Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πάντως για να μη λετε, φτιάξαμε κέικ αντι τούρτας στα γενεθλια κ εφαγε κ ο μικρος. κανονικο γλυκο κέικ με ζαχαρη, οχι αλεύρι αμυγδάλου, χαρουπελο κ κρυμμένο συκωτι! 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 225
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 36 λεπτά , Έσπερος είπε:

Πάντως για να μη λετε, φτιάξαμε κέικ αντι τούρτας στα γενεθλια κ εφαγε κ ο μικρος. κανονικο γλυκο κέικ με ζαχαρη, οχι αλεύρι αμυγδάλου, χαρουπελο κ κρυμμένο συκωτι! 

Πάλι καλα:Pγια το συκωτι

15 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Συγχαρητήρια :) Είναι υπερβολή να ρωτήσω αν το παιδί έφαγε μελομακάρονα, δίπλες, σοκολατάκια και όλα τα καλούδια που υπάρχουν στα τραπέζια φαντάζομαι; Λογικά του είπατε ότι είναι κάτι σαν το αλκοόλ, μόνο για μεγάλους :-D

Παρακολουθώ αυτή τη συζήτηση από την αρχή μέχρι στιγμής δεν έχω μπει στη διαδικασία να απαντήσω αλλά πραγματικά βρε κοπέλα μου άσε το παιδάκι να παίξει όπως θέλει ότι ώρα θέλει για όση ώρα θέλει οτι παιχνιδι θελει και απλα ακολουθησε το αν δεν μπορεις να ακολουθησεις το παιχνιδι του αφησε το να παιξει μονο του,τόσο άγχος για όλα δεν κάνει καλό ούτε σε εσενα ουτε στο παιδί σου

19 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Να τον χαίρεστε! Να τα εκατοστησει! Και μεις είχαμε γενέθλια πριν λίγες μέρες, στις 29! 

Διαφημίσεις

On 31/12/2019 at 7:55 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Εντάξει είμαστε αγχώδεις γονείς αλλά δεν ειναι οτι το βγαζουμε σε νευρα κ ενταση, το αντιθετο θα ελεγα, ειμαστε πολυ ηρεμη κ ησυχη οικογενεια οπως κ το παιδι μας. καμια φορα κανω λιγο χιουμορ αλλα οντως γενικα ετσι αναλυω γενικως. αλλα δεν νομιζω οτι κανουμε κατι διαφορετικο απο γονεις με ενα παιδι. αν ειχαμε κι αλλο που δεν θα ηταν απιθανο στα δυο χρονια απο το μεγαλο, θα μας αγχωναν άλλα πραγματα προφανως. Οσο για τους γιατρους που λες κ ξαναλές, νομιζω οτι ειναι υπερβολη να πας μονο κ μονο για να ρωτησεις πώς να παίζεις με το παιδι σου κ να σου πει αν ειες αι στον μεσο ορο της ηλικιας του, κατι που ειναι προφανες. γι αυτο ειναι οι συζητησεις με αλλους γονεις, για να βλεπεις πώς αντιμετωπίζουν εκεινοι θέματα της καθξμερινοτγτας. 

Καλή χρονιά και να τον χαίρεστε! Ελπίζω με τη νέα χρονιά να χαλαρώσετε λίγο...

Από τα μηνύματά σου μέχρι τώρα βγαίνει ότι κάθε άλλο παρά στο μέσο όρο είστε ως γονείς. Για την ακρίβεια είστε πολύ διαφορετικοί από τους περισσότερους.

Είναι υπερβολή το να ρωτήσεις τον γιατρό για πέντε βασικά πράγματα και δεν είναι υπερβολή να υπεραναλύεις σε ένα φόρουμ το φαί, τον ύπνο, το παιχνίδι; 

Το άγχος σας έχει χτυπήσει ταβάνι. Ο άντρας σου τον ξεψαχνίζει μήπως και εντοπίσει μικρόβιο, εσύ έχεις φτάσει να ελέγχεις το πως παίζει το παιδί! Έλεος ρε φίλε, έλεγχος και στο παιχνίδι; Μπορείς να κάνεις ένα stop και να το αναλογιστείς αυτό λιγάκι; Να μη το αφήσεις να παίξει με μαγνητάκια γιατί είναι λέει για πιο μπεμπε; Θέλω ειλικρινά να μου πεις ποιος αποφάνθηκε ότι το να παίζει με μαγνητάκια ή με τάπερ το δίχρονο είναι πισωγύρισμα.

