Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθυστέρηση στην ομιλία

Recommended Posts

Just now, Super.mum είπε:

ναιιιιι το λέει όταν κάνει πως μιλάει στο τηλέφωνο. Επίσης και το «καλά καλά» το λέει όταν μιλάει στο τηλέφωνο 

Ε αυτο ειναι το μιμιτικο παιχνιδι κ ειναι κανονικη λεξη γιατι το συνδοιαζει με το τηλεφωνο. Ειναι ομως κανονικη λεξη δηλαδη μετραει κανονικα σαν ομιλια. 

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα έχω ένα αγοράκι 15 μηνών που δεν μιλάει και η συγγενείς όλοι όπου και να πάμε μας ρωτάνε και μας αγχώνουν και έχω αρχίσει να φοβάμαι μήπως το παιδάκι μου έχει αυτισμό. Το μόνο που λέει είναι μπαμπά και αυτό χωρίς νόημα. Δηλαδή το λέει και σε άσχετες στιγμές και τατατα. Ενώ όταν θέλει να μου αποσπάσει την προσοχή ανεβάζει τον τόνο της  φωνής του κάνοντας αααα δυνατά για να του μιλήσω. Όταν τον φοναζω με το ονομα του δεν γυρνάει πάντα αλλά τον προσέχω μερικές φορές να γελάει και να κάνει γκριμάτσες χωρίς όμως να γυρνάει όμως με κοιτάει στα μάτια μου χαμογελάει περπατάει κανονικά τρώει μόνος του . Απλά όλος αυτος ο ψυχολογικός πόλεμος από τους συγγενείς μας έχει τρελάνει μήπως έχει περάσει κάποια από εσάς κάτι παρόμοιο με το παιδάκι της 

21 ώρες πρίν, Annannaa είπε:

Καλησπέρα έχω ένα αγοράκι 15 μηνών που δεν μιλάει και η συγγενείς όλοι όπου και να πάμε μας ρωτάνε και μας αγχώνουν και έχω αρχίσει να φοβάμαι μήπως το παιδάκι μου έχει αυτισμό. Το μόνο που λέει είναι μπαμπά και αυτό χωρίς νόημα. Δηλαδή το λέει και σε άσχετες στιγμές και τατατα. Ενώ όταν θέλει να μου αποσπάσει την προσοχή ανεβάζει τον τόνο της  φωνής του κάνοντας αααα δυνατά για να του μιλήσω. Όταν τον φοναζω με το ονομα του δεν γυρνάει πάντα αλλά τον προσέχω μερικές φορές να γελάει και να κάνει γκριμάτσες χωρίς όμως να γυρνάει όμως με κοιτάει στα μάτια μου χαμογελάει περπατάει κανονικά τρώει μόνος του . Απλά όλος αυτος ο ψυχολογικός πόλεμος από τους συγγενείς μας έχει τρελάνει μήπως έχει περάσει κάποια από εσάς κάτι παρόμοιο με το παιδάκι της 

15μ ειναι παρα πολυ μικρουλι ακομη.εχουν περασει χρονια οποτε δ θυμαμαι πολλα,αλλα τα παιδια μου 1-1,5χρ λεγανε τα βασικα.μαμα,μπαμπα,γιαγια,παπα,δικια τους λεξη για το νερο,κ καποιες στο περιπου.ισως λιγα ζωακια

μαλιστα κ μεταξυ τους ειχαν διαφορες.θυμαμαι πολυ χαρακτηριστικα οτι η μεγαλη 18μ μπορει να μην μιλουσε,αλλα καταλαβαινε τα παντα κ εκτελουσε εντολες.κ εδειχνε καποια μερη του σωματος

ο μικρος μπαμπαλιζε περισσοτερο,ελεγα τα δικα του,αλλα με κοσμο ακομη κ τωρα 5,5 χρ ειναι λιγομιλητος

ο παιδιατρος που παρακολουθει το παιδι τι λεει;του εχεις εκφρασει τις ανησυχιες σου;οι συγγενεις αυτοι που σε αγχωνουν εχουν καποια γνωση παραπανω;η ειναι λιγο χωρις βαση ολο αυτο;

22 ώρες πρίν, Annannaa είπε:

Εμένα ο ένας γιος μου που είναι τώρα 1 μισή χρόνων , μεγαλύτερος από τον δικό σου λέει: μαμά , μπαμπά , γιαγιά , παππού , νεγο (για το νερό) και μιμείται και 2 ζωάκια. Πριν λίγους μήνες και αυτός χωρίς νόημα είχε ξεκινήσει να τα λέει , απλά επειδή τα άκουγε από το αδερφό του. Εμένα δεν με ανησύχησε. Τώρα αν το ένστικτο σου σου λέει να ανησυχήσεις. Να το ακούσεις και να το παρακολουθήσεις λίγο παραπάνω να δεις τι εξέλιξη θα έχει και τον άλλο μήνα. Να ρωτήσεις και την παιδίατρο να δεις τι θα Σου πει και εκείνη. 

On 5/18/2022 at 2:19 PM, Annannaa said:

Εμένα πρώτες λέξεις είπε 17-18 μηνών και στα δύο έκανε προτάσεις και στα 2 και 2 μήνες μιλούσε κανονικά. Είναι πολύ μικρός ακόμα για να ανησυχείς 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...