Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

On 11/2/2019 at 3:05 ΠΜ, Cacao είπε:

Καλημέρα.το ίδιο θέμα είχε και ο γιος μου.καναμε ένα χρόνο λογοθεραπεία και όλα πήγαν καλά.τωρα για το κόστος θα πάρεις χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο από αναπτυξιολογο και κάποια λεφτά δίνεις εσύ κάποια τα παίρνεις από το ΙΚΑ.

Διαφημίσεις

Στα ΚΕΔΔΥ για λογοθεραπεία δεν πας. Γιατί μέχρι να σε δουν, δε χρειάζεσαι πια τη λογοθεραπεία. 

Γενικά πάντως, για λογοθεραπείες και μόνο, χρειάζεστε νευρολόγο. Αν είναι παλιός γιατρός, 60άρης, ψυχίατροι και νευρολόγοι ήταν κοινή ειδικότητα, δηλαδή ο ψυχίατρος είναι και νευρολόγος. Οι νεότεροι, όχι, είναι δύο ειδικότητες.

6 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Εγώ έλεγα να το ρίξω σε ιώσεις που κρατάνε αλλά κι αυτό που λες δεν είναι κακή ιδέα... Ευχαριστώ Macgyver! :)

Μην το ρίξεις σε αιτία που θα μπορούσε η ίδια να "μάθει απο το παιδί" ότι δεν ισχύει ;)

Με πήρε και μιλήσαμε.. 

Τη ρώτησα αν έχει θέσει στοχους για αυτη τη περίοδο, και μου πε ναι. Όταν το ρώτησα τι συγκεκριμένο δεν πήρα απάντηση. Της ζήτησα να βλέπω από δω κ μπρος τι κάνουν να το βιντεοσκοπεί αλλά πάλι δεν πήρα απάντηση. Παρά μόνο να μου λέει. Εγώ όμως θέλω να βλέπω τι κάνουν. Λογικό δεν είναι? 

Επίσης της είπα πως η μικρή είναι αρνητική και τι θα κάνουμε γιαυτό και δυστυχώς το έριξε σε εμένα. Ότι αν της το περάσω ότι εκεί πάμε και τέλος θα συμμορφωθεί. Πως όπως με το σχολείο έτσι κι εκεί πρέπει να πηγαίνουμε θέλει δε θέλει. Και πως φταίω εγώ που τη ρωτάω. Εγώ όμως σε αυτό διαφωνώ. Γιατί με τη καινούρια δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Ακόμα κι εκεί αγχωμένη ήμουν και διδτακτικη. Αυτό γιατί δε πέρασε στο παιδί? Και κόλλησε αμέσως?Πριν λίγο γυρίσαμε από κει και με το που βγήκαμε μου είπε ότι θέλει να ξαναπάμε. Επίσης μας έδωσε δουλειά για το σπίτι. Επίσης ρώτησα την πρώτη αν θα μας δίνει δουλειά για το σπίτι και μου είπε όταν θα συνεργαστεί θα μου δίνει κι αυτό εξαρτάται από το παιδί. Ένας χρόνος έχει περάσει όμως. ΠΟΤΕ θα σταματήσει η μουρμούρα?? 

Τι λέτε για όλα αυτά? 

Εγώ λέω να συνεχίσω στο δεύτερο ελπίζοντας να μη δέσουν το γάιδαρο τους μετά από λίγο καιρό κι εκεί... 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

Εγώ να ρωτήσω πόσες φορές την εβδομάδα κάνουν τα παιδιά σας; Λογοθεραπείες ; Εμείς πήγαμε για αξιολόγηση σε 3 ( αν κ μπερδεύτηκα δεν ήξερα ποια να διαλέξω κ το παιδί έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό κ για τις 3 ) οι δύο μου είπαν οπωσδήποτε 2 φορές την εβδομάδα η μία μας είπε 1 φορά την εβδομάδα . Εγώ προβληματίζομαι μήπως για αρχή οι δύο φορές του πέσουν

πολλές κ το δει αρνητικά γιατί όπως έχω καταλάβει οι λογοθεραπείες είναι ποιο δύσκολες από τις εργοθεραπειες κ έχουν κ τη μελέτη στο σπίτι ..

Σε αυτή που κατέληξα τελικά ήταν γιατί μου φάνηκε πως είχε ποιο πολύ πείρα πάνω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γιος μου .. 

Την Πέμπτη ξεκινάει το πρώτο του μάθημα ..!!! 

Καλή αρχή σε όλα τα παιδάκια !!!!!!

Just now, xaroumenh mama είπε:

Εγώ να ρωτήσω πόσες φορές την εβδομάδα κάνουν τα παιδιά σας; Λογοθεραπείες ; Εμείς πήγαμε για αξιολόγηση σε 3 ( αν κ μπερδεύτηκα δεν ήξερα ποια να διαλέξω κ το παιδί έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό κ για τις 3 ) οι δύο μου είπαν οπωσδήποτε 2 φορές την εβδομάδα η μία μας είπε 1 φορά την εβδομάδα . Εγώ προβληματίζομαι μήπως για αρχή οι δύο φορές του πέσουν

πολλές κ το δει αρνητικά γιατί όπως έχω καταλάβει οι λογοθεραπείες είναι ποιο δύσκολες από τις εργοθεραπειες κ έχουν κ τη μελέτη στο σπίτι ..

