Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Tι κάνετε εσείς από χόμπυ/ενδιαφέροντα;

Recommended Posts

Όσες παίζετε παιχνίδια ένα τέλειο για δύο άτομα (η και πολλά σε ομάδες) και πολύ διασκεδαστικό είναι σε κινητό η τάμπλετ το πες βρες. 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

3 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Περιμένω κάθε χρόνο με ανυπομονησία τις εμφανίσεις στα oscar!

Εγω έχω με τους γάμους τρέλα. Αν τολμήσει καμία διάσημη να παντρευτεί σε κλειστό κυκλο χωρίς φωτογράφους, σκάω που δεν μπορώ να δω το νυφικό!!!! Γενικα μ αρέσουν τα ρούχα παρα πολυ. Ποτέ δεν έχω ζηλέψει άλλο επάγγελμα παρα μόνο το ότι σε κάποια ντύνονται ωραία. Βρήκα εντωμεταξύ την κατάλληλη δουλειά που δεν μπορείς να φοράς τακούνια κ που τα ρούχα σου κινδυνεύουν από μελάνια κ μαρκαδόρους… 

πρίν από 8 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εγω έχω με τους γάμους τρέλα. Αν τολμήσει καμία διάσημη να παντρευτεί σε κλειστό κυκλο χωρίς φωτογράφους, σκάω που δεν μπορώ να δω το νυφικό!!!! Γενικα μ αρέσουν τα ρούχα παρα πολυ. Ποτέ δεν έχω ζηλέψει άλλο επάγγελμα παρα μόνο το ότι σε κάποια ντύνονται ωραία. Βρήκα εντωμεταξύ την κατάλληλη δουλειά που δεν μπορείς να φοράς τακούνια κ που τα ρούχα σου κινδυνεύουν από μελάνια κ μαρκαδόρους… 

Θυμάμαι στο γυμνάσιο είχαμε μια φιλόλογο αρκετά νέα, ξανθιά, όμορφη που ντυνόταν καταπληκτικά. Μπορεί να πήγαινε κι όλος ο μισθός της στα ρούχα ή να είχε οικονομική άνεση τέλος πάντων ώστε να ψωνίζει συνέχεια. Και συνήθως φορούσε τακούνια. Γυναίκα με στυλ αλλά και πολύ καλή στη δουλειά της.

Βέβαια οι πιο πολλές καθηγήτριες ντύνονταν πολύ απλά και φορούσαν χαμηλό τακούνι ή αθλητικά. 

Στο μεταξύ εγώ το βλέπω πιο πιθανό να παρακολουθήσω αγώνα ράγκμπι συνοικιακού πρωταθλήματος βόρειας Σκωτίας (που δεν ξέρω αν υπάρχει, και σίγουρα δε με ενδιαφέρει) παρά να ασχοληθώ με κοινωνική εκδήλωση . Να αγοράζεις ρούχα έχει πλάκα, αλλά να κοιτάς περίεργα συνολακια που φοράνε άλλοι, δεν το βαριεστε; 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, λουκουμαδάκι είπε:

Όσες παίζετε παιχνίδια ένα τέλειο για δύο άτομα (η και πολλά σε ομάδες) και πολύ διασκεδαστικό είναι σε κινητό η τάμπλετ το πες βρες. 

Το έχουμε τερματίσει το Πες Βρες, σε σημείο που το αφήναμε στην άκρη για καιρό επειδή δεν ανανεώνονταν αρκετά συχνά οι ερωτήσεις κι έπεφταν συνεχώς οι ίδιες. Οπότε μετά είχαμε την κλασική γκρίνια ότι εσείς κερδίσατε γιατί σας έπεσε αυτή που παίξαμε χθες, οι νικητές απαντούσαν ότι κερδίσαμε γιατί σας φόρεσαμε 50 πόντους στην ερώτηση για τα κρατίδια της Γερμανίας, οι χαμένοι τα έπαιρναν στο κρανίο ακόμα περισσότερο, και κάπως έτσι καταλήγαμε να ξαναπαίξουμε μετά από τρεις μήνες. 

πρίν από 5 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Στο μεταξύ εγώ το βλέπω πιο πιθανό να παρακολουθήσω αγώνα ράγκμπι συνοικιακού πρωταθλήματος βόρειας Σκωτίας (που δεν ξέρω αν υπάρχει, και σίγουρα δε με ενδιαφέρει) παρά να ασχοληθώ με κοινωνική εκδήλωση . Να αγοράζεις ρούχα έχει πλάκα, αλλά να κοιτάς περίεργα συνολακια που φοράνε άλλοι, δεν το βαριεστε; 

Εμένα μου αρέσει να τα χαζεύω πού και πού αν πέσει στα χέρια μου κανένα περιοδικό ή πετύχω καμιά σχετική εκπομπή. Ή μπορεί να ρίξω καμιά ματιά στο Pinterest να παίρνω και καμιά ιδέα. 

