Διατροφή μετά το πρώτο έτος
208 topics in this forum
-
Η μικρή μου είναι σχεδόν 16 μηνών. Πάντα, από τότε που ξεκίνησε μετά τον 6ο μήνα φαγητάκια, ήταν φαγανή. Δεν είναι γεμάτη, κανονική νομίζω. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ τρώει κρεατόσουπα και κοτόσουπα, τρώει ΜΟΝΟ αυτά για μεσημεριανό. Προσπαθώ να τη δίνω όσπρια που φτιάχνω για μας και γενικά ό,τι μαγειρεύω για μας.. Από πάντα όμως, δε την ενδιέφεραν οι νέες γεύσεις. Ψάρι δοκίμασε, έφαγε μερικές φορές, αλλά τώρα δεν της αρέσει ούτε αυτό. Πρωί και απόγευμα τρώει καλά, μεσημέρι τρώει ακόμα κρεατόσουπα/κοτόσουπα, όπως της τα έφτιαχνα βρεφάκι, χωρίς αλάτι, χωρίς τίποτα. Προσπάθησα να της αλλάξω τη γεύση και σε αυτά - ούτε αυτό ήθελε...(ούτε καν με αλάτι τα ήθελε!) Η …
Last reply by mkcm, -
Διαφημίσεις
-
- 21 replies
- 39k views
Δεν ξέρω αν έχει συμβεί και σε σας... Ο μικρός μου που είναι 16 μηνών έχει λίγες μέρες τώρα που δεν χορταίνει νερό... Πίνει, πίνει ... Το ζητάει από μόνος του... Δεν εχουμε αλλάξει κάτι στη διατροφή του, ούτε του δίνω πολύ αλατισμένα φαγητά... Θα ρωτήσω την παιδίατρο από βδομάδα αλλα για πειτε μου κι εσείς αν ξέρετε κάτι... Υπάρχει πιθανότητα το μωρό να έχει σακχαρο??? Εσείς κάνετε συχνα εξετάσεις αίματος στα μικρά σας??? Εγώ δεν του έκανα ποτέ.. Μόνο στο μαιευτήριο ότι του κάνανε... Μια κυρία μου είπε ότι κανανε μια φορά και σε μωρό 12 μηνών βρήκαν χοληστερίνη....
Last reply by Damian boomboom, -
- 7 followers
- 27 replies
- 16.1k views
Κορίτσια ,αλλάζουμε γάλα και με κάποια δεδομένα βρίσκομαι σε απορία. Η μικρή είναι 13 μηνών και το βάρος για την ηλικία της είναι χαμηλό (8 κιλά). Δεν ευθύνεται για αυτό κάτι παθολογικο μιας που οι εξετάσεις της είναι καλές. Γενικά είναι ένα αδύνατο μωρό. Τώρα που περπατάει έχει γίνει λιγοφαγη και η συνεχόμενη κίνηση δεν την βοηθά.Ομως από θέμα βιταμινών είμαι καλυμμένη καθώς τρώει φρούτα ,λαχανικά, γιαούρτι κτλ. Στην πρόσφατη επίσκεψη στον γιατρό μου είπε να διαλέξω η φρέσκο ή να συνεχίσουμε με φόρμουλα 3. Τον ρώτησα τι πιστεύει πως θα ήταν καλύτερο για την περίπτωση της και μου είπε πως θα προτιμούσε να συνεχίσω με φόρμουλα για να ενισχύσω κάπως το βάρος της. Η φό…
Last reply by vicky86, -
- 2 followers
- 28 replies
- 7.9k views