Σε αυτή που κατέληξα τελικά ήταν γιατί μου φάνηκε πως είχε ποιο πολύ πείρα πάνω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γιος μου .. 

Την Πέμπτη ξεκινάει το πρώτο του μάθημα ..!!! 

Καλή αρχή σε όλα τα παιδάκια !!!!!!

Κοίταξε, το πόσες φορές χρειάζεται λογοθεραπεία εξαρτάται από το θέμα που έχει το παιδί. Τα περισσότερα κέντρα λένε δύο φορές με το σκεπτικό ότι αυτά κερδίζουν σαφώς. Και σου λένε ότι αν χαθεί μια φορά λόγω ασθένειας, π.χ. και πάει μόνο μια φορά, χάνεται η βδομάδα και λοιπά. Εσείς πόσες φορές θα κάνετε; 

Με την ευκαιρία, να γράψω κι εγώ τον πόνο μου. Σήμερα τον είδε πολύ έμπειρος εργοθεραπευτής και μας είπε ότι το παιδί έχει δουλευτεί στην λεπτή κινητικότητα, όχι όμως τόσο στην αδρή, όπως θα έπρεπε!!! Επίσης μας είπε ότι είναι δεοντολογικά λάθος να αναλάβουν το παιδί 2 θεραπευτές, όπως μας είπαν φέτος. Μάλλον θα το γράψω σε άλλο thread, γιατί φεύγω από το θέμα. Εσείς τι θα κάνατε; 

Επεξεργάστηκαν by popi76

Θεωρώ ότι 1 οσον καμία να πω την αλήθεια . Αναλόγως το πρόβλημα , θεωρώ καλύτερα 2 φορές την εβδομάδα και μετά το πρώτο εξάμηνο 3 φορές την εβδομάδα . 

Αλλά αντικειμενικά είναι πολυπαραγοντικο το ζήτημα πχ ηλικία παιδιού , πρόβλημα , οικονομικά της οικογενειας κλπ κλπ . 

@Nefeli2014 αν η μικρή φεύγει χαρούμενη , αξίζει τον κόπο να δώσεις μια ευκαιρία . Να δεις κι από εκεί τι εξέλιξη θα υπάρχει. 

@popi76 κι εγώ θεωρώ ότι ένας θεραπευτής είναι καλύτερος αλλά εξαρτάται που είσαι και τι κανεις . Στην περίπτωση σου πιο πολύ παίζει ρόλο εάν θα μείνεις τελικά στο κέντρο που είστε ή όχι. 

Just now, popi76 είπε:

Κοίταξε, το πόσες φορές χρειάζεται λογοθεραπεία εξαρτάται από το θέμα που έχει το παιδί. Τα περισσότερα κέντρα λένε δύο φορές με το σκεπτικό ότι αυτά κερδίζουν σαφώς. Και σου λένε ότι αν χαθεί μια φορά λόγω ασθένειας, π.χ. και πάει μόνο μια φορά, χάνεται η βδομάδα και λοιπά. Εσείς πόσες φορές θα κάνετε; 

Με την ευκαιρία, να γράψω κι εγώ τον πόνο μου. Σήμερα τον είδε πολύ έμπειρος εργοθεραπευτής και μας είπε ότι το παιδί έχει δουλευτεί στην λεπτή κινητικότητα, όχι όμως τόσο στην αδρή, όπως θα έπρεπε!!! Επίσης μας είπε ότι είναι δεοντολογικά λάθος να αναλάβουν το παιδί 2 θεραπευτές, όπως μας είπαν φέτος. Μάλλον θα το γράψω σε άλλο thread, γιατί φεύγω από το θέμα. Εσείς τι θα κάνατε; 

Σε αυτή που καταλήξαμε μας είπε δύο φορές την εβδομάδα .. κλείσαμε τη μια φορά κ μάλλον τώρα που θα πάμε στο πρώτο μάθημα θα κλείσουμε κ την δεύτερη ώρα ίσως περιμένω να κάνει μια δυο φορές να δω πως θα το δεχτεί κ μετά να του βάλω κ δεύτερη ώρα ..!!

Just now, Macgyver είπε:

Θεωρώ ότι 1 οσον καμία να πω την αλήθεια . Αναλόγως το πρόβλημα , θεωρώ καλύτερα 2 φορές την εβδομάδα και μετά το πρώτο εξάμηνο 3 φορές την εβδομάδα . 

Αλλά αντικειμενικά είναι πολυπαραγοντικο το ζήτημα πχ ηλικία παιδιού , πρόβλημα , οικονομικά της οικογενειας κλπ κλπ . 

@Nefeli2014 αν η μικρή φεύγει χαρούμενη , αξίζει τον κόπο να δώσεις μια ευκαιρία . Να δεις κι από εκεί τι εξέλιξη θα υπάρχει. 

@popi76 κι εγώ θεωρώ ότι ένας θεραπευτής είναι καλύτερος αλλά εξαρτάται που είσαι και τι κανεις . Στην περίπτωση σου πιο πολύ παίζει ρόλο εάν θα μείνεις τελικά στο κέντρο που είστε ή όχι. 

