love kids

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  872
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο love kids

 1. Ναι, αλλά δεν είχε περάσει καθόλου χρόνο με το κρούσμα οπότε δεν υπήρχε λόγος για καραντίνα, απλά ήταν στο ίδιο κτήριο. Δεν ξέρω για το σούπερ μάρκετ αλλά έχω ακούσει να συμβαίνει, να ειδοποιούνται όσοι απλά βρέθηκαν κοντά σε κρούσμα σε διάφορα μέρη. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά αν είχε συμβεί, θα μπορούσε να εξηγεί τον μεγάλο αριθμό ατόμων που κατά την εφαρμογή έπρεπε να μπουν σε καραντίνα. Ψάχνοντας είδα τώρα ότι η εφαρμογή σε ειδοποιούσε για καραντίνα αν ήσουν σε απόσταση 2 μέτρων για 15+ λεπτά με κρούσμα.
 2. Κι όμως, έστελνε π.χ. ειδοποίηση κι αν το κρούσμα έμενε στο ίδιο κτήριο με εσένα. Το γνωρίζω από μέλος της οικογένειας.
 3. Στο δικό μας σχολείο (ιδιωτικό) κάνανε κανονικά αγιασμό στην προ Covid εποχή. Και πέρσι που υπήρχε η πανδημία έγινε με κάποιο τρόπο ο αγιασμός, χωρίς γονείς φυσικά. Νομίζω επιστρατεύτηκε κι εκεί η τεχνολογία.
 4. Δεν χαρακτήρισα κανέναν παράλογο. Φυσικά πιστεύω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει αλλά με ενοχλεί το να κατακρίνουν κάποιον, για να το πω κομψά, επειδή δε συμφωνεί με τη δική τους άποψη. Αν θεωρείς ότι ρίχνω αρκετό λάδι στη φωτιά, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Συζήτηση κάνουμε κι όποτε θέλω να συμμετέχω θα το κάνω. Άσε που όπως έγραψα και νωρίτερα μπορεί να μη διαφωνούμε τόσο κάποιοι μεταξύ μας αλλά λόγω του γραπτού λόγου να παρερμηνεύουμε τα λεγόμενα των άλλων ή την ένταση αυτών. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!
 5. Δεν έχω άμεση εμπειρία. Μόνο παιδιά γνωστών που είτε το πέρασαν ασυμπτωματικά εντελώς είτε είχαν πυρετό και κακουχία, τίποτα περισσότερο όμως από μια βαριά ίωση. Εύχομαι να μην είναι Covid! Σε κάθε περίπτωση όμως ψυχραιμία και γρήγορη ανάρρωση να έχει το παιδί!
 6. Ό,τι πεις. Κατακρίνεις τους ενήλικες που δε θέλουν να εμβολιαστούν, είσαι υπέρ του παιδικού εμβολιασμού και θες να εμβολιάσεις το παιδί σου αλλά δε θεωρείς ότι πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι γονείς. Αυτοκτονικό ή όχι, δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει αν τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα (τεστ, μάσκα κλπ.). Υ.Γ. 1 Εγώ έχω εμβολιαστεί. Υ.Γ. 2 Ούτε εγώ καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά μπορεί να είναι θέμα έκφρασης ή κατανόησης αυτών που γράφουμε η μία στην άλλη.
 7. Σαφέστατα αλλά πολλοί δεν το καταλαβαίνουν. Δεν καταλαβαίνουν πως ακόμη κι επιστήμονες και οργανισμοί υγείας δεν είναι ανεπηρέαστοι από πολιτικά συμφέροντα κι επιδιώξεις. Προσοχή, δε λέω να γίνουμε γιατροί στη θέση των γιατρών κλπ. αλλά λίγη κριτική σκέψη πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει, λίγος προβληματισμός;
 8. Προσωπικά είμαι κατά του εμβολιασμού των παιδιών και γενικά του υποχρεωτικού εμβολιασμού απλά εξηγώ ένα σκεπτικό λανθασμένο μεν κατ' εμέ, λογικοφανές δε. Γενικά βλέπω δύο μέτρα και δύο σταθμά να υπάρχουν σε πολλά άτομα εντός κι εκτός φόρουμ αλλά δεν το πολυαναλύω καθώς έχω ξαναγράψει την άποψή μου. Όποιος θέλει να εμβολιάσει το παιδί του μόλις ανάψει το πράσινο φως ας το κάνει. Αλλά ας σκεφτεί γιατί ενώ ο ίδιος θα το έκανε αυτό, να μην περιμένει κι από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Τροφή για σκέψη. Επίσης αφού σε μια τάξη το παιδί κινδυνεύει πιο πολύ απ' τους συμμαθητές του, γιατί ο εκπαιδευτικός αν δε θέλει, σώνει και καλά να εμβολιαστεί; Είναι λιγότερο καλός άνθρωπος, λιγότερο καλός επαγγελματίας; Κατώτερος από τον συνάδελφο που εμβολιάζεται; Ή μήπως πρέπει όλοι να συμφωνούν μαζί μας; Εννοείται ότι δε χρειάζεται να κρίνουμε οι μεν τους δε γενικά αλλά πόσο αισιόδοξος μπορεί να είσαι ότι αυτό θα συμβεί; Καμιά ελπίδα, για μένα. Επίσης, το να σκεφτόμαστε και κανέναν άλλο πέρα από τον παιδικό πληθυσμό δε μας κάνει κακούς γονείς. Γιατί πολλοί έχουν παρανοήσει σχετικά με αυτό το θέμα.
