love kids

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  962
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο love kids

 1. Ακόμη όχι κάτι. Γενικά μίλησα και για ιδιωτικά και για δημόσια σχολεία όπου δουλεύουν αρκετοί συγγενείς και φίλοι. Προσωπικά δεν έχω θέμα με το διαδικτυακό μάθημα, πανδημία έχουμε.
 2. Μια την ημέρα είναι υπεραρκετή αν δεν τη φοράει πολλές ώρες. Αλλά και χτες και σήμερα στο σχολείο μια χρησιμοποίησε. Παίρνει βέβαια και μια δυο ακόμη μαζί. Εκπαιδευτικός; Δεν το θυμόμουν. Πάντως στα σχολεία μαθαίνω πως υπάρχουν μπόλικα κρούσματα. Λογικό φυσικά, και πού δεν υπάρχουν θα μου πεις. Ένα ιδιαίτερο μάθημα που κάνει η κόρη μου γίνεται δια ζώσης αλλά είπα στη δασκάλα πως δεν έχω θέμα να το κάνουν online. Οι πιο πολλοί γνωστοί μου πάντως δε θέλουν διαδικτυακό μάθημα.
 3. Σήμερα αγόρασα από φαρμακείο παιδικές μάσκες KN94 €4,45 τις 10. Τα Χριστούγεννα είχα πάρει από άλλο φαρμακείο €1 τη μία. Φυσικά δεν ξαναπήρα. Επίσης είχα παραγγείλει και με χριστουγεννιάτικα σχέδια κάπου €7 η δεκάδα. Ενηλίκων έχω βρει και με €50 η μια. Πάντως στα σούπερ μάρκετ όπου συνήθως ψωνίζω δε βρίσκω πια. Η αλήθεια είναι ότι είναι κι οι μάσκες ένα υπολογίσιμο πια έξοδο για μια οικογένεια. Παιδικές χρησιμοποιούσαμε και υφασμάτινες πριν την Ο αλλά και μιας χρήσης αλλά είπα τώρα για μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια να τις αντικαταστήσουμε για το σχολείο και τις δραστηριότητες με τις ΚΝ95, το ίδιο κάνουμε και οι ενήλικες. Λέω να κάνω μια παραγγελία για περισσότερα τεμάχια. Ναι, λογικά ως σύσταση θα ειπώθηκε, ότι είναι καλύτερο.
 4. Χαίρομαι. Σημαντικό να ξέρεις ότι κάνουν ό,τι μπορούν για την ασφάλεια του παιδιού σου. Άρα δε μιλάμε ακριβώς για ανοχή.
 5. Η αλήθεια είναι πως αφού δίνει το χαρτί δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ξέρεις πόσοι δεν κάνουν καν τα τεστ κι απλά τα δηλώνουν, στέλνουν κι ένα χαρτί στο σχολείο και τέλος; Μιλάμε για νηπιαγωγείο; Όχι ότι έχει σημασία βέβαια. Ρωτώ γιατί μου κάνει εντύπωση πως δε δέχτηκε την τηλεκπαίδευση που μπορεί να μην είναι η καλύτερη μορφή εκπαίδευσης αλλά είναι μια λύση στην πανδημία και δεν ξέρω γονείς που επέλεξαν να μην κάνουν τηλεμαθήματα τα παιδιά τους αν δεν υπήρχε πρακτικός λόγος (π.χ. έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού).
 6. Απαράδεκτο κι αυτό! Είπαμε, δεν μπορεί να ζητήσει π.χ. μοριακό ενώ δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο αποκλειστικά αλλά όχι και να μην τηρούνται τα προβλεπόμενα.
 7. Απαράδεκτη η στάση τους. Το σχολείο δεν τους έχει καταστήσει σαφές ότι αυτά είναι υποχρεωτικά κι όχι κάτι που επιλέγουν αν θέλουν το παιδί να γίνεται δεκτό στη σχολική μονάδα;
 8. Αυτό νομίζω ισχύει τώρα. Πάει περίπατο η προσοχή και η ανησυχία υποτροπής την 7η μέρα που έλεγαν μέχρι πρότινος. Με τόσα κρούσματα πρέπει κάποιος να πάει για δουλειά...