Αυτό μας είπαν ότι μια ίσον καμιά απλα σκέφτηκα μήπως του πέσουν πολλά ..το πρόβλημα είναι στη μνήμη κ στη κατανόηση των λέξεων .. σε ένα μήνα κλείνει τα 4 .. θα πηγενει στο ολοήμερο θα κάνει δύο φορές την εβδομάδα εργοθεραπειες ( εργοθεραπειες έχουμε ξεκινήσει από τη προηγουμενη σεζόν ) δύο φορές λογοθεραπείες μου φαίνεται ότι θα του πέσουν μαζεμένα κ πολλά άλλα ίσως τελικά ο μικρός να έχει αντίθετη γνώμη κ να του αρέσει ..!

Σε αυτή που καταλήξαμε μας είπε δύο φορές την εβδομάδα .. κλείσαμε τη μια φορά κ μάλλον τώρα που θα πάμε στο πρώτο μάθημα θα κλείσουμε κ την δεύτερη ώρα ίσως περιμένω να κάνει μια δυο φορές να δω πως θα το δεχτεί κ μετά να του βάλω κ δεύτερη ώρα ..!!

Αυτό μας είπαν ότι μια ίσον καμιά απλα σκέφτηκα μήπως του πέσουν πολλά ..το πρόβλημα είναι στη μνήμη κ στη κατανόηση των λέξεων .. σε ένα μήνα κλείνει τα 4 .. θα πηγενει στο ολοήμερο θα κάνει δύο φορές την εβδομάδα εργοθεραπειες ( εργοθεραπειες έχουμε ξεκινήσει από τη προηγουμενη σεζόν ) δύο φορές λογοθεραπείες μου φαίνεται ότι θα του πέσουν μαζεμένα κ πολλά άλλα ίσως τελικά ο μικρός να έχει αντίθετη γνώμη κ να του αρέσει ..!

Θα του πέσουν πολλά ! Σιγά σιγά να το πάτε και να φτάσετε στον επιθυμητό αριθμό θεραπειών στο τέλος του δεύτερου μήνα . Εκτός κι αν το παιδί σας αποδείξει ότι το αντέχει ! 

Α και να τσεκάρετε πριν τα αυτιά του !!! Μην έχει καμία ωτίτιδα το παιδί και δεν το πάρετε είδηση γιατί το υγρό δημιουργεί γενικά εκνευρισμό σε ένα παιδί , μειωμένη προσοχή και συγκέντρωση κλπ 

Επεξεργάστηκαν by Macgyver

Διαφημίσεις

1 hour ago, Nefeli2014 είπε:

Με πήρε και μιλήσαμε.. 

Τη ρώτησα αν έχει θέσει στοχους για αυτη τη περίοδο, και μου πε ναι. Όταν το ρώτησα τι συγκεκριμένο δεν πήρα απάντηση. Της ζήτησα να βλέπω από δω κ μπρος τι κάνουν να το βιντεοσκοπεί αλλά πάλι δεν πήρα απάντηση. Παρά μόνο να μου λέει. Εγώ όμως θέλω να βλέπω τι κάνουν. Λογικό δεν είναι? 

Επίσης της είπα πως η μικρή είναι αρνητική και τι θα κάνουμε γιαυτό και δυστυχώς το έριξε σε εμένα. Ότι αν της το περάσω ότι εκεί πάμε και τέλος θα συμμορφωθεί. Πως όπως με το σχολείο έτσι κι εκεί πρέπει να πηγαίνουμε θέλει δε θέλει. Και πως φταίω εγώ που τη ρωτάω. Εγώ όμως σε αυτό διαφωνώ. Γιατί με τη καινούρια δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Ακόμα κι εκεί αγχωμένη ήμουν και διδτακτικη. Αυτό γιατί δε πέρασε στο παιδί? Και κόλλησε αμέσως?Πριν λίγο γυρίσαμε από κει και με το που βγήκαμε μου είπε ότι θέλει να ξαναπάμε. Επίσης μας έδωσε δουλειά για το σπίτι. Επίσης ρώτησα την πρώτη αν θα μας δίνει δουλειά για το σπίτι και μου είπε όταν θα συνεργαστεί θα μου δίνει κι αυτό εξαρτάται από το παιδί. Ένας χρόνος έχει περάσει όμως. ΠΟΤΕ θα σταματήσει η μουρμούρα?? 

Τι λέτε για όλα αυτά? 

Εγώ λέω να συνεχίσω στο δεύτερο ελπίζοντας να μη δέσουν το γάιδαρο τους μετά από λίγο καιρό κι εκεί... 

1. Nefeli, τρελαίνομαι με αυτούς τους αόριστους στόχους που λένε τα κέντρα: Ξέρετε κάποιον να λέει κάτι συγκεκριμένο; Να μου πείτε κι εμένα. :confused:

2. Επίσης, αυτές οι απόψεις του στιλ "φταίς εσύ" αποτελούν μια ωραία δικαιολογία. Τα έχω ακούσει κι εγώ. Ναι, μπορεί σε κάτι να έφταιγα κι εγώ, αλλά κι εσύ, κυρία μου, δεν κάνεις σωστά την δουλειά σου....

3. Τα κέντρα στην αρχή σου τάζουν χίλια-δυο για να σε κερδίσουν. Μετά αρχίζει το θέμα..... Ελπίζω με εσάς να μην προκύψει αυτό.

