erin0000

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  452
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  3

erin0000 last won the day on Απρίλιος 19

erin0000 had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

274 Good

Περισσότερα για την/τον erin0000

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender
  Female

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

595 εμφανίσεις προφίλ
 1. Πάντως μην τα ρίχνουμε όλα σε ΔΕΠΥ και σε προβλήματα επικοινωνίας-ομιλίας. Αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να γίνει ένα παιδί επιθετικό, σε βαθμό μάλιστα που να μην μπορούν να το χειριστούν. Συνήθως συντρέχουν και άλλα θέματα από το σπίτι.
 2. Τα δικά μου παιδιά μεγαλώνοντας πέρασαν από πολλές φάσεις. Να θέλουν μόνο τη γιαγιά και να στραβώνουν όταν πήγαινα να τα πάρω, να μας θέλουν και τις δυο μαζί, να μην θέλουν να πάνε στη γιαγιά για να μην ξεκολλήσουν από πάνω μου, να τους είναι αδιάφορο, μετά πάλι να επιδιώκουν να πάνε, να είναι μόνο σε εσωτερικό χώρο με τη γιαγιά, να είναι μόνο σε εξωτερικό χώρο με τη γιαγιά κτλ. Ό,τι να ναι. Το θέμα είναι πως σε όλες αυτές τις φάσεις που περνούν κατά καιρούς, να μην το παίρνει καμιά από τις δυο μας προσωπικά και να μην υποκύπτουμε σε καπρίτσια...
 3. Το αν θα πάει ένα παιδί παιδικό σταθμό ή όχι, έχει να κάνει α) με πρακτικά ζητήματα (πχ όταν δουλεύουν και οι 2 γονείς και δεν έχουν άλλη λύση) και β) με κριτήριο το όφελος του παιδιού (πχ κοινωνικοποίηση, ή αν το έχει συστήσει αναπτυξιολόγος κτλ). Το να το στείλει κάποιος το παιδί στον σταθμό με μοναδικό σκοπό να αράξει η μαμά στο σπίτι και να έχει την ησυχία της, εγώ το θεωρώ απαράδεκτο και λάθος σκέψη γενικότερα. Χαρούμενη μπορεί να είναι η μαμά, αλλά όχι εις βάρος των παιδιών. Το ίδιο ισχύει και για τον μπαμπά που τον αφήνουμε συνέχεια απέξω.