 9. Όπως και ο ανεμβολίαστος θείος, ο προπονητής, ο γονιός ο ίδιος που έρχεται σε επαφή με άλλους τόσους. Χώρια που αν σκεφτούμε έτσι, φανταστείτε πόσο κινδυνεύει ένας εκπαιδευτικός (ακόμη και εμβολιασμένος) όταν μπαίνει σε τάξη 25 παιδιών. Να το κάνω ακόμη καλύτερο, όταν είναι εκπαιδευτικός ειδικότητας και μπαίνει σε όλα σχεδόν τα τμήματα του σχολείου. Σε αυτή την περίοδο ο εμβολιασμένος εκπαιδευτικός έχει δίκιο να ζητά τον εμβολιασμό των 12 ετών και άνω μαθητών του. Και μόλις ανοίξει ο εμβολιασμός των μικρότερων ηλικιών καλώς θα ζητά να τα εμβολιάσουν οι δικοί τους. Σωστά;
 10. Σίγουρα δεν μπορώ να γνωρίζω για κάθε σχολική μονάδα και σίγουρα θα υπάρχουν διαφορές. Πιθανόν, όμως, τα σχολεία που ανέφερες ως έχοντα κακή φήμη να είναι καλύτερα από κάποια στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί πάλι και όχι. Για αυτό είπα στο προηγούμενο μήνυμά μου ότι παντού υπάρχουν καλά σχολεία. Αν και πολλές φορές αδυνατώ να καταλάβω τι εννοούμε όταν λέμε κακή φήμη. Ζωηρά παιδιά; Βullying; Κακοί εκπαιδευτικοί; Απλώς αυστηροί; Κακές εγκαταστάσεις; Πολλοί παράγοντες πολύ συχνά υποκειμενικοί, γι' αυτό προσωπικά στέκομαι πιο πολύ στα πράγματα που μπορώ να δω αρχικά καθώς τα άλλα μπορείς να τα συναντήσεις παντού (όχι στον ίδιο βαθμό).
 11. Καταρχήν να πω πως εξαιρετικά δημόσια σχολεία κι εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί υπάρχουν, κατά τη γνώμη μου, σε όλες τις περιοχές της Αττικής. Ωστόσο, τα σχολεία των βόρειων και νότιων προαστείων και μάλλον και της Ανατολικής Αττικής φαίνεται να υπερτερούν κυρίως σε θέμα υποδομών και φυσικά περιβάλλοντος χώρου. Το προσωπικό θεωρώ πως μπορεί να είναι πολύ καλό παντού, ειδικά αν σκεφτείς πως μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών είναι αναπληρωτές, δίχως δηλ. σταθερό σημείο εργασίας και τα ίδια άτομα μπορεί π.χ. τη μια χρονιά να είναι Κολωνό και την άλλη Μαρούσι (τυχαίες περιοχές).
 12. Αν μεταδίδουν εξίσου με τους ανεμβολίαστους, πρέπει κι οι εμβολιασμένοι να κάνουν τεστ στα ταξίδια, πριν πάνε στη δουλειά, πριν μπουν στην τάξη κλπ. Αυτό δε γίνεται, αντίθετα εφαρμόζονται γελοία μέτρα και μεγάλο μέρος των πολιτών έχει πάψει να ασχολείται με το θέμα. Συμφωνώ ότι ο εμβολιασμός προστατεύει (όσο προστατεύει) τον εμβολιασμένο.