Just now, popi76 είπε:

1. Nefeli, τρελαίνομαι με αυτούς τους αόριστους στόχους που λένε τα κέντρα: Ξέρετε κάποιον να λέει κάτι συγκεκριμένο; Να μου πείτε κι εμένα. :confused:

2. Επίσης, αυτές οι απόψεις του στιλ "φταίς εσύ" αποτελούν μια ωραία δικαιολογία. Τα έχω ακούσει κι εγώ. Ναι, μπορεί σε κάτι να έφταιγα κι εγώ, αλλά κι εσύ, κυρία μου, δεν κάνεις σωστά την δουλειά σου....

3. Τα κέντρα στην αρχή σου τάζουν χίλια-δυο για να σε κερδίσουν. Μετά αρχίζει το θέμα..... Ελπίζω με εσάς να μην προκύψει αυτό.

Στο κομμάτι του «φταις εσυ» , συγνώμη αλλά ποια μανούλα δεν θα πέσει πάνω από το παιδάκι της που παρουσιάζει οποιοδήποτε πρόβλημα ;;; 

Just now, Macgyver είπε:

Θα του πέσουν πολλά ! Σιγά σιγά να το πάτε και να φτάσετε στον επιθυμητό αριθμό θεραπειών στο τέλος του δεύτερου μήνα . Εκτός κι αν το παιδί σας αποδείξει ότι το αντέχει ! 

Α και να τσεκάρετε πριν τα αυτιά του !!! Μην έχει καμία ωτίτιδα το παιδί και δεν το πάρετε είδηση γιατί το υγρό δημιουργεί γενικά εκνευρισμό σε ένα παιδί , μειωμένη προσοχή και συγκέντρωση κλπ 

Ευχαριστώ !! Τα αυτιά τα έχουμε κοιτάξει κ την ακοή κ το κερί έχουμε καθαρίσει κ ωτίτιδα δεν έχει τώρα πάνω σε αυτό ότι επιπλέον χρειαστεί να ελέγξουμε θα το κάνουμε ..!

Αυτό με το τους στόχους με έχει και εμένα προβληματίζει. Βέβαια στο τετράδιο μου γράφει πχ ακουστική επεξεργασία, σειροθετηση.. Αυτά μάλλον ειναι.τη ρώτησα ποτέ θα μπούμε στο στόμα και μου είπε άμεσα. Θα τη ξαναρωτήσω.. Γενικά είπα στον άντρα μου που θα αναλάβει τώρα να είναι παρόν, εννοώ εγκεφαλικά. :P Γιατι έκανα το λάθος, νομίζω, στην πρώτη και της έδειξα μεγάλη εμπιστοσύνη και στα λόγια μου "είμαι ευχαριστημενη, σε ευχαριστω, με έσωσες με αυτό κοκ" που νομίζω κάπου εκεί εοαναπαυτηκε. Δεν είναι σωστό αυτό όμως. Εννοώ μπορεί πχ να είναι καλή στη δουλειά της αλλά στο χαταξτηρα σας να είναι επαναπαυτικη αν υπάρχει αυτή η λέξη και να επηρεάζει. Δηλαδή δεν μπορεί ένα ολόκληρο καλοκαίρι να σου έχω στείλει 2 φορές μήνυμα για τις ασκήσεις και να με έχεις γράψει κανονικά. Κάπου χάθηκε και η εμπιστοσύνη.. 

Σε ότι αφορά τις συνεδρίες. Γενικά κατά κανόνα 2 είναι μια χαρά. Μια φορά είναι λίγο. Στην περίπτωση σας όμως που πάτε ήδη δύο φορές εργοθεραπειες καινθα πάει και σχολείο, θα ξεκινούσα με μια και σιγά σιγά θα αυξανα. Η θα ξεκινουσα με τις δυο που σου λένε, κι αν έβλεπα πως κουραζοταν πολυ, θα μείωνα πάλι σταδιακά.. 

Ποπη όταν λες δύο θεραπευτές τι εννοείς? Δύο διαφορετικούς λογοθεραπευτες? 

πρίν από 54 λεπτά , Macgyver είπε:

Στο κομμάτι του «φταις εσυ» , συγνώμη αλλά ποια μανούλα δεν θα πέσει πάνω από το παιδάκι της που παρουσιάζει οποιοδήποτε πρόβλημα ;;; 

Καμμια. Κι εμένα δε μου αρέσει σαν απάντηση. Όμως αυτή την τάση την έχουμε όλοι όσοι είμαστε στη δουλειά που έχει να κάνει με παιδιά. Εκπαιδευτικοι να τα ρίχνουν στους γονείς, γονείς να τα ριχνιυν στους εκπαιδευτικούς. Ας κάνει καλύτερα ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί συνεργατικα γιατί έναν κοινό στόχο έχουμε, το παιδί. 

1 hour ago, popi76 είπε:

Κι εγώ το ελπίζω. Αυτό με τους στόχους ούτε εγώ το έχω πολυκαταλαβει. Λοιπόν αυριο θα την ρωτήσω και θα ζητήσω πιο συγκεκριμένα πράγματα να μου πει. Μέχρι στιγμής προσπαθώ κι εγώ να προσαρμοστω να καταλάβω κι εγώ τι γινεται.

Εμεις τώρα πάμε 3 φορές τη βδομάδα εγώ το ζήτησα για προσαρμογή και να κερδίσω χρόνο. Μετά θα το κάνουμε δύο συν άλλη μια που θα βάλουμε εργοθεραπεια.. Άμα χρειαστεί κι εκεί δύο θα έχω τον ίδιο προβληματισμό με τη χαρούμενη μαμά. 

