MagdaP

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  507
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  9

Συνεισφορα στο φορουμ

301 Good

Περισσότερα για την/τον MagdaP

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες... Εύχομαι να πάνε όλα καλά για εσένα και το μωράκι σου!
 2. Ναι υπάρχουν! Εγώ τα βρίσκω στο super market στο νησί κανονικά! Σε συνδυασμό με τη σκούπα ρομπότ, μου έχουν λύσει τα χέρια!!!

 3. Διαφημίσεις


 4. Έχω διαβάσει όλα τα post. Μα αν δεν ξέρει πότε θα αναρρώσει πως θα ενημερώσει τον εργοδότη; μπορεί ο γιατρός να του έχει γράψει 3 μέρες και σε περίπτωση που δεν έχει αναρρώσει να του γράψει στη συνέχεια κι άλλες. Κανένας δε μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων πόσες μέρες θα είναι άρρωστος. Ενημερώνει την ίδια μέρα και όταν επιστρέφει δίνει τις απαραίτητες άδειες. Και στην αναρρωτική φυσικά και μιλάμε για κάτι έκτακτο, εκτος και αν είναι καποιο προγραμματισμένο χειρουργείο. Δηλαδή εσύ αν ανεβάσεις ξαφνικά πυρετό ξερεις ποσες μερες θα κρατήσει; Ακριβώς αυτό.
 5. Καλά σοβαρά τωρα;;; πρέπει ο εκπαιδευτικός να γνωρίζει αν θα είναι άρρωστος και την επόμενη μερα;;; Αυτό πρώτη φορά το ακούω... Φυσικά και δε μπορεί να γνωρίζει από την προηγούμενη το μεσημέρι αν θα έχει αναρρώσει για να ενημερώσει το σχολείο.
 6. Στην πρωτοβάθμια σε κάθε τάξη είναι ένας δάσκαλος για τα περισσότερα μαθήματα οπότε είναι πιο εύκολο να πάει ο γονιός και να ενημερωθεί. Στη δευτεροβάθμια ο κάθε καθηγητής μπαίνει σε πολλά τμήματα και πολλές φορές πηγαίνει και σε 2, 3 σχολεία (ή και παραπάνω!). Είναι αδύνατον λοιπόν να βρεθεί μία κοινή ώρα κενού για όλους έτσι ώστε να μπορεί κάποιος γονιός να τους βρει όλους την ίδια μέρα. Παρόλα αυτά, όταν ήμουν στο πρωινό σχολείο, οι περισσότεροι γονείς επέλεγαν να έρθουν την ώρα που είχαμε το "μεγαλο" διάλειμμα έτσι ώστε να ρωτήσουν για την επίδοση των παιδιών τους. Ετσι μιλούσαν με την πλειοψηφία των καθηγητών και ας μην ήταν η ωρα της ενημέρωσης. Φυσικά και την ημέρα που δίναμε βαθμούς ήμασταν όλοι εκεί, άλλο που οι περισσότεροι γονείς επέλεγαν να πάρουν τους βαθμούς και να φύγουν... Είναι αλήθεια πάντως πως οι γονείς που πρέπει να συζητήσουν με τους καθηγητές γιατί τα παιδιά τους έχουν θέματα δεν έρχονται ποτέ! Και δεν είναι επειδή θέλουμε να λέμε τα αρνητικά στα παιδιά, αλλά επειδή πιστεύω ότι για αυτά τα παιδιά πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών ώστε να λύσουν τα θέματά τους. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές αυτό δε γίνεται. Όσο για τα email συμφωνώ ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται περισσότερο από το σχολείο. Αν και, τουλάχιστον εδω που είμαι, εχουν αρχισει να τα χρησιμοποιούν τα περισσότερα σχολεια, οχι μόνο για τις απουσιες, αλλα και για να ενημερωσουν και για αλλα θέματα που αφορουν το σχολειο, οπως π.χ. παράδοση βαθμολογίας. Παρόλα αυτά δε νομίζω ότι αυτός ο τρόπος ενδείκνυται για ενημέρωση επίδοσης. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει προσωπική επαφή.
