Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λίστα δώρων για παιδικό πάρτι

Recommended Posts

Σε 1 μήνα έχει γεννέθλια η κόρη μου, θα γίνει 5. Τη ρώτησα αν θέλει μεγάλο πάρτι σε παιδότοπο ή κάτι απλό στο σπίτι με 2-3 φίλες της και δώρο το σπιτάκι της barbie και μου είπε και τα δύο! Ένα μεγάλο πάρτι θα κόστιζε 150 ευρώ, το σπιτάκι κοστίζει 200, είναι αδύνατον να της τα προσφέρω και τα δύο. Σκέφτηκα λοιπόν να της κάνω το πάρτι σε παιδότοπο και πάνω στη πρόσκληση να γράψω "προεραιτική λίστα δώρων" στο μαγαζί από το οποίο θα της έπαιρνα το σπιτάκι. Θεωρείτε ότι θα σχολιαστεί αρνητικά? Καμιά ιδέα πως μπορώ να το αναφέρω με κομψό και διακριτικό τρόπο στη πρόσκληση?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα! Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου! Καταρχήν, πάρτυ σε παιδότοπο με €150; Να μας πεις πού είναι, γιατί δίνω τουλάχιστον τα τριπλάσια και βάλε. :-D

Έπειτα, η λίστα δώρων σε παιδικό πάρτυ, ακόμη και προαιρετική, μου φαίνεται πολύ κακή ιδέα και θεωρώ πως θα σχολιαστεί αρνητικά. Οι καλεσμένοι μπορεί να θέλανε να φέρουν κάποιο άλλο δώρο ή ακόμη και κάτι φτιαγμένο από τους ίδιους. Θεωρώ πως αν δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις οικονομικά (κάτι απόλυτα κατανοητό στις μέρες μας - συμβαίνει σε πολύ κόσμο), ή κάνεις μεγάλο πάρτυ και η κόρη συμβιβάζεται με τα δώρα που θα λάβει ή κάνεις πάρτυ στο σπίτι και παίρνει το μεγάλο δώρο. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να τα έχουν ολα και στην ηλικία των 5 αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει. 

Εμένα μου πήρε καιρό να αποδεχτώ την ιδέα της λίστας γάμου και μάλιστα στον δικό μου δεν έκανα. Μετάνιωσα μετά βεβαια αλλα και παλι μου χτυπούσε ασχημο για τους καλεσμενους. Λιστα δωρου δεν εχω ακουσει ουτε καν σε βαφτιση, για παρτι το θεωρω πολυ ακραιο. Απο τη στιγμη εξαλλου που δώσατε τις επιλογες, θα αυτοακυρωθειτε μπροστα στο παιδι; Αν γινει μια φορε αυτο μπορει να το περιμενει κι αλλες. Η ιδεα της blackfeiday μου φαινετσι καλη, αν εξηγήσετε και την εννοια του οικονομικού προγραμματισμού και των εκπτώσεων. 

Διαφημίσεις

Κι εγω θεωρω οτι αφου της ειπες να διαλεξει ενα απο τα δυο, πρεπει να σκεφτει σοβαρα - δωσε της αρκετο χρονο και βοηθησε την με συζητηση να καταλαβει τι θελει περισσοτερο - τι να διαλεξει απο τα δυο. Λιστα δωρων σε συγκεκριμενο μαγαζι δεν νομιζω οτι θα εκανα ετσι οπως το θετεις (με χρηματα δηλαδη) αλλα προσωπικα εχω δωσει στους κοντινους μου ανθρωπους(απο οταν γεννησα τον πρωτο μου) φυλλαδιο που προτεινω διαφορα ηλεκτρονικα καταστηματα, τι παιχνιδια να προτιμησουν (πχ υλικο, παιδαγωγικη αξια), τι να προσεξουν οταν παιρνουν βιβλια ή ρουχα, τι να αποφυγουν (πχ οπλα). Δηλαδη καποιες κατευθυντηριες γραμμες που να ταιριαζουν με την ιδεολογια της οικογενειας μας. Απο εκει και περα αν ηθελε το παιδι τοσο πολυ κατι που ειναι περα απο το μπατζετ θα προτιμουσα να μαζευω σιγα-σιγα και να του το παρω. Γενικως, δεν ειναι κακη ιδεα η λιστα που σκεφτηκες (αρκει να μην φαινεται ποιος εδωσε τι ποσο). Εγω στην προσκληση θα το εγραφα καπως ετσι: "Επειδη αγαπαω πολυ ενα συγκεκριμενο παιχνιδι θα το εκτιμουσα πολυ αν βοηθουσατε ολοι μαζι να το αποκτησω! Γι'αυτο φτιαξαμε μια προαιρετικη λιστα δωρων (κουμπαρας) στο ταδε καταστημα!".