πρίν από 13 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Τα εξεζητημένα τύπου όσκαρ δεν με συγκινούν πάντα. πιο πολύ μ αρέσουν των δεξιώσεων κ τα τύπου κουστούμι ή πρωινό/απογευματινό φόρεμα. 

πρίν από 16 λεπτά , love kids είπε:

Θυμάμαι στο γυμνάσιο είχαμε μια φιλόλογο αρκετά νέα, ξανθιά, όμορφη που ντυνόταν καταπληκτικά. Μπορεί να πήγαινε κι όλος ο μισθός της στα ρούχα ή να είχε οικονομική άνεση τέλος πάντων ώστε να ψωνίζει συνέχεια. Και συνήθως φορούσε τακούνια. Γυναίκα με στυλ αλλά και πολύ καλή στη δουλειά της.

Βέβαια οι πιο πολλές καθηγήτριες ντύνονταν πολύ απλά και φορούσαν χαμηλό τακούνι ή αθλητικά. 

η παράδοση λέει ότι έτσι ντύνονται πάντα οι γαλλικούδες! χαχαχα εμένα η μέση πονάει κ με ανατομικά πάντως, βέβαια σε πρώτη ευκαιρία βάζω λίγο τακούνι ή πλατφόρμα κ αποφεύγω το τζιν ή το συνδυάζω με μπλουζάκι πιο φανταχτερό για να μη δείχνει σπορ. 

πρίν από 28 λεπτά , Έσπερος είπε:

η παράδοση λέει ότι έτσι ντύνονται πάντα οι γαλλικούδες! χαχαχα εμένα η μέση πονάει κ με ανατομικά πάντως, βέβαια σε πρώτη ευκαιρία βάζω λίγο τακούνι ή πλατφόρμα κ αποφεύγω το τζιν ή το συνδυάζω με μπλουζάκι πιο φανταχτερό για να μη δείχνει σπορ. 

Γαλλικά δε διδασκόμασταν. Κάναμε Γερμανικά. Τώρα που το λες, κι αυτή ήταν πολύ κομψή. 

Εμένα μου αρέσουν τα τακούνια αλλά τελευταία δε συνηθίζω να φοράω τόσο συχνά όσο παλιότερα. Βέβαια το καλοκαίρι με βολεύουν οι πλατφόρμες ή πέδιλα με πιο χοντρό τακούνι ή όμορφα φλατ σανδάλια. Πάλι πάμε να ξεφύγουμε από το θέμα. Μήπως να ανοίξουμε ένα θέμα σχετικό με στυλ; :-D

Διαφημίσεις

Πάω να ανοίξω θέμα στιλ, για να κρατήσουμε εδώ το επίπεδο με το πλέξιμο δαντέλας, τα εργαστήρια συγγραφής χαϊκού κ τους μαραθώνιους ταινιών του Κουροσάβα! :D

19 minutes ago, Έσπερος said:

Πάω να ανοίξω θέμα στιλ, για να κρατήσουμε εδώ το επίπεδο με το πλέξιμο δαντέλας, τα εργαστήρια συγγραφής χαϊκού κ τους μαραθώνιους ταινιών του Κουροσάβα! :D

Nαι, ναι, άνοιξε το!

Πολύ ωραίο θεμα!Να μιλήσουμε λίγο για το τι κάνουμε χωρίς τα παιδια και μας ευχαριστεί σαν προσωπικοτητες:) Εμένα μου αρέσει πολύ να χορεύω.Μεχρι την εφηβεια μου έκανα μπαλέτο και καρακτερ,από τότε απλά χορεύω σπίτι μου:razz:Αλλά μόλις τελειώσει το θεμα με τον κορονοιο σκέφτομαι να ξαναγραφτω σε μια σχολή χορού για σύγχρονο(μεγάλη υπέρβαση για μενα αν το κανω).Επισης μου αρέσει το τραγούδι,παίζω κιθάρα και πλήκτρα και θέλω να μαθω μπεντιρ μόλις μου περρισεψουν χρήματα για να αγοράσω ενα. Μου αρέσει να φτιάχνω ή να μεταποιω αντικείμενα,στο σπίτι μας έχουμε πολλές καλλιτεχνικες μου δημιουργιες-ο άντρας μου με λέει ρακοσυλλεκτρια :grin:κάθε τόσο έρχομαι με κάποιο επιπλο/αντικείμενο που παράτησε κάποιος στα σκουπίδια και του ξαναδινω ζωη:) 

