Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Ilaeira

Plus500
 • Posts

  946
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Everything posted by Ilaeira

 1. Κι εγώ κατσικίσιο έδωσα. Αγελαδινό όχι, με τη λογική ότι έχει πολλά φάρμακα. Στην αρχή ο μικρός δεν το έπινε ιδιαίτερα, αλλά δεν έσκασα και πολύ. Φρόντιζα απλά να τρώει καθημερινά γιαούρτι ή και αμύγδαλα (αλεσμένα σ' εκείνη τη φάση). Από την άλλη, ο παιδίατρος του ανιψιού μου είπε στην ξαδέλφη μου ότι "το κατσικίσιο κάνει για τα κατσικάκια", κι ότι η φόρμουλα είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα παιδιά. Καταλαβαίνω τη λογική, αλλά με χαλάει το φοινικέλαιο. Η φόρμουλα είναι μια θαυμάσια επιλογή όσο είναι μωρό, αλλά μετά το έτος που μπορεί να φάει τα πάντα, γιατί να μην το γλιτώσει όσο γίνεται, εφόσον υπάρχουν πιο υγιεινές εναλλακτικές;
 2. Μετά την αποστείρωση, τα σκεύη και οι πιπίλες πρέπει να τοποθετούνται στην πόρτα του ψυγείου μέχρι να χρησιμοποιηθούν. Την ερώτηση για τη μεταφορά δεν την καταλαβαίνω. Το μπιμπερό δεν έχει καπάκι; Αυτό αρκεί. Δεν χρειάζεται να μείνει αποστειρωμένο όλο το μπουκάλι, παρά μόνο η θηλή, που έρχεται σε επαφή με το στόμα του μωρού.
 3. Δεν νομίζω ότι έχει απορροφήσει κάτι η οδοντόκρεμα, αλλά αν δεν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος (πχ ιατρικά απόβλητα, δουλειά εργαστηρίου κλπ), καλό είναι γενικά να μην καθαρίζεις με χλωρίνη. Ούτε τώρα που είσαι έγκυος, ούτε όταν γεννήσεις, ούτε ποτέ. Τα απορρυπαντικά του εμπορίου κάνουν μια χαρά δουλειά. Σε ένα μέσο σπίτι που καθαρίζεται τακτικά δεν υπάρχει τόσο πολλή βρωμιά ώστε να χρειάζεται χλωρίνη.
 4. Να σας ζήσει! Γερό και καλότυχο, κι εσείς γεροί να τα καμαρώνετε και τα τρία! Τι ωραίο νέο, χάρηκα πολύ. Με το καλό να μπει η χρονιά σε όλους!
 5. Πήγαινε σε παθολόγο να σε δει. Σε πρώτη φάση πρέπει να βεβαιωθείς αν είναι ίωση ή καμιά αμυγδαλίτιδα. Θα σε κατευθύνει εκείνος.
 6. Πράγματι με την αλλαγή της γλώσσας λύνεται το θέμα. Τις ειδοποιήσεις πού μπορεί να τις βρει κανείς;
 7. Τις ψάχνω κι εγώ τις ειδοποιήσεις. Επίσης υπάρχει ένα θέμα με τα ονόματα των χρηστών που απαντούν στα θέματα. Πολλά εμφανίζονται ως topic, και ο τελευταίος πόστερ εμφανίζεται λανθασμένα ως ο δημιουργός του θέματος. Βλ. screenshot. Χαίρομαι φοβερά που εξαφανίστηκε το istagram feed και οι αναδυόμενες διαφημίσεις, πραγματικά έκαναν την εμπειρία από mobile devices πολύ δύσχρηστη.
 8. Κι εμένα η πρώτη κράτησε πολύ, γύρω στις 10 μέρες (στους 13 μήνες αδιαθέτησα). Και οι κύκλοι ήταν μικρότεροι στην αρχή, 25 ημερών. Αλλά σταδιακά κανονικοποιήθηκε.
