love kids

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  136
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο love kids

 1. love kids

  Βοήθεια από γονείς

  Η δική μου γνώμη είναι πως όταν κάποιος κάνει παιδί, δεν πρέπει να υπολογίζει στη βοήθεια των γονιών του. Αν τη θέλει και την έχει, καλώς. Οι γονείς οι δικοί μου αλλά και του συζύγου ζουν μακριά μας αλλά και κοντά να ήταν, δε θα το άφηνα συνεχώς σε αυτούς σε μόνιμη βάση ούτε καν για να πάω στη δουλειά. Προτιμώ νταντά ή παιδικό σταθμό. Και δε θεωρώ υποχρέωση των παππούδων να μεγαλώνουν τα εγγόνια τους. Μεγάλωσαν τα παιδιά τους και στην ηλικία της σύνταξης π.χ. έχουν κάθε δικαίωμα να περάσουν το χρόνο τους όπως οι ίδιοι θέλουν, ακόμη κι αν θέλουν να κάθονται όλη μέρα στον καναπέ. Φυσικά, δε μιλάω για περιπτώσεις ανάγκης που μπορεί να χρειαστεί να κρατήσουν το παιδί ή να προσφέρουν βοήθεια. Αλλά μεγαλώνοντας λιγοστευουν και οι αντοχές του ανθρώπου, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Και το να προσέχεις ένα παιδί είναι τεράστια ευθύνη.
 2. Το ξέρω, είναι πολύ δύσκολα. Ελπίζω σύντομα να βρεις κάτι πολύ καλό με ικανοποιητικές αποδοχές και να σου αρέσει.
 3. Να σας στραβοκοιτάμε ποιοι, Έσπερος; Δε σε γνωρίζω και δεν γνωρίζω τι κάνεις, ίσα ίσα που έχω σχηματίσει αρκετά θετική εντύπωση για σένα ως επαγγελματία. Ναι, στραβοκοιτάω όσους λουφάρουν. Όπως, λοιπόν, δεν επιθυμείς εσύ να σε τσουβαλιάζουν με όσους τεμπελιάζουν, έτσι δεν επιθυμώ κι εγώ να μου κάνουν το ίδιο. Γιατί μετά θα πάω σε παροιμίες και δεν το θέλω.
 4. Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι πολύ πιο κουραστική η διδασκαλία μέσω διαδικτύου. Και προφανώς δεν κάθονται οι εκπαιδευτικοί αν και μια μερίδα αυτών το κάνει.
 5. Πριν λίγο άκουσα ότι είναι πιθανό μεσα Μάη να επιστρέψει η Γ' Λυκείου. Σαφώς και ελάχιστα παιδιά της τάξης αυτής θα πάνε σχολείο λίγο πριν τις εξετάσεις. Εγώ αν ανοίξουν τα σχολεία, θα στείλω κανονικά το παιδί. Εξαγριώνομαι, ωστόσο, όταν ακούω κάποιους εκπαιδευτικούς δημόσιων σχολείων να εκφράζουν φόβους για την εύθραυστη υγεία τους. Νομίζω ξαφνικά πολλοί θα μπουν στις ευπαθείς ομάδες για να μην πάνε για δουλειά. Και δε μιλώ φυσικά για όσους όντως κινδυνεύουν αλλά για άτομα που απολαμβάνουν την τωρινή κατάσταση "κάθομαι ή ψευτοδουλεύω και ο μισθός μπαίνει". Όπως είναι αναμενόμενο, άτομα που δούλευαν πραγματικά στην τάξη, ανυπομονούν να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν.
 6. @sweety** Στη θέση σου θα έψαχνα παράλληλα κάτι άλλο, έστω και άσχετο με τις σπουδές μου για αρχή κι όταν έβρισκα, θα έφευγα. Είναι τραγικά λίγα τα χρήματα. Προσωπικά, όσο κι αν μου αρέσει η δουλειά μου και έχω καλές σπουδές πάνω σε αυτή, μπορώ για ένα διάστημα να κάνω και κάτι άλλο αν δεν αμοίβομαι ικανοποιητικά.