Επίσης από Δευτέρα θα κάνω αίτηση στα ΚΕΣΥ,πρώην ΚΕΔΥ, θέλω κι εκεί να τη δουν... Ας είναι στα 5 της.. 

Nefeli, εννοώ δύο διαφορετικούς εργοθεραπευτές. Εγώ αυτό το πρόβλημα έχω με το κέντρο αυτό. Ότι βάζουν-βγάζουν το παιδί χωρίς να μου λένε τίποτα. Το έχω ξαναπεί αυτό και είμαι κάθετα αντίθετη. Επίσης εγώ σαν χαρακτήρας δεν πάω γυρεύοντας, θέλω να με ενημερώνουν οι ίδιοι και όχι εγώ να παρακαλάω. Τα πράγματα δυστυχώς στην περίπτωσή μας είναι πολύ πιο περίπλοκα από την δική σας. 

Διαφημίσεις

Τι εννοείς το βάζουν και το βγάζουν? Το έχεις μήπως γράψει πίσω? Γιατί δεν το έχω δει. Εγώ είχα μείνει στο θέμα χημείας με τον εργοθεραπευτη... Χωρίς να ξέρω, πιστεύω κι εγώ δύο διαφορετικοί εργοθεραοευτες δεν ξέρω αν είναι καλό. Πφφ δεν έχω ιδέα. Απλώς δε μου ακούγεται πολύ καλό. Ίσως μπερδευτεί.. Ούτε ξέρω... 

Δεν είμαι κατάλληλη να σε βοηθήσω πραγματικά.... Συγνώμη :(...... 

Εγώ κάθομαι και διαβάζω όλο το φάκελο μας ένα χρόνο. Ήταν πολύ αναλυτική η πρώτη... Δηλαδή πέραν του λόγου με βοήθησε σε πολλά κομμάτια. Εννοώ ότι έκανε παρέμβαση σε πολλά ζητήματα, πχ έπαινο όρια, όταν εγώ κρασαρα μια περίοδο με κάλεσε και καναμε συνέδρια και μου δώσε ποκυ θάρρος να πάρω ξανά τα ηνία να τη βοηθήσω. Λειτουργούσε και ψυχοθεραιευτικα σε εμένα. Πραγματικά, αν δεν έκανε αυτά τα νούμερα η μικρή, δε θα την άλλαζα. Εδώ ακόμα στο καινούριο δε μου έχουν δώσει ερωτηματολόγιο αν και μου είπε το ετοιμάζει. Πάλι μπερδεύτηκα. Εσύ Πόπη τι θα έκανες στη θέση μου και πόσο καιρό θα πήγαινες στο νέο κεντρο? Ρε κορίτσια μήπως να κάνω μια συνάντηση με την παλιά, μπας και συνεργαστεί αυτή τη φορά? 

Αλλα ασκήσεις λέει δεν ξέρει ποτε θα μου δώσει. 

Επίσης, για να έχω αμφιβολίες κάτι δεν πάει καλά έτσι δεν ειναι? Όταν εζουμε αμφιβολίες για κάτι, δεν ειναι δείγμα ότι κάτι δε μας πάει καλά? Εγώ μήνες σκεφτόμουν άλλο κέντρο.. Πάλι σας πρηζω. Άμα δεν περασει λόγος καιρός δε θα ηρεμήσω. Λοιπόν αύριο θα ρωτήσω 1. Για στόχους συγκεκριμένα 2. Αν θα κάνουμε ατομική συνέδρια  να συζητάμε και κάθε πότε. Αν και νομίζω μου είπε κάθε μήνα θα μιλάμε. Θα ξαναρωτήσω. 

Επίσης είναι πολύ πιτσιρίκες εκεί μέσα. Ενώ η άλλη έχει εμπειρία 30 χρόνια. 

Δεν είμαι πια μια Νεφέλη. Είμαι πλέον η αναποφασιστη, τρελαμένη μανα. Σας είπα μετά από αυτή την ιστορία θα πάω σε ψυχολόγο, σε ψυχίατρο μη σας πω να με χαπακωσει να ηρεμήσω για μερικούς μήνες. :D

Α να πω και το άλλο. Στην πρώτη ενα χρόνο μια φορά είδα παιδί. Εννοώ άλλο πελάτη. Σε αυτό που πάω έχει συνέχεια κάποιον πριν ή μετά, έχει κι άλλο προσωπικό που απασχολείται.. Αλλά η κοπέλα έχει συνέχεια δουλειά. Η άλλη δεν ξέρω γιατί δεν έβλεπα κόσμο. Έλεγε έχει συνέχεια μετά από μένα αλλά ποτέ δεν την είχα δει. Παρόλο που καθόμασταν και παραπάνω Καμμια φορά. Το στο καλό μια ώρα μετά τα έβαζε? Επίσης θέλω να σας πω κάτι ακόμα. Στην πρώτη ήταν πολύ βρώμικα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Θέλω να πω δεν ήταν καθαρη η είσοδος ήταν πολύ πολύ χάλια. Φαγητά από ζώα, φύλλα πεσμένα για μήνες, βέβαια μέσα εκεί που κάναμε κανονικά μου φαινόταν και η τουαλέτα οκ μέτρια. Αυτό εσείς θα το μετριυσατε σαν αρνητικό? Εγώ κάθε φορά που πήγαινα κυριολεκτικά βρωμαγε. Δηλαδή έρχεται πελάτης, γιατί είναι τόσο βρώμικα? Εσείς πως το εξηγείτε? Μέχρι και η μικρή μια φορά μου είπε "είναι πολύ μωμικα εδώ". Μπορεί κι αυτό να μην άρεσε στη μικρή. Έχει μάθει στην καθαριότητα. Τι να πω, δεν ξέρω. Ήταν το περιβάλλον πάντως κάπως... Και οκ μικρός χώρος αλλά δεν έπρεπε να το διατηρεί καθαρό? Εσάς τι σας λέει αυτό? 

