Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

@Deena σκεψου οτι εγω οχι μονο το κανω, αλλα μετα το χρησιμοποιω και εναντίον του για να του γκρινιαζω οτι παντα γινεται αυτο που θελει, ή για κοινές αποφασεις λεω οτι κανουμε ή δεν κανουμε κατι εκείνου του αρεσει ή δεν του αρεσει. αυτο βεβαια δινει ασχημη εικονα προς τα εξω κ νιωθει κ εκτεθειμένος απεναντι σε ατομα κατα καιρους γιατι ξερει οτι εγω δεν αναλαμβάνω ευθυνες φαινεται εκεινος ο κακος κ ο ιδιότροπος. δεν το κάνω επίτηδες προφανώς αλλά  μου βγαίνει αυθόρμητα κ δυσκολεύομαι να το περιορισω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 225
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Έχοντας διαβάσει αρκετά για το κοινωνικό φύλο και τις έμφυτες ταυτότηες, γνωρίζω και για τους προβληματισμούς σχετικά με την αναπαραγωγή στερεοτύπων μέσω των παιχνιδιών. Καταλαβαίνω ότι αυτά δεν είναι μονοσήμαντα, όπως κωμικά έχει περιγράψει η @ΑΡΓΚ, και φυσικά συμφωνώ με αυτά που λέει η @Anna3011 για το παράδειγμα της οικογένειας. Όμως ανήκω στη μερίδα των ανθρώπων που έχουν αρκετούς προβληματισμούς σχετικά με παιχνίδια όπως οι οικιακές συσκευές, που όπως και να το κανουμε παραδοσιακά θεωρούνται κοριτσίστικα παιχνίδια. Αρνείστε ότι ακόμα και τώρα, αναφέρουμε ως αξιομνημόνευτο το ότι σε ένα αγόρι άρεσε πχ η ηλεκτρική σκούπα ή η σιδερώστρα; Ενώ δεν λέμε το ίδιο για τα τουβλάκια ή τα εργαλεία κηπουρικής. Και αντίστροφα θεωρούμε αυτονόητο ότι ένα κοριτσάκι θα ασχοληθεί με μια παιδική κουζίνα ή μια κούκλα μωρό αλλά όχι και τόσο αυτονόητο να σκάψει στον κήπο. 

Δεν είπα καθόλου αυτό. Αλλά με δεδομένο ότι ακόμα και σήμερα, πιο πιθανό είναι να ενθαρρύνει κάποιος ένα κοριτσάκι να κάνει παιχνίδια που έχουν σχέση με οικιακά ή με "γυναικεία" επαγγελματα που παραδοσιακά έχουν μικρότερο κύρος (πωλήτρια vs μηχανικός, ταμειακή vs τουβλάκια). Δεν είνα το θέμα τι δουλειά θα κάνει το παιδί  μου, το θέμά είναι τι ορίζοντες θα του ανοίξει το παιχνίδι. Η σχέση των παιχνιδιών με τα στερεότυπα έιναι κάτι αρκετά συζητημένο και σχολιασμένο, δεν το βγάζω από το μυαλό μου. 

Είδες πόσο προκατειλημμένη είσαι; Δεν ανέφερε κανείς ως αξιομνημόνευτο ότι το αγόρι έπαιξε με τη σκούπα ή το πλυντήριο, εσύ το θεώρησες αξιομνημόνευτο, ως παραδείγματα παιχνιδιών ανεξαρτήτως φύλου τα γράψαμε όλες. Παρεπιπτόντως δεν ανέφερε ότι ο γιος μου έπαιζε με τουβλάκια, όχι γιατί το θεώρησα αυτονόητο, αλλά γιατί δεν του άρεσαν τα τουβλάκια, τόσο απλά.

On 13/1/2020 at 5:04 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Επίλυση προβλήματος εννοώ πχ να κάνεις μια κατασκευή και να δεις πώς θα σταθεί. 

Δεν θεωρώ ότι τα παιχνίδια προορίζονται για ένα φύλο. Στο κάτω κάτω αγόρι έχω, δεν κινδυνεύει από κανένα κοριτσίστικο στερεότυπο αν παίξει με την κουζίνα, αντίθετα θα το συνηθίσει σαν εικόνα, θα του φαίνεται φυσικό και θα υπερβεί το στερεότυπο. Ειδικά για κορίτσια είμαι κάθετα εναντίον τέτοιων παιχνιδιών γιατί είμαι πολύ ευαίσθητη σε αυτά τα ζητήματα. 

