Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομιλία - ανάπτυξη της ομιλίας σε παιδιά κάτω των 3 ετών

Recommended Posts

Εμένα το 2ο παιδι μου είναι λίγο μεγαλύτερο απο το δικό σου και έχει περίπου την ίδια συμπεριφορά. Το είδε γιατρός και μας υπεδειξε λογοθεραπεία λόγω ΅δυσπραξίας λόγου¨ κάτι που έχει να κάνει με την γλωσσα του... γιατί δεν το κοιτάς; Αν χρειάζετε βοήθεια καλύτερα τώρα. Τώρα το πάμε σε ένα κέντρο (www.mychildphysiocenter.com) και παρακολουθόντας τις θεραπείες του και τις συμβουλές για το σπίτι που μας δίνουν είμαστε σίγουροι οτι δεν αφήνουμε το χρόνο να περνά σε βάρος του παιδιού

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 994
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σας. Μπήκα για να γράψω την εξέλιξη μας. Τις εργοθεραπειες τις ολοκληρωσαμε. Τον πήγαμε και στο ιατροπαιδαγωγικο του παίδων. Και αυτοί μας είπαν ότι το παιδι δεν έχει κανένα θέμα. Μόνο να κοιτάξουμε για λογοθεραπεια μετα τα 3 γενέθλια του. Το πήγαμε και σε ψυχολόγο. Και εκείνη είπε ότι δεν υπάρχει θέμα. Και τον πήγαμε και στην αναπτυξιολογο που είχε κάνει την πρώτη γνωμάτευση.

Και εκείνη μας είπε ευχάριστα. Τον βρήκε στην ηλικία του. 2+1/2 ετών. Κάλυψε και την ανάπτυξη του αλλα και το διάστημα που υστερουσε.

Εντούτοις, το κέντρο μας έδωσε μια έκθεση που μιλάει για "εμμονικη και στερεό τυπική συμπεριφορά με μεγάλη ευελιξία". Έστειλαν οι ίδιοι στην αναπτυξιολογο την έκθεση. Αλλα η αναπτυξιολογος δεν μας είπε τίποτα τέτοιο.

Πιστεύω ότι το κέντρο που μας είχε στείλει η αναπτυξιολογος δεν ήταν "επαγγελματίες" σωστοί.

Η αναπτυξιολογος συνέστησε 5 μήνες μειωμένη παρέμβαση για να δούμε αν σταθεροποιηθεί το παιδι.

Επίσης μιλάει παρα πολυ αλλα όχι καθαρά. Και τελικα οφείλεται στα αυτακια του όπου πρέπει να κάνουμε χειρουργείο για σωληνακια.

Πιστεύω η διάφορα και η μεγάλη βελτίωση του παιδιου οφείλεται στην κοινωνικοποίηση. Όπως μας είχε πει η παιδοψυχιατρος. Το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης που το πήγαινα 2-3 φορές την εβδομάδα με τα παιδάκια που ερχόταν σε επαφή και τη δουλεια/μάθημα που έκαναν εκει, μαζι με το τρέξιμο που κάναμε και εμείς, έφεραν τα απίστευτα αποτελεσματα.

Τέλος να πω ότι οι ψυχολόγοι πιστεύουν πως λογοθεραπεια πρέπει να ξεκινάει στα 4. Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Π.χ. Τραυλισμου

αγαπητή mafalda@ απίστευτο!! εμάς την αξιολόγηση μας την εξήγησαν όλα απο το κέντρο λεπτομερώς και απαντήσαν σε όλες τις ερωτήσεις μας και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια με αυτά της αναπτυξιολόγου. Εμείς την πήγαμε την αξιολόγηση!

Κορίτσια, ο μεγάλος μου γιός είχε γρίπη που κατέληξε σε ωτίτιδα πρίν απο 3 εβδομάδες και πονούσε πολύ το αυτί του. Τον πήγαμε στον Γιατρο,, το παιδί έγινε καλά απο την γρίπη αλλά δεν ακούει ακόμα καλά. Τον πήγαμε πάλι στον Γιατρό πρίν απο 4 μέρες και του έδωσε ξανά αντιβίωση και θα τον ξαναδεί..δεν μας έχει ξανατύχει. Να ανυσηχούμε; Μας ρώτησε και για τα κρεατάκια του (;)

• 3 εβδομάδες μετά...