Ξέρεις η ψυχική υγεία των παιδιών δεν εξαρτάται μόνο από το αν οι γονείς είναι νευρικοί ή φωνάζουν. Μπορεί να καταστραφεί και από τους απόλυτα ήσυχους και ήρεμους γονείς που ήρεμα και ήσυχα μανιπιουλάρουν, ελέγχουν και δεν αφήνουν το παιδί να πάρει ανάσα. Και θα συμφωνήσω με την ΑΡΓΚ [...Πολλά από όσα λες, νομίζω σε όλους μας έχουν βάλει τι σκέψη ότι ή απλά υπερβάλεις για να δείξεις τι εννοείς ή μας δουλεύεις. Αν δεν είναι έτσι, άρχισε να σκέφτεσαι πώς θα αντιμετωπίσεις εσύ αυτή την κατάσταση, γιατί αποκλείεται να μην επηρεαστεί το παιδί...]

Το άγχος του άντρα μου φοβάμαι πιο πολύ γιατί είναι υπερπροστατευτικο κ ή θα αφησει φοβιες ή θα κρατησει το παιδι πισω σε καποια θέματα. αλλα δεν βαζει μυαλο, ενω ειδε τψρα τον αδερφο του που με δυο παιδιά είναι πια άνετος, όλο του έλεγε γιατί δεν προσέχει το ένα κ το άλλο. Γενικα πιστευω οτι ενα δευτερο παιδι θα μπορούσε να μας φέρει μια ισορροπία γιατί ασχολούμαστε υπερβολικά αλλά από την άλλη με αγχώνει μόνο κ μόνο η ιδέα οπότε το αποκλείω σχεδον οριστικά πλεον. 

Θα συμφωνήσω με τις κοπέλες που προτείνουν να μιλήσεις αρχικά άμεσα στον παιδιατρο και για μένα επίσης οπωσδήποτε με έναν αναπτυξιολογο. ..οχι για το παιδί αλλά για σενά!!!Όσο ασήμαντα αυτά τα ερωτήματα να σου φαίνονται σας δημιουργούν τεράστιο άγχος και αυτό περνάει στο παιδί θέλεις δεν θέλεις . ..Δεν είναι φυσιολογικό να μην κατανοείς την ηλικία του παιδιου τα στάδια ανάπτυξης του και νά ψάχνεις λεπτομέρεια στην λεπτομέρεια ...Όλοι οι γονείς έχουμε ανησυχιες αλλά φιλικά πάντα έπρεπε να είχες μιλήσει χτες ήδη για τις δικές σου σε κάποιον ωστε να σας κατευθυνει....Καλή χρονιά! Υγεία σε όλες σας και στις οικογένειες σας!

Μα εγώ δεν έχω καμία ανησυχία για το αν το παιδί μου έχει κάτι παθολογικό. Ούτε καν με διαφορες υπερβολές που εχω διαβασει εδω δεν μ εχει μπει τετοια ιδεα. το να κανω περιςταςιακα καμια χαζη σκεψη οπως οτι μπορει να εχει αισθητηριακα τοτε που ειχε βαρεθει το ψαρι, ειναι κατι που οπως μπαινει στο μυαλο μ ετσι βγαινει μετα απο λιγο κ νομιζω οποιοσδήποτε γονιος το εχει κανει. Απλως ρωταω για συμβουλες για να μην ειναι κατι που θα μπορουσαμε σαν γονεις να δωσουμε ενα ερέθισμα κ να το εχουμε παραλείψει. κ γενικα για να ξερω πού κινούνται οι περισσοτεροι γονεις. να παω σε αναπτυξιολογο γιατι; για να ρωτησω αν ειναι κακο το χαζολογημα με τα μαγνητάκια ή τι να κανω που δεν εχουμε παιδακια για παρεα; Δεν ειναι σοβαρο θεμα υγειας που να μην μπορω να λύσω με μια συζητηση. αν ειχα καμια φιλη που να βλεπω καθε μερα με παιδι στην ιδια ηλικια ή λιγο μεγαλυτερο θα τη ρωτουσα απευθειας. αλλα ολοι οσοι εχω ειναι μακρια κ μαλλον θα γελάνε αν τους στελνω μηνυματα για να τους ρωταω οποιαδηποτε τρελη απορια μου ερχεται, κ πιθανότατα δεν θα εχουν χρονο καν να μ απαντουν καθε φορα. Το εχω δοκιμασει για να ειμαι ειλικρινης. 

