Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά βιβλία.... με νόημα...!

Recommended Posts

Δεν ειναι απαραιτητο να συνδυασεις το διαβασμα με τον υπνο. Η δικια μου ζηταει μεσα στη μερα, φερνει οποιο θελει. Και ξεσηκωνεται, δειχνει διαφορα, λεει τι θα γινει παρακατω κλπ, καθε αλλο παρα χαλαρωση δηλαδη. Για αφηγηση αν θες κατι με αρχη, μεση και τελος που λενε, γι'αυτη την ηλικια ειναι ιδανικα τα Τικ και Τελα, ο Τιμος και τα αλλα τρια που σου ειπα. Ο Τεντι βοηθαει τη μαμα, ο Τεντι εχασε το παιχνιδι του, Μια αγκαλια ακομα. Εχουν μια σαφη ιστοριουλα που μπορει να την παρακολουθησει. Πχ ο Τεντι βαζει πλυντηριο με τη μαμα του, απλωνουν, φτιαχνουν μπισκοτα. Η Τελα κανει πατινι, πεφτει, ο Τικ τη βοηθαει. Ο Τιμος παει στον παππου και τη γιαγια, πανε βολτα, ποτιζουν τον κηπο, φτιαχνουν μπισκοτα, παει για υπνο. Τετοια πραγματα. Η δικια μου ενθουσιαζεται πολυ με αυτα. Τα "θα σ'αγαπω ο,τι κι αν γινει" και διαφορα αλλα τετοια πχ Τι υπεροχο πλασμα θα γινεις, Το κουνελακι ακουγε, διαφορα του Ερικ Καρλε κ.α. ειναι παρα μα παρα πολυ ωραια αλλα ειναι πολυ φιλοσοφικα, αλληγορικα, συμβολικα κλπ κλπ και κατα τη γνωμη μου ειναι για ηλικιες σχεδον νηπιαγωγειου. Πιο πριν δεν νομιζω οτι πιανουν το νοημα, απλα ακουν μηχανικα και βλεπουν εικονες και ισως γι'αυτο δεν πολυκαθονται κιολας. Φυσικα δεν ειναι κακο που πολλοι τα διαβαζουν απο πιο πριν, απλα κατα τη γνωμη μου υπαρχουν άλλα πιο καταλληλα για πιο πριν. Τα εχω ξαναπει αυτα σε αλλη συζητηση εδω αλλα δεν πολυσυμφωνουσαν οι πιο πολλες.

Για το κουμπι του Ρενου που λες, τα αλλα μουσικα που σου ειπα, τα χαρτονενια, πατιουνται πολυ ευκολα. Απλα δεν εχουν διηγηση. Ειναι απλα ενα βιβλιο για καθε συνθετη ας πουμε, ή για καθε ειδος μουσικης, για τα οργανα κλπ. Μονο του Ψυχογιου εχουν αφηγηση, ειναι η Λιμνη των Κυκνων, η Ωραια Κοιμωμενη, ο Καρυοθραυστης κακ το Καρναβαλι των ζωων. Του Ρενου εμενα περα απ' το κουμπι, και διηγηση περιπλοκη μου φαινεται, λεει κιολας για 3+. Σιγουρα μετα τα 3 θα της τον παρω, μεχρι τοτε εχω αρκετα ακομη που θελω να παρω απο τα χαρτονενια μουσικα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 347
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

πρίν από 54 λεπτά , Super.mum είπε:

Κορίτσια σας ευχαριστω πολύ όλες για τις προτάσεις ! Εμείς έχουμε το Ρένο που είναι με μουσική και δείχνει να τον ενδιαφέρει αλλά επειδή δεν μπορεί να πατήσει καλά τα κουμπάκια που παίζουν την μουσική νευριάζει και τα παρατάει .. ένα που είχαμε από πολύ πολύ μικρό κι με αυτό έδειξε ότι ενθουσιάστηκε και ακόμα το κοιτάει είναι «που είναι ο κύριος πειρατής;» Και έχει και διαφορά αλλά ζωάκια που είναι κρυμμένα πίσω από υφασμάτινα μέρη. Αυτό του αρέσει αλλά δεν είναι παραμύθι με διήγηση. Κάτι αλλά που είχα πάρει πραγματικά δεν τον ενδιαφέρουν όπως το «θα σαγαπω ότι και αν γίνει» , «καληνύχτα αρκουδάκι» και διαφορά αλλά όπως τα τρία γουρουνάκια και κλασικά παραμύθια.  Σκέφτομαι μήπως έχω κάνει εγώ λάθος και έπρεπε να κάθομαι το βράδυ μαζί του πριν κοιμηθεί να του διαβάζω. Αλλά το παιδί μπορεί κι κοιμάται μόνος του μόλις πάει η ώρα το μόνο που θέλει είναι να πάρει το γάλα του να ξαπλώσει με τα αρκουδάκια του και δεν με χρειάζεται να του διαβάζω δίπλα η να του κάνω παρέα .. τον φιλάω , με χαιρετάει ..λέμε καληνύχτα και βγαίνω από το δωμάτιο. Σκέφτομαι μήπως τελικά αυτό ήταν λάθος .. μήπως έπρεπε να κάτσω δίπλα του να του διαβάσω κάτι. Από τα 1 μισή έτσι κοιμάται. 