Ο ενδοιασμος μου εγκειται κυριως στο οτι θα εχει και τα δυο παρα το ενα που της ειπες να επιλεξει. Μηπως να κανεις το παρτυ στον παιδοτοπο να ευχαριστηθουν τα παιδια και να αρχισεις να μαζευεις λιγα-λιγα μεχρι να μπορεσεις να της παρεις το σπιτι; (χωρις να ειναι γιορτη ή γενεθλια) Επισης, μπορεις να της δωσεις κι εναν κουμπαρα και ανα διαστηματα να βαζετε μαζι λεφτα γι'αυτο το σκοπο. Φυσικα δεν χρειαζεται να εχει 200 ευρω ο κουμπαρας, αλλα οταν βαρυνει αρκετα της λες οτι μαζευτηκε το ποσο (συμπληρωνεις μονη σου τα υπολοιπα κατα την αγορα) και θα παρει και την ικανοποιηση οτι καταφερε με την αποταμιευση να αποκτησει κατι δικο της ;-)

Δεν υπαρχει κομψος και διακριτικος τροπος για τη λιστα δωρων . Εδω στους γαμους κι ακομα φαινεται καπως . Η δεν θα την ακολουθησουν οι καλεσμενοι σου η (ακομα χειροτερο για την κορουλα σου) δεν θα ερθουν οι φιλοι της στα γενεθλια της. Ισως μονον απο παππουδες θα μπορουσες να ζητησεις και να μην παρεξηγηθουν. 

Είχε κάνει και μια γνωστή μου Λίστα δώρων σε μαγαζί με παιχνίδια στο πάρτυ του μικρού της,εκτός του ότι σχολιάστηκε αρνητικά από τα 30 άτομα που είχε καλεσμένα ζήτημα να είχανε πάει τα 10 να βάλουμε λεφτά όλοι οι υπόλοιποι ήρθαμε με τα δώρα τους.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις σας. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη νοοτροπία στην Ελλάδα να σχολιάζεται αρνητικά ο κουμπαράς. Στο εξωτερικό έχω δει σε πολλά πάρτι να υπάρχει κουμπαράς και βάζουν όλοι εκεί λεφτά, ακόμα και σε ενήλικες. Πολύ καλύτερο από το να πάρεις 20 άχρηστα δώρα. 

Εμένα δε μου αρέσει ούτε η κίνηση να ζητήσεις συγκεκριμένα από εκεί δώρο ούτε να της τα δωσεις και τα δύο. Στο ένα επιβάλεις στον καλεσμένο, στο άλλο την μαθαίνεις λάθος και κάπως έτσι γίνονται κακομαθημένα. Γνώμη μου πάντα..

Διαφημίσεις

Just now, Manoulitsa75 είπε:

Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις σας. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη νοοτροπία στην Ελλάδα να σχολιάζεται αρνητικά ο κουμπαράς. Στο εξωτερικό έχω δει σε πολλά πάρτι να υπάρχει κουμπαράς και βάζουν όλοι εκεί λεφτά, ακόμα και σε ενήλικες. Πολύ καλύτερο από το να πάρεις 20 άχρηστα δώρα. 