Γειά σας, Έχω ένα μικρακι 14 μηνών, όπου βλέπει το κουτάλι και το βάζει στα πόδια... Του αρέσει να δοκιμάζει από τα πιάτα αλλά να κάτσει να φαει, με τίποτα.. Γίνεται μάχη.. Από την άλλη θηλάζω ακόμα και προσπαθώ σιγά σιγά να το σταματήσω, μήπως και ζητήσει να φαει κανονικά... Το μπουκάλι με γάλα δεν το θέλει καθόλου..γενικα το ξένο γάλα και του φτιάχνω το πρωί κρέμα με γάλα παστεριωμένο, νιφάδες και λίγο μελι.. Φρούτα του αρέσουν κυρίως να τα μασάει,αλλά μικρές ποσότητες κι έτσι του φτιάχνω και φρουτόκρεμα..φαί κανονικό, ψιλοαλεσμενο παθαίνει σοκ...Συν της άλλης βγάζει δόντια κι έχει γκρίνια..Φυσικό νομίζω...Δεν μπορώ να τον αφήσω χωρίς φαί , μου φαίνεται τρελό... …
Last reply by mama16, -
- 2 followers
- 26 replies
- 4.7k views
Καλησπέρα..Έχω μια κόρη 3.5 ετών που πάντα ήτανε κακοφαγο παιδάκι..τα φρούτα δεν τα ήθελε από μικρή γι'αυτό κ της τα άλεθω ακόμη..προσπαθώ να την κάνω να φάει κομματάκια κ δεν είναι καθόλου δεκτική στο να δοκιμάσει.τελευταια δεν θέλει τη φρουτοκρεμα αλλά κ πολλά άλλα φαγητά που έτρωγε..αν την πιέσω λίγο κάνει εμετό..αυτό γίνεται το τελευταίο δίμηνο αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει την τελευταία εβδομαδα που πραγματικά χάνει πολλά γεύματα κ μένει νηστική ή τρώει ελάχιστες ποσότητες φαγητου..δεν ξέρω πως να χειριστώ την κατάσταση.Ισως ζηλεύει τον ενός έτους αδερφό της, ίσως την πιέζω πολύ, ίσως χαϊδεύεται από τους παππούδες στους οποίους ήρθαμε για διακοπες το τελευταίο δίμηνο…
Last reply by mama16, -
- 2 followers
- 87 replies
- 48.4k views
Καλημέρα....τόν τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει προσπάθειες για να κόψω την σκόνη γάλα απο την μπέμπα και να ξεκινήσω με φρέσκο γάλα όπως είπε ο γιατρός..αλλα η δικιά μου δεν το θέλει!! Πήρα το delta advance που έχει και άρωμα βανίλια και δεν το ήθελε, της το ζέστανα λίγο και πάλι δεν το ήθελε...δοκίμασα να της το δώσω αφού κοιμηθεί και πάλι δεν το ήθελε...τελικά πάντα καταλήγουμε να κοιμάται πρώτα και μετά να της δίνω γάλα σκόνη.....καμία συμβουλή??? Τώρα τελευταία είδα ότι βγήκε και NAN 3 για παιδιά ενός έτους και πάνω και σκέφτομαι αν τυχόν δεν πιεί φρέσκο γάλα να της δίνω απο αυτό μετά απο κάποιο καιρό αφού ρωτήσω τον γιατρό, κάνει όμως ή πρέπει να μάθουν στο φ…
Last reply by tzenaki1982, -
- 1 follower
- 15 replies
- 21.2k views
Καλησπέρα , το ζουζουνέλι μου είναι 15 μηνων.Εκανα μια ερευνα γυρω απο το αγελαδινο γάλα μιας κ δεν θηλάζουμε δυστυχως, κ αυτα που βρήκα μου προκάλεσαν σοκ. Οπότε πήρα κ εφτιαξα αμυγδαλόγαλα, δεν του εδωσ ακομα.. Εινια πλουσιο σε ασβεστιο μαγνησιο κ φυτικες ινες, δεν εχει ορμονες κ αντιβιωτικα όπως το αγελαδινο,.. γενικ ειναι πολυ πολυ πιο θρεπτικο απο το αγελαδινό κ πιο αθώο. Εσεις τ γνωμη έχετε? εναι κατάλληλο για αυτη την ηλικία?