Έχει το παιδί τέτοιο πρόγραμμα ύπνου και θα το χαλάσεις; Απαπα, εμείς διαπραγματευόμαστε πόσες ιστορίες θα πούμε πριν τον ύπνο! Μην πας γυρεύοντας :). Ωραία είναι να διαβάζεις όταν τον βλέπεις χαλαρούλη. Η δικιά μου ήθελε στην ηλικία σας να διαβάζουμε κυρίως απογευματάκι. Τικ και Τέλα να πάρεις. Εγγύηση. Τα κορίτσια πάνω είπαν επίσης πολλά ωραία βιβλία. Για το Ρένο που συζητάτε και η δικιά μου εκνευριζόταν με τα κουμπιά. Και τον εκτίμησε μετα τα 3.

1 hour ago, Super.mum είπε:

Κορίτσια σας ευχαριστω πολύ όλες για τις προτάσεις ! Εμείς έχουμε το Ρένο που είναι με μουσική και δείχνει να τον ενδιαφέρει αλλά επειδή δεν μπορεί να πατήσει καλά τα κουμπάκια που παίζουν την μουσική νευριάζει και τα παρατάει .. ένα που είχαμε από πολύ πολύ μικρό κι με αυτό έδειξε ότι ενθουσιάστηκε και ακόμα το κοιτάει είναι «που είναι ο κύριος πειρατής;» Και έχει και διαφορά αλλά ζωάκια που είναι κρυμμένα πίσω από υφασμάτινα μέρη. Αυτό του αρέσει αλλά δεν είναι παραμύθι με διήγηση. Κάτι αλλά που είχα πάρει πραγματικά δεν τον ενδιαφέρουν όπως το «θα σαγαπω ότι και αν γίνει» , «καληνύχτα αρκουδάκι» και διαφορά αλλά όπως τα τρία γουρουνάκια και κλασικά παραμύθια.  Σκέφτομαι μήπως έχω κάνει εγώ λάθος και έπρεπε να κάθομαι το βράδυ μαζί του πριν κοιμηθεί να του διαβάζω. Αλλά το παιδί μπορεί κι κοιμάται μόνος του μόλις πάει η ώρα το μόνο που θέλει είναι να πάρει το γάλα του να ξαπλώσει με τα αρκουδάκια του και δεν με χρειάζεται να του διαβάζω δίπλα η να του κάνω παρέα .. τον φιλάω , με χαιρετάει ..λέμε καληνύχτα και βγαίνω από το δωμάτιο. Σκέφτομαι μήπως τελικά αυτό ήταν λάθος .. μήπως έπρεπε να κάτσω δίπλα του να του διαβάσω κάτι. Από τα 1 μισή έτσι κοιμάται. 

Μην το βλέπεις έτσι,δεν έχει σχέση το διάβασμα με τον ύπνο.Εμεις διαβάζουμε μέσα στην ημέρα, πολύ σπάνια θα διαβάσουμε κάτι πριν τον ύπνο.

15 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

ω δίπλα η να του κάνω παρέα .. τον φιλάω , με χαιρετάει ..λέμε καληνύχτα και βγαίνω από το δωμάτιο. Σκέφτομαι μήπως τελικά αυτό ήταν λάθος .. μήπως έπρεπε να κάτσω δίπλα του

Με αυτά που γράφεις θα τραβάμε τα μαλλιά μας πολλές μαμάδες του φόρουμ! Μην μας ξύνεις την πληγή!:P

Λοιπόν, μπορείτε να διαβάσετε και το μεσημέρι αντί για το βράδυ πριν τον μεσημεριανό ύπνο, ή αν δεν κοιμαστε διαβαστε για να χαλαρώσετε στο κρεβατι. 

Δεν έχω κάτι λογοτεχνικό συγκεκριμένο να προτείνω για αυτή την ηλικία, διαβάζαμε κλασσικά παραμύθια ή μύθους του Αισωπου τροποποιημένα από μένα ανάλογα της ηλικίας του και κάποια βιβλία της Πέππα. 

