Manoulitsa75

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  21
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

2 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Πραγματικά εξοργιστικό! Δε σέβονται ούτε τον κανονισμό!
 2. Το κρύο δεν είναι ο λόγος που αρρωσταίνουν τα παιδιά και όλοι μας. Ο λόγος είναι τα μικρόβια, και η μετάδοση μικροβίων είναι πολύ πιο εύκολη σ' ένα κλειστό χώρο. Φοβάμαι όμως να της κάνω υποδείξεις, μήπως δε βγει τελικά σε καλό στο παιδί μου. Είναι και προϊστάμενη. Ίσως μόνο αν ξεσηκώσω και τις άλλες μανάδες να το ζητήσουν, δηλαδή να βγαίνουν κάθε μέρα τα παιδιά έξω.

 3. Διαφημίσεις


 4. Φέτος η κόρη μου ξεκίνησε προνήπια σε δημόσιο σχολείο. Η δασκάλα μας είπε ότι τα βγάζουν έξω μόνο μισή ώρα μέσα στις 4.5 ώρες που βρίσκονται εκεί. Και πολλές φορές που ρωτάω τη κόρη μου μου λέει ότι δεν τους βγάλαν έξω. Ρώτησα τη δασκάλα γιατί δεν τους έβγαλε έξω, και μου λέει"ε, να.. είχε λίγο υγρασία, ήταν μουντός ο καιρός...". Δηλαδή το χειμώνα όλο που έχει κρύο θα τα έχουν συνέχεια κλεισμένα μέσα τα παιδιά σαν τα ποντίκια? Είμαι έξαλλη με αυτή τη στάση. Τα παιδιά σ' αυτή την ηλικία έχουν ανάγκη να τρέχουν έξω στο καθαρό αέρα, να εκτονωθούν κι όχι να κάνουν χειροτεχνίες. Στο δημοτικό γιατί δηλαδή βγαίνουν έξω κάθε 45 λεπτά και στα προνήπια που έχουν πραγματικά ανάγκη να παίξουν τα κρατάνε μέσα? Και φυσικά οι ιώσεις και τα μικρόβια δίνουν και παίρνουν αφού όλη μέρα τα παιδιά είναι το ένα πάνω στο άλλο σε μια κλειστή αίθουσα. Άσε που τις μέρες που δεν τα βγάζουν έξω η κόρη μου είναι σε άθλια κατάσταση. Είναι μες τα νεύρα, κλαίει, πραγματικά δεν ξέρουμε πως να τη συμμαζέψουμε. Εσείς τι εμπειρία έχετε από το θέμα αυτό από τα σχολεία σας?
 5. Σ' ευχαριστώ Λουκουμαδάκι! Αυτό το είπα κι εγώ για την ΑΜΗ αλλά ο γιατρός επέμενε, λέγοντας ότι έκανε διδακτορικό πάνω σ' αυτό. Τι να σου πω, κι εγώ δεν είμαι γιατρός! Αυτά τα εργαστήρια που ανέφερες είναι στη Θεσ/νίκη? Η FSH, μου είπε επίσης δεν είναι πρόβλημα αν οι άλλες ορμόνες είναι σωστές. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι όλα σωστά και μόνο η FSH ανεβασμένη, γιατί οι ορμόνες είναι σαν χάντρες σε κομπολόι. Η μία επηρεάζει την άλλη. Υπέρηχο έκανα, αλλά δε ξέρω αν μέτρησε τα ωοθυλάκια. Μου είπε ότι όλα είναι εντάξει. Τώρα έχω πάρει Ovamax και περιμένω σπερμοδιάγραμμα και σαλπιγγογραφία. Ξεκίνησα και δίαιτα και διατροφή. Σε ποια θέματα μου προτείνεις να δω τι κάνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση?
 6. Manoulitsa75