 9. Εννοείται ότι είναι θέμα ατομικής ευθύνης και αδιανόητο να στείλεις ανεμβολίαστο παιδί στο σχολείο ενώ νοσεί άτομο της οικογένειας. Τι σκέφτεσαι να κάνεις; Θα ειδοποιήσεις το σχολείο;
 10. Εννοείς το σχολείο να το καλύπτει ή το κράτος; Το κόστος του rapid είναι μικρό σχετικά αν και αν χρειάζεται συχνά, δεν είναι αμελητέο. Αλλά το μοριακό, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαιτηθεί από το σχολείο. Αν γινόταν, προσωπικά δε θα το έκανα. Το σωστό θα ήταν να καλύπτονται αυτά από το κράτος π.χ. με συνταγογράφηση ή σε κρατικές δομές αλλά να μπορείς να εξυπηρετηθείς άμεσα και με ασφάλεια.
 11. Το πρωτόκολλο ισχύει για όλους. Άντε το rapid, ok, αλλά μοριακό δεν μπορεί να απαιτηθεί από μαθητή αν δεν απαιτείται από το δημόσιο σχολείο και το κράτος. Το γεγονός ότι το σχολείο είναι ιδιωτικό δε βλέπω πώς μπορεί να δικαιολογήσει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον αν δεν καλύπτει το κόστος το σχολείο. Φαντάζεσαι να ζητούνταν αυτό από όλους τους μαθητές των δημοσίων σχολείων που έχουν θετικό κρούσμα στην οικογένεια; Γιατί να γίνει στο ιδιωτικό κάτι τέτοιο;
 12. Καλά, κάποιοι θα πουν ότι έχουν συμπτώματα και, κατά τη γνώμη μου, αν τους παίρνει να το κάνουν, είναι ασφαλέστερο για όλους. Δημιουργεί βέβαια αναστάτωση στο πρόγραμμα και τα μαθήματα αλλά προέχει νομίζω η υγεία.
 13. Ναι, κάποια από τα καλά που έφερε η κατάσταση που ζούμε. Προσωπικά χαίρομαι που έστω σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχω να τρέχω σε δημόσιες υπηρεσίες. Υ.Γ. Συγγνώμη για το ορθογραφικό ("μέσω βιντεοκλήσης" ήθελα να γράψω )
 14. Στο ΚΕΠ νομίζω γίνεται. Εγώ είχα πάει στο ταμείο μου. Σε κάποια ΚΕΠ διεκπεραιώνονται υποθέσεις και μέσω βιντεοκλήσεις, κοίταξέ το.
 15. Πήγαμε στο πάρκο ψυχαγωγίας Prater όπου και συναντήσαμε κι άλλες παρέες Ελλήνων. Επόμενο μίνι ταξίδι Θεού και ιού θέλοντος στην Ιταλία. Από διαφορετική όμως χώρα αναχώρησης μιας και θα έχουμε φύγει εκτός χώρας ως τότε. Περαστικά σε όλους σας!
 16. Όταν φύγαμε είχε αρχίσει η Ελλάδα να έχει πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Τι να πω... Ελπίζω να έχει ηρεμήσει η κατάσταση σε 2 μήνες, όπως όλοι δηλαδή. Ναι, πήγαμε και σε μουσεία και σε θεματικό πάρκο και βόλτες στην πόλη. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε επισκεφτεί κάποια μουσεία παραπάνω αλλά θέλαμε πιο χαλαρές βόλτες να πω την αλήθεια. Όσο για τον μεγαλύτερο κίνδυνο θεωρώ πως ήταν μάλλον σε εσωτερικούς χώρους εστίασης (κάνα δυο καφέ που είχαν παραπάνω κόσμο, αυξήθηκε δηλ. ο κόσμος αφότου είχαμε καθήσει), ίσως και στο αεροπλάνο αλλά όλοι φορούσαν μάσκες. Γενικά δε θεωρώ πως κινδυνεύσαμε πιο πολύ λόγω του ταξιδιού από ό,τι αν μέναμε εδώ. Ok, αν μέναμε μέσα στο σπίτι, σαφώς οι πιθανότητες νόσησης θα ήταν πολύ πιο μικρές. Έκλεισα ήδη το επόμενο μίνι ταξίδι στις μοναδικές ημερομηνίες που θα μας βολέψουν μέχρι το Πάσχα. Είχαμε μπει νωρίς στο αεροπλάνο και πριν κλείσω το κινητό, εκμεταλλεύτηκα την απίστευτα χαμηλή τιμή που βρήκα για αεροπορικά εισιτήρια, τόσο χαμηλή που αν τελικά δεν πάμε, δε θα κλαίω τα χρήματα.