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι τα quiet books που είναι πάνινα βιβλιαράκια με δραστηριότητες. Κρατάνε πολύ το ενδιαφέρον του παιδιού, βοηθούν στην λεπτή κινητικότητα, την παρατήρηση και εκμάθηση ανάλογα με το περιεχόμενο τους. Υπάρχουν άπειρες ιδέες στο διαδίκτυο, αν ψάξεις θα καταλάβεις τι εννοώ, εγώ τα είχα ερωτευτεί! 

ΕΜείς δεν διαβάσαμε ποτέ βιβλία για τον ύπνο, ούτε είπαμε ιστορίες. Πάντα αλλες ώρες διαβάζουμε, ανάλογα με τα γούστα του. Πχ περσι ένα μεγάλο διάστημα ήθελε να διαβάζει βιβλία με την νταντά το πρωί που ξυπνούσε. Δεν είανι απαραίτητο το βιβλίο να εντάσσεται στη ρουτίνα ύπνου. 

Διαφημίσεις

Σε αυτη την ηλικια ειναι πολυ δημοφιλη και τα Αουτς, Χαθηκα, Καληνυχτα λεμε κλπ, αλλα προσωπικα δεν μου πολυαρεσουν. Το Αουτς το σκεφτομαι

Μπορειτε να μπειτε στην ομαδα του φβ "παιδικο βιβλιο-προτασεις", εγω εκει τα εχω μαθει τα περισσοτερα. Βαζουν και μερικες σελιδες απο μεσα. Κι αν βρεις τον πρωτοτυπο τιτλο βρισκεις σε ξενα σαιτ πώς ειναι μεσα ολοκληρο, ακομα και σε βιντεο με ξεφυλλισμα. Πχ απο τον Αρκουδακο ή τα κινουμενα του Παπαδοπουλου υπαρχουν ολοκληρα στο youtube με τους ξενους τιτλους κι ετσι τα βλεπεις και ξερεις ποιο να παρεις για το παιδι σου.

On 4/9/2021 at 5:03 ΜΜ, little lamb είπε:

Σε αυτη την ηλικια ειναι πολυ δημοφιλη και τα Αουτς, Χαθηκα, Καληνυχτα λεμε κλπ, αλλα προσωπικα δεν μου πολυαρεσουν. Το Αουτς το σκεφτομαι

Μπορειτε να μπειτε στην ομαδα του φβ "παιδικο βιβλιο-προτασεις", εγω εκει τα εχω μαθει τα περισσοτερα. Βαζουν και μερικες σελιδες απο μεσα. Κι αν βρεις τον πρωτοτυπο τιτλο βρισκεις σε ξενα σαιτ πώς ειναι μεσα ολοκληρο, ακομα και σε βιντεο με ξεφυλλισμα. Πχ απο τον Αρκουδακο ή τα κινουμενα του Παπαδοπουλου υπαρχουν ολοκληρα στο youtube με τους ξενους τιτλους κι ετσι τα βλεπεις και ξερεις ποιο να παρεις για το παιδι σου.

Σας ευχαριστω κορίτσια όλες για τις προτάσεις . Σήμερα είπαμε να αφιερώσουμε όσο χρόνο μπορούμε περισσότερο όποτε ασχοληθήκαμε σίγουρα κάνα 20 λεπτό μέσα στην μέρα με βιβλία. Διαφόρων ειδών .. όποτε τελικά όντως βλέπω ότι σε μερικά δίνει περισσότερη βάση από ότι σε άλλα. Και σε αυτά που δεν πολύ δίνει όντως είναι βιβλία για μεγαλύτερα παιδιά .. για 3+ 

Επίσης διάβασα κάπου ότι το παιδί αν βλέπει και τους γονείς να διαβάζουν επιθυμεί περισσότερο να ασχοληθεί και το ίδιο με τα βιβλία στην πορεία. Και σκέφτηκα ότι είναι σπάνιες αυτές οι φορές .. γιατί όταν είναι να διαβάσω η θα απομονωθώ στο γραφείο όταν κοιμούνται για μεσημέρι η θα κάτσω αργά το βράδυ που αυτά και πάλι θα κοιμούνται. Όποτε οι φορές που με έχουν δει να διαβάζω είναι λίγες .. ο άντρας μου ας πούμε δεν διαβάζει καθόλου .. πολύ σπάνια γιατί δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο λόγο δουλειάς.. και σκέφτομαι μήπως και αυτό παίζει το ρόλο του 

πρίν από 43 λεπτά , Super.mum είπε:

Σας ευχαριστω κορίτσια όλες για τις προτάσεις . Σήμερα είπαμε να αφιερώσουμε όσο χρόνο μπορούμε περισσότερο όποτε ασχοληθήκαμε σίγουρα κάνα 20 λεπτό μέσα στην μέρα με βιβλία. Διαφόρων ειδών .. όποτε τελικά όντως βλέπω ότι σε μερικά δίνει περισσότερη βάση από ότι σε άλλα. Και σε αυτά που δεν πολύ δίνει όντως είναι βιβλία για μεγαλύτερα παιδιά .. για 3+ 

Επίσης διάβασα κάπου ότι το παιδί αν βλέπει και τους γονείς να διαβάζουν επιθυμεί περισσότερο να ασχοληθεί και το ίδιο με τα βιβλία στην πορεία. Και σκέφτηκα ότι είναι σπάνιες αυτές οι φορές .. γιατί όταν είναι να διαβάσω η θα απομονωθώ στο γραφείο όταν κοιμούνται για μεσημέρι η θα κάτσω αργά το βράδυ που αυτά και πάλι θα κοιμούνται. Όποτε οι φορές που με έχουν δει να διαβάζω είναι λίγες .. ο άντρας μου ας πούμε δεν διαβάζει καθόλου .. πολύ σπάνια γιατί δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο λόγο δουλειάς.. και σκέφτομαι μήπως και αυτό παίζει το ρόλο του 

Πιστευω πως αυτο ισχυει σε μεγαλυτερες ηλικιες, για βιβλια λογοτεχνιας πιο πολυ. Ουτε εμας μας βλεπει ποτε να διαβαζουμε, κι ομως τρελαινεται για βιβλια. Τα εχει ισαξια με τα παιχνιδια, ασχολειται πολυ και μονη της. Γιατι τα βιβλια με κινουμενα μερη ή μουσικη ουσιαστικα "παιχνιδια" ειναι. Στα βιβλια με αφηγηση δεν καθεται τοσο μονη της, ζηταει να διαβασουμε (και στα αλλα ζηταει, αλλα ασχολειται και μονη της οπως με τα παιχνιδια). Να του τα εχεις σε μερος προσβασιμο ακριβως οπως τα παιχνιδια, κι ετσι μπορει να του κινησουν την περιεργεια να τα παιρνει.

9 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Είναι σχεδόν αδύνατο να διαβάσεις με ένα τόσο μικρό παιδί στον χώρο, εκτός κι αν είναι ένα απ' αυτά τα νήπια που απασχολούνται μόνα τους για πολλή ώρα. Κι εσύ έχεις και δυο μικρά. Εγώ όποτε έχω καθίσει να διαβάσω, ακόμα κι αν εκείνη την ώρα παίζει με τον μπαμπά του, έρχεται και ξαπλώνει πάνω μου και μου γυρίζει τις σελίδες. 

Σ' αυτήν την ηλικία ο τρόπος να τα αγαπήσει είναι να φτιάξετε μια συνήθεια μαζί. Έχε τα προσβάσιμα, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αλλά βασικά ο τρόπος να αγαπήσει την ανάγνωση είναι να τα διαβάζετε παρέα, να του κάνεις τις φωνές, να τα συζητάτε, να συμμετέχει κι αυτός, να γίνει δηλαδή μέρος του ποιοτικού σας χρόνου. 

On 6/9/2021 at 12:28 ΠΜ, Super.mum είπε:

διάβασα κάπου ότι το παιδί αν βλέπει και τους γονείς να διαβάζουν επιθυμεί περισσότερο να ασχοληθεί και το ίδιο με τα βιβλία στην πορεία. 

ναι, το πιστεύω και εγώ αυτό, όχι ως κανόνα, αλλά σίγουρα βοηθάει. 

Τα παιδιά μιμούνται. 

Διαφημίσεις

On 6/9/2021 at 9:35 ΠΜ, Ilaeira είπε:

Είναι σχεδόν αδύνατο να διαβάσεις με ένα τόσο μικρό παιδί στον χώρο, εκτός κι αν είναι ένα απ' αυτά τα νήπια που απασχολούνται μόνα τους για πολλή ώρα. Κι εσύ έχεις και δυο μικρά. Εγώ όποτε έχω καθίσει να διαβάσω, ακόμα κι αν εκείνη την ώρα παίζει με τον μπαμπά του, έρχεται και ξαπλώνει πάνω μου και μου γυρίζει τις σελίδες. 

Σ' αυτήν την ηλικία ο τρόπος να τα αγαπήσει είναι να φτιάξετε μια συνήθεια μαζί. Έχε τα προσβάσιμα, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αλλά βασικά ο τρόπος να αγαπήσει την ανάγνωση είναι να τα διαβάζετε παρέα, να του κάνεις τις φωνές, να τα συζητάτε, να συμμετέχει κι αυτός, να γίνει δηλαδή μέρος του ποιοτικού σας χρόνου. 

