Βερενίκη

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  661
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  5

Βερενίκη last won the day on Αύγουστος 6 2019

Βερενίκη had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

144 Good

1 ακόλουθος

Περισσότερα για την/τον Βερενίκη

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Μπορείς αλλά πίστεψέ με δεν θα έχει κανένα νόημα. Εμάς πχ το παιδί πέρασε πρότυπο, δεν πήγαμε. Ακόμα και αν δεν περνούσε θα κοιτάζαμε άλλο σχολείο. Ο μικρός μου μάλλον θα πάει λεόντειο γιατί είναι στο ίδιο στυλ αλλά πιο κοντά μας. Θέλω να πω ότι το να ψάχνεις για γυμνάσιο τώρα είναι λίγο χάσιμο χρόνου. Αν ας βοηθάει ψυχολογικά, πηγαίνετε, μία χαρά σχολείο είναι και το Σεντ Πωλ, μαζεμένο, οργανωμένο. ΑΠλά δεν έχει νόημα.
 2. Γενικά να ξέρεις ότι αυτό που θα σου πουν ότι κάνουν, θα το κάνουν καλά. Δεν θα σε κοροϊδέψουν. Δεν είναι από τα σχολεία που φουσκώνει τις παροχές του. Όπως και η Λεόντειος. Δεν θα σου τάξουν λαγούς με πετραχήλια. Αν είναι αυτό που ψάχνεις, το παίρνεις. Αν όχι, βλέπεις κάτι άλλο, αν δεν νομίζω στα νότια να είχα βρει εγώ κάτι πιο αξιόλογο. Τότε που μετακομίσαμε στα νότια προάστια, πήγαμε σε μικρά σχολεία που μας έλεγαν πράγματα τόσο υπερβολικά που με θύμωναν. Αν σου αρέσουν τα δύο αυτά σχολεία, διάλεξε και με κριτήριο την απόσταση. Τα σχολικά είναι πολύ ακριβά, επίσης το δικό μας σχολείο -Δεν ξέρω η Λεόντειος- κάνει δράσεις και τις διακοπές, ώστε αξίζει να μένει το παιδί κοντά.
 3. Εμένα πήγαινε ο μεγάλος και πάει ακόμα ο μικρός στο Δελασαλ. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μία χαρά σχολείο είναι, γίνεται καλή δουλειά, κάνουν τις ξένες γλώσσες καλά, αυτά έχω να σου πω. Θέλεις κάτι άλλο; Νομίζω ότι σε σχέση με την Λεόντειο της Νέας Σμύρνης είναι πιο σύγχρονο και στις εγκαταστάσεις και στον νοοτροπία. Επίσης νομίζω ότι διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις συγκρούσεις των παιδιών. Με κάθε επιφύλαξη γιατί καταλαβαίνεις δεν είναι όμοια τα περιστατικά. Για τα άλλα σχολεία που ρωτάς δεν ξέρω.

