Πρώτο Τρίμηνο (1η -12η εβδομάδα)
1.291 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
- 1 follower
- 1 απάντηση
- 1,3k εμφανίσεις
Γεια σας κορίτσια σήμερα πήρα της εξετάσεις αίματος που έκανα για τον έλεγχο του 1 τριμήνου. Η ast,sgot οξαλοξεική τρανσαμινάση είναι 36 < 32 και η alt,sgpt πυροσταφυλική τρανσαμινάση είναι 65<33 είναι καλές η εξετάσεις μου . έχω ραντεβού στο γιατρό σε 1 εβδομάδα..
Last reply by Βασίλειος Χατζηαντωνίου, -
Διαφημίσεις
-
- 29 απαντήσεις
- 22,3k εμφανίσεις
Καλησπέρα! Είμαι στην δεκατη εβδομάδα της κύησης και ο γιατρός μου διέγνωσε εξ' αρχής ένα αιμάτωμα στον πλακούντα. Μου συνέστησε να παίρνω 3 cyclacur, 6 utragestan και μια παιδική ασπιρίνη κάθε μέρα. Ευτυχώς δεν έχω δεί αίμα ή αισθανθεί πόνο όλο αυτό τον καιρό αλλά το αιμάτωμα δεν φαίνεται να υποχωρεί. Χθες έκανα υπέρηχο και είδαμε το μωράκι! Είναι καταπληκτικό. Το είδαμε να κουνάει τα χεράκια του σαν να μας χαιρετά! Ήταν μαγικό! Αλλά με το θέμα του αιματώματος, δεν μπορώ να χαλαρώσω και να αισθανθώ 100% σίγουρη και ευτυχισμένη. Φοβάμαι πολύ! Θα μπορέσει να συνεχιστεί η κύηση κανονικά ή θα έχουμε προβλήματ…
Last reply by gkmpl, -
- 25 απαντήσεις
- 22,4k εμφανίσεις
θα εκτιμούσα αν κανατε τον κοπο να μου γράφατε τις τιμές σε ΜοΜ της χοριακής που κάνατε στην αυχενική διαφανεια.... αν μπορείτε θα με βοηθησετε...
Last reply by Summer love, -
Διάρροια....
από Pegodou- 14 απαντήσεις
- 6,7k εμφανίσεις
Γεια σας κορίτσια, είμαι στην 8 εβδομάδα και έχω διάρροια είναι κάτι σοβαρό ή όχι?
Last reply by Pegodou, -
- 8 απαντήσεις
- 2,3k εμφανίσεις
Κορίτσια μου γεια σας!!Είμαι και εγώ νέα στην παρέα σας!!Θέλω να σας ρωτήσω κάτι γιατί έχω άγχος αρκετό.Άρχικά στις 16/7 έκανα την πρώτη μου χοριακη και ήταν πολύ χαμηλή 258.7 την επόμενη έκανα υπέρηχο και επειδή ήταν πολύ νωρίς δεν κατάφερε να εντοπίσει ο γυναικολόγος τίποτα. Ο λόγος που κάναμε τον υπέρηχο είναι γιατί έχωδυνατούς πόνους χαμηλά και στην μέση. Και φοβάται το ενδεχόμενο εξωμητριου. Σήμερα 18/7 έκανα την επαναληπτική χοριακη και είναι 753. Και είναι αισιόδοξος ότι είναι κανονική κύηση. Την Δευτέρα θα κάνουμε υπέρηχο να βεβαιωθούμε.Είμαι 4η εβδομάδα. Πια είναι η γνώμη σας;;
Last reply by Pegodou, -
- 29 απαντήσεις
- 13,1k εμφανίσεις
Κοριτσια καλησπερα σας. .παρακολουθώ αυτο το σαιτ καιρό τώρα και αποφάσισα να μοιραστώ και εγω την δική μου εμπειρία μαζί σας .. βρίσκομαι στην 5 εβδομαδα κύησης και από Τις αρχες ακομη τής εβδομάδας έχω καφε υγρα σε μορφή βλεννας. Η γιατρος μου συστησε utrogestan πρωί βράδυ. Δυστυχως λείπει αυτήν την εβδομάδα η γιατρος μου και αφού το μυαλό μου πήγαινε διαρκώς στο κακό μου συστησε ένα συνάδελφο της να κάνω μια εξέταση να δω αν είναι όλα καλά έως ότου γυρίσει. Να σημειώσω πως δεν έχω δει ακομη το φασολακι μου εχω δει μονο σακο. Πηγαινοντασ σε αυτον και εξετάζοντας με μπορώ να πω πως μου εκοψε τα φτερά ..περα οτι μου ειπε πως θα έπρεπε να έχω δει εμβρυο ειπε Επίσης πως τα …
