Βερενίκη

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  695
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  5

Βερενίκη last won the day on Αύγουστος 6 2019

Βερενίκη had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

180 Good

1 ακόλουθος

Περισσότερα για την/τον Βερενίκη

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Βερενίκη

  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

  Με την ονοματοδοσία μπαίνει το όνομα. Με το βαφτιστικό μπαίνει το θρήσκευμα, ό,τι όνομα και να γράφει πάνω δεν ισχύει αν έχει ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ονοματοδοσία. Αν δεν έχει τότε καταχωρείται το όνομα του βαφτιστικού και ως ονοματοδοσία και ΔΕΝ αλλάζει.
 2. Βερενίκη

  Εξωσωματική ανω 50

  Θα σχολιαστεί και ένα παιδί με μεγάλο πατέρα. Και με χοντρή μάνα, και με ανάπηρο πατέρα, και με πατέρα εγκληματία και με μάνα που έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους, γενικά θα σχολιαστούν τα πάντα. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;;;;;;
 3. Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά που λες. Υποθέτω ότι αυτά λέει το ΠΔ. Εγώ όταν πήγα τον γιο μου, έξι χρόνια πριν, μας ξεκαθάρισαν την πρώτη μέρα ότι πρωινή βάρδια ξεχάστε την, το απαγορεύει το συνδικαλιστικό όργανο (ενώ υπήρχαν ο απαραίτητος αριθμός αιτήσεων). Οι δύο νηπιαγωγοί συνυπήρχαν ένα 15λετο 12.00 - 12.15 ΜΟΝΟ όταν είχαν ραντεβού με γονείς, ώστε να μπορούν να μιλήσουν με τους γονείς και να μην παραμελούν τα παιδιά. Τις άλλες μέρες άλλαζαν στις 12.00 ακριβώς. Συγκεκριμένα γελούσαμε οι γονείς γιατί με το που έσκαγε μύτη η μία, η άλλη έπαιρνε τα πραγμάτά της και παρέδιδαν τα κλειδιά στο μισό της διαδρομής. Δεν λέω ότι ήταν κάθε κάθε μέρα, λέω ότι ήταν ο κανόνας. Η διευθύντρια είχε το πρωινό τμήμα και προφανώς έμενε παραπάνω για τα γραφειοκρατικά. ΑΛΛΑ ας μην μένουμε σε αυτό. Ήμασταν πολύ πολύ ευχαριστημένοι, τα παιδιά έκαναν πράγματα ωραία, ήταν σε ένα περιβάλλον με αγάπη, ακόμα το θυμάται ο γιος μου το νηπιαγωγείο. Μία δουλειά που δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ. Για μένα, ΗΡΩΕΣ Ε καλά, μην συγκρίνουμε κάθε άλλο επάγγελμα με τους νοσοκομειακούς υποθέτω γιατρούς. ούτε οι απολαβές είναι οι ίδιες γενικότερα.

