Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κάνω κατι για μενα...

diane2020

Recommended Posts

Just now, Yovanna είπε:

Αντέχεις να παίζετε όλο το απόγευμα? Εγώ όχι. Κάποια στιγμή θα του βάλω παιδικά, ή θα τον αφήσω να παίξει μόνος με τον μπαμπά του και θα μπω στον πειρασμό για λιχουδιά. Η πλάκα είναι ότι ο μικρός δεν τα τρώει αυτά και τα τρώμε μόνοι μας. 

Εννοείται.Δεν υπαρχουν αντοχές για συνεχόμενη ενασχοληση.Γι αυτο και οι ειδικοί συστήνουν 10 λεπτά οπωσδηποτε μαζί με το παιδι,αλλά να είμαστε εκεί στο 100%.

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Εννοείται.Δεν υπαρχουν αντοχές για συνεχόμενη ενασχοληση.Γι αυτο και οι ειδικοί συστήνουν 10 λεπτά οπωσδηποτε μαζί με το παιδι,αλλά να είμαστε εκεί στο 100%.

Την ημέρα εννοω

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 865
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Την ημέρα εννοω

10 λεπτά την ημέρα;

Just now, love kids είπε:

10 λεπτά την ημέρα;

Ναι.αν δεν μπορείς περισσοτερο 10 πραγματικα λεπτά αφοσίωσης αρκουν για να γεμίσουν τις μπαταρίες του παιδιου και να εισπράξει το μηνυμα οτι είσαι εκεί και συμμετέχεις.

Καλά 10 λεπτά παραειναι λίγο νομιζω. Εκτός αν λόγω δουλειάς ο γονιός γυρίζει 8 το βράδυ ξερω'γω. Μόνο το φαγητό, το μπάνιο, ο θηλασμός (αν θηλάζει), 2 αγκαλίτσες κι ένα γαργαλητο, μας κάνουν τουλάχιστον μία ώρα!

Σχετικά με τη δίαιτα τωρα.Στη γνωστή μου,στο πανεπιστημιακο νοσοκομείο που σας ελεγα,εκτός από την υγειηνη διατροφή που σας έλεγα και που μοιάζει με τις γνωστές των διαιτολογων,της συνέστησαν την διαλειμματικη νηστεία αλλα δυο ώρες λιγότερο νυστικη  14/10 με τελευταίο γεύμα στις οκτω το βραδυ και τις πρότειναν τα εξής αντιοξειδωτικα.300 γρ χυμό ροδι η αρωνια,

1 έως 2 διπλούς εσπρεσσο,δικταμο και φασκόμηλο.

Επισης ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ακούσει κάτι για την διαιτα της βασικης ινσουλίνης του Δελη.

Διαφημίσεις

Καλά κ εμένα τα δέκα 10 λεπτά την ημέρα λίγα μου φαίνονται απλά η @μαγιοπουλας νομίζω 10 λεπτά μόνο παιχνίδι η δυο τους κ όχι ταισματα, μπάνια κλπ, που θα παίξουμε με το παιδί, θα γελάσουμε κ θα περάσουμε ωραία

Just now, little lamb είπε:

Καλά 10 λεπτά παραειναι λίγο νομιζω. Εκτός αν λόγω δουλειάς ο γονιός γυρίζει 8 το βράδυ ξερω'γω. Μόνο το φαγητό, το μπάνιο, ο θηλασμός (αν θηλάζει), 2 αγκαλίτσες κι ένα γαργαλητο, μας κάνουν τουλάχιστον μία ώρα!

Κι όμως δεν είναι.Εννοω να κάτσετε και μα κανετε κατι συγκεκριμένο μαζί.πχ τουβλακια,παζλ.Τα υπόλοιπα που λες έτσι κ αλλιώς θα τα κάνεις αλλα μπορεις κ ταυτοχρονα να κανεις κατι αλλο.Δεν μιλάω βεβαια για τόσο μικρά παιδιά που θηλάζουν.

Επίσης στην εκπαίδευση Γκόρντον μας ειχαν πει να βάζουμε με το παιδι ο καθε γο ιος κατι συγκεκριμένο μια φορα την εβδομάδα που να το κάνει κάθε γονιος ξεχωριστά.