Last reply by Stavii, -
Καλησπέρα σας κι απο μένα! είμαι νέα στο club των εγκύων....και συγκεκριμένα ειμαι μολις 4 εβδομάδων....!! !! είναι το πρώτο μας μωράκι!!!:D:D Πριν απο λίγο είχα επικοινωνία με τον γυναικολόγο μου....ο οποίος με διαβεβαίωσε οτι οι πόνοι και τα τσιμπήματα χαμηλά στην κοιλίτσα μου είναι απολύτως νορμάλ και δεν χρείαζεται να ανησυχώ καθόλου! Βασικά το θέμα το άνοιξα να ακούσω και τις γνώμες σας....γιατί οπως και να το κάνουμε.....η φοβία ειναι φοβία...και ακόμη κι αν ακούσεις κατι ενθαρρυντικό....και πάλι κάπου μέσα σου φοβάσαι...! Έχετε κι εσείς τέτοια πονάκια???μερικές φορές μεγάλης διάρκειας κι άλλωτε μικρής??? μια συμπαράσταση απο συμπάσχουσες ή έμπειρες???
Last reply by Pegodou, -
- 5 απαντήσεις
- 3,2k εμφανίσεις
Καλησπέρα σας, Έχει κάνει κάποια αυχενική διαφάνεια στο Χ. Καρκάνη ? Είμαι πολύ ικανοποιημένη που τον έχω γυναικολόγο, αλλά έχω ακούσει ότι την κάνουν σε νοσοκομεία. Ευχαριστώ.
Last reply by vtgian, -
- 2 απαντήσεις
- 7,9k εμφανίσεις
Γεια σας. Την δευτερα ξεκινησε ενας πονοσ γυρω απο τον αφαλο και κατω δεξια.! Την τριτη πηγα επειγοντως στο νοσοκομειο καθως ο πονος ηταν πολυ εντονοσ κ δεν μορπυσα να περπατησω.λεω σκωληκοειδης! Ωστοσο με εξετασε ο χειιρουργος και εκανα την αναλυση αιματος και δεν εδειξε καποια μολυνση. Εν τω μεταξυ ειχα υποψια για εγκυμοσυνη και το ανεφερα. Την επομενη μερα εκανα τεστ εγκυμοσυνης και χοριακη και ηταν θετικα τα αποτελεσματα. Πηγα την πεμπτη στη γυναικολογο με αρκετουσ πονους στην κοιλια ωστοσο παλι δεν βρηκε κατι. Ειπε μπορει να ειναι απο συσ9ασεις αλλα επειδη ειναι κατω ξεξια φοβηθηκε και αυτη. Μου χορηγησε buscopan plus και μαγνησιο και μου ειπε να κανω υπερηχο ανω κα…
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 10 απαντήσεις
- 1,2k εμφανίσεις
Καλημέρα σας κορίτσια Διανυω λοιπόν την πρωτη μου εγκυμοσύνη και ψαχνοντας γιατρό διαλεξα εναν που έχει κανει 3 γέννες της θείας μου. Σαν πρωτη λοιπον εγκυμοσύνη λογικό να έχω πολλές απορίες και ίσως να μην ξέρω και τι πρεπει να ρωτησω. Τωρα ειμαι 7 εβδομαδων.Στην πρωτη επίσκεψη μου έκανε κολπικό υπέρηχο και μιας που ειχα 2 χρόνια να κάνω μου έκανε και Παπ τεστ.Δεν με ζύγισε,Μου έδωσε να πινω φολικό οξυ.Τον ρωτησα αν κάποια τροφή απαγορεύεται με ρωτάει σαν τι?και εγώ έχω αδυναμία στην μαγιονέζα μου ειπε αν θέλω να γίνω χοντρή να την φάω.Και μου έγραψε και τις πρωτες γενικές εξετασεις Πριν φύγω ρωτησε το αγόρι μου για το επαφές και είπε μονο "όχι αγριαδ…
Last reply by Dust pink, -
- 13 απαντήσεις
- 10,1k εμφανίσεις