Διαφημίσεις

@Έσπερος διαβάζω και εγώ το θέμα κάπου κάπου και Πραγνατικα θα σου πω ότι διαβάζοντας σε με πιάνει άγχος . Με πολύ συμπάθεια στο λέω και εγώ γιατί βασανίζεσαι ρε συ . Πραγνατικα ποσά "κουτάκια " έχεις ;;; 

κοιτα νομίζω ότι το πραγματικό σου θέμα είσαι εσυ ( στο λέω με συμπάθεια μην με παρεξηγείς ) . Ίσως αν μπορούσες να μιλήσεις εσυ με κάποιον ψυχοκογο για δικές σου σκέψεις και ανησυχίες θα βοηθούσε πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο . Αμφιβάλλω αν ο μικρός χρειάζεται κάτι παραπάνω . 

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Το άγχος του άντρα μου φοβάμαι πιο πολύ γιατί είναι υπερπροστατευτικο κ ή θα αφησει φοβιες ή θα κρατησει το παιδι πισω σε καποια θέματα. αλλα δεν βαζει μυαλο, ενω ειδε τψρα τον αδερφο του που με δυο παιδιά είναι πια άνετος, όλο του έλεγε γιατί δεν προσέχει το ένα κ το άλλο. Γενικα πιστευω οτι ενα δευτερο παιδι θα μπορούσε να μας φέρει μια ισορροπία γιατί ασχολούμαστε υπερβολικά αλλά από την άλλη με αγχώνει μόνο κ μόνο η ιδέα οπότε το αποκλείω σχεδον οριστικά πλεον. 

Ένα δεύτερο παιδί, ποτέ δεν έλυσε κανένα πρόβλημα σε καμία οικογένεια. Προς Θεού, δε λέω να μην κάνετε και δεύτερο και τρίτο και δέκατο αν θέλετε, αλλά όχι για να λύσει κάποιο πρόβλημα. Τα παιδιά μόνο να φέρουν στην επιφάνεια προβλήματα σε μία οικογένεια γίνεται, όχι να τα καλύψουν.

πρίν από 33 λεπτά , vtgian είπε:

άπειρες λίστες με το τι πρέπει να έχει κατακτήσει το παιδί ανα ηλικία και τσεκάρεις τι κάνει ο δικός σου

Εννοείται το κάνω κάθε μήνα! αλλά οχι απο νωρις ομως. Μια φιλη κρατουσε αναπτυξιακό ημερολόγιο, οταν μου το ειπε αγχώθηκα λιγο γιατι εγω δεν κατέγραφα τιποτα, θυμαμαι απο φωτο τι εκανε σε ποιον μηνα στο περιπου. απλως τςεκαρα αυτα που λεει το βιβλιάριο. μετα γυρω στους 18 μηνες αρχισα να το ψαχνω, δεν θυμαμαι γιατι. ισως επειδη καπου εκει αρχισα να ψαχνω μοντεσοριανες δραστηριοτητες κ ειδα τι κανουν αυτα τα παιδακια, εκει προβληματιστηκα για το αν εχουμε δωσει τα σωστα ερεθισματα. 

εγω κοριτσι επειδη σε διαβαζω κ συχνα αναρωτιεμαι που πας κ.διαβαζεις ολα αυτα τα αναπτυξιακα θα σου πω οτι αυτο που εχω  καταλαβει ειναι οτι εχεις ανχωθει με την ομιλια κυριως αλλα οπως ολες οι μαμαδες πριν.τρεξουν στους γιατρους κ ταλαιπωρησουν το μωρο πολλες φορες χωρις λογο απλα προσπαθεις να μαθεις αν ειστε πισω μονο σε αυτο το κομματι ή υπαρχουν κ αλλα θεματα κ εχεις ψαξει κ πραγματα που νομιζω κ η παιδιατρος ουτε θα τα ξερει οτι τα κανουν διχρονα. 