 7. Τώρα είδα καλύτερα το ερώτημα, συγγνώμη. Λογικα θα καταθέσετε το ποσό που αντιστοιχεί στο 60% του ποσού που βάζατε στην τράπεζα και θα δώσετε στο χέρι τα υπόλοιπα.
 8. Το σωστό, κατά τη γνώμη μου, είναι να δώσετε στον ιδιοκτήτη το 60% του ποσού που πληρώνατε ως τώρα. Οk, κακώς δεχόμαστε να γράφει άλλα το συμβόλαιο κι άλλα να ισχύουν (προσοχή, δε σε κατηγορώ φυσικά) αλλά πιστεύω πως δε θα πρέπει να πάρει το 60% των €300. Είμαι για άλλη μια φορά εξαλλη με το κρατος-μπανανία που κάνει το γενναιόδωρο με τις πλάτες ιδιωτών. Κι ως γνωστόν, πολλοί δεν έχουν λάβει ακόμη τα €800. Για να μη μιλήσω για τη γελοία τηλεκαταρτιση που υπομένουν για €600 πραγματικοι επιστήμονες, κι όχι επειδή αρέσκεται να τους ονομάζει έτσι η κυβέρνηση για να τους εμπαιζει και να τους κοροϊδεύει.
 9. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! Ελπίζω να περάσατε και να περνάτε όμορφα! Εμείς σήμερα μαγειρέψαμε και ψήσαμε κρεατικά στο μπαλκόνι. Το ίδιο έκαναν και οι γείτονές μας, ο καθένας με την οικογένειά του ήσυχα (ok, κάποιοι όχι και τόσο ήσυχα αφού ακόμη γλεντάνε) κι ωραία.
 10. Ελπίζω κι εγώ πως τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου θα αρχίσουμε σιγά σιγά να επιστρέφουμε στην καθημερινότητα. Τα σχολεία, όμως, όπως λένε οι ειδικοί θα είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν. Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όσο πιο θετικά μπορώ. Την υγεία μας να έχουμε αλλά φοβάμαι πως η οικονομική κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα θα είναι πολύ άσχημη. Τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων που έκλεισαν αναγκαστικά αλλά και των άλλων που πλήττονται προσωπικά τα βρίσκω αστεία. Θεωρώ πως θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις που δε θα βγουν αλώβητες από όλο αυτό και επιχειρηματίες που εξοργισμένοι θα κλείσουν ψάχνοντας κάτι άλλο. Ανάλογα δύσκολη και η κατάσταση ιδιωτικών υπαλλήλων φυσικά.
 11. Το ηλεκτρονικό μάθημα με 12-13 παιδιά δεδομένων των συνθηκών και των δυσκολιών δεν υποκαθιστά τη φυσική παρουσία στην τάξη αλλά μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό. Στη δική μας περίπτωση με τον διπλάσιο αριθμό είναι υποτυπώδες μάθημα. Αλήθεια, έχετε θέσει το θέμα πιθανής μείωσης διδάκτρων στο σχολείο; Γιατί φαντάζομαι πως από το σχολείο το ίδιο δεν θα έχει γίνει κάποια σχετική νύξη. Αντίθετα, σε 2 περιπτώσεις φίλων που τα παιδιά τους φοιτούν σε διαφορετικά ιδιωτικά σχολεία εστάλη υπενθύμιση για κατάθεση / εξόφληση του πλήρους ποσού. Επειδή γνωρίζω αρκετά άτομα που δουλεύουν σε ιδιωτικά σχολεία, μη σου πω ότι και άτομα που εργάζονται εξ' αποστάσεως είναι σε αναστολή εργασίας...
 12. Προσωπικά δε μιλάω για 4-5 ωρες. Στο δε δικό μας σχολείο είναι 40λεπτα τα μαθήματα. Είναι όμως απαίτησή μου να διορθώνει ο εκπαιδευτικός τις ασκήσεις κι όχι το παιδί ή εγώ ειδικά π.χ. τις ασκήσεις παραγωγής γραπτού λόγου. Και στην περίπτωση εκείνων που δε θα συνεχίσουν στο ίδιο σχολείο δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός.