  Χαμηλή TSH

  Γιατί πρέπει να πάει 1.5-2.5? Τα όρια είναι 0.35-4.78. Εγώ έχω 0.53 κι ο γυναικολόγος μου είπε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
 7. Κορίτσια σας διαβάζω από την αρχή του θέματος γιατί είμαι κι εγώ ομοιοπαθής. 43 ετών, προσπαθώ 8 μήνες για το δεύτερο, ( το πρώτο πιάστηκε πολύ εύκολα πριν 4 χρόνια) όλες οι εξετάσεις μου καλές, εκτός από FSH 20.68 και AMH 0.24. O καινούριος γυναικολόγος αναπαραγωγής που επισκέφθηκα όμως στη Θεσ/νίκη δεν έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από αυτές τις τιμές, καθώς όλα τα υπόλοιπα ήταν εντάξει. Μου είπε όμως ότι η ΑΜΗ θα πρέπει να γίνεται τη 2η-5η μέρα κύκλου και από πολύ εξειδικευμένο εργαστήριο γιατί είναι πολύ δύσκολη εξέταση και πιθανό να είναι λάθος η τιμή αυτή. Κι επίσης ότι υψηλή FSH είναι ή λόγω λάθους ή επειδή πέρασα κάποιο ισχυρό στρες. Εσάς τις σας έχει πει ο γιατρός για τις εξετάσεις ΑΜΗ? Έχετε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο?
 8. Γεια σας, Στα πλαίσια προγεννητικού ελέγχου, ο γυναικολόγος είδε ένα αιμάτωμα στον κόλπο. Μου είπε ότι ή θα απορροφηθεί σιγά σιγά από τον οργανισμό ή πρέπει να το καθαρίσουμε. Αν δεν το καθαρίσουμε δε μπορώ να κάνω σαλπιγγογραφία γιατί προσπαθούμε για το δεύτερο παιδάκι εδώ και καιρό, οπότε πρέπει γρήγορα να το κοιτάξω. Ο γιατρός δε μου εξήγησε πως προκαλείται. Αναρωτιέμαι αν είχε καμιά από εσάς τέτοια εμπειρία? Σας ευχαριστώ πολύ.
 9. Γεια σας, Η ηλικία μου είναι 43 κι έχω ήδη ένα παιδάκι 4 ετών. Προσπαθώ με το σύζυγο για το δεύτερο εδώ και 8 μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Πήγα λοιπόν σ' ένα γυναικολόγο να δω τι γίνεται και έκανα όλες τις εξετάσεις. Βγήκαν όλες πολύ καλές εκτός από ΑΜΗ 0,24 και FSH 20,68. Η γυναικολόγος μου είπε ότι έχω πολύ λίγες πιθανότητες κι ακόμη κι αν κάνω εξωσωματική θα μου πουν να είναι με δωρεά ωαρίου. Αυτό όμως δεν το θέλουμε με τίποτα. Σας παρακαλώ τα φώτα σας! Δεν ιδέα για εξωσωματικές και δε ξέρω αν πρέπει να μπω σε τέτοια διαδικασία. Θα με βοηθούσε πολύ οποιαδήποτε εμπειρία σας για φυσική σύλληψη ή εξωσωματική μετά τα 40 με χαμηλή ΑΜΗ.
 10. Δύσκολα δηλαδή να έμεινα έγκυος! Σ' ευχαριστώ πάντως, με κατατόπισες πλήρως. Κι εγώ νόμιζα ότι η ωορρηξία είναι πάντα τη 14η ημέρα και μου φάνηκε περίεργο να έχω ωορρηξία από τη 11η μέρα!
 11. Από τα πονάκια και τα έντονα υγρά κατάλαβα ότι είχα ωορηξία τη Παρασκευή, που ήταν 11η μέρα. Τη Παρασκευή δε μέτρησα σωστά τη θερμοκρασία, όμως το Σάββατο ήταν 36.6, τη Κυριακή 36.8, τη Δευτέρα 36.8 και σήμερα 36.9. Επαφές με τον άνδρα μου είχαμε από τη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα. Ήταν γόνιμες μέρες? Δεν είναι πάντα η ωορηξία τη 14η μέρα του κύκλου?
 12. Έχω μπερδευτεί λίγο με το θέμα της παρακολούθησης της θερμοκρασίας σώματος και της ωορηξίας. Η θερμοκρασία ανεβαίνει ή πέφτει με την ωορηξία?Στους διάφορους πίνακες όπως ο ακόλουθος όμως βλέπω ότι πέφτει και φτάνει στο μέγιστο την 20η μέρα. Δε βγάζω νόημα.