 4. Διαφημίσεις


 5. Σε καταλαβαίνω. Εδώ μας ζορίζουν τα δικά μας παιδιά, όταν κάνουν πραγματα που δεν αντιστοιχούν στην ηλικία τους, και μετά λέμε, μικρό παιδάκι είναι ακόμα, ας δούμε την γενική εικόνα! Δεν θα μπορούσα να είμαι ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ εκπαιδευτικός. Και καλά στο δημοτικό είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι την πέμπτη. Μετά που αρχίζουν οι πολλές ταχύτητες και πρέπει να φτιάξεις ομάδα με μωρά και έφηβους ταυτόχρονα, είναι πολύ...... challenging!
 6. Πάντως μην το πολυψάχνετε με τους βαθμούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην νοιώσει κάποια στιγμή στην μαθητική του ζωή ένα παιδί αδικημένο. So what? Έτσι είναι η ζωή. Πάντα το παιδί με το πιο συμπαθητικό προφίλ θα ευνοηθεί, πάντα το παιδί που χτυπάει κάποιο καμπανάκι στο υποσυνείδητο του δασκάλου (μου θυμίζεις εμένα πχ.) θα τσιμπήσει κάτι παραπάνω. Δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Μαθαίνει το παιδί ότι μας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι διαφορετικά. Ότι σε άλλους αρέσουμε σε άλλους δεν αρέσουμε. Ακόμα και ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Φτανει να μην το αγχώνουν οι γονείς στο σπίτι για τους βαθμούς. Ε τότε πραγματικά βασανίζεται, αλλά ας τα ξεπεράσουμε πια αυτά..... . Πάντως και τα παιδάκια της πρώτης γυμνασίου, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο δεν είναι μεγάλα. Μικρά παιδάκια είναι που οι καθηγητές κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι δεν χρειάζονται ντάντεμα και φροντίδα. Καταλαβαίνω ότι ένας καθηγητής γυμνασίου δεν έχει εκπαιδευτεί γι αυτό, αλλά αυτό είναι λάθος του συστήματος, μην το ρίχνουμε στα παιδιά. Θέλουν λίγο χρόνο να συνηθίσουν. Όσο για το δεύτερο ζήτημα, ε, δεν είναι και εύκολο πάντα να ξεχωρίζεις το ζητούμε ειδικά όταν πρέπει να το απομονώσεις από μία παράγραφο. Θέλω να πω ότι υπάρχει μία τετραετία (ε δημοτικού με β γυμνασίου) που οι ρυθμοί των παιδιών και οι σωματικοί και οι πνευματικοί και οι συναισθηματικοί είναι τόσο διαφορετικοί που δεν μπορείς να βασιστείς πάνω στο συμβατικό όριο του δημοτικού- γυμνασίου για να απαιτείς από το παιδί αναπτυξιακό άλμα. Ναι κάποια παιδιά πηγαίνουν στο γυμνάσιο πιο ανώριμα, κάποια έχουν ωριμάσει από την πεμπτη, κάποια θέλουν και λίγο χρόνο ακόμα. Νομίζω ότι είναι άδικη αυτή η βίαιη αλλαγή στην αντιμετώπιση των παιδιών στην αρχή του γυμνασίου και νομίζω επίσης ότι οι καθηγητές είναι πολύ επιεικείς στα πρωτάκια. Εμένα τον μεγάλο μου γιο και τον ντάντεψαν και τον πρόσεξαν πολύ, μέχρι να αισθανθεί άνετα στον καινούργιο χώρο. όσο δε για την κριτική σκέψη, το γυμνάσιο είναι πεδίον δόξης λαμπρό σε όσα παιδιά δεν το κατέκτησαν στο δημοτικό.
