Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικα ρουχα!

Recommended Posts

πρίν από 14 λεπτά , little lamb είπε:

Επισης πουλοβερ απο τι ηλικια τους βαλατε; Δεν εχει βαλει ποτε. Γενικα την ντυνουμε πολυ ελαφρα νομιζω. Σιγουρα πιο ελαφρα απο εμενα που ειμαι κρυουλιαρα. Ο αντρας μου ντυνεται λιγο.

Ποτέ! Το βαρύτερο που έχει βάλει είναι χοντρό φούτερ και αυτό με εσωτερικό τιραντακι. Φανελάκι με μανίκι δεν έχει. Αντικειμενικά ντυνεται πολύ ελαφρά σε σχέση με τα υπόλοιπα συνομηλικα, αλλά έτσι νιώθει καλά και δεν αρρωσταίνει. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 260
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια πήγα και τα άλλαξα σχεδόν όλα σήμερα. Δεν είχε τίποτα από αυτά που είχα παραγγείλει από το Ίντερνετ και μου είπαν ότι τα έχουν μόνο ιντερνετικα αυτά. Και απλά μου είπε το ποσο και πήγα και διάλεξα άλλα. Φανταστείτε πήρα το νούμερο 5 για 2 χρόνο χαχα 

πρίν από 22 λεπτά , little lamb είπε:

Εννοω τις λεπτες πλεχτες, που υπαρχουν κυριως κοριτσιστικες. Αυτες με δυσκολευουν.Οι χοντρες πλεχτες φοριουνται πιο ευκολα σαν ανοιξιατικο πανωφορι και οι φουτερ/μακο ως μπλουζες.

Επισης πουλοβερ απο τι ηλικια τους βαλατε; Δεν εχει βαλει ποτε. Γενικα την ντυνουμε πολυ ελαφρα νομιζω. Σιγουρα πιο ελαφρα απο εμενα που ειμαι κρυουλιαρα. Ο αντρας μου ντυνεται λιγο.

Χοντρές πλεκτές ζακέτες δεν έχουμε. Και εγώ σε λεπτές καλοκαιρινές αναφερόμουν πριν για φθινόπωρο πάνω από κανά φορεματάκι. Συνήθως όμως επειδή δεν είμαστε πολύ των φορεμάτων αλλά του πιο σπορ ντυσίματος, αντί ζακετούλας το φθινόπωρο παίρνω μαζί hoodies με φερμουαράκι (από αυτά έχουμε πολλά γιατί βολεύουν) ή αμάνικο μπουφάν που το φοράει για μεγάλα διαστήματα, μέχρι τα βαριά κρύα. Πουλόβερ δεν έχει βάλει ακόμα και δεν το βλέπω σύντομα. Ζεσταίνεται πολύ και τη ντύνουμε ελαφριά. Συν ότι το βαρύ ντύσιμο παντα το συνδέω με κρυολογήματα.

Το πουλόβερ σίγουρα μας είναι άγνωστη λέξη. Είχαμε μόνο ένα πιο καλό, λεπτή πλέξη, που φορέθηκε με πουκαμισάκι 3-4 φορές σε επίσημη περίσταση, όχι δλδ για το κρύο. Ακόμα κ τα χοντρά φούτερ, τα φυλούσε στο σπίτι για κάποια κρύα μέρα αλλά τελικά είτε χοντρό φούτερ είτε λεπτό, δεν είχε θέμα. Γενικα κι εμένα δεν ντύνεται χοντρά. Ούτε έχει θέμα με το κρύο νερό ούτε με τον παγωμένο αέρα κι ας είναι 8 μποφόρ που ενήλικας κ δυσκολεύεται να σταθεί. επίσης δεν έχει θέμα να ξεσκεπαστεί στον ύπνο κ δεν βάλαμε ποτέ υπνόσακο ούτε χρησιμοποίησα πανωσεντονο, κατευθείαν πάπλωμα ή κουβερτούλα που έτσι πι αλλιώς ξεσκεπάζεται. Γενικα νομίζω ότι κανένα παιδί δεν κρυώνει από μόνο του, είναι δικές μας ιδέες. 

Η παιδίατρος μου είχε πει ότι μόνο μία στις δέκα μητέρες έρχονται στο ιατρείο με τα παιδιά τους σωστά ντυμένα για την εποχή και τον καιρό. Και την πιστεύω - άνοιξη και φθινόπωρο παθαίνω φρίκη στην παιδική χαρά μ' αυτά που βλέπω. 