γειά σας...θα ήθελα την βοήθεια σας ή την γνώμη σας:η μικρή μου είναι τριών ετών..λέει τα πάντα αλλά χαιδεύεται συνήθως και δεν αρθρώνει καθαρά εκτός αν θέλει κάποιες φορές. Αυτό όμως δεν με απασχολεί τόσο όσο το οτι τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει να κολλάει και να μην μπορεί να ξεκινήσει μια πρόταση..πχ.αααααααααυτό τι είναι; κάποιες φορές είναι πολύ έντονο και ξεκίνησε ξαφνικά..στην αρχή δεν έδωσα σημασία αλλά τώρα πια ανησυχούμε με τον άντρα μου...βλέπω και οτι η ίδια κουράζεται...έχω στενοχωρηθεί πολύ..μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι;

Καλημέρα sailing. Καταρχήν μην ανησυχείς γιατί για όλα υπάρχει μια λύση. Μπορεί να μην είναι και τίποτα και να είναι απλά ένα στάδιο που περνάει το παιδί στην προσπάθειά του να αρθρώσει τι λεξούλες. Πάντως εγώ αν ήμουνα στη θέση σου θα παρατηρούσα πολύ τη συμπεριφορά του παιδιού ως προς την παραγωγή λόγου, κάνε και κάποιες ασκησούλες μαζί της για να δεις πως παράγει λόγο, δηλαδή ας πούμε μιλήστε περισσότερο μαζί ή δώστης αφορμές για να σχηματίζει προτασούλες. Επίσης είναι σημαντικό πιστεύω να παρατηρήσεις την περίσταση στην οποία αργεί να ξεκινήσει τις προτάσεις, δηλαδή μήπως είναι κάτι που της δημιουργεί για κάπόιο λόγο άγχος και αυτό βγαίνει στο πώς σχηματίζει την πρόταση; Και αφού παρατηρήσεις τη συμπεριφορά της προσεκτικά θα σου έλεγα να τα καταγράψεις όλα αυτά και να επισκεφθείτε έναν λογοθεραπευτή αν συνεχίσει. Δεν θα σας κάνει κανένα κακό και εσύ θα σιγουρευτείς κιόλας για το παιδί σου, και σκέψου κιόλας ότι αν το παιδί έχει κάποια δυσκολία λόγου θα μπορέσετε έτσι να τη διαγνώσετε έγκαιρα και να αρχίσει ασκήσεις με το λογοθεραπευτή. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

What greater thing is there for human souls than to feel that they are joined for life - to be with each other in silent unspeakable memories.

- George Eliot

Διαφημίσεις

γειά σας...θα ήθελα την βοήθεια σας ή την γνώμη σας:η μικρή μου είναι τριών ετών..λέει τα πάντα αλλά χαιδεύεται συνήθως και δεν αρθρώνει καθαρά εκτός αν θέλει κάποιες φορές. Αυτό όμως δεν με απασχολεί τόσο όσο το οτι τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει να κολλάει και να μην μπορεί να ξεκινήσει μια πρόταση..πχ.αααααααααυτό τι είναι; κάποιες φορές είναι πολύ έντονο και ξεκίνησε ξαφνικά..στην αρχή δεν έδωσα σημασία αλλά τώρα πια ανησυχούμε με τον άντρα μου...βλέπω και οτι η ίδια κουράζεται...έχω στενοχωρηθεί πολύ..μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι;

Λένε ότι τα κάποια παιδιά πριν εξελίξουν σημαντικά μια δεξιότητα, μπορεί πρόσκαιρα να παλινδρομήσουν ως προς κάποια άλλη. Μπορεί να συμβαίνει στην περίπτωσή σας;

Επίσης, μήπως πηγαίνει το παιδάκι σε κάποιον σταθμό; Μήπως έγινε κάτι εκεί;

Η μήπως βιώνει κάποιο αγχωτικό γεγονός; Π.χ. μια μετακόμιση;

Γεια σας!!! Στην ανάπτυξη του λόγου του παιδιού παίζει ρόλο και η πιπίλα?? Εμείς αν και 33 μηνών, πριν κανά μήνα την κόψαμε με πολύ μεγάλη δυσκολία!! Λέει τα πάντα απλά μερικές λέξεις τις λέει μπεμπεδίστικα και αν κάνω πως δεν καταλαβαίνω τι λέει, προσπαθεί να τις πει όσο πιο καθαρά μπορεί, π.χ αντί να πει - Μαμα ο Δρακουμέλ έκοψε τα μαλλιά της Στρουμφίτας, λέει - Μαμά ο Δακουμέλ έκοπτσε τα μαλλιά της Στουφίτας...

