Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λίστα δώρων για παιδικό πάρτι

Recommended Posts

Just now, Manoulitsa75 είπε:

Για μένα πάλι δεν έχει διαφορά το να γράψει ένα ζευγάρι "ευχαριστούμε που μας βοηθάτε στο ξεκίνημα της νέας μας ζωής" με ένα παιδί που λέει "ευχαριστώ που με βοηθάτε να αποκτήσω το παιχνίδι των ονείρων μου".

Εμένα οὐτε στο γάμο μου αρέσει και τόσο (το ξέρω ότι το ξαναείπα, απλά να εξηγήσω λίγο πιο αναλυτικά) : Πρώτον, βοήθεια στο ξεκίνημα είναι οποιοδήποτε δώρο. Εξάλλου σίγουρα κάποιοι θα φέρουν λεφτά σε φάκελο ή θα ζητήσουν ΙΒΑΝ, οπότε γι' αυτό δεν μου φαίνεται ωραίο να το δίνει κάποιος από μόνος του. Αν το ζευγάρι θέλει κάτι συγκεκριμένο, θα το πάρει με τα λεφτά που έτσι κι αλλιώς κάποιοι θα δώσουν ή θα αλλάξει κάτι που δεν του άρεσε ή δεν του χρησίμευσε, οπότε γιατί να ζητήσει (είτε λεφτά είτε συγκεκριμένα δώρα) ;

Και δεύτερον, και στο γάμο και στο πάρτυ ουσιαστικά λες στους καλεσμένους "το νου σας, περιμένω δώρο"! (που είπαμε είναι δεδομένο αλλά ίσως και ακριβώς επειδή είναι δεδομένο φαίνεται "κάπως" η "υπενθύμιση") 

Ίσως εγώ να είμαι και λίγο ακραία βέβαια γιατί ακόμα και όταν με ρωτούσαν αν χρειαζόμαστε κάτι συγκεκριμένο δεν έλεγα. Πρώτον πού να ξέρω πόσα είναι διατεθειμένος ο άλλος να δώσει και δεύτερον θα έχανα τη χαρά της έκπληξης και του να έχω κάτι που το πήρε ο άλλος με το γούστο του και τη σκέψη του. Έλεγα μόνο "όχι σεντόνια και πετσέτες", επειδή είχαμε πολλά. Ό,τι θέλαμε θα το παίρναμε μετά, εξάλλου ούτως ή άλλως πολλοί έφεραν χρήματα. Ή από αλλαγές, που βέβαια δεν κάναμε πάνω από 5-6 γιατί πάλι δεν ήθελα να χάσω κάτι από το γούστο και τη σκέψη του άλλου. Γι'αυτό λέω πως ίσως είμαι ακραία περίπτωση!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για μένα πάλι δεν έχει διαφορά το να γράψει ένα ζευγάρι "ευχαριστούμε που μας βοηθάτε στο ξεκίνημα της νέας μας ζωής" με ένα παιδί που λέει "ευχαριστώ που με βοηθάτε να αποκτήσω το παιχνίδι των ονείρων μου".

Νομιζω οτι απλα θελεις να ακουσεις θετικα σχολια για την ιδεα σου και δεν σε απασχολει η ευρυτερη εικονα στην συγκεκριμενη περιπτωση....

Οποτε εφοσον το κοριτσακι σου επιθυμει τοσο πολυ το συγκεκριμενο παιχνιδι και αυτος ειναι ο τροπος για να το αποκτησει, εσυ ξερεις και εσυ πραττεις καλη μου.

Αν ημουν στην θεση σου, θα εκανα ενα πολυ μικρο παρτυ, θα πηγαινα μια εκδρομουλα κατι ιδιαιτερο για τα γενεθλια της, μια τουρτα με συγγενεις...και θα της επαιρνα το δωρο που ηθελε μονη μου...Διαφορετικα θα της εκανα το παρτυ της, και θα της επαιρνα ενα ομορφο κουκλοσπιτο που δεν θα εκανε 200 ευρω ομως..Λυσεις πολλες υπαρχουν...Και αυτο που θελεις φυσικα γινεται...Ολα ομως εχουν υπερ και κατα και το λιγοτερο να σε απασχολει ειναι τα σχολια που θα ακουσεις....Αλλα αφου αυτο σε απασχολει μονο, τοτε γραψε κατι ευγενικο και ωραιο στην καρτα και το οτι θα γινεις αντικειμενο σχολιασμου...ναι το πιθανοτερο να γινεις....