 17. Αυτό με τα παιχνίδια κατασκευών το έχουμε κι εμείς. Αρέσουν πολύ στην κόρη μου οι κατασκευές και τις φτιάχνει μόνη της με αφοσίωση μελετώντας τις οδηγίες και τα σχέδια αλλά μετά είναι περιορισμένες οι φορές που θα ασχοληθεί με κάποια παιχνίδια. Πριν λίγο καιρό της κάνανε δώρο ένα τέτοιο παιχνίδι αξίας κάπου €100, το έφτιαξε και τώρα κάθεται και σκονίζεται.
 18. Καλησπέρα! Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένο το νέο έτος! Ελπίζω όσοι νοσείτε ή έχετε άτομα στην οικογένειά σας που έχουν κολλήσει να μην ταλαιπωρείστε πολύ! Εμείς ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε κολλήσει. Κάναμε και ταξίδι στο εξωτερικό, κάναμε και τα τεστ μας κι όλα καλά. Για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε πόσο πίσω είναι η χώρα μας σε κάποια πράγματα σε σχέση με κάποιες άλλες χώρες. Σαφώς σε σχέση με άλλες είναι καλύτερη σε κάποιους τομείς. Αν και κάποια στιγμή πριν το ταξίδι είχα δεύτερες σκέψεις, τελικά δεν το μετανιώσαμε καθόλου που πήγαμε. Ναι μεν υπήρχε ένα σχετικό άγχος και η τήρηση των μέτρων που δεν αφήνει να χαρείς τις διακοπές σου όπως παλιά αλλά, όπως έχω ξαναπεί, αρκετά έχουμε περιοριστεί. Πολύ πιθανό να νοσήσουμε κι όσοι την έχουμε γλιτώσει ως τώρα, τουλάχιστον να έχουμε ήπια συμπτώματα.
 19. Ούτε καν το επίθετο 'απίστευτη' δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω για την ταλαιπωρία σου, γιατί δυστυχώς η γραφειοκρατία της Ελλάδας είναι γνωστή για όλα αυτά. Τα πρωτόκολλα τους μάραναν. Καλά τα πρωτόκολλα αλλά να ξέρεις ή να μπορείς να τα τηρήσεις. Άτομα που νόσησαν έμαθα ότι έλαβαν το τηλεφώνημα των αρμοδίων για οδηγίες κλπ. λίγο πριν τελειώσει η καραντίνα τους ή και ποτέ.
 20. Περαστικά σε όλους και υπομονή! Είσαι εμβολιασμένη; Ρωτώ απλά για να δω πόσο πιθανό είναι να κολλήσεις ενώ έχεις κάνει εμβόλιο. Βέβαια μες στο ίδιο σπίτι και με μικρά παιδιά δύσκολο να απομονωθείς.
 21. Έχει - όπως οι περισσότερες αν όχι όλες οι χώρες λογικά αυτή την εποχή.
 22. Δύσκολες αυτές οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής. Εγώ έκανα και τρίτη δόση, ναι, εγώ που σκεφτόμουν να κάνω την πρώτη. Μόνο και μόνο όμως για να ταξιδεύω πιο "ελεύθερα" μιας και από αποτελεσματικότητα, από ό,τι φαίνεται, πάσχουν τα εμβόλια. Ελευθερία όμως δε βλέπω όταν επιβάλλεται μάσκα ακόμη και στο δρόμο. Έλεος δηλ. Ετοιμαζόμαστε σήμερα να φύγουμε για Χριστούγεννα και όταν επιστρέψουμε έχουμε άλλο ταξίδι. Βλέποντας και κάνοντας φυσικά μιας και τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Καλά Χριστούγεννα σε όλες! Υγεία στις οικογένειές σας!
 23. Ναι, αν δεν υπάρχει απαγόρευση, lockdown κλπ., φυσικά και θα φύγουμε. Ακούω τώρα ότι υπάρχουν σκέψεις να κάνουν τεστ στις γιορτές και οι εμβολιασμένοι για την εστίαση. Καλά πάμε, οι δόσεις πληθαίνουν αλλά τα πράγματα δεν καλυτερεύουν.
 24. Αν μπαίνει συχνά στην πλατφόρμα, θα βρει λογικά. Προχτές το βράδυ αργά μπήκα να κλείσω ραντεβού για δύο άτομα αλλά δεν έδινε παρά για τη νέα χρονιά. Χτες πρωί ξαναμπήκα και υπήρχαν κάποια.
 25. Της Clementoni, η σειρά Εξυπνούλης είχε ωραία και οικονομικά επιτραπέζια για 4+ από ό,τι θυμάμαι.