Lenia16

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.205
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  35

Lenia16 last won the day on Ιούλιος 16

Lenia16 had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

971 Good

Περισσότερα για την/τον Lenia16

 • Rank
  Δοκιμή

Profile Information

 • Gender
  Female

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.653 εμφανίσεις προφίλ
 1. Οι κοκκινίλες με ξηροδερμια είναι πολύ πιθανό να είναι εκζεμα. Ο λόξυγκας, οι μυξες, τα φλέγματα κ οι κοκκινίλες στο πρόσωπο είναι επίσης ένδειξη αλλεργιας. Σε αυτές τις ηλικίες η δυσανεξία στην πρωτεϊνη του γάλακτος είναι πολύ συνηθισμένη. Μπορεί αυτός να είναι κ ο λόγος που δείχνει να δυσκολεύεται στο φαγητο. Το σωστότερο είναι να επισκεφθείτε έναν παιδοαλλεργιολογο ή παιδογαστρεντερολογο να σας κατευθύνει σε περίπτωση που είναι κάτι τέτοιο ή να αποκλείσετε την περίπτωση αλλεργιας.
 2. Στο πατρικό μου που πάμε πιο συχνά, οι γονείς μου βγάλανε το γραφείο κ τις βιβλιοθήκες μου κ βάλανε διπλό κ κούνια (αχρειαστη βέβαια αλλά μελλοντικα θα γίνει μονο κρεβατάκι). Αν έρθει δεύτερο παιδί μάλλον ο άντρας μου θα κοιμάται στο καθιστικό . Στα πεθερικά μου κοιμόμαστε στην κρεβατοκάμαρα τους, ο κουνιάδος μου με την οικογένεια του στο μεγαλο παιδικό, η πεθερά μου στο άλλο παιδικο και ο πεθερός μου στον καναπέ. Στον ύπνο μια χαρά τα βολευουμε, στον ξύπνιο είναι το πρβλ! Έχω και μια κουνιάδα αλλά το βράδυ πάει σπίτι της για υπνο Όταν ζεις μακριά από τους γονείς σου το θεωρώ μεγάλη γαιδουρια να μη θέλεις να τους επισκεφτείς για να μην ξεβολευτεις. Δεν το κάνω όπως δε θα ήθελα να μου το κάνουν τα παιδιά μου αργότερα. Σε κανέναν δεν είναι το πιο ευχάριστο να μένεις με άλλους 5-6 σε ένα μικρό σπίτι αλλά όταν υπάρχει κατανόηση όλα βολεύονται. Κ εγώ δεν τρελαίνομαι με τόσο κόσμο στο πατρικό του άντρα μου, ειδικά που τα πεθερικά μου δουλεύουν το καλοκαιρι κ δεν μπορούν να κρατήσουν τα μικρά, αλλά καταλαβαίνω πως είναι γονείς του κ θέλουν να μας δουν κ να τους δει κ αυτός. Εγώ στο έχω ξαναπει τι θα έκανα στη θέση σου. Θα πήγαινα, σε άσχετη περίοδο, μόνη μου με το παιδί μια βδομάδα στους δικούς μου, επισκέψεις στα πεθερικά να το δουν κ αυτοί, θα έβγαινα κ με τους φίλους μου κανένα βράδυ. Ειδικά το καλοκαίρι που έχεις άνεση χρόνου κ ο άντρας σου δε θέλει να φεύγει απτό νησί, ανεβαίνεις μια βδομάδα Αθήνα κ τον αφήνεις κ αυτόν να ξεκουραστεί παρέα με τις τύψεις του