Τέλη Μαΐου, στην παιδική του Νιάρχος στο λιοπύρι (δέντρο ούτε για δείγμα), ο δικός μου με κοντομάνικο, και δυο χρονιάρικα κοριτσάκια καθισμένα στα χαλίκια με μπλούζα και χοντρή ζακέτα. Πρωί Ιουνίου, στην παιδική της γειτονιάς, παιδάκι με αμάνικο μπουφάν. Και ούτω καθεξής...

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Εμένα οι δικοί μου (τώρα 10 και 8,5 ετών) πουλόβερ δεν βάλανε ποτέ. Ούτε ποτέ τους αγόρασα. Είχαμε πουλοβεράκια από δώρα και έλεγα μήπως τα βάλουμε σε χιόνια, και τελικά όταν βρεθήκαμε σε συνθήκες κρύου και χιονιού, ήταν βολικότερα τα χοντρά φούτερ ή τα φλισένια.  

Επίσης και με τα τζήν παντελόνια δεν τα πάμε καθόλου καλά, ενώ μου αρέσουν τόσο πολύ. Προσπαθώ να τους έχω ένα τουλάχιστον τη σαιζόν, αλλά τα περισσότερα είναι άθικτα και αυτά που είναι φορεμένα, ζήτημα εάν τα έχουν βάλει μία με δύο φορές. Το ίδιο ισχύει και με τα υφασμάτινα παντελόνια, με την διαφορά ότι δεν τους αγοράζω, ό,τι έχουμε σε δώρα από νονές. Αυτά κ αν είναι εντελώς αφόρετα, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που δεν πήγαμε και πουθενά για να βάλουν τα "καλά" τους. 

10 hours ago, Έσπερος said:

Το πουλόβερ σίγουρα μας είναι άγνωστη λέξη. Είχαμε μόνο ένα πιο καλό, λεπτή πλέξη, που φορέθηκε με πουκαμισάκι 3-4 φορές σε επίσημη περίσταση, όχι δλδ για το κρύο. Ακόμα κ τα χοντρά φούτερ, τα φυλούσε στο σπίτι για κάποια κρύα μέρα αλλά τελικά είτε χοντρό φούτερ είτε λεπτό, δεν είχε θέμα. Γενικα κι εμένα δεν ντύνεται χοντρά. Ούτε έχει θέμα με το κρύο νερό ούτε με τον παγωμένο αέρα κι ας είναι 8 μποφόρ που ενήλικας κ δυσκολεύεται να σταθεί. επίσης δεν έχει θέμα να ξεσκεπαστεί στον ύπνο κ δεν βάλαμε ποτέ υπνόσακο ούτε χρησιμοποίησα πανωσεντονο, κατευθείαν πάπλωμα ή κουβερτούλα που έτσι πι αλλιώς ξεσκεπάζεται. Γενικα νομίζω ότι κανένα παιδί δεν κρυώνει από μόνο του, είναι δικές μας ιδέες. 

Όντως δεν βάλατε ποτέ υπνόσακο?? ΄Πού ζείτε καλέ, στο Μαιάμι?:razz: Το παιδί το οποίο στο μισάωρο στην καλύτερη θα έχει ξεσκεπαστεί, και θα είναι με μια πιτζάμα, είναι δυνατόν να μην κρυώνει? Εσύ το Χειμώνα κοιμάσαι ξεσκέπαστη με μια πιτζάμα? Εκτός αν έχει 25 βαθμούς στο σπίτι σου, οπότε πάω πάσο. Εγώ το Χειμώνα τη νύχτα το βάζω στους 21 και βάζουμε φανέλα, πιτζάμα, χοντρό υπνόσακο και φλις κουβέρτα την οποία δεν κρατάει βέβαια. Είμαστε βέβαια ψηλά και έχει κρύο. Σκέτη πιτζάμα. μόνο Μάιο και Σεπτέμβρη- Οκτώβρη το πολύ. Εγώ αν ξεσκεπαστώ τουρτουρίζω και του παιδιού το δωμάτιο είναι το πιο κρύο του σπιτιού δυστυχώς.

Πουλοβεράκια εμείς φοράμε, όχι τόσο συχνά όσο φούτερ βέβαια. Αν όμως θέλω να βάλει κάτι πιο ωραίο, ή πάμε με ψοφόκρυο σε κανένα εμπορικό και είμαστε έξω , του βάζω ολόμαλλο πουλόβερ.