 13. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι εφόσον π.χ. η εικαστικός, ο μουσικός σας κλπ. εργάζονται και το σχολείο μέσω αυτών σας προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώσατε, θα πρέπει να πληρώσετε. Στη δική μας περίπτωση δεν εργάζονται. Το αν πληρώνονται ή όχι από το σχολείο ή παίρνουν επίδομα δε με αφορά ως πελάτη (γιατί ως ανθρωπος φυσικά κι επιθυμώ να είναι όλοι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση). Αυτό που με αφορά είναι ότι το παιδί μου δε διδάσκεται μαθήματα πέραν των βασικών κι αυτά κουτσουρεμένα. Ένα μεγάλο, σοβαρό και ακριβό σχολείο (τέτοιο θεωρείται και το δικό μας αν και λόγω του χειρισμού της κατάστασης τείνω να αλλάξω άποψη για τη σοβαρότητά του) αν θέλει να πάρει και τώρα αδιαμαρτύρητα τα χιλιάρικα που χρεώνει για διδακτρα, πρέπει να παρέχει τις συμφωνηθεισες υπηρεσίες και να πληρώνει αντίστοιχα τους εκπαιδευτικούς. Το σκεπτικό ότι πληρώνει (αν πληρώνει) τους εκπαιδευτικούς που δεν εργάζονται κι εγώ πρέπει να καταβάλλω το αρχικώς συμφωνηθέν ποσο για υπηρεσίες που τελικώς δεν μου παρέχονται δεν το κατανοώ. Και, όχι, δεν πληρώνω για να ολοκληρωθεί όπως όπως η χρονιά. Προσωπικά, αν το θέμα μου ήταν γενικά οικονομικό, θα το πήγαινα στο δημόσιο, φαντάζομαι κι άλλοι γονείς που έχουν παρόμοιο θέμα. Δεν παραπονιέμαι γενικά για τα δίδακτρα, επιλογή μας ήταν. Αν ήθελα να τα γράψω στο δημόσιο, θα το έκανα δίχως να χρειαζομαι να μου το πει κάποιος άλλος.
 14. Στο δικό μας σχολείο το τμήμα δεν έχει σπάσει σε ομάδες. 25 άτομα με 40 λεπτά μαθημα θεωρώ ότι είναι ένα υποτυπώδες μάθημα και το γεγονός ότι δεν διορθώνονται οι εργασίες των παιδιών από τον δάσκαλο της τάξης και τη δασκάλα των Αγγλικών αλλά από τα παιδιά και τους γονείς με έχει εκνευρίσει. Η ύλη προχωράει αλλά βάζοντας πλάτη οι γονείς. Και καθόλου δε με πειράζει να ασχοληθώ με το παιδί και το κάνω πολύ ευχάριστα με διαφορετικό υλικό, δραστηριότητες, παιχνίδια κλπ. αλλά η όλη κατασταση μου δίνει την εντύπωση ότι η τηλεκπαίδευση γίνεται απλά για να γίνει και να φύγει η ύλη. Γνωρίζω κι εγώ πως στο δημόσιο σχολείο οι οδηγίες μιλάνε για επαναλήψεις. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω τι ισχύει για τα ιδιωτικά. Μου αρέσει που προχωράνε αλλά ο τρόπος που γίνεται με δυσαρεστεί.
 15. Θα τα πάρουν εκπαιδευτικοί που έχουν φροντιστήρια ή εκπαιδευτικοί που κάνουν νόμιμα ιδιαίτερα με μπλοκακι παροχής υπηρεσιών. Αυτήν την ενημέρωση έχω. Θα ήταν θεωρώ προκλητικό να το έπαιρναν οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου. Όχι γιατί δεν εργάζονται. Κάποιοι εργάζονται και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Αλλά γιατί ο μισθός καταβάλλεται κανονικά. Δεν έχουν πληγεί οικονομικά.