Ταμειακή μηχανή παιχνίδι δεν  ήξερα καν ότι υπάρχει. Εδώ τη διάβασα. Αλλά θα την έβαζα στην ίδια κατηγορία με τις οικιακές συσκευές, αν έπεφτε το μάτι μου σ αυτήν. Μάλλον γι αυτό δεν θα την είχα προσέξει, γιατί όποτε βλέπω τέτοια παιχνίδια στα ράφια φεύγω μακριά.

Να σε ρωτήσω κάτι; Το γιο σου φιλόλογο θα τον δεχόσουν; Ή θα έλεγες αν πρέπει σώνει και καλά να γίνει καθηγητής, ας γίνει μαθηματικός ή φυσικός; 

Καταλαβαίνω μεν ότι τα ταλέντα εν μέρει καλλιεργούνται, αλλά πρέπει καταρχήν να σεβόμαστε ότι υπάρχει και ο χαρακτήρας. Υπάρχουν παιδιά που έχουν χάρισμα, ενδιαφέρον, ταλέντο στη μηχανική, ή στα μαθηματικά ή στην ποίηση. Μπορείς να δώσεις ευκαιρίες, δεν μπορείς όμως να επιβάλεις.

Just now, Anna3011 είπε:

Και κατά τα άλλα σε πείραξαν οι ταμιακές και οι κουζίνες γιατί παραπέμπουν σε στερεοτυπικά γυναικεία πρότυπα... Εσύ με την παραπάνω συμπεριφορά δε δίνεις ακριβώς αυτό το πρότυπο γυναίκας στο γιό σου; Ο μπαμπάς παίρνει τις αποφάσεις για όλα και η μαμά απλά ρωτάει. Δεν είναι σε θέση να αποφασίσει ούτε τι θα φάμε το μεσημέρι και παράλληλα του γκρινιάζει κιόλας ότι γίνεται πάντα αυτό που θέλει αυτός.  Λάβε το αυτό υπόψη όταν θα ανοίξουμε πάλι κουβέντα για το φεμινισμό. Στη θεωρία όλοι καλοί είμαστε αλλά η στάση ζωής μας είναι αυτή που περνάμε στα παιδιά μας.

Είναι αστείο να μιλάμε για παιχνίδια πάντως ή για κηρύγματα και να πιστεύουμε ότι ανατρέπουν την καθημερινότητα. Μπορεί βέβαια ένα παιδί να ανατρέψει τα πρότυπα με τα οποία μεγάλωσε, αλλά σπάνια αν είναι ευνοϊκά για το φύλο του νομίζω. Δηλαδή και να λέει η θεωρία ότι π.χ. οι γυναίκες πρέπει να είναι ανεξάρτητες, ή να έχουν ισότιμη άποψη κλπ, τελικά όταν μεγαλώσει το παιδί, το φυσικό θα του βγαίνει πιστεύω αυτό που έβλεπε κάθε μέρα, ότι η γυναίκα του πρέπει για όλα να του ζητά έγκριση και θα του φαίνεται ότι είναι τρομερός φεμινιστής αν πού και πού την ρωταει τη γνωμη της.

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Είναι αστείο να μιλάμε για παιχνίδια πάντως ή για κηρύγματα και να πιστεύουμε ότι ανατρέπουν την καθημερινότητα. Μπορεί βέβαια ένα παιδί να ανατρέψει τα πρότυπα με τα οποία μεγάλωσε, αλλά σπάνια αν είναι ευνοϊκά για το φύλο του νομίζω. Δηλαδή και να λέει η θεωρία ότι π.χ. οι γυναίκες πρέπει να είναι ανεξάρτητες, ή να έχουν ισότιμη άποψη κλπ, τελικά όταν μεγαλώσει το παιδί, το φυσικό θα του βγαίνει πιστεύω αυτό που έβλεπε κάθε μέρα, ότι η γυναίκα του πρέπει για όλα να του ζητά έγκριση και θα του φαίνεται ότι είναι τρομερός φεμινιστής αν πού και πού την ρωταει τη γνωμη της.