Last reply by elenintoremi, -
- 29 replies
- 3.9k views
Καλημέρα σας!!!Είμαι πολυ αγχωμενη!!Η μικρή μου είναι 16 μηνών και μετά από ένα κρυολόγημα που επερνε αντιβίωση σταμάτησε να πίνει γαλα.Το βλέπει και κλαίει. Τρώει τα πάντα μόνο γάλα που δεν πίνει.προσπαθησα να της αλλάξω το γάλα να της δώσω κρύο ή με λίγο μέλι μέσα αλλά τίποτα.Παρακαλω πείτε μου αν καμία από εσάς είχε την ίδια εμπειρία και πως το αντιμετώπισε!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!
Last reply by vicky86, -
- 0 replies
- 783 views
Καλησπέρα. Ο μικρός μου, μόλις 15 μηνών, σταμάτησε να πίνει απο το μπιμπερό απο τη μια μερα στην άλλη. Του έδωσα καλαμάκι και άρχισε να πίνει λες και είχε εμπειρία! Το γάλα του όμως δεν το πίνει... Με το καλαμάκι μεχρι 30-50 ml και μετα σταματάει. Εκπαιδευτικό ποτηράκι μόνο για νερό ή παιχνίδι ενώ με κανονικό ποτήρι γίνεται μούσκεμα! Μόνο με κουταλάκι το πίνει όλο: 210 ml! Τι να κάνω;
Last reply by lenia_pet, -
- 1 follower
- 14 replies
- 2.3k views
Τώρα που το πρώτοτοκο μου θα πάει σχολείο, θα πρέπει να έχει μαζί τις ένα σνακ να τρώει και ψάχνω ιδέες ώστε να μη βαριέται τα ίδια και τα ίδια. Έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής : Από φρούτα μόνο μπανάνα. Διότι τα άλλα ξινιζουν τόσες ώρες, εκτός αν ξέρετε κάποιο που δεν ξινιζει.γιατι θα της το εδώ καθαρισμένο. Τοστ, σάντουιτς με σνίτσελ και τυρί. Είπα να αποφύγω την ντομάτα για να μη λερώνεται και το παρατάει. Δεν της αρέσει να λερώνεται... Πίτες, πιτακια, φτιάχνω χωριατικες και κούρου με διαφορα μέσα, Κοτοπιτακι, τυρί, μοσχαράκι η κιμά, λουκάνικα και μαρούλι και γενικά λαχανικά Κοτομπουκιες με κριτσινια Κέικ γλυκό η αλμυρό Τι άλλο μπορώ ν…
Last reply by Nefeli2014, -
- 2 followers
- 3 replies
- 1.8k views
Καλησπερα κορίτσια, Η μικρή μου κοντεύει να χρονισει και έχει 1,5 δόντι. Λέω 1,5 διότι το 2ο τώρα έσκασε.. Στην πρώτη στους 10 μήνες που είχε ήδη 3 δοντάκια της είχα αρχίσει κανονικό φαγητό λίγο λιγο κομματάκια. Τώρα στη μικρή τι μπορώ να δίνω σιγά σιγά? Να σας πω ότι είμαι φοβιτσιαρα και με το παραμικρό γκουχ νομίζω ότι μου πνίγεται. Μου κάνει εντύπωση που της δίνω ψωμί και το τρώει κανονικότατα. Κόβει - τραβάει με λύσσα κομματάρες, εγώ κάνω τον σταυρό μου, το μασουλαει και το καταπίνει κι αν της πέσει πολύ το φτύνει.. Λέω από μέσα μου τούτη μάλλον είναι έτοιμη για μη αλεσμένα.. Αλλά τι? Το κρέας ας πούμε το φοβάμαι. Της δίνω που και που μπανανουλα που λιώνω κάπως μ…
Last reply by vicky86, -
- 3 replies
- 1.4k views
Καλησπέρα σας! Η 15 μηνών μικρούλα μου πνίγεται σχεδόν κάθε φορά που πίνει νερό/τσάι κι έτσι δεν θέλει να πολυπινει. Δοκιμασα με καλαμακι, με κλειστό ποτηρακι, με κούπα, της δίνω ζεστά και κρύα ροφήματα αλλά το ίδιο συμβαίνει με όλα. Το βρίσκετε φυσιολογικο;