Λοιπόν τα έχω προσβάσιμα και βλέπω ότι τον πιάνει συχνά περιέργεια και πάει και τα ξεφυλλίζει .. επίσης πήρα βιβλία τοκ κ τελα και περιμένω να μου τα φέρουν και κάτι αλλα που βρήκα με μουσική για να δω μήπως έχει σε κάποιο από αυτά ιδιαίτερη προτίμηση ... 

κορίτσια τον έβλεπα πριν που το είχε πιάσει και έλεγε «μαμά αυτό τι είναι;» Σε κάθε τι έβλεπε μέσα στο βιβλίο και δεν ήξερε και συγκινήθηκα και είπα ποσο έχει μεγαλώσει ; Μπροστά στα μάτια μου δεν πήρα χαμπάρι ποτέ άρχισε να μιλάει ενώ πριν λίγους μήνες ακόμα φοβόμουν ότι καθυστερεί στην ομιλία. Και τώρα βλέπω και τον μικρό 10 μηνών που άρχισε να περπατάει και λέω ήταν χθες που και αυτός ακόμα δεν κουνιόταν στο πορτ μπεμπέ .. 

συγνώμη για το σεντόνι απλά μερικές φορές μάλλον για κάποια πράγματα που ανησυχούμε δεν αξίζει τον κόπο  

• 4 εβδομάδες μετά...

Η μεγάλη μας κόρη σε λίγο καιρό θα γίνει 6-πάει νήπιο. Της αρέσουν τα βιβλία και διαβάζει και μικρά κειμενάκια μόνη της. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μια δοκιμή με παιδικά βιβλία του επόμενου σταδίου. Γνωστοί μας με λίγο μεγαλύτερα παιδιά (α', β', γ' δημοτικού) μας πρότειναν αρκετές σειρές παιδικών βιβλίων. Είναι όλες γνωστές και αξιόλογες από οτι καταλαβαίνω.

- Η αδερφή μου η Κλάρα, εκδόσεις Πατάκη, 6+

- Η σειρά Τζερόνιμο Στίλτον και η σειρά Τέα Στίλτον, εκδόσεις Κέδρος, 7+

- Μέλογουι, εκδόσεις Κέδρος, 8+

Και για ακόμη μεγαλύτερα

- Τα Ποδοσφαιρόνια, εκδόσεις Πατάκη, 9+

- Ντετέκτιβ Κλουζ, εκδόσεις Μεταίχμιο, 9+

Τελικά της αγόρασα από την σειρά

Τα Συμμαθητάκια το "Λήδα Βολίδα - Το κυνήγι της πρωτιάς" της Lucia Vaccarino, εκδόσεις Διόπτρα, 7+.

Το βιβλίο έχει αρκετό κείμενο σε κάποιες σελίδες (αρκετές είναι μόνο κείμενο) κι αυτό μάλλον την αποθάρρυνε από το να επιχειρήσει να διαβάσει μόνη της. Δεν έδειξε διάθεση να προσπαθήσει. Οπότε της διάβαζα εγώ κεφάλαιο-κεφάλαιο (βασικά τους διάβαζα εγώ και η μικρή -3ετών-εννοείται από δίπλα κολαουζάκι, παρακολουθούσε με προσήλωση).

Λοιπόν, μας άρεσε πολύ η ιστορία. Εμένα βασικά μου άρεσε πάρα πολύ! Κάθε μέρα ανυπομονούσαμε για την συνέχεια. Το κείμενο ήταν πολύ καλογραμμένο. Κατανοητό για παιδί νηπίου (και η μικρή τα περισσότερα τα κατανοούσε). Βέβαια ένα μεγαλύτερο παιδί θα έπιανε ακόμη περισσότερα (και κάποια χιουμοριστικά σημεία, και την ειρωνία της υπόθεσης, και θα κατανοούσε και καλύτερα το νόημα πίσω από το λεξιλόγιο-ενώ εγώ στην παρούσα φάση λογόκρινα και 2-3 σημεία). Πάντως το συστήνω. Σε νηπιάκια μαζί με τον γονιό. Σε μεγαλύτερα παιδιά και μόνα τους εννοείται.

Έχω παραγγείλει ηλεκτρονικά και κάποια μιας άλλης σειράς, που εικάζω είναι πιο κατάλληλα από άποψη έκτασης κειμένου για την δική μου. Τα αναμένω και θα σας πω και για αυτά.

πρίν από 52 λεπτά , samsympan είπε:

Η μεγάλη μας κόρη σε λίγο καιρό θα γίνει 6-πάει νήπιο. Της αρέσουν τα βιβλία και διαβάζει και μικρά κειμενάκια μόνη της. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μια δοκιμή με παιδικά βιβλία του επόμενου σταδίου. Γνωστοί μας με με λίγο μεγαλύτερα παιδιά (α', β', γ' δημοτικού) μας πρότειναν αρκετές σειρές παιδικών βιβλίων. Είναι όλες γνωστές και αξιόλογες από οτι καταλαβαίνω.