Γεια σας!!! Στην ανάπτυξη του λόγου του παιδιού παίζει ρόλο και η πιπίλα?? Εμείς αν και 33 μηνών, πριν κανά μήνα την κόψαμε με πολύ μεγάλη δυσκολία!! Λέει τα πάντα απλά μερικές λέξεις τις λέει μπεμπεδίστικα και αν κάνω πως δεν καταλαβαίνω τι λέει, προσπαθεί να τις πει όσο πιο καθαρά μπορεί, π.χ αντί να πει - Μαμα ο Δρακουμέλ έκοψε τα μαλλιά της Στρουμφίτας, λέει - Μαμά ο Δακουμέλ έκοπτσε τα μαλλιά της Στουφίτας...

πολυ καλα μιλαει για την ηλικια της και καθολου μπεμπεδιστικα!η δικια μου ειναι 37 μηνων και μιλαει ετσι ακριβως!χωρις το ρ δηλαδη δεν το προφερει ακομα σωστα και εμεις την πιπιλα την κοψαμε περιπου 1,5 χρονων.δεν παιζει ρολο λοιπον ολα καλα!σιγα μην μιλανε οπως και εμεις!ειναι μικρα ακομα:P:p

πολυ καλα μιλαει για την ηλικια της και καθολου μπεμπεδιστικα!η δικια μου ειναι 37 μηνων και μιλαει ετσι ακριβως!χωρις το ρ δηλαδη δεν το προφερει ακομα σωστα και εμεις την πιπιλα την κοψαμε περιπου 1,5 χρονων.δεν παιζει ρολο λοιπον ολα καλα!σιγα μην μιλανε οπως και εμεις!ειναι μικρα ακομα:P:p

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!! Εδώ μιλάμε εμείς σαν κι αυτά μερικές φορές :P:p , κάθε ηλικία τελικά είναι υπέροχη, ιδικά τώρα που μαθαίνουν και μιλάνε έχουν πολύ πλάκα!! Όλη την ώρα ρωτάνε για να μάθουν και θυμούνται τα πάντα!!:-D:grin:

Εχω διαβάσει οτι απλα πρεπει να επαναλαμβάνουμε αυτα που λενε λάθος,διακριτικά χωρις να νιώθουν άβολα" αααα ο Δρρακουμελ εκοΨε τα μαλλιά της ΣτΡουμφιτας;;φοβερό!!...κάπως ετσι....

Διαφημίσεις

Εχω διαβάσει οτι απλα πρεπει να επαναλαμβάνουμε αυτα που λενε λάθος,διακριτικά χωρις να νιώθουν άβολα" αααα ο Δρρακουμελ εκοΨε τα μαλλιά της ΣτΡουμφιτας;;φοβερό!!...κάπως ετσι....

Πολύ καλή συμβουλή!!! Θα την εφαρμόζω όσο μπορώ πιο συχνά, χωρίς να την κάνω να αισθανθεί άσχημα.

• 1 χρόνο μετά...

Καλημερα

δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο τοπικ ή αν πρεπει να φτιαξω ενα νεο

αλλα θα θεσω την ερωτηση αρχικα εδω

εχω ενα γιο 25 μηνων

δεν μιλαει οπως αλλα παιδια της ηλικιας του

λεξεις λεει δεν εχω κατσει να μετρησω ποσες αλλα λεει μονο δισυλλαβες

γενικα δεν προσπαθεί να πει καμια τρισυλλαβη

επίσηςδεν κανει προτασεις

εγω αγχωνομαι

ο γιατρος λεει οτι εφοσον επικοινωνει και καταλαβαινεις τι θέλει καθ καταλαβαίνει κι αυτος τι λες να μην ανησυχω

ο αντρας μου , μου λεει οτι ψαχνω να βρω προβλημα εκει που δεν υπαρχει

δεν ειναι ετσι, απλα αν ακουω αλλα μωρα λιγους μηνες μικροτερα μας να λένε τις 2πλασιες λεξεις που λεμε εμεις , να λενε τρισυλλαβες και να κανουν προτασεις, εννοειται θα ανησυχησω!

