Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Ilaeira

Plus500
 • Posts

  946
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Ilaeira last won the day on January 17

Ilaeira had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,405 profile views

Ilaeira's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Very PopularRare
 • DedicatedRare
 • Reacting WellRare
 • First PostRare
 • CollaboratorRare

Recent Badges

1.5k

Reputation

 1. Κι εγώ κατσικίσιο έδωσα. Αγελαδινό όχι, με τη λογική ότι έχει πολλά φάρμακα. Στην αρχή ο μικρός δεν το έπινε ιδιαίτερα, αλλά δεν έσκασα και πολύ. Φρόντιζα απλά να τρώει καθημερινά γιαούρτι ή και αμύγδαλα (αλεσμένα σ' εκείνη τη φάση). Από την άλλη, ο παιδίατρος του ανιψιού μου είπε στην ξαδέλφη μου ότι "το κατσικίσιο κάνει για τα κατσικάκια", κι ότι η φόρμουλα είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα παιδιά. Καταλαβαίνω τη λογική, αλλά με χαλάει το φοινικέλαιο. Η φόρμουλα είναι μια θαυμάσια επιλογή όσο είναι μωρό, αλλά μετά το έτος που μπορεί να φάει τα πάντα, γιατί να μην το γλιτώσει όσο γίνεται, εφόσον υπάρχουν πιο υγιεινές εναλλακτικές;
 2. Μετά την αποστείρωση, τα σκεύη και οι πιπίλες πρέπει να τοποθετούνται στην πόρτα του ψυγείου μέχρι να χρησιμοποιηθούν. Την ερώτηση για τη μεταφορά δεν την καταλαβαίνω. Το μπιμπερό δεν έχει καπάκι; Αυτό αρκεί. Δεν χρειάζεται να μείνει αποστειρωμένο όλο το μπουκάλι, παρά μόνο η θηλή, που έρχεται σε επαφή με το στόμα του μωρού.