 7. Ferby, θα σου δώσω εγώ την εικόνα που είχαμε για το σχολείο, όταν ψάχναμε πριν από δύο χρόνια. Είναι ένα καλό σχολείο κατά κοινή ομολογία, τα μαθήματα διδάσκονται καλά, προφέρονται οι υποδομές, τα παιδιά υποστηρίζονται κλπ. Αν μέναμε κοντά θα ήταν μία πολύ πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για τον γιο μας, αν υποθέσουμε βέβαια ότι περνούσε τις εξετάσεις των αγγλικών. Θα σου πω μόνο τους λόγους που ΔΕΝ το επιλέξαμε: Το μόνο μάθημα που εξετάζεται στα παιδιά για να μπουν είναι τα αγγλικά, και αυτό δεν μας άρεσε, γιατί δεν διασφαλίζεται ένα μεσαίο επίπεδο ακαδημαϊκό. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για ένα άλλο σχολείο. Αλλά σε ένα σχολείο, τόσο απαιτητικό, όσο μας το παρουσίασαν οι ίδιοι, το να μην απαιτείς, ένα μεσαίο τουλάχιστον επίπεδο μαθητών, μας φάνηκε λίγο άστοχο. Πώς θα το υποστήριζαν αυτό το δύσκολο πρόγραμμα; Επίσης μέτρησε αρνητικά το ότι το σχολείο δεν έχει δημοτικό. 25-30 παιδιά, με μόνο κοινό ότι ξέρουν κάποια αγγλικά και έχουν κάποια χρήματα, είναι δύσκολο να γίνουν ομάδα. Γίνονται παρέες παρέες, ανάλογα με τα βασικά τους χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει κάποια κοινωνική διάδραση, δεν υπάρχει η ανάγκη να αισθανθείς μέρος ενός μεγάλου συνόλου. Ενώ αν είχε δημοτικό το σχολείο, θα έμπαινε το παιδί μέσα σε ένα ήδη δουλεμένο σύνολο με πιο ομοιογενή χαρακτηριστικά. Επίσης το σκληρό και αυστηρό πρόγραμμα του σχολείου απαιτεί πειθαρχία μαζί με ικανότητα. Και το δικό μας παιδί ήταν βέβαια πολύ δυνατός μαθητής (πέρασε σε πρότυπο) αλλά από πειθαρχία έχει .....δουλίτσα ακόμα. Δεν ξέρω αν θα είχε την ηρεμία που ζητάς. Μάλλον θα πιέζονταν πολύ, γιατί έχει συνηθίσει να είναι και καλός μαθητής, οπότε.... Στα θετικά οι πολύ συνεργάσιμοι άνθρωποι, ο υπέροχος χώρος και όλα αυτά τα γνωστά.
 8. Ναι το ξέρω. Στην δική μου περίπτωση το είπε το παιδί και 'τα άκουσε'. Η απάντηση ήταν, πώς κάνεις έτσι καλέ μαμά, όλοι αυτό κάνουν. Όσο για μένα, κάθε φορά που θέλουν κάτι πιο 'ακριβό', είμαστε 'όσοι πιστοί προσέλθετε' αλλά από παππούδες, γιαγιάδες, νονούς και θείους. Μέχρι εκεί.
 9. Δυστυχώς δεν κατάφερα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις και ζητώ συγνώμη γι αυτό. Εμένα στα πάρτι των παιδιών πολλοί γονείς με ρωτούν τι θέλω να τους πάρουν, ρούχο, παιχνίδι κλπ. Επίσης ρωτάνε γιαγιάδες, θείοι, νονοί κλπ. Εκεί εγώ θα έλεγα ότι θέλει το τάδε σπιτάκι, οπότε ας πάρουν ό,τι θέλουν από το τάδε μαγαζί. Σε άλλους όχι. Εμένα ο μικρός μου γιος είπε για πλάκα πέρσι στους φίλους του να του αγοράσουν δώρα από συγκεκριμένο μαγαζί με ηλεκτρονικά. Όταν μου το είπε, άκουσε τον γνωστό εξάψαλμο, δεν λέμε τι δώρα να μας πάρουν κλπ κλπ. Η αλήθεια ήταν βέβαια ότι αυτός αγόρασε αυτό που ήθελε.....
 10. Και να το έχεις πάντα στο μυαλό σου αυτό.
 11. Είναι φυσικό να αλλάζει ΡΙΖΙΚΑ ένα παιδί με τον ερχομό του μωρού. Άλλά παιδιά είναι πιο cool άλλα το παίρνουν πιο βαριά. Και ο δικός μας έβγαλε μία τρομερή επιθετικότητα προς εμάς και τον πήγαμε σε ψυχολόγο, τριων ετών μωρό. Μας εξήγησε ότι τα συναισθήματα που βιώνει το πρώτο παιδί στην ηλικία αυτή, όταν έρχεται δεύτερο παιδάκι είναι σαν σύγκρουση μετωπική με .....νταλίκα. Και από εκεί και πέρα, το κάθε παιδί το διαχειρίζεται διαφορετικά. Για το συμβάν δεν έχω να σου πω. ίσως να κάνεις καλά που το .....