- Η αδερφή μου η Κλάρα, εκδόσεις Πατάκη, 6+

- Η σειρά Τζερόνιμο Στίλτον και η σειρά Τέα Στίλτον, εκδόσεις Κέδρος, 7+

- Μέλογουι, εκδόσεις Κέδρος, 8+

Και για ακόμη μεγαλύτερα

- Τα Ποδοσφαιρόνια, εκδόσεις Πατάκη, 9+

- Ντετέκτιβ Κλουζ, εκδόσεις Μεταίχμιο, 9+

Τελικά της αγόρασα από την σειρά

Τα Συμμαθητάκια το "Λήδα Βολίδα - Το κυνήγι της πρωτιάς" της Lucia Vaccarino, εκδόσεις Διόπτρα, 7+.

Το βιβλίο έχει αρκετό κείμενο σε κάποιες σελίδες (αρκετές είναι μόνο κείμενο) κι αυτό μάλλον την αποθάρρυνε από το να επιχειρήσει να διαβάσει μόνη της. Δεν έδειξε διάθεση να προσπαθήσει. Οπότε της διάβαζα εγώ κεφάλαιο-κεφάλαιο (βασικά τους διάβαζα εγώ και η μικρή -3ετών-εννοείται από δίπλα κολαουζάκι, παρακολουθούσε με προσήλωση).

Λοιπόν, μας άρεσε πολύ η ιστορία. Εμένα βασικά μου άρεσε πάρα πολύ! Κάθε μέρα ανυπομονούσαμε για την συνέχεια. Το κείμενο ήταν πολύ καλογραμμένο. Κατανοητό για παιδί νηπίου (και η μικρή τα περισσότερα τα κατανοούσε). Βέβαια ένα μεγαλύτερο παιδί θα έπιανε ακόμη περισσότερα (και κάποια χιουμοριστικά σημεία, και την ειρωνία της υπόθεσης, και θα κατανοούσε και καλύτερα το νόημα πίσω από το λεξιλόγιο-ενώ εγώ στην παρούσα φάση λογόκρινα και 2-3 σημεία). Πάντως το συστήνω. Σε νηπιάκια μαζί με τον γονιό. Σε μεγαλύτερα παιδιά και μόνα τους εννοείται.

Έχω παραγγείλει ηλεκτρονικά και κάποια μιας άλλης σειράς, που εικάζω είναι πιο κατάλληλα από άποψη έκτασης κειμένου για την δική μου. Τα αναμένω και θα σας πω και για αυτά.

Δώσε ιδέες! Α' δημοτικού εδώ, κοιτούσα κάτι βιβλία προχθές που μου φάνηκαν όμως πολύ μεγάλα. πχ της Πηνελόπης Δέλτα, ή την Πολυάννα. Δεν πήρα κάτι..

1 ώρα πρίν, irin είπε:

Δώσε ιδέες! Α' δημοτικού εδώ, κοιτούσα κάτι βιβλία προχθές που μου φάνηκαν όμως πολύ μεγάλα. πχ της Πηνελόπης Δέλτα, ή την Πολυάννα. Δεν πήρα κάτι..

η κορη μου αφου εμαθε να διαβαζει περυσι στην πρωτη,αρχισε να διαβαζει διαφορα που εχουμε σπιτι .απο παραμυθακια κλασικα,τυπου κοκκινοσκουφιτσα,μικροι κυριοι κ μικρες κυριες εχει στο γνωστο παιχνιδαδικο το ιδιο μικρα με τους θεους

της τσορωνη διαβασε γτ τυχαινει να εχουμε κ απο μικρες καληνυχτες

πχ τριβιζας ειναι δυσκολα το καλοκαιρι διαβασε ενα αλλα σε δοσεις

αλλα οου μας εχουν αρεσει,το πρωτο νομιζω δ το εχει διαβασει μονη,ο φεγγαροσκεπαστης,ο πειρατγς της πορτοκαλιας,ισως(kobi yamada)

πρίν από 10 λεπτά , vicky86 είπε:

η κορη μου αφου εμαθε να διαβαζει περυσι στην πρωτη,αρχισε να διαβαζει διαφορα που εχουμε σπιτι .απο παραμυθακια κλασικα,τυπου κοκκινοσκουφιτσα,μικροι κυριοι κ μικρες κυριες εχει στο γνωστο παιχνιδαδικο το ιδιο μικρα με τους θεους

της τσορωνη διαβασε γτ τυχαινει να εχουμε κ απο μικρες καληνυχτες

πχ τριβιζας ειναι δυσκολα το καλοκαιρι διαβασε ενα αλλα σε δοσεις

αλλα οου μας εχουν αρεσει,το πρωτο νομιζω δ το εχει διαβασει μονη,ο φεγγαροσκεπαστης,ο πειρατγς της πορτοκαλιας,ισως(kobi yamada)

Μικροί κύριοι-μικρές κυρίες άνετα. Και Τσορώνη φανατικά!