Just now, mama16 είπε:

Καλά κ εμένα τα δέκα 10 λεπτά την ημέρα λίγα μου φαίνονται απλά η @μαγιοπουλας νομίζω 10 λεπτά μόνο παιχνίδι η δυο τους κ όχι ταισματα, μπάνια κλπ, που θα παίξουμε με το παιδί, θα γελάσουμε κ θα περάσουμε ωραία

Ακριβως.δεν μιλαω για την ρουτίνα.

Κι όμως δεν είναι.Εννοω να κάτσετε και μα κανετε κατι συγκεκριμένο μαζί.πχ τουβλακια,παζλ.Τα υπόλοιπα που λες έτσι κ αλλιώς θα τα κάνεις αλλα μπορεις κ ταυτοχρονα να κανεις κατι αλλο.Δεν μιλάω βεβαια για τόσο μικρά παιδιά που θηλάζουν.

Επίσης στην εκπαίδευση Γκόρντον μας ειχαν πει να βάζουμε με το παιδι ο καθε γο ιος κατι συγκεκριμένο μια φορα την εβδομάδα που να το κάνει κάθε γονιος ξεχωριστά.

Ακριβως.δεν μιλαω για την ρουτίνα.

Γι αυτο κ λεω ότι αν εκτός από τη δουλειά μου και το χρόνο που χρειαζόμαστε όλοι με τον εαυτό μας,αν είχαμε την πολυτέλεια να βρίσκαμε επι καθημερινή ης βάσεως το φαΐ έτοιμο κ το σπιτι στην εντέλεια από κάποιον άλλον, θα είχαμε αλλο κουράγιο και άλλη διαθεση να ασχοληθούμε με τα παιδια.Ειναι πολυ ανθρώπινο και να βαριόμαστε και να είμαστε κουρασμένοι.Σημερα το πρωι μονολογουσα και έλεγα ποσο εχω ανάγκη να αφήσω το παιδι καπου δυο μέρες και να μην κάνω τίποτα.Η εννοια μυ βεβαια θα ήταν εκεί.

Α τότε εντάξει, πιο κατανοητό. Έτσι να στρώσουμε κάτι συγκεκριμένο να παίξουμε ή να ζωγραφίσουμε ή να διαβάσουμε ή πλαστελίνες κι εμείς σπαστά τεταρτακια ή μισαωρακια είναι. Αλλά λίγο απ'όλα αυτά κάνουμε κάθε μέρα γιατί έχω την ευχέρεια που είμαι σπίτι, οπότε συνολικά ειναι ωρες. Συν τη βόλτα καμιά ώρα. Αλλά στο ενδιάμεσο επειδή είμαστε στον ίδιο χώρο όλο και θα μας δείξει κάτι, θα της δείξουμε εμείς κάτι, θα κυνηγηθουμε, θα γαργαληθουμε, θα παίξουμε κανένα περνά περνά η μέλισσα κλπ.

Just now, little lamb είπε:

Α τότε εντάξει, πιο κατανοητό. Έτσι να στρώσουμε κάτι συγκεκριμένο να παίξουμε ή να ζωγραφίσουμε ή να διαβάσουμε ή πλαστελίνες κι εμείς σπαστά τεταρτακια ή μισαωρακια είναι. Αλλά λίγο απ'όλα αυτά κάνουμε κάθε μέρα γιατί έχω την ευχέρεια που είμαι σπίτι, οπότε συνολικά ειναι ωρες. Συν τη βόλτα καμιά ώρα. Αλλά στο ενδιάμεσο επειδή είμαστε στον ίδιο χώρο όλο και θα μας δείξει κάτι, θα της δείξουμε εμείς κάτι, θα κυνηγηθουμε, θα γαργαληθουμε, θα παίξουμε κανένα περνά περνά η μέλισσα κλπ.