Επιτρέψε μου να διαφωνήσω και μάλιστα έχω και προσωπική εμπειρία. Ο σύζυγός μου μεγάλωσε σε μια πολύ κλειστή αγροτική κοινωνία, που όταν έμαθαν ότι θα έκανε διδακτορικό αντί να ευχηθούν στην πεθερά μου της είπαν κρίμα, γιατί για αυτούς το ευχής έργο θα ήταν να γυρνούσε να αναλάβει τα χωράφια του πεθερού μου κ να βγάλει λεφτα κ όχι να τρώει τα νιάτα του στα διαβάσματα χωρίς αντίκρυσμα. Επίσης, ο πατέρας του ήταν από τους κλασικούς εκπροσώπους της γενιάς του που η γυναίκα του δεν μπορούσε να βγει μόνη της απτο σπίτι γιατί τι θα πει το χωριό κ άλλωστε τι πιο ενδιαφέρον έχει να κάνει πέρα απτό να μαγειρεύει δύο φορές την ημέρα κ να ξεκοκκαλιζει τα σφαγμενα ζώα που της έφερνε. Σε αντίθεση λοιπόν με αυτό το πρότυπο, ο άντρας μου με παρακινεί να κάνω μεταπτυχιακό κ γυμναστηριο, να πάω ταξίδια στο εξωτερικό στις φίλες μου, μαγειρευει, σιδερωνει κ ξεσκατιζει την κόρη μας. Μπορεί ο γιος της Έσπερος να σιχαθεί αυτό το είδος γυναίκας κ να βρει κάποια που θα τον σέρνει απτή μύτη :P

14 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Να σε ρωτήσω κάτι; Το γιο σου φιλόλογο θα τον δεχόσουν; Ή θα έλεγες αν πρέπει σώνει και καλά να γίνει καθηγητής, ας γίνει μαθηματικός ή φυσικός; 

Καταλαβαίνω μεν ότι τα ταλέντα εν μέρει καλλιεργούνται, αλλά πρέπει καταρχήν να σεβόμαστε ότι υπάρχει και ο χαρακτήρας. Υπάρχουν παιδιά που έχουν χάρισμα, ενδιαφέρον, ταλέντο στη μηχανική, ή στα μαθηματικά ή στην ποίηση. Μπορείς να δώσεις ευκαιρίες, δεν μπορείς όμως να επιβάλεις.

Γιος φιλολογος θα ηταν το ονειρο μου, το συζητας; Ενταξει περα απο την πλακα τωρα, δεν με νοιαζει τι θα γινει οταν μεγαλωσει, ουτε τι ταλέντα θα εχει. Με απασχολει να μην του περιορίσουμε τις επιλογες επειδη δεν δωσαμε τις κατάλληλες ευκαιριες. Σιγουρα ασυνείδητα κατι θα περασει, αλλα οσο μπορουμε γιατι να μην προσπαθήσουμε να αποφυγουμε καποια λαθη; 

13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

πρέπει να είναι ανεξάρτητες, ή να έχουν ισότιμη άποψη κλπ, τελικά όταν μεγαλώσει το παιδί, το φυσικό θα του βγαίνει πιστεύω αυτό που έβλεπε κάθε μέρα, ότι η γυναίκα του πρέπει για όλα να του ζητά έγκριση και θα του φαίνεται ότι είναι τρομερός φεμινιστής αν πού και πού την ρωταει τη γνωμη της.

Αυτο που ειπα το παρεξηγήσατε. Δεν ζηταω εγκριση. Απλως δυσκολευομαι να παρω αποφασεις ή βασικα να παρω την ευθυνη. οταν αναρωτιεμαι αν εχει ζεστη για το χοντρο μπουφαν ή τη χοντρή κουβερτα, δυσκολευομαι να αποφασίσω μονη μου κ θεωρω πιο απλο να ρωτησω. Ο αντρας μου παντως δεν το θεωρει ευνοϊκο. περαν του οτι τον εκνευριζει γιατι λεει οτι ειμαι στα λογια μονο φεμινίστρια, του δημιουργει την ανασφαλεια οτι σε κατι σοβαρο δεν θα ενεργήςω μονη μου. Και με παρακινεί διαρκως να συμμετάσχω σε αποφασεις και για πραγνατα που δεν με αφορούν καθολου πχ το τι υα φυτέψει στον κηπο.  