πρίν από 33 λεπτά , Yovanna είπε:

Όντως δεν βάλατε ποτέ υπνόσακο?? ΄Πού ζείτε καλέ, στο Μαιάμι?:razz: Το παιδί το οποίο στο μισάωρο στην καλύτερη θα έχει ξεσκεπαστεί, και θα είναι με μια πιτζάμα, είναι δυνατόν να μην κρυώνει? Εσύ το Χειμώνα κοιμάσαι ξεσκέπαστη με μια πιτζάμα? Εκτός αν έχει 25 βαθμούς στο σπίτι σου, οπότε πάω πάσο. Εγώ το Χειμώνα τη νύχτα το βάζω στους 21 και βάζουμε φανέλα, πιτζάμα, χοντρό υπνόσακο και φλις κουβέρτα την οποία δεν κρατάει βέβαια. Είμαστε βέβαια ψηλά και έχει κρύο. Σκέτη πιτζάμα. μόνο Μάιο και Σεπτέμβρη- Οκτώβρη το πολύ. Εγώ αν ξεσκεπαστώ τουρτουρίζω και του παιδιού το δωμάτιο είναι το πιο κρύο του σπιτιού δυστυχώς.

Πουλοβεράκια εμείς φοράμε, όχι τόσο συχνά όσο φούτερ βέβαια. Αν όμως θέλω να βάλει κάτι πιο ωραίο, ή πάμε με ψοφόκρυο σε κανένα εμπορικό και είμαστε έξω , του βάζω ολόμαλλο πουλόβερ.

Ήταν ένα διάστημα που κατουριόταν πολύ κ ξεχείλιζε η πάνα, γύρω στο χρόνο. τον άλλαζα κοιμισμένο πριν κοιμηθώ εγω προληπτικά, κ δν βόλευε με υπνόσακο. ξυπνούσε κ μια φορά συνηυως, οπότε αν ήταν τον ξανά σκέπαζα. αφού δν καθιερώθηκε τότε ο υπνόσακος, δεν ασχολήθηκα. απλό φανελάκι αμάνικο κ πιτζαμακι κ μια φιλς ή

παπλωματακι κ δν έχει θέμα. ούτε ξυπνάει ποτέ. στους 19 το έχουμε πλέον αλλά το δωμάτιο κρατάει ζέστη. 

11 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εμείς έχουμε θέμα με το κρύο το χειμώνα , εγώ δεν μπορώ να είμαι σπίτι και να ντύνομαι βαριά .. θέλω να κάνει ζέστη στο σπίτι μας τα παιδιά είναι με κοντομάνικα. Αλλά πουλόβερ εγώ τους φοράω πολύ έξω. Ειδικά στον μεγάλο. 

9 minutes ago, Έσπερος said:

Ήταν ένα διάστημα που κατουριόταν πολύ κ ξεχείλιζε η πάνα, γύρω στο χρόνο. τον άλλαζα κοιμισμένο πριν κοιμηθώ εγω προληπτικά, κ δν βόλευε με υπνόσακο. ξυπνούσε κ μια φορά συνηυως, οπότε αν ήταν τον ξανά σκέπαζα. αφού δν καθιερώθηκε τότε ο υπνόσακος, δεν ασχολήθηκα. απλό φανελάκι αμάνικο κ πιτζαμακι κ μια φιλς ή

παπλωματακι κ δν έχει θέμα. ούτε ξυπνάει ποτέ. στους 19 το έχουμε πλέον αλλά το δωμάτιο κρατάει ζέστη. 

19?? Τον ρωτάς αν κρύωνε τη νύχτα? Διότι τα παιδιά δεν το λένε. Μου φαίνεται σχεδόν αδύνατον να μην κρυώνει. Εκτός αν για κάποιο λόγο είναι πολύ ζεστό το σπίτι μας. Εγώ αν το βάλω τη νύχτα στους 19 , θα κρυώνει και με υπνόσακο. Ούτως ή άλλως συχνά το Χειμώνα ξυπνάει το πρωί με κρύα χέρια.  Όταν τον Φλεβάρη με τα χιόνια δεν είχαμε ρεύμα και κοιμηθήκαμε χωρίς καλοριφέρ και είχε πέσει η θερμοκρασία στους 17, του έβαλα 2 υπνόσακους.

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Yovanna είπε:

19?? Τον ρωτάς αν κρύωνε τη νύχτα? Διότι τα παιδιά δεν το λένε. Μου φαίνεται σχεδόν αδύνατον να μην κρυώνει. Εκτός αν για κάποιο λόγο είναι πολύ ζεστό το σπίτι μας. Εγώ αν το βάλω τη νύχτα στους 19 , θα κρυώνει και με υπνόσακο. Ούτως ή άλλως συχνά το Χειμώνα ξυπνάει το πρωί με κρύα χέρια.  Όταν τον Φλεβάρη με τα χιόνια δεν είχαμε ρεύμα και κοιμηθήκαμε χωρίς καλοριφέρ και είχε πέσει η θερμοκρασία στους 17, του έβαλα 2 υπνόσακους.