Just now, little lamb είπε:

Αν το ζευγάρι θέλει κάτι συγκεκριμένο, θα το πάρει με τα λεφτά που έτσι κι αλλιώς κάποιοι θα δώσουν ή θα αλλάξει κάτι που δεν του άρεσε ή δεν του χρησίμευσε, οπότε γιατί να ζητήσει (είτε λεφτά είτε συγκεκριμένα δώρα) ;

Εγώ πχ δεν θέλω να αλλάζω δώρα. Δεν μου αρέσει, θα αλλάξω μόνο κάποιο ρούχο που δεν μου κάνει κ θα πάρω κάτι παρεμφερές, ή ένα βιβλίο που το έχω ήδη. Μετά τον γάμο πάντως συνειδητοποίησα ότι πολλοί καλεσμένοι πήγαν σε μεγάλα καταστήματα και έφεραν δώρα, υποθέτω ακριβά απ΄ όσο μπορώ να κρίνω γνωρίζοντας γενικά το κατάστημα. Αυτούς λοιπόν ίσως και να τους διευκόλυνε μια λίστα σε ένα πολυκατάστημα που θα κάλυπτε όλα τα βαλλάντια. εξάλλου υποθέτω ότι πήγαν στα συγκεκριμένα καταστήματα ακριβώς για να έχω τη δυνατότητα να αλλάξω σε κάτι χρηστικό / πιο ταιριαστό στο σπίτι κλπ. Τέλος πάντων όμως είμαι 5 χρόνια παντρεμένη και δεν σκοπελύω να το επαναλάβω, οπότε άδικα το συζητάω και είμαστε και εκτός θέματος!

Μα ναι Έσπερος. Από ότι βλέπεις κ στην θεματοθετρια την ίδια βαρύτητα εχει

Just now, Έσπερος είπε:

Μα το παιδί εδω δεν εχει καμια ανάμειξη. Δεν ειναι σε ηλικια να αναλαβει τετοια ευθυνη. Εσυ το κατευθύνεις. Και το παιδι, το καθε παιδι, εχει δικαιωμα να θεωρει οτιδηποτε ως παιχνιδι των ονείρων του, που μπορει βεβαια να το εχει βαρεθει σε λιγο και να θεωρει πια αλλο παιχνιδι των ονείρων του. Παιδακι ειναι, δικαιωμα του. Για εκεινο μπορει να εχει τοση βαρύτητα οσο για τον νιόπαντρο η απόκτηση επιπλων κ συσκευών. Δεν μπορει να κανει τη διακριση.  Η δικη σου θεςη ποια ειναι; εσυ σαν ενήλικας με τα δικα σου κριτηρια αληθεια τα θεωρεις ιδιο πραγμα; 

Διαφημίσεις

Και το πιο σημαντικο για μενα τουλαχιστον , ειναι πως δινοντας χρηματα, χανεται η χαρα η δικη μου του να βγω να επιλεξω ενα δωρο , να βγω να ψωνισω , να διαλεξω κατι ομορφο για το παιδακι .....κι ας τ αλλαξουν μετα οι γονεις , εγω δεν θα το μαθω.

Εμένα πάντως επειδή τα δώρα μου είναι σπαζοκεφαλιά, θα με διευκόλυνε να υπάρχει ένας μπούσουλας, ακόμα και στην πρόσκληση. Εννοείται το μόνο που θα με ξένιζε θα ήταν η επιβολή ή το να μην με καλοδεχτεί πχ η οικοδέσποινα αν για κάποιο λόγο δεν έκανα κάτι από τη λίστα.