Just now, Nefeli2014 είπε:

Τι εννοείς το βάζουν και το βγάζουν? Το έχεις μήπως γράψει πίσω? Γιατί δεν το έχω δει. Εγώ είχα μείνει στο θέμα χημείας με τον εργοθεραπευτη... Χωρίς να ξέρω, πιστεύω κι εγώ δύο διαφορετικοί εργοθεραοευτες δεν ξέρω αν είναι καλό. Πφφ δεν έχω ιδέα. Απλώς δε μου ακούγεται πολύ καλό. Ίσως μπερδευτεί.. Ούτε ξέρω... 

Εγώ κάθομαι και διαβάζω όλο το φάκελο μας ένα χρόνο. Ήταν πολύ αναλυτική η πρώτη... Δηλαδή πέραν του λόγου με βοήθησε σε πολλά κομμάτια. Εννοώ ότι έκανε παρέμβαση σε πολλά ζητήματα, πχ έπαινο όρια, όταν εγώ κρασαρα μια περίοδο με κάλεσε και καναμε συνέδρια και μου δώσε ποκυ θάρρος να πάρω ξανά τα ηνία να τη βοηθήσω. Λειτουργούσε και ψυχοθεραιευτικα σε εμένα. Πραγματικά, αν δεν έκανε αυτά τα νούμερα η μικρή, δε θα την άλλαζα. Εδώ ακόμα στο καινούριο δε μου έχουν δώσει ερωτηματολόγιο αν και μου είπε το ετοιμάζει. Πάλι μπερδεύτηκα. Εσύ Πόπη τι θα έκανες στη θέση μου και πόσο καιρό θα πήγαινες στο νέο κεντρο? Ρε κορίτσια μήπως να κάνω μια συνάντηση με την παλιά, μπας και συνεργαστεί αυτή τη φορά? 

Επίσης, για να έχω αμφιβολίες κάτι δεν πάει καλά έτσι δεν ειναι? Όταν εζουμε αμφιβολίες για κάτι, δεν ειναι δείγμα ότι κάτι δε μας πάει καλά? Εγώ μήνες σκεφτόμουν άλλο κέντρο.. Πάλι σας πρηζω. Άμα δεν περασει λόγος καιρός δε θα ηρεμήσω. Λοιπόν αύριο θα ρωτήσω 1. Για στόχους συγκεκριμένα 2. Αν θα κάνουμε ατομική συνέδρια  να συζητάμε και κάθε πότε. Αν και νομίζω μου είπε κάθε μήνα θα μιλάμε. Θα ξαναρωτήσω. 

Δεν είμαι πια μια Νεφέλη. Είμαι πλέον η αναποφασιστη, τρελαμένη μανα. Σας είπα μετά από αυτή την ιστορία θα πάω σε ψυχολόγο, σε ψυχίατρο μη σας πω να με χαπακωσει να ηρεμήσω για μερικούς μήνες. :D

Α να πω και το άλλο. Στην πρώτη ενα χρόνο μια φορά είδα παιδί. Εννοώ άλλο πελάτη. Σε αυτό που πάω έχει συνέχεια κάποιον πριν ή μετά, έχει κι άλλο προσωπικό που απασχολείται.. Η άλλη δεν ξέρω γιατί δεν έβλεπα κόσμο. Επίσης θέλω να σας πω κάτι ακόμα. Στην πρώτη ήταν πολύ βρώμικα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Θέλω να πω δεν ήταν καθαρη η είσοδος ήταν πολύ πολύ χάλια. Φαγητά από ζώα, φύλλα πεσμένα για μήνες, βέβαια μέσα εκεί που κάναμε κανονικά μου φαινόταν και η τουαλέτα οκ μέτρια. Αυτό εσείς θα το μετριυσατε σαν αρνητικό? Εγώ κάθε φορά που πήγαινα κυριολεκτικά βρωμαγε. Δηλαδή έρχεται πελάτης, γιατί είναι τόσο βρώμικα? Εσείς πως το εξηγείτε? 

Αυτό που λες για την βρωμιά είναι τρομακτικό. Παίζει και παραπαίζει ρόλο. Δηλαδή οι χώροι αυτοί έχουν άδεια λειτουργίας; Είναι νόμιμοι; Τους ελέγχει κάποιος; Εγώ αν είχα κέντρο θα ντρεπόμουνα να έχω βρώμικο χώρο. Κάτι δεν πάει καλά. 

Nefeli, μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη που θα χρειαστείς ψυχολόγο. Εγώ έχω πάει 3 φορές και σχετικά με αυτό το θέμα του παιδιού και με άλλα. Με την συζήτηση με βοήθησε και ξεκαθάρισα κάποια πράγματα. Και μόνο που τα είπα κάπου ξαλάφρωσα. Λέω να ξαναπάω. 

