Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Macgyver

Plus500
 • Posts

  691
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Macgyver last won the day on January 8 2020

Macgyver had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Macgyver's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

641

Reputation

 1. Εξαρτάται από την στάση ζωής που έχεις ως άνθρωπος. Μπορείς: 1) Να αλλάξεις σχολείο 2) Να μάθεις στην κόρη σου ότι έτσι είναι η ζωή και να συνεχίζει να αμύνεται ή να επιτίθεται για ό,τι θεωρεί σωστό. 3) Να μιλήσεις στη δασκάλα με τρόπο τέτοιο ώστε να καταλάβει ότι έχεις ενοχληθεί. Ακόμα κι αν κάνεις καταγγελία. 4) Να ερευνήσεις εάν έχουν οι άλλοι δίκιο για το παιδί σου, διότι και όλες οι δασκάλες και όλα τα παιδιά να είναι "προβληματικά" είναι λίγο δύσκολο. Αλλά έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Πάρτυ δεν έχετε κάνει; Συμμαθητές καλέσατε ; ήρθαν; 2) Σε πάρτυ σας καλούν; Πηγαίνετε; λαμβάνετε προσκλήσεις και από τα παιδιά που "την κάνουν πέρα" όπως διατείνεται η κόρη σου; 3) Σε άλλη δραστηριότητα εκτός σχολείου την έχετε πάει; εάν ναι, εκεί πώς αλληλεπιδρά; 4) Έχει αλλάξει κάτι στην οικογένεια που να προκαλεί στρες στο παιδί; 5) Άλλες μαμάδες δεν σας έχουν στηρίξει; 6) Η κόρη σου έχει κάποια φίλη/παρέα ή συνεχώς είναι μόνη της; 7) Μήπως υπάρχει γενικά κάποιο στίγμα στην οικογένεια για κάποιο λόγο ( μην απαντήσεις σε αυτό - το λέω για δική σου χρήση μόνο). Τέλος: εξωσχολικές φίλες έχει; κι αν ναι, πώς προέκυψαν; από συναναστροφή της κόρης σου ( πχ παιδική χαρά ) ή από δική σου ( πχ η κόρη της κολλητής σου φίλης ); Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι μεγαλοποιούμε γενικά καταστάσεις, ακόμα και στο κομμάτι του σχολικού εκφοβισμού. Τα χέρια του εκπαιδευτικού είναι αρκετά δεμένα από τη νομοθεσία και λίγοι έχουν τόσο ταλέντο στη δουλειά τους ώστε να γνωρίζουν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Κι εγώ έχω περάσει φάσεις να μην με συμπαθούν οι συμμαθητές μου, αλλά είχα παρέα από άλλα τμήματα. Μετά που αλλάξανε πάλι τα τμήματα, ήμουν μαζί με την παρέα μου. Έχει τύχει να δεχτώ εκφοβισμό και να απαντήσω με τόσο ύπουλο χτύπημα που τους έμεινε αξέχαστο και δεν ασχολήθηκε ξανά μαζί μου κανείς. Έχει τύχει να υπερασπιστώ άτομο που εκφοβιζόταν για να πάρω κι εγώ τιμωρία από το γυμνασιάρχη. Έχει τύχει να κάνω παρέα με άτομο που εκφόβιζε άλλα παιδιά, και δεν το είχα καταλάβει ( τι στο καλό; βλαμμένο ήμουν ;;!!! ). Το κατάλαβα ως ενήλικη. Η ζωή είναι σκληρή από τα παιδικά μας χρόνια, αλλά έτσι ισχύει και σε όλο το ζωικό βασίλειο. Είναι θέμα αντίληψης και νοοτροπίας.
 2. Αυτό που λες ότι μάλλον μεγάλωσε τόσο ώστε να κάνει σύγκριση σε συνδυασμό με την απότομη στάση της πεθεράς σου είναι ο πιο «κακός συνδυασμός». Μην ασχοληθείς περαιτέρω και άσε τον άντρα σου να το χειριστεί. Λογικό να ανυπομονείς να γυρίσεις στο νησί αφού «σου βγήκε το λαδι» και οι διακοπές στα πεθερικά στιγματίστηκαν από αυτήν την ένταση .
 3. @ΑΡΓΚ υπομένεις καταστάσεις που δεν είναι καλό να βλέπουν τα παιδιά σου ότι υπομένεις. Αν η κόρη σου βρεθεί σε 30 χρόνια σε μία παρόμοια κατάσταση με τη δική σου, θα υπομείνει και αυτή το ίδιο και εσύ ενδεχομένως τότε να σκυλομετανιώσεις. Σε δικηγόρο πήγες; Δεν προτείνω ποτέ ένα διαζύγιο, αλλά έχεις έναν άνθρωπο που ούτε καν νοιάζεται για εσένα. Με εμένα να συζούσες και να χτυπούσες το κεφάλι σου ( που δεν σε ξέρω!) τέτοια ατάκα δεν θα σου έλεγα! Και όλοι εδώ μέσα που με διαβάζουν, μπορούν να σου πουν με βεβαιότητα ότι δεν είμαι και ο πιο καλόβολος και γλυκούλης άνθρωπος στον κόσμο ! Με τρομάζει η ανοχή σου απέναντι σε τέτοιου είδους βία ψυχολογικής φύσεως.