Για σένα είναι αυτή η άποψη. Ρωτάς όμως αν έχουν 10 η 15 η 20 ευρώ? Μπιρει κάποιος να της φέρει ένα παραμύθι με 5 ευρώ. 5 ευρώ να σου βάλει στον κουμπαρα θα ντραπει και τον υποχρεώνεις έτσι. Αν θέλει κάποιος να σου δώσει λεφτά θα το κάνει μόνος του. Κουμπαρα φτιάξε εσυ στο παιδί σου, μη ζητάς από τους άλλους.. Οσο για την Ελλάδα εδώ είναι σφιχτά τα πράγματα δεν είναι θέμα νοοτροπίας. Εσύ τελικά θα κάνεις ότι θες. Εμένα πάντως αν μου έστελνες πρόσκληση με λίστα δώρου πολύ πιθανόν να μην ερχομασταν η να σου Φερνα κάτι άλλο που θα μπορούσα εγώ. Δε θα που άρεσε καθόλου. Αλλά κάθε άτομο είναι διαφορετικό. 

Εγώ στα πάρτυ στέλνω απλώς την πρόσκληση και δίνω όσα πιο πολλά μπορώ στους καλεσμένους. Και τίποτα να μη μου φέρουν δε θα παρεξηγηθώ. Σκοπός του πάρτυ δεν είναι τα δώρα αλλά να περάσουν καλά τα παιδιά και να ευχαριστηθουν τα γενέθλια τους.. 

Όσο για τους γάμους την ίδια άποψη έχω πάνω κάτω αλλά επειδή εκεί είναι θέμα μελλονυμφου ζευγαριού που έχει ανάγκες όπως λέει η λογική το να κάνεις μια προαιρετική λίστα γάμου δεν το βρίσκω άσχημο. Στα γενέθλια τι ανάγκη έχεις που γίνονται και κάθε χρόνο.. Κάπως έτσι. Ο γάμος μια φορά, γενέθλια κάθε χρόνο. Αν είναι κάθε χρόνο να ξέρω ότι η τάδε μαμά μας υποχρεώνει αντε να πάω μια φορά, δεύτερη δε νομίζω να υπάρξει.. Εκτός αν είναι κολλητές τα παιδιά μας, τι να πω, αναγκαστικά δηλαδη

Σόρυ ε, απλώς επειδή ζητάς απόψεις... Είδεμι δικαίωμα σου είναι να κάνεις ότι θες με τα παιδιά σου

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Mε τίποτα! Μόνο οι συγγενείς σας θα έρθουν αν το κάνεις αυτό. Προσωπικά ούτε στο εξωτερικό το έχω ακούσει αυτό, και έχω ζήσει χρόνια έξω, και φίλες μου με παιδιά ζουν έξω. Επίσης το οτι δεν θα φέρουν το δώρο που θέλετε, αυτό δεν το καθιστά αυτόματα "άχρηστο". Μπορείτε να της πάρετε το δώρο μαζί με τους παπούδες πχ, για τις γιορτές. Επίσης είσαι σίγουρη για τα 150 ευρώ για μεγάλο πάρτυ σε παιδότοπο? Γιατί κάτω απο 350-400 δεν έχω ακόυσει. 

Just now, Yovanna είπε:

Mε τίποτα! Μόνο οι συγγενείς σας θα έρθουν αν το κάνεις αυτό. Προσωπικά ούτε στο εξωτερικό το έχω ακούσει αυτό, και έχω ζήσει χρόνια έξω, και φίλες μου με παιδιά ζουν έξω. Επίσης το οτι δεν θα φέρουν το δώρο που θέλετε, αυτό δεν το καθιστά αυτόματα "άχρηστο". Μπορείτε να της πάρετε το δώρο μαζί με τους παπούδες πχ, για τις γιορτές. Επίσης είσαι σίγουρη για τα 150 ευρώ για μεγάλο πάρτυ σε παιδότοπο? Γιατί κάτω απο 350-400 δεν έχω ακόυσει. 