Το διάβασμα το άρχισα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη,πιο πριν ελάχιστα βιβλία.Μου αρέσει πολύ να ασχολουμαι με τον μπαχτσε, είναι κάτι που με χαλαρώνει (ακόμη και το ξεχορταριασμα χαχα) και μόλις τρώω κάτι απευθείας από το φυτό νιώθω θεα:) Το περπάτημα και το τρέξιμο μου αρεσει πολύ αλλά τους τελευταίους μήνες πάω ελάχιστα.Παρ'ολα αυτά συνεχίζω την άσκηση στο σπίτι,ειδικά το τσικονγκ,νιώθω πολύ ανανεωμένη ακόμη κι αν κάνω 5 λεπτά.

Τελευταια απασχόληση εδώ και κάποιους μήνες είναι ότι μαθαίνω ισπανικά,ήθελα πολλά χρόνια να μαθω και επιτέλους βρήκα τον τρόπο μέσω μιας δωρεαν πλατφόρμας,στην οποία μπορώ να αφιερώσω μόνο 10 λεπτά ημερησίως αλλά ήδη μπορώ να συννενοηθω στα βασικα και να καταλαβαίνω τι λένε τα τραγούδια που ακουω:razz: Μόλις πάρω το δίπλωμα οδήγησης (ελπίζω τον χειμωνα που θα μας ερθει) σίγουρα στα ενδιαφέροντα μου θα προστεθούν οι βόλτες στα βουνα,σε μονοπάτια, τωρα πηγαίνουμε όλοι μαζί αλλά θα ήθελα πολύ να μπορώ να αφιερώνω χρόνο μόνη μου και να ξεφεύγω.Νομιζω τα είπα όλα,αν παρέλειψα κάτι θα το προσθεσω αργοτερα;-)

Πάντως,μπορώ να πω ότι έχω πιο πολλά ενδιαφέροντα και ασχολουμαι με περισσότερα πράγματα από ότι πριν τα παιδια. Ίσως με τα χρόνια ωρίμασα κι άλλο και βρήκα τι πραγματικά μου αρεσει.Ειμαι πλέον και σε μια φάση οτι η ζωή είναι μικρή για να μην κάνεις αυτό που θέλεις οπότε το "δεν έχω χρονο" το έχω βάλει στο συρτάρι και αν μπορέσω να αφιερώσω έστω και 5-10 λεπτά τη μερα σε κάτι που με γεμιζει είμαι ευτυχισμένη!

Διαφημίσεις

πρίν από 9 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Πολύ ωραίο θεμα!Να μιλήσουμε λίγο για το τι κάνουμε χωρίς τα παιδια και μας ευχαριστεί σαν προσωπικοτητες:) Εμένα μου αρέσει πολύ να χορεύω.Μεχρι την εφηβεια μου έκανα μπαλέτο και καρακτερ,από τότε απλά χορεύω σπίτι μου:razz:Αλλά μόλις τελειώσει το θεμα με τον κορονοιο σκέφτομαι να ξαναγραφτω σε μια σχολή χορού για σύγχρονο(μεγάλη υπέρβαση για μενα αν το κανω).Επισης μου αρέσει το τραγούδι,παίζω κιθάρα και πλήκτρα και θέλω να μαθω μπεντιρ μόλις μου περρισεψουν χρήματα για να αγοράσω ενα. Μου αρέσει να φτιάχνω ή να μεταποιω αντικείμενα,στο σπίτι μας έχουμε πολλές καλλιτεχνικες μου δημιουργιες-ο άντρας μου με λέει ρακοσυλλεκτρια :grin:κάθε τόσο έρχομαι με κάποιο επιπλο/αντικείμενο που παράτησε κάποιος στα σκουπίδια και του ξαναδινω ζωη:) 

Το διάβασμα το άρχισα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη,πιο πριν ελάχιστα βιβλία.Μου αρέσει πολύ να ασχολουμαι με τον μπαχτσε, είναι κάτι που με χαλαρώνει (ακόμη και το ξεχορταριασμα χαχα) και μόλις τρώω κάτι απευθείας από το φυτό νιώθω θεα:) Το περπάτημα και το τρέξιμο μου αρεσει πολύ αλλά τους τελευταίους μήνες πάω ελάχιστα.Παρ'ολα αυτά συνεχίζω την άσκηση στο σπίτι,ειδικά το τσικονγκ,νιώθω πολύ ανανεωμένη ακόμη κι αν κάνω 5 λεπτά.