Last reply by mama16, -
- 2 followers
- 51 replies
- 7.6k views
Καλησπέρα! Η μικρή μου έγινε 14 μηνών και άρχισε εδώ και λίγο καιρό να τρώει από τα φαγητά που τρώμε κι εμείς. Έτσι κι εγώ προσπαθώ να μαγειρεύω πιο υγιεινά χωρίς όμως να περιορίζομαι σε αυτά. Τελευταία όμως παρατηρώ ότι διαλέγει τα φαγητά που της αρέσουν και δυστυχώς είναι αρκετά αυτά που δεν θέλει. Κυρίως λαχανικά. Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις; αφήνετε το παιδί πεινασμένο και προσφέρετε αργότερα ένα ενδιάμεσο και βραδινό που ξέρετε ότι του αρέσει ώστε να μην πάει πεινασμένο για ύπνο; φτιάχνετε άλλο φαγητό; Ή ξαναδοκιμάζετε το ίδιο το βράδυ; Σκέφτομαι ότι από τη μία μεριά είναι αρκετά μικρή για να την αφήσω πεινασμένη για κάποιες ώρες. Μέχ…
Last reply by Astrien, -
- 8 replies
- 2.8k views
Γεια σας σε ολες! Εχω ενα αγορακι 19 μηνων το οποιο τρωει μια χαρα απ'ολα σχεδον. Απο σαλατες ομως μονο χωριατικη δλδ τοματα με φετα και ελια. Εχετε καποια αλλη προταση για την ηλικια του?
Last reply by Mama_Anesti_, -
- 2 followers
- 127 replies
- 52.5k views
Τα δίδυμά μου είναι αδύνατα, πολύ αδύνατα, είναι εκτός κάθε καμπύλης ανάπτυξης. Επιπλέον είναι αλλεργικά στα γαλακτοκομικά και το ρύζι. Προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι αλλεργικά κάπου αλλού, αλλά η παιδογαστρεντερολόγος δεν μας έχει επιτρέψει ακόμη το ασπράδι και το ψάρι και φυσικά το μοσχάρι. Το θέμα είναι ότι δεν παίρνουν αρκετό βάρος κάθε μήνα αλλά εμένα μου φαίνεται ότι τρώνε καλά (σε σύγκριση και με το τι έτρωγε ο μεγάλος μου γιος). Πρωί: 150 ml γάλα (το ειδικό, πλήρως υδρολυμένο). Περίπου 3 φορές την εβδομάδα τους δίνω 200 ml μαζί με τη βιολογική κρέμα ντίνκελ της Holle. 11.00 : φρόυτα, μισό αχλάδι, μισή μπανάνα, 1/8 ενός μεγάλου αβοκάντο και χυμό μισού πορτ…
Last reply by vicky86, -
- 1 follower
- 20 replies
- 26.3k views
Γεια σας μανουλες! Επειδη έψαξα και δεν βρήκα αν υπαρχει παρόμοιο θέμα έτσι άνοιξα καινούριο. Κλείσαμε του 11 μηνες και σημερα που ηρθε ο παιδίατρος μας ειπε οτι μπορουμε να τρωμε και τόστ (επειδη τον ρώτησα τι τυρι μπορουμε να τρωμε, και μου ειπε οτι ολα τα τυρια μπορει να τρωει), αλλα ξεχασα να τον ρωτησω αν μπορει να τρωει αλλαντικα,(ζαμπον, παριζα, γαλοπουλα). Εσεις πότε ξεκινησατε να τρωτε αλλαντικα;
Last reply by Δωρα, -
- 2 followers
- 23 replies
- 20.1k views
Καλημέρα!Η κόρη μου είναι 1 έτους και έχει τώρα 2 εβδομάδες που σταμάτησε να τρώει φρούτα.Δοκιμάσαμε στο μπλέντερ. σε μικρά κομματάκια, σε κομπόστα, ΤΙΠΟΤΑ!Εχετε παρόμοια εμπειρία;Η παιδίατρος είπε να αλλάξουμε την ώρα αλλά και πάλι τίποτα!