Μυθιστορήματα δύσκολο μάλλον ακόμα. Δεν ξέρω δηλαδή αν μπορεί να διαβάσει μία μέρα 2 σελίδες, και να συνεχίσει την επόμενη. Μου φαίνεται πολύ. 

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , irin είπε:

Μικροί κύριοι-μικρές κυρίες άνετα. Και Τσορώνη φανατικά!

Μυθιστορήματα δύσκολο μάλλον ακόμα. Δεν ξέρω δηλαδή αν μπορεί να διαβάσει μία μέρα 2 σελίδες, και να συνεχίσει την επόμενη. Μου φαίνεται πολύ. 

εγω θεωρω ειναι μικρα

σκεψου τριβιζα κ το εκανε σερι 4μερες

αλλα απο μονη πηρε ενα κομικ με αστεριξ του αντρα μου κ το διαβασε σε μια βδομαδα,εγω δ θα της το εδινα

κ πηρε απο το χωριο δανεικο απο εναν θειο ενα παλιο βιβλιο,τα χαρουμενα διαβολακια,το εχει ξεκινησει αλλα τωρα ειδικα δ εχει χρονο

να παιξει κ να διαβασει γενικα εχει χρονο,να εξηγησω.αλλα οχι το απροσκοπτο που θελει ενα βιβλιο μεγαλο,με ιστορια που θελει να παρακολουθεις την συνεχεια

Έχω ενθουσιαστεί με τη σειρά "Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι". Φοβερή εικονογράφηση, το κείμενο τόσο όσο. Ακόμα και η γραμματοσειρά μου αρέσει! Ο μικρός (2 χρονών) τα ζητάει συχνά. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Ψάχνω ένα βιβλίο για «αταξίες» όπως το Ο Τίμος κάνει ζαβολιές που έχει εξαντληθεί, γιατί έχουμε κατι θεματάκια τελευταία με μικρό σκανταλιές. Έχετε κατι ανάλογο; 

Έισης, επειδή βλέπω ότι τελευταία του αρέσουν ιδιαιτέρως τα βιβλία του Τίμου επειδή δείχνουν πραγματική ζωή κ σχολιάζει, λέει πράγματα που θα ήθελε να κάνει κλπ, τι παρόμοιο έχετε να προτείνετε; Έχω ξεφυλλίσει κάποια τικ κ τελα που δεν με ενθουσίασαν όμως. 

Και κατι για δημιουργία φιλίας κ προσέγγιση νέων φίλων θα ήθελα. όχι διδακτικό για τη φιλια κ την αξία της, κατι πιο πρακτικό. 

1 hour ago, Έσπερος said:

Ψάχνω ένα βιβλίο για «αταξίες» όπως το Ο Τίμος κάνει ζαβολιές που έχει εξαντληθεί, γιατί έχουμε κατι θεματάκια τελευταία με μικρό σκανταλιές. Έχετε κατι ανάλογο; 

Έισης, επειδή βλέπω ότι τελευταία του αρέσουν ιδιαιτέρως τα βιβλία του Τίμου επειδή δείχνουν πραγματική ζωή κ σχολιάζει, λέει πράγματα που θα ήθελε να κάνει κλπ, τι παρόμοιο έχετε να προτείνετε; Έχω ξεφυλλίσει κάποια τικ κ τελα που δεν με ενθουσίασαν όμως. 

Και κατι για δημιουργία φιλίας κ προσέγγιση νέων φίλων θα ήθελα. όχι διδακτικό για τη φιλια κ την αξία της, κατι πιο πρακτικό. 

Δεν μου άρεσε ποτέ ο Τίμος. Ούτε του μικρού. Τα Τικ και Τέλα ήταν η καλύτερη μας συντροφιά στις ηλικίες 2-3,5 , τα λάτρεψε, και εγώ το ίδιο , αλλά είναι για λίγο πιο μικρά παιδιά. Θίγει όμως πολύ σημαντικά θέματα και θα σας είχε βοηθήσει πιστεύω. "Ο καινούριος φίλος " για τις νέες φιλίες, το "Χριστουγεννιάτικο δέντρο ", όπου ο τικ κάνει τη σκανταλιά και τρώει όλα τα στολίδια-ζαχαρωτά από το δέντρο , "η λιμνούλα" για την τουαλέτα, "το σούπερ πατίνι" για να μάθουμε και να μοιραζόμαστε τα πράγματα μας , αλλά και να σεβόμαστε αυτά των άλλων κτλ. 