 3. Διαφημίσεις

 4. Δεν νομίζω ότι έχει απορροφήσει κάτι η οδοντόκρεμα, αλλά αν δεν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος (πχ ιατρικά απόβλητα, δουλειά εργαστηρίου κλπ), καλό είναι γενικά να μην καθαρίζεις με χλωρίνη. Ούτε τώρα που είσαι έγκυος, ούτε όταν γεννήσεις, ούτε ποτέ. Τα απορρυπαντικά του εμπορίου κάνουν μια χαρά δουλειά. Σε ένα μέσο σπίτι που καθαρίζεται τακτικά δεν υπάρχει τόσο πολλή βρωμιά ώστε να χρειάζεται χλωρίνη.
 5. Να σας ζήσει! Γερό και καλότυχο, κι εσείς γεροί να τα καμαρώνετε και τα τρία! Τι ωραίο νέο, χάρηκα πολύ. Με το καλό να μπει η χρονιά σε όλους!
 6. Πήγαινε σε παθολόγο να σε δει. Σε πρώτη φάση πρέπει να βεβαιωθείς αν είναι ίωση ή καμιά αμυγδαλίτιδα. Θα σε κατευθύνει εκείνος.
 7. Πράγματι με την αλλαγή της γλώσσας λύνεται το θέμα. Τις ειδοποιήσεις πού μπορεί να τις βρει κανείς;
 8. Τις ψάχνω κι εγώ τις ειδοποιήσεις. Επίσης υπάρχει ένα θέμα με τα ονόματα των χρηστών που απαντούν στα θέματα. Πολλά εμφανίζονται ως topic, και ο τελευταίος πόστερ εμφανίζεται λανθασμένα ως ο δημιουργός του θέματος. Βλ. screenshot. Χαίρομαι φοβερά που εξαφανίστηκε το istagram feed και οι αναδυόμενες διαφημίσεις, πραγματικά έκαναν την εμπειρία από mobile devices πολύ δύσχρηστη.
 9. Κι εμένα η πρώτη κράτησε πολύ, γύρω στις 10 μέρες (στους 13 μήνες αδιαθέτησα). Και οι κύκλοι ήταν μικρότεροι στην αρχή, 25 ημερών. Αλλά σταδιακά κανονικοποιήθηκε.
 10. Καλημέρα. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που περνάτε. Να κάνω μια ερώτηση. Εφόσον έχετε τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια, δεν σας πρότεινε ο γιατρός εξωσωματική με προεμφυτευτικό έλεγχο; Απ' όσο ξέρω, το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται επειδή οι γονείς δεν είναι ενημερωμένοι και δεν κάνουν προγεννητικό έλεγχο πριν την πρώτη εγκυμοσύνη. (Ούτε εγώ ήμουν, γι' αυτό πέρασα έναν μήνα γεμάτο αγωνία μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του συζύγου.) Όταν όμως το θέμα έχει εντοπιστεί, σε επόμενη κύηση δεν μπορεί να αποφευχθεί με εξωσωματική;
 11. Νομίζω έχει μια ντισκοτέκ δίπλα στο Νιάρχος όπου γίνονται παιδικά πάρτι. Discoball λέγεται. Μπορείτε να το συνδυάσετε και με προβολή στο Πλανητάριο (λέω εγώ τώρα, μια και ανέφερες μουσείο).
 12. Αυτό που βλέπω είναι ότι και τα playdate με φίλους απ' τον σταθμό είναι γενικά πιο ξεκούραστα, γιατί είναι οι φίλοι που έχει επιλέξει το παιδί και παίζουν ωραία μαζί. Σε αντίθεση πχ με τα παιδιά των φίλων μας, που πάλι ωραία περνάμε, αλλά υπάρχουν πιο πολλές αψιμαχίες οπότε είμαστε περισσότερο από πάνω τους για να λύνουμε θέματα υψίστης σημασίας, όπως τινός η σειρά είναι να κρατήσει το κόκκινο αυτοκινητάκι (από τα υπόλοιπα 253 που υπάρχουν στον χώρο). :p Δεν ξέρω αν σας το είπα, είμαστε στη φάση που το αγαπημένο του ρήμα είναι το "δώνω" σε αρνητική σύνταξη: ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΔΩΝΩ! Γενικά αυτήν την περίοδο δεν δώνουμε ούτε του αγγέλου μας νερό.
 13. Μπράβο στην κουμπάρα σου! Αξίζουν χρυσάφι αυτοί οι φίλοι. Ελπίζω να τα αφήσατε πίσω σας τα άσχημα.
 14. Τι ωραία! Να τα χαίρεστε, βρε κορίτσια. Εγώ φέτος τα έκανα πρώτη φορά σε παιδότοπο. Είχα ένα άγχος για αρρώστιες-φαγητό-φασαρία, αλλά τα περάσαμε πολύ καλά. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Είναι πλέον και στη φάση που έχει αρχίσει να κάνει παρέα με αλλά παιδάκια, οπότε κάλεσα και συμμαθητές και γνωρίσαμε και τους γονείς. Μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα κι εγώ!
 15. Αυτό ακριβώς. Ιδανικά μίλα με τη γιατρό, πες της ότι βλέπεις ότι άλλοι δεν δίνουν τόσο συχνά εισπνοές και ρώτησε να καταλάβεις το σκεπτικό της. Αν τα δίνει ως στανταρ πρακτική προληπτικά σε όλους αλλά εσύ νιώθεις άβολα με την υπερχορήγηση, μπορείτε να βρείτε ένα σχήμα όπου το παιδί θα τα παίρνει μόνο όταν είναι απαραίτητο. Ρώτα για να καταλάβεις όμως. Ισχύει όντως αυτό ή μήπως πραγματικά τα χρειάζεται το δικό σου παιδί; Το βαφτιστήρι του άντρα μου ας πούμε κάνει σχεδόν αμέσως ακροαστικά, οπότε ο παιδίατρος του δίνει πάντα. Η παιδίατρος όπως και κάθε γιατρός πρέπει να είναι συζητήσιμη. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη δική μας σε ιατρικά θέματα, αλλά εξηγεί τα πάντα. Γι' αυτό και όταν δίνει φάρμακα την ακούμε χωρίς αμφισβήτηση. Να τη χαίρεσαι! Πού το κάνατε φέτος; Ποιο ήταν το theme; Ακόμα θυμάμαι τον σιχαμερό μονόκερο.
 16. Αν δεν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι υγείας, μετά τους 6 μήνες και μέχρι το έτος το παιδί μπορεί να φάει τα πάντα, εκτός από μέλι, ζάχαρη, αλάτι και φρέσκο γάλα. Μετά το έτος μπορούμε να τα δώσουμε και αυτά. Αυτά σύμφωνα με διεθνείς οδηγίες και με τον ελληνικό Εθνικό Διατροφικό Οδηγό. Δεν εχω ιδεα γιατί ο παιδίατρος έχει απαγορέψει το σπανάκι, το πατζάρι και τα γαλακτοκομικά. Για τη φράουλα και το ακτινίδιο υποθέτω ότι φοβάται για τυχόν αλλεργίες, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ίσα-ίσα, όσο νωρίτερα τα δώσεις τόσο πιθανότερο να μην εμφανιστούν. Επειδή κι εγώ είχα έναν φόβο, έκανα πάντα τις εισαγωγές καθημερινή πρωί-μεσημέρι, και κάποια τα έδωσα αρχικά σε πολύ μικρή ποσότητα (πχ φράουλα, ξηρούς καρπούς), την οποία αύξανα σταδιακά μέχρι να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν συμπτώματα αλλεργίας. Ξαναλέω ότι αυτά ισχύουν για υγιή βρέφη. Δεν ξέρω τι οδηγίες δίνονται αν το παιδί είχε εμφανίσει ΓΟΠ, για παράδειγμα.
×
×
 • Create New...