 3. Διαφημίσεις


 4. Κ εγώ πάντως σίγουρα θα προτιμούσα φοιτητή του ελληνικού παιδαγωγικού να κάνει μάθημα στο παιδί μου παρά απόφοιτο απο σχολες του εξωτερικου να τους διδάσκει Ελληνική γραμματική κ συντακτικό που ούτε το είδε ποτέ. Άδεια άσκησης με εξετάσεις δλδ; Δεν το ήξερα. Από πού ακριβώς κατάλαβες ότι θεωρώ ότι το πτυχίο δεν έχει αξία; Απλά μου έκανε εντύπωση το σκεπτικό ότι κάποιος πριν βγει από τη σχολή δεν έχει εμπειρία ενώ με το που πάρει το πτυχίο ξαφνικά την αποκτά.
 5. Να ρωτήσω κατι, χρειάζεται μια εκπαιδευτικός άδεια άσκησης επαγγέλματος; Από πότε; Γιατί εγώ ξέρω κοπέλες που πριν πάρουν πτυχίο δούλευαν σε ιδιωτικά δημοτικά. Κ δηλαδή αν πάρουν το πτυχίο θα έχουν εμπειρία αλλά σαν φοιτήτριες δεν έχουν; Κ πως θα αποκτήσουν; Να αγιασει το στόμα σου.
 6. Η αλήθεια πάντως ειναι κάπου στη μέση, εξαρτάται από την οπτική όπως με όλα τα πραγματα. Ο εργοδότης θα κοιτάξει την επιχείρηση του κ αν μπορούσε δε θα έδινε καμία άδεια ποτέ κ ο εργαζομενος θα κοιτάξει τη βολή του κ να πάρει τις άδειες του οπότε τις χρειαζεται. Όταν υπάρχει λογική κ κατανόηση κ ο εργοδότης επιτρέπει σε λογικά πλαίσια στον εργαζόμενο να λείπει οπότε το χρειάζεται τότε κ ο εργαζομενος, πάλι οι φυσιολογικές περιπτώσεις εργαζομένων, δεν κάνει κατάχρηση των δικαιωμάτων του κ είναι όλοι ικανοποιημένοι κ κάπως έτσι προοδεύει κ η επιχείρηση. Γιατί όσο κ αν δεν αρέσει στα αυτιά ορισμένων αφεντικών, την επιχείρηση τους την τρέχουν οι εργαζόμενοι τους, αν μπορούν διαφορετικά ας τα κάνουν όλα μόνοι τους. Κάτι τέτοια σκεφτόταν η τέως εργοδότρια μου κ όταν φύγαμε 4 στις 4 κ πήρε άλλο προσωπικό δεν παταγε ψυχή. Κ όταν ο εργαζόμενος είναι ευχαριστημένος αποδίδει καλύτερα κ αυτό έχει θετικό αντίκτυπο σε όλη τη δραστηριότητα της κάθε εταιρείας. Αν σε έχουν με το βουρδουλα περιμένεις πότε θα την κανεις να ησυχασεις. Αυτό καλό θα ήταν να το έχουν κατά νου οι ελεύθεροι επαγγελματίες κ να κάνουν κανένα σεμινάριο μανατζμεντ γιατί τα λεφτά δε βγαίνουν με μειώσεις αποδοχών ή δικαιωματων, το αντίθετο.
 7. Το μόνο που θέλω να σχολιάσω ειναι η άδεια ασθενείας τέκνου στον ιδιωτικό τομέα που λέει η @ΑΡΓΚ ότι παίρνει. Που ακριβώς δουλεύεις κ με τι καθεστώς; Ελληνικής νομοθεσίας; Αυτό δεν ισχύει πουθενά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Υπάρχουν μόνο οι γονικες άδειες για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης, μηπως μπερδευεσαι; Κατά τα άλλα σκέφτομαι ότι θα μπει κάποια να διαβάσει για το σώμα μετά τις εγκυμοσύνες κ θα βρει τσακωμό για τις άδειες στην Ελλάδα
 8. Ναι το πιο πιθανό είναι πως θα σε απελυαν. Όχι γιατί θα έλειπες λόγω αναρρωτικης αλλά γιατί θα ήταν προφανές πως προσπαθούσες να μείνεις έγκυος κ δε θα τους συνέφερε να σε κρατήσουν. Μάλλον θα ανακουφιζοντουσαν που έχασες κ το μωρό κ θα είχαν την ευκαιρία να γλιτώσουν όλη αυτή τη διαδικασία. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Όχι πάντα κ παντού αλλά σε μεγάλο ποσοστό.