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Γιος φιλολογος θα ηταν το ονειρο μου, το συζητας; Ενταξει περα απο την πλακα τωρα, δεν με νοιαζει τι θα γινει οταν μεγαλωσει, ουτε τι ταλέντα θα εχει. Με απασχολει να μην του περιορίσουμε τις επιλογες επειδη δεν δωσαμε τις κατάλληλες ευκαιριες. Σιγουρα ασυνείδητα κατι θα περασει, αλλα οσο μπορουμε γιατι να μην προσπαθήσουμε να αποφυγουμε καποια λαθη; 

Αυτο που ειπα το παρεξηγήσατε. Δεν ζηταω εγκριση. Απλως δυσκολευομαι να παρω αποφασεις ή βασικα να παρω την ευθυνη. οταν αναρωτιεμαι αν εχει ζεστη για το χοντρο μπουφαν ή τη χοντρή κουβερτα, δυσκολευομαι να αποφασίσω μονη μου κ θεωρω πιο απλο να ρωτησω. Ο αντρας μου παντως δεν το θεωρει ευνοϊκο. περαν του οτι τον εκνευριζει γιατι λεει οτι ειμαι στα λογια μονο φεμινίστρια, του δημιουργει την ανασφαλεια οτι σε κατι σοβαρο δεν θα ενεργήςω μονη μου. Και με παρακινεί διαρκως να συμμετάσχω σε αποφασεις και για πραγνατα που δεν με αφορούν καθολου πχ το τι υα φυτέψει στον κηπο.  

Οπως βλέπεις δ σε παρεξηγήσαμε μόνο εμείς, που τέτοια ταυτιση στο φορουμ είναι σπάνια, αλλά κ ο αντρας σου το λεει για τον φεμινισμο

Μα γτ να μην σε νοιάζει τι θα φυτέψει; στα πλαίσια ειδικα των ερωτήσεων που του κάνεις κ εσυ

Ειναι πολυ ενοχλητικο αυτό που κάνεις, συμφωνώ. Γτ του δημιουργείς την ανασφάλεια ότι μόνη θα πελαγώσεις.πχ κ μενα ο αντρας μου, όχι συχνά, κ οχι εύκολα, θα έχει κ τα δυο παιδιά σχεδόν όλη μέρα μόνος, οκ κάποιοι δ κανουν ούτε αυτό, αλλά θα ήθελα να παιρνει κ πρωτοβουλίες πάνω σε αυτό, όχι να δίνω λίστα με οδηγιες

Εντάξει εννοειται να συμμετέχουν κ οι μπαμπάδες στο μεγαλωμα, αλλα δ θα κάτσω να συζητάω συνέχεια για τοσο απλα ζητηματα

2 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Μπορεί ο γιος της Έσπερος να σιχαθεί αυτό το είδος γυναίκας κ να βρει κάποια που θα τον σέρνει απτή μύτη 

Εγώ πάντως με το μέρος της γυναίκας του θα είμαι, ό,τι και να του κάνει. Αν κάνω το αντίθετο και γίνω κακιά πεθερά, να με μουτζώνετε. 

Just now, vicky86 είπε:

Οπως βλέπεις δ σε παρεξηγήσαμε μόνο εμείς, που τέτοια ταυτιση στο φορουμ είναι σπάνια, αλλά κ ο αντρας σου το λεει για τον φεμινισμο

Μα γτ να μην σε νοιάζει τι θα φυτέψει; στα πλαίσια ειδικα των ερωτήσεων που του κάνεις κ εσυ

Ειναι πολυ ενοχλητικο αυτό που κάνεις, συμφωνώ. Γτ του δημιουργείς την ανασφάλεια ότι μόνη θα πελαγώσεις.πχ κ μενα ο αντρας μου, όχι συχνά, κ οχι εύκολα, θα έχει κ τα δυο παιδιά σχεδόν όλη μέρα μόνος, οκ κάποιοι δ κανουν ούτε αυτό, αλλά θα ήθελα να παιρνει κ πρωτοβουλίες πάνω σε αυτό, όχι να δίνω λίστα με οδηγιες