 16. @Deena Χαίρομαι που κάποιος συμφωνεί μαζί μου, διότι έχω συνομιλήσει και με άλλα άτομα και αρκετοί θεωρούν πως πρέπει να πληρωθεί όλο το βασικό πακέτο διδάκτρων κι αναρωτιέμαι αν είναι τόσο υπεράνω χρημάτων κι εγώ τόσο τσιγκούνα. Μα αφού όλα αυτά τα μαθήματα που αναφέρεις κι εσύ δεν διδάσκονται. Ακόμη κ αν ανοίξουν για μια δυο βδομάδες τα σχολεία, που το θεωρώ απίθανο, δεν γίνεται να αναπληρωθούν όλα αυτά. Ας ελπίσουμε πως θα γίνει η ανάλογη μείωση διδάκτρων. Συγγενείς μου έχουν παιδί λυκείου που κάνει μαθήματα σε φροντιστήριο και συνεχίζουν διαδικτυακά τα μαθήματα. Οι γονείς θεωρούν λογικό να πληρώσουν τα δίδακτρα και συμφωνω μαζί τους αφού γίνονται όλες οι ώρες.
 17. Λογικά αυτό θα γίνει αλλά ούτε αυτό θεωρώ λογικό. Στα βασικά μαθήματα γινεται μόνο τηλεκπαίδευση και σε εμάς 40 λεπτά την ημερα. Μια μέρα π.χ. θα έχουν γλώσσα, μια αγγλικα, μια μαθηματικά. Τα άλλα μαθήματα δεν γίνονται. Οι εκπαιδευτικοί ούτε καν τη διόρθωση δεν κάνουν στο σχολείο μας. Την κάνουν τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών αν χρειαστεί. Προχωράνε στην ύλη αλλά, όπως καταλαβαίνετε, την παράδοση κάνει κυρίως ο γονιός, γιατί τι να προλάβουν σε 40 λεπτα π.χ. που θα κάνουν μαθηματικά δύο φορές την εβδομάδα; Και προφανώς η δασκάλα της μουσικής, των εικαστικών κλπ. είναι σε αναστολή συμβάσεων και δεν πληρώνονται από το σχολείο. Εμείς γιατί να πληρώσουμε όλο το πακέτο διδάκτρων από τη στιγμή που δεν θα γίνουν φυσικά οι ώρες αυτές ποτέ;
 18. Εγώ νονά δεν είμαι. Αν ήμουν, θα έστελνα δώρα μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος. Οι κουμπάροι μας δεν έχουν αναφέρει το θέμα αλλά, φυσικά, δεν περιμένω δώρα ενώ η χώρα είναι σε αυτή την κατάσταση. Ήδη η κόρη μου λέει ότι φέτος δε χρειάζεται λαμπάδα μιας και Ανάσταση δε θα πάει κανείς. Σίγουρα πάντως δε θα έλεγε όχι στο παιχνίδι της λαμπάδας. Είναι πάντως τόσο χορτασμένη από παιχνίδια, βιβλία και ρούχα (όπως άλλωστε και τα περισσότερα παιδιά σήμερα) που δε νομίζω ότι θα της λείψουν τα δώρα. Εγώ νονά δεν είμαι. Αν ήμουν, θα έστελνα δώρα μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος. Οι κουμπάροι μας δεν έχουν αναφέρει το θέμα αλλά, φυσικά, δεν περιμένω δώρα ενώ η χώρα είναι σε αυτή την κατάσταση. Ήδη η κόρη μου λέει ότι φέτος δε χρειάζεται λαμπάδα μιας και Ανάσταση δε θα πάει κανείς. Σίγουρα πάντως δε θα έλεγε όχι στο παιχνίδι της λαμπάδας. Είναι πάντως τόσο χορτασμένη από παιχνίδια, βιβλία και ρούχα (όπως άλλωστε και τα περισσότερα παιδιά σήμερα) που δε νομίζω ότι θα της λείψουν τα δώρα.