 7. Συμφωνώ απόλυτα! Στο Γυμνάσιο δεν υπάρχουν αυτά. Πολυ πιο συχνό είναι το φαινόμενο να τσαμπουκαλευονται παρά να γλείφουν.
 8. Ο νόμος δε μιλάει μόνο για κινητά. Μιλάει για οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή ηχογράφησης ή βιντεοσκόπησης. Δείτε εδω: https://www.esos.gr/arthra/58367/ti-tha-ishysei-apo-neo-sholiko-etos-gia-ta-kinita-mesa-sta-sholeia
 9. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές είναι δύσκολο να διαχειριστείς κάποιους μαθητές. Αυτό το παραθυράκι δεν το είχα προσέξει... Ότι μπορείς να του βάλεις απουσία και να τον στείλεις στον διευθυντή. Είχα μείνει στο ότι ο εκπαιδευτικός μπορεί μέχρι επίπληξη να δώσει σαν ποινή. Όπως έχω πει τα τελευταία χρόνια διδάσκω σε εσπερινό κι ευτυχώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης οι ποινές. Αλλά και από φίλους που έχω στα γυμνάσια-λυκεια του νησιού ξέρω ότι πια δεν βάζουν ωριαίες. Στο σχολείο απαγορεύεται τα παιδιά να ηχογραφούν- βιντεοσκοπουν. Γι αυτο το λόγο απαγορεύονται και τα κινητά. Έτσι λοιπόν, από τη στιγμή που υπήρξε τέτοιο περιστατικό αποφάσισαν να απαγορεύσουν τα Ρολόγια γενικώς. Δεν ξέρω αν έκαναν καλά ή όχι αλλά σίγουρα ήταν αδύνατον να ελέγξουν ένα ένα τα Ρολόγια των μαθητών. Βέβαια, υπάρχουν πλέον τόσες συσκευές που αν κάποιος θέλει να βρει κάτι θα βρει και ας μην είναι ρολόι.
 10. Συγχαρητήρια κοπέλα μου!!! Να έχεις μια υπέροχη και τελειομηνη εγκυμοσύνη!!!
 11. Έχει καταργηθεί και στη δευτεροβάθμια. Δεν επιτρέπεται πια.
 12. Δε μπορεί να βάλει απουσία εφόσον ο μαθητής είναι στην τάξη, ούτε έχει δικαίωμα να τον διώξει με απουσία. Αυτό γινόταν με την ωριαία αποβολή όπου έπρεπε να γράψει ακριβώς το λόγο στο Ποινολόγιο. Απουσία θα βάλει εφόσον δεν παρουσιαστεί στην τάξη. Δεν θυμάμαι ακριβώς το ΦΕΚ πάντως ήταν του 2017. Θα το ψάξω. Μπορεί να ήταν αρχες του 2018 αλλάίσχυσε από το σχολικό έτος 2017-2018. https://www.esos.gr/arthra/55153/ti-ishyei-apo-fetos-gia-tis-apovoles-sta-gymnasia-kai-lykeia
 13. Η ωριαία αποβολή έχει καταργηθεί από το 2017. Οι ποινές που μπορεί ένας καθηγητής να δωσει ειναι: προφορική παρατήρηση και επίπληξη. Ο διευθυντής μπορεί εκτός από τα παραπάνω να δώσει και 1 μέρα αποβολή, ενώ με απόφαση συλλόγου διδασκόντων μπορούν να δωθουν και 2 μέρες αποβολή έως και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Αυτό που περιγράφεις δεν επιτρέπεται. Ο γονιός συνήθως ενημερώνεται όταν γίνει κάτι σοβαρό που αφορά το παιδί του και προφανώς αυτό δεν είναι να μην φέρει τα λεφτά της εκδρομής... Αυτό ίσχυε εκτός από το τελευταίο που γράφεις... Υποχρεωμένος δεν ήταν. Απλώς ήταν στην κρίση του συλλόγου αν θεωρούσε ότι ο μαθητής κινδύνευε να μείνει από απουσίες να του "σβήσει" όσες ήταν από ωριαίες αποβολές. Από το 2017 καταργήθηκαν οι ωριαίες αποβολές.