Σου λέω το μίνιμουμ με αποκλειστική αφοσιωση

Εμένα ξέρετε τι μου λειπει πιο πολύ; να είμαι μόνη μου, να μην μου μιλάει κανεις, να μη ζητάει τίποτα κανεις, να μην πρέπει να απαντήσω σε κανέναν. ζητάω πολλά; πέρσι πήγα επιτήρηση πανελλήνιες κ έξω όλοι αυτό το βαριούνται γιατί για τρεις ώρες δεν πρέπει να κανεις τιποτα, σκεφτόμουν ότι θα κάθομαι κ δεν θα με ενοχλεί κανεις. Τελικά βαρέθηκα, φυσικά, αλλά ήταν κάπως απολαυστικό στην αρχή.,

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Εμένα ξέρετε τι μου λειπει πιο πολύ; να είμαι μόνη μου, να μην μου μιλάει κανεις, να μη ζητάει τίποτα κανεις, να μην πρέπει να απαντήσω σε κανέναν. ζητάω πολλά; πέρσι πήγα επιτήρηση πανελλήνιες κ έξω όλοι αυτό το βαριούνται γιατί για τρεις ώρες δεν πρέπει να κανεις τιποτα, σκεφτόμουν ότι θα κάθομαι κ δεν θα με ενοχλεί κανεις. Τελικά βαρέθηκα, φυσικά, αλλά ήταν κάπως απολαυστικό στην αρχή.,

Σε καταλαβαίνω.

Just now, Έσπερος said:

Και εμένα μου έχει λείψει πάρα πολύ αυτό!!! να πιω τον πρωινό μου καφέ χωρίς να μιλάω, ή να φάω το πρωινό μου χωρίς να πνιγώ επειδή θα πρέπει να απαντησω στις ατελείωτες ερωτήσεις του γιου μου με τα δημητριακά στο στόμα...χαχαχαχαχα.

Ο εγκλεισμός έχει κάνει πλέον πολύ κακό. 

Επειδή δεν παρακολούθησα την ζητήση από την αρχή τι εννοείται όταν λέτε παιχνίδι δέκα λεπτά την ημέρα? εγώ παίζω τουλάχιστον 3 ώρες τις καθημερινές και γύρω στις 15 το σκ και κάθε βράδυ ακούω ''δεν μου έφτασε το παιχνίδι θέλω να παίξουμε και άλλο''... 

Just now, μαγιοπουλας said:

Σχετικά με τη δίαιτα τωρα.Στη γνωστή μου,στο πανεπιστημιακο νοσοκομείο που σας ελεγα,εκτός από την υγειηνη διατροφή που σας έλεγα και που μοιάζει με τις γνωστές των διαιτολογων,της συνέστησαν την διαλειμματικη νηστεία αλλα δυο ώρες λιγότερο νυστικη  14/10 με τελευταίο γεύμα στις οκτω το βραδυ και τις πρότειναν τα εξής αντιοξειδωτικα.300 γρ χυμό ροδι η αρωνια,

1 έως 2 διπλούς εσπρεσσο,δικταμο και φασκόμηλο.

Επισης ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ακούσει κάτι για την διαιτα της βασικης ινσουλίνης του Δελη.

Προσωπικά δεν είμαι καθόλου υπερ της διαλειμματικής νηστείας, θεωρώ πως δεν γίνεται ένας οργανισμος να μείνει χωρίς φαγητό πολλές ώρες, αυτό κάνει κακό κυρίως, εγώ σίγουρα δεν θα άντεχα πάντως, παρόλο που δεν τρώω πολύ και από πάντα πρόσεχα την διατροφή μου. Το θέμα ο κάθε οργανισμός να λαμβάνει τα απαραίτητα χωρίς υπερβολές.

Just now, Έσπερος είπε:

Κι εγώ θα το ήθελα αυτο... Την ησυχία μου.... Για ένα Σάββα/κο. Βεβαία ουτε μισή μέρα δε θα αντέξω αλλά έστω μισή μέρα αρκετή είναι να ηρεμήσει ο εγκέφαλος. Δεν ξέρω εμένα όλη αυτή η κατάσταση με έχει τρελάνει. Από το πρωί τα παιδιά μου να στριγλιζουν τα αυτιά μου, εγώ να χω παράλληλα να φροντίσω παιδιά και σπίτι, στο καπάκι τηλεμαθημα και στο καπάκι τη δουλειά μου τηλεργασία κι εκει ως το βράδυ και το βράδυ να γυρνάω κατά κοπή και παλι να ακουω μουρμουρα αυτή τη φορά επί 3 γιατί εμφανίζεται κι ένας συζυγος μπαιλντισμενος. Και συν όλα αυτά ψυχαναγκαστικά κάθε σ/κ να τη βγαζουμε στα γειτονικά παρκα περιφερομενοι με τα ίδια ρουχα τα ίδια παπουτσια το ίδιο στυλ τα ίδια λόγια σα βλαμμενοι να λέμε τα ίδια και τα ίδια χωρίς φίλους χωρίς να κάτσουμε σαν άνθρωποι να πιουμε έναν καφέ να παμε σε ένα μαγαζί να φαμε σαν οικογένεια. Συνεχώς τα ίδια και τα ίδια για μήνες μήνες χρονο! Δεν ξέρω και να χω εμένα να αποφασίζω να κάνω δίαιτα αλλά τελικά να μη βγαίνει γτ κόβω το τσιγάρο και τελικά επειδή με παιρνει ο κατήφορος στο φαΐ ξανά κόβω το φαι. Και μια κατάσταση παλαβη. Δεν ξέρω τα νευρα μου δεν είναι καλά. Σκέφτομαι τα θετικά... Πως εχω τα παιδιά μου και τα χαίρομαι όμως κάτι που θα μου λείπει μετά πολυ αλλά είναι στιγμές που πραγνατικα νομίζω δεν παίρνω αέρα. Μεγάλη πιεση εχω υποστεί και μου βγαίνει σε νευρα... Και φέρομαι απότομα μιλάω απότομα προσπαθω να συγκρατουμαι, μετράω ως το δέκα. Μετά σκέφτηκα ρε μπας κ πάω σε κανα ψυχολόγο αλλά πάλι κλεισούρα κι εκει μεσα όχι λέω. Επιτέλους να ανοίξει τίποτα. Και εχω νευρα όχι μόνο γι αυτά αλλά γιατί η όλη κατάσταση με τον κόσμο με επηρεάζει, καθένας δίπλα μου με επηρεάζει όλοι έρχονται και μου ζητάνε κάτι. Στη δουλειά στο σπίτι στην οικογενεια.! Μετά λέω όχι υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν δουλειά είναι μόνοι κοκ και με λέω κι αχαριστη. Δεν ξέρω, περιμένω και τα ρουχα μου και τρωγομαι γενικώς με τα ρουχα μου. 

Έλεος.! 

Τα πα ουφ! :D

Just now, Έσπερος said:

Έσπερος, ο άντρας σου δεν περνάει μόνος του χρόνο με το παιδί? Εμένα τον παίρνει πολύ συχνά και πάνε βόλτα/για πατίνι/ποδήλατο/στη γιαγιά κτλ και περνάω αρκετές μέρες μόνη μου μέσα στη βδομάδα. Το έχω μεγάλη ανάγκη. Σε μικρότερο βαθμό το κάνω και εγώ και κάνει κάτι άλλο ο άντρας μου.

Just now, Yovanna είπε:

Έσπερος, ο άντρας σου δεν περνάει μόνος του χρόνο με το παιδί? Εμένα τον παίρνει πολύ συχνά και πάνε βόλτα/για πατίνι/ποδήλατο/στη γιαγιά κτλ και περνάω αρκετές μέρες μόνη μου μέσα στη βδομάδα. Το έχω μεγάλη ανάγκη. Σε μικρότερο βαθμό το κάνω και εγώ και κάνει κάτι άλλο ο άντρας μου.

Δεν έχουμε η αλήθεια είναι όλοι αυτή την "πολυτελεια" . Δεν ξέρω για την Εσπερο αλλά εγώ προσωπικά δεν το έχω. Αν είναι κάποιος άλλος με τα παιδια, εγώ είμαι στη δουλειά. Προσωπικά, προσωπικο χρόνο εγώ έχω μεταξυ 12 με 1 το βράδυ και 9-10 το πρωί όπου εκεί ετοιμάζω πρωινα , δεν το λες και προσωπικο χρόνο. Να και κάτι στιγμές όπως τώρα που παιζουν κι εγώ χαζολογαω μέχρι να με φωνάξει κάποιος. Εχω και το νου μου σε μια πίτσα που ψήνω.... 

Ειχα τέτοιον χρόνο που εννοείς όταν πηγαιναν τα παιδια σχολείο, ειχα 3 ώρες περιπου ελευθερες όπου και γράφτηκα και γυμναστήριο . Κι αυτό όταν δεν είχαμε καμμια ίωση όπου εκεί ένα η και τα δυο παιδια ήταν σπίτι. 