Ακριβώς όπως και στο γάμο, έχω πάει πολλές φορές χρήματα σε γάμο με λίστα σε μαγαζί, δώρο σε γάμο με iban κτλ χωρίς κανείς να παρεξηγηθεί. Ούτε φυσικά βλέπω ότι η νηματοθέτρια βλέπει το παρτυ σαν μπιζνα. Αν το έβλεπε έτσι δεν θα έκανε καθόλου πάρτυ, θα έδινε κατευθείαν τα χρήματά της στο παιδί.

Έχω κι εγώ την αίσθηση πως θες να ακούσεις γνώμες που να ταιριάζουν με την απόφαση που από ό,τι φαίνεται, θες να πάρεις. Προσωπικά, αν λάμβανα μια τέτοια πρόσκληση, ομολογώ πως μάλλον αρχικά θα το έβλεπα αρνητικά. Ωστόσο, θα πήγαινα εφόσον βόλευε στο κατάστημα και θα έδινα το ποσό που μπορούσα, διαφορετικά θα το έδινα στο πάρτυ μαζί με μια ωραία καρτούλα. Σίγουρα δε θα το έκανα εγώ για το δικό μου παιδί. Για μένα η αναζήτηση του δώρου είναι μια πολύ ευχάριστη υπόθεση. Ψάχνω αρκετά και προσπαθώ να βρω κάτι που αν όχι ενθουσιάσει, θα ευχαριστήσει τον παραλήπτη. Εκεί που θα επιμείνω είναι στο ότι το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να έχει τα πάντα - αν και δεν είμαι σίγουρη ότι το παιδί θέλει περισσότερο από σενα και τις δύο επιλογές

14 ώρες πρίν, Manoulitsa75 είπε:

Αφού είναι το παιχνίδι των ονείρων της, γιατί δεν της το παίρνεις με τα λεφτά που θα έδινες στο πάρτυ;

Και αντί για πάρτυ κόψε μια τούρτα στο σχολείο και μία στο σπίτι μεταξύ σας...

Διαφημίσεις

Δυστυχώς δεν κατάφερα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις και ζητώ συγνώμη γι αυτό. Εμένα στα πάρτι των παιδιών πολλοί γονείς με ρωτούν τι θέλω να τους πάρουν, ρούχο, παιχνίδι κλπ. Επίσης ρωτάνε γιαγιάδες, θείοι, νονοί κλπ. Εκεί εγώ θα έλεγα ότι θέλει το τάδε σπιτάκι, οπότε ας πάρουν ό,τι θέλουν από το τάδε μαγαζί. Σε άλλους όχι. 

Εμένα ο μικρός μου γιος είπε για πλάκα πέρσι στους φίλους του να του αγοράσουν δώρα από συγκεκριμένο μαγαζί με ηλεκτρονικά. Όταν μου το είπε, άκουσε τον γνωστό εξάψαλμο, δεν λέμε τι δώρα να μας πάρουν κλπ κλπ. Η αλήθεια ήταν βέβαια ότι αυτός αγόρασε αυτό που ήθελε.....

Επεξεργάστηκαν by Βερενίκη

Μα δεν είναι ωραίο να στέλνεις κάποιον να ψωνίσει σε συγκεκριμένο μαγαζί λέγοντάς τους ευθέως ότι θα πας να εξαργυρώσεις τα δώρα για να πάρεις κάτι άλλο...

Just now, erin0000 said:

Μα δεν είναι ωραίο να στέλνεις κάποιον να ψωνίσει σε συγκεκριμένο μαγαζί λέγοντάς τους ευθέως ότι θα πας να εξαργυρώσεις τα δώρα για να πάρεις κάτι άλλο...

'Oχι βέβαια. Εγώ θα της έλεγα , να σου δώσω τώρα τα λεφτά να μην τρέχω?

Εγώ που πλέον έχω δύο παιδάκια επειδή πέφτουν σχετικά, όχι πάρα πολύ, αλλά οκ σχετικά κοντά τα γενέθλια τους, για να μην μπαίνουμε κι εμείς σε δίπλα έξοδα αλλά και για να μη βάζουμε σε έξοδα κάθε τόσο όλους αποφάσισα να τους κάνω μαζί τα πάρτυ.. Καλώ τηλεφωνικά ή με απλή πρόσκληση και τέλος. Και τίποτα να μη μου φέρουν δε με νοιάζει. Με αυτό τον τρόπο μου μένει και κάτι για να τους πάρω ενδεχομένως τα παιχνίδια που θέλουν.. 