Εσεις τι λετε?:?:

KkgRp2.png

byzDp2.png

Καλησπέρα,

Είμαι νοσηλευτής και δουλεύω στο σπίτι με ένα αγοράκι 32 μηνών. Ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας... Στην ηλικία αυτή, το να λέει "μα" = μαμά, "Μπα" = μπαμπά, "Για"= γιαγιά και να βγάζει διάφορους άλλους ήχους για ζωάκια, αλλά ποτέ σύμφωνα, προφανώς και δεν είναι φυσιολογικό. Να σημειώσω ότι ακούει μια χαρά. Όταν τον βάλεις για ύπνο που είναι μόνος στην κούνια, λέει κάτι "ντα, ντι, τα" κλπ. Πιστεύω ότι δεν θέλει να προσπαθήσει να μιλήσει γιατί δείχνει ό,τι θέλει και τον καταλαβαίνουμε, οπότε δεν έχει κίνητρο να προσπαθήσει. Κάνω τα πάντα, μιλάω ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ όσες ώρες είμαστε μαζί (τον φυλάω για περίπου 5 ώρες/μέρα), εξηγώ τα πάντα, περιγράφω και ζητάω να επαναλάβει, αλλά τελικά έχω καταλήξει με λαρυγγίτιδα και ο μικρός δεν λέει λέξη. Επίσης, βαριέται πολύ εύκολα τα πάντα. Πιάνει ένα παιχνίδι και πριν το κοιτάξει γυρνάει το βλέμμα αλλού, το αφήνει και πιάνει άλλο. Το μόνο που του αρέσει είναι να ξεφυλλίζει τα βιβλιαράκια του αλλά μένει σε 1-2 εικόνες συγκεκριμένες και να παίζει με κάποια αμαξάκια. Δεν θέλει να του τραγουδάς, ούτε να χορεύεις γιατί νευριάζει. Δεν έχει πρόβλημα όμως στην επαφή (αγκαλιές-χάδια), είναι πολύ γελαστό παιδί και δένεται εύκολα. Επειδή διάβασα στο φόρουμ για παιδάκια της ηλικίας αυτής ότι βγάζουν-βάζουν ρουχαλάκια, λένε προτάσεις, ζωγραφίζουν κ.α. ανησυχώ ακόμα πιο πολύ.

Οι γονείς δεν ανησυχούν γιατί ο παιδίατρος είπε ότι είναι στα όρια του φυσιολογικού ακόμα (????????)

Θέλω να βοηθήσω αλλά δεν ξέρω τον τρόπο....

Καλησπέρα,

Είμαι νοσηλευτής και δουλεύω στο σπίτι με ένα αγοράκι 32 μηνών. Ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας... Στην ηλικία αυτή, το να λέει "μα" = μαμά, "Μπα" = μπαμπά, "Για"= γιαγιά και να βγάζει διάφορους άλλους ήχους για ζωάκια, αλλά ποτέ σύμφωνα, προφανώς και δεν είναι φυσιολογικό. Να σημειώσω ότι ακούει μια χαρά. Όταν τον βάλεις για ύπνο που είναι μόνος στην κούνια, λέει κάτι "ντα, ντι, τα" κλπ. Πιστεύω ότι δεν θέλει να προσπαθήσει να μιλήσει γιατί δείχνει ό,τι θέλει και τον καταλαβαίνουμε, οπότε δεν έχει κίνητρο να προσπαθήσει. Κάνω τα πάντα, μιλάω ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ όσες ώρες είμαστε μαζί (τον φυλάω για περίπου 5 ώρες/μέρα), εξηγώ τα πάντα, περιγράφω και ζητάω να επαναλάβει, αλλά τελικά έχω καταλήξει με λαρυγγίτιδα και ο μικρός δεν λέει λέξη. Επίσης, βαριέται πολύ εύκολα τα πάντα. Πιάνει ένα παιχνίδι και πριν το κοιτάξει γυρνάει το βλέμμα αλλού, το αφήνει και πιάνει άλλο. Το μόνο που του αρέσει είναι να ξεφυλλίζει τα βιβλιαράκια του αλλά μένει σε 1-2 εικόνες συγκεκριμένες και να παίζει με κάποια αμαξάκια. Δεν θέλει να του τραγουδάς, ούτε να χορεύεις γιατί νευριάζει. Δεν έχει πρόβλημα όμως στην επαφή (αγκαλιές-χάδια), είναι πολύ γελαστό παιδί και δένεται εύκολα. Επειδή διάβασα στο φόρουμ για παιδάκια της ηλικίας αυτής ότι βγάζουν-βάζουν ρουχαλάκια, λένε προτάσεις, ζωγραφίζουν κ.α. ανησυχώ ακόμα πιο πολύ.