το.ανχος παντως ειναι φυσιολογικο ολες το εχουν κ εγω κοιταω τα σπυρακια του μωρου κ τα κακα του καθε φορα κ αν κατι εχει καθιστερησει αναρωτιεμαι κ ρωταω. παντως ερεθισματα δεν υπαρχουν.σωστα ή λαθος καθε μαμα αναλογα με το στυλ της οικογενειας της δινει κ ερεθισματα. οταν υπαρχει φροντιδα κ αγαπη ολα σωστα ειναι κ αρκετα . 

δεν σημαινει οτι επειδη η μια μαμα δινει στο παιδι να παιζει με παζλ κ η αλλη με κατσαρολικα το παιδι δεν αναπτυσετε κ τα δυο μια χαρα ειναι κ αρκετα. 

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Μα ήμουν σίγουρη :) Τα σωστά ερεθίσματα σύμφωνα με ποιον βρε κοπέλα μου; Υπάρχει καμία παγκόσμια χάρτα που να λέει ότι το παιδί για να αναπτυχθεί σωστά πρέπει απαραιτήτως και απαρεγκλίτως να παίζει με τα συγκεκριμένα α, β και γ παιχνίδια και ουαι και αλίμονο αν παίξει με το δ;

Παίρνεις πολύ στα σοβαρά ό,τι διαβάζεις διαδικτυακά. Δεν ξέρω ποια παιδάκια είδες να κάνουν τι, αλλά έχε υπόψη σου ότι τα περισσότερα blog ή σελίδες μαμάδων που γράφουν για απόλυτους οδηγούς παιχνιδιού και ανατροφής, για τον μικρό Lucas που παίζει μόνο με τα 5 ελεγμένα παιχνίδια και τη μικρή Helena που χρησιμοποιεί μαχαίρι από τα 3, είναι μόνο εικόνα. Οι πλειοψηφία των γονιών που αποφασίζει να δημοσιοποιήσει τον τρόπο ζωής της, παρουσιάζει κατά κύριο λόγο την ωραιοποιημένη της εικόνα και όχι την πραγματικότητα. Νομίζεις ότι η μέση εργαζόμενη μαμά ενός δίχρονου αναλύει με τρίτους και καταγράφει σε τέτοιο βάθος το τι κάνει το παιδί της; 

Συνήθως καταγράφουμε τα "ορόσημα" (milestones αν θέλεις) τον πρώτο ένα με ενάμιση χρόνο. Μετά χαλαρώνουμε και είναι λογικό γιατί μέχρι τότε το παιδί πάνω κάτω φαίνεται αν έχει κάτι που να χρίζει πολύ σοβαρής παρέμβασης (δε μιλάω για λογο/έργο θεραπείες) . Σε εσένα συμβαίνει το αντίθετο. Όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο περισσότερο αγχώνεσαι και αναλύεις. Αναπτυξιακό ημερολόγιο... Πραγματικά τώρα, τι φοβάσαι ότι θα συμβεί αν κάτι δεν το καταγράψεις, αν κάποια δραστηριότητα δεν την εξασκήσεις, αν κάποια δεξιότητα δεν την κατακτήσει όταν "πρέπει"; Το παιδάκι σου φαίνεται να είναι μια χαρά. Εσύ από την άλλη έχεις σοβαρή αδυναμία να απολαύσεις το παιδί σου που μεγαλώνει όπως τα υπόλοιπα. Όπως ο άντρας σου ψάχνει για σπυράκι που μπορεί να είναι σταφυλόκοκκος, εσύ ψάχνεις στην ταξινόμηση παιχνιδιών και στην άρνηση συγκεκριμένου φαγητού το φάσμα (για να μιλάμε ανοιχτά).

vομιζω οτι αv αρχισειι vα μιλαει το παιδακι θα χαλαρωσει. απο εκει ξεκιvαvε ολα το αvχος για τηv ομιλια κ η μη παραδοχη οτι τηv προβληματιζει τοσο ωστε vα παει σε εvα γιατρο.