 9. Καλημέρα. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που περνάτε. Να κάνω μια ερώτηση. Εφόσον έχετε τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια, δεν σας πρότεινε ο γιατρός εξωσωματική με προεμφυτευτικό έλεγχο; Απ' όσο ξέρω, το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται επειδή οι γονείς δεν είναι ενημερωμένοι και δεν κάνουν προγεννητικό έλεγχο πριν την πρώτη εγκυμοσύνη. (Ούτε εγώ ήμουν, γι' αυτό πέρασα έναν μήνα γεμάτο αγωνία μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του συζύγου.) Όταν όμως το θέμα έχει εντοπιστεί, σε επόμενη κύηση δεν μπορεί να αποφευχθεί με εξωσωματική;
 10. Νομίζω έχει μια ντισκοτέκ δίπλα στο Νιάρχος όπου γίνονται παιδικά πάρτι. Discoball λέγεται. Μπορείτε να το συνδυάσετε και με προβολή στο Πλανητάριο (λέω εγώ τώρα, μια και ανέφερες μουσείο).
 11. Αυτό που βλέπω είναι ότι και τα playdate με φίλους απ' τον σταθμό είναι γενικά πιο ξεκούραστα, γιατί είναι οι φίλοι που έχει επιλέξει το παιδί και παίζουν ωραία μαζί. Σε αντίθεση πχ με τα παιδιά των φίλων μας, που πάλι ωραία περνάμε, αλλά υπάρχουν πιο πολλές αψιμαχίες οπότε είμαστε περισσότερο από πάνω τους για να λύνουμε θέματα υψίστης σημασίας, όπως τινός η σειρά είναι να κρατήσει το κόκκινο αυτοκινητάκι (από τα υπόλοιπα 253 που υπάρχουν στον χώρο). :p Δεν ξέρω αν σας το είπα, είμαστε στη φάση που το αγαπημένο του ρήμα είναι το "δώνω" σε αρνητική σύνταξη: ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΔΩΝΩ! Γενικά αυτήν την περίοδο δεν δώνουμε ούτε του αγγέλου μας νερό.
 12. Μπράβο στην κουμπάρα σου! Αξίζουν χρυσάφι αυτοί οι φίλοι. Ελπίζω να τα αφήσατε πίσω σας τα άσχημα.
 13. Τι ωραία! Να τα χαίρεστε, βρε κορίτσια. Εγώ φέτος τα έκανα πρώτη φορά σε παιδότοπο. Είχα ένα άγχος για αρρώστιες-φαγητό-φασαρία, αλλά τα περάσαμε πολύ καλά. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Είναι πλέον και στη φάση που έχει αρχίσει να κάνει παρέα με αλλά παιδάκια, οπότε κάλεσα και συμμαθητές και γνωρίσαμε και τους γονείς. Μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα κι εγώ!
 14. Αυτό ακριβώς. Ιδανικά μίλα με τη γιατρό, πες της ότι βλέπεις ότι άλλοι δεν δίνουν τόσο συχνά εισπνοές και ρώτησε να καταλάβεις το σκεπτικό της. Αν τα δίνει ως στανταρ πρακτική προληπτικά σε όλους αλλά εσύ νιώθεις άβολα με την υπερχορήγηση, μπορείτε να βρείτε ένα σχήμα όπου το παιδί θα τα παίρνει μόνο όταν είναι απαραίτητο. Ρώτα για να καταλάβεις όμως. Ισχύει όντως αυτό ή μήπως πραγματικά τα χρειάζεται το δικό σου παιδί; Το βαφτιστήρι του άντρα μου ας πούμε κάνει σχεδόν αμέσως ακροαστικά, οπότε ο παιδίατρος του δίνει πάντα. Η παιδίατρος όπως και κάθε γιατρός πρέπει να είναι συζητήσιμη. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη δική μας σε ιατρικά θέματα, αλλά εξηγεί τα πάντα. Γι' αυτό και όταν δίνει φάρμακα την ακούμε χωρίς αμφισβήτηση. Να τη χαίρεσαι! Πού το κάνατε φέτος; Ποιο ήταν το theme; Ακόμα θυμάμαι τον σιχαμερό μονόκερο.