Αλλά κι αυτά κόπηκαν με την καραντίνα, το γυμναστήριο εννοω

Διαφημίσεις

Όλες στην ίδια φάση είμαστε. Ήταν ένας εξουθενωτικός χειμώνας από κάθε άποψη. 

Σήμερα έκανα μπάνιο κι έπαιζε στο Spotify ένα τραγούδι που μου αρέσει πολύ, και σκεφτόμουν και τι δεν θα έδινα να οδηγούσα μόνη, με ανοιχτά παράθυρα, να παίζει η μουσική... κι ας πήγαινα και στη δουλειά. 

Just now, Yovanna είπε:

Του άντρα μου δεν του αρέσει να είναι μόνος του ή να βγαίνουμε βόλτες χωρια. Μια μικρή βόλτα οκ, αλλά μέχρι εκεί. ούτε δλδ να βγούμε κ να μείνει μόνος του ούτε το αντίθετο. γι αυτό θέλω να ησυχάσω κ από τους δυο :grin: το χειρότερο είναι όταν θέλουν κουβέντα κ οι δυο ταυτόχρονα κ κάνω σουρεαλιστικούς διαλόγους. έχω κ άλλους 100 το πρωί να μιλάνε όλοι μαζί, θέλω λίγη ηρεμία! 

Just now, Έσπερος είπε:

Του άντρα μου δεν του αρέσει να είναι μόνος του ή να βγαίνουμε βόλτες χωρια. Μια μικρή βόλτα οκ, αλλά μέχρι εκεί. ούτε δλδ να βγούμε κ να μείνει μόνος του ούτε το αντίθετο. γι αυτό θέλω να ησυχάσω κ από τους δυο :grin: το χειρότερο είναι όταν θέλουν κουβέντα κ οι δυο ταυτόχρονα κ κάνω σουρεαλιστικούς διαλόγους. έχω κ άλλους 100 το πρωί να μιλάνε όλοι μαζί, θέλω λίγη ηρεμία! 

Και ο αντρας μου,ειδικα επειδη λειπει παρα πολλες ωρες τις καθημερινες, ειναι του να τα κανουμε ολα ολοι μαζι αλλα επειδη εγω εχω παθει overdose παιδιων,αλλα και παλιοτερα επειδη δε βγαινει το προγραμμα, τα σ.κ. καποιες ωρες τους διωχνω να πανε μονοι τους βολτα ή φευγω εγω μονη για βολτα

Αλλωστε εχει καταλαβει οτι,απο ενα σημειο και μετα,δε βγαινει το να τα κανουμε ολα μαζι. Υπαρχουν και δουλειες,σουπερμαρκετ, αργοτερα δραστηριοτητες παιδιων, να κανουμε κατι ο καθενας για τον εαυτο του.. πρεπει να χωριστουμε για να βγουν ολα σε ενα σκ

Επεξεργάστηκαν by irin

Just now, kotsifikos είπε:

Επειδή δεν παρακολούθησα την ζητήση από την αρχή τι εννοείται όταν λέτε παιχνίδι δέκα λεπτά την ημέρα? εγώ παίζω τουλάχιστον 3 ώρες τις καθημερινές και γύρω στις 15 το σκ και κάθε βράδυ ακούω ''δεν μου έφτασε το παιχνίδι θέλω να παίξουμε και άλλο''... 

Περίεργο μου φαίνεται πάντως αυτό, να το έχει ισχυριστεί οποιοσδήποτε για 10 λεπτά τη μέρα, εκτός αν είναι από αυτά τα υπερβολικά που λέγονται κατά καιρούς για να μην έχουν τύψεις οι γονείς. Εδώ η μεγάλη μου είναι στο Λύκειο και θα ένιωθα χάλια αν της αφιέρωνα μόο 10 λεπτά. Βασικά με τη μάνα μου στο τηλέφωνο πιο πολύ ώρα μιλάω από τόσο!