@Έσπερος ετυχε χθες να διαβάσω κάποια πράγματα κ σκεφτηκα να σου πω να το ψάξεις αν ενδιαφέρεστε. Αν κ λογικα θα πήρατε αρκετά δωρακια στις γιορτες

Ελεγε για οδηγίες από την αμερικανική παιδιατρική Ακαδημία, για γονείς κ γιατρούς. Για τα κατάλληλα παιχνίδια για κάθε ηλικια

Δ το έψαξα πάρα πολύ. Ήταν λίγο γενικόλογα, οχι οθόνες, πιο απλά παιχνίδια, να προωθούν την αλληλεπιδραση. Αλλα οκ δ θα πρότεινε κ συγκεκριμένες μαρκες

Δ ειχα αναρωτηθεί για κτ τετοιο, αλλα απο οτι φαίνεται αν το ψάξεις θα βρεις κάποιες "οδηγίες" κ μπορεις να ρωτήσεις κ την γιατρο σας, από ότι φαίνεται δίνονται οδηγίες κ σε αυτούς για κτ τετοιο

Just now, vicky86 είπε:

@Έσπερος ετυχε χθες να διαβάσω κάποια πράγματα κ σκεφτηκα να σου πω να το ψάξεις αν ενδιαφέρεστε. Αν κ λογικα θα πήρατε αρκετά δωρακια στις γιορτες

Ελεγε για οδηγίες από την αμερικανική παιδιατρική Ακαδημία, για γονείς κ γιατρούς. Για τα κατάλληλα παιχνίδια για κάθε ηλικια

Δ το έψαξα πάρα πολύ. Ήταν λίγο γενικόλογα, οχι οθόνες, πιο απλά παιχνίδια, να προωθούν την αλληλεπιδραση. Αλλα οκ δ θα πρότεινε κ συγκεκριμένες μαρκες

Δ ειχα αναρωτηθεί για κτ τετοιο, αλλα απο οτι φαίνεται αν το ψάξεις θα βρεις κάποιες "οδηγίες" κ μπορεις να ρωτήσεις κ την γιατρο σας, από ότι φαίνεται δίνονται οδηγίες κ σε αυτούς για κτ τετοιο

Η αλήθεια ειναι οτι στην παιδιατρο δεν εχουμε ανεση γιατι ο μικρος τη φοβαται κ κατα βαση τα ιατρικα λεμε εν μεσω δακρύων. Γι αυτο δεν την ρωταω για αλλα θέματα, δεν προλαβαινουμε ή τα ξεχναμε απο την ενταση. 

παιχνιδια εμεις πηραμε κάποια που μας αρεσαν αν κ δεν ειναι πολυ της αλληλεπίδρασης, τουβλάκια κ ζωακια ειναι. Δεν ξεραμε κ ακριβως τι να ψαξουμε. τις μέρες που ήμασταν Αθήνα ήταν κυρίως αργίες, δεν είχαμε χρόνο για πολύ ψάξιμο κ παλι απογοητευτηκα απο το παιχνιδαδικο που πηγαμε. 

Τα βιβλια κ τα παζλ που ειχα ζητησει δεν ειχαν καμια σχεση με αυτα που ηθελα. κανενας δεν μας εφερε παραμυθι κ το παζλ της πεθερας μ ειναι αυτα τα ξύλινα που βαζεις σχηματα στη σωστη τρύπα που τα εχουμε ξεπερασει. του μικρου του αρεσαν βεβαια κ κανονικα αυτο μετραει αλλα εγω μετάνιωσα που τους ειπα να παρουν παιχνίδια κ βιβλία τελικά, καλυτερο θα ηταν να επαιρναν ρουχα κ να παιρναμε εμεις τα παιχνιδια. 

Αν εχεις καποιο λινκ με ενδιαφέρει,  εδώ ή σε πμ.