Καλησπέρα κορίτσια! Είμαι έγκυος τεσσάρων εβδομάδων και θέλω να μοιραστώ μία απορία μου μαζί σας!Ο γιατρός μου,μου είπε πως δεν επιτρέπεται η επαφή.Δεκτό και αναμενόμενο.Έχω όμως μια μικρή απορία που βέβαια δεν ρώτησα καθώς ντράπηκα και δεν το βιαζόμουν..!Απλά για να καταλάβω.Όταν λέει όχι επαφές καταλαβαίνουμε όλοι πως εννοεί την διείσδυση σωστά?Εμένα το μυαλό μου προχωράει λίγο και αναρωτιέμαι.Απαγορεύονται όοοολα?Δηλαδή υπάρχουν και τα χάδια που μπορεί να σου κάνει ο άντρας στην περιοχή και μπορεί να προκαλέσουν κάποιες φορές και οργασμό.Ο οργασμός είναι αυτό που δεν θέλει ή όλη η πράξη?Σίγουρα ο οργασμός έχει μια ένταση .Κάνει κακό αυτό;Όπως και να έχει και 9 μήνε…
Last reply by lenaki7777, -
- 0 απαντήσεις
- 650 εμφανίσεις
Γεια σας παιδιά . Σήμερα έκανα το πρώτο μου υπέρηχο Κ είδαμε 2 σάκους ο ένας μεγαλύτερος από τον άλλον. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η προγεστερονη από 60> έπεσα στα 28. Ο γιατρός μου είπε να συνεχίσω κανονικά τα φάρμακα Κ σε 4 μέρες θα κάνουμε πάλι έλεγχο . Υπάρχει καμία από εσάς με παρόμοια κατάσταση γιατί αρχίζω Κ αγχώνομαι λίγο .
Last reply by Andy_goni, -
- 1 follower
- 3 απαντήσεις
- 5,8k εμφανίσεις
Καλησπερα. Ειμαι εγγυος 8 εβδομαδων. Κάθε φορά που κάνω το παραμικρο νιωθω οτι δεν μπορω να αναπνευσω και οτι κουραζομαι υπερβολικα. Απο το να ανεβω στις σκαλες μεχρι να παω απο το ενα δωματιο στο αλλο. Μου κοβεται η αναπνοη, λαχανιαζω και κανω κανενα 5λεπτο να συνελθω. Εχετε βιωσει κατι παρομοιο? Μου φαινεται λιγο υπερβολικο για αυτο. Ειχα ακομα μια εγκυμοσυνη που κατεληξε στις 8 εβδομαδες σε παλινδρομη κυηση και δεν ειχα βιωσει τοτε κατι παρομοιο. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.
Last reply by Βασίλειος Χατζηαντωνίου, -
- 1 follower
- 11 απαντήσεις
- 2,5k εμφανίσεις
Η γυναικα μου ειναι στην 11 εβδομαδα. Την αλλη εβδομαδα θα κανει την 1η αυχενικη. Παιρνει θυροξινη επειδη οι εξετασεις αιματος εδειξαν θυροειδη , κανει ενεσεις ηπαρινης επειδη εχει χαμηλη πρωτεϊνη S, παιρνει προγεστερονη και εχει και θρομβοφιλια.. Ολα αυτα τα προβληματα δε ξερω αν τα ειχε πριν την εγκυμοσηνη. Ειναι 29 χρονων και εχει πολυκηστικες. Επισης ειμαι προβληματισμενος με την κυστικη ινωση. Εκανε τεστ για 4 μεταλλαξεις που ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο που εμφανιζονται στην Ελλαδα, κονστα στο 70%. Ετσι λεει οτι οι πιθανοτητες μειωθηκαν 1 προς 3000 αν θυμαμαι καλα.. Αλλα και παλι ανησυχω.. Παει το μυαλο μου στο κακο. Εξαλλου στην Ελλαδα γεννιο…
Last reply by ninika84, -
- 14 απαντήσεις
- 8,3k εμφανίσεις
Πηγα σημερα για υπερηχο (7w6d) και το εμβρυακι μετρηθηκε 8w2d!! Και οι καρδια στο 180 παλμους! Τι σημαινει παλι αυτο; Ο γιατρος οταν πηρε τις μετρησεις δε μου πε τπτ, οτι ολα ειναι καλα, αλλα εφυγα κ ειδα στο χαρτι τις μετρησεις... εχει καμια παρομοια εμπειρια;
Last reply by CMES, -