 4. Διαφημίσεις

 5. Νόμος που να «απαγορεύει» τη διανυκτέρευση για λόγους πάνας δεν υπάρχει . Προσωπικα θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερα να απευθυνθείς σε δυο η τρεις καλούς δικηγόρους παρά σε ένα forum. Πιο χρήσιμες απόψεις θα λάβεις. Συνεπιμελεια: είναι νέα «λύση» που βολεύει πιο πολύ τους γονείς παρά τα ίδια τα παιδιά. Διανυκτέρευση με τον γονέα που δεν μένουν μαζί σαφως και αποτελεί δικαίωμα του και καλά θα κάνει να το διεκδικεί, αλλά εγώ στη θέση του πρώτα θα ζητούσα καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά. Και το να καταθέτει κάποιος κατά ενός γονέα (είτε είναι μητέρα είτε είναι πατέρας) είναι από τα χειρότερα που μπορεί να πράττει. τεντωνοντας ένα ήδη τεντωμένο σκοινί , οι πιθανότητες να σπάσει είναι πολύ μεγάλες. Αφού το ζευγάρι δεν συμβιβάστηκε στο γάμο του, ίσως θα ήταν καλό να μάθει να συμβιβάζεται στο διαζύγιο για το καλό των παιδιών. Όσο κοντινός άνθρωπος και να είσαι στο ζευγάρι , δεν μπορείς να γνωρίζεις τι έχει όντως συμβεί. Άποψη μου είναι να κρατάς μετριοπαθή στάση και να μην «βάζεις φυτιλιες» όσο καλοπροαίρετες κι αν είναι οι προθέσεις σου.
 6. Ούτε για αστείο . Πρώτα από όλα αυτό που σε έναν άνθρωπο μπορεί να είναι απλό, για έναν άλλο μπορεί να κάνει επιπλοκή . Επιπλέον δεν θα ρίσκαρα όχι μόνο μην κολλησει η έγκυος (εσυ) αλλά ούτε και ο γιος σου (γιατί μπορεί να έχει πυρετό ενώ εσυ γεννάς πχ ) . Μην ξεχνάς ότι ο χρόνος επώασης των ιώσεων διαφέρει. Έχετε καιρό για τραπέζια και φίλους κλπ κλπ
 7. 14 χρονών είναι σχεδόν άντρας @Rania88. Τον γιατρό τον ρώτησες αν μπορεί να βάλει φακούς επαφής; Να πάτε πάλι μαζί στον γιατρό, μήπως και του πει για ποιο λόγο δεν θέλει να τα φοράει. Εμένα πάντως στο μόνο που μου πάει το μυαλό είναι μην τυχόν κορόιδευε ο ίδιος ή οι φίλοι του κάποιο παιδί/κάποια παιδιά που φορούν γυαλιά ως "φλώρους", "γυαλάκιες" κλπ κλπ και τώρα ντρέπεται να φορέσει ο ίδιος μην ακούσει τον ίδιο χαρακτηρισμό.
 8. Μα οι παιδικές χαρές είναι για "παιδάκια", ξέρεις. Αν θες να κάνεις τον Ιντιάνα Τζόουνς, πας σε adventure park
 9. Μπάλα που σου έρχεται στο κεφάλι ή στο πρόσωπο από κλωτσιά, μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνουμε τα στραβά μάτια στην εφαρμογή των κανόνων και μετά το δυσάρεστο συμβάν κατηγορούμε ακριβώς αυτούς που "παραβιάζουν" τους κανόνες.