Just now, erin0000 είπε:

Ναι το ξέρω. Στην δική μου περίπτωση το είπε το παιδί και 'τα άκουσε'. Η απάντηση ήταν, πώς κάνεις έτσι καλέ μαμά, όλοι αυτό κάνουν. 

Όσο για μένα, κάθε φορά που θέλουν κάτι πιο 'ακριβό', είμαστε 'όσοι πιστοί προσέλθετε' αλλά από παππούδες, γιαγιάδες, νονούς και θείους. Μέχρι εκεί. 

Διαφημίσεις

Just now, Βερενίκη said:

Ναι το ξέρω. Στην δική μου περίπτωση το είπε το παιδί και 'τα άκουσε'. Η απάντηση ήταν, πώς κάνεις έτσι καλέ μαμά, όλοι αυτό κάνουν. 

Όσο για μένα, κάθε φορά που θέλουν κάτι πιο 'ακριβό', είμαστε 'όσοι πιστοί προσέλθετε' αλλά από παππούδες, γιαγιάδες, νονούς και θείους. Μέχρι εκεί. 

Ναι, άλλο να το πεί το παιδί στους φίλους του, μέσα στην αθωότητα του και άλλο να το πεί ή ακόμη χειρότερα, να το γράψει στην πρόσκληση η μαμά. Εμένα αυτό το " βοηθήστε το παιδάκι να πραγματοποιήσει το όνειρο του ", μου κάνει έρανο / ζητιανιά. Τώρα αν κάποια είναι διατεθειμένη να γίνει ρόμπα για ένα παιχνίδι, τί να πώ..

Και να παω το θεμα λιγο παραπέρα.Τωρα η μικρη σου θελει και παρτυ και ακριβο δωρο.Τι θα γινει αν μεγαλωσει και θέλει συγκερκριμενα ρουχα να της παρεις;(εννοω μαρκες και εσυ δε μπορεις;).Εχω στον περιγυρο μου παιδι στο οποιο οι γονεις του εκαναν ολα τα χατηρια απο διακοπες μεχρι δωρα χωρις να του εξηγούν οτι δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα για ολα.Και η εξελιξη του δεν ειναι καλη.Η προσγειωση στην πραγματικοτητα ειναι πολυ δυσκολη.

On 4/11/2019 at 5:24 ΜΜ, Manoulitsa75 είπε:

Εγώ αποφεύγω να ζητάω ρούχα, γιατί η κόρη μου είναι λίγο περίεργη, κι αν δεν της γεμίσει στο μάτι κάτι, δεν το φοράει. Και δεν είναι θέμα τιμής. Στα Benetton πχ και στα Zara δε βρίσκουμε τίποτα του γούστου της, αντίθετα στα H&M, στο LIDL ή στο Jumbo, πάντα κάτι βρίσκει που της αρέσει. 

Σ' ένα μεγάλο παιχνιδάδικο, θεωρώ, πάντα ένα παιδάκι βρίσκει κάτι που να του αρέσει. Σ' ένα κατάστημα ρούχων όμως, πολύ πιθανόν να μη βρει τίποτα. Οπότε προτιμώ ή χρήματα, ή παιχνίδι. 

Μιλάμε για παιδί 5 ετών έτσι; και δε σε ανησυχεί το να είναι τόσο κακομαθημένο; δεν ειρωνεύομαι, μιλάω πολύ ειλικρινά, πώς θα ζήσει αυτό το παιδί την εφηβεία;

3 ώρες πρίν, ninika84 είπε:

Και να παω το θεμα λιγο παραπέρα.Τωρα η μικρη σου θελει και παρτυ και ακριβο δωρο.Τι θα γινει αν μεγαλωσει και θέλει συγκερκριμενα ρουχα να της παρεις;(εννοω μαρκες και εσυ δε μπορεις;).Εχω στον περιγυρο μου παιδι στο οποιο οι γονεις του εκαναν ολα τα χατηρια απο διακοπες μεχρι δωρα χωρις να του εξηγούν οτι δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα για ολα.Και η εξελιξη του δεν ειναι καλη.Η προσγειωση στην πραγματικοτητα ειναι πολυ δυσκολη.

