχη έναντι του κορωνοιου, όμως αρνούμαι να θεωρήσω ψεκασμενο οποιον έχει αμφιβολία ή έχει ένα πρόβλημα υγείας πχ αυτοανοσο, που τον κάνει να αντιμετωπίζει με φοβο κ δυσπιστία τις άγνωστες επιπτώσεις των εμβολίων στο ανοσοποιητικό του και κατά συνέπεια στο νοσημα του. Η μια έγκυος που δεν θέλει να εμβολιαστεί από τη στιγμή που στην εγκυμοσύνη αντενδεικνυνται ολα τα εμβόλια αλλά όχι αυτό που δεν έχει μελετηθεί. Τελοσπαντων, για όποιον ενδιαφέρεται και δεν εχουν πεσει στην αντίληψη του, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογησης φαρμακων καθώς και το winton centre έχουν δημοσιεύσει μια αξιολόγηση οφέλους κινδύνου για όλες τις ηλικίες για το εμβόλιο της ΑΖ και είναι όλα ελεύθερα στο διαδίκτυο.
 7. Με το καλό ο εμβολιασμός, αν θυμάμαι σωστά είσαι εκπαιδευτικός όποτε είναι σίγουρα σημαντικό για σένα. Ένα σχόλιο μόνο γιατί είναι μεγάλη ανακρίβεια αυτό που γράφεις κ αναπαράγεται συνεχώς. Οι θρομβωσεις με ΑΖ είναι αλλου τύπου θρομβωσεις σε συνδυασμό με θρομβοπενια, μια αυτοανοσου τύπου αντίδραση με θρομβωσεις σε πολύ ασυνήθεις θέσεις κ με θανατηφόρα έκβαση στην πλειοψηφία τους. Οι θρομβωσεις που αναφέρονται με το τσιγάρο κλπ είναι κοινές θρομβωσεις που στην πλειοψηφία τους δεν σε σκοτώνουν (εν τω βαθει ή επιφανειακές κυρίως) κ είναι αρκετά συχνές ούτως ή αλλως.
 8. Βασικά αυτό είναι όλο το ζουμί, η αναλογία οφελους/κινδύνου. Να πω ωστόσο ότι ο ΕΜΑ δεν έχει ακόμη αποδείξει με στοιχεία το όφελος. Τώρα θα ξεκινήσει μια διαδικασία, κατόπιν αίτησης της επιτρόπου Κυριακίδη.
 9. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι λέω ούτε αυτά που λες τώρα έχουν σχέση με αυτά που έλεγες νωρίτερα. Το ερώτημα σου χοντρικα ήταν γιατί προτιμάμε να κάνουμε το bexsero που αφορά σε μια σπάνια νόσο ενώ αμφιβάλουμε για τα covid που η νόσος είναι πολύ μεταδοτική κλπ κλπ. Η απάντηση λοιπόν είναι ότι προφανώς γιατί δεν είμαστε αντίθετοι στον εμβολιασμό! Όμως τα υπόλοιπα εμβόλια έχουν αναπτυχθεί επί δεκαετίες, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες μεθόδους, με καταγεγραμμένες ανεπιθύμητες ενέργειες με τη συχνότητα τους, γνωστή διάρκεια ανοσίας, γνωστούς μηχανισμούς δράσης, γνωστές αντενδείξεις πχ σε εγκύους ή ηλικιακές ομάδες. Εδώ μιλάμε ότι βγαίνουν οι κατασκευαστές κ λένε πιθανον να χρειαστεί κ 3η δόση, θα δούμε, δεν ξέρουμε, μπορεί πάνω από 30, ίσως κάτω από 60, ίσως μισή δόση αλλά κ λίγο λιγότερο γιατί κάνει παρενέργειες. Το οτι εμπλέκεις τον ηθικό κώδικα με τις αμφιβολίες για κάτι που κατασκευάστηκε εν μια νυκτί για μια νόσο παντελώς άγνωστη είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τους συνομιλητές σου, χωρίς καν να ξέρεις τι προβλήματα υγείας μπορεί να έχει ο καθένας που τον κάνουν να φοβάται ένα εμβόλιο με άγνωστο ανοσολογικο μηχανισμό κ ιδιαίτερα μακροχρόνια.