 10. Απλά αν κατά λάθος φάει το μωρό μπαλιά στο κεφάλι και πάθει κανένα αιμάτωμα στον εγκέφαλο από το τραύμα, ή είναι όρθιο, πέσει και σπάσει τίποτα, κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και μουτζώσου κανονικά! Για εκπαιδευτικός, παραείσαι "κάθομαι στα αυγά μου". Πιο πολύ σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος από την ασφάλεια ;;;;; Σοβαρά τώρα ;! Και θεωρείς υπερβολικό τον άντρα σου; Έχεις άγνοια κινδύνου και μάλιστα σε κάτι που η κακιά στιγμή μπορεί να το καταστήσει "μοιραίο". Συγνώμη που εκφράζομαι απότομα, αλλά πρέπει να ταρακουνηθείς για αυτό που λες.
 11. Δεν συνηθίζεται μετά τα 10. Ούτε χρειάζεται κάποιος να το γράψει "αφορά παιδιά". Είναι διαφορετική νοοτροπία. Εσύ θεωρείς αναμενόμενο τον καφέ και τη συνοδεία, εγώ πάλι όχι. Και στα δικά μου χρόνια ( δηλαδή πριν 20 χρόνια ) μόνο 3-4 γονείς κάθονταν και μάλιστα είχαν συνεννοηθεί από πριν. Ο σκοπός δεν ήταν να χαλαρώσουν, αλλά να βοηθήσουν στο πάρτυ
 12. Εγώ πάντως το κρατάω από τους προγόνους μου να μην σερβίρω ποτέ καφέ σε γιορτές και γενέθλια . Τον καφέ τον βγάζουμε ως κέρασμα σε δυσάρεστα γεγονότα και ειλικρινά μου κάνει εντύπωση όταν ακούω για καφέδες επισης μου κάνει εντύπωση να πηγαίνουν οι γονείς στα παιδικα πάρτυ τωρα από άποψη χώρου, αν δεν μένεις σε γκαρσονιέρα , τότε τα 25 άτομα θα βολευτούν με τον έναν η τον άλλον τρόπο. Για τους καλεσμένους άνω των 5 ετών, δεν θα θεωρούσα αυτονόητο να κάτσουν ταυτόχρονα όχι οι δυο γονείς, αλλά ούτε καν ο ένας! Το πάρτυ είναι παιδικό, δηλαδή για παιδιά. Αν επιμένετε να έρθουν και γονείς κλπ , υπάρχει η λύση να ρωτήσετε αν ο παιδικός σταθμός δέχεται διοργανώσεις πάρτυ εκτός ωραρίου σχολείου ,κόστος κλπ. Δικαιούσαι να φέρεις και εξωσχολικούς και παππούδες και αδέλφια κλπ κλπ
 13. Αυτό πιστεύω κι εγώ (άσε που είναι και αρκετά ενδιαφέρον για ενήλικα ώστε να παίζουμε παρεούλα)
 14. Μην τυχόν χάσει το ενδιαφέρον του ο μπαμπάς θεωρεί ότι θα το βαρεθεί επειδή είναι αγόρι. Ο δικός μου αντίλογος βέβαια ήταν ότι τα κουζινικά όχι απλά δεν τα βαρέθηκε ( τα ίδια έλεγε και τότε χαχα) , αλλά παίζει συνέχεια! Αλλά έτσι όπως το βλέπω το εν λόγω σπίτι, με τα πολλά δωμάτια, τα αξεσουάρ κλπ κλπ δεν νομίζω ότι θα υπήρχε παιδί να το βαρεθεί εύκολα, έτσι δεν είναι ;
×
×
 • Create New...