Τελευταια απασχόληση εδώ και κάποιους μήνες είναι ότι μαθαίνω ισπανικά,ήθελα πολλά χρόνια να μαθω και επιτέλους βρήκα τον τρόπο μέσω μιας δωρεαν πλατφόρμας,στην οποία μπορώ να αφιερώσω μόνο 10 λεπτά ημερησίως αλλά ήδη μπορώ να συννενοηθω στα βασικα και να καταλαβαίνω τι λένε τα τραγούδια που ακουω:razz: Μόλις πάρω το δίπλωμα οδήγησης (ελπίζω τον χειμωνα που θα μας ερθει) σίγουρα στα ενδιαφέροντα μου θα προστεθούν οι βόλτες στα βουνα,σε μονοπάτια, τωρα πηγαίνουμε όλοι μαζί αλλά θα ήθελα πολύ να μπορώ να αφιερώνω χρόνο μόνη μου και να ξεφεύγω.Νομιζω τα είπα όλα,αν παρέλειψα κάτι θα το προσθεσω αργοτερα;-)

Ωωωω για πες για τα Ισπανικά; Το έχω απωθημένο από μικρή, ποτέ δε βρήκα χρόνο. 

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

Duolingo:)Ξεκίνησα και ινδικά πριν λίγες μέρες αλλά είναι πολύ δύσκολα, χρειάζεται να αφιερώσω πιο πολύ χρονο και να είμαι συγκεντρωμενη οπότε προς το παρόν τα αφησα.

1 ώρα πρίν, Sentir...natureza είπε:

Μου αρέσει να φτιάχνω ή να μεταποιω αντικείμενα,στο σπίτι μας έχουμε πολλές καλλιτεχνικες μου δημιουργιες-ο άντρας μου με λέει ρακοσυλλεκτρια :grin:κάθε τόσο έρχομαι με κάποιο επιπλο/αντικείμενο που παράτησε κάποιος στα σκουπίδια και του ξαναδινω ζωη:) 

Πόσο, μα πόσο μου αρέσει αυτό που λες!!!

Κάτι ξένες εκπομπές με αναπαλαιώσεις-μετατροπές (πχ Salvage Dawgs), βιντεάκια στο youtube με μεταποιήσεις-diy projects (πχ τραπεζιών, πολυθρονών, αντικειμένων, κλπ), μπορώ να τα παρακολουθώ με τις ώρες. Και να ονειρεύομαι οτι σε μια άλλη ζωή θα το έκανα αυτό... αχ. Κι αυτά τα εργαστήρια τους, με όλα αυτά τα εργαλεία και την μυρωδιά του ξύλου, του ροκανιδιού, όπου παίρνουν κάτι παλιό και φθαρμένο και όμορφο και το αναδεικνύουν, του δίνουν μια νέα ζωή... εντάξει... Είναι ένα από τα κολλήματα μου. Έχω επιχειρήσει -με σχετική επιτυχία- κανά δυο πολύ απλά projects. Μακάρι να μπορέσω να ασχοληθώ πιο πολύ κάποια στιγμή.

πρίν από 5 λεπτά , samsympan είπε:

Πόσο, μα πόσο μου αρέσει αυτό που λες!!!

Κάτι ξένες εκπομπές με αναπαλαιώσεις-μετατροπές (πχ Salvage Dawgs), βιντεάκια στο youtube με μεταποιήσεις-diy projects (πχ τραπεζιών, πολυθρονών, αντικειμένων, κλπ), μπορώ να τα παρακολουθώ με τις ώρες. Και να ονειρεύομαι οτι σε μια άλλη ζωή θα το έκανα αυτό... αχ. Κι αυτά τα εργαστήρια τους, με όλα αυτά τα εργαλεία και την μυρωδιά του ξύλου, του ροκανιδιού, όπου παίρνουν κάτι παλιό και φθαρμένο και όμορφο και το αναδεικνύουν, του δίνουν μια νέα ζωή... εντάξει... Είναι ένα από τα κολλήματα μου. Έχω επιχειρήσει -με σχετική επιτυχία- κανά δυο πολύ απλά projects. Μακάρι να μπορέσω να ασχοληθώ πιο πολύ κάποια στιγμή.