Οι γονείς δεν ανησυχούν γιατί ο παιδίατρος είπε ότι είναι στα όρια του φυσιολογικού ακόμα (????????)

Θέλω να βοηθήσω αλλά δεν ξέρω τον τρόπο....

Καταρχήν το παιδί καταλαβαίνει οταν του μιλάς; Δηλαδή αν τον ρωτήσεις που ειναι η μύτη του, το πόδι του, η μπάλα θα τα βρει; Η ομιλία έρχεται στο τέλος πρώτα καταλαβαίνουν τι τους λες; Δείχνει με το δάχτυλο;

Δεύτερον το ότι μιλάς ασταμάτητα δεν βοηθάει καθόλου... Άκουσε τον αστον να μιλήσει, εσύ να μιλάς λίγο και να λες μικρές κόφτες λέξεις/προτάσεις που επεκτείνονται σιγά σιγά "αυτό ειναι αυτοκίνητο... Αυτό ειναι το κόκκινο αυτόκινητό"

Για τα παιχνίδια αστον να διαλέξει τι θέλει, και όλα του σύντομα για αυτό μετά αστον να μιλήσει σε οποιαδήποτε 'γλώσσα' θέλει

Για παιδιά που αργούν στην ομιλία συνήθως δίνουν δυνατή μορφής ωμεγα 3 που ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου - λέγεται pro EFA

Το καθε παιδι εχει το δικο του ρυθμο αναπτυξης,χωρις να σημαινει οτι ενα παιδι που μιλησε νωρις ειναι πιο εξυπνο απο καποιο που εχει καθυστερησει.Κατανοω ομως τους γονεις που αγχωνονται γιατι ετσι ημουν και γω.Οταν ο 29 μηνων γιος μου ηταν 2 χρονων καποια καλοθελητρια μαμα στις κουνιες μου ανεφερε οτι η ομιλια του μικρου ηταν ανωριμη και οτι επρεπε να το κοιταξω,να σημειωσω οτι μετραγε μεχρι το δεκα,ελεγε μικρα τραγουδια και γενικα μιλαγε σχετικα καλα.Εγω οπως ηταν φυσικο τρελαθηκα ρωταγα στο φορουμ,τη παιδιατρο και οποιο γνωστο ειχα με παιδια.Τωρα που ειναι 29 μηνων μιλαει κανονικα καθαρα,κανει ερωτησεις και αποστηθιζει ευκολα τραγουδια,παραμυθια και ποιηματαοπως ,ενα φυσιολογικο παιδι της ηλικιας του.Αρα τσαμπα αγχωθηκα και τρελαθηκα.Καθε γονιος πρεπει να ακουει το ενστικτο του καο αμα το κρινει αναγκαιο να παρεμβει,ομως να λαμβανουμε υποψη και τις φασεις και τις αλλαγες που περναει ενα παιδι οπως π.χ. ενα καινουριο αδερφακι,ξεκινημα σχολειου ή καποια αρρωστια που το απασχολει.

Διαφημίσεις

Να αυτα ακουω κι αγχωνομαι....