- 10 απαντήσεις
- 21,5k εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια!Ειμαι καινούργια στην παρέα σας!Ειμαι 7 εβδομάδων έγκυος,επιβεβαίωσα την εγκυμοσύνη μου από την 4η και ολας εβδομάδα γιατί γνωρίζω πολύ καλά το σώμα μου και το πως αυτό λειτουργεί.Εχω κάνει 2 υπερήχους,εχω ακούσει την καρδούλα του η οποία στην 6η εβδομάδα είχε 103 παλμούς μόλις.Τι συμβαίνει όμως...Προχθές ξεκίνησα να εχω κάποια καφέ υγρά,καθόλη την διάρκεια της ημέρας σε πολύ λίγη ποσότητα βέβαια.Να σημειώσω ότι ξεκίνησαν την ημέρα που κανονικά θα περίμενα περίοδο.Ο γυναικολόγος μου έδωσε τα ουτροτζεσταν 1 υπόθετο το πρωί και 1 το βράδυ.Δεν είδα κάποια αραίωση όμως στις καφέ αυτές εκκρίσεις.Σημερα λοιπόν,3 μέρες μετά τα καφέ υγρά και υπό θεραπ…
Last reply by Euthumia GRIMANI, -
- 10 απαντήσεις
- 9,3k εμφανίσεις
Καλημέρα κ απο μένα! Είμαι έγκυος στην 10η εβδομάδα και απο προχτές εχω έντονη αιμμοραγια με ελαφριά πονακια κυρίως δεξια. Έχω τρελαθεί απο το άγχος. Εχτές πηγα στο γιατρό ακούσαμε καρδούλα αλλα το αίμα δεν λέει να σταματήσει.επισης χτες βράδυ σα να ήταν πιο έντονος ο πόνος κ η ροή του αίματος. Είναι το πρώτο μας παιδάκι και εχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Είχε κάποια κοπέλα κάτι παρόμοιο? Δλδ πόσες μέρες μπορει να κρατήσει αυτή η κατάσταση.. ...
- 12 απαντήσεις
- 7,1k εμφανίσεις
Έχει συμβεί σε κάποια? Και ποιο το αποτέλεσμα? [για την ιστορία, στις 12w2d μου βγήκε λίγο τσιμπημένη αυχενική (2,6) φυσιολογική papp-a (1,157 ΜοΜ) και πολύ χαμηλή ελεύθερη χοριακή (0,366 ΜοΜ), ηλικία 39 ετών]
Last reply by Skybeam, -
- 16 απαντήσεις
- 2,9k εμφανίσεις
Καλησπέρα, Είμαι 7Ε5Η και πριν δύο μέρες πήγα για τον πρώτο μου υπερηχο. Η γιατρός είπε να τον κάνουμε κοιλιακα μιας και είμαι αδύνατη. Δεν πρόλαβαμε να δούμε σάκο και να ακούσουμε καρδιά και μας είπε"αυτην την σκιά δίπλα την βλέπετε? Έχουμε Αποκολληση" και μου αύξησε την δόση της προγεστερονης. Αυτό που με παραξενεψε είναι ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης έβγαλε 3 φωτο με το κινητό της. Δεν μου έκανε καμία μέτρηση ούτε μου είπε αν οι παλμοί είναι φυσιολογικοι η όχι. Ούτε μου Εκτύπωσε τον υπερηχο. Και γενικότερα μας άφησε με την απορία και το άγχος. Μας είπε ότι σε μια βδομάδα θα μου κάνει κολπικο υπέρηχο για καλύτερη εικόνα. Το θέμα είναι ότι δεν την εμπιστε…
Last reply by Nina kirou, -
- 7 απαντήσεις
- 2,4k εμφανίσεις
Καλησπερα κοριτσια, ειμαι νεα στο forum κ μελλουσα μανουλα.Ειμαι 34 χρ. κ μενω στη αθηνα. Διανυω την 13 εβδομαδα κ σημερα το απογευμα εχω ραντεβου με τον γυναικολογο για την αυχενικη διαφανεια κ papp-a. Πιθανη ημερομηνια τοκετου εχουμε στις 18.8.18. Ειμαι λιγο αγχωμενη ως προς τα αποτελεσματα κ συναμα θυμωμενη με τον γιατρο γιατι σαν νεα μανουλα δε νιωθω σιγουρια . Μου εβγαλε το πλανο των εξετασεων μεχρι τον τοκετο διχως να μου εξηγησει την καθε εξεταση λεπτομερως...ακομα δε με εχει ζυγισει,το κορυφαιο ηταν στο δευτερο ραντεβου οπου κ ειδαμε την καρδουλα του μωρουλινι τον ρωταω ''γιατρε δε θα την ακουσω? '' κι η απαντηση του ηταν ''την ειδες ,θες να την α…