Κάνει ο άντρας μου διαφορα κατά καιρούς. Ωραίο είναι το αποτέλεσμα κ έχουν βγει κ χρηστικά. Με ενοχλεί βέβαια που εξαφανίζεται ώρες ώρες γιατί κολλαει με τα πρότζεκτ κ η δικαιολογία ότι δεν τα κάνει για τον εαυτό του αλλά για το σπίτι δεν με πείθει :P Βέβαια όσο μεγαλώνει κ ο μικρός κ παρακολουθεί κ αργότερα θα μπορεί να συμμετέχει κ θα εξαφανίζονται μαζί, θα αλλάξω γνώμη, ήδη έχω διαπιστώσει τα οφελη. Θα κάνω πιο ήσυχη τις κανονικές δουλειές του σπιτιου που κανεις δεν σου λέει μπράβο αν τις κανεις κ θα ασχολούμαι με τα μη χρηστικά, μη δημιουργικά και  μοναχικά  χομπι μου με την ησυχία μου!!!! 

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

πολύ ωραία γλώσσα. εύκολη και ερωτεύσιμη. τα αγγλικά δεν είναι ερωτεύσιμα. έκανα 2 χρόνια, για την πλάκα μου, στα 25 μου, πήρα το basico αλλά για το επόμενο πτυχίο είχε διάβασμα  κ τα παράτησα. 

H αφορμή για να ξεκινήσω ήταν για να μάθω τους στίχους του La Bella Maria de mi Amor - Αντόνιο Μπαντέρας και Mambo Kings. 

Θα ξετρελαθείς. Έχω κάνει κ γαλλικά στο σχολείο (που τα μίσησα) και ιταλικά μια χρονιά ως φοιτήτρια (που τα βρήκα βαρετά),  ενώ τα ισπανικά, άλλο πράγμα..... έτσι τουλάχιστον πιστεύω. 

πρίν από 30 λεπτά , Chrysoum είπε:

Αλήθεια σε έχει βοηθήσει το duolingo? Εγώ πάλι δεν τα θυμάμαι έτσι. Πρέπει να καθίσω κάτω να τα γράψω με το χέρι στο τετράδιο μου! Επίσης πρέπει να κάνω συχνές επαναλήψεις για να μου μείνουν, και ψηφιακά δεν θε βοηθάει. Μου δίνει άλλη αίσθηση το να ξεφύλλιζω τις σημειώσεις και να τα διαβάζω. Το duolingo το χρησιμοποιώ που κ που για να περάσει η ώρα με κάποια γλώσσα που γνωρίζω ήδη, όχι για να μάθω κάποια από την αρχή. Επίσης @ΑΡΓΚ από όλα αυτά τα app για εκμάθηση ξένων γλωσσών εμένα μου αρέσει και το Babbel, δεν είναι εντελώς δωρεάν αλλά έχει πολύ λίγο fee, όπως και το Memrise. Το Babbel όμως μου αρέσει περισσότερο από ολα. Άλλη μια πηγή δωρεάν υλικού είναι τα MOOC, δεν ξέρω εάν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μαθήματα ισπανικών στο Edx, αλλά βγαίνουν κατά καιρούς μαθήματα σε διάφορες γλώσσες.

Ναι τα babel ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά επειδή συνέχεια το ανέβαλα λόγω επιπλέον εξόδων μόλις μου είπανε για το duolingo δεν είχα δικαιολογία και ξεκίνησα αμέσως.Παντως, προτείνεται απο την πλατφορμα να κρατάμε σημειώσεις μετά το μαθημα,σίγουρα θέλει και λίγο μελέτη,εγώ άρχισα να παρακολουθώ και καμιά ταινία στα ισπανικά που και που και βοηθάει πολύ επίσης!

8 minutes ago, Sentir...natureza said:

Ναι τα babel ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά επειδή συνέχεια το ανέβαλα λόγω επιπλέον εξόδων μόλις μου είπανε για το duolingo δεν είχα δικαιολογία και ξεκίνησα αμέσως.Παντως, προτείνεται απο την πλατφορμα να κρατάμε σημειώσεις μετά το μαθημα,σίγουρα θέλει και λίγο μελέτη,εγώ άρχισα να παρακολουθώ και καμιά ταινία στα ισπανικά που και που και βοηθάει πολύ επίσης!

Ναι το χρησιμοποιώ το duolingo και εγώ, απλά όσες φορές προσπάθησα να μάθω μια γλώσσα από την αρχή, δεν μου βγήκε. Ξέρω πάντως και αλλούς που τους έχει βοηθήσει, όπως εσένα. Κοίτα και στο Edx για κανένα mooc αν βγει. Είναι δωρεάν και αν πετύχεις καλό καθηγητή είναι πολύ καλή φάση :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...