 19. Δευτέρα Δημοτικού και το δικό μου παιδί. Ασκήσεις αρχικά μέσω της πλατφόρμας επικοινωνίας και στη δική μας περίπτωση αλλά σχεδόν αμέσως προχώρησαν παρακάτω. Πια κάνουν και σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, όλη η τάξη με τον δάσκαλο, στα ίδια μαθήματα με εσάς, συνήθως 40 λεπτά την ημέρα που προσωπικά θεωρώ λίγο. Θετικό, όντως, για τα παιδιά να βλέπουν τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους κι αρκετά ενθουσιασμένα με αυτή την μορφή εκπαίδευσης. Οι ασκήσεις δεν στέλνονται για διόρθωση στους δασκάλους. Αντίθετα, μας στέλνουν τις απαντήσεις και βοηθάμε τα παιδιά να ελέγξουν τις απαντήσεις τους. Προσωπικά, θεωρώ πως οι ώρες των τηλεμαθημάτων είναι λίγες ενώ ο όγκος των ασκήσεων που ζητείται από τα παιδιά να κάνουν είναι κάποιες μέρες τόσο μεγάλος που το παιδί δυσανασχετεί κι οι γονείς καλούμαστε να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο. Δεν το θεωρώ, φυσικά, βάρος αλλά κι η καθημερινότητα των γονιών έχει αλλάξει και πολλοί εργάζονται από το σπίτι ή και εκτός κι έχουν χίλια δυο άλλα πράγματα να κάνουν ακόμη και στην καραντίνα. Φυσικά, τίθεται και θέμα διδάκτρων πια. Θεωρώ κοροϊδία να πληρωθεί το αρχικό ποσό διδάκτρων τη στιγμή που παραδίδονται έτσι όπως παραδίδονται τα απολύτως βασικά μαθήματα. Δεν το συζητώ για επιπλέον δραστηριότητες, σχολικό και σίτιση, για όσες οικογένειες έχουν επιλέξει τα παραπάνω. Όσο για το αν θα ξανανοίξουν τα σχολεία, μακάρι να διαψευστώ κι η κατάσταση να βελτιωθεί τόσο που να το επιτρέψει, αλλά το βλέπω απίθανο.
 20. Πάντως το πρωί η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ είναι καλύτερη. Περιμένεις ελάχιστα αν χρειαστεί. Τώρα για τις αποστάσεις εγώ όπου έχω πάει τηρούνται στα ταμεία. Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην πλησιάζουμε ο ένας τον άλλο. Προσωπικά, εγώ δε φορώ ούτε μάσκα ούτε γάντια. Αν και σε μεγάλο σούπερ μάρκετ δίνουν γάντια μιας χρήσεως. Μόνο εκεί φοράω. Αλλιώς απολύμανση χεριών μόλις βγω και πολύ καλό σαπουνισμα στο σπίτι. Αντισηπτικά κι εγώ δεν είδα να υπάρχουν σήμερα στο σούπερ μάρκετ αν και δε χρειαζόμουν. Απολυμαντικά για το σπίτι που θα έπαιρνα αν έβρισκα, δεν είχε. Αν και τώρα άκουγα τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να λέει πως η χλωρίνη είναι επαρκεστατη και σε αφθονία.
 21. Εμείς δεν μπαίνουμε σε ασανσέρ. Αυτό που φροντίζω να κάνω πάντα τώρα είναι να απολυμαίνω κλειδιά, κινητό, πόμολα μόλις έρθουμε από έξω. Αν δεν γίνεται το καρότσι να μένει π.χ. στο αυτοκίνητο ή σε άλλο προστατευμένο χώρο κι είναι εφικτό μπορούν να χρησιμοποιούνται οι σκάλες. Αλλά σε όσο πιο ψηλό όροφο μένει κάποιος, τόσο πιο δύσκολα τα πράγματα ειδικά για να βγει μόνη η μητέρα με το μωρό.
 22. Προφανώς και δεν έχει. Το γνωρίζω. Αλλά στα πλαίσια αποφυγής των άσκοπων μετακινήσεων το έχω θυσιάσει. Κακώς μάλλον γιατί δεν απαγορεύεται και σίγουρα ωφελεί την σωματική και ψυχική υγεία.