εσενα 2 χρονων λες οτι μετρουσε μεχρι το 10 και εκανε προτασουλες εμενα η μονη προταση που μου λεει ειναι μαμα πάπα (= αν κατι τελειωσει πχ μια εκπομπη στην τηλεοραση ή αν δεν θελει αλλα φαι ) ή μαμα μπρρρ (= νερο)ή μαμα γαλα ή μαμα μαμ μπλε (= να φαει την κρεμουλα της νεστλε την μπλε)

Συννενοουμε τελεια (σχεδον ) αλλα γτ δεν μιλαει οπως αλλα παιδια της ηλικιας του....? Λες οτι μπορει να φταινε διαφοροι παραγοντες, λες να φταιει που δουλευω ιδιαιτερα τα απογευματα και τον αφηνω στις γιαγιαδες? Ομως του μιλανε συνεχεια κι συτες και του εχουν μαθει και λεξεις :confused:

KkgRp2.png

byzDp2.png

Να αυτα ακουω κι αγχωνομαι....

εσενα 2 χρονων λες οτι μετρουσε μεχρι το 10 και εκανε προτασουλες εμενα η μονη προταση που μου λεει ειναι μαμα πάπα (= αν κατι τελειωσει πχ μια εκπομπη στην τηλεοραση ή αν δεν θελει αλλα φαι ) ή μαμα μπρρρ (= νερο)ή μαμα γαλα ή μαμα μαμ μπλε (= να φαει την κρεμουλα της νεστλε την μπλε)

Συννενοουμε τελεια (σχεδον ) αλλα γτ δεν μιλαει οπως αλλα παιδια της ηλικιας του....? Λες οτι μπορει να φταινε διαφοροι παραγοντες, λες να φταιει που δουλευω ιδιαιτερα τα απογευματα και τον αφηνω στις γιαγιαδες? Ομως του μιλανε συνεχεια κι συτες και του εχουν μαθει και λεξεις :confused:

Μερικά απλά θέλουν τον χρόνο τους... Μπορεί να ειναι αργά στην ομιλία αλλά ειναι ταλέντα σε αλλά

Και ο δικός μου λίγο πριν τα 2,5 άρχισε να λέει κατι και μόλις πρόσφατα άρχισε να βάζει 2,3 λέξεις μαζί ! Και πάλι ειναι πολύ αργος σε αυτό τον τομέα αλλά σίγουρα υπάρχει πρόοδος... Κάναμε όμως λογοθεραπεια και βοηθάει πολύ ιδιαίτερα για το πως πρέπει να του μιλάμε

Αν μπορείς κανε μια επίσκεψη - μόνο μια ειναι αρκετή για να σου δείξουν

εμενα 2 χρονων ελεγε λεξουλες μικρες με δυσκολια.ο πατερας μου ελεγε να την παμε σε γιατρο.και εγω ειχα αγχωθει η αληθεια ειναι.εδω και πολυ πολυ καιρο το λεξιλογιο της ειναι απιστευτο την κοιτας με το στομα ανοιχτο οταν σου μιλαει.ας δωσουμε λοιπον τον απαιτουμενο χρονο

7Ggjp2.png

Μερικά απλά θέλουν τον χρόνο τους... Μπορεί να ειναι αργά στην ομιλία αλλά ειναι ταλέντα σε αλλά

Και ο δικός μου λίγο πριν τα 2,5 άρχισε να λέει κατι και μόλις πρόσφατα άρχισε να βάζει 2,3 λέξεις μαζί ! Και πάλι ειναι πολύ αργος σε αυτό τον τομέα αλλά σίγουρα υπάρχει πρόοδος... Κάναμε όμως λογοθεραπεια και βοηθάει πολύ ιδιαίτερα για το πως πρέπει να του μιλάμε

Αν μπορείς κανε μια επίσκεψη - μόνο μια ειναι αρκετή για να σου δείξουν

Κορίτσι τι κανεις; σε συναντώ και εδω.Μπορεις να μας πεις τι σου ειπαν για το πώς πρεπει να τους μιλάμε ή ειναι αναλογα με το παιδί;

αρχισατε πριν τα 3 λογοθ/πεια;

Και εγω εχω ενα γιο 27μηνων προωρο περιπου 2μηνές κ ανησυχω λιγο για την ομιλια του αν κ ο μικρος δεν εχει κανενα θέμα ύγειας.Διαβαζω καμια φορά τα οροσημα της ηλικιας κ λενε πως στα 2+ πρέπει να κανουν προτασούλες εμενα αν κ λεει πολλές λέξεις καποιες όχι καθαρά δε χρησιμοποει ρηματα σε προτάσεις μπορει να πει δυο λεξεις αλλα όχι προταση.Βέβαια φιλη με λιγο μεγαλυτερο γιο μου ελεγε ότι ο δικος της έχει 10μερες που κανει προτάσεις.Η αδερφη μου που ειναι κ ειδικη σε αυτην τη ηλικια ο γιος της μεχρι τα δυο και μιλουσε με συλλαβές μα,μπα,νε ο γιατρος της ειπε να περιμενει μεχρι τα 3 κ όντως μεγαλη βελτιωση.Και εμενα αυτο μου ειπε μετα τα 3 θα το δουμε το θέμα.

