popi76

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  430
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

38 Neutral

Περισσότερα για την/τον popi76

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Τυχαία είδα το θέμα και πάλι τυχαία γνώρισα μια καθηγήτρια εκεί. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλοί καθηγητές. Η επιλογή τους γίνεται πολύ αυστηρά. Δηλαδή από 100 καθηγητές που δοκιμάστηκαν στην τάξη, για μια θέση τελικά επιλέχτηκαν 3 (νομίζω ότι το διδακτορικό είναι αναγκαίο). Τα τμήματα είναι πολύ μεγάλα (27 άρια) κάτι που αποτελεί πίεση για τον καθηγητή (φαντάζομαι και για τα παιδιά δεν είναι εύκολο). Σχετικά με το επίπεδο των παιδιών δεν μπορώ να έχω εικόνα, οπότε το αφήνω.
 2. Το έχω ξανακούσει αυτό. Γνωστός μας που είχε παιδί γεννημένο τον Δεκέμβριο (πιο μικρό από τα άλλα δηλαδή) και κάποια προβληματάκια άρθρωσης έκανε επαναφοίτηση στο παιδί και δηλώνει πολύ ικανοποιημένος. Αλλά μας είπε ότι το έκανε γιατί ήταν μικρό το παιδί σε σχέση με τα άλλα. Στον μικρό του γιο (γεννημένος τον Νοέμβριο) δεν έκανε επαναφοίτηση και δηλώνει ότι το μετάνιωσε. Και για τον δικό μου σκέφτομαι την επαναφοίτηση, αλλά για άλλους λόγους, στην λεπτή κινητικότητα έχει θέμα.