Εμάς το σπίτι έχει 24 με 25 βαθμούς το χειμώνα. Ποτέ κανένας μας δεν σκεπάζεται :p 

πρίν από 5 λεπτά , Yovanna είπε:

Μη σου φαίνεται παράξενο. Είναι όπως μάθει κανείς. Εγώ μπορεί να είμαι κρυουλιάρα αλλά η μικρή όχι. Στο σπίτι το χειμώνα έχουμε 20-21 βαθμούς, το βράδυ πέφτει στους 17. Η παιδίατρος μας είχε πει ότι 20-21 είναι ιδανική θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για χειμώνα, όταν είχαμε βρέφος το παιδί και είχαμε 24-25 μας έβαλε χέρι. Υπνόσακο δε χρησιμοποιήσαμε ποτέ, μόνο κουβέρτα ή παπλωματάκι και αυτά τα πέταγε. Από μωρό δεν ήθελε πολλά πολλά. Μόνο σε πολύ κρύο να κοιμηθεί με το πάνω μέρος της πιτζάμας (για το κάτω ούτε λόγος), τις περισσότερες φορές το βγάζει και κοιμάται με τιραντάκι και βρακί. Ίσως μοιάζει του άντρα μου που επίσης δε φοράει πιτζάμα ποτέ και δε μπορεί τη ζέστη. Κανένας από τους δύο δεν αρρωσταίνει ή παραπονιέται για κρύο, η μικρή άντε λίγο μύξα κάποιες φορές το χειμώνα όταν το παραξηλώνει (στη παιδική χαρά με λεπτή βαμβακερή μπλούζα).

20 minutes ago, Super.mum said:

Εμάς το σπίτι έχει 24 με 25 βαθμούς το χειμώνα. Ποτέ κανένας μας δεν σκεπάζεται :p 

Να σου πω την αλήθεια, τη νύχτα μου αρέσει να χουχουλιάζω με το πάπλωμα. Δεν θέλω να ζεσταίνομαι. Στους 21 είμαι καλά. Αν δω ότι ψιλοκρυώνω, σκέφτομαι το παιδί και σηκώνομαι και το βάζω στους 22.

7 minutes ago, vtgian said:

Μη σου φαίνεται παράξενο. Είναι όπως μάθει κανείς. Εγώ μπορεί να είμαι κρυουλιάρα αλλά η μικρή όχι. Στο σπίτι το χειμώνα έχουμε 20-21 βαθμούς, το βράδυ πέφτει στους 17. Η παιδίατρος μας είχε πει ότι 20-21 είναι ιδανική θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για χειμώνα, όταν είχαμε βρέφος το παιδί και είχαμε 24-25 μας έβαλε χέρι. Υπνόσακο δε χρησιμοποιήσαμε ποτέ, μόνο κουβέρτα ή παπλωματάκι και αυτά τα πέταγε. Από μωρό δεν ήθελε πολλά πολλά. Μόνο σε πολύ κρύο να κοιμηθεί με το πάνω μέρος της πιτζάμας (για το κάτω ούτε λόγος), τις περισσότερες φορές το βγάζει και κοιμάται με τιραντάκι και βρακί. Ίσως μοιάζει του άντρα μου που επίσης δε φοράει πιτζάμα ποτέ και δε μπορεί τη ζέστη. Κανένας από τους δύο δεν αρρωσταίνει ή παραπονιέται για κρύο, η μικρή άντε λίγο μύξα κάποιες φορές το χειμώνα όταν το παραξηλώνει (στη παιδική χαρά με λεπτή βαμβακερή μπλούζα).

Θέλεις να πεις ότι τη νύχτα το παιδί κοιμάται στους 17 βαθμούς, είτε απλά με το πάνω της πιτζάμας είτε γυμνό? Για τους 21 συμφωνώ ότι είναι ιδανικά, αλλά όχι για να κοιμάται κανείς γυμνός.

Οι εταιρίες που φτιάχνουν τους υπνόσακους, σου λένε με 21 βαθμούς, δεν χρειάζεται επιπλέον σκέπασμα.

Επίσης βρε κορίτσια πώς ξέρετε αν κρυώνει ή όχι το παιδάκι και πώς υποθέτετε ότι είναι μια χαρά. Μπορεί το παιδί να θεωρεί ότι έτσι κοιμόμαστε, κρυώνουμε, γιατί έτσι έμαθε. Λες ότι εσύ είσαι κρυουλιάρα, άρα κουκουλώνεσαι τη νύχτα, πώς ξέρεις για ένα μωρό ή νήπιο πχ ότι δεν είναι? Υπάρχει περίπτωση το δίχρονο πχ να πει μαμά κρύωνα τη νύχτα?