Εντάξει εννοειται να συμμετέχουν κ οι μπαμπάδες στο μεγαλωμα, αλλα δ θα κάτσω να συζητάω συνέχεια για τοσο απλα ζητηματα

Το καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλητικό, και είναι και ανόητο, γιατί από την άλλη έχω και μια τάση για άλλα θέματα που θα έπρεπε να συζητηθούν, να φέρνω τελεσίγραφα ή να ενημερώνω προ τετελεσμένου. Ή του πετάω πράγματα χωρίς να ρωτήσω αν τα θέλει (νομίζω όλες το κάνουμε) ή του πλένω ρούχω χωρίς να τον ρωτήσω αν τα θέλει και χωρίς να του πω ότι τα έπλυνα. Επίσης όσο πιο βλακώδες είναι το θέμα, τοσο πιο πιθανό είναι να δυσκολεύομαι να αποφασίσω. Η αλήθεια επίσης είναι ότι για κάποια θέματα της ανατροφής έχω τελείως διαμορφωμένες απόψεις και δεν κάθομαι να τα συζητήσω εύκολα, ή δεν δέχομαι εύκολα αλλαγές, όπως η ώρα ύπνου, γενκά όλη η διαδικασία ύπνου και εν γένει το πρόγραμμα. Δηλαδή αν με ακούσεις τη μία μέρα να φεύγω για κάπου κ να λέω "στις 8 να του δώσεις το γάλα του για να είναι ταισμένος όταν γυρίσω" και την άλλη μέρα να ρωτάω "ποιο μπουφάν να του βάλω στη βόλτα", δεν θα μπορείς να πιστέψεις ότι είμαι το ίδιο άτομο. 

Just now, Έσπερος είπε:

Εγώ πάντως με το μέρος της γυναίκας του θα είμαι, ό,τι και να του κάνει. Αν κάνω το αντίθετο και γίνω κακιά πεθερά, να με μουτζώνετε. 

Το καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλητικό, και είναι και ανόητο, γιατί από την άλλη έχω και μια τάση για άλλα θέματα που θα έπρεπε να συζητηθούν, να φέρνω τελεσίγραφα ή να ενημερώνω προ τετελεσμένου. Ή του πετάω πράγματα χωρίς να ρωτήσω αν τα θέλει (νομίζω όλες το κάνουμε) ή του πλένω ρούχω χωρίς να τον ρωτήσω αν τα θέλει και χωρίς να του πω ότι τα έπλυνα. Επίσης όσο πιο βλακώδες είναι το θέμα, τοσο πιο πιθανό είναι να δυσκολεύομαι να αποφασίσω. Η αλήθεια επίσης είναι ότι για κάποια θέματα της ανατροφής έχω τελείως διαμορφωμένες απόψεις και δεν κάθομαι να τα συζητήσω εύκολα, ή δεν δέχομαι εύκολα αλλαγές, όπως η ώρα ύπνου, γενκά όλη η διαδικασία ύπνου και εν γένει το πρόγραμμα. Δηλαδή αν με ακούσεις τη μία μέρα να φεύγω για κάπου κ να λέω "στις 8 να του δώσεις το γάλα του για να είναι ταισμένος όταν γυρίσω" και την άλλη μέρα να ρωτάω "ποιο μπουφάν να του βάλω στη βόλτα", δεν θα μπορείς να πιστέψεις ότι είμαι το ίδιο άτομο. 

Τί εννοείς ότι θα έπρεπε να ρωτήσεις για να πλύνεις ρούχα του???

Διαφημίσεις

Just now, irin είπε:

Ε μπορει να εχει ενα μπλουζακι που εχει ψιλό λερωθεί κ θελει να το βαλει κ οταν σκάψει τον κηπο πχ για να μη λερώσει καθαρο κ εγω  να το πλυνω. ή ενα ρουχο που τον βολευει να το θελει να το βαλει αλλη μια μερα. δεν εννοω οτι πρεπει να παιρνω την αδεια του για να πλενω ρουχα, για ονομα του θεου, πώς τα παρεξηγείτε ολα ετσι. αλλα στο κατω κατω το τι θα φορεσει ειναι θεμα που τον αφορά άμεσα, λογικό να έχει δικαιωμα γνώμης, ή δεν θα έπρεπε ούτε σ αυτο; 