 14. Γιατί να αντιμετωπίσεις θέμα με το αεροπλάνο; εμένα ταξιδεύει από 30 ημερών με αεροπλάνο και πότε δεν είχε θέμα. Μόνο κατά την προσγείωση και την απογείωση μπορείς να του δώσεις λίγο γαλατακι ή πιπίλα αν παίρνει για να μην πονέσουν τα αυτάκια του. Κατά τα άλλα δε νομίζω να έχετε κανένα θέμα. Εύχομαι να έχετε καλό ταξίδι και να περάσετε υπέροχα!
 15. Καλησπέρα. Εξαρτάται από τον κύκλο σου. Αν ο κύκλος είναι αρκετά μικρός μπορεί να συμβεί. Αν έχεις κύκλο μεγαλύτερο είναι λίγο δύσκολο. Η ωορρηξία γίνεται περίπου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη της περιόδου. Οι γόνιμες μέρες είναι έως και 5 μέρες πριν την ωορρηξία και 1 μετά. Επομένως, αν ο κύκλος σου είναι μικρός θα μπορούσε να είναι γόνιμη η μέρα μετά τη λήξη της περιόδου.
 16. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία εύχομαι!!! Έσπερος πολύ χαίρομαι που περάσατε καλά κι εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα!!! Εγώ από την άλλη διανυω τις πιο περίεργες διακοπές σε σχέση με τον μικρό... Την πρώτη εβδομάδα των Χριστουγέννων την περάσαμε με τους δικούς μου. Τα πράγματα κύλησαν τέλεια, ο μικρός έμεινε αρκετές μέρες στη μαμά μου (έχουμε δικό μας σπίτι και μένουμε μόνοι μας). Με χαρά έμεινε στη γιαγιά. Από πάνω μένουν τα ξαδερφακια του οπότε έπαιξε πολύ, κάναμε και τις βόλτες μας και περάσαμε σούπερ! Πάμε στα δύσκολα τώρα. Από την περασμένη Κυριακή ήρθαμε στα πεθερικά μου. Μένουμε στο ίδιο σπίτι, είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τους γονείς μου αλλά ποτέ ο μικρός δεν είχε πρόβλημα μα μείνει μόνος του μαζί τους. Δυστυχώς αυτή τη φορά έχει φοβερή άρνηση. Κλαίει με λυγμούς να μην φύγουμε και τον αφήσουμε με τη γιαγιά, ρωτάει συνέχεια πότε θα γυρίσουμε στο νησί, λέει πόσο πιο πολύ του άρεσε στην άλλη γιαγιά και άλλα τέτοια. Η πεθερά μου, καθώς είναι και της παλιάς σχολής, το παίρνει προσωπικά και τον μαλώνει και τα πράγματα γίνονται χειρότερα... Όταν του μιλάω δε με ακούει, η πεθερά λέει συνέχεια πόσο τον κακομαθαμε και αυτός αντιδρά χειρότερα. Η αλήθεια είναι ότι βγάζει περίεργη συμπεριφορά και δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Δε μπορω να καταλάβω γιατί τέτοια αντίδραση. Η αλήθεια είναι οτι η μαμα μου είναι φοβερή με τα παιδιά. Εχει τον τροπο της να την ακουνε αλλα να περνανε και καλά. Αυτο γίνεται και με το δικο μου το παιδί αλλά και με τα ανίψια μου. Από την άλλη η πεθερά μου είναι μεγαλύτερη σε ηλικία, πιο απότομη και ειδικά τώρα που ο πεθερός μου χρειάζεται φροντίδα γιατί έχει κάποια προβλήματα υγείας έχει γίνει ακόμα πιο απότομη. Βέβαια πάντα κάπως έτσι ήταν και ο μικρός δεν είχε πρόβλημα μαζί της. Ίσως τώρα που μεγαλώνει κάνει συγκρίσεις. Ελπίζω να είναι φάση και να την ξεπεράσει γιατί δεν θέλω να το ξαναζήσω... Δεν περίμενα να το πω αυτο σε διακοπες αλλά ανυπομονώ να γυρίσουμε στο νησί!