πρίν από 14 λεπτά , Yovanna είπε:

Να σου πω την αλήθεια, τη νύχτα μου αρέσει να χουχουλιάζω με το πάπλωμα. Δεν θέλω να ζεσταίνομαι. Στους 21 είμαι καλά. Αν δω ότι ψιλοκρυώνω, σκέφτομαι το παιδί και σηκώνομαι και το βάζω στους 22.

Θέλεις να πεις ότι τη νύχτα το παιδί κοιμάται στους 17 βαθμούς, είτε απλά με το πάνω της πιτζάμας είτε γυμνό? Για τους 21 συμφωνώ ότι είναι ιδανικά, αλλά όχι για να κοιμάται κανείς γυμνός.

Οι εταιρίες που φτιάχνουν τους υπνόσακους, σου λένε με 21 βαθμούς, δεν χρειάζεται επιπλέον σκέπασμα.

Επίσης βρε κορίτσια πώς ξέρετε αν κρυώνει ή όχι το παιδάκι και πώς υποθέτετε ότι είναι μια χαρά. Μπορεί το παιδί να θεωρεί ότι έτσι κοιμόμαστε, κρυώνουμε, γιατί έτσι έμαθε. Λες ότι εσύ είσαι κρυουλιάρα, άρα κουκουλώνεσαι τη νύχτα, πώς ξέρεις για ένα μωρό ή νήπιο πχ ότι δεν είναι? Υπάρχει περίπτωση το δίχρονο πχ να πει μαμά κρύωνα τη νύχτα?

Το χειμώνα, τις περισσότερες φορές με λεπτό πάπλωμα, τιραντάκι αλλά οι ώμοι και τα χέρια έξω. Το καλοκαίρι, μόνο με βρακι, χωρίς σεντονι ακόμα και αν έχουμε κλιματισμό (αλλά είναι σε άλλο δωμάτιο, οπότε στο δικό της φτάνει τους 26-27)

Αν κρυώνεις, δε μπορείς να κοιμηθείς εύκολα ή κοιμάσαι πολύ ανήσυχα. Το ίδιο και αν ζεσταίνεσαι, συν ότι ιδρώνεις. Και εγώ στην αρχή είχα άγχος και δώστου τη σκέπαζα αλλά έβλεπα ότι δυσανασχετούσε (εμένα 2 χρονών το έλεγε κιόλας, είχε ακούσει τη λέξη καύσωνας και γκρίνιαζε "ζε σελω σου λέω, επασα καυσωνα"). Όταν ήταν ελαφρά κοιμόταν απροβλημάτιστα, αν επέμενα να φοράει κάτι παραπάνω ίδρωνε, γύρναγε, ξυπνούσε, δεν ήταν καλά το παιδί. Επίσης τις λιγοστές φορές που τη ζόρισα για παραπάνω ντύσιμο (είτε πρωί, είτε βράδυ) ήταν που αρρώσταινε. Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο "θερμοστάτη" :) 

πρίν από 14 λεπτά , vtgian είπε:

Το χειμώνα, τις περισσότερες φορές με λεπτό πάπλωμα, τιραντάκι αλλά οι ώμοι και τα χέρια έξω. Το καλοκαίρι, μόνο με βρακι, χωρίς σεντονι ακόμα και αν έχουμε κλιματισμό (αλλά είναι σε άλλο δωμάτιο, οπότε στο δικό της φτάνει τους 26-27)

Αν κρυώνεις, δε μπορείς να κοιμηθείς εύκολα ή κοιμάσαι πολύ ανήσυχα. Το ίδιο και αν ζεσταίνεσαι, συν ότι ιδρώνεις. Και εγώ στην αρχή είχα άγχος και δώστου τη σκέπαζα αλλά έβλεπα ότι δυσανασχετούσε (εμένα 2 χρονών το έλεγε κιόλας, είχε ακούσει τη λέξη καύσωνας και γκρίνιαζε "ζε σελω σου λέω, επασα καυσωνα"). Όταν ήταν ελαφρά κοιμόταν απροβλημάτιστα, αν επέμενα να φοράει κάτι παραπάνω ίδρωνε, γύρναγε, ξυπνούσε, δεν ήταν καλά το παιδί. Επίσης τις λιγοστές φορές που τη ζόρισα για παραπάνω ντύσιμο (είτε πρωί, είτε βράδυ) ήταν που αρρώσταινε. Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο "θερμοστάτη" :) 