Just now, irin είπε:

Ξέρεις δεν τα πετανε όλοι τα φορεμένα τους στα άπλυτα, κάποιοι είναι λάτρεις της στοίβας, από προσωπική εμπειρία μιλώντας πάλι ;)

Just now, Έσπερος είπε:

Ε μπορει να εχει ενα μπλουζακι που εχει ψιλό λερωθεί κ θελει να το βαλει κ οταν σκάψει τον κηπο πχ για να μη λερώσει καθαρο κ εγω  να το πλυνω. ή ενα ρουχο που τον βολευει να το θελει να το βαλει αλλη μια μερα. δεν εννοω οτι πρεπει να παιρνω την αδεια του για να πλενω ρουχα, για ονομα του θεου, πώς τα παρεξηγείτε ολα ετσι. αλλα στο κατω κατω το τι θα φορεσει ειναι θεμα που τον αφορά άμεσα, λογικό να έχει δικαιωμα γνώμης, ή δεν θα έπρεπε ούτε σ αυτο; 

Just now, Lenia16 είπε:

Ξέρεις δεν τα πετανε όλοι τα φορεμένα τους στα άπλυτα, κάποιοι είναι λάτρεις της στοίβας, από προσωπική εμπειρία μιλώντας πάλι ;)

Ναι καλέ! Δεν παρεξήγησα! Και έχω κι εγώ τέτοιες στίβες στο σπίτι, και όλο λέμε να πάρουμε κρεμάστρα για τα "λίγο φορεμένα" αλλά δεν παίρνουμε και ειναι σε στίβες..

Απλά θεώρησα ότι και να πλύνεις ένα μπλουζάκι από αυτά, οκ, μπορεί να είχε σκοπό να το φορέσει, αλλά δεν έγινε και κάτι!

Just now, Lenia16 είπε:

Ο δικός μου πχ στα άπλυτα βάζει μόνο εσώρουχα. κάλτσες ποτέ. τα αλλά ρούχα αν μπορούσε θα τα έβαζε κάτω από το μαξιλάρι του μην τυχόν κ τα πλύνω πριν βρωμιςουν επαρκώς γιατί έχει μια θεωρία ότι στο συχνό πλύσιμο μπαίνουν κ ξεθωριάζουν..

Just now, irin είπε:

να πλύνεις ένα μπλουζάκι από αυτά, οκ, μπορεί να είχε σκοπό να το φορέσει, αλλά δεν έγινε και κάτι!

Ε ναι δεν θα τσακωθουμε για το μπλουζακι προφανως! απλως το αναφερω σαν παραδειγμα της αντιφατικότητας που εχω ως προς το ποτε θα ζητήσω μια γνώμη.

Just now, Lenia16 είπε:

Και να είναι και καλοδιπλωμένα και να μην γέρνει η στοίβα... και κάθε φορά που μπαίνω στο δωμάτιο να την ισιώνω και να την καμαρώνω (προβληματική περίπτωση)... μέχρι να πάει η μικρή και να αρχίσει να τραβάει με τα χεράκια της ένα ένα τα ρούχα και να μου χαμογελάει πονηρά με μπροστινά δοντάκια της με το κενό... και τότε χαλάλι της :wub:

Διαφημίσεις

Εννοείται βέβαια ότι αν ρωτήσω θα μου πει να μην βάλω πλυντήριο κ κουραστώ.... μαλλον κι αυτος δεν μπορει να σηκωσει το βαρος καποιων κρίσιμων αποφάσεων...

Just now, Anna3011 είπε:

Τι έγινε βρε κορίτσια, όλοι ίδιοι είναι; Και νόμιζα ότι μόνο εγώ έχω παντρευτεί το βασιλιά της στοίβας!

Ο δικός μου δεν κανει στοίβα. θα ημουν ευτυχής αν εκανε. τα αφηνει οπου να ναι. μπορει να τα βρεις κατω απο το κρεβατι, πισω απο τον καναπε, οπουδήποτε στο σπίτι σκορπια κ ισως ξεχασμένα. 