Last reply by mama16, -
- 2 followers
- 16 replies
- 3.8k views
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω τι κάνετε με το ψωμί. Δηλαδή ο μικρός μου ενός έτους πλέον τρώει αρκετά φαγητά(λαχανικά κρέας όσπρια) κ είπα να δίνω κ λίγο ψωμι. Κ τον έδινα μισή φέτα μέρα παρά μέρα. Ετρωγε πρώτα το φαγητό του κ μετά έδινα ψωμι. Να τονίσω ότι κάποιες φορές τρώει το φαγητό του κ κάποιες άλλες όχι. Το ψωμί όμως όλο κ κλαίει να του δώσω και άλλο. Αυτό βέβαια άρχισε να γίνεται πιο έντονο. Δηλαδή να μην θέλει φαγητό κ να θέλει μόνο ψωμι. Κ όποιον έβλεπε να τρωει ψωμι έκλαιγε. Οπότε το έκοψα τελείως!!! Προτιμώ να φάει το φαγητό του πάρα ψωμι. Το θέμα μου;;; μου λένε ότι είμαι υπερβολική κ κακιά που δεν αφηνω το παιδί να φάει ψωμι. Τι να…
Last reply by ponemeni, -
- 3 followers
- 167 replies
- 48.5k views
Η γιατρός μας είπε όταν κλείσει τους 12 μήνες να κόψουμε τις κρέμες και το παιδί να τρώει δυο φορές την ημέρα φαγητό, συν το γάλα πρωί βράδυ.Αμα θέλουμε και το απογευματάκι να του δίνουμε ένα μικρο γιαουρτάκι , τα πολύ μικρά πχ. τα steps.Πολλά δεν είναι?Συνήθως το απόγευμα τις δίνω ένα κανονικό γιαούρτι και το γάλα το βραδύ. Σήμερα το απόγευμα της έδωσα φαγητό, αλλά για να τα φάει όλα αυτά που λέει η γιατρός δεν βγαίνει.Τώρα που είναι καλοκαίρι λέω να της δίνω μια μέρα γιαούρτι, μια φαγητό, για να μην κόψουμε τελείως και τα γιαουρτάκια.Εσεις τι κάνατε?
Last reply by vicky86, -
- 1 follower
- 38 replies
- 53.1k views
Επειδη δεν εχω γνωση επι του θεματος θα ηθελα αν γινεται να μου πειτε ποτε αρχισατε να δινετε στο παιδι σας να δοκιμασει απο το φαγητο που τρωγατε εσεις.Δεν εννοω να τρωει κανονικη μεριδα το παιδι αλλα να του δωσετε πχ πατατουλες φουρνου που ετυχε να ειχατε λιγο να δοκιμασει. Ευχαριστω...