Και το θέμα με τις πιτσιρίκες και πάλι δεν μου αρέσει. Συστάσεις υπάρχουν; Είδε κάποιος γνωστός σου αποτέλεσμα καλό και σταθερό; Έχουν πτυχίο ΤΕΙ; 

Επεξεργάστηκαν by popi76

5 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Α να πω και το άλλο. Στην πρώτη ενα χρόνο μια φορά είδα παιδί. Εννοώ άλλο πελάτη. Σε αυτό που πάω έχει συνέχεια κάποιον πριν ή μετά, έχει κι άλλο προσωπικό που απασχολείται.. Αλλά η κοπέλα έχει συνέχεια δουλειά. Η άλλη δεν ξέρω γιατί δεν έβλεπα κόσμο. Έλεγε έχει συνέχεια μετά από μένα αλλά ποτέ δεν την είχα δει. Παρόλο που καθόμασταν και παραπάνω Καμμια φορά. Το στο καλό μια ώρα μετά τα έβαζε? Επίσης θέλω να σας πω κάτι ακόμα. Στην πρώτη ήταν πολύ βρώμικα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Θέλω να πω δεν ήταν καθαρη η είσοδος ήταν πολύ πολύ χάλια. Φαγητά από ζώα, φύλλα πεσμένα για μήνες, βέβαια μέσα εκεί που κάναμε κανονικά μου φαινόταν και η τουαλέτα οκ μέτρια. Αυτό εσείς θα το μετριυσατε σαν αρνητικό? Εγώ κάθε φορά που πήγαινα κυριολεκτικά βρωμαγε. Δηλαδή έρχεται πελάτης, γιατί είναι τόσο βρώμικα? Εσείς πως το εξηγείτε? Μέχρι και η μικρή μια φορά μου είπε "είναι πολύ μωμικα εδώ". Μπορεί κι αυτό να μην άρεσε στη μικρή. Έχει μάθει στην καθαριότητα. Τι να πω, δεν ξέρω. Ήταν το περιβάλλον πάντως κάπως... Και οκ μικρός χώρος αλλά δεν έπρεπε να το διατηρεί καθαρό? Εσάς τι σας λέει αυτό? 

Χμμ, το να σου δίνει συμβουλές η λογοθεραπεύτρια για πράγματα πέραν της λογοθεραπείας, εγώ στα αρνητικά θα το μέτραγα. Άλλο να πεις ότι ανακαλύψατε ότι έχετε ένα κοινό χόμπυ και μιλάγατε γι αυτό, αλλά άλλο οι συμβουλές για το παιδί, δεδομένου ότι η λογοθεραπεύτρια δεν είναι παιδαγωγός ούτε έχει αντίστοιχες σπουδές.

Αυτό με τη βρώμα δεν το σχολιάζω καν, τι εννοείς αν παίζει ρόλο; Είναι δυνατό επαγγελματικός χώρος με παιδιά να μην είναι καθαρός;;;

Καλημέρα, έχουν άδεια όλα κανονικά, και πτυχία. Απλά στην πρώτη από την αρχή μου είχε κάνει κακή εντύπωση αλλά λέω αντε ας πάω. Πόιος να ελέγξει εκεί την καθαριότητα? Λίγο δύσκολο.. Αντε κάνα ικα η ή εφορία? Ακόμα κι αυτοί αν έρθουν για έλεγχο δεν είναι αρμόδιοι για αυτό. 

Στο δεύτερο όταν λέω πιτσιρίκες εννοώ γύρω στα 30 με 35,στην ηλικία μου δηλαδή. Θα μου πεις γιατί εγώ δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου πχ? Και η αλήθεια είναι ότι τα μικρά παιδάκια χαίρονται με νέα ζωντανά κορίτσια. Η άλλη ήταν μεγάλη και ολίγον τι δυσκίνητη. Αλλά από άποψη εμπειρίας αναρωτιέμαι. Βέβαια ούτε γω έχω στη δουλειά μου 20 χρόνια εμπειρίας αλλά τα πάω πολύ καλά. Δεν ξέρω είναι ένα θέμα. Στο δεύτερο έχω δει κριτικές στο ίντερνετ από γονείς πάρα πολλές. Το πρώτο ούτε καν ιστοσελίδα δεν έχει... Ούτε φμπ, τίποτα.. Εγώ συστημένη είχα πάει από μια μαμά που πήγαινε το παιδί της πριν 10 χρόνια.. Οι χώροι στο δεύτερο πολύ πολύ καλοι και καθαροι με πλούσιο υλικό. 

Αλλα το θέμα καθαριότητας πραγματικά με προβληματίζε πάντα. Όχι άπλα ακατασταστατα η αντε δύο βδομάδες δεν καθάρισε. Μιλάμε για ακαθαρσία όλο το χρόνο. Μια φορά μόνο το είδα σχετικά μαζεμένο.. Φύλλα από δέντρα πεταμένα για μήνες, αλουμινοχαρτα με φαγητά, λάσπες κολλημένες παντού, εξώπορτα μέσα στη βρωμιά και σκόνη. Η μικρή έπιανε το χερουλι και της έλεγα μην πιάνεις. Μύριζε πολύ άσχημα. Σίγουρα θα κατιυραγαν ζώα στα φυτά, βέβαια τα φυτά ήταν ποτισμένα. Αλλά όταν ποτιζεις δε ρίχνεις και λίγο νεράκι να φύγουν οι βρωμιές?? Η μία καθαρίστρια να έρθει να σου καθαρίσει αν εσύ δεν προλαβαίνεις. Δηλαδή περίμενα απέξω και σιχαινομουν να κάτσω στα σκαλιά, έβαζα κάτι από κάτω. Μέσα στο χώρο που έκαναν, ένα πολύ μικρό δωμάτιο δηλαδή, ήταν εντάξει. Στην τουαλετα όμως είχε μονίμως γεμάτο κάδο. Κι αν υποθέσουμε ότι δεν είχε τόσα παιδιά γιατί εγώ δεν τα έβλεπα τόσο καιρό που πήγαινα, αυτός ο κάδος ποτέ αδειαζε? 