 9. @Nefeli2014 εννοείται πως δεν μπορείς να λείπεις συνέχεια από τη δουλειά για ψύλλου πήδημα, αλλά οι νόμιμες άδειες που δικαιούσαι υποτίθεται ότι είναι για προσωπική χρήση οποτε τις χρειαστείς, ακόμη κ αν θες να κάτσεις απλά στο σπίτι να κοιτάς το ταβάνι. Είναι κατοχυρωμένο εργασιακό δικαίωμα και ο εργοδότης δεν έχει (δε θα έπρεπε να έχει) λόγο. Αν η συγκεκριμένη κοπέλα ήθελε να λείψει μια βδομάδα για την αρρωστια της κόρης της, αυτές οι μέρες άδειας αφαιρούνται από τη συνολική κ πχ θα έλειπε μια βδομάδα λιγότερο το καλοκαίρι. Δε νομίζω πως ο εργοδότης βγαίνει κάπου χαμένος, ειδικά αν υπάρχει κ άλλο προσωπικό να αντικαταστήσει την απουσία ενός εργαζομενου. Το πρβλ είναι ότι η πλειοψηφία των εργοδοτών (κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις) βλέπουν τους εργαζόμενους σαν σκλάβους τους κ υποχρεωμένους να ζητάνε άδεια κ για να πιουν νερο και αν λείψουν μια μέρα από τη δουλειά πρέπει να νιώθουν αιώνια ευγνωμοσύνη. Η πραγματικότητα είναι πως αν ο εργοδοτης είναι σωστός τότε κ ο εργαζόμενος θα είναι σωστός γιατί θα έχει καταφέρει να του κερδίσει το σεβασμό κ το ενδιαφέρον για την επιχείρηση που εργαζεται. Στην προκειμένη λοιπόν δική μου περίπτωση, όταν 10 ημερων χειρουργημενη στην κοιλιά, με 3 εβδομάδες αναρρωτική από το γιατρό, αναγκαστηκα να γυρισω στη δουλειά (8ωρη ορθοστασία) γιατί η συγκεκριμένη κυρία ήθελε να πάει καλοκαιρινές διακοπές κ έπρεπε να την αντικαταστήσω αλλά όταν εγώ ή κάποιος συναδελφος χρειάζεται να λείψουμε λόγω αρρώστιας να λέει δε γίνεται, ε έτσι σεβασμός δεν κερδίζεται ούτε μακροχρόνια αμοιβαια σχέση κατανόησης ούτε φυσικά ξαναείδε το φιλότιμο μου. Μην τα θέλουμε όλα μονόπλευρα.
 10. Θα σε γελάσω, δε με έχει απασχολησει αλλά μπορεί να έχεις δίκιο.
 11. Εδώ πάντως αν έκανες καταγγελία στον εργοδότη μαζί με την έγγραφη συγνώμη (πόσο δεν παίζει ) θα ερχόταν κ το χαρτί της απόλυσης! Αυτό μάλιστα, είναι διαφορά!
 12. Μα αυτό δεν είναι προκαταληψη, είναι η πραγματικότητα. Εκ των πραγμάτων, τα περιστατικά που βλέπει ένας γιατρός δημόσιου νοσοκομείου δεν μπορεί να τα δει ο ιδιώτης κ εννοείται έχει επίπτωση στην ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών. Κ εγώ για απλά πράγματα κάνω χρήση της ιδιωτικής ασφάλισης ή απλά πληρώνω ιδιωτικά. Αν η κατάσταση στο δημόσιο νοσοκομείο όμως ήταν καλύτερη από θέμα αναμονής και ταλαιπωρίας δε θα πήγαινα ποτέ σε ιδιώτη γιατρό. Γι αυτό κ επέλεξα γυναικολογο δημοσίου, γιατί δυστυχώς είχα πολύ κακή προσωπική εμπειρία από ιδιώτη που με ήξερε χρόνια αλλά παρόλα αυτά όταν χρειάστηκε σήκωσε τα χέρια ψηλά κ με έστειλε στα εφημερεύοντα του Αλεξάνδρα, αλλά και από πάρα πολλές γνωστές μου. Στα ιδιωτικα πας για την ξενοδοχειακή υποστήριξη όταν έχεις κάτι απλό, στα δημόσια για να βγεις ζωντανος.