 4. Διαφημίσεις


 5. Εγώ έτσι κινούμαι. Με e-mail ακόμα και σε πολύ απλά θέματα. Έτσι έχω αποδείξεις του τι ακριβώς είπα και πότε το είπα και φροντίζω να λαμβάνουν γνώση πολλά άτομα, τμήματα, φορείς, κτλ ανάλογα την περίπτωση. Και αν έχεις και τυχόν αποδεικτικά για κάτι, τα σκανάρεις και τα στέλνεις. Την επιστολή που είπες, την στέλνεις με ταχυδρομείο και την στέλνεις και ηλεκτρονικά.
 6. Όχι καλέ. Δεν χρειάζεσαι νομικό σύμβουλο. Ανάλογα την περίπτωση ψάχνεις που πρέπει να απευθυνθείς και αν υπάρχει και κάποιος φορέας από πάνω. Αν υπάρχει, στέλνεις την καταγγελία σου-κατά προτίμηση με e-mail- και στους 2. Στο ίδιο mail. Να βλέπει ο καθένας ότι το έχεις στείλει και αλλού. Εάν δεν υπάρχει προσπαθείς στον ίδιο φορέα να βρεις τα e-mails 2 και άνω ατόμων. Τώρα θα είναι κάποιος προιστάμενος και κάποιος διευθυντής, θα είναι 2 τμήματα διαφορετικά, οτιδήποτε. Το κλειδί είναι η καταγγελία σου να μην απευθύνεται σε ένα μόνο άτομο. Γιατί σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να μπει αρχείο, να θαφτεί, να αγνοηθεί. Επίσης να είναι γραπτή. Το να κάνεις παράπονα στο τηλέφωνο, δεν φαίνεται πουθενά. Επιπλέον, εάν έχεις να κάνεις με δημόσιο φορέα, αφού κινηθείς γραπτώς με τον τρόπο που σου είπα και δεν βγάλεις άκρη, μπορείς να απευθυνθείς και στον Συνήγορο του Πολίτη. Προϋπόθεση είναι να έχεις κάνει κάποιες ενέργειες μόνη σου. Να μην απευθυνθείς δηλαδή κατευθείαν στον Συνήγορο.
 7. Α εδώ θα διαφωνήσω. Όποτε έχω κάνει καταγγελίες ή έχω κινηθεί γραπτώς, έχω βρει το δίκιο μου. Αρκεί την όποια καταγγελία-παράπονο-κτλ να την κοινοποιήσεις και σε ένα δεύτερο άτομο ή φορέα!
 8. Αυτό με τα γλυκά το κάνω και εγώ. Δηλαδή τους δίνει γλυκά η γιαγιά και δεν λέω τίποτα. Άλλωστε και ο ρόλος της γιαγιάς/παππού είναι και λίγο να τα κακομαθαίνει. Οπότε αν είναι να φάνε γλυκό ας το φάνε στη γιαγιά. Αλλά όταν κάποιος με ακυρώνει με άσχημο τρόπο μπροστά στα παιδιά θα ανταπαντήσω και θα υπερασπιστώ τη θέση μου.
 9. Μεταξύ μας τον ίδιο αέρα έχει σε όλο το λεκανοπέδιο... Σκέψου όμως ότι αν μείνεις στο κέντρο, μπορείς πχ να την βγάζεις στον Εθνικό Κήπο που είναι ό,τι πρέπει για παιδάκι αυτής της ηλικίας. Ή κάπου στα νότια προάστια, να βλέπετε και θάλασσα. Πάρκα και παιδικές χαρές θα βρεις παντού.
 10. Η πρακτική δυσκολία θεωρώ ότι έγκειται περισσότερο στην ώρα του γάμου-δεξίωσης, παρά τις υπόλοιπες ημέρες, τις οποίες μπορείς να διαμορφώσεις άλλωστε όπως θα θέλεις. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ταξί με παιδικό κάθισμα. Εγώ θα διάλεγα ένα ωραίο ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο για να μείνω και μετά θα μπορούσα άνετα να κάνω όποιες μετακινήσεις θέλω, είτε με ταξί, είτε με μετρό.
 11. Μα μιλάω για περιπτώσεις που η γιαγιά θα σε ακυρώσει και θα επιμένει να του δίνει. Και καλά αν το παιδί πει όχι. Αν πει ναι τι γίνεται; :-) Και δεν μιλάω συγκεκριμένα για κρασί. Ένα παράδειγμα έφερα. Ούτε απαραίτητα για μικρές ηλικίες.
 12. Το ίδιο πράγμα λέμε. Εάν ξέρουν ότι πρέπει να γίνει αυτό που λέει η μαμά και ο μπαμπάς, αυτόματα ακυρώνονται οι υπόλοιποι. Δεν εννοούσα να ακυρώσεις κάποιον με αγένεια. Αλλά αν πχ η γιαγιά λέει "μην ακούς την μαμά σου. Έλα να πιεις μια γουλιά κρασί, δεν θα πάθεις τίποτα" εκεί δεν αναγκάζεσαι να διαφωνήσεις μπροστά στο παιδί;
 13. Εκτός από την πεθερά ή την μαμά, θα βρεθούν και άλλοι στην πορεία που μπορεί να μας ακυρώνουν μπροστά στο παιδί. Συγγενείς, φίλοι, ακόμα και άσχετοι στον δρόμο. Προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση με όλους, ούτε να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι σωστό. Άρα θα πρέπει να βρούμε εμείς τρόπο να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Η καλύτερη αντιμετώπιση νομίζω είναι να μην αφήνεις τον άλλον να σε ακυρώσει. Όποιος και να είναι αυτός. Ακόμα και να διαφωνεί κάποιος τρίτος, σημασία έχει αυτό που θα πει ο γονιός. Άρα δεν πρόκειται για καμιά κόντρα νύφης και πεθεράς.
 14. Νομίζω εδώ είναι το πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή είστε ανεξάρτητη οικογένεια, οπότε δεν μπορεί να κανονίζει για λογαριασμό σου σαν να είσαι ανήλικο κοριτσάκι. Θα κάνεις εσύ το πρόγραμμά σου και τις δικές σου συνεννοήσεις και θα ενημερώνεις τους ενδιαφερόμενους. Και εννοείται ότι δεν θα ακολουθείς κανένα πρωτόκολλο... Μου φαίνεται πολύ καταπιεστικό όλο αυτό...
 15. Ε ακύρωσέ την και εσύ. Η γιαγιά δεν ξέρει κτλ.
 16. Α για αυτές τις περιπτώσεις έχω μία μέθοδο. Όταν ο άλλος δεν μου λέει ευθέως τι θέλει, κάνω και εγώ ότι δεν καταλαβαίνω μέχρι να μου το πει ευθέως και να απαντήσω καταλλήλως. Δηλαδή σε υπονοούμενα κάνω ότι δεν καταλαβαίνω πως προορίζονται για εμένα και μπορεί να συμφωνήσω κιόλας... :-) Να πως ναι έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Όταν ο άλλος αναγκαστεί να πει "μα εσύ όμως..." Εκεί θα απαντήσω καταλλήλως ανάλογα την περίπτωση. Το υπονοούμενο για εμένα και το έμμεσο είναι σαν να μην ειπώθηκε ποτέ.