αν είσαι γραμμένη στην ομάδα "παιδικό βιβλίο" στο fb, θα έχουν πολλά να σου προτείνουν. 

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Για τις αταξίες το τζάτζαλο μου έρχεται στο μυαλό. Θα κάνω μια ψακτική το μεσημέρι για βιβλία με ανθρώπους και θα σου πω. Και για φιλίες. 

Κράτα το

Κράτα το

3 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Δεν μου άρεσε ποτέ ο Τίμος. Ούτε του μικρού. Τα Τικ και Τέλα ήταν η καλύτερη μας συντροφιά στις ηλικίες 2-3,5 , τα λάτρεψε, και εγώ το ίδιο , αλλά είναι για λίγο πιο μικρά παιδιά. Θίγει όμως πολύ σημαντικά θέματα και θα σας είχε βοηθήσει πιστεύω. "Ο καινούριος φίλος " για τις νέες φιλίες, το "Χριστουγεννιάτικο δέντρο ", όπου ο τικ κάνει τη σκανταλιά και τρώει όλα τα στολίδια-ζαχαρωτά από το δέντρο , "η λιμνούλα" για την τουαλέτα, "το σούπερ πατίνι" για να μάθουμε και να μοιραζόμαστε τα πράγματα μας , αλλά και να σεβόμαστε αυτά των άλλων κτλ. 

αν είσαι γραμμένη στην ομάδα "παιδικό βιβλίο" στο fb, θα έχουν πολλά να σου προτείνουν. 

Κατά λαθος παρεθεσα εσενα @Yovanna, στην Έσπερος ηθελα να απαντησω.

Με καθημερινη ζωη υπαρχουν τα "ο Τεντι βοηθαει τη μαμα του" και "ο Τεντι εχασε το παιχνιδι του" που ειναι παρα πολυ ωραια.

Τα Τικ και Τελα ειναι ωραια αλλα εχουν μικρο κειμενο. Σε καποιες ιστοριες επισης ισως να βαζουν ιδεες στα παιδια που δεν θα τις ειχαν αλλιως, πχ η Τελα δεν μπορει να κοιμηθει χωρις τον βατραχακο και κλαιει, ο Τικ κλαιει που εσπασε το μπαλονι κλπ. Ειναι για παιδια που ηδη εχουν καποιο τετοιο θεματακι. Εγω πηρα το τερας και το πατινι που δεν ειχαν κατι τετοιο.

Καθημερινες ιστοριες εχει και ο Φοιβος αλλα τα βρισκω υπερβολικα διδακτικα και με παλιες προσεγγισεις.

10 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Με Τικ και Τέλα όπως σου είπε και η Γιοβάννα μην ασχοληθείς τώρα. Εμείς τα λιώσαμε κυριολεκτικά τα βιβλία αλλά πλέον δεν είναι για την ηλικία των παιδιών μας. Θέλουν μεγαλύτερη αφήγηση και πιο σύνθετες ιστορίες. Με τον Τίμο δεν έχουμε ασχοληθεί, δεν έτυχε. Για σκανδαλιές δε μου έρχεται κάτι, για τη φιλία έχουμε πολλά αλλά κυρίως στο πνεύμα της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας όπου μάλλον δεν είναι αυτό που ψάχνεις αν κατάλαβα καλά. Το "ένα κουτάβι νιώθει μοναξιά" του Τριβυζά μπορεί να σε ενδιέφερε, είναι η ιστορία ενός μοναχικού κουταβιού που γνώρισε μια παρέα από διάφορα ζώα, έκανε μαζί τους τρελές δραστηριότητες και ανακάλυψε πόσο όμορφο είναι να έχεις συντροφιά. Αν θυμηθώ κάτι άλλο ή θες κάτι γενικότερο για τη φιλία θα επανέλθω.

και για πιο μικρά να είναι, δεν με πειράζει. Έχουμε κ πιο μεγάλα βιβλία κ θα πάρουμε κ εν όψει εορτών. Σαν αφορμή για συζήτηση τα θέλω. Ήδη κάποια που προτείνατε τα έβαλα στην παραγγελία. 

On 23/10/2021 at 12:11 ΜΜ, λουκουμαδάκι είπε:

Για τις αταξίες το τζάτζαλο μου έρχεται στο μυαλό. Θα κάνω μια ψακτική το μεσημέρι για βιβλία με ανθρώπους και θα σου πω. Και για φιλίες. 

Ισως και ο θυμος του τομυ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...