 3. Διαφημίσεις


 4. Καλά όλα αυτά, αλλά ξέρετε πόσες περιπτώσεις έχουμε στα Γυμνάσια με παιδιά εξαρτημένα από το ίντερνετ; Με αποτέλεσμα απουσίες, κατάθλιψη ή ακόμη δυστυχώς και νοσηλεία στο Παίδων; Και το θεωρώ υποκριτικό να πούμε "Α, αυτό συμβαίνει σε οικογένειες που δεν θέτουν όρια στα παιδιά τους, όχι στην δική μου οικογένεια". Μέχρι που συμβαίνει και σε μας.
 5. Cacao, επαναφοίτηση λόγω άρθρωσης και μόνο; Δεν είναι υπερβολή; Πού το στήριξε αυτό η λογοθεραπεύτρια;
 6. Αχ, και πάλι βλέπω ότι με έχετε παρεξηγήσει εδώ μέσα. Εγώ ξεκίνησα το θέμα βλέποντας ότι οι γονείς δεν βλέπουν το αυτονόητο. Μετά τους τα είπε και η νηπιαγωγός και πάλι δεν το δέχτηκαν. Μάλιστα κακολόγησαν την νηπιαγωγό. Αν αυτό δεν είναι άρνηση, τότε τι είναι; Πάντως, εγώ με διακριτικότητα είπα ότι μπορούν οι γονείς να ζητήσουν την γνώμη ενός ειδικού. Δεν ξέρω τι θα κάνουν. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γονιών που δεν αποδέχονται αυτό που ακούνε από τα νηπιαγωγεία ή τους παιδικούς...
 7. Να σημειώσω ότι την χρήση των τάμπλετ την δικαιολογώ στην περίπτωση που προανέφερα, γιατί το παιδί ήταν σε νοσοκομείο οπότε κάπως έπρεπε να περάσει την ώρα του. Ήταν όμως κολλημένο επί ώρες και με ενθάρρυνση των γονέων. Αν κάτι τέτοιο όμως συμβαίνει και στο σπίτι, δεν το δικαιολογώ. Διαπίστωσα ακόμη ότι για τα παιδιά δημοτικού το τάμπλετ είναι σχεδόν αυτονόητο. Δηλαδή αν κάποιο δεν έχει τάμπλετ θεωρείται μεταξύ των παιδιών σχεδόν αδιανόητο. Η κοινωνικοποίησή τους είναι το τάμπλετ. Δηλαδή θα έρθεις να σου δείξω αυτά που έχω στο τάμπλετ, θα μου δείξεις τα δικά σου.
 8. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζουν τα παιδιά με τα τάμπλετ. Επειδή είναι της μόδας, πρέπει να ακολουθούν την μόδα; Τι κερδίζει ένα πεντάχρονο από το τάμπλετ; Αφού στο σπίτι έχω υπολογιστή και αν θέλει μπορεί να δει κάτι εκεί, ποιος ο λόγος να αγοράσω και τάμπλετ. Σε ό,τι αφορά το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν τόσες δραστηριότητες εξωσχολικές, αλλά και τόσα προγράμματα στην τηλεόραση, που και πάλι το θεωρώ περιττό. Μια ακόμη μορφή εξάρτησης.
 9. xaroumenh mama, νομίζω ότι κάποιοι γονείς έχουν άρνηση. Δεν θέλουν ως γονείς να αποδεχτούν ότι συμβαίνει κάτι ανησυχητικό. Το έχουμε δει να συμβαίνει στα σχολεία αρκετές φορές. Λες π.χ. στον γονιό "η Ελένη π.χ. δυσκολεύεται να θυμηθεί και να πει μάθημα" και σου λέει: Μα πώς, σε μένα το λέει απ' έξω! Το σχολείο φταίει!" Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από κάποιες δεκαετίες και λόγω άγνοιας των μαθησιακών δυσκολιών οι γονείς έδερναν τα παιδιά γιατί δεν διάβαζαν, ήταν τεμπέληδες, κλπ. Με ολέθρια αποτελέσματα στην ζωή των παιδιών αυτών.
 10. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε πάρει τάμπλετ στα παιδιά, από πότε, πόση ώρα ασχολούνται την ημέρα. Πρόσφατα βρέθηκα σε χώρο όπου μια οικογένεια είχε πάρει τάμπλετ και ασύρματα ακουστικά για παιδί Δ΄ Δημοτικού, αλλά και για παιδί Α΄ Δημοτικού. Είναι πολύ διαδεδομένα αλλά εγώ όχι μόνο δεν τα θέλω αλλά και ανησυχώ γιατί έχω δει παιδιά να οδηγούνται στην εξάρτηση από αυτά ακόμη και σε νοσηλεία στο Παίδων.
 11. Οπωσδήποτε και αυτό. Αλλά για να σου το πει θα πει ότι δεν είναι μυστικοπαθής και μάλλον αποδέχεται και τις απόψεις των ειδικών. Από σένα θα ήθελε κάποια πληροφορία;
 12. Για αυτό προβληματίζομαι κι εγώ. Μόνο που στην περίπτωσή σου τους έχει ήδη παραπέμψει παιδίατρος, είναι διαφορετικά. Εγώ από ενδιαφέρον θα ρωτούσα χωρίς να δείχνω περιέργεια. Αν θέλει να σου πει, σου λέει. Αν δεν θέλει, θα αποφύγει. Η περίπτωση της δικής μου γνωστής ήταν διαφορετική.
 13. Και πάλι επαναλαμβάνω ότι δεν έχω καμιά διάθεση κουτσομπολιού. Είναι πραγματικά κρίμα να παρεξηγούνται οι προθέσεις κάποιου. Προβληματίστηκα για ένα θέμα από την άποψη το λέω ή δεν το λέω. Πραγματικά οι γονείς δεν έχουν καταλάβει, αυτό είναι πλέον βέβαιο. Αν παρ' όλα αυτά θεωρείτε ότι η διάθεσή μου ήταν να κουτσομπολέψω την γυναίκα, άποψη καθαρά εσφαλμένη, ας κλειδωθεί ή ας διαγραφεί το θέμα.
 14. Λοιπόν, επανέρχομαι, γιατί η συνάδερφος επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως στον παιδικό της έκαναν παράπονα πως το παιδί είναι επιθετικό και δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Και διάφορα άλλα... Να τονίσω για πολλοστή φορά ότι δεν είμαι δυσαρεστημένη γιατί δεν αναζήτησαν την γνώμη μου, αλλά στενοχωρημένη, γιατί οι γονείς του δεν αντιλήφθηκαν το αυτονόητο. Επειδή ήξερα ότι θα τους πουν οπωσδήποτε κάτι στον παιδικό, πιστεύω πως έπρεπε να έχω μιλήσει και ας παρεξηγιόμουνα..... Αναφέρθηκε επίσης παραπάνω, ότι κάποιοι είναι επεμβατικοί, άρα κι εγώ... Ναι, αν βλέπεις μπροστά σου το αυτονόητο κάτι πρέπει να πεις, αλλιώς σιωπάς και τελικά βλάπτεται το ίδιο το παιδί. Με αυτή την λογική δεν μιλάμε, δεν παρεμβαίνουμε όταν πρέπει και μετά ...