Σύμφωνο ότι μπορεί  Α πάνε μόνο οι συγγενείς αν ο άλλος δεν έχει 20 ευρώ να σου βάλει στη λίστα πιθανόν και να μην  έρθει στο παρτυ

Εμένα η λίστα δώρων, κουμπαράς, ΙΒΑΝ κλπ στους γάμους και αλλού δεν μου φαίνεται αρνητικό επειδή ζητάνε κάτι συγκεκριμένο.Μου φαίνεται αρνητικό επειδή είναι σαν να ζητάμε να κάνουν οι καλεσμένοι δώρο γενικώς.Ενταξει είναι προφανές ότι θα κάνουν αλλά μου φαίνεται κάπως το να το λέμε μόνοι μας.Και στο γάμο μου δίστασα κ δεν έβαλα.Εχω φίλους όμως στη Γαλλία και εκεί όταν γεννιέται ένα παιδί στέλνουν μια κάρτα με φωτογραφία, ημερομηνία κ βάρος γέννησης πολύ επίσημη,τυπωμένη σε τυπογραφείο σαν τις δικές μας προσκλήσεις βάπτισης κ εχουν κιόλας "λίστα γέννησης" στο τάδε καταστημα.

Διαφημίσεις

Εντάξει άλλο ο γάμος η βάφτιση κ η γέννηση άλλο τα γενέθλια. Στις πρώτες περιπτώσεις είναι δεδομένο γενικά ότι τα δώρα είναι μιας α ταξης κ οτι βοηθουν κ στο ξεκίνημα ενος σπιτιου, στα πρωτα εξοδα ενος παιδιου κλπ. Το παρτι ειναι διαφορετικο. Εκει μπορει να αναμένεις κ συμβολικά δωρα. Στην εποχη μας δεν μπορω να φανταστω μια οικογενεια με δυο παιδια πχ που υο καθενα μπορει ετησίως να ειναι καλεσμένο σε 10 παρτι, να εχει την ευχέρεια να κανει μεγαλα δωρα και σιγουρα θα νιώσει άβολα αν πρέπει να καταθέσει ένα χρηματικό ποσό. Και μάλιστα σε παιχνιδαδικο. 

Για τη λιστα γαμου εγω μετάνιωσα κατα βαθος, γιατι τωρα λειπουν πραγματακια απο σκεύη ή μικροσυσκευές και περισσεύουν διακοσμητικά, εικόνες , κορνίζες κλπ. Στερνή μου γνώση λέει η παροιμια. Κατα τ αλλα ωραιο θα ηταν κατι αναλογο κ για τη γέννηση. Εμας μας εφεραν διαφορα χρυσαφικά για το παιδι (φυλαχτά, κωνσταντινατα, ακομα κ λίρες) που αναρωτιεμαι πώς σκέφτηκαν να δωσουν δωσουν τοσα χρηματα για κατι αχρηστο κ συμβολικο, εξαιρώ τη λίρα που ειναι περιουσιακό στοιχείο αλλα κ παλι το θεωρω τελειως εκτος επιχης, κ φυσικά ήταν μεγάλης ηλικίας συγγένεις αυτοί που τα εφεραν. Αν υπήρχε λίστα κ στη γέννηση θα ήταν χρήσιμο κ θα διευκόλυνε κ τον κόσμο. 

Για τα γενέθλια πάντως υπάρχουν κ οι παππούδες κ οι θείοι. Εμείς από αυτούς ζητάμε συγκεκριμένα πραγματα. Ρούχα βασικά. Παιχνίδια διαλέγουμε εμείς με το δικο μας γούστο. 