Πολλά τέτοια παιδιά υπάρχουν σημερα. Και άποτι έχω καταλάβει ειναι από γονείς που στερηθηκαν οι ίδιοι και αντί να το χρησιμοποιήσουν θετικά το χρησιμοποίησαν αρνητικά απεναντι στα παιδιά τους. Από δικό τους κόμπλεξ δηλαδή. 

On 5/11/2019 at 2:52 ΜΜ, Βερενίκη είπε:

δεν λέμε τι δώρα να μας πάρουν κλπ κλπ.

Γιατι ειναι κακο να πουμε τι θελουμε να μας παρουν; Φυσικα ο γονεας του παιδιου θα εγκρινει ή οχι την αγορα (βαση κοστους ή αλλων παραμετρων) αλλα γιατι να μην συζητησουν μεταξυ τους οι φιλοι τι δωρο θελουν; Εγω παντως παντα ρωταω τους κοντινους μου αν χρειαζονται κατι, τι θελουν να τους παρω οταν το απαιτει η περισταση (πχ γενεθλια). Καποιες φορες δεν μου λενε και αλλες μου λενε τι θελουν. Δεν θα το θεωρησω περιεργο αν παει ενας φιλος του στο γιο μου και του πει οτι θελει το ταδε δωρο απο το μαγαζι. Με χαρα θα του το παρω (βαση καποιων παραγοντων οπως εγραψα) και θα ξερω οτι θα το ευχαριστηθει κιολας!

13 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Γιατι ειναι κακο να πουμε τι θελουμε να μας παρουν; Φυσικα ο γονεας του παιδιου θα εγκρινει ή οχι την αγορα (βαση κοστους ή αλλων παραμετρων) αλλα γιατι να μην συζητησουν μεταξυ τους οι φιλοι τι δωρο θελουν; Εγω παντως παντα ρωταω τους κοντινους μου αν χρειαζονται κατι, τι θελουν να τους παρω οταν το απαιτει η περισταση (πχ γενεθλια). Καποιες φορες δεν μου λενε και αλλες μου λενε τι θελουν. Δεν θα το θεωρησω περιεργο αν παει ενας φιλος του στο γιο μου και του πει οτι θελει το ταδε δωρο απο το μαγαζι. Με χαρα θα του το παρω (βαση καποιων παραγοντων οπως εγραψα) και θα ξερω οτι θα το ευχαριστηθει κιολας!

Μόνο αν μας ρωτήσουν, αλλά και πάλι καλό είναι να μην δώσουμε και κωδικό προϊόντος.:mrgreen: Να πούμε μια γενική κατηγορία, πχ casual ρούχο, παιχνίδι κτλ  Γιατί μετά παύει να είναι δώρο και είναι εκτέλεση παραγγελίας...

Βρε κορίτσια όταν πηγαίνετε σε πάρτυ φίλου του παιδιού από το σχολείο ρωτάτε τι να πάρετε? εγώ δεν ρωτάω ποτέ γιατί δεν έχω αυτή την οικειότητα, θεωρώ δεδομένο πως θα πάρω παιχνίδι δώρο , το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στα δικά μας πάρτυ, οι συμμαθητές φέρνουν πάντα παιχνίδια, και λογικό αν σκεφτεί κανείς πως το παιδί δεν θα εντυπωσιαστεί με ένα ζευγάρι παντόφλες αλλά πχ με ένα σετ playmobil θα τρελαθεί από χαρά και θα κοιμηθεί αγκαλιά με αυτό στο τέλος της ημέρας.

Εγώ σαν δώρο πάντα προτιμώ παιχνίδι και όχι κάτι άλλο γιατί σκοπός είναι να το χαρεί το παιδί.