Καλά σίγουρα το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, εγώ βέβαια βάζω κ στα δύο μου παιδιά υπνοσακο αλλά την μεγαλη μαζί με υπνοσακο την σκεπάζω κ με μια κουβερτουλα ενώ τον μικρό όχι, ιδρώνει κ τα πετάει όλα

12 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Κορίτσια πήγα και τα άλλαξα σχεδόν όλα σήμερα. Δεν είχε τίποτα από αυτά που είχα παραγγείλει από το Ίντερνετ και μου είπαν ότι τα έχουν μόνο ιντερνετικα αυτά. Και απλά μου είπε το ποσο και πήγα και διάλεξα άλλα. Φανταστείτε πήρα το νούμερο 5 για 2 χρόνο χαχα 

Επειδή δεν ψωνίζω απ' το orchestra, ξέρω ότι έχουν στενή γραμμή αλλά κ στο μάκρος είναι πιο μικρά? Γιατί το 5αρι που πήρες αν δεν κάνω λάθος είναι για 110 εκατοστά. Στο ύψος του κάνουν η είναι πιο μεγάλα απλά είναι εφαρμοστά? Πόσο είναι ο γιος σου τώρα? Εγώ αν έπαιρνα στον γιο μου πιστεύω το 3αρι θα του ήταν καλό, είναι βέβαια μικροκαμωμένος. Εσένα είναι ψηλός κ γεροδεμένος?

Διαφημίσεις

Νομίζω πάντως ότι οι εταιρείες το γράφουν ρητά ότι πάνω από τον υπνόσακο δεν βάζεις άλλο σκέπασμα, γιατί οι οδηγίες για τα ρούχα που θα του φορέσεις από μέσα ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου είναι υπολογισμένες για να έχει τη σωστή θερμοκρασία το παιδί. 

@Yovanna κι εγώ με εμένα συνέκρινα κι ήταν λάθος. Κάθε φορά που είπα "μα δεν μπορεί να μην κρυώνει, εγώ θέλω σεντόνι", ξύπνησε κλαίγοντας ιδρωμένος. Οπότε πλέον τον αφήνω στην ησυχία του. 

πρίν από 58 λεπτά , Yovanna είπε:

Όχι δεν θα σου το πει το δίχρονο. Εγώ προτιμώ να βάλω να βγάζει περισσότερο  ζεστό παρά να κρυώσει μωρό ... 

πρίν από 30 λεπτά , mama16 είπε:

Καλά σίγουρα το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, εγώ βέβαια βάζω κ στα δύο μου παιδιά υπνοσακο αλλά την μεγαλη μαζί με υπνοσακο την σκεπάζω κ με μια κουβερτουλα ενώ τον μικρό όχι, ιδρώνει κ τα πετάει όλα

Επειδή δεν ψωνίζω απ' το orchestra, ξέρω ότι έχουν στενή γραμμή αλλά κ στο μάκρος είναι πιο μικρά? Γιατί το 5αρι που πήρες αν δεν κάνω λάθος είναι για 110 εκατοστά. Στο ύψος του κάνουν η είναι πιο μεγάλα απλά είναι εφαρμοστά? Πόσο είναι ο γιος σου τώρα? Εγώ αν έπαιρνα στον γιο μου πιστεύω το 3αρι θα του ήταν καλό, είναι βέβαια μικροκαμωμένος. Εσένα είναι ψηλός κ γεροδεμένος?

Όχι όχι τα παντελόνια φόρμας ήταν το νούμερο 3 μερικά που άφησα και κάποια αλλά τζιν που ήταν στενά στην κοιλιτσα τα πήρα σε 4 είναι λίγο μακριά αλλά θα τα διπλώσω από κάτω η θα τα κοντύνω. Όμως τα φούτερ και τις ζακέτες νούμερο 5 και το μπουφάν το πήρα σε νούμερο 5. Δεν είναι ψιλός πολύ αλλά είναι εύσωμος. 