 23. Είναι όντως πολύ διαφορετικό όταν δουλεύεις. Είμαι μέσα με το παιδί 15 μέρες, ok, βγαίνω για τα απολύτως απαραίτητα αλλά δεν βγήκα ούτε μια φορά για περπάτημα αν και το σώμα μου μου δίνει ήδη σημάδια ότι δεν κάνω καλά. Ίσως πρέπει να το κάνω κι αυτό. Ακούω όμως να λένε οι ειδικοί ότι ο ιός χτυπά πια και νέα άτομα δίχως υποκείμενα νοσήματα με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας κάποιες φορές και το βρίσκω τρομακτικό οπότε λέω στον εαυτό μου "άστο το περπάτημα, καθάρισε κάνα δωματιο, να κινηθείς έτσι". Αυτό το άγχος είχα κι εγώ όταν ερχόταν η νταντά. Αυτές τις μέρες πάντως το σπίτι μου είναι πιο καθαρό και τακτοποιημένο από τον υπόλοιπο καιρό, επειδή τώρα αντικειμενικά έχω πιο πολύ χρόνο και το επιβάλλουν κι οι συνθήκες. Ακόμη και τα μπαλκόνια καθαρίζω σχεδόν καθημερινά, γιατί άρχισε και η γύρη κι άντε να βγεις να περάσεις χρόνο στο μπαλκόνι όταν έχει καλο καιρό ή άντε να απλώσεις. Βέβαια, εσύ έχεις μικρό παιδί και φυσικό είναι να μην είναι στην εντέλεια το σπίτι.
 24. Εγώ θα ήθελα να αναφέρω τις επιπτώσεις στην ψυχολογία όλου αυτού του εγκλεισμού. Μιλώντας με φίλες (μητέρες και μη) αντιλαμβάνομαι ότι οι πιο πολλές πιέζονται αρκετά. Κι εγώ το νιώθω κάποιες φορές. Γιατί όσο κι αν ασχολείσαι με τη δουλειά αν εργάζεσαι από το σπίτι, όσες δραστηριότητες κι αν κάνεις με το παιδί, όσο κι αν καθαρίζεις και τακτοποιείς το σπίτι, μια πίεση τη νιώθεις. Σαφώς το να ασχολείσαι με κάτι βοηθά το μυαλό να ξεφύγει. Πολλοί όμως απο εμάς προτιμούμε να μένουμε σπίτι όσο πιο πολύ γίνεται για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού και δεν βγαίνουμε για λίγο περπάτημα που θα μας έφτιαχνε τη διάθεση και θα ενδυνάμωνε το ανοσοποιητικό.
 25. Στην περιοχή μου νομίζω ότι η κίνηση σήμερα ήταν περισσότερη. Όλοι όσοι άκουσα είχαν δηλώσεις ή SMS. Και πάλι ηλικιωμένοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους. Ουφ, γιατί δεν κάθονται σπίτια τους; Γιατί δεν βγαίνουν μια φορά τη βδομάδα για σούπερ μάρκετ κ ψώνια γενικά; Εμείς εμβόλιο ευτυχώς δεν είχαμε αυτόν τον καιρό κι ευτυχώς, γιατί δε μου αρέσει να αφήνουμε εκκρεμότητες. Όσο για τα ψώνια, τις τελευταίες μέρες άρχισα να καθαρίζω τις συσκευασίες αλλά αντισηπτικά δεν βρίσκω. Αλήθεια, εσείς τι προϊόντα χρησιμοποιείτε για αυτόν τον σκοπό; Το γνωστό απολυμαντικό έχω βδομάδες να το δω σε σούπερ μάρκετ. Τα νέα μέτρα μου φαίνονται μια τρύπα στο νερό. Ένα χαρτί στο χέρι κι ατελείωτα σούρτα φέρτα κάποιων ασυνείδητων. Όσο για συναθροίσεις, νομίζω πια πως θα αρχίσω να καλώ τις αρχές όταν εντοπίζω τέτοιες καταστάσεις.