 13. Δε νομίζω πως θα ήθελε να αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών. Τόσα άλλα θέματα έχει να λύσει. Άσε που και τώρα, εκεί τους οδηγεί. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν να κάνουν τεστ. Ειδικά αν σταματήσουν τα δωρεάν ή όσοι μένουν σε μικρά μέρη, θα έχουν και οικονομικά και πρακτικά προβλήματα οπότε θα οδηγηθούν λογικά στον εμβολιασμό. Προσωπικά, δε με νοιάζει αν είναι ανεμβολίαστος ο εκπαιδευτικός του παιδιού μου. Μήπως εκτός σχολείου δεν έχει άλλες επαφές και ο μόνος κίνδυνος είναι ο δάσκαλος;
 14. Πέρα από σχετικά νομικά θέματα, τα οποία δεν έχω ψάξει και μπορεί και να μην υπάρχουν τέτοια κωλύματα, θα τολμούσε η συγκεκριμένη κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό μετά από την όλη διαχείριση του θέματος Covid και μετά τις πυρκαγιές; Σε λίγο θα αρπάζουν καρπαζιές όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Τι τόλμη να έχουν; Καλά, βέβαια δε νομίζω να το έκανε εύκολα κάποια κυβέρνηση στην Ελλάδα.
 15. Αυτά είναι δουλειά της δασκάλας να τα κάνει, όχι του γονιού. Μην ανησυχείς, θα ενημερώσει η δασκάλα όλους τους γονείς όταν έρθει η ώρα. Φυσικά, αν θέλετε να μάθετε, για παράδειγμα, το ωράριο των πρώτων ημερών για να κανονίσετε τα της δουλειάς σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη δασκάλα. Στη δική μας περίπτωση είχαν πάει με πλήρες πρόγραμμα μετά τον αγιασμό (πιθανόν και τη μέρα του αγιασμού, δε θυμάμαι) αλλά ήταν ιδιωτικό το σχολείο οπότε άπαξ και ξεκινούσε το σχολικό έτος είχε το παιδί στάνταρ πρόγραμμα μέχρι τη λήξη της χρονιάς. Στην Αθήνα θα ήταν πολύ δύσκολο να πηγαίνουν όλοι οι μαθητές σε δημόσια δομή για τεστ. Μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών. Είναι αλλιώς τα πράγματα σε ένα μικρό μέρος. Εγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα πάλι θα υπάρχουν περίοδοι με κλειστά σχολεία. Κι ας εμβολιάστηκε (ή αναγκάστηκε ή θα αναγκαστεί να το κάνει) ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών, κι ας κάνουν τεστ δις κάθε εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι κι ας βγουν σε άνευ αποδοχών όσοι δε συμμορφωθούν.
 16. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του σχολείου, δεν υπέστη ζημιές.
 17. Μέχρι πριν 2 ημέρες ήταν όλα καλά (βλ. σχετική ανακοίνωση στη σελίδα τους στο fb). Κάτι νεότερο δε γνωρίζω.
 18. Μου κάνει τρομερά αρνητική εντύπωση το να έχουν τέτοιες ιδέες γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά στην εποχή μας. "Αφού δε βλέπω την κόρη μου με κάποιον, όλα καλά, δεν έχει σχέσεις κι αν έχει, να μην το μάθω εγώ κι οι συγγενείς μήπως μας κακοχαρακτηρίσουν". Πραγματικά ίσως αυτό εξηγεί πράγματα που γίνονται γύρω μας και όταν τα μαθαίνουμε πέφτουμε από τα σύννεφα.
 19. Δεκτό. Έχω κι εγώ αρκετά συντηρητικούς γονείς (μάλλον στο παρελθόν ήταν περισσότερο, έχουν αλλάξει κάπως). Ωστόσο, επειδή σπούδασα σε άλλη πόλη ήταν διαφορετικά. Αλλά κι όσες φίλες φοιτήτριες έμεναν με γονείς και αρκετά συντηρητικούς και στην αρχή είχαν θέματα με την ώρα επιστροφής έκαναν μια δυο κουβέντες περί ενηλικίωσης και σιγά σιγά οι αντιρρήσεις κάμπτονταν και γίνονταν π.χ. τηλεφωνήματα κατά τη διάρκεια απουσίας του παιδιού ώστε να ξέρουν ότι είναι καλά. Μια συμφοιτήτρια που είχε μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτό βρήκε δουλειά, νοίκιασε δικό της σπίτι και το έλυσε έτσι.