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Περίεργο μου φαίνεται πάντως αυτό, να το έχει ισχυριστεί οποιοσδήποτε για 10 λεπτά τη μέρα, εκτός αν είναι από αυτά τα υπερβολικά που λέγονται κατά καιρούς για να μην έχουν τύψεις οι γονείς. Εδώ η μεγάλη μου είναι στο Λύκειο και θα ένιωθα χάλια αν της αφιέρωνα μόο 10 λεπτά. Βασικά με τη μάνα μου στο τηλέφωνο πιο πολύ ώρα μιλάω από τόσο!

Λεω το μίνιμουμ συν ολα τα αλλα της ρουτίνας.εννοω τη σύνδεση.δρν ειναι τυχαίο το οτι το έχω ακούσει από τρεις πλευρές αξιοπιστες

Τρεις ώρες παιχνίδι και το μυαλό να είναι άλλου, σε φαι τηλέφωνα κλπ  δεν είναι ιδανικο. Δέκα λεπτά αποκλειστικου χρόνου με το κάθε παιδι χωρίς καμμια διακοπή είναι και δυσκολο και τελικα ιδανικο. Δέκα για κάθε παιδι ... Και δεκα μαζί και δέκα όλοι μαζί...Αυτά τα έμαθα απο ειδικό δεν τα λέω από το κεφάλι μου... 

Τρεις ώρες υπερβολή μου φαίνεται εμένα αν εσας σας φαινεται υπερβολή το δεκάλεπτο... Διότι 3 ώρες και το μυαλό αποκλειστικά εκεί, αποκλείεται.... 

Συστημα π.ε.ξ.σ.ε. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει. Εγώ το τηρώ χρόνια και δεν είναι πάντα ευκολο. Να είσαι εκεί εκατό τα εκατοχωρις καμμια διακοπη!! Αναφερομαι σε αποκλειστικο παιχνιδι.και οχι εκπαιδευτικο. Άλλο είναι αυτό. Αναφέρομαι σε ελευθερο παιχνιδι μεταξυ μητέρας και παιδιου όχι όμως διδακτικό. Τουβλάκια πχ η αριθμους η τελοσπανυων εκπαιδευτικο.σα να σαι δασκάλα δλδ. Γιατί μπορεί να είσαι όλη μέρα με ένα παιδί και ουσιαστικά να μην έχεις ασχοληθεί μαζί του ουτε ενα λεπτο. Να το χεις ντυσει ταΐσει δασκαλεψει αλλά να μην έχεις παιξει. 

Είναι πολυ δυσκολο! 

Λεω το μίνιμουμ συν ολα τα αλλα της ρουτίνας.εννοω τη σύνδεση.δρν ειναι τυχαίο το οτι το έχω ακούσει από τρεις πλευρές αξιοπιστες

Μα σύνδεση δεν είναι μόνο το παιχνίδι. Είναι το να φας με το παιδί, ή να το ταϊσεις αν είναι μικρό, χωρίς ταυτόχρονα να μιλάς στο τηλέφωνο ή να χαζεύεις τηλεόραση, να κάνετε μια δουλειά μαζί στο σπίτι είτε σαν παιχνίδι αν είναι μικρό είτε συζητώντας αν είναι μεγαλύτερο, να πάτε μια βόλτα οι δυο σας, να διαβάσεις ένα βιβλίο στο μικρό ή να δεις μια ταινία με το μεγαλυτερο κλπ. Δεν είναι δυνατό κανείς γονιός να έχει μόνο 10 λεπτα συγκέντρωση τη μέρα στο παιδί του, είναι; Δεν μπορώ να φανταστώ κάτω από μερικές ώρες την ημέρα για μια καλή σχέση, ακόμη και για εργαζόμενο γονιό.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Μα σύνδεση δεν είναι μόνο το παιχνίδι. Είναι το να φας με το παιδί, ή να το ταϊσεις αν είναι μικρό, χωρίς ταυτόχρονα να μιλάς στο τηλέφωνο ή να χαζεύεις τηλεόραση, να κάνετε μια δουλειά μαζί στο σπίτι είτε σαν παιχνίδι αν είναι μικρό είτε συζητώντας αν είναι μεγαλύτερο, να πάτε μια βόλτα οι δυο σας, να διαβάσεις ένα βιβλίο στο μικρό ή να δεις μια ταινία με το μεγαλυτερο κλπ. Δεν είναι δυνατό κανείς γονιός να έχει μόνο 10 λεπτα συγκέντρωση τη μέρα στο παιδί του, είναι; Δεν μπορώ να φανταστώ κάτω από μερικές ώρες την ημέρα για μια καλή σχέση, ακόμη και για εργαζόμενο γονιό.