Last reply by vicky86, -
- 3 followers
- 70 replies
- 12.4k views
Καλώς σας βρήκα! Η αφορμή για να ποστάρω κάτι μετά από χρόνια ανάγνωσης του φόρουμ,είναι η απόγνωσή της μητέρας που το παιδί της δεν σιτίζεται σωστά! Ο γιός μου είναι 20 μηνών 10 κιλά. Είναι η προσωποποίηση της χαράς αλλά και πολύ γκρινιάρης ! Από την αρχή της εισαγωγής τροφών ήταν δύσκολος .Παρέμεινε για αρκετούς μήνες στο καρότσι όταν τον ταιζα κ όχι στο καρεκλάκι φαγητού . (1ο λάθος μου) Στην συνέχεια όταν ξεκίνησε να σηκώνεται και άρχισα να τον βάζω στο καρεκλάκι φαγ.,σηκωνόταν όρθιος με συνεχή κίνδυνο πτώσης, οπότε το κατήργησα αμέσως. (2ο λάθος μου) Στην πορεία ταιζα στην στράτα με τραγουδάκια στο κινητό.(3η αλλαγή και λάθος) Τα βαρέθηκε αμέσως. Εως τ…
Last reply by mama16, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.1k views
Διάβασα ένα πολύ ωραίο άρθρο περί υγιεινής διατροφής και είπα να το μοιραστώ εδώ. https://mybigfatketolife.com/2017/10/30/lowcarbkids/
Last reply by marakiz, -
- 4 replies
- 2.6k views
Κορίτσια περνάει ο καιρός γρήγορα και η μπέμπα μου κοντεύει 19 μηνών. Από ύψος είμαστε καλά, από βάρος είμαστε λιγότερο από το φυσιολογικό, γύρω στα 9,5+ κιλά. Διαβάζοντας σε άλλη ιστοσελίδα άρθρο για την διατροφή, έπεσε το μάτι μου στο σημείο που αναφέρει το εξής "Μικρές μερίδες Η μερίδα του φαγητού που αναλογεί σε ένα μικρό παιδί καθορίζεται από τον εξής κανόνα: Για κάθε χρόνο της ηλικίας του παιδιού αντιστοιχεί μία κουταλιά από 3 έως 4 διαφορετικές ομάδες τροφών. Για παράδειγμα, βάσει αυτού του κανόνα, το μεσημεριανό γεύμα ενός παιδιού 1 έτους μπορεί να περιλαμβάνει μία κουταλιά πουρέ πατάτας, μία κουταλιά λαχανικά και μία κουταλιά κρέας, και για επιδόρ…
Last reply by CMES, -
- 39 replies
- 30.5k views
Την Τετάρτη έχουμε τα πρώτα μας γενέθλια! Επειδή δε θέλω να με περάσουν για υπερβολική, πείτε μου και σεις τη γνώμη σας, αν θελήσει η γιαγιά του να του δώσει λίγο τούρτα (στην ουσία να φάει με το δαχτυλάκι του), το αφήνουμε? Ρωτάω γιατί μέχρι τώρα δεν τρώμε αυγό, δοκιμάσαμε αλλά βγάζει κοκκινίλες και ο γιατρός είπε σε 1 εξάμηνο πάλι. Επίσης θηλάζει και δεν έχει έρθει σε επαφή με ξένο γάλα, ούτε με τα παράγωγά του (γιαούρτι κλπ). Φίλη που ήταν στη θέση μου έδωσ εστο μικρό λίγο σαντιγί και της ξερνούσε όλο το βράδυ. Άλλωστε η ζάχαρη είναι περιττή σ ετέτοια μικρή ηλικία. Απλά δε θέλω να θεωρήσουν ότι υπερβάλω. Πάντως μέχρι τώρα δεν του δίνουμε ούτε κρέμες εμποριου, ούτε μπ…
Last reply by Μαρια38, -
- 18 replies
- 3.5k views
Γεια σας, το παιδάκι μας 14 μηνών πάντα είχε τα θέματα του με το φαγητό και τις ποσότητες που έτρωγε. Όμως εδώ και 2 μήνες έτρωγε πλέον κανονικές ποσότητες και άρχιζε να παίρνει βάρος κανονικά. Από μικρή ηλικία είχε μια προτίμηση στις στερεές τροφές και όχι στην κρέμα. Εδώ και 2 εβδομάδες όμως αρνείται πεισματικά να την ταϊσουμε με πηρούνι ή κουτάλι. Θέλει να της τα βάζουμε μπροστά της και να τα βάζει μόνη στο στόμα της. Αναπροσαρμόσαμε λίγο το φαγητό τη ώστε να μπορεί να το πιάνει με το χεράκι της αλλά το κακό είναι ότι έτσι έχει μειώσει πολύ την ποσότητα του φαγητού που τρώει αφού σταματάει νωρίτερα αρχίζει να πετάει το φαγητό με τα χεράκια της ενώ αν δει ότι πάμε να …
Last reply by Axilleas1982,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 18,091 views
-
- 2 replies
- 8,997 views
-
- 0 replies
- 7,494 views