Last reply by Sentir...natureza, -
- 1 follower
- 6 απαντήσεις
- 2k εμφανίσεις
Κορίτσια καλησπέρα, Είμαι έγκυος στις 6 βδομάδες και ο γιατρός μου είπε να κάνω εξετάσεις για θρομβοφιλία και κυστικη ινωση. Χωρίς να κάνουμε διαφήμιση μπορείτε να μου πείτε ενα αξιόπιστο κεντρο για να τις κάνω και περίπου πόσο πληρώσατε εσείς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Last reply by Nansy29, -
- 26 απαντήσεις
- 10,4k εμφανίσεις
Καλημέρα, έχω μια ερώτηση όποια ξέρει. Έκανα την αυχενική και τις αιματολογικές το πρώτο πακέτο στο Μητέρα και πλήρωσα περίπου 350. και ρωτάω. θα μπορούσα να έχω πάει και με το ΙΚΑ? η το ικα συμβάλλει μόνο στο δωμάτιο? επίσης τι τιμές ζητάνε οι γιατροί για τη γέννα? ακούω κάτι 500 αρικα και ότι δεν χρεώνουν την κάθε επίσκεψη που πας όσο είσαι έγκυος και έχω φρικάρει λίγο σε σχέση με τον δικό μας...
- 1 follower
- 13 απαντήσεις
- 18,6k εμφανίσεις
Kαλησπέρα σας!Ειμαι νεα στο φορουμ!Διανύω την 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και δεν εχω ακόμη κάποιο σύμπτωμα(έμετοι,ζάλη κλπ)!Απο ποιά εβδομάδα αρχίζουν τα κλασικά συμπτώματα?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Last reply by mama16, -
- 0 απαντήσεις
- 467 εμφανίσεις
Καλησπέρα, είμαι έγκυος στο πρώτο τρίμηνο και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κίνδυνος στην εγκυμοσύνη ή στη μέλλουσα μητέρα που πάσχει απο οζώδη υπερπλασία στο ήπαρ! εννοείτε πως έχω γιατρό για παρακολούθηση αλλά ήθελα τις εμπειρίες σας!!! Ευχαριστώ......
Last reply by vasoulogiwrgaki, -
- 34 απαντήσεις
- 12,7k εμφανίσεις
Καλησπερα, συγνωμη αν εχει ξανα ανοιχτει το θεμα η αν ειμαι σε λαθος ενοτητα αλλα το forum ειναι χαοτικο και οτι βρηκα ηταν αρκετα παλιο. Ειμαι μολις στην 6η βδομαδα κυησης (σημερα μπηκα) μετα απο εξωσωματικη. Χθες πηγα και εκανα τον πρωτο υπερηχο , ειδαμε 2 σακους στο ενα ειδαμε και εμβρυο και καρδουλα να παλεται, στον δευτερο ειδαμε μονο τον σακο μεσα, οχι μωρακι (μπορει και να μην προχωρησει το δευτερο). Το προβλημα που εχω ειναι οτι εδω και μια εβδομαδα 1-2 φορες την μερα οταν σκουπιζομαι εχω υγρα με λιγο αιματακι (κοκκινο η καφε). Ειμαι μικροποσοτητες αλλα εχω θορυβηθει να ειμαι ειλικρινης...Ο γιατρος μου μιλησε για αιματακι εμφυτευσης και μου ειπε να μην πολυ αγχωνο…
Last reply by ΟΝΕΙΡΑ,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 απαντήσεις
- 19.607 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 9.244 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 7.613 εμφανίσεις