Δεν είπα μόνο. Ειπα το μινιμουμπου μπορει να καλύψει την ανάγκη συν όλα τα άλλα.Δεν ειναι ώρες αν το σκεφτείς.Δεν γινεται να είμαστε για ώρες στο 100%

Εγώ είχα παχύνει λιγουλάκι στη πρώτη καραντίνα, στη καραντίνα μετά του Νοέμβρη έχασα κ 500 γρμ :lol: τώρα σε αυτή μια εβδομάδα είμαστε εμείς δε ξέρω δεν έχω ζυγιστει ακόμα το πάω από αύριο σε αύριο...!!!!

Κ εγώ στη δουλειά δε τρώω ένα κουλούρι παίρνω κ αυτό δε το τρώω όλο ούτε κεράσματα τρώω που μας φέρνουν συνέχεια είπαμε είμαι η ξενέρωτη της παρέας... :roll:, αλλά στο σπίτι πάντα θέλω να υπάρχει καμία λυχουδια κ ας μη φάω νιώθω ήρεμη μόνο που υπάρχει..!

Από ψυχολογία άλλο τίποτα γενικά μου βγήκε πολύ άγχος τον τελευταίο χρόνο δε ξέρω αν φταίει η καραντίνα αν θα έβγαινε αν ήταν η αφορμή αυτό για να ξεσπάσει κ έχω ξεκινήσει συνεδρίες σε ψυχολόγο προσπαθώ να τα βρω με τον εαυτό μου γενικά κ να κάνω πολλές αλλαγές...!!! 

@mama16@mama16 πρέπει να είσαι πάρα πολύ αδύνατη μπράβο εγώ με ύψος 1,65 μια φορά έφτασα στα 50 κιλά έπινα κορτιζόνη εκείνο το διάστημα κ ειμουν τρομερά αδύνατη στο σωματοτυπο μου δε μου άρεσα τόσο αδύνατη κύριος στα κιλά που μαρεσει να είμαι είναι 55 κ τώρα παίζω γύρω στα 58.. 

@Έσπεροςεγώ θα είχα βάλει ζουρλομανδύα αν δε πηγενε ο άντρας μου έστω μια βόλτα τα παιδιά πιεστικά πολύ για να τον πείσω να τα πηγαίνει βόλτα μόνος του γιατί είχε ανασφάλειες ότι δε θα τα κατάφερνε κ γενικά κάποιες φορές βαριόταν κ ήθελε κ εμένα αλλά.... Αλλά.... Βέβαια πολλές φορές όταν με ρωτάει ο άντρας μου θα έρθεις μαζί μας ή τα παιδιά θα έρθεις κ εσύ μαζί μας μάμα; νιώθω πολλές τύψεις αλλά χρειάζομαι κνεγω χρόνο για να ηρεμήσει  το κεφάλι μου κ να ασχοληθώ λίγο κ με το σπίτι ή με τον εαυτό μου, νομίζω ότι κ εμένα μου αξίζει αυτό :grin:

Δεν είπα μόνο. Ειπα το μινιμουμπου μπορει να καλύψει την ανάγκη συν όλα τα άλλα.Δεν ειναι ώρες αν το σκεφτείς.Δεν γινεται να είμαστε για ώρες στο 100%

Αν εννοείς μία άλφα πολύ δύσκολη μέρα, να καταλήξεις τελικά να αφοσιωθείς 10 λεπτά στο παιδί, ναι.

Αν εννοείς να είναι συστηματικό, όχι, δεν πιστεύω ότι καλύπτεται καμία ανάγκη του παιδιού έτσι, αυτό είναι παραμέληση. Αν δηλαδή είμαστε εντελώς συνέχεια στην πρίζα, ή απόντες ή τα κάνουμε όλα μηχανικά, και μετά περνάμε 10 λεπτά αφοσιωμένοι στο παιδί, σίγουρα δεν αναπληρώνει αυτό το υπόλοιπο κενό και δε γεμίζει τίποτα. Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το καταλάβεις. Ούτε σχέση ενηλίκων δεν επιβιώνει με 10 λεπτά αφοσίωσης τη μέρα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...