 4. Διαφημίσεις


 5. Δεν νομίζω αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Η δουλειά τους είναι και δύσκολη αλλά κυρίως επισφαλής για τα παιδιά. προφανώς οι άνθρωποι που έχουν αυτήν την δουλειά έχουν κάποιο ταλέντο γι αυτό την επέλεξαν. Εγώ όμως έχω διαπιστώσει ότι εκεί κοντά στο τέλος του χρόνου, είναι πολύ πολύ κουρασμένοι και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Στο νηπιαγωγείο του παιδιού μου υπήρχαν βοηθοί και άλλαζε εντελώς η προσέγγιση. Καλά τώρα. Μην λέμε και υπερβολες. Στο νήπιο του πρώτου μου γιου που ήταν δημόσιο, οι νηπιαγωγοί συναντιούνταν στην εξώπορτα. 12 με 12.15 γινόταν η αλλαγή. Η διευθύντρια έκανε διοικητική δουλειά αλλά νομίζω είχε λιγότερες ώρες μπορεί και να κάνω λάθος.
 6. Ναι, αυτό το έχω διαπιστώσει κι εγώ και μου φαίνεται τρομερή ευθύνη. Μπορεί να είναι 4 ώρες αλλά είναι 4 ώρες χωρίς καμία μα καμία ανάσα! Αλλά, γι αυτόν τον λόγο είναι και μόνο 4 ώρες, έτσι δεν είναι; Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει βοηθός, έστω και στο πλαίσιο άσκησης ή stage, σε 8άωρη βάση, που να βοηθάει μπαλαντέρ όπου την / τον χρειαστούν. Αλλά όταν έπεσε αυτό στο τραπέζι, δεν έγινε δεκτό για διάφορους λόγους.
 7. Αν όμως το 4χρονο δεν μαθαίνει και αυτά στο νηπιαγωγείο, τότε είναι που το νηπιαγωγείο μετατρέπεται σε 'φύλαξη'. Και η δασκάλα της πρώτης έχει 25 παιδιά, για σκέψου να πει, ας του βάλουν και οι γονείς τις βάσεις για να μάθει γράμματα;
 8. Νομίζω ότι προσπαθείς να λύσεις ένα πρόβλημα που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα. Η γνώμη μου είναι ότι δεν αλλάζουμε σχολείο, κατά πώς πάνε οι φίλοι μας. Το βρίσκω λίγο υπερβολικό. Καταλαβαίνω απόλυτα πώς είναι να χάνει ένα 13 τις παρέες του, γιατί τα παιδιά μου είναι περίπου σε αυτές τις ηλικίες αλλά η επιλογή σχολείου είναι δεδομένη και είναι επιλογή της οικογένειας. Και στην ζωή έτσι θα γίνεται. Αν ξεκινήσεις από αυτό, τότε όλα τα άλλα μπαίνουν στην σειρά τους. Πες του να δώσει ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά, πες του ότι μπορεί να έρθουν κι άλλα παιδιά στο σχολείο κλπ κλπ. και άσε να δεις πώς θα πάει. Εγώ από αυτά που γράφεις βλέπω ένα μεγάλο άγχος από εσένα. Αυτά είναι σε γενικές γραμμές πιο ευπροσάρμοστα από εμάς.
 9. Γι αυτό και ρώτησα. Καθόλου αυτονόητο δεν είναι το πρόβλημα. Δεν είναι ξεκάθαρο.
 10. Σου απαντάω μόνο και μόνο για είσαι ενήλικη. Δεν έχω καταλάβει, το ζήτημα είναι αν θα διανυκτερεύσεις στο σπίτι του αγοριού σου ή αν θα κάνετε επαφές; Συγνώμη μπορεί να μην διάβασα τα μηνύματα προσεκτικά και να μην το κατάλαβα.
 11. Βερενίκη