@Yovanna αν κρυώνει θα καταλάβεις, θα εχει παγωμένα χέρια, θα ξυπνήσει ίσως κ θα στριφογυρίζει, δεν μπορεί να νιώθει δυσφορία κ να μην το καταλάβεις για καιρό. 19-20 έχουμε τη μέρα τώρα πια, 21 ήταν όταν ήταν βρέφος. στο δωμάτιο κλείνουμε την πόρτα κ κρατάει θερμοκρασία κ κατά τις 6 κ κάτι όποιος σηκωθεί πρώτος, ανάβει ξανά. Ο άντρας μου μπορεί κ χειμώνα να κοιμηθεί χωρίς πιτζάμα ή φορώντας μόνο το πάνω κ όλη μέρα σπίτι φοράει μόνο το πάνω εκτός αν έχει πολύ κρύο. Ο μικρός κάθεται στα γυμνά πλακάκια κ παίζει για ώρα ή κυκλοφορεί ξεκαλτσωτος κ αν θέλει απλώς βάζει crocs. Διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες ο καθένας. 

Αν σου πω κιόλας ότι κ χειμώνα το γάλα το πίνει κρύο από το ψυγείο κατευθείαν κ ότι ο άντρας μου πίνει κρύο νερό κ χειμώνα κ του δίνει κι εκείνου;; έισης έχει τύχει να ζητήσει παραπάνω φαγητό από αυτό που έχω βγάλει κ μπορεί μέσα στο χειμώνα να φάει αρακά ή φασολάδα κρύο γιατί δεν έχει υπομονή να τα ζεστάνω κ γενικα τα φαγητά τα θέλει σε θερμοκρασία δωματίου. ακριβώς όπως ο μπαμπάς του. 

2 ώρες πρίν, vtgian είπε:

ακριβως ετσι.απο 22κ πανω στο σπιτι βαζουμε οικογενειακως κοντομανικα.τα κοριτσια ειδικα ζεσταινομαστε παρα πολυ

ο μικρος ειναι λιγο πιο κρυουλιαρης

υπνοσακο εχω βαλει τον πρωτο χρονο μονο κυριως στην κορη σε ενα αρκετα κρυο σπιτι,συν οτι ειχαμε ψοφοκρυο τοτε.-3εξω κ χιονια με μωρο κατω των 6μ

το παιδι που κρυωνει στον υπνο φαινεται

επισης τα παιδια μου ιδρωνουν.υπερβολικα.λιμνουλα στο σεντονι τα καλοκαιρια

πουλοβερ βαζει ο γιος μου εχουμε δανεικα,δ τα πηρα.συνηθως με αμανικο απο μεσα η παλια με κοντομανικο κ εβγαζε το πουλοβερ σε κλειστο χωρο:-Pγι αυτο με βολευουν οι ζακετες

η κορη μου εχει κυριως πλεκτα λεπτα φορεματακια ειναι τελεια για βολτες με ενα κολαν,αλλες φορες βαζει μονο μακο μπλουζακι μακρυμανικο απο κατω,αλλες τιραντα φανελακι αναλογα που θα παμε

3 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Όχι δεν θα σου το πει το δίχρονο. Εγώ προτιμώ να βάλω να βγάζει περισσότερο  ζεστό παρά να κρυώσει μωρό ... 

Όχι όχι τα παντελόνια φόρμας ήταν το νούμερο 3 μερικά που άφησα και κάποια αλλά τζιν που ήταν στενά στην κοιλιτσα τα πήρα σε 4 είναι λίγο μακριά αλλά θα τα διπλώσω από κάτω η θα τα κοντύνω. Όμως τα φούτερ και τις ζακέτες νούμερο 5 και το μπουφάν το πήρα σε νούμερο 5. Δεν είναι ψιλός πολύ αλλά είναι εύσωμος. 

Κι εμένα μου αρέσει η ζέστη το χειμώνα, ο άνδρας μου δεν μπορεί τέτοιες θερμοκρασίες και στους 25 βαθμούς του φαίνεται καλοκαίρι μέσα στο σπίτι. Εγώ είμαι με λεπτή μακρυμάνικη μπλούζα. Κρυώνω πολύ εύκολα. Ο μικρός από την άλλη ζεσταίνεται πολύ, υπνοσακο δεν έχει βάλει ποτε. Το βράδυ βάζω 21-22 βαθμούς ανάλογα τα κρύα και του αλλάζω δύο-τρεις  πιτζάμες, το πάνω μέρος. Από την άλλη σκεπάσματα δεν δεχεται, εγώ σκεπάζω εκείνος ξεσπεπαζεται και κάπως έτσι κυλάν τα βράδια μας χειμώνα καλοκαίρι! 

Διαβάζω για 19 και 17 βαθμούς και ανατριχιαζω από το κρύο! 

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

ότι ο άντρας μου πίνει κρύο νερό κ χειμώνα κ του δίνει κι εκείνου

Εμείς πίνουμε κρύο όλο το χρόνο! Αν δεν είναι κρύο ο μικρός δεν το πίνει! Συνήθειες είναι αυτά!