 13. Θα σου απαντήσω πρακτικά, από τη δική μου εμπειρία, μιας που θηλάζω ακόμα το πρώτο μου, (τώρα κοντεύει 3). Δεν υπάρχουν οι ίδιες απαντήσεις για όλους, αφού όλα τα παιδιά δεν είναι ίδια. Αν το πρώτο παιδάκι έχει υπερβολική προσκόλληση στη μαμά, το δεύτερο μπορεί να είναι πολύ πιο ανεξάρτητο και να μην αναζητάει το θηλασμό τόσο πολύ όσο το πρώτο. Το rooming in και το co-bedding τα θεωρώ απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του νηπίου και δεν έχουν σχέση με το θηλασμό. Μια γνωστή μου που δε θήλασε ούτε μια μέρα, κοιμάται τώρα με το 3χρονο κοριτσάκι της, γιατί κάτεληξε ότι έτσι είναι πιο ήρεμη και νιώθει περισσότερη ασφάλεια. Χαμομήλι δεν έχω δώσει ποτέ στη κόρη μου, δεν το χρειάστηκε. Η άντληση βοηθάει κάποιες φορές και δεν είναι εμπόδιο στο θηλασμό. Εγώ τους πρώτους 2 μήνες αντλούσα αποκλειστικά γιατί η κόρη μου δεν έπιανε τη θηλή. Η πιπίλα βοηθάει πολύ όσο τη δέχεται το παιδί ώστε να ξεκολλάει λίγο από πάνω σου. Όμως τα περισσότερα παιδιά που θηλάζουν δυστυχώς δεν τη προτιμούν. Το ότι χάνουν γεύματα είναι μύθος. Όσο για συμπλήρωμα, έδωσα κι εγώ, περίπου στον 3ο μήνα, όταν χρειάστηκε κάποια στιγμή. Άλλη γνωστή μου έδινε συνέχεια, κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, ενώ ταυτόχρονα θήλαζε. Σε πληροφορώ θηλάζει ακόμα (3 χρονών). Γενικώς η κόρη μου ήταν πολύ φαν του θηλασμού, μέχρι 1 χρονών τρεφόταν αποκλειστικά σχεδόν μ' αυτό, κι ώς εκ τούτου ξόδευε πολλές ώρες στην αγκαλιά μου. Από την άλλη δεν αρρώστησε ποτέ, έτσι γλυτώσαμε αρκετά ξενύχτια και ταλαιπωρίες. Όπως επίσης γλυτώσαμε και πολλά κλάματα, γιατί είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να ηρεμήσει ένα μωρό. Επίσης και τώρα ακόμη, μου λύνει τα χέρια όταν πρέπει να τη κοιμίσω! Ειδικά μάλιστα όταν βλέπω γνωστές μου πόσο δεινοπαθούν προσπαθώντας να κοιμήσουν τα παιδιά τους το μεσημέρι. Υπάρχουν λοιπόν υπέρ και κατά, αλλά τα υπέρ είναι πολύ περισσότερα θα έλεγα. Θήλαζε όσο μπορείς κι όσο αντέχεις. Όσο το θέλεις, θα το συνεχίσεις και δεν πρόκειται να σε εμποδίσει καμιά πιπίλα και κανένα ξένο γάλα. Ακολούθησε το μητρικό σου ένστικτο και μη φοβάσαι τίποτα.
 14. Εξαρτάται από το κάθε γονιό. Εγώ πάντως ποτέ δε θα άφηνα τη κόρη μου είτε σε γιαγιά, είτε σε νταντά, ενώ το παιδί δεν έχει εξοικειωθεί πλήρως μαζί τους. Το να κλάψει για 2 λεπτά και μετά να ξεχαστεί είναι φυσιολογικό, το να κλαίει όμως συνεχόμενα αυτό ναι, είναι πολύ κακό για το παιδί, τραυματίζεται η ψυχούλα του και ο συσσωρευμένος αρνητισμός κάποια στιγμή θα ξεσπάσει στη μάνα, γιατί εκείνη δεν το προστάτευσε όταν έπρεπε. Το να μη μπορείς να κάνεις αλλιώς γιατί εργάζεσαι και δεν έχεις που να το αφήσεις το καταλαβαίνω, όμως πρέπει να είσαι έτοιμος μετά να δεχθείς τις συνέπειες. "Υποτίθεται" ναι, ότι έχεις ένα σχετικό έλεγχο κι ότι "τους έχεις από κοντά". Με ποιό τρόπο όμως τους έχεις από κοντά όταν 60% των γονιών, αν διάβασες τη ψηφορία πιο πάνω, παρωτρύνονται από τον παιδικό να φύγουν ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ. Εγώ ευτυχώς ήμουν από αυτές που δεν το έκαναν και είδα θετικά αποτελέσματα. Η κόρη μου προσαρμόστηκε χωρίς κλάματα, είναι χαρούμενη το πρωί που πηγαίνει εκεί και έχει αρχίσει να μη θέλει να φεύγει, ενώ στην αρχή δεν ήθελε καν να μπει στη τάξη. Βλέπω όμως άλλα παιδάκια να κλαίνε με τις ώρες και σπαράζει η καρδιά μου. Και γι' αυτούς που ζητάνε νούμερα και αποδείξεις: από τη παραπάνω ψηφορορία προκύπτει ότι το 60% περίπου των παιδικών σταθμών δεν έχει ιδέα από παιδική ψυχολογία. Αν είχαν ιδέα, δε θα πίεζαν τους γονείς να φύγουν πριν τα παιδιά προσαρμοστούν και δε θα τα άφηναν να κλαίνε με τις ώρες. Κι ακόμα χειρότερα, όχι μόνο δεν έχουν ιδέα, αλλά δεν τους ενδιαφέρει κιόλας η ψυχολογία των παιδιών. Αυτό, για μένα, θυμίζει λίγο τριτοκοσμικό ορφανοτροφείο.
 15. Δεν είπε πουθενά ότι "φεύγουν μαζικά τα παιδιά από τους παιδικούς". Είπε ότι υπάρχουν συχνά τέτοια περιστατικά.