  Φιλίες

  Ανάλογα με την κοινωνικότητά του το παιδί σου, είτε θα κάνει το κινητό σου φέιγ βολάν και θα σε παίρνουν διάφοροι άσχετοι είτε θα φέρνει τηλέφωνα γονιών, να επικοινωνήσετε και να παίξουν. Για μένα δεν υπάρχει σαβουάρ βιβρ. Όπως αισθάνεται άνετα κάθε οικογένεια. Απαράβατος κανόνας για εμάς ήταν να μην δεχόμαστε παιδί του δημοτικού μόνο στο σπίτι (χωρίς έναν γονιό) τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουμε οικειότητα με τους γονείς. Αυτό το φέρνω το παιδί μου και το αφήνω να πεταχτώ να κάνω δύο δουλίτσες και αν χρειαστείς κάτι εδώ δίπλα θα είμαι, όχι δεν .......
 12. Το βρίσκω λίγο υπερβολικό να λέμε ότι θα έχει 'καεί'ένα παιδάκι που στην αρχή της α δημοτικού θα ξέρει να κάνει πρόσθεση... Ο γιος μου δεν 'έμαθε ποτέ πρόσθεση΄ θεωρώ ότι είχε τέτοια αντίληψη των ποσοτήτων που ήξερε πρόσθεση από πάντα. Και όχι μόνο δεν βαρέθηκε αλλά νομίζω ότι στην πρόοδο του δημοτικού, παρά το ότι διακρίνονταν σε όλους τους μαθηματικούς διαγωνισμου΄ς της ηλικίας του, δεν είχε καν 10 στα μαθηματικά. Είναι άλλες οι απαιτήσεις ενός σχολικού μαθήματος από το καθόμαστε και κάνουμε προσθέσεις με την μαμά ή τον μπαμπά. Ειδικά η α' δημοτικού έχει πολλές πολλές πολλές προκλήσεις, ειδικά αν όπως ευχόμαστε, του χρόνου τα παιδιά επιστρέψουν στα σχολεία. Κατά την γνώμη μου, και έχοντας μεγαλώσει δύο πολύ διαφορετικά παιδιά, θεωρώ ότι στο παιδί πρέπει να δίνουν ό,τι ζητήσει. Αν θέλει να 'προχωρήσει', ναι πρέπει να βοηθήσουμε. Αν δεν δείχνει κάποιο ενδιαφέρον, ας το αφήσουμε ήσυχο έχει πολύ πολύ χρόνο να τα μάθει (εγώ πάντα λέω ότι ο γιος μου πήγε στο δημοτικό και δεν ήξερε να γράφει ούτε το όνομά του, που είναι και μεγάλο άλλωστε' και τα χριστούγεννα διάβαζε μόνος παραμύθια.
 13. Καλημέρα. Δεν μπορώ να σου πω γενικά για το σχολείο. Ο γιος μου, α γυμνασίου, έχει συμμαθητή από το σχολείο αυτό και, εκτός από καλό παιδί και καλό μαθητή (καλά, αυτό όμως μπορεί να έχει τύχει), ξέρει και πολύ καλά γερμανικά.
 14. Είναι πάρα πολλά 27 και 28 παιδιά. Και ναι, κάνουν την διαφορά όσο αγγελούδια και να είναι γιατί απλά ο δάσκαλος δεν μπορεί να ασχοληθεί. Για μένα κάθε παιδί πάνω από τα 20 επιβαρύνει πολύ, απλά αυτή είναι η πραγματικότητα στα ιδιωτικά τουλάχιστον σε όλα όσα ξέρω. Οπότε κοιτάζεις άλλα πράγματα, πχ. το μέγεθος της τάξης, αν είναι άνετο για 27 παιδιά, αν έχει ήλιο, αν μπορούν στις μικρές ςτάξεις να κινούνται μέσα στην αίθουσα, ο τρόπος διδασκαλίας αν πχ. δουλεύουν σε ομάδες οπότε τα διαχειρίζονται καλύτερα, αν αλλάζουν τις ομάδες συχνά οπότε δεν βαριούνται και δεν επιβαρύνονται όλη την χρονιά τα ίδια παιδιά από ένα δύσκολο παιδάκι. κλπ. Μία τάξη που α δημοτικού, που ένα παιδάκι με μία μικρή διάσπαση, θα μπορεί να σηκωθεί για λίγο και να καθίσει σε μία γωνία με παραμύθια, κάνει μία καλή διαχείριση του προβλήματος, χωρίς να απασχολεί τον δάσκαλο που μετά από λίγο απλά θα πάει κοντά και θα βρει έναν τρόπο να το οδηγήσει στο θρανίο του, χωρίς όμως να διαταράξει την δουλειά της τάξη. Εμένα πχ. μία μικρή αίθουσα με 27 παιδιά, με μικρά παράθυρα, θρανία γυρισμένα όλα στον πίνακα, σταθερές θέσεις όλη την χρονιά και ατομική διδασκαλία μου φαίνεται δύσκολη για ένα δημοτικό.
 15. Πολύ πολύ σωστά. Τα παιδιά αυτά πρέπει να ξαναδιδαχθούν, ύλη τουλάχιστον μίας χρονιάς. Κανονικά. Όχι ένα περασματάκι. Με αναδιαμόρφωση ύλης. Τουλάχιστον στα μαθήματα που έχουν συνεχή ροή.....
 16. Για να μην παρεξηγηθώ. Προφανώς τα παιδιά δεν έχουν διδαχθεί σωστά την ύλη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κουράστηκαν. Η δεν καλύπτεται με μία ή δύο εβδομάδες μάθημα μέσα στον Ιούνιο. Πολύ φοβάμαι όμως ότι για να δικαιολογηθεί η ακύρωση των προαγωγικών- δεν κάναμε καλά την ύλη- δεν 'λέει' το ονλάιν, θα γίνει παράταση με την πρόφαση της 'εμπέδωσης'....