• 2 εβδομάδες μετά...

Και τωρα μια ερωτηση που θα καψετε εγκεφαλο: οταν αλλαζει η εποχη, που παμε πχ σταδιακα απο κοντομανικα σκετα σε μακρυμανικα με φανελακι, αναρωτιεστε κι εσεις προς στιγμην αν στο ενδιαμεσο θα τους βαλετε κοντομανικο με φανελακι, ή μακρυμανικο χωρις φανελακι; (Και αντιστοιχα την ανοιξη στη μεταβαση απο μακρυμανικο με φανελακι σε κοντομανικο σκετο!)

Και καπου εκει υπαρχουν και τα ζακετακια, τα καπιτονε ζακετοφουτερ και τα αμανικα μπουφαν που δεν ξερω ποτε να της τα βαλω :-P

Εγω η ιδια φοραω κοντομανικο με φανελακι και μετα περναω σε μακρυμανικο παλι με φανελακι! Ο αντρας μου περναει στο μακρυμανικο χωρις φανελακι κατ'ευθειαν, και παραμενει ετσι χωρις φανελακι ολο το χειμωνα, δεν φοραει ποτε! Εγω αν δεν βαλω μαλιστα το φανελακι μεσα απο το παντελονι δεν μπορω, νιωθω οτι μπαινει κρυο στη μεση μου!

πρίν από 16 λεπτά , little lamb είπε:

Εγω η ιδια φοραω κοντομανικο με φανελακι και μετα περναω σε μακρυμανικο παλι με φανελακι! Ο αντρας μου περναει στο μακρυμανικο χωρις φανελακι κατ'ευθειαν, και παραμενει ετσι χωρις φανελακι ολο το χειμωνα, δεν φοραει ποτε! Εγω αν δεν βαλω μαλιστα το φανελακι μεσα απο το παντελονι δεν μπορω, νιωθω οτι μπαινει κρυο στη μεση μου!

οπως καταλαβαινεις ειναι θεμα προσωπικου "γουστου" κ αναλογα κ το μερος που μενεις

εγω αν τους βαλω φανελακι με κοντομανικο θα το κανω πιο πολυ για να κρατησει τον ιδρωτα το φανελακι

β.ελλαδα ηρθε η ωρα για ζακετακια κ φουτερ ζακετες παντως

προσωπικα δ αντεχω τα φανελακια σε μενα

πρίν από 30 λεπτά , little lamb είπε:

Και τωρα μια ερωτηση που θα καψετε εγκεφαλο: οταν αλλαζει η εποχη, που παμε πχ σταδιακα απο κοντομανικα σκετα σε μακρυμανικα με φανελακι, αναρωτιεστε κι εσεις προς στιγμην αν στο ενδιαμεσο θα τους βαλετε κοντομανικο με φανελακι, ή μακρυμανικο χωρις φανελακι; (Και αντιστοιχα την ανοιξη στη μεταβαση απο μακρυμανικο με φανελακι σε κοντομανικο σκετο!)

Και καπου εκει υπαρχουν και τα ζακετακια, τα καπιτονε ζακετοφουτερ και τα αμανικα μπουφαν που δεν ξερω ποτε να της τα βαλω :-P

Έχω καεί κι εγώ μ αυτήν την απορία κάποιες φορές, αλλά έπεισα τον εαυτό μου ότι τα μακρυμάνικα μακό είναι κάπως πιο χοντρά οπότε αν αμφιβάλλω για την καταλληλόττητα του κοντομάνικου, φοράω κατευθείαν μακρυμάνικο μακό χωρίς φανελάκι αρχικά και όσο ψυχραίνει με φανελάκι. αμάνικο μππουφάν με βόλεψε πολύ. για τις φάσεις που έχει ήλιο και όχι ιδιαίτερο κρύο, αλλα φυσάει πού και πού και θες κάτι από πάνω, αλλά όχι τόσο χοντρό. φοράω κι εγώ τέτοιο. 

αυτά πάντως είναι γούστα. σήμερα πχ εγώ φορούσα κοντομάνικο με φανελάκι από μέσα γιατί ήταν λίγο διαφανές αλλά δεν ζεσταινόμουν. ο γιος μου φορούσε κοντομάνικο μακό με σορτς και η κόρη μιας συναδέλφου ίδιας ηλικίας που ήρθε στο σχολείο, μακρυμάνικο φούτερ με φανελάκι κ κολάν. τώρα στο σπίτι νιώθω μια δροσούλα με το αμάνικο γιατί φυσάει, όμως ο γιος μου φοράει μόνο βρακί και κάλτσες (άσχετο..)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...