πρίν από 4 λεπτά , Macgyver είπε:

αφηνω ασχολίαστο το «20 άχρηστα δώρα» διότι το θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό για έναν καλεσμένο που θα διαθέσει χρόνο και χρήμα για να επιλέξει κάτι ωραίο για το παιδί σου . 

Εγώ αφήνω ασχολίαστο το ότι πιο πάνω έκανες Like στην κοπέλα που είπε "Εμας μας εφεραν διαφορα χρυσαφικά για το παιδι (φυλαχτά, κωνσταντινατα, ακομα κ λίρες) που αναρωτιεμαι πώς σκέφτηκαν να δωσουν δωσουν τοσα χρηματα για κατι αχρηστο κ συμβολικό" ενώ σου φάνηκε προσβλητικό όταν το είπα εγώ για τα δώρα που φέρνουν στα γεννέθλια.

Όπως και να έχει, το πόσο κόπο και χρήμα ξόδεψε κάποιος για να σου κάνει ένα δώρο δεν το κάνει αυτόματα και χρήσιμο. Ούτε σημαίνει ότι δεν το εκτιμάς. Δεν είπα κάτι τέτοιο. 

On 2/11/2019 at 8:06 ΜΜ, Manoulitsa75 είπε:

Σε 1 μήνα έχει γεννέθλια η κόρη μου, θα γίνει 5. Τη ρώτησα αν θέλει μεγάλο πάρτι σε παιδότοπο ή κάτι απλό στο σπίτι με 2-3 φίλες της και δώρο το σπιτάκι της barbie και μου είπε και τα δύο! Ένα μεγάλο πάρτι θα κόστιζε 150 ευρώ, το σπιτάκι κοστίζει 200, είναι αδύνατον να της τα προσφέρω και τα δύο. Σκέφτηκα λοιπόν να της κάνω το πάρτι σε παιδότοπο και πάνω στη πρόσκληση να γράψω "προεραιτική λίστα δώρων" στο μαγαζί από το οποίο θα της έπαιρνα το σπιτάκι. Θεωρείτε ότι θα σχολιαστεί αρνητικά? Καμιά ιδέα πως μπορώ να το αναφέρω με κομψό και διακριτικό τρόπο στη πρόσκληση?

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα που δίνεις στην κόρη σου? Αναρωτιέσαι η μήπως δεν σε απασχολεί τόσο όσο πως θα τις τα δώσεις και τα δύο αφού ετσι θέλει  ?

3 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Να σου πω, κι όμως, όχι πάντα, αλλά πολλές φορές είναι άχρηστα. Στη γιορτή της ας πούμε της φέρανε ρούχα από μαγαζί που δεν είχε τίποτε άλλο για να τα αλλάξουμε, κι έτσι μείνανε στο συρτάρι, όπως και αξεσουάρ που και πάλι ποτέ δε θα διάλεγε η ίδια, γι' αυτό και δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ. 

5 ώρες πρίν, Mamaloulou είπε:

Είχε κάνει και μια γνωστή μου Λίστα δώρων σε μαγαζί με παιχνίδια στο πάρτυ του μικρού της,εκτός του ότι σχολιάστηκε αρνητικά από τα 30 άτομα που είχε καλεσμένα ζήτημα να είχανε πάει τα 10 να βάλουμε λεφτά όλοι οι υπόλοιποι ήρθαμε με τα δώρα τους.

Και γιατί να σχολιαστεί αρνητικά? Σε μαγαζί με παιχνίδια έχει πράγματα να αγοράσεις ακόμα και με 5 ευρώ. Έτσι κι αλλιώς ό,τι και να σου φέρουν θα δεις την τιμή αν πας να το αλλάξεις. Ελληνική ξιπασιά και "δήθεν" το λέω εγώ. 