9 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

......Στην πρώτη ήταν πολύ βρώμικα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. ......

Νεφέλη μου, δεν διάβασα όλα τα προηγούμενά σου posts, αλλά ναι, σαφώς παίζει ρόλο, και όχι μόνο στην ψυχολογία του "πελάτη" αλλά για εμένα σημαίνει πολλά, που σημειωτέον δεν είμαι κ η σούπερ νοικοκυρά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν καλή δουλειά εκεί, ένας μη φροντισμένος ή βρώμικος χώρος θα ήταν για μένα κριτήριο να ΜΗΝ το επιλέξω σαν χώρο εκπαίδευσης για το παιδί μου, είτε αυτό είναι κέντρο λογοθεραπείας, είτε φροντιστήριο αγγλικών κλπ.

11 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Στην πρώτη ήταν πολύ βρώμικα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

Θα συμφωνησω κ εγώ με την @annoulen . Ή καθαριότητα  σε προδιαθέτει θετικά. Επίσης, ενας επαγγελματικός χώρος πρέπει να σέβεται τους βασικούς κανόνες υγιεινής για μένα. 

Επίσης, Νεφέλη, παρότι δεν έχω εμπειρία στο θέμα θα ήθελα να επισημανω κάποιο σχόλιο σου που μου έκανε εντύπωση.

Ή "γνωστική" εμπειρία πολλές φορές δεν αναπληρωνει τις συναισθηματικές ανάγκες ενός μικρού παιδιού.

Δηλ, η δεύτερη νέα κοπέλα που σου φαίνεται πως δεν έχει εμπειρία με τις αγκαλιες κ τον τρόπο της έκανε το παιδί να ανοιχτεί κ να πηγαίνει με κέφι. Μόνο κ μόνο γιαυτό μου μοιαζει πιο πιθανό να συνεργαστει.

Μου φαίνεται πολύ παράξενο ή πρώτη να μην έχει προσπαθησει να αναπτύξει μια σχέση με το παιδί κ να το κρατα σε επαγγελματική απόσταση, μιλάμε για παιδάκια τεσσάρων κ πέντε χρόνων! 

Είναι φανερό ότι η εν λόγω κυρία "δεν το έχει με τα παιδιά". Συν αυτό με την καθαριότητα πολύ πολύ σημαντικό, μην πω το πιο σημαντικό, εγώ θα έλεγα "γεια σας". 

Νεφέλη μου φαίνεται πως έχεις ξεκινήσει λίγο κ το υπέρ αναλύεις το θέμα κ αυτό δε κάνει καλό ούτε σε εσένα ούτε στη μικρή που ίσως τις περνάς το άγχος σου κ την ανασφάλεια που νιώθεις ..! 

Εννοείτε πως όλοι θέλουμε το καλό για τα παιδιά μας αλλά από αυτά που διαβάζω βλέπω ότι μόνο αρνητικά βλέπεις .. προσπάθησε να βλέπεις τα θετικά ! Μου έδωσες την εντύπωση σαν να σου είναι λίγο δύσκολο να αποδεχτείς τη δυσκολία που έχει η κόρη σου με το λόγο ... Αποδεξου το θα το ξεπεράσει ήδη έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα ίσως εσύ να ήθελες περισσότερα ..

Εγώ προτείνω να ξεκινήσεις με το νέο κέντρο που κ της μικρής της άρεσε, κ θαύμαζε κάθε μέρα ότι πρόοδο κ ότι προσπάθεια κάνει η μικρή σου θα παίρνει τα πάνω της κ θα της δίνει δύναμη να συνεχίζει ...!!!!!!

On 9/9/2019 at 7:49 ΜΜ, popi76 είπε:

Σήμερα έκανα μια ερώτηση στην Εργοθεραπευτρια μας που ήθελα για τον γιο μου .. κ μου είπε πως όλα ξεκινάνε από την αδρή κινητικότητα κ στη πορεία πάνε στα υπόλοιπα θυμήθηκα το σχόλιο σου κ γι'αυτό στο αναφέρω ούτε εγώ το ήξερα ..!!!

Σήμερα έκανα μια ερώτηση στην Εργοθεραπευτρια μας που ήθελα για τον γιο μου .. κ μου είπε πως όλα ξεκινάνε από την αδρή κινητικότητα κ στη πορεία πάνε στα υπόλοιπα θυμήθηκα το σχόλιο σου κ γι'αυτό στο αναφέρω ούτε εγώ το ήξερα ..!!!

Ακριβώς, συμφωνώ απολύτως μαζί της!!!!! Άνοιξα άλλο θέμα με τίτλο "Εργοθεραπεία"  όπου εξηγώ πώς έχουν γίνει τα πράγματα. 

Επεξεργάστηκαν by popi76

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...