 15. Αν δεν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι υγείας, μετά τους 6 μήνες και μέχρι το έτος το παιδί μπορεί να φάει τα πάντα, εκτός από μέλι, ζάχαρη, αλάτι και φρέσκο γάλα. Μετά το έτος μπορούμε να τα δώσουμε και αυτά. Αυτά σύμφωνα με διεθνείς οδηγίες και με τον ελληνικό Εθνικό Διατροφικό Οδηγό. Δεν εχω ιδεα γιατί ο παιδίατρος έχει απαγορέψει το σπανάκι, το πατζάρι και τα γαλακτοκομικά. Για τη φράουλα και το ακτινίδιο υποθέτω ότι φοβάται για τυχόν αλλεργίες, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ίσα-ίσα, όσο νωρίτερα τα δώσεις τόσο πιθανότερο να μην εμφανιστούν. Επειδή κι εγώ είχα έναν φόβο, έκανα πάντα τις εισαγωγές καθημερινή πρωί-μεσημέρι, και κάποια τα έδωσα αρχικά σε πολύ μικρή ποσότητα (πχ φράουλα, ξηρούς καρπούς), την οποία αύξανα σταδιακά μέχρι να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν συμπτώματα αλλεργίας. Ξαναλέω ότι αυτά ισχύουν για υγιή βρέφη. Δεν ξέρω τι οδηγίες δίνονται αν το παιδί είχε εμφανίσει ΓΟΠ, για παράδειγμα.
 16. Καλημέρα! Γιατί δείχνει δυσπιστία; Δεν είσαι γιατρός, οπότε ρωτάς για να μάθεις. Αν παρεξηγηθεί θα έλεγα ότι όντως θα πρέπει να αλλάξεις γιατρό, γιατί εκείνη έχει το θέμα. Για τα υπόλοιπα που ρωτάς: η δική μας γιατρός ακολουθεί τη γραμμή ότι αν ο πυρετός κρατάει πάνω από 3 μέρες, να τον πάμε για εξέταση. Αυτά φυσικά σε ήπια συμπτώματα - αν έχει ακατέβατα 39αρια με πολύ βήχα και κακουχία θα τον πάω νωρίτερα. Γενικά την απασχολεί η γενικότερη εικόνα, και κυρίως αν έχει διάθεση ανάμεσα στους πυρετούς. Μου εχει πει χαρακτηριστικά ότι "για τα παιδιά ανησυχούμε αν όταν πέσει ο πυρετός είναι σαν μαρούλια". Φάρμακα δίνει πολύ συντηρητικά. Μόνο σε λοιμώξεις. Για το σχολείο, η καλύτερη στρατηγική που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι να τον κρατάμε σπίτι μέχρι να γίνει τελείως καλά - and then some. Δηλαδή τώρα ήταν απύρετος από την Τρίτη και πήγε σήμερα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί δουλεύουμε κι οι δύο, αλλά τουλάχιστον σημαίνει ότι δεν θα ξανααρρωστήσει μέσα σε 5 μέρες, οπότε μακροπρόθεσμα και εμάς συμφέρει και δεν ταλαιπωρείται το παιδί.
 17. Θα σου πρότεινα αφού έχεις τη μαμά σου, να έρθει να μείνει στο σπίτι σας μετά την 38η εβδομάδα. Όταν έρθει η ώρα, μπαίνεις στο αμάξι με τον άντρα σου και φεύγετε. Τι θα κάνει το παιδί τόσες ώρες στο μαιευτήριο;
 18. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι της λείπεις. Η ζωή της ήταν τέλεια και τώρα πια δεν είναι. Είχε τη μαμά της και τώρα πρέπει να τη μοιραστεί. Ταυτόχρονα σίγουρα καταλαβαίνει το δικό σου άγχος, την κούραση, την απογοήτευση, και αυτό την αγχώνει ακόμα περισσότερο. Δεν φταις εσύ, δεν φταίει η μικρή, δεν φταίει το μωρό. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους. Η διαφορά είναι ότι εσύ μπορείς να προσπαθήσεις να τη διορθώσεις. Θα σου πρότεινα να αφήνεις τον μικρό στον μπαμπά του μία μέρα την εβδομάδα και να την περνάτε μαζί οι δυο σας. Τις Κυριακές το πρωί, για παράδειγμα. Βγείτε βολτα στο δάσος, καθίστε κάπου μαζί για καφέ και μια λιχουδιά. Το βράδυ της Παρασκευής ή του Σαββάτου, αν αντέχεις, κοίμισε τον μικρό νωρίτερα και καθίστε αγκαλιά στον καναπέ να δείτε μαζί λίγα κινούμενα σχέδια. Δες αν μπορείς να κοιμίζεις το μωρό νωρίτερα τις καθημερινές τα βράδια για να κάνετε μαζί μπάνιο και να διαβάζετε αγκαλιά. Ειναι αδύνατο για ένα τόσο μικρό παιδί να σκεφτεί "εγώ την είχα για δυο χρόνια αποκλειστικά τη μαμά μου, τώρα είναι καιρός να τη χαρεί κι ο αδερφός μου". Επίσης ειλικρινά θα σου πρότεινα να χαμηλώσεις τα στάνταρ της καθαριότητας/τάξης, ή να παρεις μια γυναίκα να σε βοηθάει. Αν λερώσει, άστα όπως είναι να τα καθαρίσει ο άντρας σου όταν γυρίσει το βράδυ. Αν το σπίτι είναι χάος, άφησέ τον να μαζέψει τα παιχνίδια και να τακτοποιήσει την κουζίνα εκείνος τη νύχτα. Αφού δεν είναι σε θέση να συμμετάσχει αλλιώς στην καθημερινότητα του σπιτιού, ας συμβάλει με αυτόν τον τρόπο. Έχουν πέσει πάρα πολλά πάνω σου κι είναι λογικό να τα έχεις παίξει. Εστίασε εκεί που έχει σημασία: στη σχέση σου με τη μικρή και στο πώς θα κάνεις την καθημερινότητα πιο εύκολη και για σένα.
 19. Εγώ πάλι συμφωνώ με τον άντρα σου. Είναι συνταξιούχος, τα παιδιά της τα μεγάλωσε, δεν έχει υποχρεώσεις και πήγε μια εκδρομή. Έρχεται και σε βοηθάει με τον τρόπο της, αλλά δεν είναι υπάλληλός σας για να σε ρωτήσει πότε μπορεί να φύγει. Το κανόνισε όποτε τη βόλευε: όταν είχε χρήματα, όταν μπορούσε η αδερφή της, ή απλά όταν είχε μπουχτίσει και ήθελε να πάει ένα ταξίδι. Το ξέρω πως είναι πολύ δύσκολη η φάση που βρίσκεσαι με το παιδί. Τα δόντια τα θυμάμαι κι εγώ σαν εφιάλτη. Τον έβαζα στον μάρσιπο και κάναμε δουλειές παρέα, και φυσικά υπήρξαν φορές που έκλεισα το φαγητό επειδή έκλαιγε και δεν μπορούσε να ηρεμήσει ούτε εκεί. Τα είχαμε συζητήσει και παλιότερα. Καταλαβαίνω ότι επειδή έχασες τη μαμά σου, σκέφτεσαι πως αν ήταν εκείνη εδώ θα σε βοηθούσε πολύ περισσότερο, και πονάς ακόμα. Και είναι φυσιολογικό να σκέφτεσαι έτσι και να πονάς. Αλλά πραγματικά δεν θεωρώ ότι είναι φοβερό αυτό που έκανε η πεθερά σου. Δεν σου μιλάω εκ του ασφαλούς: η μαμά μου είναι μακριά κι η πεθερά μου ζει στα προάστια. Όταν αρρωσταίνει ο μικρός, ή όταν έχουν καμιά απεργία στον σταθμό ή κλείνει το τμήμα λόγω κόβιντ, της ζητάμε να έρθει να βοηθήσει. Άλλες φορές μπορεί και άλλες όχι. Έχει τα σκυλιά, έχει δουλειές, έχει δικό της πρόγραμμα. Αν δεν μπορεί τα ρυθμίζουμε μόνοι μας με τον σύζυγο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις δουλειές μας. Τη μία και μοναδική φορά που θελήσαμε να βγούμε Σαββατόβραδο μαζί, δεν ήρθε να κρατήσει το παιδί γιατί είχε κανονίσει να βγει για φαγητό. Ο άντρας μου τσατίστηκε, εγώ προσωπικά τη θαύμασα (εξαιρετικό παράδειγμα οριοθέτησης και μπράβο της). Φυσικά και σκέφτομαι ότι αν ζούσα δίπλα στη μαμά μου, ή αν ήμασταν πάνω-κάτω στο σπίτι με την πεθερά μου, η ζωή μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Ταυτόχρονα ενδεχομένως να είχα άλλα προβλήματα που δεν έχω τώρα. Μην σκας και μην στεναχωριέσαι. Απόλαυσε αυτό που σας προσφέρει και πάρε παράδειγμα για το δικό σου μέλλον. Η γυναίκα δεν χρειάζεται να γίνεται θυσία μέχρι να κλείσει τα μάτια της, πρώτα με τον άντρα της και μετά με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Αν το θέλει και αυτό τη γεμίζει και την κάνει χαρούμενη, καλώς. Αν δεν το θέλει, πάλι καλώς.