Κορίτσι τι κανεις; σε συναντώ και εδω.Μπορεις να μας πεις τι σου ειπαν για το πώς πρεπει να τους μιλάμε ή ειναι αναλογα με το παιδί;

αρχισατε πριν τα 3 λογοθ/πεια;

Και εγω εχω ενα γιο 27μηνων προωρο περιπου 2μηνές κ ανησυχω λιγο για την ομιλια του αν κ ο μικρος δεν εχει κανενα θέμα ύγειας.Διαβαζω καμια φορά τα οροσημα της ηλικιας κ λενε πως στα 2+ πρέπει να κανουν προτασούλες εμενα αν κ λεει πολλές λέξεις καποιες όχι καθαρά δε χρησιμοποει ρηματα σε προτάσεις μπορει να πει δυο λεξεις αλλα όχι προταση.Βέβαια φιλη με λιγο μεγαλυτερο γιο μου ελεγε ότι ο δικος της έχει 10μερες που κανει προτάσεις.Η αδερφη μου που ειναι κ ειδικη σε αυτην τη ηλικια ο γιος της μεχρι τα δυο και μιλουσε με συλλαβές μα,μπα,νε ο γιατρος της ειπε να περιμενει μεχρι τα 3 κ όντως μεγαλη βελτιωση.Και εμενα αυτο μου ειπε μετα τα 3 θα το δουμε το θέμα.

Έλα φιλενάδα!! Με βάση όλων των ειδικών που έχω γνωρίσει όσο το γρηγορότερα ξεκινάς τόσο καλύτερα

Έχω παει σε 3 διαφορετικούς λόγο θεραπευτές και όλοι λένε να κάνω το ίδιο πράγμα.. Θα σου τα πω δεν χρειάζεται να πας να πληρώσεις γιατί σε αυτή την ηλικία με μια επίσκεψη σου λένε τι να κανείς

Απλές λέξεις στην αρχή μέχρι να λέει λέξεις και μετά δυο λέξεις μαζί κοκ... Δηλαδή αυτοκίνητο τρένο ήλιος....μετά λαμπερός ήλιος, κόκκινο αυτοκίνητο δηλαδή τα επέκτεινεις σιγά σιγά.. Δηλαδή δεν μιλάμε γενικά και αόριστα, του δείχνουμε και λέμε την λέξη

Μετά πολύ παιχνίδι . Αστον να διαλέξει από τα παιχνίδια με το θελει να παίξει (μην το διαλέξεις εσύ!). Αστον να παίξει και παίξε μαζι του.. Αστον να 'μιλήσει' με ότι γλώσσα χρησιμοποιεί και απλά πες μερικές λεξούλες εδώ και εκεί να συμφωνείς μαζί του. Δηλαδή αυτός παίζει με τρένο και λέει μπα μπαμπά και εσύ απλά λες 'ναι ένα τρενο'. Γενικά αστον να μιλάει και απλά συμφωνείς

Μην του κανείς ερωτήσεις τον μπερδευεις

Δώσε του συνέχεια επιλογές 'Μήλο η μπανάνα' και αστον να σου δείξει με το δάχτυλο και ότι ομιλία χρησιμοποιεί

Κάθε φορά που τον ντυνεις ταΐσεις κανείς μπάνιο, βρες ευκαιρία για παιχνίδι/ομιλία. Δηλαδή τον ντυνεις και του βάζεις το καπέλο στο λαθος μέρος του σώματος, αυτός θα γελάσει θα το διορθώσει και θα πεις 'α ναι στο κεφάλι '. Οταν κάνει μπάνιο κάθε φορά που τον πλένεις θα τραγούδας 'έτσι πλένουμε το πόδι, το πόδι, το πόδι' με έμφαση στο μέρος του σώματος