Just now, Έσπερος said:

Η αλήθεια ειναι οτι στην παιδιατρο δεν εχουμε ανεση γιατι ο μικρος τη φοβαται κ κατα βαση τα ιατρικα λεμε εν μεσω δακρύων. Γι αυτο δεν την ρωταω για αλλα θέματα, δεν προλαβαινουμε ή τα ξεχναμε απο την ενταση. 

παιχνιδια εμεις πηραμε κάποια που μας αρεσαν αν κ δεν ειναι πολυ της αλληλεπίδρασης, τουβλάκια κ ζωακια ειναι. Δεν ξεραμε κ ακριβως τι να ψαξουμε. τις μέρες που ήμασταν Αθήνα ήταν κυρίως αργίες, δεν είχαμε χρόνο για πολύ ψάξιμο κ παλι απογοητευτηκα απο το παιχνιδαδικο που πηγαμε. 

Τα βιβλια κ τα παζλ που ειχα ζητησει δεν ειχαν καμια σχεση με αυτα που ηθελα. κανενας δεν μας εφερε παραμυθι κ το παζλ της πεθερας μ ειναι αυτα τα ξύλινα που βαζεις σχηματα στη σωστη τρύπα που τα εχουμε ξεπερασει. του μικρου του αρεσαν βεβαια κ κανονικα αυτο μετραει αλλα εγω μετάνιωσα που τους ειπα να παρουν παιχνίδια κ βιβλία τελικά, καλυτερο θα ηταν να επαιρναν ρουχα κ να παιρναμε εμεις τα παιχνιδια. 

Εγώ σε αυτή την ηλικία του είχα πάρει ένα κουτί που είχε μέσα 4 εικόνες οι οποίες η κάθε μία είχε από 20 κομμάτια παζλ, τα έβαζα κάτω και έπειτα φτιάχναμε το παζλ πα΄νω στην εικόνα (έτσι ώστε να μπορεί μόνος του να δει τι κομμάτι μπορεί να κολλάει σε κάθε σημείο) φυσικά και μας έπαιρνε το κάθε παζλ μισή ώρα , μέχρι να το φτιάξουμε. Γενικά μας βόλεψε και μας άρεσε αυτό.

Τώρα διάβασα και τα υπόλοιπα που είχαν γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες, εντελώς φιλικά θα σου πω να αφήσεις το παιδί λίγο ελεύθερο, άφησε το να κοιμηθεί να φάει να παίζει όπως θέλει εκείνο, δεν χρειάζεται συνέχεια να το καθοδηγείς, άφησε το πάρει πρωτοβουλίες, να διαλέξει εκείνο τι θέλει. Άφησε τον να ανακαλύψει τον κόσμο, να μάθει να παίζει όπως εκείνου του αρέσει, άφησε να πειραματιστεί, πως θα μάθει? Όλοι οι γονείς έχουμε άγχη, όμως πρέπει να τα καταπολεμήσουμε και να μην περάσουμε στα παιδιά μας τις δικές μας ανασφάλειες. Τα πάντα στο μυαλό σου τα έχεις σε μία τάξη, όλα για σένα πρέπει να είναι σε μία σειρά και μερικές φορές νομίζω πως το ίδιο θες να ισχύει και το παιδί σου..αυτό δεν γίνεται, άφησε το λίγο ελεύθερο. Το παιδί σου τώρα θα μπει σε μία φάση που θα αρχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες δειλά-δειλα, θα αρχίσει να έχει απόψη , προσπάθησε να τον ακούς, και να είσαι λίγο πιο δεκτική σε αυτό που θα θελει ακόμα και αν δεν σου αρέσει.

υγ1 : να σας ζήσει να τον χαίρεστε, πολύχρονος.

υγ2: Αλήθεια τώρα αντί για τούρτα κέικ με συκώτι ?

Καλημέρα. Έσπερος κοίτα λίγο τα djeco, εμείς είχαμε πάρει αρκετά σ αυτή την ηλικία, το loto της άρεσε πολύ. Κοίτα και αυτά που λένε για 3+, τα memo κ τα domino με τα ζωάκια.

Just now, Lenia16 είπε:

Καλημέρα. Έσπερος κοίτα λίγο τα djeco, εμείς είχαμε πάρει αρκετά σ αυτή την ηλικία, το loto της άρεσε πολύ. Κοίτα και αυτά που λένε για 3+, τα memo κ τα domino με τα ζωάκια.