Για να επανελθω στο θεμα, τις τελευταιες μερες ο μικρος εχει αυξήσει τον χρονο που περνά παίζοντας με τα ζωακιαή τα κουκλακια, ασχολειται πολυ περισσοτερο με αυτα παρα τα τουβλακια ή τα παζλ που προτιμουσε παλιοτερα. και εχει κ ποικιλια στο τι κανει χωρίς να τα δείξω εγώ, πχ αλλάζει το κουκλακι κ του βαζει κρεμα (στα ψεματα ευτυχως). Αρα μαλλον ηρθε η ωρα του να στραφεί κ σ αυτο το παιχνιδι. 

Just now, Έσπερος είπε:

Για να επανελθω στο θεμα, τις τελευταιες μερες ο μικρος εχει αυξήσει τον χρονο που περνά παίζοντας με τα ζωακιαή τα κουκλακια, ασχολειται πολυ περισσοτερο με αυτα παρα τα τουβλακια ή τα παζλ που προτιμουσε παλιοτερα. και εχει κ ποικιλια στο τι κανει χωρίς να τα δείξω εγώ, πχ αλλάζει το κουκλακι κ του βαζει κρεμα (στα ψεματα ευτυχως). Αρα μαλλον ηρθε η ωρα του να στραφεί κ σ αυτο το παιχνιδι. 

Μη σοκαριστείς πάντως αν βρεις κάποια κουκλάκια πασαλειμμένα όντως με κρέμα, και αναρωτιέσαι αν το παιδί σου έχει πρόβλημα και δεν καταλαβαίνει ότι το κουκλάκι είναι ψεύτικο και δεν του βάζουμε κρέμα. Το κάνουν όλα, είναι ο τρόπος να μετατρέψουν το φανταστικό σε πραγματικό.

Just now, vtgian είπε:

Μη σοκαριστείς πάντως αν βρεις κάποια κουκλάκια πασαλειμμένα όντως με κρέμα, και αναρωτιέσαι αν το παιδί σου έχει πρόβλημα και δεν καταλαβαίνει ότι το κουκλάκι είναι ψεύτικο και δεν του βάζουμε κρέμα. Το κάνουν όλα, είναι ο τρόπος να μετατρέψουν το φανταστικό σε πραγματικό.

Όχι είμαι προετοιμασμένη. τον κοιτούσα να κρατάει το σωληνάριο και το αρκουδάκι κ να σκέφτεται κ ήμουν έτοιμη να δω και το πασάλειμμα, αλλά προς το παρόν το γλιτώσαμε. μετά τον είδα να δίνει την πιπίλα στο μαξιλάρι κ κάπου ταράχτηκα αλλά υπέθεσα ότι ψάχνεται κ αναρωτιέται πώς μπορεί να παίξει με τα διάφορα αντικείμενα στο σπίτι. 

Just now, Έσπερος είπε:

Όχι είμαι προετοιμασμένη. τον κοιτούσα να κρατάει το σωληνάριο και το αρκουδάκι κ να σκέφτεται κ ήμουν έτοιμη να δω και το πασάλειμμα, αλλά προς το παρόν το γλιτώσαμε. μετά τον είδα να δίνει την πιπίλα στο μαξιλάρι κ κάπου ταράχτηκα αλλά υπέθεσα ότι ψάχνεται κ αναρωτιέται πώς μπορεί να παίξει με τα διάφορα αντικείμενα στο σπίτι. 

Μια χαρά Εσπερος! Κοίτα τώρα να χαλαρώσεις, παίξε μαζί του και μη φρικάρεις ότι περίεργο και αν δεις. Και πιπίλα να βάλει στο μαξιλάρι και πάνα να βάλει και να το ταίσει εσύ ατάραχη. Παίζει το παιδί, απλά παίζει, τίποτα δεν απαγορεύεται, όλα είναι φυσιολογικά! Θα σου δώσω παράδειγμα με την κόρη μου. Τις προάλλες είχαμε αράξει στον καναπέ με τη μικρή και τσιμπολογουσαμε από ένα πιάτο κομμάτια πορτοκάλι και μανταρίνι με τα πιρούνια μας. Καρφώνει λοιπόν με το πιρούνι της ένα πορτοκάλι και πλησιάζει το δικό μου που είχε ένα μανταρίνι πάνω. "Γειά σου, είμαι πορτοκάλι" λέει, "εσύ είσαι ντανταρίνι (μανταρίνι δηλαδη);". Όπως καταλαβαίνεις συνέχισα το διάλογο, το πορτοκάλι είπε τα νέα του με το μανταρίνι, γίνανε φίλοι και τις επόμενες μέρες μίλησαν και μπουκιές φαγητού μεταξύ τους, κομματάκια ψωμί κτλ. Γι αυτό σου λέω, ότι και αν δεις μην αγχωθείς. Το μαξιλάρι γίνεται μωρό, το φρούτο μιλάει, φαντασία να υπάρχει και όλα καλά :).