 20. Πώς να έχει κάνει παραχώρηση ο γονιός όταν το παιδί είναι ενήλικο; Ακόμη κι έτσι να νιώθουν οι γονείς, δε στέκει. Φοιτήτρια και δε σε άφηναν να γυρίσεις από το πάρτυ την ώρα που ήθελες;
 21. Σχετικά με τις επισκέψεις, συμφωνώ πως ήταν η χρονιά της καραντίνας. Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετοί γονείς που μόνο περιμένουν επίσκεψη αλλά δεν πάνε οι ίδιοι στα παιδιά τους. Δε μιλώ φυσικά για ανθρώπους ανήμπορους ή με άλλα προβλήματα. Επίσης, δε νομίζω να ήθελε να κοιμηθεί στων γονιών της και γι'αυτό να δημιουργήθηκε το θέμα. Άσε που και σε ημίδιπλο θα μπορούσαν να κοιμηθούν. Όταν ξαναγράψει η θεματοθέτρια, θα μας λύσει φανταζομαι τις απορίες.
 22. Αλλιώς το εννοώ εγώ τουλάχιστον. Από την αντίθετη πλευρά. Πολύ συχνά οι παρεμβατικοί γονείς μπορεί να πουν κάτι του στυλ "αφού εξαρτάσαι από μένα οικονομικά, θα κάνεις ό,τι θέλω". Προσωπικά δεν είπα καν να τσακωθεί κανείς με κανέναν. Για πολιτισμένη συζήτηση μίλησα. Όχι ότι δε διευκολύνει φυσικά κάποιον να στηρίξει με μεγαλύτερο πάθος τις επιλογές του το να είναι οικονομικά ανεξάρτητος αλλά δεν το σκέφτηκα έτσι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ένας ενήλικας μπορεί να αποφασίζει για την ζωή του και να κάνει ό,τι θέλει. Αδιαπραγμάτευτο αυτό. Αν οι γονείς δε συμφωνούν, δικό τους θέμα από κει και πέρα. Δε μιλώ για ρήξη. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, καλές σχέσεις ή ρήξη. Απλά αποφασίζεις, ανακοινώνεις και τέρμα. Μέχρι να γίνει κανείς ανεξάρτητος είναι σύνηθες να κάνει υπομονή, δεν το βρίσκω κακό αν μιλάμε για έφηβο ή νεαρό ενήλικα που ψάχνει εργασία. Συνήθως λες με ειλικρίνεια την άποψή σου και προσπαθείς να γίνει μια πολιτισμένη συζήτηση αλλά αν δεν έχεις ανταπόκριση περιμένεις να γίνεις ανεξάρτητος ώστε να αποφασίζεις για τον εαυτό σου. Πού το κακό;
 23. Εγώ πάλι βρίσκω τραγικό το να λένε εν έτει 2021 στην 24χρονη κόρη που έχει σχέση ότι δε θα κοιμηθούν στο ίδιο δωμάτιο. Μάλλον θα πήγαινα να δω μόνη τους γονείς κι αν το αποφασίζαμε, θα γινόταν με μια επίσκεψη ή έξοδο η γνωριμία σχέσης-γονιών, και θα άφηνα το θέμα εκεί. Κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ή δε θέλουν να καταλάβουν και είναι ως ένα σημείο σεβαστό. Θα σεβόμουν τους κανόνες του σπιτιού κάνοντας και μια πολιτισμένη κουβέντα αλλά δε θα είχα πολλές ελπίδες ότι θα αλλάξει η κατάσταση. Από τη στιγμή δε που είσαι ανεξάρτητη οικονομικά, από ό,τι καταλαίνω, είναι πιο εύκολο να στηρίξεις τις επιλογές σου. Εμένα μου χτυπάει άσχημα κι αυτό που ειπώθηκε ότι αν δεν πας και φέτος να τους δεις, θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα. Απειλή; Οι ίδιοι έρχονται να σε δουν (αν εξαιρέσουμε την πανδημία); Δεν είπες ότι δε θες να πας. Καταλαβαίνω ότι το είχες αλλιώς στο μυαλό σου αλλά μπορείς να διαχωρίσεις το χρόνο με τη σχέση και τους γονείς (ένα διάστημα με τους γονείς κι ένα με τον σύντροφο).
 24. Έχω βρει ένα καλό καθαριστικό φούρνου κι έχω ησυχάσει, το Berill. Το βρίσκω σε σούπερ μάρκετ και το χρησιμοποιώ με γάντια.
 25. Περαστικά της! Κοίτα, δε θεωρώ ότι οι επισκέψεις στους γιατρούς και οι εξετάσεις (ακόμη και σε αυτό το χρονικό διάστημα) απειλούν την ψυχική υγεία του παιδιού. Λογικό να δυσανασχετεί (δεν ξέρω αν το κάνει) αλλά με συζήτηση και διάλογο το παιδί θα καταλάβει αρκετά πράγματα.