Γενικα κ εγω παίρνω πάντα παιχνίδια για μεγαλύτερη ηλικία, εξακολουθώντας να παίζουν κ με τα πιο μπεμπε

Just now, Έσπερος είπε:

Παρ'την κάποια στιγμή τηλ η πανε μια μερα χωρις τον μικρο στην γιατρο

Πάντως τα τουβλακια κ τα ζωακια είναι παιχνίδια που βοηθανε

Γενικα αν γράψεις στο Google κατάλληλα παιχνίδια με βάση την ηλικια, η αναζητήσεις αμερικανική παιδιατρική εταιρία θα βρεις κτ

Αλλα σου στέλνω κ πμ ελπιω να μην αργήσει, νομιζω ειναι το άρθρο αυτουσιο στα αγγλικα, δ το διάβασα όλο οπότε δ ξερω αν θα σε διαφωτισει:oops:

πρίν από 44 λεπτά , Έσπερος είπε:

Θα σου γράψω και εγώ τα δικά μας "λάφυρα" από τα Χριστούγεννα μήπως σε βοηθήσουν για να πάρεις ιδέες. Σπιτάκι playmobil, ανεκτίμητη αξία! Είναι για ηλικία 4+ αλλά αν το παιδί δε βάζει πράγματα στο στόμα και έχει μια συμπαθητική λεπτή κινητικότητα ενδείκνυται. Πάντα με επίβλεψη ασφαλώς και αν θες αποσύρεις μικρά κομμάτια. Βάζεις τα playmobil να μαγειρέψουν, βάζεις τραπέζι με πιάτα και ποτήρια να φάνε, τα κοιμίζεις (έχει και κουβέρτα), κάνουν μπάνιο και σκουπίζονται με πετσέτα, ταίζεις το μωρό, το σκύλο κτλ. Εμείς το παίζουμε ανελλιπώς για πολλή ώρα κάθε μέρα, το ζητάει σαν τρελή.

Μας φέρανε επίσης παζλ 30 κομματιών με τα ζώα της Αφρικής. Είχε και βιβλίο η συσκευασία. Το φτιάχνουμε μαζί επίσης κάθε μέρα και έμαθε από αυτό και ποιά είναι τα ζώα της σαβάνας. 

Επίσης ξύλινα τρόφιμα της hape με μαχαίρι να κόβει (ψωμί, τυρί, τόστ, ντομάτα). Πολύ σουξέ και αυτά, ταίζει τα κουκλάκια της, τους φτιάχνει πρωινό.

Επίσης από βιβλία πήραμε 2 της σειράς Τικ και Τέλα που η μικρή τα λατρεύει (έχουμε 5 συνολικά) και ο χαζομπαμπάς της αγόρασε και σε λούτρινα τον Τικ και την Τέλα και κάνουμε ιστορίες.

Νομίζω ότι με κάτι ανάλογο είσαι γενικά καλυμμένη στο θέμα της αλληλεπίδρασης γιατί έχεις τη δυνατότητα για πολλές ιστορίες, σκετς και ευκαιρίες για διάλογο. Καλή επιτυχία στο ψάξιμο!

Ο άντρας μ είναι πολύ per book κ τα παιχνίδια για μεγαλύτερες ηλικίες τα κρύβει, παρόλο που το στοματικό στάδιο το έχει ξεπεράσει ο μικρός εδώ κ αρκετους μηνες. κ τα χαρισμένα παιχνθδια που δεν εχουν συσκευασία τα περναει απο αυστηρό ελεγχο πριν τα εμφανίσουμε. οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να πάρουμε κάτι για πιο μεγαλο. Τα ξύλινα φαγητά όμως ακούγονται καλή ιδέα. Τικ κ Τελα έχω καταλήξει κ εγώ να πάρω γιατί δεν ξέρω καθόλου τι ιστορίες να λεω, εκτός από τα κλασικά παραμύθια που δεν μ αρέσουν έτσι κι αλλιώς. @vicky86 ευχαριστώ για το λινκ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...