 20. Βέβαια να πούμε ότι καλό είναι να μην παίρνουμε χάπια και ματζούνια, ακόμα και φυτικά, χωρίς συμβουλή γιατρού.
 21. Κι εμένα λερώνεται, γιατί φέτος δεν τους φοράνε ποδιές. Δεν έχω αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα μέχρι στιγμής. Τα τρίβω στο χέρι με απορρυπαντικό πιάτων, τα αφήνω για λίγο και τα βάζω πλυντήριο. Οι λαδιές είναι πολύ πιο εύκολες απ' τα φρούτα, αλλά εμείς το έχουμε λυμένο αυτό το θέμα γιατί ούτε που τα πλησιάζει (τριών χρόνων και δίνω φρουτόκρεμα, αφήστε με). Εννοείται πως δεν θα ασχοληθούν να της τα σετάρουν, εκτός κι αν έχει τέτοια μεράκια και η δασκάλα.
 22. Τι να σου πω... Γενικά τα 20-25 ευρώ είναι δύσκολα για ανατολική Αττική. Στην επαρχία, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, κάνεις παπάδες με αυτό το budget. Μια άλλη εναλλακτική είναι να βρεις πρώτα το κέτερινγκ και να τους ρωτήσεις με ποιους χώρους συνεργάζονται. Ενδεχομένως θα ξέρουν να σου προτείνουν λύσεις που εσύ δεν θα σκεφτόσουν. Η άλλη λύση είναι να κινηθείς σε άλλες περιοχές. Προς τις δυτικές συνοικίες είναι πιο οικονομικοί οι χώροι.
 23. Έχω πάει για φαγητό στις Λεύκες στο Κορωπί, που είναι κλασική ταβέρνα με μεγάλη αυλή και κούνιες μέσα, και είχαν γλέντι βάφτισης. Ήταν ωραία. Το περιβάλλον δεν έχει καμία σχέση με κτήματα βέβαια. Θεωρώ ότι σε κτήμα δύσκολα θα βρεις αυτές τις τιμές, ακόμα και off season.
 24. Αφενός η αντιμετώπισή του ήταν πολύ ελαφριά - όπως αναφέρθηκε, τουλάχιστον για κυστική ίνωση και στίγμα θα πρέπει να γίνονται εξετάσεις. Αφετέρου, ακόμα κι ήταν καθόλα σωστός, δεν έχεις καμία υποχρέωση να πηγαίνεις σε έναν γιατρό που σε κάνει να νιώθεις άσχημα με οποιονδήποτε τρόπο. Ούτε στην εξέταση, ούτε αν δεν απαντάει αναλυτικά και με όμορφο τρόπο στις ερωτήσεις σου. (Έχω αλλάξει γιατρό επειδή κατά τη διάρκεια του υπερήχου είχε αράξει πάνω στο δεξί μου πόδι όπως ήταν ανεβασμένο στον αναβολέα. Μιλάμε ότι η μασχάλη του είχε κουμπώσει πάνω στο γόνατό μου. Και όχι δεν ήταν κρίπουλας, ήταν και η μαία μέσα, δεν μου την έπεφτε δηλαδή. Ήθελε κάπου να ακουμπήσει ο άνθρωπος, ένα πόδι για να γείρει! Εντάξει ήμαρτον. Δεν ξαναπάτησα.)
×
×
 • Create New...