Just now, kotsifikos είπε:

Βρε κορίτσια όταν πηγαίνετε σε πάρτυ φίλου του παιδιού από το σχολείο ρωτάτε τι να πάρετε? εγώ δεν ρωτάω ποτέ γιατί δεν έχω αυτή την οικειότητα, θεωρώ δεδομένο πως θα πάρω παιχνίδι δώρο , το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στα δικά μας πάρτυ, οι συμμαθητές φέρνουν πάντα παιχνίδια, και λογικό αν σκεφτεί κανείς πως το παιδί δεν θα εντυπωσιαστεί με ένα ζευγάρι παντόφλες αλλά πχ με ένα σετ playmobil θα τρελαθεί από χαρά και θα κοιμηθεί αγκαλιά με αυτό στο τέλος της ημέρας.

Εγώ σαν δώρο για παιδιά πάντα προτιμώ παιχνίδι και όχι κάτι άλλο γιατί σκοπός είναι να το χαρεί το παιδί.

Και εγώ για τα παιδιά των άλλων, αλλά πολλές φορές έχω πάρει ρούχο για καθαρά πρακτικούς λόγους δικούς μου, δλδ αν είναι στο δρόμο μου το κατάστημα πχ στην επιστροφή από την δουλειά ή κάπως έτσι. 

Για τα δικά μου τα παιδιά, αν με ρωτήσουν συγγενείς, τους λέω ρούχα,  ειδικά για τον μεγάλο. Αν με ρωτήσουν μαμάδες συμμαθητών (ναι κάποιες φορές με έχουν ρωτήσει) λέω "ό,τι θέλετε".  

Just now, kotsifikos είπε:

Εγώ σαν δώρο πάντα προτιμώ παιχνίδι και όχι κάτι άλλο γιατί σκοπός είναι να το χαρεί το παιδί.

Εξαρτάται και από την ηλικία του παιδιού. Γιατί από μια ηλικία και έπειτα, ενδιαφέρονται και για ρούχα-αξεσουάρ κτλ.

Όχι δεν ρωτάω ποτέ. Συνήθως ρωτάω το δικό μου παιδί, εάν ξέρει ο φίλος/η του να έχει κάποιον αγαπημένο ήρωα, κάποιο χόμπυ κτλ

ασχετο με το θεμα, αλλα γιατι τοσες αναφορες σε συντονιστη ??:confused:

manoulitsa 75, να χαιρεσαι το κοριτσακι σου...να σου πω απλα, οτι οταν κανω ενα παρτυ στον γιο μου, το κανω με σκοπο να περασουν καλα τα παιδακια και να χαρει το δικο μου παιδι τα γενεθλια του...για το συναισθημα της πληροτητας και της χαρας που δινουν αυτες οι εκδηλωσεις στα παιδια μας...

ετσι οπως εχεις θεσει το θεμα, εγω αντιλαμβανομαι οτι κανεις το παρτυ για να μαζεψεις το χρηματικο ποσο που απαιτειται για να αγορασεις το κουκλοσπιτο στην κορη σου...αν λαμβανα μια τετοια προσκληση, φυσικα και θα ερχομουν στο παρτυ σας γιατι δεν θα ηθελα να στεναχωρηθει το παιδι σου, αλλα θα αδιαφορουσα για την υποδειξη απο που να αγορασω το δωρο...

θεωρω οτι πρεπει να επαναπροσδιορισεις τις αποψεις σου...οχι για σενα, αλλα για την κορη σου...η οποια μπορει σημερα να μην αντιλαμβανεται ακριβως τι σημαινουν αυτα που σκεφτεσαι, αλλα περνωντας της τετοιες αποψεις και μηνυματα,θα γινει ενα δυστυχισμενο παιδι που θα εχει μαθει να απαιτει απο τους αλλους πραγματα για να ειναι ευτυχισμενη...και αυτες οι συμπεριφορες δεν εχουν πατο,ειναι απυθμενες...

(αληθεια, σε ποια περιοχη μενεις και το παρτυ σε παιδοτοτοπο κοστιζει μονον 150 ευρω??γιατι κατω απο 350 δεν εχω δωσει ποτε και για περιορισμενο αριθμο παιδιων:confused:)

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...