Γενικώς καντο σαν παιχνίδι, του κινας το ενδιαφέρον και περνάτε ωραία μαζι

Ποτέ μην του λες μωρούδιακες λέξεις (παπαλα και αηδίες). Οταν λέει μωρουδιακη λέξη εσύ επαναλάμβανε την σωστή

Ποτέ μην τον πιέσεις και μην του πεις 'πες αυτό πες εκείνο'

Οταν πει λέξη χειροκροτά και χόρευε από την χαρα σου

Το πιο σημαντικό ειναι το παιδί να συγκέντρωνεται σε κατι και μετά τον διδάσκεις . Βαλτον να κάτσει ήρεμα στο πάτωμα οταν παίζετε και όχι να τρέχει πέρα δώθε.. Μετά για παράδειγμα παίξε με τις φούσκες στον αέρα και κάθε φορά που της σπας πες 'ΠΟΠ' η κατι άλλο αντίστοιχο. Παίξε με το αυτοκίνητο και μετά πες του 'η σειρά του χρηστου'. Ειναι καλό να καταλαβαίνει ότι ειναι η σειρά του για κατι και επεισης να καταλαβαίνει ότι κατι παει να συμβεί - αυτό που λέμε στα αγγλικά ready? Steady?.....GO!!!!!! Ο δικός μου έτσι άρχισε μα λέει GO για παράδειγμα

Οςο μπορείς δείχνει του και χρησιμοποίησε χειρονομίες για το ότι δώρα τρώνε, τρέχουμε, κοιμόμαστε κλπ

Για κανε αυτά και θα δεις διάφορα

Εμείς πήραμε και δυνατή ωμεγα 3 που κινητοποιεί το μέρος επικοινωνίας του εγκεφάλου αλλά ρωτά τον γιατρό σου καλού κακού :-)

Hope φιλενάδα το είδα το μυνημα σου για κάποιο λόγο όμως δεν με αφηνει να απαντήσω..θα ξανά προσπαθήσω αλλά δεν ξέρω γιατί. Το inbox μου δεν ειναι γεμάτο!! Αν θες το βάζεις και εδώ για να σου απαντήσω , αν δεν θες δεν πειράζει... Θα προσπαθήσω πάλι μια δυο φορές!

Hope φιλενάδα το είδα το μυνημα σου για κάποιο λόγο όμως δεν με αφηνει να απαντήσω..θα ξανά προσπαθήσω αλλά δεν ξέρω γιατί. Το inbox μου δεν ειναι γεμάτο!! Αν θες το βάζεις και εδώ για να σου απαντήσω , αν δεν θες δεν πειράζει... Θα προσπαθήσω πάλι μια δυο φορές!

Κορίτσι καλησπέρα,σε ρωτούσα γιατι πήγατε σε λογοθεραπευτή ,τι σε προβλημάτισε κ σε ποια ηλικια πήγατε;Α ,και αν ειδες βελτίωση;Γιατι τον δικό μου ως προωρο τον έχω βαλει στο μικροσκόπιο

Γιατί είχε κλείσει τα δυο και δεν έλεγε τίποτα! Ναι είδαμε διάφορα σε 2-3 βδομάδες κάναμε συνέχεια αυτά που σου έγραψα

Πόσο ειναι ο δικό σου; Δείχνει με το δάχτυλο; Καταλαβαίνει ότι του λες;

Γιατί είχε κλείσει τα δυο και δεν έλεγε τίποτα! Ναι είδαμε διάφορα σε 2-3 βδομάδες κάναμε συνέχεια αυτά που σου έγραψα

Πόσο ειναι ο δικό σου; Δείχνει με το δάχτυλο; Καταλαβαίνει ότι του λες;

O δικός μου ειναι 28μηνων(διορθ 26)μεχρι τα 2 ελεγε λέξεις μετε τα 2 παρατηρησα μεγαλυ αλλαγή πολλές λέξεις νεες όχι όμως όλες καθαρες, κ δεν κανει προτάσεις λεει δυο λεξεις μαζί αλλά όχι ρήματα.Ναι κ δειχνει κ εκτελει εντολες κ αντιληψη καλη.Η γιατρος μου λεει μετα τα 3 θα δούμε αν χρειαστει βοήθεια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...