Just now, Manoulitsa75 είπε:

Να σου πω, κι όμως, όχι πάντα, αλλά πολλές φορές είναι άχρηστα. Στη γιορτή της ας πούμε της φέρανε ρούχα από μαγαζί που δεν είχε τίποτε άλλο για να τα αλλάξουμε, κι έτσι μείνανε στο συρτάρι, όπως και αξεσουάρ που και πάλι ποτέ δε θα διάλεγε η ίδια, γι' αυτό και δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ. 

Και γιατί να σχολιαστεί αρνητικά? Σε μαγαζί με παιχνίδια έχει πράγματα να αγοράσεις ακόμα και με 5 ευρώ. Έτσι κι αλλιώς ό,τι και να σου φέρουν θα δεις την τιμή αν πας να το αλλάξεις. Ελληνική ξιπασιά και "δήθεν" το λέω εγώ. 

Εγώ προσωπικά συμφωνώ μαζί σου δεν το θεωρώ κάτι τόσο τραγικό όποιος θέλει πηγαίνει στο μαγαζι όποιος θέλει οχι και όμως και την σχολίασαν και δεν πήγαν στο μαγαζί

10 ώρες πρίν, Manoulitsa75 είπε:

Εγώ αφήνω ασχολίαστο το ότι πιο πάνω έκανες Like στην κοπέλα που είπε "Εμας μας εφεραν διαφορα χρυσαφικά για το παιδι (φυλαχτά, κωνσταντινατα, ακομα κ λίρες) που αναρωτιεμαι πώς σκέφτηκαν να δωσουν δωσουν τοσα χρηματα για κατι αχρηστο κ συμβολικό" ενώ σου φάνηκε προσβλητικό όταν το είπα εγώ για τα δώρα που φέρνουν στα γεννέθλια.

Όπως και να έχει, το πόσο κόπο και χρήμα ξόδεψε κάποιος για να σου κάνει ένα δώρο δεν το κάνει αυτόματα και χρήσιμο. Ούτε σημαίνει ότι δεν το εκτιμάς. Δεν είπα κάτι τέτοιο. 

Ο χρυσός μπορεί να μεταπωληθεί ξέρεις ή να τροποποιηθεί σε μετέπειτα κόσμημα. Να μην μιλήσω πόσα χρήματα κάνει μία χρυσή λίρα. Παίρνεις άνετα το σπίτι της Barbie που θες.... 

Το να χαρακτηρίζει κανείς "άχρηστα δώρα" κάτι που ο άλλος έχει αγοράσει με αγάπη  για το παιδί σου είναι τουλάχιστον άκομψο. Χρήσιμο δώρο για σένα είναι το σπίτι της Barbie επειδή είναι αυτό που θέλει το κοριτσάκι σου. Για άλλο γονέα μπορεί να μην θεωρείται "χρήσιμο" και να προτιμούσε κάτι άλλο. 

Εφόσον έχεις καταλήξει τι θες, θες και τα δύο, τότε αυτό θα κάνεις. Και να μην σε ενδιαφέρει αν θα σχολιαστείς. 

Προσωπικά δεν θα μου άρεσε να δω λίστα δώρων σε παιδικό πάρτυ, ίσως οφείλεται στο ότι είμαι Ελληνίδα ξιπασμένη όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω...

Το πάρτυ το κάνεις για να χαρεί το παιδί σου και να παίξει με τους φίλους τους, όχι για να μαζέψει δώρα (φαντάζομαι δηλαδή).

Εγώ έχω την τάση να μην αλλάζω δώρα που φέρνουν φίλοι του σε πάρτυ, γιατί με νοιάζει η κίνηση, δεν θα δώσω σημασία στο πόσο κόστιζε το δώρο (όσο δήθεν και αν είμαι) , θα εκτιμήσω τον χρόνο του κάθε γονέα που διέθεσε για να έρθει στο πάρτυ του παιδιού μου και η πρόθεση του να κάνει χαρούμενα τα γενέθλια του .

Μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι, ο κάθε ένας το βλέπει διαφορετικά και πράττει βάση των δικών του δεδομένων.

Αφού θες να προσφέρεις και τα δύο στο παιδί σου αυτό να κάνεις, δεν χρειάζεται όμως να προσβάλλεις τους υπόλοιπους.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να κρίνουμε το τι δώρο θα ήθελε να αποκτησει η κάθε μητέρα για το παιδί της. Δεν έχουμε ιδέα για τον τρόπο διαπαιδαγωγησης που ακολουθεί άρα δεν μπορούμε να έκφερουμε άποψη γιατί δεν θα είναι ρεαλιστικη. Αλήθεια έχει τόση σημασία αν είναι μεγάλο η μικρό ακριβό η φτηνό?

Αν η φιλη που έκανε το πάρτυ για το παιδάκι της ήταν "φίλη" με χαρά θα πήγαινα στο συγκεκριμένο κατάστημα ή αν δεν μπορούσα θα της έδεινα χρήματα. Θα καταλάβαινα πόσο πολύ θέλει να προσφέρει αυτό το κουκλόσπιτο στο παιδί της και θα την βοηθούσα. Αυτό θα το έκανα αν ήταν καρδιακή φίλη η συγγενης. Μόνο σε ανθρώπους που θα είχαμε πολύ στενή σχέση,οικειότητα και αυτό το τονίζω.

Όσες φορές με ρωτάνε τι θέλω (για διευκολυνση δική τους)τους λέω κάτι συγκεκριμένο αν υπάρχει ανάγκη βέβαια. Κάποιες φορές μαζεύονται οι φιλοι και μου παίρνουν κάτι ολοι μαζι. Το βρίσκω πολύ γλυκό και όμορφο, βολικό για εκεινους κυριως. Το ίδιο έχω κάνει πολλές φορές και εγώ σε συνεργασια γιατί μου αρέσει αυτή η φιλοσοφία.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής, οι καλεσμένοι θα είναι από το περιβάλλον του σχολείου αλλά και συγγενείς, φίλοι κλπ?

Το σπιτάκι της barbie στο ζήτησε η ίδια; Εφόσον προφανώς δεν διαθέτετε τόσα χρήματα, υπάρχουν και φθηνότερα κουκλόσπιτα της barbie.  

Δεν είναι ωραίο σαν κίνηση, στην ουσία να ζητήσεις χρηματική βοήθεια (μέσω της λίστας) για να πάρεις το κουκλόσπιτο. 

Επιπλέον είναι εντελώς ουτοπικό να περιμένεις με ένα πάρτυ των 150ευρώ, να εξοικονομήσεις 200ευρώ...

Στη θέση σου είτε δεν θα έκανα καθόλου πάρτυ (θα έσβηνα μια τούρτα μεταξύ μας) για να διαθέσω όλα τα λεφτά για το κουκλόσπιτο (όμως δεν το θεωρώ σωστό σαν δίδαγμα προς το παιδί), είτε θα της έπαιρνα κάτι πιο φθηνό από τη σειρά της barbie και θα της έκανα και ένα μικρό πάρτυ. Θα εξηγούσα επίσης στο παιδί πως όλα τα δώρα είναι καλοδεχούμενα και αλλάζουμε κάτι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Εάν πρόκειται δηλαδή για κάτι που δεν μας κάνει, ή που δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε καθόλου για διάφορους λόγους.

10 ώρες πρίν, Manoulitsa75 είπε:

Εγώ πάλι το βλέπω εντελώς ζητιανιά, αφού σκοπός είναι το να μαζευτούν χρήματα για κουκλόσπιτο. 

Στο κάτω κάτω μπορείς να πεις στους πολύ στενούς συγγενείς, παππούδες, θείους, να συμβάλλουν ώστε να πάρετε το κουκλόσπιτο. Όχι όμως στους υπόλοιπους καλεσμένους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...