 10. Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά θρομβωσεων με σύνοδο θρομβοπενια που φαίνεται να έχουν αιτιώδη συσχέτιση με το εμβόλιο της ΑΖ είναι περίπου 90 σε 25 εκ. εμβολιασμούς. Στο γενικό πληθυσμό, η αναμενόμενη επίπτωση αυτού του σπάνιου φαινομένου είναι 1-3 ατομα στο 1 εκ. (δε θυμάμαι ακριβώς και δε θέλω να πω ψέματα). Κάπου στα 20 άτομα πέθαναν, η πλειοψηφία γυναίκες κάτω των 55. Ενημερώθηκαν οι πληροφορίες του εμβολίου, οι γιατροί, τα εμβολιάστηκαν κέντρα κ όλοι οι εμπλεκόμενοι, τελείωσε. Θεωρείται γνωστός κίνδυνος με πολύ σπάνια συχνότητα, όπως είπα κ παραπάνω. Από κει και πέρα, έχουν αναφερθεί εκατοντάδες απλές θρομβωσεις, για τις οποίες δεν εχει βρεθεί μηχανισμός και προς το παρόν (μπορεί κ ποτέ) δεν έχουν συσχετιστεί με το εμβόλιο.
 11. Δε διαφωνώ για τις πιθανότητες θρομβωσης -απ όσα ξέρουμε προς το παρόν. Συγκεκριμενα, αναφέρεται ως πολύ σπάνια ανεπιθυμητη ενέργεια, δλδ πιθανότητα <1/10.000. Θέλεις να μου πεις την πιθανότητα να πεθάνει κάποιος κάτω των 60 από κορωνοιο συνυπολογίζοντας την πιθανότητα να νοσήσει; Δεν τη γνωρίζω.
 12. Το bexsero πήρε άδεια κυκλοφορίας με όλα τα προβλεπόμενα. Πέρασε κανονικα όλες τις μακρόχρονες φάσεις προκλινικων και κλινικών μελετων και η κυκλοφορία του δεν είναι προσωρινή και "υπό ορους" όπως των εμβολίων covid, καθώς η διαδικασία έγκρισης διήρκησε κοντά στα 10 χρόνια, όπως προβλέπεται για τα εμβόλια. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα @vtgian. @Ilaeira η κυβέρνηση καλό θα ήταν να σταματήσει το κρυφτούλι και να μιλήσει στους πολίτες ανοιχτά και χωρίς να τους θεωρεί καθυστερημένους, αποκρύπτοντας πληροφορίες για να μην χαλάσει το success story. Όσο για τον πατέρα σου, ναι φταίει η κυβερνηση απόλυτα. Όταν ο καθένας βγαίνει κ λέει τις δικες του αβάσιμες π@π@τζες, επιστήμονες τσακώνονται στα κανάλια, στοιχεία από ανεπιθύμητες ενέργειες μετά απο 2εκατ εμβολιασμούς δεν έχουμε γιατί δεν θέλει η Επιτροπή εμβολιασμών να βγουν μην τυχόν τρομάξει ο κόσμος, ο οποίος νοιώθει εντελώς ξεκρεμαστος, ζώντας 6 μήνες έγκλειστος με 700 κρούσματα ημερησίως κ του λένε τώρα με τα 4000 βγαίνεις, ακουει αντιφατικές πληροφορίες (άλλες χώρες το σταματάνε τελείως, οι περισσότερες το συνεχίζουν σε ηλικίες άνω των 60, εμείς οι μοναδικοί άνω των 30, το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά, ειδικά όταν στις επίσημες πληροφορίες του εμβολίου αναφέρεται ότι προκαλεί θρομβωσεις με θρομβοπενια κυρίως σε ηλικίες κάτω των 55) είναι να απορείς γιατί δεν ήθελε να πάει να το κανει;
 13. Η εγγραφή στο νήπιο από το προνηπιο γίνεται αυτόματα, σωστά; Δε χρειάζεται να κάνουμε κατι; Για δημόσιο μιλάω.
 14. Λυπαμαι πολύ @marakiz, να ζήσετε να τη θυμάστε τη μαμά σου.
 15. Γελάμε αλλά αν γίνει δε θα πέσω από τα σύννεφα πλέον
 16. Έτυχα σε πολύ επείγον κ σοβαρό περιστατικό στο Αλεξάνδρα όταν ήταν ειδικευόμενος κ ήταν αυτός που άνοιξε το φάκελο μου κ εκανε την προκαταρκτική εξέταση. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πόσο μέρος πήρε στο χειρουργείο μου, περίμεναν τον επιμελητή να με χειρουργησει, τον οποίο τελικά κράτησα κ για γυναικολόγο μου. Ωστόσο όταν πήγα για τον μετεγχειρητικο έλεγχο με εξέτασε ο Χριστακης οπότε υποθέτω ηταν παρών στην εγχείριση. Δεν μπορώ να κρίνω τις ικανότητες του ως γιατρό όμως μπορώ να σου πω ότι είναι πολύ ευγενικός, προσεκτικός κ έχει εκπαιδευτεί από άριστους.