popi76

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  446
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

43 Neutral

Περισσότερα για την/τον popi76

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Μια μαμά συνάδερφος είχε μείνει πολύ ευχαριστημένη στο πρώτο της παιδί με τη δασκάλα, γιατί έβαζε την τελίτσα, δηλαδή το σημάδι για να αρχίσει να γράφει το γράμμα. Αυτό μου το ζήτησε και ο μικρός και το έκανα. Αυτά τα τετράδια όμως δεν έχουν κάτι τέτοιο. Όχι, η δικιά μας δεν βάζει να ενώσουν τελίτσες, κάνουν γράμματα κατευθείαν. Τι να πω, δεν ξέρω τη μεθοδολογία, αλλά αν η μεθοδολογία είναι έτσι, είναι για γέλια και για κλάματα. Πάντως, σε ευχαριστώ που μου απάντησες, με βοηθάς.
 2. Ναι, μου φάνηκαν πολλά. Δηλαδή πόσος είναι ο χρόνος εργασίας για το σπίτι; Έτσι σκέφτηκα να γράψω, αλλά είπα, άσε μην αφήνουμε κενά. Αν δεν το έβρισκα δηλαδή, έπρεπε το παιδί να μην κάνει τίποτα; Και κάτι άλλο: οι περίφημες τελίτσες πάνω στις οποίες πρέπει να γράφουν τα παιδιά; Πού είναι; Τα παλιά τετράδια που είχαμε εμείς τι είχαν; Μια χαρά δεν μάθαμε; Είχα παρακολουθήσει παλιότερα σεμινάρια που μας έλεγαν ότι όταν βάζουν πολλές εργασίες είναι απαράδεκτο. Αν όλα αυτά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα, οκ, αλλά δεν νομίζω ότι η αγορά συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου θα βοηθήσει τα παιδιά μας. Φανταστείτε τι θα γινόταν από τους γονείς αν έλεγα στα παιδιά "αγοράστε το τάδε λυσάρι".
 3. Ο μικρός δεν μπορούσε να διαβάσει τα καθήκοντα του μαθητή, μου έδειξε το φυλλάδιο και φρίκαρα. Γιατί το βιβλίο δεν το έχουν πάρει όλοι, και το λέω υπεύθυνα, γιατί το πιο μεγάλο βιβλιοπωλείο της περιοχής δεν το είχε διαθέσιμο. Έστειλα άρον - άρον το σύζυγο να το πάρει. Και δε συμφωνώ καθόλου με τη μορφή του βιβλίου. Άλλων εκδοτικών οίκων είναι πολύ απλούστερα και καλύτερα! Κάτσε να δω τι έγραφε. Τι έχω να κάνω για αύριο. Γλώσσα, τετράδιο πρώτης γραφής, σελ. 4 και 5. (Γραμμούλες και το γράμμα Τ). Σχόλια δασκάλας: Τα παιδιά θα έχουν μαζί τους τα 2 βιβλία Γλώσσας και τα 2 βιβλία Μαθηματικών. Τα άλλα, αφού ντυθούν, θα επιστραφούν την τάξη. Αυτό το φυλλάδιο κάτω έχει χώρο για σχόλια γονέα, άρα να το θεωρήσω ως τρόπο επικοινωνίας με τους γονείς;;;;;;; Και φυσικά ζήτησαν αλλαξιά ρούχα, και η λίστα κοστίζει πάνω από 40 ευρώ.

 4. Διαφημίσεις


 5. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω τις πιο έμπειρες μαμάδες ή όσες έχουν πρωτάκια. Είναι σύνηθες να δίνουν στη λίστα τους τετράδια πρώτης γραφής συγκεκριμένων εκδοτικών οίκων; Και τετράδια μαθηματικών επίσης; Εγώ είμαι εκπαιδευτικός σε Γυμνάσιο και τρελάθηκα, σαν να πω στα παιδιά αγοράστε το βοήθημα αυτού του εκδοτικού οίκου, δεν επι. Σήμερα η δασκάλα έβαλε στον μικρό 2 σελίδες από αυτό το τετράδιο, χωρίς να τους το έχει πει. Οπότε ο μικρός ξαφνιάστηκε... επίσης μας δόθηκε μια φωτοτυπία με τίτλο καθήκοντα μαθητών. Όλα αυτά με παραξενεύουν μου φαίνονται περίεργα, είμαι μήπως υπερβολική, δεν ξέρω, πείτε μου. Περιμένω τις γνώμες σας! Θα με βοηθούσε!
 6. Δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε. Αυτό μου θυμίζει αυτό που γινόταν στα χωριά πολύ παλιά. Η μητέρα του πεθερού μου έκαμε παιδί στα 49 της και έζησε ως τα 97! Χωρίς εξωσωματική φυσικά... Μάλιστα γέννησε μαζί με την νύφη της.... Η γιαγιά της μητέρας μου έμεινε έγκυος στα 55!!! (μάλλον τη δεκαετία του 20) και δέχτηκε την κατακραυγή του χωριού. Μήπως κάνουμε το ίδιο 100 χρόνια μετά;
 7. Επαναφέρω το θέμα, μήπως υπάρχει κάποια πιο πρόσφατη πληροφορία για το Μαράσλειο Δημοτικό, αν αξίζει τον κόπο, και αν συνδέεται με Γυμνάσιο.
 8. Μα γι' αυτό απόρησα, γιατί δεν ξέρω τα συμπτώματα, καθόλου... Πάντως, μια γενική αίματος είναι χρήσιμη!
 9. Καλά. αυτή η παιδίατρος που έχουμε δεν γράφει ποτέ εξετάσεις στο παιδί. Να πάω να του κάνω μια γενική αίματος νηστικό; Είναι 6,5 ετών.
 10. Καλησπέρα σας! Διάβασα το θέμα και έχω μια απορία: αν δεν έχει κάποιος ενδείξεις, με ποιες εξετάσεις θα διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξει το παιδί διαβήτη; Ποτέ η παιδίατρος δεν μου έχει αναφέρει κάτι σχετικό.
 11. Επειδή δεν έχω ακόμη επαφή με το δημοτικό, αν τύχει στο παιδί μου τέτοια δασκάλα, θα πάω να την βρω .. να μου τα εξηγήσει κι εμένα. ...
 12. Δύσκολο θέμα, αλλά νομίζω ότι την απάντηση την έδωσε το ίδιο το παιδί, οπότε ας μην το συζητάμε, ας ακούσουμε το παιδί. Εγώ αυτό νομίζω.
 13. Εμείς είχαμε κάνει ένα δοκιμαστικό μάθημα σε κέντρο kumon, αλλά λόγω κόστους και καραντίνας μετά, δεν το προχώρησα. Τι σας απασχολεί ακριβώς; Για τα μαθηματικά μιλάμε;
 14. Καλησπέρα κι από μένα. Σχετικά με τα τικ να επισημάνω ότι μπορεί να υπάρχει και κληρονομική προδιάθεση. Ξέρω παιδί με σύνδρομο Tourette (κοπρολαλία και κάποια τικ), συγγενής του οποίου είχε επίσης τικ.
 15. Ακόμα οι εργαζόμενοι στα catering δεν ξέρουν πότε θα δουλέψουν, πάντως υποθέτουν ότι τον Ιούλιο σίγουρα θα ανοίξουν τα κτήματα για δεξιώσεις.