Just now, Anna3011 είπε:

Μια χαρά Εσπερος! Κοίτα τώρα να χαλαρώσεις, παίξε μαζί του και μη φρικάρεις ότι περίεργο και αν δεις. Και πιπίλα να βάλει στο μαξιλάρι και πάνα να βάλει και να το ταίσει εσύ ατάραχη. Παίζει το παιδί, απλά παίζει, τίποτα δεν απαγορεύεται, όλα είναι φυσιολογικά! Θα σου δώσω παράδειγμα με την κόρη μου. Τις προάλλες είχαμε αράξει στον καναπέ με τη μικρή και τσιμπολογουσαμε από ένα πιάτο κομμάτια πορτοκάλι και μανταρίνι με τα πιρούνια μας. Καρφώνει λοιπόν με το πιρούνι της ένα πορτοκάλι και πλησιάζει το δικό μου που είχε ένα μανταρίνι πάνω. "Γειά σου, είμαι πορτοκάλι" λέει, "εσύ είσαι ντανταρίνι (μανταρίνι δηλαδη);". Όπως καταλαβαίνεις συνέχισα το διάλογο, το πορτοκάλι είπε τα νέα του με το μανταρίνι, γίνανε φίλοι και τις επόμενες μέρες μίλησαν και μπουκιές φαγητού μεταξύ τους, κομματάκια ψωμί κτλ. Γι αυτό σου λέω, ότι και αν δεις μην αγχωθείς. Το μαξιλάρι γίνεται μωρό, το φρούτο μιλάει, φαντασία να υπάρχει και όλα καλά :).

Εννοειται, εμείς παίζουμε ακόμα με τον κύριο πιπέρι κ την κυρία αλάτι. 

Just now, Anna3011 είπε:

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά δεν σκέφτηκα οτι ειναι φυσιολογικο. φοβηθηκα μηπως δεν καταλαβαινει τη διαφορα αρκούδου κ μαξιλαριού. ακομα δεν ειμαι σιγουρη οτι το καταλαβαινει βεβαια αλλα υποθετω οτι αφου δεν το ξανάκανε, το σκεφτηκε καλυτερα και καταλαβε οτι το μαξιλαρι δεν εχει στομα. 

Just now, Έσπερος είπε:

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά δεν σκέφτηκα οτι ειναι φυσιολογικο. φοβηθηκα μηπως δεν καταλαβαινει τη διαφορα αρκούδου κ μαξιλαριού. ακομα δεν ειμαι σιγουρη οτι το καταλαβαινει βεβαια αλλα υποθετω οτι αφου δεν το ξανάκανε, το σκεφτηκε καλυτερα και καταλαβε οτι το μαξιλαρι δεν εχει στομα. 

Μια χαρά το κατάλαβε. Δείξε λίγη εμπιστοσύνη στη νοημοσύνη του παιδιού σου! :)

Just now, Lenia16 είπε:

Είναι φίλοι ή ζευγάρι; :-D Κάτσε τώρα γιατί παίρνω ιδέες για νέα σενάρια.

Επεξεργάστηκαν by Anna3011

Just now, Anna3011 είπε:

Ο δικός μου τρία πια εχτες επαιζε με ένα λούτρινο χταπόδι. Κάποια στιγμή ενώνει τα τρια πόδια τα γυρίζει ανάποδα κ μου λέει : "μαμά, κοίτα ένα ουράνιο τόξο!". 

Just now, Lenia16 είπε:

Ή δική μας αλατιερα μπαίνει σε τρενα, σε αεροπλάνα, σε αερόστατα κ ταξιδεύει σε όλα τα μέρη που έχουμε πάει! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...