 13. Κ εδώ προστατευεται για αρκετούς μήνες η μητέρα αφού επιστρέψει στη δουλειά. Στο ελληνικό δημόσιο επίσης μπορείς να πάρεις άνευ αποδοχών αλλά δε θυμάμαι για πόσο διάστημα, για ανατροφή τέκνου. Συν ότι μέχρι να γίνει 4 έχεις μειωμενο ωραριο. Στον ιδιωτικό δεν ισχύουν αυτά βέβαια αλλά η άδεια είναι 2 μήνες πριν κ 2 μετά τον τοκετό υποχρεωτικά, 6 μήνες ΟΑΕΔ αν θέλεις με μειωμένο μισθό, μπορείς το μειωμένο ωράριο να το πάρεις ισοχρονο διαστημα άδειας ( βγαίνει 3.5 μήνες) αλλά σπάνια στο δίνει ο εργοδότης, συν την κανονική άδεια, συνολο βγαίνει πάνω από χρόνο. Όχι ότι γίνεται αλλά λέω τι ισχύει! Γενικά στο δημόσιο είναι πολύ καλά τα πράγματα κ πολύ χαλαρά από θέμα αδειών σε γενικές γραμμές για μια μητέρα. Εμένα το μεγαλύτερο μου πρβλ στον ιδιωτικό δεν είναι τόσο πόσο θα κάτσω μετά τη γέννα όσο ότι δεν μπορώ να πάρω άδεια αν αρρωστήσει το παιδί μου. Πρωην εργοδοτρια μου είχε πει σε συνάδελφο που είχε άρρωστο παιδί κ ζήτησε μια μέρα άδεια καλά πατέρα δεν έχει το παιδί; Εξαρτάται κ από τον εργοδότη βέβαια αλλά συνήθως ζητάς άδεια κ σου βγάζουν την Παναγία, λες κ δεν τη δικαιουσαι.
 14. Προχθές επισκέφθηκα μια παιδοψυχολογο για βοήθεια στο θέμα του ύπνου καθώς η κόρη μου 2.5 έχει κοιμηθεί σερί βράδυ 2-3 φορές σύνολο. Μέχρι 1.5 το παλέψαμε στο δωμάτιο της (από 7 μηνών) αλλά κοντεψαμε να πέσουμε κάτω απτην κούραση αφού ξύπναγε κάθε μία ώρα. Από τότε κοιμόμαστε ολοι μαζί στο διπλο. Η ψυχολόγος λοιπόν όταν της είπα ότι το παιδί ξυπνάει πολλές φορές το βράδυ με ρώτησε πού κ πως κοιμάται κ όταν της απάντησα ότι κοιμάται μαζι μας με κοίταξε σαν εξωγήινη κ μου είπε ότι αυτό ευθύνεται για τα ξυπνήματα. Μέσες άκρες οτι δεν την έχουμε αφήσει να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να κοιμηθεί χωρίς εμάς κ να ειναι ασφαλής. Μου είπε ότι από την πολλή ανάγκη μας να της δειξουμε ότι είμαστε πάντα εκεί για εκείνη κ ότι δεν πρέπει να φοβάται τελικά έγινε το ανάποδο. Η λύση που πρότεινε είναι μια πολύ ομαλη μετάβαση στο κρεβάτι της κ εμείς να καθόμαστε δίπλα της όταν ξυπνάει αλλά χωρίς να κοιμόμαστε μαζί της στο δωμάτιο, να μη μιλαμε παρά μόνο για να πούμε ότι είναι νύχτα κ όλοι κοιμουνται κ αν κλαίει να καθυστερουμε την ανταπόκριση. Ο άντρας μου δε συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση, γιατί δε θέλει να κλαίει η μικρή κ θεωρεί πως θα επιτύχουμε τα αντίθετα αποτελεσματα, η οποία κ πρακτικά είναι δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς ξυπνάμε στις 6 για δουλειά κ σχολείο κ θα προσκυνάμε οικογενειακώς. Δεν ξέρω ποια είναι η λύση, εγώ έχω πια απελπιστει, απλά αυτό που έχω καταλάβει είναι πως αν το παιδί το έχει με τον ύπνο θα κοιμάται όπου κ να το βάλεις. Όλα είναι υποκειμενικά. Αν ρωτήσεις 10 άτομα θα πάρεις 10 απόψεις. Κάνε αυτό που θέλεις κ που ταιριάζει σε σας. Αν θεωρείς ότι μελλοντικά θα σε ενοχλεί να κοιμαστε μαζι φρόντισε να το αλλάξεις νωρίς γιατί όσο πιο πολύ το αφήνεις τόσο πιο δύσκολο είναι να αλλάξει. Όχι πάντα βέβαια αλλά συνήθως.
 15. Lenia16

  ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ????

  Μηπως βγάζει δόντια;