ψάχνεις. Ίσως κάτι να σκεφτόταν, ίσως κάτι να έβλεπε με την φαντασία της και να αντέδρασε με φόβο (εμένα για φόβος μου κάνει) και μετά να το .....μάζεψε όταν κατάλαβε ότι ήταν overreaction.... Ψάξε το όσο θέλεις ώστε να ηρεμήσεις εσύ απλά θα σου πρότεινα ό,τι ψάχνεις με το παιδί, να το ψάχνεις διακριτικά, ώστε να μην πάρει το μήνυμα ότι έχει πρόβλημα. Τα έχεις παίξει κι εσύ με το μωρό, δύο παιδιά στην ηλικία αυτή δεν είναι εύκολο πράγμα, όση βοήθεια και να έχει κανείς.
 12. Η αλήθεια είναι ότι με δοκίμασε με πεντάευρο αλλά είδε το βλέμμα το 'σωστό' και το 'διόρθωσε' αμέσως.....
 13. Πάντως εμείς, ακόμα και μετά τα 'αποκαλυπτήρια' συνεχίζουμε να γράφουμε γράμμα στον Άι Βασίλη και φυσικά αυτός συνεχίζει να φέρνει δώρα, όπως παλιά. Το Πνεύμα των Χριστουγέννων ζει και βασιλεύει στο σπίτι μας..... Όσο για την νεράιδα του δοντιού, εμένα ο -ορθολογιστής- γιος μου μας επέβαλε μία χαρά την ..... αμερικανιά, τονίζοντάς μου ότι αφού οι φίλοι του περιμένουν την νεράιδα και αυτή τους αφήνει ένα ευρώ στο μαξιλάρι, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ότι θα γίνει το ίδιο και σε εκείνον. Νομίζω μου έκλεισε και το μάτι κάποια στιγμή.
 14. Πάντως να ξέρεις ότι κάπως έτσι γίνεται πάντα. Κάποια παιδιά το ξέρουν και το σφυράνε στα άλλα. Ο μεγάλος μου γιος δεν ήταν καθόλου έτοιμος να ακούσει ότι δεν υπάρχει Άη Βασίλης, αλλά του το είπε ένας συμμαθητής του και αναγκαστήκαμε να το συζητήσουμε. Ο μικρός μου είναι πιο ....ορθολογιστής, το ήξερε από πάντα νομίζω αλλά μας αντιμετώπιζε με κατανόηση. Αν το παιδί σου είναι έτοιμο ή αν η δική σου άποψη είναι να του το πεις από την αρχή, μην το 'καθυστερήσεις'. Δεν είναι τίμιο. Βέβαια μπορείς να του πεις ότι αυτό είναι ένα μυστικό και ότι πρέπει κάθε παιδάκι να το ανακαλύψει μόνο του κλπ κλπ.
 15. Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο, αλλά οι απαιτήσει για τα πρότυπα σχολεία είναι απαιτητικές. Και τα θέματα είναι συγκεκριμένου είδους αλλά και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ακόμα και το καλύτερο σχολείο δεν μπορεί να καλύψει τα θέματα αυτά. Θέλω να πω ότι όσο καλός μαθητής και να είναι ένα παιδί, θα χρειαστεί ειδική προετοιμασία και βοήθεια. Είναι σημαντικό το παιδί να μην έχει κενά, και να το θέλει. Ο γιος μου έκανε μία ώρα ιδιαίτερο την εβδομάδα και διάβαζε και 3-4 'ωρες στο σπίτι εκτός σχολείο από υλικό που του έδινε ο δάσκαλος. Εννοείται τον βοηθούσαμε κι εμείς πολύ. Τον τελευταίο μήνα πήγε σε ένα φροντιστήριο και έκανε προσομοιώσεις. Επίσης γνωρίζω παιδιά που με τα βιβλία που κυκλοφορούν στο εμπόριο και παλιότερα θέματα, κατάφεραν και μπήκαν. Με διάβασμα όμως. Χωρίς διάβασμα δεν ξέρω να μπήκε κανείς.
 16. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι είναι η πρώτη και μοναδική της δημοσίευση, πρέπει να μας κάνει επιφυλακτικούς. Τέλος πάντων ένα 4χρονο δεν θα αλλάξει συμπεριφορά για ένα μήνα. Τα 'κακομαθημένα' τετράχρονα ΔΕΝ τα κρατάς ή, αν θέλεις πολύ να βοηθήσεις, κάνεις την καρδιά σου πέτρα και υποφέρεις έναν μήνα.